Hirdetés
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- MIUI / HyperOS topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena

TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el! 

HA KÉRDEZEL, EZEKRE AZ ADATOKRA SZÜKSÉGÜNK LESZ: 
Új hozzászólás Aktív témák
-
derive
senior tag
válasz
csurenzoo
üzenetére
Asszem neked RAM is fog kelleni, vagy mar DDR3as?
Esetleg kesobbi bovites jatszik? Ennyibol nem fog menni a BF4
Picit combosabb, de nem nagyon fejlesztheto:
CPU: amd x4 750k ~ 17k
LAP: Gigabyte GA-F2A88XM-DS2 ~14kHa kesobb cserelned a procit, ebbe mehet egy i5-i7 is (hasznaltan):
ASROCK B85M Pro4
INTEL Pentium G3220 3.00GHz -
membrandj
nagyúr
válasz
Kaci84
üzenetére
1. FX alá nincs olyan,hogy nem kell drága lap.
Még alap órajelen is visszavesz egy 4+1-es tápelllátásos lap egy fx 8320-ból..
Gigabyte ga 970a ud3 v agy asus m5a97evo r.20, ez alatt lutri.. Asrock fx lapjai 90%-ban gyenge tápellátást kaptak.
[link]
~60W-al eszik többet terhelés alatt.Nem láttam,hogy van hűtője.
rostiron:
Nincs 10 k..lap ~ 22k+ fx 8320 ~37k
59ki5-4570 + asrock b85m hds ~ 63k.
Kb 4 k különbség van, viszont az amd gyári hűtői hangosak.Nem az fx-rő akarlak lebeszélni,csak felhívom a figyelmed,hogy oda erős lap kell, jó hűtés és komoly tuning,hogy egy 6300 ki tudjon hajtani egy 280x-et..
-
Kaci84
őstag
válasz
membrandj
üzenetére
Hát ez így véleményem szerint nem igaz. Egyáltalán nem kell 15-ért hűtő pláne, hogy neki van.És ha megveszi a hűtőt az több CPU-t is kibírhat és akkor se lesz ugyanott, mert egy külön vásárolt hütővel jobb hűtése van mint az Intel. Kemény 11W-al több a TDP-je. És ha valaki nem akar maxra tuningolni akkor nem kell drága lap sem.
-
membrandj
nagyúr
válasz
rostiron
üzenetére
fx 6300 ~ 30k
Asus m5a97 evo r2.0 vagy gigabyte ga 970a ud3 ~ 22
Hűtés legalább 15k értékben, de itt pontos típust nem tudok.Ugyan ott vagy, mint egy i5-4570 gyárilag, csak annak nem kell tuning..
Tuning--nagyobb hő--nagyobb fogyasztás.. Hozzáteszem,hogy már alapból éhes egy jószág az fx..
Aki 280x szintű kártyába gondolkozik, annak i5 vagy fx 8320.
-
rostiron
őstag
Sziasztok.
Boncolgatnánk még egy kicsit a témát ??
Szóval egy FX-6300 felhúzható a szóban forgó I5-4570 szintjére ? Ha igen , milyen alaplap kell alá ?
Mekkora órajel kell ahhoz hogy kiszolgáljon egy gtx770/280x szintű vga-t ??
A játékot eltekintve általános célra ( internet, film, stb. ) gondolom bőven elég még évekig ??? -
csurenzoo
aktív tag
Sziasztok !
Egyik ismerősöm processzort / alaplapot szeretne újítani 40k-ból, legfőképpen játékra használná a gépet. Most egy E7400 Core2Duoja és HD6850 vga-ja van. Milyen processzort ajánlanátok neki ?
Előre is köszi a válaszokat. -
membrandj
nagyúr
válasz
kristof123
üzenetére
Ezt miért rakod off topicban?!

Persze, csak akkor már többe kerül a hűtés, mint amennyivel drágább egy i5.
-
rostiron
őstag
válasz
membrandj
üzenetére
Vga-ra azért nem írtam, mert nem tudom mit és mikor . Ha már úgy érzem nem elég a 7770 akkor a legjobb ár/ teljesítmény fog számítani.
De amikor ez eljön tuti nem tudnék procit is venni, ezért szeretnék azt most venni.
Most melyik az a vga amit ki bír hajtani egy FX6300.???? A legerősebb vga amit még tuti kihajt ??? -
membrandj
nagyúr
válasz
hash99
üzenetére
Nagyjából a 3 év az reális. De egyén függő.. Aki hajlandó kompromisszumokra, annak lehet 5 is lesz, de egy játék miatt nagyobbak lesznek az igényeid, akkor ~ 3.
Igazából ilyenkor mindig gondoljatok vissza,hogy mi volt 3 éve..
Sandy család is ~ 2011-ben jelent meg.. 2 éve és még bőven jó, de 2-3 év múlva már passz..
Jelenleg vga-ból nem nagyon tudnak olyat gyártani, ami mindent kimaxolna, prociból már egy i5-4670 is 99%-ban elég.
-
-
rostiron
őstag
válasz
membrandj
üzenetére
Most még biztos sok lenne a 7770-hez bár melyik cpu, de biztos vennék mellé egy jobb vga-t később.
Az FX6300 kb mennyivel jobb a q9400-nál, és kb mennyire időálló ??
A q9400-at kb 4éve vettem, csak vga-t cseréltem alatta és most kezdem érezni hogy kevés. Ennyi időt kibír vajon ?? -
membrandj
nagyúr
válasz
rostiron
üzenetére
Amd: itt fx alá "drága" a lap, olcsó lapokon fulladozni fog a proci.
fx 6300+ Gigabyte ga 970a ud3 ~ 50k +kingmax 4GB 1600 mhz ~ 10 vagy Kingston HyperX PnP 2x4GB DDR3 1600MHz KHX1600C9D3P1K2/8G~20k.
Intel: I5-4570+Gigabyte B85M-HD3
~63k + ram szintén ugyan az.
Ez azért erősebb.Nem véletlen kérdeztem,mert pl egy gtx 760-at már nem szívesen ajánlanék egy 6300 mellé, de egy 7770-hoz még az fx 6300 is "sok"..
A célszerű az az lenne,hogy gyűjtesz még ~110k-ig legalább és abból már egy 270x+ fx 6300+ gigabyte ga 970a ud3+ kingmax 4GB 1600 mhz kijön.
-
rostiron
őstag
válasz
membrandj
üzenetére
A tápnak régebben utánajártam már, nem lesz baj vele. Nem tudom mikor vennék vga-t lehet hogy fél év múlva lehet hogy később. Úgyhogy típust sem tudok mondani.
Nem tudom egyszerre megvenni a dolgokat, mert ha összejön a lóvé mindig van valami más amire kell.
Ezért most csak cpu , ram , alaplap jön szóba.
Mit érdemes most venni ??
60k-ból mit érdemes? Mi jön ki belőle ? Intel vs. AMD ?? -
membrandj
nagyúr
válasz
rostiron
üzenetére
Ennek a végén egy darab A van, szóval elvileg jó, de azért tápos topcba kérdezz rá.
Mert ha szar tápod van és már 5-6-7 éves, akkor előbb utóbb fel fogja adni. Szar táp esetén viheti magával az egész gépet.
Milyen vga-t és mennyiért akarsz később? Ezt is jó lenne tudni, illetve kb mikor?
-
-
membrandj
nagyúr
válasz
rostiron
üzenetére
Játék leginkább vga-tól függ. Csak proci cserével nem lesz gyorsabb,hacsak nincs már most egy procidnál jóval erősebb vga-d.
Egy hd 7770-hez nem biztos,hogy procit cserélnék.
Viszont mivel ddr2 ramod van, ezért azt is cserélni kellene, ha a hdd nem satás, akkor azt is. Ha a táp már 5-6-7 éves, akkor azt is.
-
rostiron
őstag
Sziasztok.
Elképzelhető hogy lecserélném a PC konfig-om , most egy Q9400 van 3500Mhz használom P45 lapban.
Mióta megvettem nem figyelem a cpu "harcot" ezért szeretnék segítséget kérni. Mit ajánlotok Intel vagy amd ??
Néha még játszok a mai játékokkal. Az alaplap tokozásokban sem ismerem ki magam.
Egyszóval segítség kellene. Anyagi keretet sem tudom, a lényeg hogy azért érezhetően jobb legyen a mostaninál,Üdv.
-
ianos
csendes tag
Rendben,várok és kérdezősködöm is.

-
ianos
csendes tag
Azért köszi a segítséget

Táp: Chieftec GPS450AA-101A 450W -
membrandj
nagyúr
10 ezerért szerintem használta se kapsz épkézláb procit..
Tápot nem is tudjuk..
Single playerre még talán egy újabb amd procival so-so életképes lenne, de a multi..
Talán valami ilyesmi: Phenom II X4 960, de én nem vagyok otthon amd terén, szóval fogalmam sincs,hogy a lap tápellátása mennyit számít ezeknél.. Szóval várj vmi amd guru véleményére.
-
pezo00
tag
Sziasztok!
Érdeklődnék hogy az alaplapom jól kihasználná e ezeket a processzorokat? A mostani processzorom egy phenom x4 965BE gyári tuning mentes első perctől kezdve.
Alaplap: Asrock 970 Extreme 4
Processzorok pedig: FX-8320 vagy FX-6300
Most tervezem a cserét és még nem döntöttem el melyik legyen. A gépet főleg játékra használom BF3, BF4 néha PayDay2 esetleg régebbiek közül Left4Dead 2. Melyik érné meg jobban? Videókártyával együtt szeretném cserélni még azt sem döntöttem el mi legyen de azt biztos hogy kb 660 fölött lesz esetleg gtx 760 vagy valamelyik újabb amd kártya. Mindenképpen szeretném ha rendesen kihajtaná a processzor.
Köszönöm előre is a segítségeteket!
-
ianos
csendes tag
Sziasztok !
GIGABYTE GA-MA78GM-S2H v1,AMD Athlon II X2 250 3000 MHz,2GB Corsair DDR2, ATI HD5770, 19' Samsung S191B150N
BF-4-el szeretnék játszani. Ebbe az alaplapba milyen procit ajánlanátok, fejlesztésre ? Kb. 10k ig.

-
válasz
kristof123
üzenetére
Az már van, azért írtam, h proci
-
Sziasztok!
HP elitebook 8540p -m szeretném kicsit gyorsítani (proci ügyileg).
Most i5 520M van benne és egy i7 820QM-et néztem bele.
Pár kérdés:
1. Ezzel mutatkozna számottevő gyorsulás? Nem játszom, linux-ot használok ha ez számít.
2. Bele megy egyáltalán ?
3. Ha nem - vagy nem gyorsul számottevően - akkor milyet nézzek bele? -
miresz
veterán
Jól elvagytok?

-
Zsivaagoo
őstag
Megint te személyeskedsz!
- nem rád céloztam.
- másokra szólongassál, ne rám!
- idiótáktól nem veszem fel a fikázást, ha viccelődnek velem az más, abban benne vagyok.
- Rohadtul el vagy tévedve koma, processzor cserére reagáltam, szarok arra, hogy milyen játékokkal játszanak a népek.- téged is ki kéne már innét dobni, undorító troll vagy.
--------------------
Többet ne szólj hozzám!
-
ST05
őstag
válasz
Zsivaagoo
üzenetére
1. Ne személyeskedj ,mert feldoblak
2. engem kidobni? Te voltál moderálva, és Te vagy visszatérő, akik egyébként sem huzzák sokáig, de már majdnem egy éves vagy,
ennyi se lennél, ha nem szólok rád többed alkalommal a káromkodásaidért !!!
3. pont rád írta, hogy fikázod Casanovát, még az sem esik le, ha téged fikáznak?
4. ismét megmutattad hozzá nem értésed ,egyszálas teljesitményre athlonra, FM2 öt ajálnasz direkt vga mellé, lapcserével stb. és effiency atthlont egykutyára veszel L3 cache-es phenom deneb magossal.
nihill: intel sokat hozna, akár ki is hajtja a pentium HD-ban a 6790-et majd, gyors memoriát is szeretik az olnine game-ek, vagy magasabb órajelű x3-x4 phenom, lapcsere nélkül ,de ezt már nem irom le többször

már egy 2magos phenom is 30% többlet egyszálas teljesitménnyel bir, de x3-x4 phenomot vennék.. -
nihill
őstag
G2130 / 3420-on gondolkodok.
Nade mennyivel lenne gyorsabb mint a mostani 415e? Mert ilyen 10-20% növekedésért nem adnék ki pénzt.
Kb. 40k lenne a csere Intelre, a mostani cuccok eladásából talán a szűk fele visszajönne.(#49540) Zsivaagoo
Nem tehetek róla hogy a WoT csak 1 szálat használ, más játékkal meg nem szoktam játszani. Azzal se túl sokat, csak már megelégeltem hogy FHD-Medium beállításokkal a CPU majd meghal, a VGA meg 50% alatt lazít, és bármit bárhova állítok nincs 20-30FPS-nél több. -
Zsivaagoo
őstag
Azt a fazont már ki kellene innét dobni. Kártékonyan aktív idióta.
De azért vannak sokan akiket lehet és okkal fikázni... Bár amióta ilyen jó a felhozatal napi szinten félkegyelműekből, már ereje sem marad igazán az embernek egy-egy zamatosabb, epés hozzászólásra.

-------------------
Rámutattam, hogyha valaki procit cserél, akkor milyen lépcsők vannak anyagi helyzet függvényében.Mondjuk azt nem gondoltam, hogy vannak hardcore gamerek akik csak egy 1 szálas játék futtatására használják a gépüket.

-
perempe
veterán
E2160/P31-DS3L/2GB (kit) és G860/GA-B75M-D3V/4GB (kit) gépeket ismerek. böngészés is sokkal jobb a G860-on. de miért? processzor vagy memória a kulcs?
-
hash99
senior tag
-
miresz
veterán
Az viszont mérvadó,hogy az ugyan ilyen MSI 7790 1Gb-os verziójával ugyan ezen a beállításokon kevesebb fps-t adott,és a minimum fps is igen csak lejjebb ment,mint a 2Gb-os verzió esetén.
A 7770-re már én is azt mondom,hogy felesleges a 2Gb memória,mert ott a GPU elöbb elfogy,de a 7790-nél azért már elkél a 2Gb.

-
ST05
őstag
válasz
miresz
üzenetére
az nem mind van használatban... (sajnos) ez nem mérvadó
ha már 2011, akkor 6 magost szokták javasolni, ha 4 mag , akkor meg haswellt...
(#49528) miresz: na igen, az már mérvadó, de a 7790 nem is HD-ra van kitalálva a szerény 16-os pixelkitöltésével, de ez már más kérdés,,, 7850-től felfele kell a HD-ra pixelkitöltés a hogy mondjam: a minimum a minőségi gammerkodáshoz
-
hash99
senior tag
Sziasztok,
véleményetek érdekelne. A héten megjönnek az r9-290-es kártyáim. Az adatlapomon látható a konfigom. Kérdés hogy az i5 4670k 4,6ghz-en kihajtja e a cf-et vagy megérné benevezni egy lga 2011-re i7 4820-al az még beleférne 100x ezres 6magos procit nem fogok venni.
-
bandi0000
nagyúr
hány évre tervezel? Bár teljesen mind1, ha nem hallgatsz a hozzáértőkre akkor vegyél i7-et, vagy inkább 4960X-et

amúgy meg elég a 4570, esetleg 4670K és azt tudod tuningolni is
justo00
Hosszú távra talán megéri az I7, bár ahol már nem lesz elég egy 4670K ott már az I7 sem, inkább rakd el azt a 30k-t és amikor kevésnek érzed a procit vedd elő4670K-t 4525,3452456783 Mhz-ig lehet a
477K-t 4526,245765736 Mhz-ig lehet húzniViccen kívül senki sem tudja, procitól,laptól,ramtól, feszültségtől függ, de általában a 4,4-4,5 Ghz-ig el szoktak menni kupaktalaítás nélkül és jó hűtővel
membrandj: Ez nem AMD hogy ha szar a lapnak a tápellátása akkor veszít a teljesítményből, igen jobb egy minőségibb lap, de nem lesz tőle se gyengébb se erősebb a proci
-
membrandj
nagyúr
z87 lap tuninghoz kell, ahhoz k-s proci kellene, normális z87 lap ~ 35k + hűtés 15k és még egy gtx 770 mellé sincs túl sok értelme, nem hogy egy mezei 7790 mellé.
Asus b85 lapokat a 2+1-es tápellátás miatt nem ajánlom. Egy párszor már ki lett tárgyalva.. hasonló áron van asrock b85m pro4 + a giga lap amit írtam és ezek jobbak.
-
membrandj
nagyúr
i5-4570+ hd 7790 1GB GDDR5(leírtam,hogy semmi értelme a 2GB-os verziónak) + asrock b85m hds vagy asrock b85m pro4 vagy Gigabyte B85M-D3H.
De az ASUS b85 vanguard is jó választás, de az asus többi b85 lapját nem ajánlanám.
Jah,hogy a vga már meg is van... akkor az a része tárgytalan. Hátrányod nem lesz belőle, csak spórolhattál volna pár ezer forintot, ha előbb kérdezel..
Új hozzászólás Aktív témák
KERÜLJÜK A "HIT-VITÁKAT"!
Ez egy szakmai fórum, ahol nincs helye elvakult fanatizmusnak.
Az ilyen hozzászólások törlésre kerülnek!
KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el az Összefoglalót!
- Teszt AMD Ryzen XT: extra teljesítmény?
- Teszt Mit tud a Zen 2 az olcsóbb szegmensben?
- Teszt Szép touché, AMD: bemutatkoznak a Zen 2-es processzorok
- Teszt AMD Ryzen – a második menet
- Teszt Coffee Lake processzorteszt: LGA1151 újratöltve
- Teszt Ryzen 3, i5, i3 és Pentium – körkép az alsóházban
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Hír CES 2022: jócskán bővült lefelé az új Core sorozat
- Hír A régebbi DRM-ekkel gondjai lehetnek az Alder Lake CPU-knak
- Hír Keveri a Rocket és Comet Lake-et az Intel 11. Core generációja
- Hír Leleplezte az új generációs asztali processzorcsaládját az Intel
- Hír Töltelékfejlesztéssel fedi le a 7 nm csúszását az Intel
- Hír Kiengedte a tóból a régóta dédelgetett tigrisét az Intel
- Hír Hardveres szintre viszi a malware-ek elleni védekezést az Intel
- Metal topik
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Intel Dual Core 2000 felhasználók barátságos offolós topikja
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Linux felhasználók OFF topikja
- Konteó topic
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Netatmo Presence okos kültéri kamera / 12 hó jótállás
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450 R5 2600X 8GB DDR4 250GB SSD 120GB SSD GTX 1050Ti 4GB Gamdias Argus E1 400W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 11500 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 8GB Zalman T4 Plus be quiet! 600W
- LG 34WQ75X-B - 34" Ívelt IPS Panel - 3440x1440 2K QHD - 60Hz 5ms - FreeSync - USB Type-C 90W
- Keresünk Galaxy S23/S23+/S23 Ultra/S23 FE
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Kérlek, KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el! 

ennyi se lennél, ha nem szólok rád többed alkalommal a káromkodásaidért !!!

úgyis javítanak,ha rosszat,hülyeséget mondok! mindjárt +1-et fognak írni a véleményemre. 
VirsLee