Hirdetés
-
Mobilarena
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
Geresics
addikt
-
minek?:S
őstag
Hali!
Elég offos kérdéssel jövök, de nem találtam erre jobb topicot, remélem nem leszek elküldve melegebb éghajlatra.
Na szóval, adott egy régi hp p1130, nem nagyon kapkodnak érte aprón, nekem meg eléggé útban van, nem tudtok egy olyan tagot, vagy boltot ahol átvesznek ilyeneket?
Remélem tudtok segíteni.
Üdv.Üdv.:M.
-
vbbb
addikt
válasz zsoltnyiri #56895 üzenetére
Igen, pont most érdeklődtem meg Amazonon....francba, pedig tökéletes lett volna. Így akkor kizárásos alapon jön az LG.
Megtaláltam a matt változatot is - U2715H - ami majdnem dupla annyi és a felbontása is 1440p.
[ Szerkesztve ]
-
vbbb
addikt
Na eljutottam a végére...
Dell S2715H - 2-3 hét mire megjön sajnos
LG 27MP75HM - pár napMennyire jellemző a pixel hiba a Dell monitorokra? Attól félek, hogy kivárom és mire megjön kapok egy hibásat amit küldhetek vissza.
-
Taposo
aktív tag
-
Raziel91
csendes tag
Sziasztok , elsősorban tudatlanságom miatt írnék a monitorok kapcsán. ( 17" CRT- használok jelenleg )
a négy kiszemeltem :
http://monitorguru.hu/bolt/termekek/dell_uz2215h
http://monitorguru.hu/bolt/termekek/dell_s2240l
http://www.edigital.hu/Monitor/Samsung-T24D390EW-LED-Televizio-monitor-p421332.html
http://www.edigital.hu/Monitor/Samsung-T24D590EW-LED-Televizio-monitor-p421335.htmlkb 60e a limit és olyan 20-23" az igényem
szóval a legfőbb alapkérdésem az lenne , hogy mi a külömbség a PLS és az IPS között ?
Amit megtudtam a Google barátunk által ami pedig a betekintési szög illetve a színekben külömböznek.
Ami szempont az mindenképpen egy HDMI csatlakozás egy R9 290 által ( így is HDMI-ről alakítok D-sub-ra )
mindenképpen a legjobb vételt szeretném ezért fordulok ide.
Nem különösebb képpen szeretnék nagy monitort mert megnyúlik a nyakam ,ezért ha a crt helyére beraknék egy lapos monitort vélni merem , hogy kibékülnék a látvánnyal.
várom az építő válaszokat , azt hiszem , hogy beérett sok év után a crt leváltása.
Előre is köszönöm a segítségeteket , akár privátban akár ennél a posztnál is várom az érveket , és az ellenérveket.[ Szerkesztve ]
Üdv : Ádám
-
Lackki
őstag
válasz Geresics #56882 üzenetére
Én is mikor most néztem monitort a 27-es nagy tesónál láttam egy tesztet, ahol írták hogy PWM, utána láttam hogy 24 és 23as méretnél is. Fórumokat olvastam.
de nekem ez nem túl szimpi a jó kis IPS-ben
https://www.youtube.com/watch?v=3p2Qd4jZ8IMPrivátot hamarabb észreveszem
-
Geresics
addikt
válasz Lackki #56883 üzenetére
Most tényleg elbizonytalanodtam.
Az oázisosok többször kategórikusan kijelentették, hogy PWM mentes. Meg tudod jelölni a forrásod? A gyártói honlapon semmi erre utaló infót nem találok (sem az angol, sem a magyar honlapon)...*MOTOROS CSATORNA* youtube.com/MotorosVandor
-
jsk
senior tag
Sziasztok!
Két monitoron gondolkodom, hogy melyiket vásároljam meg.
LG 24MP55HQ-P
LG 24MB56HQ-BAhogy nézem a ugyanazt tudják. Csak a talpban lenne különbség? Mert az MB verzió stabilabbnak tűnik, ami fontos lenne a két kisgyermekem miatt.
Ha valaki tudna erre válaszolni, akkor megköszönném.
-
tag
válasz Geresics #56880 üzenetére
Rendben. Lehet nekem inkább a felbontás számítana nem igazán tudom, hogy legyen pl nézegettem ezt az 1440p-s monitort igaz olcsó minőség nagyon sokat nem kell várni tőle de néztem már pár vidit s azt mondták elég jó. És kb fele annyit kérnek mint egy ASUS és társai amiért inkább a márkát veszed meg mint magát a technikát. [QNIX QX2710]
-
bari012
tag
Sziasztok!
Várom a tanácsotokat a következő paraméterekkel rendelkező IPS-es monitorhoz:
- 24-27"-os (max 44,5 cm magas),
- lehetőleg matt,
- rendelkezik hdmi/displayport csatlakozóval,
- audio kimenettel, vagy beépített hangszóróval,
- ára max 70E FtKöszönöm!
-
veterán
irodai használatra (programozás) kellene monitor ami pwm mentes 22-23 col körül (16:10-es) mit lehet ilyen feltételekkel találni?
-
olimpic
csendes tag
Sziasztok
Vettem üzletben egy dell p2314h-t és eddig meg vagyok vele elégedve.
A kérdésem csupán annyi, hogy a monitorhoz csak egy tasakban kaptam cd-t, meg pár olvasnivalót lapon, de semmi ilyent, hogy garanciajegy-levél meg ilyesmi.Számla persze megvan. Abban maradtunk rákérdeznek nagykernek, nem e ők keverték e el..
Ahogy nézem a dobozon a kódokat meg a disztribútort, az román.
Van ötletetek miért nem kaphattam valami hivatalos papírt delltől a monitorhoz? -
zsoltnyiri
tag
Ha jól tudom penele válogatja mennyire romlik a minőség az interpoláció miatt, mennyire lesz fátyolosabb stb.
Pl. Pcmonitors benq bl2710pt (szintén WQHD) reviewjából: "Running ‘1080p’ on this monitor and allowing it to use interpolation to fit it to the full screen area was not a pretty experience. The first issue is that, as is usual when running a 2560 x 1440 monitor at 1920 x 1080, everything appears very soft. It’s as if you’re looking at the game world through a soft-focus lens with sharpness that is just not comparable to running the resolution on a 27” Full HD display. "
De ehhez hozzá kell tenni, hogy ez a monitor kiugróan rosszul kezeli, annyira nem vészes általában, csak azért másoltam be, hogy legrosszabb esetben ilyenek vannak.[ Szerkesztve ]
-
vbbb
addikt
válasz zsoltnyiri #56864 üzenetére
Na igen, amúgy azon agyaltam, hogy egy 1440p-s monitort lehet 1080p-n használni játékoknál? Mert akkor nem kérdéses, hogy azok között keresgélnék.
-
tag
Ehhez a monitorhoz mit szóltok? AOC e2460Sh
-
Eagl3
veterán
válasz zsoltnyiri #56864 üzenetére
Ilyenkor lehet jó a G-sync szerintem.
-
Montesantos
senior tag
-
vbbb
addikt
Itt UK-ban már elő lehet rendelni, az ára olyan 280-290 ezer forintban.
Acer Predator XB270HU 27" G-Sync IPS 144Hz Gaming Widescreen LED Monitor - Black/Red
-
vbbb
addikt
válasz zsoltnyiri #56857 üzenetére
wow...szépen látni a 30-60 közti különbséget! Köszi!
El kell döntenem fejbe, hogy mit akarok és mi a fontosabb. Játékra vagy film, képszerkesztésre akarom-e inkább használni, mert amennyit rá akarok szánni a kettő nem megy. Egyébként inkább utóbbira használom többet így belegondolva...eddig sikerült ma belemerülni a keresgélésbe.
1080p - 60Hz - TN-LED
1080p - 144Hz - TN-LED
Iiyama ProLite GB2773HS-GB1
Philips 272G5DJEB
Asus VG278HE (3D-s, de erre nem izgultam nagyon be)
BenQ XL2720T1440p - 60Hz - TN-LED
1080p - 60Hz - TN-LED - Touch Screen
HANNspree HT271HPB
Beraktam érdekességnek, hátha valaki érintő képernyős 27"-est keres olcsón, mert én még a telefonomat is ceruzával nyomkodom annyira allergiás vagyok a maszatolásra. Kicsi az esélye, hogy ilyet veszek...1080p - 60Hz - AH-IPS / A+
Philips 274E5QHAW
Asus MX279H
LG 27MP75HM
Viewsonic VX2770Sml-LED
HP EliteDisplay E271i1440p - 60Hz - IPS-LED
BenQ GW2765HT (4ms GTG - 12ms ISO na ez mi mert kicsit magasnak tűnik a válasz ideje játékhoz...)
-
Eagl3
veterán
válasz zsoltnyiri #56857 üzenetére
Ez alapján nagyon észrevehető 120 és 60 között a különbség.
-
zsoltnyiri
tag
60 Hz - 60 FPS vs 30 (illetve mutatja a 120-at is ha tudja a monitorod). Szerintem elég sokatmondó. Ha a backgroundot is bekapcsolod méginkább. Ez alapján azért elég jó dolog lehet, bár gondolom nem akkora a különbség, mint a 30-hoz képest a 60.
[ Szerkesztve ]
-
vbbb
addikt
válasz #Morcosmedve #56855 üzenetére
Ah tényleg...köszi!
-
vbbb
addikt
-
dabadab
titán
válasz 7Heads Drago #56852 üzenetére
Nézd meg a Holografika cuccait, magyarok, Budapesten vannak.
[ Szerkesztve ]
DRM is theft
-
7Heads Drago
veterán
Milyen holografikus kivetítőtt ajánlottok? És hol nézzek.....
Úgy jól laktam, mint a duda, Hála Neked, egek Ura.
-
zsoltnyiri
tag
En ugy tudom, hogy igen, lenyegesen nagyobb, de ez nyilvan attol fugg mit jatszol. Hearthstoneozni tokeletes lesz, multi fps-ben viszony mar akar komoly hatrany lehet. Ezt neked kell eldontened. Reszben ezert is tv a tv es monitor a monitor sok egyeb dolog mellett.
[ Szerkesztve ]
-
Kirir
tag
válasz zsoltnyiri #56838 üzenetére
Alapvetően játékra használnám. A TV-k jelentős részének olyan nagy az input lagja, hogy nem lehet használni játékra?
-
98bja
senior tag
Tervezek venni egy új monitort. Elvárások:
- Max 29-30k
- Full HD felbontás
- 21.5-22 col
- Alap felhasználsra használnám, netezés, videó- és képszerkesztés, játszás illetve filmnézés.
Eddig ezt a Samsungot néztem, szimpatikusnak tűnik:
Samsung S22D300NYSpeedshop-nál 28.700 Ft. Ha ebben az árban van valami más alternatíva ami esetleg jobban megérné akkor várom őket. Előre is köszi!
-
TomiLi
addikt
Igen, csak ezeknek gondolom olyan horror ára lesz, hogy huuuu.....
Nekem végtére is elég lenne egy kisebb 24"-es, FHD, de azokról semmi hír.....
IPS monitorom volt már egy pár, nehezen mondanék le a minőségről. Viszont a G-Sync meg nagyon piszkálja a fantáziám, mert ez végre összhangban lenne a vga-val....
Bogyorisz
-
dabadab
titán
"Arról nem beszélve, hogy gondolom az TN panel lenne"
32"-es (es annal nagyobb) TV-t kb. soha senki nem gyartott TN panellal.
DRM is theft
-
Hexaa
aktív tag
válasz partymaci #56831 üzenetére
Azt neked kell eldöntened, hogy szükséges-e a növelt színtér. sRGB színtérben is lehet dolgozni. Nem tudom mivel foglalkozol. Ha webes felületre készül a munkád akkor értelmetlen AdobeRGB, mert valószínűleg "átlagos" monitoron fogják megjeleníteni. Viszont pl. nyomtatásnál már más a helyzet.
http://www.monitorguru.hu/
-
TomiLi
addikt
Valaki aki tájékozottabb nálam, nem tudja esetleg, hogy a várható mostanság 24"-os FHD, IPS paneles, 144Hz-es G-Sync monitor?
Jelenleg "csak" 27"-es 4k-s-ra van kilátás.... Bele sem merek gondolni az árába....Persze amit én szeretnék, az sem lenne olcsó gondolom, abból kiindulva, hogy egy 24"-os 144Hz-es FHD, TN paneles közel 150k.....
Bogyorisz
-
Eagl3
veterán
TV-be nemigen raknak TN panelt szerintem.
-
dethroner
veterán
Én épp ma vettem LG 27-es 1080p-s monitort. Egy 19-es 1440x900 felbontású Acert váltott. Még nagyon új, mindent a helyére kell még tenni benne, de nem tartom rossznak az olvashatóságot.
A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
vbbb
addikt
Üdv, korábban már jártam itt, de monitort (27" 1080p) nem sikerült akkor vennem. A vga-t viszont lecseréltem egy 970gtx-re ami ha jól tudom 1440p felbontáson még éppen szépen muzsikálhat játékok mellett, szóval most ezen agyalok.
Na meg kicsit jobban belemerültem és azt látom, hogy páran írják, hogy 1080p-n a szöveget nem olyan jó olvasni 27"-es monitoron. Én pedig elég sokat fórumozok, olvasok stb. szóval ez eléggé lényegesen érint ha igaz. Ez mellett fotó szerkesztés, filmezés, játék is menne rajta.
Ennek tükrében tudnátok valamit ajánlani? 23" 1080p-ről (LG Flatron w2361v TN) váltani 25" 1440p-re (DELL U2515H), itt érzékelhető nagyságbeli különbség vagy inkább csak minőségbeli? Ja és ennek a Dell monitornak van a piacon olcsóbb alternatívája?
Köszönöm a segítséget!
-
zarew
senior tag
Na ne izéljetek,akkor hiába vettem 24-est 83-ért mikor 60-ért 32-est lehet kapni,és még a tv-t is nézhetem?
-
Kirir
tag
Elnézést a kérdésért. Boltok közelében elhaladva ahogy látom a nagyobb, LED háttérvilágítású tvket mindig felötlik bennem az gondolat, hogy mennyire lennének jók monitornak. Jelenleg egy 26 colos Samsung monitort használok, de szívesen néznék nagyobb képátlót. Persze, igencsak gyanús, hogy Windows és egyéb programokat nem láttam még futtatni rajtuk, általában csak filmrészleteket mutatnak.
Van valami realitása az elgondolásnak vagy felejtsem el, mert ha látnék egy Windows asztalt egy ilyen tv-n, akkor kisebb lelki traumát szenvednék? -
partymaci
aktív tag
Akkor gyakorlatilag az U2713H adobeRGB színtérlefedettsége miatt profi munkára alkalmasabb, mint ahogy az árán is megmutatkozik?!
Miért nem lett az U2715H-ból HM jelzésű ha a 2713HM-et váltotta? És vajon lesz idén jobb 27-es panel?
Esetleg 160E körül még mit ajánlanátok munkára?
[ Szerkesztve ]
Ha nincs elég bajod, vegyél számítógépet!
-
Hexaa
aktív tag
válasz partymaci #56826 üzenetére
Már a sokadikat bontjuk U2715H -ból és ahhoz képest, hogy rejtett kávás szinte semmi bevilágítása ami nagyon ritka a vékony kávás monitoroknál. U2713H-nak AdobeRGB szín lefedettsége van. Ha az feltétel akkor U2715H és U2713HM (beszerezhető) kiesik..
-
partymaci
aktív tag
Sziasztok!
Monitorvásárláson töröm a fejem, Dell u2311h -t váltanék le valamelyik 27-es típussal. Grafikai munkára kellene fotókhoz, ezért eddig a best a U2713H volt, de most látom, hogy megjelent a U2715H is, de erre azt írták oázison, hogy a U2713HM-et váltotta/utódja. Tesztek alapján viszont nem rosszabb mint a U2713H !?
Melyik lenne a jobb?
Ha nincs elég bajod, vegyél számítógépet!
-
Hold
őstag
válasz Lackki #56821 üzenetére
Most ez a monitorja van, csak állítása szerint "kinőtte", sokat játszik és netezik, ritkábban filmeket néz
Dell UltraSharp U2312HMAz élet sírással kezdődik és azzal is ér véget, de közte kötelező mosolyogni !!!
-
Hold
őstag
Sziasztok !
Kaptam egy feladatot a főnökömtől..
keressek neki egy otthoni játszós, filmnézős, netezgetős 28" monitort persze olcsón
MVA panel mennyire gáz ?3 monitort találtam hirtelen
AOC M2870VQ
AOC M2870VHE
Philips 284E5QHADAz élet sírással kezdődik és azzal is ér véget, de közte kötelező mosolyogni !!!
-
zarew
senior tag
válasz Carasc0 #56814 üzenetére
Szia!
Én hosszas tökölés után a DELL UltraSharp U2412M et vettem. 27 est akartam de annál már a betűk,pl. itt a forumon is szétesnek,nem igazán feketék,homályosak. A U2515H -t is néztem,de ott meg már túl kicsik voltak nekem a betűk. Végül nem bántam meg hogy ezt vettem,a +120 pixel sokat számít. Az egész nagyon tetszik.
Érdemes kipróbálni egymás mellett többet is! Én is csak ott tudtam dönteni a boltban. Ja a WOT megy 1200-on.[ Szerkesztve ]
-
Carasc0
őstag
Az én tudomásom szerint, csak ott lehet gond, ha egy játék nem tudja az 1920x1200-as felbontást, mert fHD-n 120 sornyi rész lemarad a játékból horizontálisan... De ez a gond sztem 7-8 évesnél régebbi játékoknál fenyeget. Munkánál jutányosabb a 16:10 arány ahogy itt leírták páran,de szvsz játékoknál sem gond. De aki tapasztalt az lehet kifejti pontosabban.
[ Szerkesztve ]
Gondolkodj globálisan és tegyél lokálisan!
-
Carasc0
őstag
Ez eddig szép és jó, de a két monitor között 30K a különbözet.... Szerintem sok! ASUS-tól kicsit félek, mert ugyan kedvenc márkám, de monitorba nem tudom milyen. sRBG-t használ, ezt sem tudom mit takar, nem vagyok benne. Van egy köztes megoldás is. Asszem van az U2415M vagy valami ilyesmi ami szintén 16:10-es, de az is már 100K.
Lehet nálam marad az U2414H (amit szintén drágállok mert ez a monitor is volt már 70K környékén, de most meg 80K..... )[ Szerkesztve ]
-
-
Danex
addikt
Üdv, az eMag-en olvasott akciók felkeltették a figyelmem (a 27colos alsókategóriában).
Jelenleg egy Dell U2311H (nem kalibrált) monitorom van otthon, filmezésre és játékra. Mivel tudnék rá vevőt olyan 40-45K körül, ezért elérhető alternatívának tűnik a 60 (max 65) ezres kategória.
Kérdésem, hogy az eMAG -en lévő 60ezer körüli monitorok használhatók-e a fent említett célokra?
Ha nem akkor egyáltalán felesleges máshol is ezt a kategóriát nézni? (Gondolkodom a Digi-s SetTopBoxon, a hangfalas monitorok HDMI-n keresztül a hangot is vesznek?)
Előre is köszönöm!
-
EasyLife
aktív tag
Üdv,
Kinéztem névnapomra egy Samsung 27D590 [link] Szerintetek megéri, pro, kontra, vélemény? Válaszokat előre is köszi! -
Carasc0
őstag
Én éppen végig gondoltam 1-2 dolgot.
A BX2450-es monitorom 30K-ért kellne el. Na most elkezdtem számolni. Az eredeti kiszemelt a DELL U2414H ami 80K. Felbontás és képarány nem változna de mégis egy jobb monitorom lenne durván +50K ráfizetéssel.
Közbe felmerült az az ajánlott ASUS monitor is aminek előnye hogy 16:10-es arány, tehát +120 sor felbontástöbblet. Ezen még gondolkodok bár még mindig nem tudom miért jobb az ASUS az említett DELL-hez képest.
Aztán megláttam ezt a DELL U2515H monitort. Ha jól számoltam +30K többlet az előző monitorokhoz képest és kapok +1 col + nagyobb felbontást. Szerintem ez nem éri meg.
Én most arra jutottam hogy szerintem jobban jár az ember egy 24" 16:10-el, mint 25" WQHD felbontással 16:9-en. Az utóbbi akkor lenne jó vétel ha az is 16:10 lenne. Szerintem a kép arányt előbb kihasználja az ember mint a felbontást. Mert minél nagyobb a felbontás annál böszmébb gép kell a meghajtáshoz.... (szubjektív vélemény persze...)
Nem tudom még melyiket veszem, de lehet inkább 80K-ért 16:10-es monitor jobb vételnek tűnik...
-
dethroner
veterán
válasz jokeman #56796 üzenetére
Meg lehetne próbálni egy 27" FHD monitoron ha olvasgatsz, netezel akkor virtuális felbontást megemelni, amikor meg játszani akarsz oda elég lesz az FHD is talán.
A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
Hexaa
aktív tag
16:10-es DELL U2412M, DELL U2415 vagy 16:9-es DELL U2414H.
-
imroid
tag
Sziasztok!
Úgy látom nem igazán keltette fel senkinek az érdeklődését a pár napja feltett kérdésem.
Ezért leszűkítettem a választást 2 monitorra. A kérdés pedig hogy melyik lenne érdemesebb főleg játékra mellette filmezés és 1 kis munka is lenne rajta.1. ASUS MX239H
2. ASUS VN248QAVálaszokat előre is köszönöm!
-
Bazsy
aktív tag
Sziasztok!
Monitorcserén gondolkodok és érdekelne melyik DELL monitort ajánlanátok sRGB színtérrel. Nem igazán igazodok ki a modelljelöléseiken.
Felhasználás:
- Fotószekresztés hobbi szinten PS-el. (a kamera sRGB-ben rögzít)
- Játék
- Sima mezei netezésJelenleg 1920x1080-as monitorom van de mikor ezt vettem még a TV-zés volt a fö felhasználás és volt vagy 6-7 éve. Nem tudom hogy 1920x1080 vagy 1200 lenne-e jobb, ebben tanácsot elfogadok. PWM mentesség fontos és a jó magasságállítás. Méretre 24 colos van most ami szerintem jó, de picit kisebb is szóba jöhet mivel elég közel ulök hozzá.
A nagyobb felbontások ideje szerintem még nem jött el, föleg, hogy elég sok régebbi játékon játszom ahol ehhez a felbontáshoz is machinálni kell
Mivel elég keskeny az iróasztal így jó lenne h a talp nem gátolná hogy teljesen a falig be tudjam tolni a monitort.
Minden kapható DELL monitor belefér a keretbe, de nem szeretnék pl. nagyobb színtérért fizetni extrát amit nem használnék ki.
Bazsy
-
intuicio
aktív tag
Bocsánat mindenkitől, igazatok van!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- SAMSUNG (LS34C652UAUXEN ) WQHD 100HZ GAMER MONITOR ! AKCIÓ!
- SAMSUNG (LS32BM80BUUXEN ) 32" 4K GAMER PRÉMIUM ! AKCIÓ!
- LG UltraGear 27GP850+PhilipsfullHD+ monitor állvány
- SAMSUNG (LC34J791WTRXEN ) 34" THUNDERBOLT WQHD ÍVELT MONITOR! AKCIÓ+
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest