Hirdetés
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Netfone
- MIUI / HyperOS topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
Aktív témák
-
FehérHolló
veterán
válasz
SocketA #43091 üzenetére
Orulok, hogy mar megint csak akkor szolalsz meg, amikor kotozkodni akarsz, es amikor mar megint fogalmad sincs a temarol.
Úgy látom, nem nagyon tűnt fel neked, hogy előtte pár embernek segítettem. És igen, szólni fogok, ha vitaképes vagyok és úgy vélem, hogy valaki (nem csak te) hülyeséget állít.- napi legalabb 8 oraba hasznalsz (nem szabad, hogy jelentoseg melegedjen, tobb ora hasznalat utan lassuljon. Egesz nap stabil munkatars legyen!)
Már bocs, de ebben hol van a strapabíróság? Ha azt írtad volna, hogy napi 8 óra -> kopásállóbbnak kell lennie, azt elfogadtam volna strapabíróságnak.
Bár ahogy elnézem, te inkább a tartósságró beszélszl, mint a strapabíróságról, de mindegy.- nem vigyazol ra, mert nem sajat tulajdonod, ide oda dobalod
Főnökként úgy pofán vágnám azt az alkalmazottat, aki dobálja, mint annak a rendje. A második alkalom után meg nem hinném, hogy nálam dolgozna.- ezen eszel, iszol felette, irsz rajta
Első kettőt még megértem, de írni mondjuk egy értelmes ember az asztalon szokott. Bár nálunk tilos az irodában étkezni/inni.- igenics sokat hurcolasszak: nagyon sok ismerosom (es neha en is) hazaviszik a ceges gepet, naponta tobbszor taskabol/autobol ki-beteszik.
Ez már nem teljesen az irodai gép fogalma, amit csak munkahelyen az irodában használ az ember.Dokkolhatosag? Az mar uzleti gepekre jellemzo.
Igen, pont ez az, ami miatt az előző hozzászólásom megírtam. Amiről te írsz/írtál (Vostro és Probook), bőven a consumer szegmens. Mivel az irodák nagyon nagy részében üzleti notikat használnak, ezért az irodai noteszgép nem túlzottan nyerő megnevezés azokra a gépekre, amik árukban nem, de minőségükben kicsit kilógnak a consumerből.Ellentmondasba keveredsz onmagaddal:
Te keveredtél ellentmondásba önmagaddal a következő két mondatodban:
1. - igenics sokat hurcolasszak: nagyon sok ismerosom (es neha en is) hazaviszik a ceges gepet, naponta tobbszor taskabol/autobol ki-beteszik.
2. dokkolasra akkor van szukseg, ha sokat hordozod a gepet otthon es munkahely kozott plAmugy ezt meg ma annyi megoldani, hogy VGA vagy HDMI-re redugod, meg tartasz egy USB-hubot amire ra van kotve nyomtato, billentyuzet, eger, kulso winyo...
És a párhuzamos/soros porttal mi a helyzet, ami csak a dokkon létezik? Elég sok helyen még használatban vannak, mert a szimulátorok, fejlesztőeszközök ilyen interfészeket igényelnek.
Egy nagyobb irodában pedig általában hálózaton elérhető nyomtató van. Nem a Kis Pista hubjáról fog üzemelni.Ugyanez a helyzet a háttértárral, általában központi szerveren vannak tárolva a munkához szükséges adatok. Nem ugyan arról a kategóriáról beszélünk (amiről te beszélsz -> előző hozzászólásom ~60nm-es irodája, ahova butaság notit beszerezni az egyszeri dolgozó számára).
-
amol
addikt
válasz
Chaser #43087 üzenetére
"Ez is tud zoomot, meg két ujjas görgetést, megnézted a rajzot?"
Megnéztem de ismerem a gépet. Két ujjas görgetést nem tud. A két ujjas görgetésnél ha a touchpadon bárhol két ujjadat húzod akkor görget, nem kell görgetősáv. A zoom úgy működik mint az ájfónban, ha két ujjadat közelíted egymáshoz akkor kicsinyít és vica versa.
Amit ez tud a szoftveres megoldás, hardveresen tudja mind.
A multitouch-hoz más hardver kell.szerk: jó az asztal témád, mi a neve?
-
amol
addikt
válasz
Gábor2010 #43086 üzenetére
"photoshop-ot használok és nem akarok 10 percet várni mire mondjuk raw-ból jpg-t csinál. Ezért videokari is elkellene bele."
Ezeket a feladatokat a processzor végzi. A videokártya 3D-hez kell. Illetve vannak olyan videokártyák (lásd nVidia CUDA technológia) amik be tudnak segíteni a procinak számítási feladatokban.
De lényegében Photoshop-hoz processzor és RAM kell. -
válasz
FehérHolló #43088 üzenetére
Orulok, hogy mar megint csak akkor szolalsz meg, amikor kotozkodni akarsz, es amikor mar megint fogalmad sincs a temarol.
Miert fontos, hogy jol birja a strapat?
Talan azert, mert egy otthoni gepet napi par oraban hasznalsz, es vigyazol ra, mert fizettel erte. Ezzel ellentetben, egy irodai gepet:
- napi legalabb 8 oraba hasznalsz (nem szabad, hogy jelentoseg melegedjen, tobb ora hasznalat utan lassuljon. Egesz nap stabil munkatars legyen!)
- nem vigyazol ra, mert nem sajat tulajdonod, ide oda dobalod
- ezen eszel, iszol felette, irsz rajta (pl a tetejen. Egy inspiron fenyes teteje nem igazan szereti, ha irnak rajta, meg karcolasszak femkapcsos iratokkal....)
- igenics sokat hurcolasszak: nagyon sok ismerosom (es neha en is) hazaviszik a ceges gepet, naponta tobbszor taskabol/autobol ki-beteszik. Megintcsak egy fenyes feluletu gep nem nagyon kedveliEs ez csak par, ami eszembe jutott.
Dokkolhatosag? Az mar uzleti gepekre jellemzo. Ellentmondasba keveredsz onmagaddal: dokkolasra akkor van szukseg, ha sokat hordozod a gepet otthon es munkahely kozott pl. Hogy csak bemesz a melohelyre, rateszed a gepet, es akkor masik monitoron masik billzettel hasznalhatod a laptopot.
Amugy ezt meg ma annyi megoldani, hogy VGA vagy HDMI-re redugod, meg tartasz egy USB-hubot amire ra van kotve nyomtato, billentyuzet, eger, kulso winyo...Orulok, hogy segithettem
-
FehérHolló
veterán
válasz
he7edik. #43089 üzenetére
Elég fogas kérdés.
Itt egy viszonylag összeszedettebb lista: [link]Defaultban a benchmark eredményeket mutatja, de felül van egy szűrő beállítási lehetőség. Szerintem a 3 játékban elért FPS kicsit szignifikánsabb.
A halandó ember által megfizethető kategória természetesen nem a lista teteje. Szerény (nem pontos) véleményem szerint az 500k alatti kategóriában nem kapsz olyan notit, amiben lévő VGA egy asztali 8800GT-nek felelne meg.
-
he7edik.
addikt
Sziasztok!
Sajnos nem vagyok otthon az aktuális mobil VGA-k számozását illetően.
A mostani desktop gépembe lévő 8800GT-ve azonos teljesítményű kártyával szerelt notit szeretnék venni. Mik azok a mobil VGA típusok amik kb. ezt a szintet hozzák?7.
-
FehérHolló
veterán
válasz
SocketA #43084 üzenetére
Lehet, hogy kötözködős kedvemben vagyok, de a múltkori után úgy gondolom, hogy megérdemled.
Egy irodai gépnek miért fontos szerinted, hogy jól bírja a strapát? Az esetek döntő többségében legfeljebb két emelet között van mozgatva az irodából a tárgyalóig, majd vissza.
Azonban a dokkolhatóság nagyon fontos lenne, hogy valamit irodai gépnek nevezzél. Akárhány nagyobb irodában fordultam meg, mindegyik helyen alapkövetelmény, hogy dokkolható legyen a kis jószág. Ha meg kis irodákról beszélünk (~60nm összterület, nincs hova hurcibálni, az ember a másikat áthívja az asztalához "megbeszélésre"), oda olcsóbb és jobb választás egy asztali gép. -
Chaser
legenda
Ez is tud zoomot, meg két ujjas görgetést, megnézted a rajzot?
Dr.Pucítá: Nem állítottam semmit, csak egy dell drivert raktam fel. Topikokat olvasgatva sok embernek még a sima scroll se jön össze. Egyik apróban azt írta a user, hogy le van tiltva biosban a pad, és nem tudja visszahozni
valami hp gép, ezen is kiakadtam, nálam ugyanezzel a progival csak egy x, és ha külső egér van rajta akkor nem megy.
SocketA: Aha, bírja, de nem minden inspiron fényes, szerencsére nekem olyan van ami matt és nem ujjlenyomatgyűjtős kiadás. Tud visszafele fejlődni a dell ha akar.
-
Gábor2010
csendes tag
Hali! Szintén noti vásárlás előtt állok. Ez lenne az első. Igy nincs tapasztalatom. Mindenképpen i3 v i5-ben gondolkodom. Internet, office stb. alap dolgok. Ill. ami a legfontosabb hogy fotózás miatt photoshop-ot használok és nem akarok 10 percet várni mire mondjuk raw-ból jpg-t csinál. Ezért videokari is elkellene bele. 200-220e van rá. Milyen jöhet szóba?
-
válasz
eastsider #43065 üzenetére
Legjobb tudomasom szerint mar csak a fenyes kijelzovel szerelt 1015-os Vostrok jonnek be az orszagba.
De ha sietsz, akkor lehet meg valahol polcon van kimaradva par matt kijelzos.
Mattot akkor ajanlom, hogy olyan helyen hasznalod a gepet, ahol barmi zavaro lehet a hatterben (pl mozgo dolgok, fenyforrasok). Otthoni vagy megfelelo irodai kornyezetbe szebb a fenyes kijelzo. -
törölt tag
válasz
SeniorTilla #43077 üzenetére
van valami visszajelzésed arról, az eladott gépeid közül mennyi és hogyan hibásodott meg?
mert az ilyen szervizes nyafogást kevéssé tudom alapul venni:
- hú, bazmeg, zsinórban jönnek be a pavilionok, meg az olcsó hp-k a szervizbe... minden 1 darab bc jut 5 ilyen-olyan.
- igen? és mivel foglalkoztok?
- hp szerviz vagyunk.
- és tudsz arra arányt mondani, h mennyi eladott gépre mekkora meghibásodás jut?
- honnan tudnék, mi szerviz vagyunk, ide csak a rossz gépek kerülnek. -
amol
addikt
válasz
Cartman1986 #43079 üzenetére
-
amol
addikt
válasz
Cartman1986 #43079 üzenetére
Sims 2-t elviszi de lehet hogy lejjebb kell venni a játék beállításait.
-
amol
addikt
válasz
SeniorTilla #43077 üzenetére
Ne menjünk bele újabb véget nem érő vitába, nem érdemes. Egyikünk sem fog igazat adni a másiknak.
-
Cartman1986
csendes tag
válasz
spyduck #43051 üzenetére
Sziasztok!
Szeretném kikérni a véleményeteket laptop vásárlásával kapcsolatban. A helyzet az, hogy a barátnőm szeretne magának vásárolni egy laptopot, nagyjából 100-130 ezer forint között, azonban nála eléggé dominál a gép színvilága, így elég szűk a keresztmetszet. Így jött szóba a Dell Vostro 1015, amely egy Intel GMA 4500 MHD-t tartalmaz. Őszintén megvallva nem nagyon értek a videókártyákhoz így érdekelne, hogy mi várható a grafika terén, milyen szintű játékot bírna el a gép (például Sims 2 elfutna-e rajta)?
A gép fontosabb paraméterei:
CPU: Core2Duo T6570
RAM: 2 GB
HDD: 320 GB
VGA: Intel GMA 4500 MHD
(viszont 3 év garancia van rá)Segítségeteket előre is köszönöm!
U.i.: köszi a segítséget a topic-kal kapcsolatban Spyduck
-
-
eastsider
nagyúr
válasz
Chaser #43072 üzenetére
értem... akkor még jövök egy driver telepítéssel..
viszont valamit nem értek.. van ez a Dell driver progi... próbáltam vele drivereket telepíteni, de nem sikerült, mert valami oylasmit írt, hogy minden driver a legfrissebb...
de pl ez a driver, hangdriver, webcam driver egyáltalán nem volt fenn
(volt hang, működött a webcam, még a lámpa is...)etzt hogy lehet áthallni? nincs valami manuális telepítési mód??
ez a fényes kijelző idegesít... jobb lenne a matt. de ha nincs, hát nincs.. még így is ezt tartom a legjobb gépnek
-
Chaser
legenda
válasz
eastsider #43070 üzenetére
A matt az matt, én is akartam venni, de az 1 hangszóró kiverte nálam a biztit'
Ha nem tudtad használni a padot az valszeg driver gond. Én pl nem olyan drivert használok hozzá ami hivatalosan van, azzal nem volt optitouch, feltettem egy másik típusét azzal van minden
szerk: amol : Mióta?
szerk2: Dell touchpad progit rakja fel a driver és nálam mindent tud, bár ez jelezve nincs - kirajzolva a padra- fizikailag a gépen, csak az oldalsó és függőleges görgetés van.. De ahogy a progi mutatja, működik nálam is.
-
amol
addikt
válasz
SeniorTilla #43044 üzenetére
Igaz is, elfelejtettem hogy a tieid azok
-
Chaser
legenda
válasz
eastsider #43067 üzenetére
A jelentését értem, azt nem ez mit takar funkcióban
Optitouch pl van nálam is, a pad jobb oldala, bár ez nincs feltüntetve a gépen és hivatalosan nem is tudja. Van matt meg fényes kijelzővel is, alapból matt volt, aztán kezdtek szállingózni a csillik is, meg kell kérdezni iponban milyen van.
-
eastsider
nagyúr
-
Chaser
legenda
válasz
eastsider #43065 üzenetére
Multitouch alatt mit értesz? Az új széria biztos aluvázas, a régit nem tudom, viszont mattban biztos lehet kapni. Ennyiért ez elég jó gép, inspiron 1564 se sokkal drágább i3 procival, de az csilli-villi meg lehúzták a kijelzőt és sokan a ventivezérlést is, 1ébként kialakításban studio és masszívnak néz ki az is.
-
eastsider
nagyúr
válasz
Chaser #43064 üzenetére
nálam ez az 1015 volt... szerintem nagyon rendben volt minőségileg... egybe volt. a touchpad is jó volt (bár nem sikerült aktiválnom a multitouchot/bár nem is sejtem hol lehet használni W7-ben)
sajnos a Vostronak fényes volt a kijelzője, illetve a fedlapja is...+műanyag az egész (a vázat nem tudom)DELL Studio 1537 van még hasonló árban, meg a Toshiba L500, lenovo g550
azt hiszem a diszkrét VGA-ról lemondok.. nem kell.. mondom max PS.. de ennél a gépem meghal, valszeg a 2 giga ram miatt...
így 4gb rammal, 6570-el 2-3x gyorsabb volt, mint az asztalim.. az 1 hangszóró nem érdekel...így, integrált VGA-val mit ajánlotok akkor?
eddigi nyerő a Vostro 1015 150k alatt. kipróbálgattam, szerintem rendben volt nagyonnem kell nekem business line.. nincs arra pénzem. jó egy jobbféle konzumer
-
Chaser
legenda
válasz
SocketA #43063 üzenetére
Probookot nem is vitatom hogy irodai, azért a vostro más kategória, az újakat is igen eltalálták. Sztem meg lehet velük jelenni tárgyaláson is és amiket eddig olvastam róluk igen strapabírók. Nekem csak szimpla inspiron van, de ha tárgyalásra nem is, épp irodába el tudnám képzelni, meg hordozhatósággal sincs baj.
-
válasz
Chaser #43062 üzenetére
nemrég volt nálam egy DELL vostro 1015 (6570,4gb,500gb,4500mhd) elképesztően gyors volt Win7 64 bittel
ez probook, akkor elvileg komolyabb kategória? igaz csak integrált VGA...Erre a ket hozzaszolasara irtam, hogy az altala probalt Dell-ben is 4500-os volt. Es akkoris azt allitom, hogy a Vostrokban inkabb integralt videokartya van.
Es a Probook irodai gep, attol meg, hogy muanyag... Irodai gepekbol is vannak olcsok es dragak... -
válasz
kismarton #43053 üzenetére
Nincsen mit!
Szerintem jo kis gep, ennel dragabban mar felesleges jatekra kiadni szerintem, plane, hogy ezeknek nagyon gyorsan esnek az arai. Meghat a dragabb gepekbe inkabb csak tobb extra van (vagy egy nagyobb winyo), nem feltetlen gyorsabbak.Szerk.: i5-os proci meg boven eleg, magas orajele van, turbo boost is van benne. Viszont par jatek csak egy magot kezel, szoval i7-t felesleges lenne venned.
-
eastsider
nagyúr
válasz
eastsider #43057 üzenetére
+lenovo g555
ez is oprendszer nélkül érdekelne..
milyenek ezek a lenovok? illetve ezek az AMD processzorok? -
törölt tag
válasz
ro_bert17 #43049 üzenetére
én is csak sejtem. 2 játékot próbáltam, a king arthurt meg a settlers 6-ot, hátha sikerül visszaszoknom a stratégiára, ha egy kényelmesebb pozícióban vagyok. még a settlerset sem vitte meggyőzően.
ja, és kiderült, a stratégia már rég nem az én világom. pedig annak idején rengeteget toltam. mára meg elmúlt -
eastsider
nagyúr
olyan ~150k körül milyen notebookot ajánlotok???
nemrég volt nálam egy DELL vostro 1015 (6570,4gb,500gb,4500mhd) elképesztően gyors volt Win7 64 bittel. ennél gyorsabb nem is kell talán (asztali gépet vált, C2D E4400,2gb,7600gt, ennél jóval gyorsabb kell...) illetve a minőségét is elfogadhatónak tartom... csak a diszkrét vga hiányzott (bár még akkuról is kitűnően vitte a HD videókat)
mit ajánlotok? a minőség elég fontos.. a fényes felületek elég irritáóak számomra is, de elviselem, ha muszáj...
ilyen MSI szintű márkákat hagyjuk. fontos továbbá a halk, stabil működés is...
van valami ebben az árkategóriában? ha nem lesz más, lehet, hogy ugyan úgy ezt a vostrot választom.. nagyon tetszett...
amúgy ezektől a HD4330/HD4570 VGA-któl mit lehet várni???
amúgy nem játékra kell. sok képszerkesztés menne (Photoshop,Lightroom...)szóval ne hulljon szét, legyen összerakva
-
spyduck
nagyúr
válasz
SeniorTilla #43044 üzenetére
Az hát
-
válasz
kismarton #43041 üzenetére
Ha jatekra veszed, akkor szerintem tokeletes lesz ez az Acer!
Ennel tobbet felesleges ra aldozni. Majd az egy ev alatt megveszed hozza a gar.kiterjesztest is, es akkor 3 evig lesz egy eros geped. Arra vigyazz, hogy a kiterjesztest ne hagyd az utolso napokra!
Arban fentebb inkabb mar tobb garanciaval rendelkezo, esetleg jobban felszerelt gepeket tudnek mondani, nem biztos, hogy a proci/videokartya erosebb lenne.
Esetleg HP Renewbol tudnek mutatni paviliont, ami ilyen teljesitmennyel van. De paviliont nem ajanlom jatszani... -
-
Benji21th
tag
Köszi a tippeket!
Azzal az Asus-al már szemeztem
Nagyon tetszik kívülről is. Akárcsak ez a Vostro 3300 is. Megérné megvárni a Core i procik miatt? A nyarat úgysem gépezéssel töltöm
-
-
baláz
csendes tag
Sziasztok!
Egy-két héten belül egy új notebookot szeretnék venni, kb. 300 000 Ft-ért.
fontos: 15-16 inches jó minőségű kijelző, erős processzor.
Mit javasoltok?
Melyik a legjobb ár-érték arányú notebook ilyen árban? -
kismarton
csendes tag
válasz
SocketA #43034 üzenetére
Köszi a válaszodat nagyon hasznos volt!
ja és még említettél drágább gépeket is esetleg tudnál 1-et 2-őt ajánlani?
Igazából úgy tudnék gépet venni h. 100k önerő és a többi hitel de 200k-nál nem nagyon szánnék rá többet...bár ki tudja
Szeretném ha egy pár évig kiszolgálna ezért gondoltam h. ilyen ár/teljesítmény + garanciakibővítés(amit 1 éven belül bármikor meglehet szerezni ugyebár) megérné az Acer
de nyitott vagyok másra is
Köszike
-
Chaser
legenda
Vostro 3500 van már vkinek? Elég szép ára van az i5-ös modelleknek, i3-ast még nem láttam, talán azt meg lehet csípni bruttó 200k körül ha lesz.
szerk: Benji21th: Az alapkérdés..mennyit szánsz rá?
-
Benji21th
tag
Hali
Szeretném a jelenlegi laptopomat lecserélni( Acer Aspire 5720ZG). Ez a gép teljesítmény szempontjából számomra pont ideális, mindent megtudtam vele csinálni amit akartam és a játékokkal is elvoltam. A problémám vele az, hogy túl nagy, melegszik, szerintem hangos is picit és akksival nem az igazi. Éppen ezért egy 13,3"-osra gondoltam, a baj csak az, nem nagyon vagyok képben a mostani ilyen méretű gépekben található procik és vga-k teljesítményével. Szóval a segítségeteket kérem egy hasonló( esetleg picit jobb) teljesítményű, de kisebb laptop megtalálásában, maximum 200eFt-ért.
Ui.:Az enyémben egy T2310es dual-core és egy 8400M GS van.
Előre is köszönöm a segítséget
Üdv -
válasz
Narancs #43035 üzenetére
picit védem az asus gyártót és képviseletét; az asus egykori problémái már a múlt zenéje, pláne mióta - néhány hónapja - már van korrekt és gyorsabb hazai szerviz! az acer még mindig a cseheknél szervizeltet! az emachines az, mit még az acer sem nevez nevén...
mellesleg acer 1 év gari, asus pedig 2 év gari!
-
Narancs
őstag
Sziasztok!
Haverom keres notit, nettó 100K körül. Ami kritérium, hogy HD lejátszást bírja a vas, illetve legyen rajta HDMI, viszont ha csak irodai prüntyögés megy, akkor bírja sokáig az akku. Illetve legyen tartós. Haver Lenovót akar, mert egyszer volt neki egy IBM thinkpadja és nagyon szerette. Én Acer vagy Emachines párti vagyok, jó ár/érték arány és jó szervíztapasztalatok miatt. De ezek csak preferenciák, amik szerint szűkíteni próbáltuk a keresgélést.
Szóval nettó 100K körül kéne egy tartós gép HDMI-vel, jó Magyarországi terméktámogatással, ha esetleg lenne valami baja ne hónapokig hülyítsen a szerviz, mint pl ASUS Hungary esetén olvasni sokszor a neten. Ti mit ajánlotok? -
válasz
kismarton #43033 üzenetére
Igen, azokban a 5470-es van, amitol az Acere sokkal jobb!
Gondold at, hogy melyik gar.bovitest veszed, mert akkor esetleg gondolkodhatsz dragabb gepekben is.
Visztont ha az Acer platinum pack-ot veszed, abban mar a veletlen baleset elleni biztositas is benne van, ami szerintem egy nagyon jo dolog. Nagyon sok gepbe kerul folyadek, vagy leejtik. Ebben ez esetben max 25%-at kell kifizetned a javitasnak. Pl. talalkotam olyan geppel, amibe tea ment es 110eFt-ert csinaltak meg. Ebben esetben a 25% eleg barati ar -
kismarton
csendes tag
Köszi!
és ha az Acert veszem garanciakibővítéssel akkor megéri?
mert azért sztem az ati hd 5650 jelentősen jobb mint az ati hd 5450(asszem ez van az Asusba)Vagy nem?
Köszi
-
válasz
kismarton #43030 üzenetére
Ha jatekra kell, akkor az Acer nagyon jo valasztas, de nem szabad vele tul hosszu tavra terezni.
Ha nem csak jatek, akkor Asus K52-bol van most hasonlo felszereltseggel.
Ha pedig munkara keresel gepet eros parameterekkel, akkor par hete bejottek az orszagba a Dell 1564-esek. 190eFt korul mar van i5-os procival, de csak 512megas Radeon van benne. De nagyon szep gepek, 3 ev garral.
Szerk.: Ja, es erre mar "hazhozmenos" garancia van -
kismarton
csendes tag
Sziasztok újból megkérdezném
tudtok vmit mondani erről:[link]
illetve hasonlókról?
Köszike csak mer már nagyon szeretnék vennii!!!!!!
-
-
törölt tag
válasz
CHIPman #43026 üzenetére
a régebbi széria ugyanúgy összefossa magát. az újak meg nem tudom, nem volt szerencsétlenségem hozzá. szerintem hasonlóképp megfogja.
én egyébként 2 magos ulv alatt nem kezdenék semmivel, de gondolom megvannak az anyagi korlátok. esetleg valami használt üzleti széria, még legalább 1 év garral, valami megbízható forrásból. -
törölt tag
válasz
zsolesz12 #43023 üzenetére
a legjobban úgy jársz, ha fogod, bedobod a kalapba az acert, a hp-t, meg az asust és kihúzol egyet.
amúgy meg asus amd, én kiejteném.
marad az acer meg a probook. az acerben lévő proci nem celeron, vagyis van speedstep. hosszabb akkuidő és lehet h halkabb (de közel sem biztos) meg több a ram.
probookot tapiztam, szerintem vállalható, ennyi pénzért. az acer vonal is feljövőben.
szóval dobd be egy kalapba és húzz ki egyet -
zsolesz12
csendes tag
Újra feltenném az előző kérdésemet. Légyszi segítsetek. Már hetek óta vacillálok, hogy melyiket vegyem. Én a HP- vel szemezek a szervízháttér miatt, de nem biztos, hogy jó döntés lenne. Netre és filmnézésre használnám leginkább.
Köszi!
-
törölt tag
válasz
CHIPman #43019 üzenetére
a szervizháttér jobb, mint az msi-é. hozzák-viszik, átlag 2, max 3 hét. persze szélsőséges esetek becsúsznak. az msi szerintem semmivel sem jobb, mint az acer.
720p egyáltalán nem reménytelen. kell hozzá a media player classic home cinema, egy kis állogatás és az esetek 99%-ban megy a hd anyag, háromnegyedrészt hibátlanul. a maradékban meg kis pixelesedés, hártyásodás előfordul, de egyre kevésbé jellemező-
ha aprón veszed, akkor azért az eredeti acer garjegyre kérdezz rá. én pl. nem kaptam, de nem volt gond, ahol vettem, kiemelt acer partner. telepítés után beregel, oszt annyi-
az ulv proci nem egy sebesség bajnok, jól el lehet vele lenni, de semmi több. youtube 480p, oszt felette kuss. komolyabb flashtől meghal. bár most már állítólag arra is lesz hardveres vga gyorsítás, mint az x264-re. -
etzel007
csendes tag
Sziasztok!
Új lapitopi vásárlás előtt állok és érdekelne h milyet tudtok javasolni nekem? 130-145k max
Játék, film, zene, letöltés.. egyszóval mindenre kelleneEddig amit én elfogadhatónak találtam minden szempontból az ez: http://www.chipland.hu/termekek/ACER-NOTEBOOK-AS5536-644G25MN-15-6-CB-AMD-Athlon-QL64-2-1GHz-2x2GB/021335/
Köszi a segítséget
-
ro_bert17
őstag
Nem mindegy, hogy melyikből melyiket nézed. A sony nagyon jó gép. Teljesen rendben a minőség, de szerintem picit túl van árazva. És mindent drágán fogsz majd kapni hozzá később. Az edge-ből az AMD-s felejtős. Az inteles abszolút jó, viszont relatíve rövid az akksi ideje. HP-ből meg vannak renewek jó áron.
(#43019) CHIPman: azért az túlzás, hogy acerek szervízháttere szánalmas. Max. kicsit hosszabb idő, brün miatt.
-
Tyren
aktív tag
Sziasztok!
Van valakinek tapsztalata Lenovo EDGE / Sony VAIO Y / HP 5310m-mel kapcsolatban?
E három gépen gondolkozom és per pillanat még nem tudom, hogy melyik lenne a tuti választás.
Előre is köszönöm! -
törölt tag
válasz
.:ZS:. #43014 üzenetére
szerintem egy notit általában jóval közelebbről nézel, mint egy asztalit. 14 illetve 13-on általában ua-t a felbontást kapod, közelebbről nézed, a hasznos felület kb. ua., ergo nincs szükség arra, h asztali méretben gondolkodj. szerintem a 14" környéke, ami még könnyen hordozható laptop, és bármit kényelmesen meg lehet rajta csinálni.
volt szerencsém (vagy szerencsétlenségem) szinte minden mérethez wide és xga 10"-tól egészen a 17"-ig. többet huzamos ideig használtam. ha tömegközlekedve és csomó más cuccal együtt akarod használni, nagyon nem mindegy azért a méret, meg a tömeg. thin and light 13,3" után a múltkor gatyába kellett ráznom egy thinpad r61-et. majd kitört a nyakam, ha a szokott közelségben tartottam, a ölem is elfáradt. arról nem is beszélve, h ua-ba a táskába alig fért el, amiben a kisebb lapos csúszkál.
renew: [link] annyira nem egyszerű a helyzet, ahogy írod, de valami hasonló. jogilag és garanciálisan újak. nekem igazából csak a bill-el van gondom. meg azért az a lapost valamiért csak visszavitték, vagy javították.
egyébként van valamilyen járvány? mert nem merek távolabb menni 10 m-nél a kétbetűstől. még jó, h ott is van wifi -
.:ZS:.
senior tag
válasz
#95590400 #43012 üzenetére
Azért kéne a 15"-ös, mert azok mellett hogy vinném egyetemre, az asztali gépet is szeretném kiváltani vele, azt odaadni ősöknek és 15"-nál kisebb már kényelmetlen lenne itthon hosszabb használatnál.
Nem egészen vagyok tisztába ezzel a renew fogalmával. Ez használtat jelent amit felújítanak és újra eladnak, mert ha erről van szó akkor első notinak inkább szeretnék újat. Biztos jók ezek is, de ezekbe inkább némi tapasztalattal vágnék bele
-
törölt tag
válasz
.:ZS:. #42978 üzenetére
ha gyakorta cipeled, akkor miért 15"? 13-14? mert 13-ban ennyi pénzért van renew 5310m. 14-ben meg elitebook is, egy picit drágábban szokott akadni. utóbbi nagyon tuti választás. persze, ha nem zavar h nem magyar a bill és átmatricázod. de asszem 15k körül egyébként cserélik is.
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
CHIPman #43007 üzenetére
3410 99-ért van az aprón, új, számlával. pm-ben, ha nem találod, elküldöm. ugyan nem ismerem az eladót. 6 cellás akkuk, 7 órát elmennek valós használat mellett.
használtál már netbookot 10"-al? én max 2 órát tudnám használni, utána már fizikai fájdalom. nem 12-őt. ami szerintem a valós használatban max 9-10 lehet. -
CHIPman
nagyúr
válasz
#95590400 #43006 üzenetére
Hát, a 3410 kicsit drága. Akkor inkább HP 311c N280-nal meg ION-nal.
Néztem az ASUS 1005PE-t, 12 óra netezős üzemidő w7-tel nem gyenge. 250GB HDD van benne, lescserélem az 1GB-os modult kettesre, és máris ott vagyok, ahol az msivel, csak hosszabb akksival meg kisebb kijelzővel. -
törölt tag
válasz
CHIPman #43005 üzenetére
volt acer 3810 timeline-om, core solo-val. majdnem ua., és csak kicsit más csomagolásban. meg a proci valamivel erősebb volt. most egy 5310m probook van normális procival. nekem is bejön az a fajta dizájn-
ha valóban kell a 7 óra üzeimdő (ha jól tudom az msi-nek is kb. annyi), és bejön az dizájn, és kb. 100k van rá, akkor jó választás ez, vagy egy 3410.
netbook felejtős, hosszú üzemidővel és normális méretű kijelzővel ennél csak drágábbak vannak.
a procival el lehet lenni hétköznapi használatban, de komolyabb flash már megfogja.
most nézem, ennek nincs ennyi üzemideje. 3 óra körül van. pfúj. utána kéne nézni az acer 3410-nek. -
törölt tag
válasz
CHIPman #43003 üzenetére
az atomok tudnak ht-t, ez egymagoson 2 szálat, két magoson 4 szálat jelent. szerintem a kétmagos esetleg tudhat alacsonyabb bitrétes mellett, valamilyen nem túl durva profilút.
igazából win7 alatt az inteles vga-val, mostani scene bd rip 720p cuccokkal már nem látok komoly problémákat, hdtv rip sorozatoknál gyakoribb a fosabb kép. és az mpc-hc is egyre fejlődik. h264 szabvány blu ray anyagokat meg röccenésmentesen játszik, szép képpel-. -
törölt tag
-
Le Freeman
csendes tag
Sziasztok, itt még nem láttam, hogy lett volna róla szó de véleményeket kérnék erről:
SONY VAIO VPC-EB1S1E
(http://www.sonyszalon.hu/vpceb1s1ewi.html)Igazából játékra kéne, kicsit filmnézésre, zenehallgatásra.
Köszönöm!
Aktív témák
Hirdetés
- Dell 13,3 FHD Laptop i5-8365 8 GB RAM 256GB SSD Dobozos, Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Zephyrus GA403UV Gamer notebook - R9 8945HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- BESZÁMÍTÁS! MSI Crosshair 17 HX Gamer notebook - i7 14700HX 64GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- Új Lenovo Thinkpad T14 G5 (Gen5) Intel Core Ultra 125U Win11Pro Magyar Vil. Bill. 2,5 év Garancia
- MacBook Pro 15 Retina,Core i7,GT 650 VGA,16GB Ram,750GB SSD,nagyon szép állapot
- AKCIÓ! Apple Macbook Air 13" 2020 M1 8GB 256GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Gyors, Precíz, Megbízható TELEFONSZERVIZ, amire számíthatsz! Akár 1 órán belül
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Huawei Watch GT2, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest