Hirdetés
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 9 - egy híján
- Apple iPhone 15 - a bevált módszer
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Műholdas AI chippel fedné le a bolygót a Samsung
- Akciófigyelő: Megnyílt a Xiaomi hivatalos magyar webáruháza
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Megvásárolható a Vivo X300 és X300 Pro Magyarországon, íme a hivatalos árak
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. október
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
márkaspecifikus topikok: (Asus, TP-Link, Cudy, Xiaomi, Mikrotik stb.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
lcee
csendes tag
Hi!
Nem pont router probléma, de először azt hittem.
előzmény:
Volt egy routerem amit múltkor lecseréltem, mert folyton szakadozott a netem, meg amugy is akartam n-est.Megjött az új összekötöm, azzal is szakad (torrentnél szinte egyből.) Kicseréltem a modemet is....továbbra is szakad, mivel adslbe néha belekavar a telefon, azt is kiiktattam a rendszerből.
Utána mivel a torrentnél csinálta lecseréltem a torrentet, ma meg újratelepítettem a windowst is. Seemi javulás net terén, ugyanúgy ledob.Most jelenleg router nélkül van, mert azt már kizártam a hibák közül, így is szakad.
Kábeleket is cseréltem, hátha meg van törve vagy vmi, de nem....Viszont az lenne a kérdésem, hogy lehet megállapítani, hogy a szolgáltatótól kapok ilyen rossz vonalat (t-home) vagy a hálókártyám halt meg?
másra már nem tudok gondolni, ezt a 2-t nem cseréltem csak.....
előre is köszi -
pászka
tag
Sziasztok!
A kérdés adott milyen routert vegyek?
Kicsit azért bővíteném az intókat.
Szóval adott egy családi ház prokoncept téglából építve ami annyit jelent hogy 3 soronként vízszintesen körbe be van vasalva, valamint függőlegesen is. A net a tetőtérbe jön be tehát ott lenne a router helye is, de szeretném ha a wifi üzemelne a kertben és az alsó szinten lévő nappaliban is. Arra gondoltam hogy olyan routert veszek aminek több antennája van és letekerhető, így a 3 antennát szétdobálhatom a következő szisztéma szerint.
Az egyiket kivezetném a tető alá a másikat a nappali közelébe a harmadikat pedig hagynám a helyén. Így elérném hogy mindenhol van net, viszont olvastam hogy nem biztos hogy jó ötlet ez mert a 3 antennának össze kellene dolgoznia. A lakásban van két asztali gép valamint 1 laptop, de később bővülhet még esetleg még laptoppal. A routert filmnézésre is használnám ami annyit jelent hogy olyan tv-t szándékozok vásárolni ami kezeli a wifit és így egyből a gépről néznék filmet kábel nélkül. Milyen routert vegyek ezekhez a dolgokhoz? Már nézelődtem de igazából a bőség zavarában vagyok és nem tudom melyik az amelyik megbízható és megfelelne az igényeimnek.
Összegben 30.000 körül gondolkodom. -
-
M3nt0R
tag
Sziasztok!
A következő lenne kérdésem. 5-en fogunk lakni albérletben és szeretnénk elosztani a netet. Jelenleg egy TPLINK routerünk van, de volt másik albiban D-LINK, otthon Edimax, szóval százféle, mindenhol ugyan azzal a hibával (amitől már az őrület kerülget): folyamatosan ledobál, ha wifizek. Tehát adott a szitu:
Egy 8/1 MB-es netet szeretnénk elosztani úgy, hogy 2 PC kábellel fog csatlakozni és lesz kb 4 laptop a lakásban. Egyszerre minden ritkán fog menni, de 1 PC + 3 wifi kombót bírnia kéne a cuccnak úgy, hogy ne dobáljon le. Nem tudom lehetséges e egyáltalán
A lakás 100 nm, az előszobában lesz fent a plafonon egy szekrényben a cucc és mindenhol jó lenne fogni a jelet.Gondolom Linksys lesz az én márkám, de ha vmi mást tudtok, ami ár érték arányban jó, akkor jöhet minden tipp. Ezeket nézegettem:
- LINKSYS WRT54GL
- LINKSYS WAG120N (Annex-A)
- LINKSYS WAG120N (Annex-B)Az alsó kettő között mi a különbség? (mi ez az Annex-A/B?) Ill szerintetek kell a 150 mbs egy ilyen nethez? Elég az 54 is nem?
Nagyon köszönöm a segítséget, minden használható infó érdekel!
Jah és az ár a fenti kategóri, max15 öt gondoltunk, de ha a 20at megüti abba még talán nem halunk bele

Köszi!!

-
dzsozefo
aktív tag
válasz
Shooter007
üzenetére
Tudom nem ide illik a kérdés de eladás előtt muszáj megejtenem.
Gigabyte GN-BR01G - kölcsönadtam tesztre - már nálam is produkált szakadásokat " elmegy a net de a router-t láttam tehát nem szállt el - csak nem volt net. Fél óránként de van, hogy egész nap nem csinált ilyet.
Ez hibának vélhető fel vagy van ilyen beállitás ami elkerülte a figyelmemet " szakítsa meg a netet "
köszi
-
Shooter007
csendes tag
válasz
krealon
üzenetére
Milyen internet csomagra van előfizetésed? INVITEL ADSL 2Mbit le 128kbit fel
Kábelen megvan a névleges Internet sávszélesség? Igen, ha direkt a modemre kötöm a gépet. Routeren keresztül eddig sose ment annyit.
Milyen tipusú a Wifi adapter van a gépekben (tudják az N szabványt)? A Wifi adapter: SMC SMCWUSB-G, N-es szabványt nem ismeri.
Az internet vagy a gépek közötti átvitel csökkent? Az internet a felére, a gépek között Wifin nagyjából 4Mbit, kábelen 76Mbit körüli.
Mivel mérted a sebességet? speedtest.net illetve total commander -
krealon
veterán
válasz
JerzyG
üzenetére
Elvileg bírnia kéne ezt a tempót. Google-os gyorskeresés alapjan hardver szempontjából egy Linksys WRT54GL -nek felel meg kb.
Az újraindulás számomra szoftverhibának tünik (router firmware), illetve a d-link tapasztalatokból kiindulva nem lehetetlen, hogy öregszik a tápegység (elektrolit kondenzátor kiszáradás).Próbaképp (a stabilitási problémára) javasolnám a PC-ken a DNS szerver beállításnál megadni a szolgáltató DNS szerverét a router helyett, így nem a router processzorának kell izzadnia a DNS proxy miatt, hanem elég egy egyszerű címfordítást végeznie.
-
JerzyG
csendes tag
Hello!
A következő problémában kérném segítségetek: van egy 3com 3CRWER100-75-ös routerem, már lassan 3 éve, eddig semmi gond nem volt vele. Tavaly decemberben emelték a netet, most már 8M/768k-s, és egy Paradyne modemet adtak a nethez. Ha a speedtest-en vizsgálom a sebességet, közvetlen a modemről akkor jön a 8M, ha a routeren keresztül, akkor 5M-nél feljebb nem megy. 100Base TX-es WAN portja is van a routernek. Ez eddig a kisebb probléma. A router 3 gép között szórja a netet, egy gép WLAN-on, 2 LAN-ba van kötve. Egyre sűrűbben (már naponta többször is) előfordul, hogy elmegy a net, újraindul a router magától, főleg ha két gép egyszerre megy, de néha, még egy gép esetén is. Ilyen esetekben akár több percre, negyed órára is megszakad a net. A kábelezéssel nincs probléma, a modem is működik, ha közvetlen rá csatlakozom, én inkább a routerre gyanakodom, hogy nem bírja a terhelést. Ahogy láttam Atheros 2315A proci van benne. Megérett már a routercsere vagy lehet még segíteni ebben a helyzetben? Előre is köszi a segítségetek.
-
krealon
veterán
válasz
Shooter007
üzenetére
Szükség lenne további adatokra, mert így csak tippelni tudok.

Milyen internet csomagra van előfizetésed?
Kábelen megvan a névleges Internet sávszélesség?
Milyen tipusú a Wifi adapter van a gépekben (tudják az N szabványt)?
Az internet vagy a gépek közötti átvitel csökkent?
Mivel mérted a sebességet?A megfelelő topik szerintem: Otthoni hálózat és internet megosztás

Szerk: Lassú vagyok, mert bejott egy interrupt

-
Shooter007
csendes tag
Speedtest.net-en mértem. Úgy is, hogy csak egy gép volt a routeren, tehát rácsaptam a kezekre. Próbáltam wifin és kábelen is, ugyanaz az eredmény. Integrált realtek (RTL8111D) lan. Ha direktbe a modemre kötöm a gépet és win-ból csatlakozok akkor jól megy minden. Egyébként ADSL-t használok.
-
Beri
addikt
válasz
Shooter007
üzenetére
Hol méred, mivel méred, milyen hálókártya, rácsaptál-e a többiek kezére, hogy ne generáljanak közben hálózati forgalmat?
-
krealon
veterán
Kérdésem még az lenne, hogy lehet beállítani a fix ip-t a router wireless részén? persze ha lehet. Nekem egy Netgear WNR2000 típusú routerem van.
Általában ugyanúgy, ahogy a vezetékes "reserved IP address"-t.
DHCP (Dynamic Host Configuration Protocol)A Netgear WNR2000 Manual-jában "Address Reservation" -nak hívják ezt a szolgáltatást es a LAN Settings menü alatt találod.

-
Shooter007
csendes tag
Sziasztok!
Vettem egy TP-Link TL-WR941N, rákötöttem egy gépet kábellel és kettőt Wifin. A probléma, hogy a sávszélesség legjobb esetben is csak a fele az eddiginek, ráadásul az is ingadozik. Valaki tud valamit erre?
-
Beri
addikt
válasz
Kolondrum
üzenetére
Amire van keret. A 1043-at jobban megéri megvenni szvsz.
Adler: 100% hogy le van írva. Nekem meg nincs egy wnr2k-m itthon, hogy megnézzem neked, pontosan hogy hívja a netgear annál a modellnél a statikus dhcp-t...
Viszont ha ennyire nem megy, megcsinálom neked távolról. -
TP-LINK TL-WR941ND
TP-LINK TL-WR1043ND
Melyik? a 941-et ajánlottátok. Fontos h az E90-essel menjen, ő b/g-s wifivel megáldott telefon.
-
Beri
addikt
válasz
CoolBoy323
üzenetére
Kábel nélkül 40/20at átvinni n szabványos wifi kell, és lehetőleg inkább 300as, mint lite. Tehát 841, vagy 941ND az alja (már ha a hálókártyád tudja egyáltalán).
Kábelen szinte maradéktalanul megvan a 100Mbit, n lite-al olyan 50Mbit körül áll meg a dolog, 300assal 80 fölé is lehet menni, jelszinttől és routertől/hálókártyától függően 120Mbit körül is mérhetsz.SymbianOS: Még mindig lehet, hogy nem a router hülye. Én megpróbálnék másik drivert vadászni a hálókártyádnak.
pukkancska: Nézz szét, van-e másik hálózat a közeledben, aztán keress egy lyukat a csatornák között, ahol az adott channel alatt és fölött is van még szabad, aztán oda állítsd be.
-
Fussunk neki újra: Ajánlana valaki routert? N-es a notim és ki akarom használni. Gép-teló b/g-s. Én gépem meg kábelen kapja.
Ez a Dlink nem jött be! -
CoolBoy323
nagyúr
sziasztok!
40/20as netem van, ehhez kellene nekem egy wi-fi-s router... nem kell semmi xtra, jelszóval tudjam levédeni, és felismerje a telefon és a laptop wifije!
sebességbeli különbség adódik abból, ha routeret a géppel kábellel kötöm össze, v wireless?
köszi, üdv: CoolBoy
-
Palkova
tag
Tisztelt értők!
Tanácsot szeretnék kérni az alábbi ügyben:
Adott egy régi két emeletes épület, a földszinten egy wifi router, aminek a jelét a második emeleten csak nagyon gyengén lehet fogni. A másodikra kábelt nem lehet felvinni, így egy AP elhelyezésére gondoltam. Ki is néztem egy TP-Link TL-WA701ND -t ami képes Repeater Mode (WDS / Universal ) módban működni. Ekkor bukkantam a TP-LINK TL-WA730RE 150M Wireless Range Extender -re, amiről nem igazán tudom eldönteni, hogy megfelelne e a célnak, mert csak a Range Extender Mode és AP Mode van feltüntetve az adatlapján. A Range Extender Mode egy nyomógombbal állítható be (a leírás szerint) minden külön konfigurálás nélkül, ami nagyon kényelmes lenne. Egyébként árban azonos a két eszköz.
Előre is köszönöm a hozzáértők fáradozását és válaszát:
Kovács Pál -
válasz
Coolmat
üzenetére
D-s van mert alapból a 4.00-val jött ki, én feltoltam rá a 4.11-et pár nappal a megvétel után. Miden teszt a 4.00-val ment le, lehet a 4.11 csinált valamit? Költői.
nem nem, a mix mód nálam b/g/n-t jelent! Van Only n - b/g - mix (b/g/n)
Most per pillanat minden úgy működik ahogy az kell h működjön. Az elvárás az volt, hogy legyen wifi a házban a G-kel is, de a notim N-je is maxon menjen. Ez részben teljesült ebben a 8-10 magabájtos másolás formályában. Azért, lehet hogy tolok egy resetet a routeren mert az f/w frissítés után nem volt!
-
Coolmat
őstag
válasz
Kolondrum
üzenetére
Nézd meg melyik revizíós a routered (B2 vagy D valamennyi), és ehhez nézd meg itt, hogy a legfrissebb firmware van-e feltéve. A B-s revízióhoz van egy pár napos beta firmware, ha ilyened van, esetleg egy próbát megér. Ha megvolt a firmware frissítés, akkor utána csinálj egy factory resetet (biztos ami ziher), állíts be újra mindent. A wifi beállításoknál kell lennie egy olyannak, hogy channel width vagy bandwith, ezt lehet állítani, 20mhz-re, 40 mhz-re, vagy esetleg auto-ra, ezt állítsd 40-re. Ehhez kapcsolódoan nézd meg a notin ezzel a programmal, hogy van-e még a környéken más hálózat, és milyen csatornán, ha találsz közel vagy pont ugyanazon a channelen, akkor állítsd át jóval távolabbira, de ne túl szélsőségesre (1-es vagy 13-as), mert pár telefon wifije nem szereti azt.
Gyanús még, hogy amit beállítassz mixed módot, az csak B/G, nem pedig B/G/N, talán új fw már felkínálja az utóbbit is.
Sok sikert! -
válasz
Kolondrum
üzenetére
Behalok ilyet még nem láttam!
A történet: A megjött a Router olyan 2 hete, mix módban volt alapból, noti 54megát írt ki, most ugye átraktam a routert N-be, töröltem a kapcsolatot a notiból, újra jelszavazás stb mert nem csatlakozott, kiírta 300mega (másolás 11-13 megával). Ezután visszaállítottam a routert mixre (b/g/n), odamegyek a notihoz és mit látok? Azt h nem szakadt meg a net, 300megát ír ki továbbra is, megy a telóm wifije is, de az only N-ben mért 11-13 magabájt megtalálta az aranyközéputat 7-8-10megabájt formájában! Ekkora csavart bakker...... De legalább gyorsult!
Én nagyon úgy látom, hogy only N-be kéne működnie a routernek ha azt szeretném, hogy rendesen menjen, de a telóm b/g-s, a lenti gép meg egy nete kapott szintén b/g-s wifikarit garba. Lényegében a teló meg a lenti gép miatt kell mix módban üzemeltetnem a routert.Coolmat! Biztos úgy van ahogy írja. Az biztos, hogy olyan erő van ebben a noti wifiben ,hogy csak lesek. 2 házon keresztül még 2 csíkom van az 5-ből. Elballagtam a notival jó messzire a háztól és 3 csíkkal 95-100m-ről még van netem.
Az a másik, hogy a környék routereit látom, van néha olyan lista hogy görgetem lefelé. Váci netet és látok néha, pedig az nem 1-2km-re van innen, igaz a hegyen lakom. -
válasz
Kolondrum
üzenetére
Javítom: Only N-be is van netem, de csak a notin! Új kapcsolatot hoztam létre és így már jó! Sőt az 54 mega már 300 mega!
11-13 megabájtal másol! Fasza! Csak az a baj, hogy így a telóm meg a lenti gép nem működik mert ők csak G-sek! És mix módban a router csak 54el működteti a notit annak ellenére h 300-as. Ötlet ennek megoldására? -
válasz
Coolmat
üzenetére
DIR-615-ösöm van, N-es!
A noti 54megát ír ki ott ahol a küldött meg fogadott csomagokat mutatja más egyéb dolgokkal együtt.
Ötlet a 300 felélesztéséhez? Mondom a router csaj N-re állítva azt művel, hogy a noti látja, de nem tud csatlakozni hozzá! Hibaelhárítás és a többi baromsággal próbálja megoldani a hibát. -
dzsozefo
aktív tag
Hali!
Mi a véleményetek erről ? Cirka 4800 ft tól kapható!
TP-Link TL-WR741ND vagy van TP-Link TL-WR742ND ő mivel jobb? 1 árban vannak.
Előtte egy gigabyte GN-BR01G használtam, egész jól láttam a lakásban a wifit - különböző telefonokkal és notebookokkal. Remélem nem okos csalódást a TP-link!?
Köszönöm
-
Djuree
félisten
válasz
Rebirth II.
üzenetére
műxik 
-
Djuree
félisten
na megvettem a tp link wr741nd-t ahogy javasoltátok. megy jól. pc vezetékről, ps3 wirelessen megy. be kéne állítani valami jelszót vagy valamit, hogy a szomszéd ne használja a netem lehetőleg

lehet ilyet? és ha igen hogy? a netes quick beállításnál volt valami asszem, de semmit nem állítottam be...
ps3-mon ezeket lehet állítani: wep vagy wpa-psk/wpa2-psk
tudja valaki melyiket kéne? vagy mik ezek? -
-
SMITHVADŐR
tag
Sziasztok
Megvettem tegnap a tl-wr542g routert, amit ajánlottatok, be is üzemeltem, és működik

Most lenne egy nagyon OFF kérdésem

Nos, netem van, de azt hogy oldom meg, hogy a 2 gépem lássa egymást???
A dolgot tovább cifrázza, hogy az egyik gép linuxos (ez vezeték nélkülin van), a másik Win XP es (ez pedig kábellal).
Bocsánat, hogy ide írok, de nem találtam rá topicot

-
vargalex
félisten
válasz
Rebirth II.
üzenetére
Soros porton nem próbáltad életre kelteni?
-
válasz
Rebirth II.
üzenetére
ezt a kört már lejártam, nem kell(ene) külföldre küldenem, az üzlet intézné, ahol vásároltam! maradjunk annyiban, hogy hibáztak és azért...

mondjuk én ilyen cuccokat eleve nem szoktam gariztatni, meg nekem nem is romolhat el, mert akkor kibelezem, és a lakás minden helyiségének az összes sarkába szétszórom a darabjait!
-
Rebirth II.
tag
Ja csak nem mind1, hogy hova kell elküldened. Mivel ha az itteni cég adná az 5 évet akkor magyarországra de mivel az itteni nem az 5-öt ezért mittom én ázsiába kell kiküldened.
(Anno volt élettartam garanciás tápom és miután 6 év után meghalt kicserélték volna szívesen csak éppen Honk Kongba kellett volna feladni
) -
válasz
HartgeH3-2.8
üzenetére
akkor neked a tp-link tl-wr542g is elég!
Rebirth II.; 5 év gari?
nekem is csak 1 évet adott az üzlet, a router dobozán viszont ott virít az 5 évet mutató matrica, és a gyártót megkeresve azt a választ kaptam, hogy 5 év gari van rá! 
-
HartgeH3-2.8
addikt
Sziasztok
Szeretnék egy Wifis routert otthonra ami könnyen kezelhető néha használnám csak okostelefonhoz adatokat frissíteni vagy ha valamire kell.Tehát felhasználóbarát kellene.Ismerősnél TP-Linkre még 1es erősségen is simán csatlakoztam.Létezik hogy az egy jó megoldás otthonra?
Köszönöm előre is a tanácsokat.(Olcsó megoldás kellene)
-
válasz
Rebirth II.
üzenetére
ja, akkor kár volt, ha a friss gyári firmware alatt nem működik megfelelően - tehát hardveres hibája van -, akkor nincs az a módosított firmware verzió, ami javítaná a hibát! gariztatás? bár ha nem tudod leszedni a dd-wrt verziót, és részint működik a router, akkor nehéz eset lehet... akkor jó, ha esetlegesen teljesen behal!

-
válasz
Rebirth II.
üzenetére
kár volt a dd-wrt ráerőltetése, ha nem vágod megfelelő szinten a témát...

-
Rebirth II.
tag
Hello
Mivel ma sikeresen beszart a Tp-link WR941ND routerem (az előbb), ezért valami normális routert keresek (wifis) 10.000Ft környékén.
Lényeg: Jó legyen a csomagütemzése + legalább 3 antenna a nagy hatótáv miatt (+ pár fal).
-
pierpont
csendes tag
hello. van ötletetek, hogy a 120-as upc nethez milyen gigabites routert érdemes választani? nekem elég lenne a sima zsinóros is, de ilyenben nem találtam eddig értelmeset 10k alatt.
-
krealon
veterán
Ráadásul 100m -t áthidalni csak jó minőságű UTP kábellel lehet (ezt sajnos már tapasztaltam).
Valamint ilyen kábelhossznál már érintésvédelmi problémák jelentkezhetnek.Tisztességesen ekkora távot már illik galvanikusan leválasztott átvitellel megoldani (ld üvegszál, irányitott hullám (wifi, mikrohullám, laser)), vagy gondoskodni a megfelelő védelemről. Sajnos egyik sem olcsó.
Védelem nélkül pedig fel lehet készülni, hogy nagyobb viharok után cserelni kell a végberendezéseket.
Rosszabb esetben kórházi / temetési költséggel is növekszik a kiadás.
-
Beri
addikt
ASUS N16 + TP-LINK TL-SG1005D, eseteg az 1008 8 porttal.
spgabor: Nem az árkategóriával van baj, hanem a hat fallal, meg a távolsággal. 80 ezerért se kapsz olyan routert, ami azt alapból átlőné. Ha a házban, a garázsban és a kettő között a szabadban is kell wifi, akkor a legolcsóbb 100%-os megoldás szerintem:
- egy router a házba, ami majd szór benn
- egy ap a routerre, arra egy nagy antenna, amit kiraktok az ablakba, hogy rálássatok a garázsból
- egy wifi adapter a garázsgéphez, arra egy irányított kisebb antenna
Cirka 35ezer forintból ki lehet hozni.Egyébként kábelen el lehet vinni a garázsig a netet, de 100m már úgy is nagyon sok. Igazából az pont az elméleti maximális távolság 100as ethernettel, ami még két eszköz között lehet.
-
mondani tudok, ajánlani már kevésbé; wrt320n a legolcsóbb gigabit képes router - bár az is jelentősen drágább, mint a tl-wr1043nd -, de a wrt320n wifi ügyileg nem kimondottan domborít, a belső kis antennák nem hozzák a megfelelő teljesítményt - ezen topic lakói között is találsz rá konkrét panaszt! ha nem lesz nagy távolság, fal...stb, tehát ideális környezeti tényezők mellett talán elmegy/elmenne, de mint említetted, egyszerre sok wifi ellenoldal fog kapcsolódni hozzá, ezért én nem merem javasolni...
a wrt610n valamivel jobb jobb wifi ügyében, de az már más árkategória, mert más szempontból viszont jóval többet tud!SymbianOS; wifi esetében nézd meg, hogy milyen szabványon megy a kapcsolat, milyen jelerősség, milyen elméleti sebességet ír ki...stb! a gép <-> router és a noti <-> router között jó a sebesség?
-
spgabor
aktív tag
Helló!
Érdeklődni szeretnék, hogy egyik haverom mondta vegyek neki egy routert a lakásba, amin kétfelé osztják wlannal a netet, valamint legyen akkora hatótávolsága, hogy a ház mögött kb 100 méterre lévő garázsba is elérjen a jele. Semmi extra nem kell, csak ezt tudja teljesíteni. A garázs és a router helye között kb 6 tégla fal van meg persze a 100m.

Milyet érdemes venni szerintetek?
Néztem a TP-Link Routereket, aminek hrom antennéja van, láttam iponon egyet 10k-ért (TP-LINK TL-WR941ND), csak nem tudom, hogy az bírná-e a mutatványt. Valamint azt szeretném kérdezni, hogy ha a garázsból akar netelni, valami "garázsgéppel", akkor arra is egy nagy teljesítményű antennával szerelt wlan kártya kéne, vagy oda elég a sima legegyszerűbb kártya?
Előre is köszi a segítséget!Üdv:
spgabor -
80/25 megabit/sec sebességű digi nethez minimum tp-link tl-wr1043nd kell! a jelenlegi router esetében a g szabványos - 54 megabit/sec elméleti sebességű - wifi jelenti a korlátot, hiszen az elméeti 54-es wifi a gyakorlatban valósan ~ 20 - 22 megabit/sec sebességet tud! az n szabványos átvitel ennek a többszörösére képes, a 150-es jelölésű lite-n a gyakorlatban hozzávetőlegesen a háromszorosára, a 300-as pedig akár az ötszörösére, de kivételes esetekben még a hatszorosára is! a buktató egyedül ott lehet, hogy a sok wifi ellenoldal közül amelyik g szabványos, ott továbbra is marad a ~ 20 megabit/sec körüli sebesség, hiszen az a modul nem tud majd n szabványos hálózaton csatlakozni az új routerhez sem, marad a g szabványos átvitel, a maga 20 megabit/sec körüli korlátjával! a routert mixed módban állítva, az n szabványos ellenoldalak viszont ekkor is a gyorsabb n szabványos hálózaton csatlakoznak majd a routerhez, így azokkal gyorsabb lesz az átviteli sebesség, mint a jelenlegi router esetében!
SMITHVADŐR; 5 e ft környékén inkább egy tp-link tl-wr542g vagy picivel drágábban egy tl-wr741nd és megkíméled magad némi szitkozódástól/szentségeléstől!

-
adm
őstag
üdv,
egy gigabites hálózatot építenék digi 80/25 nettel, két helységben minimum 4 asztali géppel + 2 laptoppal + 4 okostelefonnal. a felhasználás alapvetően irodai jellegű, de a multimédia funkciók sem mellékesek.szükségem van egy gigabites routerre (max br.~30k)...
feltétel:
- gigabites wwan.
- N-es wifi, 2 de inkább 3 cserélhető antennával
- legalább egy vagy hubbal bővíthető usb (nyomtató és tárhely is).
- beépített ftp kliens
előny:
- 2 usb (nyomtató és tárhely is)
- vpn
- 2-3 év garancia
- ha rendszerként működik, később nas és nyomtatószerver egy felületről vagy kliensből vezérelhető.és két gigabites switchre (max br.~20k)
- 4-5 esetleg 8 portos
- full duplex (2gbit)
- 2-3 év garanciaha jól rémlik a meglévő kábelek cat6-osok.
ha van jól működő hasonló rendszerrel tapasztalat, vagy tippek az összeállításra azt örömmel fogadom.
-
válasz
Kolondrum
üzenetére
az a 2.5 megabit/sec vagy megabyte/sec? kis "b" betűt tekintve bit, viszont a "-nál" miatt byte lenne a logikus...
ha 2.5 megabyte/sec lenne, akkor az 20 megabit/sec, ami alapján esetlegesen arra is lehetne gondolni, hogy g szabványos wifi átvitelen megy a hálózat azon része!
ellenben ha 2.5 megabit/sec, akkor az minden szempontból nagyon kevés! a gép <-> router, illetve a noti <-> router között jó/megfelelő sebességű a kapcsolat, és csak a két munkaállomás közötti hálózaton jelentkezik a sebességgel kapcsolatos probléma? ha igen, akkor igazándiból a router lehet a ludas, annak a beállításait kellene ellenőrizni!easy...rider; a router asztalival történő kiváltása, és azon asztaliról wifi modullal hálózat osztása tovább wifi eszköznek? számomra nem szimpatikus megoldás, de lelked rajta...
-
SMITHVADŐR
tag
Sziasztok
Már jártam itt egyszer, hogy a segítségeteket kérjem, de most még egyszer szeretném

Lenne egy TP-340 Wlan router 4999 Ft ért. Nos én ehhez teljesen sík vagyok, 2 gépet szeretnék ellátni nettel (5Mbit es) , meg egymásközt sem baj, ha hálózatba lennének
Bocsánat, sose volt még routerem, de most szükségessé vált.
Nos ez elég ehhez??? Árát megéri??? Vagy inkább ezt??? Köszönöm előre is válaszotokat
-
dni
őstag
Sziasztok!
Milyen komolyabb routert ajánlotok 80-as Diginethez. Szinte csak wifin keresztül használnák de egyszerre akár 8-10 ember is. Jelenleg egy WRT54GL van Tomato FW-el de csak 20 Mb-es sebességet tud biztosítani Wifin, bábelen Pedig 40Mb-et.
Mielőbbi válaszaitokat előre is köszönöm!
-
válasz
milszab
üzenetére
A tp-link wifi kártyákrólók csak annyit, hogy pár méterről nem látta a routert, a dlinkes G kártya meg 4 csíkkal látja. Biztosan rossz volt, de nekem elég volt ahhoz h leírjam a márkát.
kali! Win7-en otthoni hálózat van kialakítva, a gép kábelről, a noti wofiről kapja a netet és így vannak összekötve. 2.5Mb-nál az istenért nem másol többel egyikről a másikra. Tized megákat javult az új router óta. Beáll egy sebességre és annál többel nem megy. N-es a router és N-es a noti is, gigabytes az asztali. Hol lehet levenni a korlátot mert ennék még menni kéne. Igazából DI-524-el is így ment.
-
easy...rider
őstag
lesz itthon egy 24/7-ben üzemelő gépem, (ezen használnám amúgy is a sávszélességet) és ezt akkor egyben routernek is használnék.igy közvetlenül nem lesz gond a sávszélességgel.
ebbe vennék egy TL-WN722N és ez szórná a laptopnak a netet. lehet ez a leg energiatakarékosabb megoldá. mert egy router is fogyaszt. ha a router tápjából indulok ki (9V, 0.9A, ~10W ha a táp veszteségét is számolom)
viszont van még egy gépem, és akkor lehet ehhez is vennék egy TL-WN722N-et.
de itt játszanék is és így vajon fogok e pingelni? (ha 24/7-es gépem osztja a netet wifi kártyán keresztül)
vagy tegyek bele egy mezei hálókarit, és kábellel kössem őket össze? -
válasz
easy...rider
üzenetére
a torrent húzós beállítások mellett gyilkolni tudja ám az erősebb hardveres jellemzőkkel megáldott routereket is, az smc routerek meg nem is az erősebb kategóriába tartoznak, a proci hamar eldobja magát terhelés alatt, ami először a wifi behalásában nyilvánul meg!
ha digi 30/20 netről van szó - ami hivatalosan már 40/20 -, akkor pláne erősebb routerre van szükség, hiszen pppoe kapcsolatról van szó, ami amúgy is jobban terheli a routert, mint a sima kábeles (például; upc) net!
az általad említett tp-link párossal nagyot lépnél előre, ajánlott a csere, jobban fog menni a torrent (is), és még wifi hálózaton is átmegy majd a maximális sebesség!
ellenben ha a notidban csak g szabványos wifi modul van, akkor ott nem lesz meg a maximális sebesség - semmilyen routerrel -, mert a g szabvány a gyakorlatban alapban csak ~ 20 - 22 megabit/sec átvitelére képes - hiába az elméleti 54 megabit/sec jelző! -
easy...rider
őstag
Sziasztok!
A mai routerekre mennyire jellemző hogy torrent alatt belassulnak?
van egy régi smc-m és nem szereti ha a torrent maxon megy.
vagyis elindul 20MB-el, aztán lemegy 13-ra, és ilyenkor ledobálja a wifi-t
szóval olyan router kéne nekem ami bírja a torrentezést.
meg az megoldható hogy a letöltős gépem wifiről menjen? mert most laptoppal nem jön soha maxal a sávszélesség, és itt még jobban belassul.ha egy TP-LINK TL-WN722N wifi kártyám lenne gépben, meg lecserélném a routert mondjuk egy TL-WR741ND akkor vajon tudna maxon menni a torrent? 30/20MB a sávszélesség wifi-ről?
-
válasz
milszab
üzenetére
milyen szabványos az ellenoldal? ha például g szabványos, akkor nincs kimondott jelentősége, hogy a router tl-wr741nd, tl-wr941nd, vagy pedig tl-wr1043nd, ellenben ha n szabványos/mimo képes, akkor már nem mindegy, hiszen a tl-wr741nd csak egy antennás, viszont a tl-wr941nd és a tl-wr1043nd már három antennás, és mimo képes, ami javít(hat)ja az átvitelt!
-
Beri
addikt
válasz
Zsozsooooo
üzenetére
milszab: Ha egy 8as antenna nem segít, akkor egy 941 sem fog önmagában.
Adler: Olvasd el a manualt.
MaciG: Mindegyik olyan.
-
MaciG
addikt
Srácok, valaki tudna ajánlani nekem otthoni felhasználásra olyan routert amiben van wifi, de van kábelese "része" is?
-
Gercsa
senior tag
Sziasztok!
Vásárlási tapasztalatom szeretném megosztani veletek.
A fórumon olvasottak alapján vettem egy TP-Link WR340GD tipusú wifi routert.
2 perc alatt beállítottam (UPC) és azóta tökéletesen megy.Előtte egy Asus WL-530g tipusú volt. (ami egyszer csak bedöglött)
A TP-Link sokkal jobb jelet ad, gyorsabb, kevesebb mint feleannyiba került és még a garancia is 5 év.
Részemről csillagos ötös.
-
milszab
senior tag
Nekem most egy 741nd-m van, de a földszinten már gyengécske a jel,pláne a teraszon! Szerintetek vegyek hozzá 1 antánnát, vagy pedig 1 nagyobb routert helyette (941,1043) ??
-
Zsozsooooo
tag
Hali skacok, nem nagyon vagyok otthon router(wi-fi) téren segítsetek abban milyet érdemes venni manapság ? Az apróból rengetegen váltanak ( N-es WLAN-ra ) ez mit jelent és mi az előnye ? Amire én használni szeretném 2 laptop 1 telefon egyenlőre 12288 / 1536 kbit/s netem van !

-
krisun
csendes tag
Koszonom mindenkinek a valaszokat.
Szoval modem:
TP-Link TL-WR1043ND ez lesz akkor, wifi van 2 dolog pipa

Kabel: a cat6 a falba
Es figyeljek a gigabites holzati kartyara.
Remelem mindenre gondoltam, megegyszer koszonom a valszokat!
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- AMD Gamer PC Ryzen 7 5800x RX 6600XT
- 1 TB 2230 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Micron, WD - STEAM DECK
- 512GB 2230 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Micron, WD - STEAM DECK
- Lexar NM1090 PRO 4TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.000-13.000 MBs - Eladó!
- Lexar NM790 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7400-6500 MBs - Eladó!
- MacBook Pro 13, 14, 15, 16, MacBook Air M1, M2 M3 M4 bill magyarosítás lézerrel / sapkacserével
- Sound Blaster AE-7 (B-Stock)
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 128GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3855
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3172
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2022 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3366
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

A lakás 100 nm, az előszobában lesz fent a plafonon egy szekrényben a cucc és mindenhol jó lenne fogni a jelet.

Gubek-Einste
Dr.NX