- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- One mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Mobil flották
-
Mobilarena
Fontos: aki OKOSTELEFONT szeretne, kérem, fáradjon át ide: [link]!
Telekom készülékcsere akció a készlet erejéig vagy visszavonásig!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fancy-boy
Topikgazda
válasz
pinnacle #53548 üzenetére
Az általad mutatott PEAQ készüléken van külső kijelző. Az nem hiányozna neki?
Engem zavarna, ha a felvevő-lerakó gomb lenne a menü gomb is, mint ahogy a Panasonicon látható.
A Panasonicon is ugyanúgy vannak nyilak, csak kevesebb. (fel-le )
A Beafon-nál meg lehet jobbra-balra is lépdelni, plusz a közepét lenyomni.
Itt az SL580-nál látható a videóban működés közben: [link]Az Evolveo-ról ott olvashatóak vélemények. Többen írják az 1 napos akkut.
Szerinted jó vétel? -
pinnacle
nagyúr
Most ilyen PEAQ telefonja van. Egészen jó, azt leszámítva, hogy DIGI-hez gyenge a vétele.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
Fancy-boy #53546 üzenetére
Szerintem mégis a Panasonicot veszem meg. Most látom, hogy az OK gomb körül vannak a nyilak. Idősebb ember tuti, hogy állandóan megnyomná. Talán jobb ebből a szempontból a Pana. Remélem nem egyből veszi fel, ha kinyitja. Ilyen elrendezés kellene, mint az EVOLVEO-nál. Ezzel nincs tapasztalat?
-
Végignézve világ népítéletet mind a két készülékről , hát egyik sem acélos .
Összeségében Blaupunkt jön ki jobban az átlag 3.9/5 átlagával . Plusz normális magyar használati útmutatója amit pdf formátumban is elérhető .
IGET hát.. elég rossznak írják a magyarosítást de más nyelvben sem jobb a helyzet . De legtöbben a hanghívások minőséget hozzák fel a legnagyobb negatívumjának. 3.2/5Akkumulátorban “szerintem” Blaupunkt jobb. Mire alapozok ? Nos videón nézve mind két rendszert a két telefonon Blaupunkt esetében pörgős , pattogós mint régebben windows phone esetében ez nemi optimalizációt sejtet . Lehet butább de jobb.
-
neo81
senior tag
Aha!
Én meg még ezt a fajtát találtam: iGET Defender D10
Szerintetek melyik lehet a jobb vétel pl. akku üzemidő szempontjából nézve? -
-
Fancy-boy
Topikgazda
A Blaupunkt márkától van egy modell amiben 2500 mAh akku van: [link]
Állítólag faék egyszerű, de 2 hétig bírja az akku.
Van belőle sárga színű is a kék mellett. A MediaMarkt is árulja, talán ez jelent valamit.Az Evolveo Z3 2800 mAh akkuval rendelkezik, csak éppen már kifutott.
Külföldön még találni belőle újat: [link]
Nyilván ha érdekel, akkor meg kell kérdezni a szállítást és hogy rendelkezik-e magyar menüvel. -
-
neo81
senior tag
Sziasztok!
EVOLVEO StrongPhone nyomógombos régebbi sorozatához hasonló masszív külsejű mobilt szeretnék vásárolni, mindenképpen nyomógombosat szeretnék, kb. 2500 mAh akkuval vagy még annál erősebbel, ha lehetséges.
Tudna valaki ajánlani hasonlókat?
Köszi! -
Fancy-boy
Topikgazda
válasz
Luck Dragon #53536 üzenetére
Igaz. De az a helyzet, hogy nem tudsz mondani olyan mostani készüléket, aminél ne kellene kompromisszumot kötni.
Alice nem éppen volt odáig a KaiOS rendszerért, amikor a 2720 Flip készüléket tesztelte: "akad, lassú és a kezelési nehézségekkel együtt nettó agyérgörcs. A rendszer úgy laggol, hogy azt cirkuszban kéne mutogatni."Azóta mondjuk biztosan kapott frissítést, meg a 8000 4G valamivel jobb hardverrel érkezik.
Kíváncsian várom, hogy azzal mennyire lesznek megelégedve. -
válasz
Fancy-boy #53534 üzenetére
Nem csak okos részét nem szerette Alice . Nyikorognak a gombok , navigációs gomb kényelmetlen használata , kijelző pedig a szokásosnál is rosszabb minden terén . Ez úgy ahogyan van nem mondható egy remek ajánlatnak .
Főleg nem ekkora összegért amiért a piacon árulják , 32,000-Ft alapáron ? Inkább ugyan ezért az áron Nokia 8000 4G és ott a Kaios meg normális kinézetet is kapunk . Persze ez nagyon szubjektív vélemény a részemről. -
Fancy-boy
Topikgazda
válasz
Luck Dragon #53526 üzenetére
Valóban jó kis készülék és van valamennyi hasonlóság is az említett W300i-vel.
A márkanév mondjuk lehetne jobb is. Szerintem sokan azt hiszik, hogy valami gagyi. -
Fancy-boy
Topikgazda
Ezt jó tudni. Köszi!
Alice annyira nem volt tőle elájulva, amikor tesztelte: [link]
Legalábbis az "okos" része nem túl használható.Viszont aki nagy kijelzős, jó hívásminőséggel rendelkező készüléket keres, annak érdemes megfontolnia.
Főbb spec:
2.8" kijelző, WiFi, GPS, 4G, zajszűrő mikrofon, tényleg kitűnő minőségű hanghívások. -
almi
senior tag
válasz
Gabesz87 #53510 üzenetére
Szia!
Az e-digitalos újracsomagoltra lecsaptam, sajnos. Felhívtam az ügyfélszolgálatot előtte, hogy mit takar az újracsomagolt és megnyugtattak, hogy 100%, hogy nem volt használva 14 napnál tovább, különben vissza sem veszik.
Átvétel után ránézésre kb. 1 éves használt készülék volt, ami karcos, kopott volt, némi kis hajszál repedéssel az alján, illetve zörgött benne valami.. A kijelző fölött lévő részből érkezett a hang, lehet, hogy a beszédhangszóró volt az.(Nem is értem, hogy hogy vehetnek ilyet vissza.)
Egyébként így megnyomkodva szimpi volt a készülék. Nagy gombok, jól látható kijelző. Szerintem a hangjával sem volt gond. Kár, hogy sérült volt.
Cserébe rendeltem egy Z1-et, ami biztosan új. A félig okos és okos teló majd egy következő lépés lesz.. -
-
hbala
aktív tag
válasz
Luck Dragon #53528 üzenetére
- kamera elhelyezés nem érdekel
- betűméretet a kisegítő lehetőségeknél nagyra állítottam és ahol használom(hívások, sms-ek, beállítások, számológép, fájlkezelő) ott jó mindenhol
- oldalsó gombok zsebben tényleg könnyen nyomódnak, ez elég idegesítő néha
- híváselőzmények tényleg kevés
- nyitáskor lassú hívásfogadás sajnos megvan, de már megszoktam
- a telefonkönyvbe ahogy belépek(navi jobbra) és egyből ütném a betűket, számokat ír. 2-3 másodpercet várni kell leütés előtt és akkor betűket ír. Nagyon idegesítő. Pedig nekem csak kb. 240 nevem van, az is sim-en.
- navi valóban nem programozható és le- és balra nincs is funkciója
- hátlap kopik, de nem zavar -
-
hbala
aktív tag
válasz
Luck Dragon #53526 üzenetére
Köszönöm! Csak mert én is egy ilyet használok és egész jól elvagyok vele.
-
-Kamera elhelyezése mint ergonómia.
-Rendszerben található betű méret hol nagy, hol olvashatatlanul kicsik.
-Oldalán hangerő szabályzó gombok, sajnos becsukott állapotban is működtetik a hangerőt ha véletlenül többször benyomódik.
-Kicsi memória hamar törli a hívás előzményeket.
-Sok helyen írják hogy kinyitásakor nem fogadja a hívást, máshol pedig igen csak kell neki 2-3 másodperc, ((szóval inkább ez beállítási problémák lesznek. )) De akkor is 2-3 másodperc az egy kicsit sok.
-Lassú rendszer.
-Nem programozható navigációs gombok (Bár ez nem életbevágó probléma)
-Sérülékeny fényes műanyag készülékház.Fancy-boy
Ez a készülék majdnem hogy egy régi Sony Ericsson W300I- hasonmása. Szuper. -
hbala
aktív tag
válasz
Luck Dragon #53519 üzenetére
Milyen bajai vannak a 2720-nak, mire panaszkodnak?
-
Fancy-boy
Topikgazda
Kinyithatósban a Beafon is jó készülékeket gyárt.
Például a Beafon SL590 kapható a MediaMarktban is: [link]
A fórumról többen is vásároltak már a márkától.
Ami előnye a Panasonic-kal szemben, hogy ennek van nagy külső kijelzője, például látni rajta, hogy ki hív, és 3 megapixeles kamera.
A vélemények alapján az akku is jobban bírja. A Panasonic-nál többen panaszkodnak a gyenge akkura. -
-
pinnacle
nagyúr
válasz
Luck Dragon #53521 üzenetére
Köszi szépen!
-
válasz
pinnacle #53520 üzenetére
Maga a térerő képességéről nem nagyon írnak ellenben van róla magyar teszt és nagyon sok helyen lehet olvasni róla hogy minden felhasználó aki eddig ilyen készülékkel rendelkezik igazából csak dicséri.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
Luck Dragon #53519 üzenetére
Köszi! Panasonic kx-tu466-ra gondoltam. Erről olvastad jó a vétele? Most ez lenne a legfontosabb Egyébként talán nem reménytelen a dolog, mert megtaláltam a régi Doro Primo 215 telefonját, azon sincs térerő jelzés, néha egy pálcika, de azért lehet telefonálni. Illetve írták, hogy Monoron gyenge a DIGI, udvaron próbáljuk. Ez jó ötlet volt , mert nem kell kimenni, ablak mellett is maximális a térerő.
-
-
pinnacle
nagyúr
Valaki tudja, hogy Doron-n importálni a vCard kapcsolatokat? Google fiókból mentettem, microSD-re másoltam, Beállítások-Fájlkezelő-Memóriakártya-Opciók-Alkalmaz-Parner-Ment SIM-re- után csak az első névjegy jelenik meg. Sehogy sem tudok többet elővarázsolni.
Lehet ez csak vCard-ot tud küldeni? Az megjelenik a Név-Opcióknál. Kézikönyvben sem találok erre utalást.
-
pinnacle
nagyúr
Vettem egy Doro 1370 telefont. Időseknek nagyon jó billentyűzet szempontjából. Telefonszámokat, hogy tudnék SIM-re másolni, hogy ne kelljen egyesével beírni? Gondoltam Google fiókba beírom, de CSV fájlt úgysem tud megnyitni, Google fiókkal sem tud szinkronizálni. Bluetooth van, azon keresztül tudok névjegyeket küldeni?
-
Fancy-boy
Topikgazda
válasz
Gabesz87 #53510 üzenetére
Szia!
Pár hozzászólással feljebb almi kollégának ajánlottam az Energizer Hardcase H280S készüléket: [link]
Óriási 2.8" kijelzővel rendelkezik.
Hátránya a KaiOS rendszer.
Talán Te bevállalod.Hasonló méretű kijelzővel szerelik a Nokia 8000 4G-t: [link]
Új modell, még nincsen róla tapasztalat. Szintén KaiOS, viszont nem ütésálló.A Z3 kistestvére a Z1 kapható még újonnan: [link]
Ugyanolyan strapabíró, csak nincs benne 3G / WiFi és kisebb az akkumulátora. -
Gabesz87
veterán
Sziasztok! Régebben is érdeklődtem már itt, hogy apámnak vennénk egy hagyományos telót, de hiába mondogattam neki az ajánlásokat, tovább szenved a mostani, valamilyen Nokia (talán 230, de nem biztos) telefonjával. Nem tudom jelenleg mi a helyzet, mik az ajánlottak? Elvárások:
- strapabíró (esőben, sárban, hidegben)
- dual SIM rendes kezelése
- jól látható kijelző, minél nagyobb, annál jobb
- rendes méretű gombok
- jó akkuidőEvolveo Z3-at ajánlottátok régebben, nem is lenne rossz, habár ha jól emlékszem a Z3 500 nevet tud tárolni, amit kicsit szűkösnek érzek. Meg nem is nagyon van sehol már. Edigitalon látok egy újracsomagoltat.
-
-
Fancy-boy
Topikgazda
válasz
Luck Dragon #53506 üzenetére
És mire lettek cserélve?
-
-
almi
senior tag
válasz
Fancy-boy #53504 üzenetére
Igen-igen, mindig van, aki elégedetlen
Végül is, ha azt nézzük, a jelenlegi Samsung B2100-nál valószínű bármelyik jobb lesz
Most ettől az 500 telefonszám limittől torpantam meg kicsit, de valahogy csak meg lehet hackelni, hogy több telszámot tudjon tárolni....
Valószínűleg most kezdetnek a Z3-at választom egyébként. Talán egy picit kisebb méretben, mint a H280S. Utóbbi mellé biztosan nem fér be a zsebbe a mérőszalag és további 70 db apró valami...
Ha a Z3-al megbarátkozik a gazdája, mehet a nagyobb, okosabb! Csak szépen apránként..
Köszi még egyszer a tippeket, javaslatokat! -
Fancy-boy
Topikgazda
Miért nem rendelsz be mondjuk két telót, és amelyik szimpatikusabb, azt megtartod.
Nézd, általában akármit is vásárol az ember, szinte mindig találni egy elégedetlenkedőt a vélemények között. Például az Amazon-on, még a legdrágább holmiknál is van 1 csillagos értékelés.
Egyébként viccen kívül mondom, hogy a CAT telókat szidják sokan: [link] -
almi
senior tag
válasz
Fancy-boy #53501 üzenetére
Nagyon jó, köszi!
Akkor már csak a döntés maradt, hogy félig okos, vagy nem okos.
Az Energizer azért is szimpi, mert viszonylag nagyok a gombjai és a kijelzője. A H240S-ről írtak rosszakat beszédhang ügyben, de reméljük, hogy ha volt is ilyen hiba, már javították a H280S-ben.
Valahol, mondjuk itt a PH-n a Evolveo Z3-at is eléggé szidják (pedig már kezdett erre billenni a mérleg) és CAT telót ajánlanak helyette. Ki érti ezt?Minél többet olvasok, annál inkább elbizonytalanodok
-
Fancy-boy
Topikgazda
Szívesen!
Mindegyikben van magyar menü. Az Energizer-ben is.
Itt megtudod csekkolni: [link]"Languages: Arabic, Afrikaans, Suaheli, Persian, Zulu, Indonesian, Malay, Thai, Vietnamese, Chinese CN, Chinese TW, Bengali, Urdu, German, Dutch, Italian, Russian, Portuguese (Portugal), Portugal (Brazil), Romanian, Hungarian, Polish, Turkish, French (France), Spanish (Spain), Spanish (USA), UK English, English (USA), Finnish, Finnish, Macban, Swedish"
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
Aki OKOSTELEFONT szeretne, kérem, fáradjon át ide!
-------------------------
Előzmények I.
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- sziku69: Szólánc.
- Házimozi belépő szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen egeret válasszak?
- Okos Otthon / Smart Home
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Honda topik
- Bakelit, Vinyl lemezjatszó
- További aktív témák...
- BANKMENTES , KAMATMENTES részletfizetés ACER PREDATOR HELIOS 18
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- AKCIÓ! ASRock B550M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Fractal Design Nano S 600W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T495 - AMD Ryzen PRO 7 I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest