Hirdetés
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Vivo V70 – a stílus érték?
- Beszáll a Vivo a Pro Max csatába
- Xiaomi Watch 5 - kínai időszámítás
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Mobil flották
- Hivatalos a OnePlus Watch 4
-
Mobilarena
▼▼▼ MILYEN ROUTERT VEGYEK? Topik összefoglaló▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2026. április
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
● Márkaspecifikus topikok: (Asus, TP-Link, Cudy, Xiaomi, Mikrotik stb.)
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk a számodra legmegfelelőbb router kiválasztásában, a hozzászólásod mindenképpen tartalmazza az alábbi kérdésekre a választ:
■ Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szintek, szomszédok) lenne használva?
■ Milyen netsebesség mellé kellene az eszköz?
■ Mennyi pénzt szánsz a beszerzésre? Lehetőleg pontos összeget írj!
■ Mennyi és milyen kliens eszköz/adapter használná?
■ Milyen egyéb igények vannak a routerrel szemben?
Új hozzászólás Aktív témák
-
ecaddict
senior tag
válasz
vargalex
üzenetére
Ezek a sebességek nagyon jók, nem is hittem volna, hogy ennyire számit a proci.
Az RT-N16-nál valamit elrontottak a SW-ben, kb ugyanolyan USB olvasásnál jóval kevesebbel tud megosztani.
Mondjuk kicsit hihetettlen is, hogy a 24 olvasásból 21-et meg tud osztani a DIR-825. Ezt átlagban tudja? Cache-ből olvasásnál meg tud ugrani, aztán vissza szokott esni. Ezért nem is szoktam nézni mit írnak ki a commanderek... (inkább date +%s -ot szoktam használni az elején meg a végén). -
vargalex
félisten
Hi!
Van egy leírás TP-Link TL-WR1043ND-re Speeedfire jóvoltából. Lényegében a menete ugyan ez, csak természetesen másik firmware kell hozzá. Maga a firmware feltöltése más, mert itt van recovery mód, és az használatos a firmware feltöltéséhez.
-
vargalex
félisten
válasz
ecaddict
üzenetére
Hi!
Na, rákötöttem a Samsung S2-t (160GB) egy aktív HUB-on keresztül egy pendrive társaságában. A pendrive-t mountoltam a root-ba (/), így arra mennek a proggik, azaz nem gond, hogy csak 8MB-os a flash, és még a csomagok destination-jával sem kell mókolni. NFS-t már néztem, de itt a cégnél windowsról nem az igazi, illetve a samba-t még nem lőttem be. De addig is megint egy kis előzetes:
root@OpenWrt:~# hdparm -tT /dev/sdb
/dev/sdb:
Timing cached reads: 322 MB in 2.00 seconds = 160.69 MB/sec
Timing buffered disk reads: 74 MB in 3.00 seconds = 24.63 MB/secLog-ból az átlagsebesség:
Apr 27 13:27:02 D-Link <ftp.info> vsftpd[2530]: [root] OK LOGIN: Client "192.168.1.127"
Apr 27 13:27:49 D-Link <ftp.info> vsftpd[2532]: [root] OK DOWNLOAD: Client "192.168.1.127", "/mnt/Share/Torrent/Downloads/Ertelem.es.erzelem.2008.COMPLETE.DVDRip.XviD.HUN-BD/bd-erteserz-03.avi", 730650624 bytes, 21103.70Kbyte/secSzóval a sebességre nem lehet panaszom.
-
Alex91
félisten
-
MIDOKA
csendes tag
Yo, kösszönöm a válaszokat

OFF:
igen de jelen esetben nekem nincs időm visszaolvasgatásokra és gondolom ha képes voltál behányni egy mondatot akkor meg is tudtad volna értelmesen válaszolni a kérdésem de amint látom jóképeségekkel rendelkezel. amugy hatalmasat rámoltottál hogy kiraktad mit írtam mint valami ovodás

-
Beri
addikt
Az csak úgy ott maradt. Az első verziók a driverből nem tudták n módban hajtani a hálókártyát. Azóta már eltelt egy kis idő, már működik. Viszont egyesek szerint you must use WPA2 + AES to use the wireless N protocol. Otherwise the router will switch back to G speeds.
forrest85: Tehát a gigabit ethernetnek nagyobb a hatótávja és gyorsabb mint a g wifi?
Ilyen összehasonlítást még nem olvastam sehol 
gyomordzsák: Nem lesz baj azzal a flash-sel. Rátolsz egy dd-wrt-t, ha nincs kedved mókolni. Abban alapból van ftp, kattintasz párat és már meg is van osztva a tárad.
-
vasii
senior tag
hali!
melyik a legolcsobb router ami kielégíti ezt a ket dolgot:
-N-nes
-kezel nyomtatot usb-n (az se baj ha csak custom fw-vel, ha nem tul bonyolult megcsinalni es stabil)
es persze megbizhato
thxx -
válasz
Digital
üzenetére
jobb helyen nincs 5 - 6 e ft a különbség, mivel a tl-wr941nd ~ 9 e ft, a tl-wr1043nd pedig ~ 12500 ft!
a 80/40 megabit/sec netes sebesség teljes oda-vissza történő átviteléhez már kevés a tl-wr941nd, mivel oda már gigabit képesség kell!
wifi hálózaton nincs túl nagy különbség sebesség tekintetében a két router között, kábelen viszont igen, mivel nem mindegy, hogy 100-as port van egy routerben, vagy gigabites!
ha a notidban lévő wifi modul csak g szabványos, akkor mind a két router csak maximum bő 20 megabit/sec sebességet fog tolni neki, g szabványos - vagy mixed - módban, és távolságra is azonos lesz a jel erőssége! -
Digital
addikt
Hali!
Routert szeretnék vásárolni. A jövőben szeretnék majd 80/40-es netet, ezen kívül sokat másolok (nagy fájlokat) a notim, és az asztali pc-m között.
Ezeket néztem: Tp-link TL-WR941ND, Tp-link TL-WR1043ND
Az utóbbi routeren mennyivel tud többet az usb-n, maszek firmware használhatóságán kívül? -
gaboca7
csendes tag
Sziasztok
Tp-Link TL-WR941ND
TP-LINK TL-WR542G
Melyiket érdemes megvenni nem igen értek hozzá. bocs
Az eladó azt mondta 941ND jobb.
De 2K drágább megéri azt a két ezer különbséget?
Segítsetek köszi -
ha nem gond, hogy buherálni kell rá módosított firmware verziót - ami gari szempontjából kérdéses lehet -, akkor kimondottan ideális az, amit Beri írt, ha viszont minden feltételnek alapban kell teljesülni, akkor az asus rt-n16 környékén kezdődik a móka, az pedig 30 e ft-os kategória!
-
MIDOKA
csendes tag
Hali!
tudtok ajánlani egy jó routert? 1-2 követelmény:
-gigabit
-wifi
-usb/printer miatt/
-linux alapú frimware
-15k +-2kHa egyáltalán létezik ennyiért ilyen?
-
vargalex
félisten
-
ecaddict
senior tag
válasz
vargalex
üzenetére
Most DD-WRT 14205 alatt tudtam futtatni a hdparm-os tesztet + a scriptet.
Érdekes módon alacsonyabb értékek jöttek ki, mint korábban (az olvasásokra). Remélem azért nem fog teljesen visszafejlődni.A script helyett lehet a bináris teszt megbízhatóbb lenne. Link
Kb egy olyasmi 2.5"-os HDD volt rajta mint a Samsung S2. Megnéztem alap órajellel (480 MHz, ezzel jön a WRT610N is) ill. a proci adatlapi órajelével is (533 MHz).
A megemelt órajellel gyorsabb lett a cached meg a buffered read is, ill egy kicsit a script futása is.nvram set clkfreq=532,266
nvram commit
rebootA Sambat kicsit később tudom csak megnézni.
-
Sza_Sa
senior tag
Megrendeltem én is a d-link dir 825-öt, remélem beváltja a hozzáfűzött reményeket. Csütörtökön már tudok mondani tapasztalatokat.
Arról viszont nem ír senki, hogy mekkora merevlemezt kezel? Remélem 1-1,5TB nem okoz neki akadályt. -
Speeedfire
félisten
válasz
vargalex
üzenetére
nah ezt én is kipróbáltam a tp-link 1043nd alatt

root@Server:~# ./teszt.sh
17:45:44 up 26 min, load average: 0.57, 0.42, 0.56
17:46:08 up 27 min, load average: 0.71, 0.47, 0.5724 sec
root@Server:~# hdparm -tT /dev/sda
/dev/sda:
Timing cached reads: 188 MB in 2.01 seconds = 93.41 MB/sec
Timing buffered disk reads: 60 MB in 3.01 seconds = 19.91 MB/sec -
kexksz
addikt
Ja és mi az az AP?

-
hozzávetőlegesen igen, ilyen szempontból jelentős különbségek nincsnek! a drágább router más miatt kerül többe (erősebb hardver, nagyobb tudás, extra szolgáltatások...stb), és nem azért, mert a g szabványos jelet nagyobb távolságra tudja kilőni, mint az olcsóbb routerek! persze vannak/lehetnek minimális eltérések, de ha egyszer a noti wifi modulja még 3 fal után is megfelelően látta a jelet, csak az ipod touch nem, akkor a routerrel szerintem nincs gond! esetleg egy jobb - hosszabbított - antennát a routerre, és kész!
pubos; nincs mit!
-
az nem a router - hanem az ellenoldal gyengeségének a - hibája, akkor ott drágább - "jobb" - router sem feltétlenül sem lesz elég, mert ilyen szempontból a szórás tekintetében nincsenek jelentős különbségek! a router mellé kell még egy ap is, és megoldva a probléma!
pubos; a tl-wr542g jobb, kicsivel erősebb hardver, nagyobb stabilitás, és jobb átviteli képesség!
-
pubos
tag
Sziasztok
Két router közül melyiket vegyem?
TP-LINK TL-WR542G vagy TP-LINK TL-WR340GD -
kexksz
addikt
Sziasztok!
Azzal kezdeném, hogy ilyen témában nagyon hülye vagyok.
Szóval: WiFis Routert szeretnék venni, minnél olcsóbban. A lényeg hogy iPod Touchommal is tudjak róla netezni, akár az udvarról is. A házam kb. 110 négyzetméter. Ja és a netem 15/2 jelen pillanatban.Köszi előre is a segítséget!
-
vargalex
félisten
válasz
ecaddict
üzenetére
Hi!
Közben lefuttattam az RT-N16 fórumban általad írt "proci sebesség tesztet":
root@OpenWrt:/etc/init.d# /tmp/test.sh
00:40:49 up 40 min, load average: 0.00, 0.00, 0.00
00:41:06 up 41 min, load average: 0.28, 0.06, 0.02
root@OpenWrt:/etc/init.d# /tmp/test.sh
00:41:16 up 41 min, load average: 0.23, 0.06, 0.01
00:41:33 up 41 min, load average: 0.40, 0.10, 0.0317 másodperc.
-
vargalex
félisten
válasz
ecaddict
üzenetére
Hali!
Az első teszten túl vagyok, igaz nincs nálam csak egy 4 GB-os A-Data PD7 pendrive. Idő hiányában még csak feltettem gyorsan az OpenWrt BackFire-t, illetve felraktam egy vsftpd-t. Azért az olvasási sebesség így is elég meggyőző:

Az azért elég vicces, hogy erről a pendrive-ről a PC-m itt a cégnél saját USB porton nem tud ilyen sebességgel olvasni.

Ugyanezen pendrive-ra:root@OpenWrt:~# hdparm -tT /dev/sda
/dev/sda:
Timing cached reads: 318 MB in 2.01 seconds = 158.32 MB/sec
Timing buffered disk reads: 66 MB in 3.06 seconds = 21.55 MB/secItt valószínű a pendrive a szűk keresztmetszet, mert a maximális sebessége valahol 20-21MB/s körül van.
Majd a későbbiekben megismétlem a teszteket egy 160GB-os Samsung S2-vel, illetve kiegészítem még Samba, NFS sebességekkel is. -
Beri
addikt
A probléma azzal van, hogy neked egyszerre kell a 3G és a nyomtatómegosztás. Ott van pl. az Edimax 3G-6200WG, ami erre hiánytalanul képes, viszont nemigazán kapható.
Aztán ott a 6200n, ami ugyanez egy usb porttal. Ha hubbal megeszi a modemet és a nyomtatót egyszerre, akkor győztünk, viszont én már semmiben nem vagyok biztos...
Vagy ott van még a D-Link DIR-825, amivel ugyanaz a gond, mint a 6200n-nel. -
Beri
addikt
válasz
ecaddict
üzenetére
Akkor ezt:
A gyári SW-el lehet (a smallnetbuilder is ezzel mérte).
Viszont alternatív SW-el (Oleg) kb. 2x gyorsabb.
a wan to lan sebességre értetted?megint én: A 655-nek szokása volt hasonló dolgokat művelni, de állítólag egy fw frissítés megoldotta. Legalábbis a tulajok erről számoltak be...
gyomordzsák: Akár 1043ND, de most is épp az usb írás/olvasás a téma, láthatod mekkora sebességekre számíthatsz, ha egy routert használsz NAS helyett.
LOTR: Gyári szoftverrel nem ugrik be eszköz, ami képes lenne rá. N16-on dd-wrt-vel állítólag osztottak már meg 3G-t, de persze semmire sincs garancia.
-
ecaddict
senior tag
RT-N16 egészen biztosan nem tud annyit (mármint a megosztást nem lehet annyival olvasni, az USB-s eszközt nyilván gyorsabban olvassa, ha semmi mást nem csinál), de meg fogom mérni.
A DIR-825-ben nagyobb órajelü proci van, nyilván ez még lassabb RAM-al is előnyt jelent.
Ezért várom kiváncsian vargalex eredményeit. Vsz. gyorsabb mint az RT-N16, kérdés mennyivel. -
LOTR
addikt
Sziasztok,
légyszíves ajánljatok erre a célra egy routert:
wifi router ami tud nyomtatószervert mobilnetre
köszi!
-
vargalex
félisten
válasz
ecaddict
üzenetére
Hi!
Ma hozom el a DIR-825-öt (B1), nagyon kíváncsi vagyok rá. Megy is fel rá az OpenWrt, aztán majd nyilatkozom az USB-s sebességekről.
A WNDR3700-al kapcsolatban a NetGear fórumon olvastam, hogy gyári firmware-val ext3 filerendszeren 17-19MB/s olvasást és 12-13MB/s írást mértek. A két router hardware-ban nem nagyon különbözik (elvileg azonos CPU, 64MB RAM), de a D-Link 10000 Ft-al olcsóbb. -
Sza_Sa
senior tag
Sziasztok!
Nemrég dobtam össze egy htpc-t, és kellene egy olyan router amire lehet külső merevlemezt csatlakoztatni, hogy ne kelljen a két gépem között másolgatni, minden adatot el tudjak érni amit felrakok rá. Legyen rajta n-es wifi mivel az egyik gépet csakigy érem el, egy tp-link tl-wn821n van a másik oldalt. Árban 30 ezerig kb. el tudok menni. -
megint én
őstag
Sziasztok!!!
Nem tudjátok véletlen, milyen router az a D-link dir-655. Mert nekem olyan van, és szerintem attól van, hogy játék közben belaggol néha a net. Néha le is dob. Kihúz-begug, és megy is minden. Ha esetleg ez jellemző erre a routerre akkor tudnátok-e javasolni valami komolyabbat. Felhasználási terület: Főképp játék, néha p2p, HDvideo. 4 gép lenne rákötve ebből 2 wi-fi Az egyik egy bazi vastag téglafal mögött... Ennek a 655ösnnek erős volt a jele ott is...
Net: Fiber 120mbps. ÉS A DESIGN IS NAGYON FONTOS!!! Csúnya dolgot nem akarok a szobába.
És lehet, hogy még nem létezik ilyen, de ha igen akkor ha lehet, legyen benne USB3 -
ecaddict
senior tag
A gyári SW-el lehet (a smallnetbuilder is ezzel mérte).
Viszont alternatív SW-el (Oleg) kb. 2x gyorsabb.vargalex
A WNDR3700 (nem teljesen értem miért) jóval drágább mint a DIR-825 pedig a vas kb. ugyanazt tudja. Lehet a gyári SW-e a WNDR3700-nek jobb (mármint többet terveztek bele), viszont mindegyik router gyári SW-e tele van hibával (ez az RT-N16-ra is igaz, többek között ezért lassú).
Jópár linket dobtam már, de googli-val jóval több is kereshető.Ha valaki alap funkciókra akarja használni, lehet nem találkozik ezekkel (ekkor viszont nem biztos, hogy ebben az árkategóriában érdemes nézelődni).
A WNDR3700/DIR-825 procija tényleg magasabb órajellel megy. Azt, hogy ez konkrétan mennyit számít ez alapján viszont nem lehet megtudni (mert itt jópár más dolog pl. RAM sebessége is fontos lehet).
A routing sebessége ezeknek a routereknek nem különösebben izgat. Akár a gyári SW-el is többet tudnak mint ami ma nálunk elérhető (vagy aminek értelmét látom otthoni felhasználásra). Innentől kezdve nekem oly mindegy, hogy 150 vagy 300Mbit/s fér át rajtuk.
Ami sokkal fontosabb, hogy milyen sebességgel tudja megosztani az USB-n hozzá kötött diszket.
Ez két részből áll.
1. Mennyivel tudja olvasni
2. Mennyivel todja megosztaniA mennyivel tudja olvasni megbízhatóan és egyértelmüen mérhető:
hdparm -tT /dev/sdaErre tényleg nagyon kiváncsi lennék a WNDR3700/DIR-825 kapcsán (sajnos gyári firmware-el vsz nem mérhető). Ha valakinek van alkalma dobja be.
A mennyivel tudja megosztani egy kicsit komplexebb. Több fájl megosztási módszer is van ill az is számít, hogy mekkora fájlokról van szó. Rövid fájlok cache-ből gyorsabban is olvashatók/megoszthatók. Ezért szoktam mindig kb. CD méretű fájlokkal tesztelni.
És van (volt) még valami. A TCP implementáció nagyon sok router esetén hibásan volt portolva. Így az RT-N16 esetén is. Ez többek között a WAN-LAN sebességet vagy (még fontosabb) a megosztás sebességét is visszafogta. Viszont most ezt javították (legalábbi az Oleg firmware-ben).
Amikor alkalmam lesz rá újra megmérem az RT-N16 sebességeket.Ami előnye az RT-N16-nak a jópár alternatív firmware (DD-WRT, Oleg, Tomato; és ezeket jópáran használják ilyen, vagy nagyon hasonló routerrel), ill. a rengeteg plusz progi amit könnyen fel lehet tenni (több torrent kliens akár egyszerre is, több letöltő, web-es fájl manager, UPnP/DLNA szerver stb.).
Beri
Az előző Oleg release-t kb. 15.000-ren töltötték le (kb. 2 hónap alatt).
Link
Az RT-N16 nagyon hasonló a WL-500-hoz, azaz van némi alapja a dolognak... -
Cyrin
addikt
.]
-
Cyrin
addikt
Egy wndr3700 és egy Synology DS110j kijön annak a Dlink 685 árából, persze venni kell hozzá egy hdd-t is, de asszem megéri, nem egy kategória a kettő...
-
Beri
addikt
válasz
vargalex
üzenetére
Ugyan mért lenne jobb az n16? Mert neki az van...
Destloler: Pont az, amire nem kéne routert használni. Egy tisztességes NAS kell a router mellé.
Brogyi: Az egy dolog, hogy nem megy wan to lan többet egy n16, de usb-ről gyorsabban olvas, mint egy 1043ND (legalábbis azt mondogatja ecaddict mindig).
-
-
vargalex
félisten
-
Beri
addikt
válasz
ecaddict
üzenetére
NAS-ként minden ilyen barkácsolós megoldásnál jobb egy NAS. Ha nem számít a 685 kétszeres ára, akkor nem fog számítani egy NAS ára sem.
Értemén, hogy van egy n16-od és szereted, de csak azért jobb választás a 685-nél, mert írtak rá tisztességes szoftvert. Ha valaki tényleg fájlszervert akar, ne routerrel oldja meg. -
kábelen elég jól teljesít a kategóriájában, de a 80/25 oda-vissza maximálisan nem megy át rajta - ahhoz már gigabit képes router kell -, ráadásul a wifi csak lite-n, így azon sem megy/menne át az adott sebesség, még ideális körülmények között sem!
ha linksys router kell, akkor 80/25 alá a wrt320n a minimum! a tl-wr1043nd jóval olcsóbb, és az is bőven kiszolgálja adott sebességet (sőt!) - megfelelő ellenoldal esetén nem csak kábelen, hanem wifi hálózaton is! -
Beri
addikt
Mindenképpen át kéne gondolni újra ezt a hálózatosdit. Wifit wifin továbblőni nem biztos, hogy a legjobb ötlet 120Mbitet osztani...
apyka: Annak a 3700 forintos routernek annyi a vége. Egy 1043ND erősen ajánlott.
Destloler: A WNDR3700 egy bitanggyors router, a 685 meg egy NAS 2x annyi pénzért. Válaszd azt, amelyikre szükséged van. Ha nem kell NAS, hát ne vegyél. Ha meg kell, nem megoldás a netgear.
-
apyka
tag
Sziasztok!
A kérdésem az lenne hogy Diginetem van és routerrel belassúlt 80/25 helyett 40/20 lett.
Ha csak a gépbe teszem akkor jó.
Milyen típusú routert ajánlanátok hozzá?
A mostani az TP-Link TL-R460. -
Dot
őstag
Hali!
Haveromnak tudtok ajánlani egy jó routert? 1-2 követelmény:
-gigabit
-wifi
-usb/printer miatt/
-linux alapú frimware
-15k +-2kHa egyáltalán létezik ennyiért ilyen?
-
zzeN
aktív tag
Akkor elég lesz 2 db 1043ND-s router is, nem hinném h olyan hamar lesz 150-nél nagyobb net
. Ha csak 1 routert használnánk, akkor tesóm szobájába lenne net, nálam meg nem. A villanyszerelő túl bonyolultan oldotta meg a kábelezést vagy mittom én mit, de a UPC-s csávó azt mondta, hogy hívjuk és tud segíteni. -
Destloler
tag
Hali
Egy kis segítséget szeretnék érni. Nézegettem a D-link DIR-685 os router de seholn nem találtam róla pontos infot hogy mekkor proci van benne, ez azért érdekelne mert olvastam hogy 685 es az egyik legjobb rputer a piacon a sebseeég tekintetében. De felmerül egy WNDR3700 as is abban viszont a nagy proci tetszik mert torrentezni szeretnék. Szerintetek a D-link vagy Netgear a jobb váélasztás. A d-linkenek nem érdekel a hangja. És még egy olyan kérdésem lenne hogy van egy asus wl700ge routerem. Ez mekkora netet kezel le maximum?
Előre is köszönöm a segítséget
-
Beri
addikt
A 1043ND vége 150Mbit körül van, a 3700 ennek cirka a háromszorosát tudja. Igazából két 1043 is elég a feladatra, csak szeretem, ha túl van méretezve minden egy picit.
A repeater bolondítja meg a dolgot, mivel azt a szolgáltatást a gyári szoftverek nem nyújtják. Mindenképpen kell a 2 router? Vagy esetleg lehet kábelt húzni a kettő közé? Használnátok egyáltalán kábelt bárhol? -
zzeN
aktív tag
Köszi a választ, remélem ez a 2 beválna. Azért a WNDR3700 se olcsó, de ha jobb/stabilabb kapcsolatot teremt mint 2 1043ND, akkor megéri beruházni rá
. Egyáltalán be kell majd állítani az routereket? Egyik lesz a "központban"(gondolom h ezt nem kell), a másik meg a modemre fog kapcsolódni, és még be kell dugni az aljzatba, h kapcsolódjon a "központira", ha tényleg jól emlékszek. Atyaúristen!
-
Beri
addikt
válasz
Speeedfire
üzenetére
Vagy csak a Plútó épp elbújt a Jupiter mögé
De amúgy 10nél többet kéne mennie mindenképp.zodo:
741: n-lite;
841: 300-as n, két rádiós MIMO;
941ND 3rádiós MIMO, ugyanolyan belsővel mint a 1043, csak gigabit nélkül.zzeN: Egy 1043ND is áttol annyit, de én megadnám a módját és vennék egy Netgear WNDR3700-at
, meg egy 1043-at repeaternek.
A g wifi vége 20-25Mbit között van, az n-esé ilyen 110-120 körül optimális körülmények között.
A linksysed használható repeaternek, persze, de akkor csak a g wifi tempójával számolj. -
zzeN
aktív tag
Hali!
Milyen routert ajánlotok 120/10-es nethez? Lehetőleg a maximálisat akarom kihozni belőle. Ráadásul 2 db kellene. Költözés előtt állunk, és úgy lett megoldva a net, hogy tesómnál van a modem, oda megy az egyik router ami leküldi a netet a házban lévő "központba", ott lesz még 1 router az meg hozzám küldi a netet( legalábbis vmi ilyesmire emlékszek). Van egy régebbi routerem, egy Linksys WRT54G2-m, nem tudom h ez jó lenne-e.
Ja és mit takar az h a router N-es vagy G-s?
Előre is Köszönöm a tanácsokat!
-
zodo
nagyúr
Részben szeretnék spórolni, de nem minden áron!
Lényeg, hogy menjen a 30/20 megás csomag is és tudja a QoS szabványt.Nagyobbra nem hiszem, hogy szűkségünk lenne, mert nem szoktam sűrűn tölteni, ha még is akkor kivárom.
Igazából most is el vagyunk ketten egy 2 megás
csomaggal csak mikor a barátnőm is bekapcsolja gépét akkor az én sebességem szinte áll.
Szóval, részben ezért is vásárolnék új routert.Most nézem, hogy te a 741ND-t ajánlod ami még olcsóbb, mint amire kérdeztem.
Sejtettem, hogy ez lesz, de nem baj, legalább van miből válogatni.
TP-Link ezen típusai, mind megbízhatóak és bármelyik megfelel ezek szerint az igényeimnek.
Igazából csak a wi-fi szabvány és egy-két extra szolgáltatásban különböznek ugye? -
zodo
nagyúr
Bocsánat, de közben rátaláltam a TP-Link TL-WR841ND típusra.
Ez is tudja a számomra fontos QoS szabványt, de kisebb az adatátviteli sebessége.
(ha jól néztem)Ez mit jelent igazából?
Vezeték nélküli kapcsolatra értendő ?
Ez a típus is elegendő lenne a 30/20 Mbit/s kapcsolathoz vagy inkább vegyem az előző kettő valamelyikét ?
Amiatt kérdem, mert a wi-fi-s kapcsolatott, nem igazán használnánk. -
Beri
addikt
válasz
Speeedfire
üzenetére
Olyan 25Mbit körül szokásuk menni, mindenféle bolygók együttállásától függően

-
Speeedfire
félisten
üdv!
egy d-link 524 elbírja a 30/20 mbit-es vonalat?
-
Beri
addikt
Pont azt a két routert ajánlottam volna
Mindkét router kapható sok helyen, a 1043 ára most ment 13ezer alá, tehát végre fél év után annyiba kerül Magyarországon is, mint Európában.
Igen, ezekkel be tudsz állítani kliensenként min/max sávszélességet. A szolgáltatást QoS-nak (quality of service) hívják.dulifiO: A jelerősséget előre megtippelni nem lehet. 10k környékén pedig neked is a 941ND és a 1043ND közül kéne választanod.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- ASUS RTX 4060 DUAL 8GB GDDR6 OC V2 - 1 ÉV GARANCIA, NÉVRE SZÓLÓ SZÁMLA, UTÁNVÉT!
- ÚJ Bontatlan Apple iPhone 17 Pro 256GB Silver ! 1 ÉV nemzetközi APPLE GARANCiA
- iPhone 12 PRO MAX 128GB grafit gyönyörű vadonatúj 100% os akkumlátor! KÁRTYAFÜGGETLEN!
- Apple MacBook M3 Pro 14, 18GB RAM 512GB SSD elado ujszeru Gyor
- Flydigi Vader 3 Pro wireless hall effect kontroller eladó
- Lenovo T14 Gen 1 Ryzen 5 pro 4650U, 16GB RAM, 512GB SSD, jó akku, számla, garancia
- HP ProBook 445 G10 14" Ryzen 5 7530U, 16GB RAM, 512GB SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- 134 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8H) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4090
- 27% - ASUS TUF VG249Q3R Gaming IPS Monitor! 180Hz / 1ms / 1920x1080 / FreeSync
- Apple iPad 2025 (A16) 128GB & 256GB Wi-fi Bontatlan Összes Szín / 27% áfás ár
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Ilyen összehasonlítást még nem olvastam sehol 

!
. Ha csak 1 routert használnánk, akkor tesóm szobájába lenne net, nálam meg nem. A villanyszerelő túl bonyolultan oldotta meg a kábelezést vagy mittom én mit, de a UPC-s csávó azt mondta, hogy hívjuk és tud segíteni.
, meg egy 1043-at repeaternek.
Gubek-Einste
Dr.NX