- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Mobil flották
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Apple Watch
- A ZTE sem maradt adós csúcstelefonnal
- A Galaxy S26-tal együtt késik a One UI 8.5
- Szakított a OnePlus és a Hasselblad
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Nincs több titok: íme, a Samsung Galaxy TriFold!
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. október
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
chrometent
üzenetére
Szia!
120 Mbit-es optika mellé legalább egy TP-Link TL-WR1043ND router ajánlott, de ha már ennyit kiadsz érte, akkor inkább ennek az utódját, egy TP-Link TL-WDR3600-t javaslok.
(Illetve majd más kollégák valószínűleg fognak ASUS modelleket ajánlani, amik szintén kiválóak, de azokban nem vagyok otthon.
)A másik javaslatom az lenne, hogy a router-t telepítsd át a képeden látható szoba másik végébe. Akkor sokkal inkább a ház közepén lesz, és így jobban lefedi az egész lakást WiFi-vel. Régebben nekem is így volt, hogy a ház egyik végében volt a router, de így a másik végében már nagyon szenvedősen volt a telefonoknak WiFi jele. Azóta áthelyeztem a ház közepére, és így a teljes terület le van fedve WiFi-vel.

Azt a részt, hogy "az egyik gépet a szerelők optikai kábellel kötötték a routerre" abszolút nem értem, illetve nem tartom valószínűnek, hogy közvetlen optika megy a gépbe, mivel baromi drága egy optikai hálózati kártya. Így annyit tudok ehhez a témához szólni, hogy legalább CAT5e besorolású UTP-t használj mindenhol, ami gigabites kapcsolatot fog biztosítani, így a 120 Mbit bőven át tud menni rajta, és nem lesz szükséged optikai kábelre.

Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Letisztult külsejű és helytakarékos MSI VGA az NVIDIA Blackwell platformon
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen széket vegyek?
- Battlefield 6
- Kedvenc zene a mai napra
- Óra topik
- Társasjáték topic
- Fujifilm X
- További aktív témák...
- Lenovo Thinkpad P15S - 15.6" - I5 10310U 1.7GHZ - 16Gb - 512Gb - Quadro P520
- Lenovo Thinkpad W540 15.6" Wokrstation - I7 4700MQ 2.40GHZ 8Gb - 256Gb ssd - Quadro K2100M
- Asus PN40 passzív hűtésű minipc: Celeron N4000, HDMI, mDP, VGA, LAN, USB 3.1, USB-C, Wifi, BT, VESA
- Apple Iphone XR - A2105 6.1" Fekete - 64GO - GSM IOS, 18.7
- Samsung Galaxy Watch Ultra LTE, Új, Bontatlan, 1 Év Garanciával
- Nvidia Quadro M2000/ P2000/ P4000/ RTX 4000/ RTX 5000/ RTX A2000
- BESZÁMÍTÁS! Dell Latitude 5455 14 FHD+ üzleti notebook - Qualcomm X Plus X1 16GB DDR5 512GB SSD W11
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro 256GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3107, 100% Akkumulátor
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

(Illetve majd más kollégák valószínűleg fognak ASUS modelleket ajánlani, amik szintén kiválóak, de azokban nem vagyok otthon.
)
Gubek-Einste
Dr.NX