- Fotók, videók mobillal
- Yettel topik
- iPhone topik
- Merész dizájn és új teleobjektív az iPhone 17 Pro mobilokban
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Meglepetés az iPhone Air hajlítópróbáján
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. szeptember
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
dkess
őstag
Igen, a "speedtest.net app" alatt ezt a "Speedtest by OOKLA" -t értettem én is. Igen, ezzel félig-meddig lettünk okosabbak. Értem ez alatt, hogy az iPhone SE elméleti max 4G teljesítménye (150/50 Mbps) sincs messze a mért eredményektől.
A feltöltés terén nem vártam volna többet újabb telefonnal sem - ez rímel a mások által is mért eredményekkel. A letöltés tekintetében vártam volna 100 Mbps felett valamivel. Ugyanakkor, ha ezt alapul vesszük (és nem próbálkozunk nagyobb sebességre is képes mobiltelóval), akkor elég, ha a 100 Mbps -es (portokkal rendelkező) LTE routereknél maradunk. Azért ennél, mert egyfelől a CT8 -ról lecsúsztunk - másfelől nem korlátozzuk be magunkat a 4G stick -et kezelni képes típusokra ...
Ezek elég "elszabadult" szolgáltatói árazások. Keress rá erre a MR6400 -ra árösszehasonlító oldalakon - olyan huszonegynehány ezer ... Abba az árba márkánál maradva MR100, MR200, MR400 (utóbbit nem érdemes már talán) is beleférne. Ami jelentős előrelépés lenne pl. MR600 (gigabit -es LAN portok és 4G+ oldalról is ki tudná hajtani a 300 Mbps -hez közeli letöltést) az sajnos az ár tekintetében is jelentős "előrelépés".
Nekünk a MR6400/MR100/MR200 -ból mindegyik megfelelhetne, mert a 100 Mbps -es LAN portja mellett a WiFi -jük egyáltalán nem érdekelne (azt a részét ki is lehetne kapcsolni). Oda majd nézel egy legalább AC -s ethernet backhaul -t is támogató mesh -t és készen is vagyunk ...
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Eladó Juniper SRX300 tűzfal / router friss firmware-rel!
- ThinkPad X1 Carbon 6th Gen i7 / 16GB / FHD / US bill. Windows 11 Pro
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5500 / RX 6600XT / 32GB DDR4 / 512GB SSD
- Latitude 5410 27% 14" FHD IPS i5-10210U 16GB 256GB NVMe ujjlolv gar
- Ravpower 6000 mAh-s mégis pici powerbank eladó
- HP ZBook Studio G7 i7-10850H 32GB 1000GB Nvidia Quadro T1000 15.6" FHD 1 év garancia
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3392, 94% Akkumulátor
- Honor MagicBook 16 Ryzen 5 5600H 16GB 512GB FHD 144Hz
- Részletre elviheted akár 365 napra. Bankmentes. Gamer Laptopok , Gamer monitorok
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest