Hirdetés
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- Magisk
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
AceTom
aktív tag
Sziasztok!
Dell 2209WA
Dell U2211HE közül a két monitor közül szerintetek melyiket lenne érdemesebb megvenni? Úgy láttam az újabb U2211H-ról kevésbé jók a vélemények, mint a régebbi típusról, azonban az új felbontása nagyobb, és nem tudom, hogy ez mennyire lehetne fontos tulajdonság.
Na meg hiába nagyobb a felbontás, ha a maga a pixelméret hozzá mondjuk kicsi lenne.. szóval nektek mi a véleményetek? Előre is köszi a válaszokat!
-
GyávaNyúl
csendes tag
Üdv
23" és 24" monitorok képernyő mérete után érdeklődnék./szélesség,magasság/
-
El Kebir
őstag
válasz #40835072 #487 üzenetére
Szerintem ebből a listából a F2380(M) , igaz hogy fps játékokhoz lehet, hogy lassú, de leglább jó a betekintési szöge, és brutális a kontrasztja (gyakorlatilag nincs is a kommersz kategóriában ennél jobb kontraszttal megáldott monitor)
Színei meg gondolom olyan, mint minden samsungé...de legalább nem torzul a képe kis fejmozgásra.(a többi ha jól látom mind TN, akkor inkább nem mondok semmit... )
"Igazából valós véleményekre lennék kíváncsi"
-
csokad
senior tag
Szasiztok! Akármilyen hihetetlen de monitort szeretnék venni és ebben kérem a segítségeteket! 30-35ezrem van rá valami 19" os-ra gondoltam nemtudom wide-e vagy se mert nemtudom hogy jobb e vagy sem?! Ha jobb ha nem mondjátok meg légyszi és dobjatok valami ajánlat szerűt! Hogy mit érdemes megnézni megvenni. Előre is köszi
-
törölt tag
ebből a listából mit ajánlotok?
Samsung 21,5" 2233SN LCD 5ms Wide 16:9 monitor 22700
Samsung 21,5" 2243SN 5ms Wide 16:9 monitor 25300
Samsung 21,5" 2243SW 5ms Wide 16:9 monitor 24900
Samsung 21,5" B2230N LCD 5ms monitor 32800
Samsung 21,5" EX2220 DVI LCD-LED 5ms monitor 28900
Samsung 21,5" P2250 LCD 2ms DVI Wide 16:9 monitor 30500
Samsung 21,5" P2270 LCD 2ms DVI Wide 16:9 monitor 31900
Samsung 22" 2233BW LCD 5ms DVI Wide monitor 28450
Samsung 22" 2243BW wide LCD DVI 5ms monitor 26200
Samsung 22" 225UW LCD 5ms DVI Wide + webcam monitor 42900
Samsung 22" B2230W DVI LCD 5ms monitor 28400
Samsung 22" B2240W wide DVI LCD 5ms monitor --33900
Samsung 23" 2333SW LCD 5ms DVI Wide 16:9 monitor 29400
Samsung 23" 2343BW Wide 16:9 DVI monitor 30500
Samsung 23" 2343NW Wide 16:9 monitor 27200
Samsung 23" F2380 LCD 8ms 2DVI Wide 16:9 monitor 42900
Samsung 23" F2380M LCD 8ms DVI+HDMI Wide 16:9 monitor 40900
Samsung 23" P2370H LCD 2ms DVI, HDMI Wide 16:9 monitor 45900
Samsung 23" PX2370 DVI HDMI LCD-LED 2ms monitor 58900
Samsung 23" PX2370 LED 2ms DVI HDMI LCD monitor 58900
Samsung 23" XL2370 DVI HDMI LCD-LED 2ms monitor 52900 -
törölt tag
figy bedöglött a másik és sürgős!
a 30as keretből szeretném kihozni a legjobbat ehez kérném a segítséget azt hogy 180 ért lehet kapni jobbat azzal én is tisztába vagyok de most nincs annyim az iphonén pötyögni meg nem túl jó.
30as keretből NEM ÚJ (bolti) t tudtok ajánlani?
22 LG W2261VP-PF Full HD LCD Monitor vélemény?
[ Szerkesztve ]
-
[HUN]Zolee
őstag
Üdv.
Monitor vásárlás előtt vagy és kéne segítség a nagy választék miatt.
- 24"
- 1920x1200 felbontás
- dönthető legyen
-net,játék,film lesz a fő felhasználási terület szóval csupa hobbi
-keret : 65eMit ajánlatok?
''<[HUN]DrH>valaki mondjon egy tuningolos programot a mivel kocsis képeket tudok tuningoloni.'' https://ferromag.aranyoldalak.hu/
-
kizcar
tag
Szerintetek megéri a plusz 50 ezret a Dell UltraSharp U2410? Sokkal szebb képet adhat mint az UltraSharp U2311H?
Ezen vacilálok. -
The DJ
addikt
Sziasztok,
Az öregecske 19 colos Dell monitoromat szeretném lecserélni valami korszerűbb LCD monitorra. Erre sajnos elég korlátozott keret (30k körül) áll rendelkezésre. Nem nagyon vagyok tisztában azzal, hogy mire kell figyelni vagy mit érdemes megvenni ilyen árkategóriában, szóval egy kis segítséget szeretnék kérni.
Amire használva volna a monitor az főképp filmezés, internet, olykor játék (de nem hardcore módon) és némi webszerkesztés. Tehát ebből is látható, hogy teljesen átlagos feladatokra használnám, semmi extra igényem nincs, szép legyen a képe és működjön rendesen.
Sajnos a nagy áruházláncok nem állnak rendelkezésemre, a közelben csak pár kisebb számítástechnikai üzlet és egy Tesco van csak, tehát nézegettem az ottani kínálatot. Van a megadott keretbe beleférő monitor 19 col körül, de nem tudom ezek megérik-e az árukat, vagy jók lennének-e nekem. Használtan nem merek venni semmiképpen és a szállítástól is félek ilyen dolog esetében.
Szóval bármilyen kis segítséget vagy útmutatást elfogadok
Üdv.
https://astrogate.hu - PC & Laptop Szerviz + Shop - Alaplap javítás, zárlatos tápkörök javítása, BIOS hibák orvoslása.
-
jap
aktív tag
válasz old_artist #474 üzenetére
köszönöm az infót!
vacilálok a grín a 2311 és a 2410 dell között - utóbbinál az ár...''minden sikeres férfi mögött egy nagyon meglepett anyós áll''
-
Locutus
veterán
-
Locutus
veterán
válasz old_artist #473 üzenetére
Nade a HP meg valami H2-IPS panel.... az most akkor mit tud?
Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html
-
laspring
tag
Venni kéne új monitort, mert a mostani 6 éves kis 17"-os Samsung színeinél jobbat szeretnék
Az Edigital hirdetett 0%-os thm akciót és mivel csóróság van ezért innen vásárolnék ami sajnos eléggé beszűkíti a választékot: Samsung, LG, Benq
Fenti gyártók kínálatából is csak max a középkat modelleket tartják és tudom hogy egy normális grafikai célokra valót esélyem sincs venni itt, de ha a jelenlegi 6 éves technikámat lepipálja akkor már előrébb vagyok
kínálat
Szempont egy lenne mindössze: a lehető legjobbat szeretném fotós feldolgozásra. Tehát nem érdekel hogy hány colos, hogy LED-e vagy sem és játékra sem szeretném használni
Javaslat? -
Locutus
veterán
A Dell U2411 és a HP ZR24W között mi a különbség? Melyik a jobb?
Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html
-
jap
aktív tag
válasz old_artist #464 üzenetére
ez a green dolog még(/már) aktuális vagy várni kell a forint erősödésére?
''minden sikeres férfi mögött egy nagyon meglepett anyós áll''
-
LW
őstag
Szia!
Tökéletes pénzmag egy jó monitorhoz. Az ársávban általános bestbuynak számít Dell U2311H és Hexaa által is forgalmazott Green GL-TG241W h-ips monitor.
A felhasználás módjától ez változhat, de ezek minden hétköznapi feladatot kitűnően ellátnak, legyen az játék, film, akármi.
üdv. LW -
kizcar
tag
Sziasztok!
Szeretnék venni 24"-os monitort, de nem tudom milyet, mert van egy csomó a full HD-sak közül, de az egyik ilyen-olyan paraméterekkel rendelkezik. Azt olvastam egyszer, hogy a dinamikus kontrasztarány adatja eléggé becsapós. Fényerőnél nem tudom mi számít jónak.
Nem tudom LCD, LED LCD vagy TFT LCD legyen.Tanácstalan vagyok.
Nem gagyit akarok. Olyan 80 ezret akarok rászánni, de ajánlhattok drággábbat is ha olyat érdemesebb lenne megvenni. A legjobb azért az volna, ha max a 80-as keretnél maradnánk, de kíváncsi vagyok, hogy mi számít jó monitornak.
Köszönöm
[ Szerkesztve ]
-
s5vi
tag
válasz old_artist #464 üzenetére
köszi,
azt nem irtam h ezek displayportosak
a dell notimon dsub,hdmi és displayport van
nem akarok átalakitókkal bajlódni
akkor marad a dell ...köszi -
s5vi
tag
Tisztelt szakértők
sok okosságot olvastam itt, végül 2 monitor maradt
dell u2311
hp la2405wga hp tn-es gondolom, de 1920x1200 és 24"
árban kb ua (80k)
nem tudom melyiket érdemes válsztani.....köszi a véleményeket -
addikt
válasz #40835072 #457 üzenetére
ennyiért milyet érdemes venni?
Semmilyent.
Különben Te mondtad, hogy nagyon jó minőséget szeretnél. Utána jöttél a 30 ezres kerettel, vicceltél?
Pont az "átlag" ember, a kevés pénzű nem engedheti meg magának, hogy szart vegyen.
Inkább spórolj még hozzá és vegyél egy jót kicsit drágábban, minthogy most vegyél egy olcsó vacakot.
Vagy nézz körül a hardveraprón, sokan kínálnak jó állapotú monitort 30 körüli áron.
22" méretben nem ajánlom a full HD-t.[ Szerkesztve ]
"Aki ad,az nyer"
-
törölt tag
-
gamek!ller
őstag
válasz #40835072 #459 üzenetére
Márkára talán az LG, Samsung, BenQ, az Aoc monitorokról sem hallottam rosszat, bár a neve nem túl sokat mond nekem, akkor Asus, esetleg Acer. Ha esetleg mód van rá, figyelj oda hogy legyen rajta DVI csatlakozó. Ha esetleg találtál valamit ami tetszene és a pénztárcádnak is megfelel, tedd be ide a nevét, biztosan tudunk róla valamit mondani.
Üdv: Gamerkiller
P.S: Itt egy nagyon hasznos kis cikk, ajánlom olvasd át.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz gamek!ller #458 üzenetére
1. Nem újra gondoltam hanem pl PH , Vatera és hogy milyen Márka , Típus meg mit kell nézni egy monitoron!
-
gamek!ller
őstag
Szia!
Köszönöm szépen a kielégítő választ. Panaszt én sem hallottam róla és a vásárlói vélemények is jók róla. Ahogy olvastam gyönyörűen jeleníti meg az 1680*1050-es felbontást, ami nekem nagy előny hisz a 8800GTS-em a maga 320Mb memóriájával minden bizonnyal megdöglik komolyabb terhelésre, így játék alatt visszaveszem. A szemem nem rossz, nem lesz gond a kis betűkkel és amúgy is elég közel ülök a monitorhoz.
BenQ-t is nézegettem, de inkább maradok a megszokott márkánál (most is LG monitorom van.).
Jövő héten rendelek, fizetést meg kell várni. Remélem méltó utódja lesz a 5 éves Flatron F700B-nek..
A válaszodat tehát még egyszer köszönöm!
Üdv: Gamerkiller
P.S: (#457) tankagogy: Sajnos ennyi pénzért nem fogsz találni a te elvárásaidnak megfelelőt. Gondolom ez a keret postaköltséggel együtt értendő. Ha rá tudsz még dobni esetleg pár k-t, ezzel meg tudnál barátkozni. Ez a legolcsóbb, viszont sajnos csak analóg bemenete van.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Helo!
van 30K m egy monitorra min 22" at szeretnék és FUll HD t! vagy legalábbis valami nagyon jó minőségűt!
milyet ajánlotok?
-
Locutus
veterán
Nekem van egy 24-es benq is a munkahelyemen... asszem G2412HD.
Valahova a monitor és az ipari hulladék közé pozícionálnám. Hangzatos PR matricák, meg funkciók, mögöttük viszont sapka szart nem ér a technika.
Kalibrálni gyakorlatilag lehetetlen. Próbáltam legalább alapvető autocades és pitiáner grafikai dolgokhoz beállítani, de ahhoz sem jó. Gyakorlatilag a színeit nem lehet beállítani, vagy egyik, vagy másik sosem stimmel, de leginkább a kék az ami okádék.
Ezenkívül olyan kiváló betekintési szögei vannak, hogyha eléülsz fél méterre középre merőlegesen nézve, akkor a két szélén már látható a torzulás...Filmnézésre talán jó, meg játékra, de ennyi. A színek torzsága már windowsban is feltűnő, a kék XP sémával 5 percet sem bírom nézni, át kellett rakjam az ezüstre. Most az egy dolog, hogy S-PVA paneles monitorokkal hasonlítom össze, de szerintem más TN-esek is bőven többet tudnak ennél. Remélem. Ha meg nem, akkor nem értem a fél világot, hogy hogy a francba bírnak egyesek TN-es monitor elé ülni
-
LW
őstag
-
LW
őstag
válasz gamek!ller #450 üzenetére
Szia!
A linkelt W2253TQ-PF monitor jó ár/érték arányú, nem hallottam különösebb panaszt rá, hozza az TNpaneles monitorok elvárt szintjét. Ami gond lehet vele az a mérete a fullHD felbontás tekintetében. Ha rosszak a szemeid lehet zavarni fog, vagy szoknod kell a viszonylag kisebb betűket.Konkurencia?
Ebben az árkategóriában BenQ háza táján találsz még potenciális alanyokat, ahol akár pár ezressel drágábban ugyan, de 24est is találsz. (G2420HDB, G2420HDBL)
Náluk is megvan a 3 napos pixelgarancia, a hazánkban legfelkapottabb gyártók közül talán ők kínálják legkedvezőbb áron monitorjaikat.A választás joga és feladata a tiéd.
üdv. LW
[ Szerkesztve ]
-
gamek!ller
őstag
Sziasztok! Vélemény erről illetve konkurencia ebben az árkategóriában? Üdv: Gamerkiller
[ Szerkesztve ]
-
Cold5
senior tag
Sziasztok,
Monitort keresek a következő paraméterekkel:
- 22" (esetleg 23")
- DVI legyen rajta (displayport lenne a legjobb, mert az van Noti-n, de horror ára van az ilyen monitoroknak)
- NEM játékra kell és NEM vagyok grafikus, csak kiterjesztett asztalra lesz használva
- 22"-ban nem szeretnék Full HD-t
- 45e Ft max.
- esetleg állítható lehetne a magasságaTudtok valamit ajánlani?
Nagyon köszönöm!
Üdv,
Cold5kérnék 8 bacardit, 4be, 2 kólával...
-
aor
tag
Üdv!
Szeretnék segítséget kérni a hozzáértőktől!
Erősen esedékes a tv-m és a monitorom cseréje, ezért tv-tuneres monitorban gondolkozom/gondolkoznék olyan 80eft-ig. Vmi minőségibb cucc érdekelne.
Tv használat nagyjából focinézésben meg egy-két filmnézésben merülne ki, monitorként meg inkább net, meg néha játék. Most épp a Mafia2.
Hálás danke az ötletekért majd...
Zolio -
Nyugdíjas
nagyúr
Az a nagy helyzet, hogy mostanában nem nagyon csinálnak a gyártók PVA-s monitorokat. EiZO, és slussz, passz. Mármint az értékelhetőbbek közül gondolom. Duplaáron Samsung hulladékot venni csak azért mert PVA-s nem érdemes. Teht ha ragaszkodsz a PVA-hoz akkor EiZO...
Előny-hátrány(-kátrány) kérdés: Gyakorlatilag minimálisan a kontrasztaránytól, de főképpen a fekete mélységétől eltekintve mindenben jobb a H-IPS."Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."
-
Locutus
veterán
Hát ha az árat nézem, akkor az EIZO-t már azért kilőném.
A dell-ek még jók, onnan is az U2311H elég baráti.Ennek a panelja ugyanúgy H-IPS, mint az U2410-é?
A 2410 is tetszetős, de nem tudom, hogy amiatt a plusz 1 coll miatt érdemes e +50 rugót rádobni...Egyébként az S-PVA-hoz képest mik a H-IPS előnyei, hátrányai? Van esetleg a DELL meg az EIZO-n kívül más márka is, ami gyárt ilyen panellal, és ajánlható minőség?
-
Hexaa
aktív tag
24"-ban nem TN-es FHD monitort nem nagyon fogsz találni. Ha lejjebb megyünk egy mérettel akkor U2311H jöhet szóba vagy Eizo EV2333 (C-PVA). Ha bevált az S-PVA akkor inkább utóbbit ajánlom bár nagy az árkülönbség és a DELL azért input lag-ban odaveri.
http://www.monitorguru.hu/
-
Locutus
veterán
Üdv!
24" körüli monitorokban most mi az ajánlott, ha számít a képminőség is?
Szabvány HD felbontást céloznék meg, tehát 1920x1080-at.Jelenleg egy 193P+ van, S-PVA paneles. Lejjebb nem szeretném adni a képminőséget, szóval TN szóba se jöhet.
Hajlandó vagyok költeni rá, de azért túlzottan ne szálljunk el az árral
-
waithEard
őstag
Sziasztok!
22-24 colos monitort szeretnék vásárolni. Pénz max 45k lenne rá. Sajnos az adatok bősége elriasztott, ezért kérek tanácsot.
Ezeket néztem:
Asus VW225D 22"
Samsung P2350 23"
BenQ 24" G2420HDBFőként játékra, de TV re is használnám. Melyiket szeressem, vagy ha van más szívesen venném a tanácsokat! Köszi!
"The cold feel of my skin. I try to lose but always win." - M.D.B. - The Fever Sea (RégiHApró: 68 piros \ 0 fekete)
-
old_artist
addikt
válasz NaNorbert #433 üzenetére
Üdv!
Bár már régi típus ez a 2443bw (2008), de ha 40e-ért hozzá tudsz jutni, akkor jó választás lehet, bár voltak régebben gondok vele, a zúgás, zümmögés, és sokan panaszkodtak a játékokban való teljesítményére. Ha nem vagy HW gamer, akkor még megfelelő lehet!
"... és ha vennék is monitort akkor mire figyeljek?" - ez nagyon összetett kérdés, kinek milyen igényei vannak és milyen igényeket támaszt egy monitorral szemben, sokszor a személyes meggyőződés (tesztelés) sokkal fontosabb szempont lehet, ... de a neten már több infókat is találhatsz, amin eligazodhatsz és támpontokat nyújt vásárlás előtt, mint pl. itt vagy itt![ Szerkesztve ]
-
old_artist
addikt
válasz El Kebir #432 üzenetére
Üdv!
Igen, az LG W2220P egy jó/jobb alternatíva, aki TN paneles helyett akar egy IPS paneleset és 16:10-es arányú monitort, amire ugyanúgy vonatkozik az LG pixel politikája és garanciája, mint a TN panelesekére!
Ahogy "wwhy" is említi, a samu bizony más gyártók panelját is "előszeretettel" rakja bele a saját kijelzőibe, ami néha visszatetszést és más körülményeket teremthet.
Az XL20-ba bizony az AU Optronics Corp. (AUO) LED Blu háttérvilágítású A-MVA paneljával szerelt, ami ha jól be van állítva (kalibrálva), akkor sokszor nem is láthatunk különbségeket egy samu panellal szerelttel. Itt főként az elektronika a döntő tényező, hogy mennyire megbízható több évi használat után!
Egyébként nem egy rossz monitor a samutól ez az XL20-as, különösen a jelenlegi ára (108e) és tudás színtje miatt sem, sőt, ha hozzávesszük, hogy kapsz hozzá egy koloriméter kalibrálót is... + egy árnyékoló Hood-ot is![ Szerkesztve ]
-
Hexaa
aktív tag
W2220P a legalapabb e-IPS viszont ár/teljesítményben szerintem nagyon jó. Gyengébb a többi (viszont drágább) e-IPS konkurenciánál ,de ha valaki nem szereti a FHD-t 22"-nál és nem akar 60000-nél többet költeni monitorra annak nyerő választás. A Samu az XL20-nál nem saját panelt használt hanem AUO A-MVA panellal van szerelve.
-
wwhy
veterán
Persze h nem, sőőőőt.
Ha a samu tulajok megnézik, jól pofára fognak esni
Jórészt CMO, CPT paneleket tesz, a sajátjait meg eladja másoknak. Pár éve épp ebből lett botrány (226BW) aztán le is vették a matricáról a jelzést, h kívülről meg lehessen különböztetni, h melyik gyártó panelja van a monitorban. De szerencsére van szervizmenü, abban meg lehet nézni. A cpva, pva, spva stb. csak típust jelöl, nem gyártót.[ Szerkesztve ]
ELADÓ <<Dell 7440 laptop>><<Újszerű, garis>><<i5-1345U, 16GB RAM, 256GB vagy 1TB SSD>>
-
dzsambo
tag
-
Archanon
őstag
1920ra nem lenne ideálisabb egy 24 colos? A 23 nem sokkal nagyobb a 22-nél, hogy fér abba 1920x1080 arányosan? Habár 22 colosokban is igen sok fullHD-s példányt találni...
Guild Wars 2: Archanon.6039 ||| http://myanimelist.net/animelist/Archanon ||| ~Dango, dango, dango, dango; dango daikazoku...~ ||| El. Psy. Congroo. ||| Whohhehhje. /,,/, (⌐■_■)
-
johny007
tag
Sziasztok , monitor vásárlást tervezek , nincsenek nagy igényeim csak hogy ledes legyen meg legyen rajta dvi és 21,5" legyen + full hd.
Ez a két moncsi akadt fennt a rostán , Ti melyiket vennétek?
AOC E2236Vwa (erről találtam két tesztet jókat irnak róla , de élőben kicsit csúnya
Samsung SyncMaster EX2220
Köszi a választ előre is!
-
El Kebir
őstag
Hmmm ez LG W2220P is egy kedvező áru eIPS, gondolom megvan rá az LG pixelgarancia? (drága tn monitor helyett érdemes lehet erre is fenni a fogakat)
Másik, számomra, érdekes dolog, A-MVA penel egy samsungban? (XL20) (a samsung nem csak a saját paneljeit teszi a saját monitoraiba? cpva, pva, spva)
"Igazából valós véleményekre lennék kíváncsi"
-
Hexaa
aktív tag
válasz p-krisztian #419 üzenetére
De bizony "seggreülős" különbség van. Mielőtt elhamarkodottan benevezel egy TN-esre szerintem gyorsan látogass meg és nézz meg egymás mellett egy Green-t és egy bármilyen "jobbfajta" TN-est (mondjuk G2420HDBL-t) . Garantálom,hogy az IPS mellett maradsz.
-
Free04
tag
Üdv!
30k körül keresek monitort, netre és játékra,nem kell FullHD-s
19"-re gondoltam legalább.
Mik az ajánlottak ebben az árban? -
h.adam.92
őstag
Üdv!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy egy 27"os monitoron az 1920x1080-as felbontás nem homályosabb, mint pl egy 24"-os monitoré? persze mind a 2 monitor nativ felbontása 1920x1080.
-
Nyugdíjas
nagyúr
H-IPS mindkettő. Jelenleg ugy földi halandó számára beszerezhető árban ez az LG-Display csúcspanelja. Illetve mostmár azért akad egy-két P-IPS is,de ezekhez képest még mindig min. dupla áron (persze azok igazi "csodamonitorok").
[ Szerkesztve ]
"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."
-
Nyugdíjas
nagyúr
Pedig vehetnél abból is kettőt, a DELL U2711 nincs egészen 170ezer most. azaztán munkafelület
Komolyra forditva a szót én DELL U2410-ben gondolkoznék, vagy ha ragaszkodsz a OVA-hoz akkor EiZO S2243w (22",de szokásos 16:10 24" felbontás, persze lehet itt is gond lesz a kis képpont, ha te erre érzékeny vagy, vagy legalábbis nem kedveled kifejezetten) amiből még kényelmesebben átlátható a 2db.
Azt ajánlom az lesz a tuti, ha elmész megnézni őket, kipróbálgatod kicsi-e a képpont a 2711-en, megfelel-e képminőségben az U2410-es DELL mondjuk, vagy még mindig a PVA-s monitorok felé hajlasz (EiZO)... Samsungot szerencsére már bőven efelejthetjük. Sosem voltak túl jók,de mostmár legalább van alternativa bőven
"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."
-
Gh0sT
addikt
válasz Nyugdíjas #417 üzenetére
Két egyforma monitort szeretnék, mivel nem túl jók a tapasztalataim két különbözővel.
A rászánt keret viszonylag rugalmas, olyan 120.000-180.000 Ft-ot egy-egy monitorra. Az ár/érték arányt szeretném elsősorban szem előtt tartani, tehát nem feltétlenül használnám ki maximálisan a keretet. A 27"-os 2560x1440-es felbontással kifejezetten soknak tűnik, látnom kellene élőben hogy milyen, de gyanítom hogy nagyon apró.Soha nem késő, hogy azzá válj, aki lehettél volna.
-
NaNorbert
aktív tag
Sziasztok Bölcsek.
Monitor vásárlása előtt állok. 40.000 a limit... max 45.000 de az már a csúcs határ.
Lényeg hogy monitor legyen, és tudjak rajta játszani, vagyis 5ms legyen a maximális határ.
22"- és 24" közt keresek, de inkább legyen nagyobb.
Full HD vagy HD read tők mindegy, az sem baj ha nem HD-s.
Felbontás sem fontos.A kérdésem hogy mit ajánlotok, és ha vennék is monitort akkor mire figyeljek?
Itt kérdem ezeket a kontrasztarányos dolgokat...
Esetleg priviben linkelhetnétek olyan monitort amit ajánlotok...
Boltból, vagy innen PH ról is megfelel.
Garancia előny..◄╣Az életen keresztül nincs hamisabb vezető, mint az emberek véleménye╠►
-
Nyugdíjas
nagyúr
-
LW
őstag
Úgy van ahogy nyugdíjas mondja, mások az igényszintek. Élénk színek lehetnek erőltetettek vagy normálisak. Samsung magiccolor funkciójával ugyan élénkek lesznek, de hosszútávon hányózacsis. Általában IPSes monitorokon szép és helyes színek vannak.
Itt van pár demonstráció a különbségekről, bár ezek elég sarkítottak.
Dell U2311H (ips) monitorom van egy TN samsung 932BF(előző 2 közül még ez volt a jobb) mellett, különbség magáért beszél.
Amit kifogásolni szoktak az a fekete elszíneződése oldalról, viszont világosabb képnél pawnol betekintési szögben.
-
Nyugdíjas
nagyúr
Ezt neked kell eldöntened. Megnézed, aztán döntesz.
[ Szerkesztve ]
-
p-krisztian
csendes tag
válasz Nyugdíjas #417 üzenetére
Hát hogy ha ránézek, akkor ne legyen "fakó" a szín, hanem legyen szép ragyogó, kontrasztos. Remélem érted Még annyi, hogy olvastam olyanról is , aki nem vett észre nagyobb különbéget TN és IPS-es monitor között. Érdemes megvennem ezt a GREEN-t vagy nincs olyan seggreülős különbség a kétféle panel között?
-
envy06
tag
helló!
TN paneles monitorok , miért kezdenek ez zúgni 1 idő után- és ez orvosolható valahogyan?
[ Szerkesztve ]
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz p-krisztian #416 üzenetére
Szia,
Mit jelent számodra ez az "élénk szín" fogalom, hogy ennyire fontos? (Csak hogy igy pszichiáteresen kérdésre kérdéssel válaszoljak )
Gh0sT: Kérdezek tőled is. Ma ugylátszik ilyen napom van Nem tiszta nekem, hogy te két egyforma monitort szeretnél, vagy egy darab 24"-ost? Illetve mi az az összeg amit rászánnál/rá tudnál szánni? A nagyobb felbontásban is van szerencsére alternativa már egy ideje, a 27"-os 2560x1440-es panellal szerelt monitorok, mint látszik közel a szokásos 30"-osok felbontását hozzák,de azoknál jóval olcsóbban
[ Szerkesztve ]
-
p-krisztian
csendes tag
Hello!
Új monitor vásárlása előtt állok és az eddigi kiszemeltem egy Green GL-TG241W. Igaz az ára nekem egy kicsit húzós, de csak jót olvastam róla és állítólag nagyon szép, élénk színei vannak. Tudtok valamit erről a monitorról? Megéri az árát? Esetleg tudtok ajánlani ennél szebb képpel és élénkebb színekkel rendelkező monitort max. 80k-ig?
-
Gh0sT
addikt
Tudnátok abban segíteni, hogy egy Samsung 244T-t és egy Samsung 245T-t mire lenne érdemes cserélni, ha:
- legalább 24 colos monitorokat szeretnék
- fontos a színhűség
- haladni szeretnék a technikai fejlődéssel?A problémám az, hogy a két monitor kalibrálás után is eltérő színeket ad vissza. Bár mindegyik SPVA panelos, azonos márkájú, talán még egy termékcsaládba is tartoznak a számozásból ítélve, de érezhető különbség van a két monitor között.
Őszintén megmondom, nem vagyok képben a jelenlegi paneltípusokat illetően, egyáltalán be sem tudnám határolni, hogy a 244T és 245T hova illeszthető be a hasonló monitorokat tekintve.
A csere nem létkérdés, igazából a 245T-n van egy pixelhibám, illetve furcsán csíkos a kép a jobb felső sarokban. A 244T-t pedig talán 3-4 évvel ezelőtt vettem, gondolom létezik kiforrottabb technológia azóta.
Barátkozom a nagyobb felbontás és nagyobb kijelző gondolatával is, de attól félek az már a megfizethetetlen kategória lenne. Szóval a kérdésem az lenne, hogy ha 24 colos monitorban gondolkodnék, akkor merre érdemes elindulni a fentieket figyelembe véve, illetve 24 col felett hol kezdődik az élet? Köszönöm!
Soha nem késő, hogy azzá válj, aki lehettél volna.
-
dzsambo
tag
Szeretnék érdeklődni, hogy mi a véleményetek erről a monitorról.
Netezés, játék és esetleg néha film lenne rajta nézve. -
MikaVejneGI
aktív tag
Bojt ??? Úristen mire , valamikor a hét vége fele megveszem , az ár miatt meg nem hiszem , hogy böjtölnöm kéne , mert aki nem iszik annak telik , tartja a mondás.
Hat meg az LG ott van utolsó jelöltként mint TN paneles[ Szerkesztve ]
Steam ID: MikaVejneGI , PSN ID: MikaVejneGI mindenhol másutt: MikaVejneGI vagy ATis_HUN
-
addikt
-
almabaro
csendes tag
Uraim!! A segítségüket kérem ismét!
Ezt érdemes venni:
http://www.220volt.hu/Samsung+LE-32C530vagy inkább ezt:
http://www.samsung.com/hu/consumer/printers-monitors-peripherals/monitors/lcd-monitors/LS24CBUMBV/EN/index.idx?pagetype=prd_detail
Tudom az egyik tv a másik monitor, de ez a fő kérdés. Várom a javaslatokat. =)
-
jericho69
tag
Hello!
Jelenleg egy TN paneles LG L204WS-t használok, ami mint a képminősége, mint pedig a mérete miatt is cserére érett. A kérdésem, hogy milyen paneles monitort érdemes venni manapság? Kinéztem magamnak egy led-es BenQ V2410 ECO-t. Erről mi a véleményetek? Esetleg tudnátok ajánlani 45-50k között jó minőségű, 24"-os full hd monitort?
Üdv.
[ Szerkesztve ]
-
LW
őstag
válasz MikaVejneGI #405 üzenetére
Bölcs döntés, ezzel jobban jársz mint a korábban felsoroltak bármelyikével.
Szerintem 16:10 a legjobb PC-hez. 16:9 csak filmeknél előny. Kellemes böjtöt kívánok az IPS monitorodhoz.Juteszembe: 1 napja tünetmentes a monitorom. Elképzelhetőnek tartom, hogy mégiscsak kontakthiba volt. Most DVI->D-sub->DVI megy, szakbarbárság a köbön.
Várok vele még 1-2 napot és hozok melóhelyről másik DVI kábelt, majd egy DP kábelt (ha már variálok ).Amit nem értek, hogy miért nem írta ki a monitor, hogy takarékmód. Lehetséges, hogy a helytelen érintkezés(villogás) miatt letiltott. Remélem nem lesz vele gond.
-
D®. GeNy@
aktív tag
Na ja, az az egyetlen kritérium a 22" mellett, h. ekkora fér be max a számítógépasztalba, mivel van egy felső polcrész, így meg van kötve a kezem!
Azért gondoltam a NEM Full HD-ra, mert talán olcsóbban kijövök és tényleg kifolyik a szemem 21.5"-nál 1920*1080-ben huzamosabb ideig...NA basszus, tesómnak is LG W2284F-PF-je van, de az Istennek se akarja eladni!
Kurva jó moncsi, csak van némi alsó bevilágítása (elhanyagolható), meg ha normal módban állítgatod, akkor nincs DFC.Ezekről az olcsóbb Samsung 22xxNW-BW stb. -ről vmi vélemény?
[ Szerkesztve ]
Mitsubishi Evo IX FQ-360 vs Subaru Impreza 06' WRX STi
-
MikaVejneGI
aktív tag
Sziasztok döntöttem 1 ilyenem lesz és passz, Dell 2209WA.
Ennyiért megveszem 1 heten belül.
UI. Nem találtam mást ezen ár korul.Steam ID: MikaVejneGI , PSN ID: MikaVejneGI mindenhol másutt: MikaVejneGI vagy ATis_HUN
-
LW
őstag
válasz D®. GeNy@ #401 üzenetére
Szent igaz.
Sajna a monitorgyártók marketing miatt sem adnak fullHD alá, így elég csekély a kínálat 1680x1050 monitorokból.
Ötlet?
Csapj hozzá 8ezret és kapsz 24colosat, vagy apróban találsz 22colos 16:10 monitorokat. Nemrég adtam el a W2284F monitoromat 35kért.
Kontrasztnak valóban a "fele se igaz", valamiben biztosan többet nyújt a LED háttérvilágítás, mint a CCFL neon. Nincsenek nagy árdifik, érdemes olyat venni.Hirtelen nem találtam más potenciális jelöltet neked, mert ami van az ipari hulladék, vagy drága.
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz D®. GeNy@ #401 üzenetére
Dinamikus kontraszt nélkül nem nagyon fogsz ebben a kategóriában találni. Najó... kicsit se
Keress olyat amiben kikapcsolható. Ha egyltaln zavar, nem csak az a gondod vele, hogy nem akarsz "parasztvakulni""Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."
-
LW
őstag
válasz Archanon #399 üzenetére
60k határeset. Onnantól (talán kicsit magasabbról) kezdődnek igazából az IPS monitorok(Dell 2209WA - 65k).
Ami igazán hasonló méretben, felbontásban az a Dell 2311H - 80k. Némi kompromisszumkészséggel szóba jöhet a kisebbik tesó(2211H - 70k)HP és NEC kínálatában találhatunk még IPS monitorok szép számmal, viszont a Dell a legelőnyösebb árazású.
-
D®. GeNy@
aktív tag
Nem lenne rossz, csak a dinamikus kontraszt (parasztvakítás ) és nem kellene full HD-s, mert 21,5"-nál kifolyna a szemem hosszú órákat a gép előtt ülve, a TN+film panelok meg nem natívat használva homályosodnak és az is zavaró...
Esetleg más ötlet nem lenne?[ Szerkesztve ]
Mitsubishi Evo IX FQ-360 vs Subaru Impreza 06' WRX STi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest