- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- 165 Hz-es panelt tesztel a OnePlus
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Jimmy Choo felel a Magic V Flip 2 dizájnjáért
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Fenntartható, tartós kiegészítőket mutatott be a Fairphone
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Zeiss triplakamera az új Vivo V60-ban
- Erős hardverrel érkezik a Honor 10 000 mAh-s mobilja
Hirdetés
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. augusztus
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
FireBuddha #69609 üzenetére
Asus AC58U/AC66U B1/AC68U/AC86U/AC87U
Synology RT1900ac/RT2600ac
TP-Link Archer C5v4/C7/C8/C9 -
kezo0
addikt
válasz
FireBuddha #69609 üzenetére
„Gigabit UPC net” – melyik országban vagy?
-
válasz
FireBuddha #16384 üzenetére
Sok jó router van, a felsorolás nyilván nem volt teljes, ezt én sem állítottam! Legalábbis remélem...
-
Beri
addikt
válasz
FireBuddha #16250 üzenetére
Láthatnánk esetleg pár ilyen mérést? Iperf is jóbarát, ingyen van, egyszerűen használható, stb. Hosszabb mérés érdekelne (szerintem nem csak engem), nem csak a fél másodperces tüskék.
-
Beri
addikt
válasz
FireBuddha #16240 üzenetére
Nem számít, hogy kinél mennyit sikerül mérni. A smallnetbuilderes tesztekben az a pláne, hogy mindig ugyanolyan körülmények között tesztelik a routereket és így gyönyörűen össze tudod hasonlítani őket.
Azt a 170Mbitet wifin sikerült megmérni? Mert ha igen, akkor az egy rossz mérés, vagy csak szeretsz erősen fölfelé kerekíteni. -
vargalex
félisten
válasz
FireBuddha #16224 üzenetére
-
Solar_Wind
senior tag
válasz
FireBuddha #16212 üzenetére
E4200-at most rendeltem meg, már várom, hogy megjöjjön.
-
vargalex
félisten
válasz
FireBuddha #16212 üzenetére
Hi!
Miért is rosszabb a WNDR3700 V2 a V1-nél? Annyi a különbség a kettő között, hogy a V2-ben 16 MB-os Flash van. Szóval, összességében véve (különösen, ha OpenWrt-t tervez használni valaki) a V2 jobb választás.
-
ps_feri
csendes tag
válasz
FireBuddha #14824 üzenetére
köszi, majd hivatalosan is megkérdem őket, csak éppen nem volt nálam a SZERZŐDÉSEM,
mert csak úgy nem lehet ám levelezni velük, mindenféle adatot kérdeznek, csak ezután teheted fel a kérdésedet írásban :-)Közben hazaértem.
Szerencsétlen telefonos hölgyeket meg inkább ne ragozzuk, múltkor egy napig nem élt a vonaluk, szerelő csak 2 nap múlva jött, addigra meg magától "megjavult", szóval náluk volt a bibi, de annyira remekelnek műszakilag, hogy na...
Mindegy, ha megkapom a hivatalos választ, akkor közzé teszem, hátha valamikor mást is érdekel majd.
-
Fboy
aktív tag
válasz
FireBuddha #14714 üzenetére
Köszi a válaszokat!
Kali: -
worxland
addikt
válasz
FireBuddha #14600 üzenetére
Köszönöm.
-
worxland
addikt
válasz
FireBuddha #14598 üzenetére
Szia!
A WD TV Live+WUSB600N-re mekkora sebességgel tudsz másolni?
Milyen firmware kellett hozzá (gyári WD vagy valami más)? Válasz jöhet priviben is. -
válasz
FireBuddha #14243 üzenetére
Igen, azóta már mondták, ezt nem tudtam, sorry! De mondjuk az eladó részéről is bunkóság egy kombót a vevő nyakába sózni, mikor semmi szüksége ADSL modemre. Nem a tájékozatlan vevő tehet róla, hogy nem tudja eladni! Ez az egyik... A másik meg az, hogy akkor így csak 3 LAN portod marad szabadon, ha jól értem. Ez nem biztos, hogy elég!
-
vargalex
félisten
válasz
FireBuddha #10716 üzenetére
Csak, hogy egy kicsit elkeserítselek. Az OpenWRT hamarabb kijött WRT160NL-re, mint a DD-WRT. DE!!!
A WRT160NL-hez AR71xx platformra épül és az első ilyen platformos router, ami OpenWRT által támogatott, az a RouterStation volt, ami 2008.12.05-től megy.
Szintén ilyen platform a TP-Link TL-WR941ND, ami 2009.02.26-tól támogatott.
A WRT160NL (ami miatt az egész chipset támogatás szerinted indult), csak 2009.05.25-től támogatott.
És kitalálhatod, a TP-Link TL-WR1043ND is ez a platform, a támogatása egyszerűen azért lett később támogatott, mint a WRT160NL, mert később jelent meg maga a router.Akkor min is kell elgondolkodni? Talán azon, hogy előbb utána kellene nézni a dolgoknak, mint valótlanságokat állítani?
Azt nem tagadom, hogy az egész third-party firmware készítés a WRT54g szériával indult.
-
Beri
addikt
válasz
FireBuddha #10715 üzenetére
Nagyságrendi különbség van a 320N és a többi általad felsorolt router között wifi hatótávban, viszont nem a linksysed javára, de ezt már leírták előttem. 100%-os jelszint mellett meg leheletnyi különbségek vannak tisztességesebb modellek között, lásd [link]. Ezért mutattam azt a gyönyörűséges WAN to LAN táblázatot, mert abból látszik is valami.
610N-ből meg simán lehet v1 bármelyik boltban.
Nem fikázok, tényként jelentem ki, hogy egy elfogult dilettáns ül a másik oldalon. Hívj aminek akarsz, de szívességet teszel azzal, ha többé nem szakértesz itt. -
Beri
addikt
válasz
FireBuddha #10698 üzenetére
Igen, képben van, te viszont megláttál egy linksys logót egy szappantartón és seggreestél tőle. Egy DIR-655 majdnem rádupláz wan to lan a 320N-edre. Nem érdekel, hányan hisznek még ugyanabban, amit állítasz, de ez itt egy szakmai fórum, kuruzslásnak itt nincs helye. Az a legnagyobb probléma, hogy az emberi hülyeségért nem jár ban, így az egyszeri user jön, elolvassa a hsz-edet (ugye nincs a nicked alá írva, hogy fogalmad sincs arról, amit állítasz) és elhiszi, mivel a ph-n bízik a színvonalban.
Egyébként parancsolj, itt egy összehasonlító teszt. Mutass rá kérlek, hol veri agyba-főbe a 655öt egy 320n...vonat: Nem rossz választás a 610N, a V1-et pedig el kéne kerülni valóban. A dobozon van egy cetli vonalkóddal, ott fel kell hogy legyen tüntetve a verziószám is. Ha nem találnátok, a router alján nézzétek meg.
Érdekes lehet számodra még a netgear wndr3700, vagy akár az előbb emlegetett D-Link DIR-825 B1 (de ennek azonnal gyaluld le a gyári szoftverét).
Egyébként ha nem akarsz ennyit költeni, tp-link 1043ND -
válasz
FireBuddha #10702 üzenetére
nem sokat érnek a szintetikus tesztek, ha a valóságban/gyakorlatban nem stimmelnek...
a tl-wr1043nd dobálta a wifi kapcsolatot? aha... némi hozzáértéssel frankón beállítható, és stabilan működik!
a linksys meg mindenkinek váljon egészségére, akinek a "neves márka" számít, amit esetlegesen helyből átugrik a sokak által kevésbé ismert tp-link - még az olcsósága ellenére is...
amúgy az én nézetemben a szívás = kevésbé hozzáértés!
megkockáztatom; mára sokkal több elégedett tp-link használó van itt, mint például linksys! -
válasz
FireBuddha #10698 üzenetére
wrt54gh - ár/érték arányban nem kimondottan éri meg, az áráért már aránylag jó/erős n/lite-n router kapható!
wrt320n - wifi szempontjából meg sem közelíti a tl-wr1043nd típust! személyes tapasztalat is, és itt is panaszkodott már olyan, akinek wrt320n router van, hogy nem teljesen okés a wifi! -
zso73
veterán
válasz
FireBuddha #10668 üzenetére
Élettartam garanciát nem adnak szarra. (Belkin)
d-linket többen ajánlották. Nekem is ettől a gyártótól van nem wifi cuccom. Soha nem volt vele gondom. -
Brogyi
őstag
válasz
FireBuddha #10669 üzenetére
Te ezek valami regi darabok.Aztan jon sirva a szivar vissza, hogy amikor torrentezik 800
szalon lefagy.Regen jo volt most mar semmire se jo.Probald radugni egy digire, es megkuldeni tobb ezer tcp/ip kapcsolattal Megsugom osszesz@rja magat kb. nehany masodperc alatt.Na, igy ossztogass jotanacsokat. Az 320 jo, de tobbszor lehuztak mar a wifi reszet.Orulj neki , hogy neked jo.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Opel topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Új, belépő szintű Radeont kapnak az OEM-ek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Sorozatok
- További aktív témák...
- Naim Mu-so 2 Vezetéknélküli all-in-one hi-fi rendszer
- Új/Bontatlan/Garis Google Pixel 9 Peony
- R7 9800X3D/XFX 7900GRE/2x16GB DDR5 6000Mhz/2TB NVMe SSD
- Szép állapot!! Hátlapon kisebb kopások!!! Samsung Galaxy S20 FE SM-G780G/DS - világoskék
- MacBook Air M1 / 2020 / Ezüst / 13" / 256 GB / 8 GB / DOBOZ / GYÁRI TARTOZÉKOK /
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B550M R7 5800X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3060 Ti 8GB ZALMAN I3 NEO A-Data 650W
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Aorus B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB ZALMAN I3 NEO 650W
- HIBÁTLAN iPhone 13 512GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3076, 100% Akkumulátor
- Eladó karcmentes Apple iPhone 11 128GB / 12 hó jótállással
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest