- Milyen okostelefont vegyek?
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
asha07lcc
tag
válasz
tipcsibacsi #1757 üzenetére
Az MS9V-12HRDN1 azaz a Vida dc inverteres gép NEM ALKALMAS a H tarifára.
Tavalyi Midea modellek közül a full dc-s MSXF12-HRFN1 modellek jók ere amik teljesítik a H tarifa előírását. de a beltéri légszállítása kicsi sajna viszonylag ami fűtési üzemben igen nagy hátrány is lehet(ugyanez vonatkozik a Fisher modellekre isAz áramot kb 28-32 Ft /KWHközt kapod ebben az esetben. A késüléknek fixen bonthatatlanul kell a hálózatra csatlakoznia.
Óvatosan a gépkiválasztással, mert az alacsony hőmérséklet esetén a fűtőteljesítmény hatásfok és légszállítás nagyon fontos ezeket kell az SCOP helyett megnézni szervízanyagban, mivel a nagy hidegben kell a legjobban a teljesítmény.
Ezért célszerű nagyobb biztonsági teljesítménytartalékkal rendelkező gépet nézni.Vannak drágább modellek amik 5 sőt 6 feletti COP-t is tudnak, de még ezeknek is meg kel nézni az adatai mit tud nagy hidegben.Telepítés esetén a fűtőszálat ha egy mód van nem nagyon jó zemeltetni a kültériben elfagyás ellen csak vezérelve mert az SCOP és COP értéket drasztikusan ronthatja.
-
asha07lcc
tag
A Fujitsu 3 vagy 10 év garanciás a Fisher is 3 vagy 6 év. Vegyes üzemben hűtés-fűtés mindkettő csak 3 évet ad de azt korlátozás nélkül.
A Fujitsu japán anyacég és mindenhol gyárt a Fisher kínai anyacég(Midea) és a magyar imortőr jogvédett márkaneve a Fisher amit az Usa-ban jegyeztek be.
A prémium géei a Fishernek alkalmasak H tarifára(tele panasonic cuccal) mint ahogy a midea all dc inverteres modelljei is.
Fujitsuból mindegyik alkalmas kivéve az LLC és LKC betűket tartalmazó modellek.
Azok ugyan all dc-sek és EEV (Elektronic Expansion Valve vagyis elektronikusan vezérelt hűtőköri adagolózelep)de nem ütik meg a H tarifa előírásait az A2/20vagyik 3 feletti COP éréket(fűtési jósági fok ami jelzi, az elektromos teljesítményfelvátel hányszorosa a leadott hőteljesítmény vagyis arányszám)Hogy miért 2/20C fok nem tudom mert lehetett volna más is.
Persze van más márka is ami alkalmas a dologra
Vigyázni kell azonban, mert amelyik gép hűtőkörében az adagolószerv kapiláriscső. az attól függetlenül mit írnak rá alkalmatlan vagy csak korlátozottan alkalmas a fűtésre.Nagyon brutál igaz nem olcsó a Fujitsu AWYZ14LB Nocria típus ami még nagy hidegben is le tud adni 5-6kw közötti fűtőteljesítménytigen jó COP értékkel.
Azaz nagy hidegben is jó a hatásfoka a túlméretezet hőcserélő és a szoftver meg a hardverrész miatt.
A Mideákra is 5 év feltételes garancia vonatkozik. Ne a garanciaidő legyen a lényeges hanem az, hogy a készülék a célra alkalmas legyen és jó hatásfokon kedvezményes tarifával takarékosan megbízhatóan tegye a dolgát. A garancia idő hossza nem áll mindíg arányban a készülék minőségével egyszerű marketing és statisztika áll a háttérben. -
tipcsibacsi
tag
válasz
neduddki #1733 üzenetére
Milyen klímád van és mennyi volt a h tarifás mérő kialakítása?
Nekem egy MIDEA MS9V - 12 HRDN1 em van és most akarok h taifát igényelni és azt mondták, hogy külön mérő kell hozzá ami kb 100.000 forint lenne.
Nem gondoltam, hogy ilyen sok. Viszont kb feléért kapnám az áramot és mivel én télen fűtenék is vele így mindenképp ki kell alakítanom. -
windy
tag
válasz
petya-83 #1755 üzenetére
Szia!
Sok érdekes és okos dolgot írsz, de azért van pár dolog, amiről nekem más a véleményem: A Samsung készülékek igen sokat fejlődtek megbízhatóság terén az utóbbi két-három évben. Gyakorlatilag nem volt meghibásodás velük több, mint bármely más gyártónál. Az LG is körülbelül hozza a középszínvonalat, bár tényleg drágábbak általában. A Fisherről mindenki tudja, hogy Midea gyártmány, a minősége is hasonló. Mideát nem ajánlanék soha senkinek, ugyanis nincs magyarországi gyári képviselet, így a garanciális ügyintézés elég esetleges, évek múltán pedig szinte kizárt, hogy alkatrész legyen egy-egy tipushoz.
A Gree szerintem is jó választás, igen kicsi a hibaarány.Fujitsu, Hitachi is szóba került. Mindkettő erős középkategória, bár igen magas áron vannak általában. Egyiknek sincs hazai márkaképviselete, és ezáltal igen nagy hátrányban indulnak a Daikinhoz és a Panasonichoz képest, még akkor is, ha a Panasonicnál mindkettő jobb minőséget képvisel. A Daikin egyértelműen a legjobb, van itthoni képviselete is, és a minősége is messze a legprofibb.
Tudni kell, hogy idén január elsejétől már csak inverteres berendezéseket lehet törvényesen behozni az EU-ba, így Magyarországra is. Ezzel veszik elejét annak, hogy továbbra is áramoljon be az alacsony energiahatékonyságú, elavult technológiájú fixfordulatos gépek tömege. A nagyáruházak polcairól is eltűnnek az ötvenezres, "D"-"E" energiaosztályú készülékek. Ami még a raktárakban van, azok hamar elfogynak, azután már csak inverteresek lesznek.
Nem kell félni ettől, nem romlik el az inverter. Az egy frekvenciaváltó, én tíz év alatt egyszer sem találkoztam olyannal, hogy ez hibásodott volna meg. Az elektronika, a vezérlőpanel az igen, de az a fixeseknél is.
Ha klímát szeretnél vásárolni, akkor érdemes a szakcégeknél érdeklődni. A webáruházak - bár sokszor olcsónak tűnnek - nem fognak hozzád szerelőt küldeni, ha véletlenül behal a klímád nyári kánikula közepén.
Keress olyan céget, aminek utána tudsz nézni, lehetőleg közel van a lakóhelyedhez, legyenek normális elérhetőségei, ne csak egy mobilszám, meg egy mélcím. Ha van irodájuk, esetleg bemutatótermük, ahol meg is tudod nézni a klímát, nem csak akkor látod először, amikor a kombikadettből kipakolja a szaki. Egy normális telephely, vonalas telefonszám, normális honlap, bemutatóterem, mind olyan dolgok, amik azt mutatják, hogy a cég komolyan gondolja, hogy még évek múlva is prosperálni fog, és nem tűnik el, mint az egynyári klímaszerelők. -
petya-83
újonc
Üdv!
Látom klímavásárláson gondolkodsz és Midea, LG, Samsung, Fujitsu, Fisher gépek között gondolkodsz. Nem okoskodni akarok, félre ne érts, csak a véleményemet írom le. LG, Samsung ahhoz képest amennyit ér messzemenően drága és valószínűleg a meghibásodásra sem kell sokat várni... Fisherrel talán nem lesz olyan hamar gond, viszont az is többe kerül, mint amennyit ér. Fujitsu jó választás. Midea egy olcsó kategóriájú berendezés, ahhoz képest általában eléggé megbízhatóan működnek, viszont ezen az áron én inkább Greet ajánlanék. 5 év garancia, meglepően csendes és megbízható készülékek. Ár-érték arányban az egyik legjobb választás. Amennyiben komolyabb berendezést szeretnél akkor pl. Hitachi (10 év garancia), Daikin (5 éva gar.) és akkor hátradőlhetsz, hogy a klímáddal nem lesz gond!! Viszont mindezek előtt egy másik nagy kérdés! On/off, vagy inverter... mondjuk ha on/off, akkor a japán gyártókat már ki is lehet zárni, ugyanis ők már nem gyártanak ilyen gépeket, szép lassan felhagy vele mindenki. Mindegyiknek van előnye és hátránya! A zajkérdés: on/off fix fordulatszámú kompresszorral üzemel, ha megy mindig max-on, ugyanazzal a zajjal, inverteres szabályzott fordulattal megy a kompresszor, ami általában nem megy teljes gőzzel és akkor csendesebb a kompresszor, viszont az invertertől olyan hangja tud lenni, mintha kb. egy mosógép centrizne, ezt nem kell elfelejteni!!!! Az inverteres egyértelműen kevesebb áramot fogyaszt! Amennyiben fűtésre is használnád, akkor az lenne a jó választás. Ha csak hűtésre, akkor el kell gondolkodni. Valamint az sem egy utolsó szempont, hogy mi van, ha az inverter elromlik?! Ugyanis az első dolog, ami elromlik, az bizony az inverter lesz és akkor lehet a zsebbe nyúlni újabb min. 50 ezer Forintért... De amíg a garancia tart, addig nincs gond és annyit valószínűleg ki is fognak bírni. Ha további kérdésed van írj nyugodtan, remélem tudtam segíteni... vagy jobban összekavarni
de röviden tömören, ha olcsón akarod megúszni, akkor vegyél Gree-t, ha pedig csúcsminőségre vágysz, akkor Daikint! Gree Ideal on/off kültérije igen csendes! Nem tudom, hogy hány dB, sosem mértem, én a leírt adatoknak meg annyira nem hiszek
Ja... és jól meg kell nézned, hol veszed, kivel szerelteted fel a garancia szempontjából. Szerintem jobban jársz, ha a szerelő intézi a gépet és a telepítést is, így a garanciás problémánál sincs gond. Persze ha nem egy link szerelőt/céget fogsz ki!
-
Goose-T
veterán
válasz
Mika1227 #1742 üzenetére
A Midea Vida, Vertu és Luna modellek 2012-esek, és már alig lehet egy-két helyen kapni őket, csak visszamaradt készletek vannak. Nekem is úgy sikerült szereznem Vidát, hogy egy helyen megrendelték, és nem vették át. Egy csomó boltot végig kellett telefonálnom, mire ez sikerült. Valahol azt mondták, hogy a nagyker már nem szállít, és hogy május vége-június eleje felé jönnek majd csak az új Mideák.
-
Mika1227
őstag
Ez esetleg? Vagy hasonló? Midea jó választás a klímás ajánlotta a márkát!
-
Qadron
tag
Na visszatértem egy kicsit remélhetőleg egy utolsó kérdésre: ZAJSZINT...
Ahol én lakom (szovjet panel...) ott kb 2,5 méterre vannak egymástól az ablakok, tehát amikor az van ívra, hogy "maximális zajszint: XX DB", akkor azt ha jól tudom 5 méterről mérik, az én esetemben ez több, mint problémás... Ezek a mért értékek kb mennyik lesznek 2,5-3 méteres távolságból? Illetve amikor az van írva egy inverteres klímára, hogy maximális zajszint ennyi meg ennyi, azt el is szokta érni a cucc? Az éjszakai üzemmódok erre lennének kitalálva gondolom, de a kültéri egységet is "halkabbra" állítja olyankor? Nincs túl sok bajom a szomszédokkal, mellettünk is van klíma a nagyszoba fölött átlóban, engem nem nagyon zavar, mivel este nem ott, hanem a kis szobában alszok attól meg jóó messzire van... Ha netán a körülöttem lakók a nagyszobában alszanak és közel lesznek a klímához, akkor merjek venni midea MSX típusút, vagy ha találok akkor fisher FSIF-et? Vagy muszáj lesz valami LG, vagy samsungot venni, mert ahogy látom azoknak ilyen 45 körül mozog a kültérije... Vagy fujitsu... Csak azért szeretném a kínaiakat, mert írtátok, hogy jó választás és az EER mutatójuk nagyon tetszett
-
Mika1227
őstag
Esetleg egy olcsóbb on\off rendszerű klíma nem ajánlott? Sokkal több a fogyasztása illetve a hangja is zavaróbb? LG klímák ajánlottak? Vagy a Midea, Nord?
-
Qadron
tag
válasz
Alurion #1710 üzenetére
Igazából a Fisher féle fekete klíma egyelőre a befutó a dizájn miatt, meg azért is, mert a fehér fuji sárgulhat az évek során, meg drágább is sajna, viszont a hatékonysági mutatójuk nagyjából azonos (és a fisher erősebb is)
A Garanciális feltételeknek mindenképp utánakérdek majd, a midea azért volt terítéken, mert annak brutális mutatója volt a honlapon de most látom, hogy az már valami új érték "szezonális EER" és ezek tán magasabb értékek, mint a sima EER.. Bár nem tudom mennyi az átváltás a kettő között, de ha az árakból indulunk ki túl nagy különbség nincs a klímák között ebben a kategóriában.
Na de majd ennek is utánakérdek nehogy már egyszerű legyen az élet
-
Alurion
csendes tag
Tudtommal a Fujitsu-ra is 3 évet szoktak adni, a 10 évet csak akkor kapod ha vállalod az évi kétszeri karbantartást. Könnyen lehet hogy a többi márkánál is így jön össze az 5-6 év, ennek érdemes utánanézni.
Ha Fujitsu, Midea és Fisher között kellene dönteni nem kérdés hogy a Fuji.
-
krx21
nagyúr
Inverteresből nyugodtan vegyél 3.5KW-osat, nem fogod megbánni... Annyiból, amit írtál még japán készülék is kifogható akcióban ha keresel... Bár a 2.5KW-os is elég lehet, de az többet fog csúcsra járni az biztos...
Ami esetleg a 2.5KW mellett szól az a hatékonyság... A legtöbb típusnál a 2.5KW-osnak van a legjobb hatásfoka... De ezt mindig meg kell nézni, nem utolsó szempont...
Ha a kisszobába is szeretnéd érezni a hatását, érdemes a nagyszoba ajtajával szemben elhelyezni, hogy nyitott állapotban kijusson rendesen a hideg...
Nem rosszak a Midea-k, de ha tudsz próbálj meg pl: egy akciós japánt beszerezni...(Toshiba, Mitsubisi, Panasonic stb...) -
Qadron
tag
Sziasztok!
Klímavásárlás előtt állok, a segítségeteket szeretném kérni.
A lakásban egy durván 19 nm-es nagy szobában lenne elhelyezve a klíma ami jó lenne, ha a kis szobába (6 nm) is eljuttatná a hideget, ahol alszunk. a lakás nagyjából így néz ki és durván 35 nm mindenestől:
A keret kb 170-180 ezer beszerelés nélkül. Az lenne a kérdésem, hogy milyen teljesítményűt és milyen márkát ajánlatok inverteres típusban?
Ha nem muszáj nem vennék 3,5 KW, vagy afölötti teljesítményűt, hanem csak 2,6-2,8 körülit. (És a lakást sem akarom kánikulában 22 fokosra hűteni
)
Néztem Midea gyártmányút, aminek az EER mutatója 6 és 7 közötti ilyen lehetséges, vagy ez elírás, illetve ajánlott-e ez a márka?
Előre is Köszi!
-
csemberlen
őstag
-
CPeti79
újonc
Szasztok!
PRITI, ZENKE [és a többiek köszönöm a hozzászólásotokat a Vortex klimához kb. így gondoltam én is csak nem találni róla semmit a neten!
tegnap bementem a praktikerbe és jobb akció volt a Midea Klimára, mint amennyibe a Vortex került volna, így nem tudttam otthagyni! Most fogja és vigye akció+ praktiker kártya 62.990 Ft volt a 2,6 Kw oldalfali on-off tip. Midea klima. Szintén 5 év garanciával! Így ezt választottam erről a márkáról általában jó a vélemény!
A kérdésem az lenne, hogy csak akkor van a gépre garancia, ha olyan szerelő teszi fel, aki a Mideával szerződésbe áll vagy bármelyik szerelő felteheti akkor is megmarad a garncia! Van egyáltalán a Mideanak ilyen elvárása? Van olyan szerelő, aki a Mideával szerződésben áll?
Köszi a válaszokat!
-
CPeti79
újonc
Sziasztok!
Midea klima telepítéséhez a telepítést végző szakembernek kell-e garancialevelet pecsételnie vagy nem, ahozz, hogy megmaradjon a készülékre adott garncia? Létezik egyáltalán olyan szerelő, aki a Midea céggel szerződésben áll és tud garit pecsételni Pestmegyébe?
-
Coolby84
tag
Sziasztok!
Olvastam, hogy nem ajánljátok az Orion klímákat, de konkrétan mi velük a baj, amúgy.
Ezzel pl: Orion OSPL12000IN 3,5 KW
Ez a Midea tényleg sokkal jobb nála pl? Midea MS9V-12HRDN1?
Nem tudtok esetleg helyet, ahol 0% THM-re lehet, lehet majd Midea klímát venni?
-
thökfej
csendes tag
válasz
csemberlen #1619 üzenetére
Tisztában vagyok vele, hogy a prémium kategóriás japánok (Hitachi, Daikin, Fujitsu) a legjobbak, de nem szeretnénk és nem is tudunk ennyit adni értük, Mideat meg kimondottan ajánlották a Samsunggal egyetemben, hogy az átlagnál jobbak és megbízhatóbbak.
Én ezt néztem ki [link] illetve ezt [link]
Ezekről a cégekről tudtok valamit, hogy szerelnek? -
thökfej
csendes tag
Sziasztok,
klímát szeretnénk venni a 3. emeleti panellakásunkban. 3 emeletes, most lett felújítva a szigetelés, teljes nyílászárócsere.
2,65m a belmagasság, a lakás 68nm, a de a legfontosabb hogy a 36nm nagyszoba+hálót hűtsük. A háló a nagyszobára nyílik, a két szoba nem betonfallal van elválasztva, hanem egy faajtós-üveges résszel.
Valahogy így néz ki:Szóval ide szeretnénk venni egy a klímát, az erkélyre tennénk a külső egységet (nálunk mindenki így csinálja), és a zöld részre pedig a beltéri egységet. 3,5kw midea klímára gondoltunk, hátha egy kis hideg levegőt befúj a kettes hálóba is. Tudtok olyan internetes boltot ajánlani akik be is szerelik és rendesen, megbízhatóan dolgoznak vagy ha ez így együtt nincs, akkor egy jó boltot és jó szerelő céget + egy klíma típust is? Árat nem akarok mondani, amilyenre szükségünk van, olyat kell venni.
Segítséget előre is köszönöm.
-
krx21
nagyúr
Hát én inkább a samsung felé hajlanék, de ez csak tipp...
Az alapvető különbség a klímák között kizárólag a gyártó, és a minőség. Bár ennek sem szabad feltétlen bedőlni, mert a Midea a legolcsóbb kínai gyártmány, de abszolút piacvezető az olcsó klímák között, félvárosnyi gyárral, és minőségben, megbízhatóságban egyenrangú konkurense a többinek.
Különbség lehet a könnyű szerelhetőség (érdekes, hogy pl. az LG-t a legaljább szerelni, szinte nem lehet úgy felrakni, hogy szépen feküdjön a falon…), illetve, hogy milyen tartozékokat adnak hozzá. Van olyan amihez jár hollander, van amihez nem (Mideához, Samsunghoz nem adnak)
Az, hogy melyik típusban milyen „csodaszűrő” van, az inkább szemfényvesztés és marketing. Nyilván ér valamit, de annyit nem, hogy ez legyen a döntésnél meghatározó. -
krx21
nagyúr
válasz
London26 #1576 üzenetére
A legolcsóbb általam ismert és ajánlható klíma a midea... Ha a legjobbak közül akarsz akkor japán márka...
Javasolnám az invertereset, hatékonyabb, halkabb stb... 35nm-re egy jó 2.5Kw-os inverteres elég lehet, de inkább 3.5kw-ost... Az inverterest nem is nagyon lehet túlméretezni. Ha megbízható szerelőt szerzel, akkor érdemes nála kialkudni egy jó árat az egészre... -
krx21
nagyúr
válasz
rayoliviero #1566 üzenetére
A legolcsóbb ajánlható készülékek a Midea... De ha invertereset szeretnél bizony 120-130 körül van...
Te szereled fel, hogy áruházba veszed??? -
krx21
nagyúr
"gyakorlatilag át kell fúrni a falat" 40cm!
Egy beüzemelésnél ez a legnehezebb és legidőigényesebb feladat, pláne, ha az a fal 40cm...
Ha tényleg félted a szüleidet akkor nem hülyeség ilyen esetben sem az inverteres készülék, (persze drágábbak...) mert az on-off-os, ha bekapcsol, akkor az bizony teljes gőzzel megy... Inverteres készülék kíméletesebb is... Egy kinti 35C-os melegben beállítanak egy 26-27C-ot és igyekeznek a légáramot elkerülni, abból biztos nem lesz baj... Az olcsóbb készülékekből a Midea ajánlható, de szereléssel együtt biztos 100 felett van.
Egy ilyen beüzemelés barátok között is kb.40.000 Ft, kiszállítással, réz csővel stb...(minimum...)
Nálam már egy meglévő klímát cserélnek nemsokára, ott a luk már megvan és a csőhossz sem több mint 2.5m. A kültéri az erkélyen a földön van konzol nélkül... Gyakorlatilag a szerelés komplikáció mentes, mintha demófalra lenne szerelve... Ebben az esetben úgy hogy csak egyedül jön és én segédkezem, tudtam lealkudni a szerelést 35.000Ft-ra... -
joe69
senior tag
Sziasztok,
végigzongoráztam a kinálatot, és az alábbi modellek maradtak benn emelkedő ársorrendben (3,5kw):
-Midea Vida KIT-YE12-MKX 138,000
eer:3,24 beltéri zajszint: 29-40db (ez kissé zajosnak tűnik a másik kettőhöz képest...)-LG Nova E12SQ 160,000
eer:3,47 beltéri zaj: 19-38db-Samsung AR12FSFPKGMNZE MALDIVES+ 175,000
eer: 4,02 beltéri zaj: 21-38dbe fölé árban nem szivesen mennék, csak ha nagyon sokkal jobb a készülék.
kérdés bennem, hogy a samsung a jobb hatékonzsága mennyire mutatkozik meg a villanyszámlán, ha mondjuk napi 3-4 óra működéssel számolok a kánikulában? Van a két tipus között 37ezer ft, ami nem kevés...célom a klimával a nagy kánikulában az éjszakai alváshoz szükséges hőmérséklet biztositása (26-27fok).
-
joe69
senior tag
válasz
Core2duo6600 #1477 üzenetére
Sziasztok,
Klímavásárlás előtt állok, így elkezdtem körbejárni a témát. A fórum olvasgatása kapcsán először Fujitsu-kat néztem, azonban ezek elég húzos áron mennek összehasonlítva a Midea-val, amiről szintén pozitívak a vélemények.
A lakás kb 30nm, 3.5m belmagasság, 1 szobás. Kérdésem, hogy megéri e a kb 60-70e forinttal drágább Fujitsu, és ha igen miért? -
asha07lcc
tag
FSIF-==HFD vagy nagyobbak, All DC inverteresek a kompresszor Toshiba a ventik Panasonicok, Elektronikaés gyártás Midea-
Plazmaszűrő van benne. Akciósan br 127000 FT-ért nyomtuk...
A garancia nem 5 év hanem 6 év vegyes hűtő-fütő özemben 3 év.
Vigyázni kell a kiterjesztett garokal,mert csak bizonyos esetben élnek. -
asha07lcc
tag
válasz
Core2duo6600 #1477 üzenetére
Genex nem kínai gyártó....magyar vállalkozás a Genex ZRT éskft-i és többféle márkát forgalmaz saját névre matricázva.
van egy hőszivattu gyáraPerkupán ami nem termel de klímát nem gyért és nem is gyártott.
Pl Gree gépeket is igaz a nagy kínai gyártók együttmáködnek a Midea a Toshibával, a Gree a Daikinnal.Midea üzemi mérete kb 3x-a a Gree-nek.
Jó sokféle infot írsz,de nagyon félrevezető.A multikban is köztudott Genex klímák is vannak. Pl az Ice Blueami vagy 4-5 egyéb márkanéven van az Gree gyártás, de ugye azt gyártják amit fizetnek, vagyis a jó gyártó is előállít silány terméket ha azt rendelik meg.
Illetve gyárt olyat is mert a tömegértékesítés is pénz, nagy pénz.A japán gépekkel tényleg nem nyúl mellé senki, de a prémium koreaiak is jók.Pl jelenleg a Samsung Jungfrau-K magas hatékonyságú gép akciós(wifi, páratartalom szenzor 5,2-es jósági fok ami AAAAA energia.
alig bruttó 200K felett.
Olcsóbb japcsi inverteres is akciós a kis 2,2 kw Fujitsuk pl br 140K köról, de a Hitachi , Daikin és még sokan nyár végi akciókat tartanak.
A saját árainkat írtam. -
Core2duo6600
veterán
No, akkor öntsünk tisztavizet a pohárba !
A Japán gyártók ternékeivel nagyon nem nyulsz mellé !
Hogy a japánok közül melyik a legjobb, azt évek mulva derül ki a mostani kinálatból, de a Daikin, mindenképpen a jobbak közé sorolható, mint ahogyan a Hitachi is. Toshiba-t is ide sorolhatóak, és a Mitsubishi Electric is. Ez utobbinál fontos, hogy ott legyen az electric, mert ha más van ott, akkor az nem ez a minőség, annak most nem ugrik be a neve !
LG, és Samsung, jó kérdés, kóreai mind a 2.
korábban, az LG k kormpresszorával sok gond volt, nem kizárt, hogy ez orvosolva lett.
A 2 közül én talán a Samsungot választanám, ha 2 közül kellene választanom !Midea, ólcsóbb, de a minőségi kínai gyártók közé tartozik.
Eddig egy szerelővel beszéltem erről, aki mindenfélét szerel, és azt mondta, hogy az is egész jó.
Nyilván az árához képest !Genex, kínai gyártó, Már elég sok féle cuccuk van, és 5 év garival is kinálnak készüléket !
Ha a Daikin, és a Gree együtt müködik, akkor abból sok rosz nem sülhet ki, így lehet, hogy a Gree vel is érdemes számolnni. Itthon az ismertebbek küzül talán a Gree a legkevásbé ismert.
Ha pozicionálni kell, akkor a Gree-t és a Genexet egy szintre tenném a Midea val !Ami mindenképpen kerülendő, az a hipermarketekben kapható ki tudja miféle klímák.
Az én képzeletbeli listám 4 részre osztható :
1. nem ajánlott, ismeretlen noname legolcsóbb áruháziak, sokszor ugyanazt a gépet tübb néven is árulják !
2. Ismertebb nén, már évek óta létező gyártó (importör), általában a kevezőbb árúak közé sorolható, de már professionális gépük is lehet, talán még egyellőre nem nevezném a nagy gyártók közé.
Ide sorolom a Gree, Genex3. Végül külön helyet kap a Midea, mivel elég sok cég forgalmazza és szereli őket, olyanok is akik elsősórban japán gépekkel foglalkoznak !, ezért ezt is ajánhatónak mondanám, a nyuilván nem lkapunk tőle annyit mint a 4 es kategóriától, de cserébe kevesebbe is kerül
4. Megbizható, ajánlott gépek, leginkább Japánból, jellenzően ezek a legdrágábbak.
Hosszú távon azonban nem kizárt, hogy a legrágább a legolcsóbb !A listából kihagytam, a Samsungot, és a LG ét, sokan ajánlják, sokan nem őket, így igazából nem tudom, hogy hova tegyem őket, de talán a 3 as pontba illene be! A 2 közül szvsz a Samsung a jobb !
És még valami, a jó terméknek nem kell reklám, akár ez is egy szempont lehet.
-
micsu
tag
válasz
Core2duo6600 #1450 üzenetére
Kicsit ellentmondásos ez a két lista:
Core2duo6600 szerint:
Ami kerülendő mindenképp, Vestel, Genex .
Ami elfogadható minőség elfogadható áron az a Midea, ami kínai fejlesztés ugyan, de a jobbak közül való.
Ami elég jó, Samsung, LG, Mitsubishi Electric (Ezt ugysem fogod, mert rohadt drága) , Hitachi, Fujitsu, Panasonic, Daikin, talán ebben a sorrendben minőség szemponttjából !!csemberlen szerint:
Samsung,LG,Midea,Daikin,Toshiba,Mitsubishi
első kettő nem ajánlott, a 3. megfontolás tárgy lehet ha az ára nagyon jó.Most akkor a Midea jobb vagy rosszabb, mint az LG&Samu páros?
szerk: amit kifelejtettem: a GREE gyár termékei hová kerülnek ebben a listában? ezek ajánlott készülékek vagy sem?
-
werszomjas
addikt
És a többi klíma márkával mi az általános tapasztalat?
Samsung
LG
Midea
Daikin
Toshiba
MitsubishiEzek közül melyek nem ajánlottak?
-
Core2duo6600
veterán
Japán gyártók, lényegi különbség nincs közöttük, talán a Daikin-t emelném ki, mert talán a legelsők közt kezdett el gyártani, leginkább klímákat, irodaház méretben !
(#1415) jozefgucci1
Tudod már, hogy mekkora teljesítmény kell neked ?(#1422) jozefgucci1
Inverterest, de hogy mekora teljesítmény kell, azt épületgépész tudja kiszámolni.
Álatlában 2,5 - 3,5 kw közt szokott ez lenni valahol !(#1426) Brae
Szvsz egy 2,5 os elég lesz neked, inverterest mindenképpen, és japánt
Ami kerülendő mindenképp, Vestel, Genex .
Ami elfogadható minőség elfogadható áron az a Midea, ami kínai fejlesztés ugyan, de a jobbak közül való.
Ami elég jó, Samsung, LG, Mitsubishi Electric (Ezt ugysem fogod, mert rohadt drága) , Hitachi, Fujitsu, Panasonic, Daikin, talán ebben a sorrendben minőség szemponttjából !!
A szerelők többsége nem szereti az LG -it korábban voltak a kompreszorra komoly gondok, beállt lerohadt stb...
Talán mára már ezt megoldották.(#1428) Brae
Daikin, nem olcsó, de megbizható.
Túl natgy teljesítményű nem kell, nekem 2,5 es van 20 nm en nyugati tetőtérben és sok a teljesítmény, 2 KW körül elég lenne, csak olyan gép nem nagyon van, nekem fix es van sajna !
Mindenképpen inverterest válassz!(#1447) F-ECT$
Igen, kiváltképp ha éjszaka hűtesz, a hogyonányos kellemetlen.
amikor nem jár a kompresszor igen párás levegő jön ki belőle. -
F-ECT$
titán
válasz
balagedebr #1354 üzenetére
Én is kértem segítséget itt, de a mobil klíma alapvetően nem ajánlott, csak ha semmiképp nem megoldható a split. Azt tudni kell, hogy a meleg levegőt valahogy ki kell vezetni belőle - ez általában egy cső, amit úgy kell kidugni a helyiségből úgy, hogy mellette a kinti meleg ne nagyon jöjjön vissza.
Nagyon sok helyen csak Midea-t lehet kapni, ezek általában D energiaosztályúak, A-st csak Whirlpoolból láttam. (Pl Samsung vagy LG mobil klímát sehol nem találtam, van még Orion is, de azt nem ajánlották itt.)
A 40 nm-hez már biztosan egy nagyobb 3.2-3.5 kW-os készülék kell, ez olyan 110-130e Ft-tól van.
-
qpakcovboy
őstag
Sziasztok!
A napokban rászántam magam egy klíma vásárlására. 68 nm-es panellakás, aminek van egy 25 nm nappalija és ebből nyílik egy folyosó +konyha+ebédlő ami még kb 15 nm. Számomra a lényeg, hogy a nappaliban legyen megfelelő hőmérséklet, de az sem baj ha a többi helyiséget is behűti valamennyire.
Midea klímát javasoltak többen ár/értékben valóban ez szimpatikus. Nekem fontos, hogy inverteres legyen, illetve több, mint 3 kWh teljesítménnyel bírjon. Erről a termékről mi a véleményetek? [link]
-
ttoth
tag
válasz
passatgt #1306 üzenetére
Nekem az inverteres Midea split volt 160 akciósan, az meg csak egy beltéri egység. Másrészt a komolyabb multi split-eknél a külső egység kerül kb ennek a duplájába. itt meg rögtön három beltéri egység van... Nem tudom, milyen lehet a hatásfoka. Ha több helységben lenne szükség rá, én inkább két sima split-et vennék.
-
kandurkaa
újonc
hello nem kell valakinek egy midea ablakklima tel 06702526263
-
csemberlen
őstag
Nekem van 1 midea, 1 pana, és 1 daikin. Szóval tudom, hogy milyen különbségek vannak a gépek között.. Az árban kb 1,5 ször került csak többe a daikin a mideánál(felszereléssel együtt), és minőségben kb 5 szörös a különbség. A kültéri egysége 2 méterre tőle nem hallható! Mindhárom készülék On-Off-os nem iverteres.
-
Fernet
senior tag
Én sem pesti vagyok
Sajna egyik klímást sem ismerem a közelben, így elég nehéz volt választani. Ismerősöket, kollégákat kérdezgettem, végül lett pár telefonszám a megbízhatóbbakról.
Márkában mindenki mást fog ajánlani.
De ez megint pénztárca függő. Ahogy utánaolvastam az utóbbi időben a legtöbb helyen a Daikin-t mondják a csúcsnak. Bár gondolom ez az árán is látszik.
Ha sorrendet kellene felállítani akkor az a következő lenne.
(nem saját tapasztalat, csak a helyeken ahol érdeklődtem döntően ezt a választ kaptam)
A teljesség igénye nélkül:- Noname áruházi klímák (tesco gazdaságos, stb.)
- Midea
- LG, Samsung
- Panasonic (+más japán márkák)
- DaikinPersze ez nem azt jelenti, hogy az olcsóbbak ne működnének, egyik kollégám Mideat vett és megy neki...
-
asha07lcc
tag
válasz
csemberlen #1178 üzenetére
A Fisher egy hazai importőr saját márkaneve, Midea vagy Gree gépeket takar.-- Mely nagy gyártók(nem őlk az egyetlenek) együttműködnek a japán óriásokkal. Ilyen a világ, ez is globalizálódik.
De Kína nagy, van még hirtelen a Hisense, Haier, és sok egyéb gyártó is. -
Lajtorja
aktív tag
Hali! Én is klímavásárlás előtt állok és szívesen vennék bármilyen tippet/tanácsot.
Egy kisszoba hűtés/fűtéséről lenne szó, kb 24 m^3, déli fekvésű.
Kis teljesítményű mono splitet kerestem, lehetőleg inverterest. Az áramot 40%-os áron kapom, de a fogyasztás így is szempont. Szereléssel együtt br. 130000 pénz alatt szeretnék maradni.
Őket néztem ki:
Midea MSR1-09HRDN1
Ezt sok helyen br. 90k körül hirdetik, de gyakorlatilag sehol sincs készleten. on/off változatban 73k-ért találtam a legolcsóbb helyen, ahol kapni.Midea MSG-09HRDN1
Valamiért nem annyira szimpatikus, mint az előbbi, viszont kapni raktárról (br. 94k)Midea MS9A-09HRN1 on/off
Ilyet is találtam raktárról, br. 70k-ért.Vélemény ezekről esetleg? Gondolkoztam még Samsung és Hajdú on/off klímákon is, de minél többet keresgetek annál tanácstalanabb vagyok.
-
Vehetnél pl egy nagyobb teljesítményűt a 20nm-es szobába és akkor nem kell 2 beltéri egység. Inverteres sztem akkor is megfontolandó ha csak hűtésre kell. Az igaz, hogy lényegesen drágább, nem tudom mennyit szánnál rá. Pl [link]
Sixkiller6: Midea nem a legalsó kategória, de ha van rá egy kis plusz pénzed akkor érdemes a Fujitsu, Daikin, Hitachi trióból választani.
-
sittes79
addikt
Szia,
Én is most vetettem bele magam a témába..
én ezt néztem ki...SAMSUNG AQ09TSBN/AQ09TSBX BORACAY...91000
illetve amit írtál midea az is szimpatikus...nálam is az ár/érték dönt
mit gondolsz?
edit: most látom a tied inverteres...jól hangzik...megírnád priviben, hogy hol vetted?
Köszi
-
SpeedR
őstag
válasz
sittes79 #1110 üzenetére
Mivel én is most szereltetek, ezért eléggé körbeszaglásztam a témát.
A felsoroltakon kívül azért akad még pár jóféle: Daikin, Toshiba, Panasonic, Fujitsu ... Ezek japán klímák, és minőségben a koreai ill. kínai klímák fölött állnak.
A teljesen noname-eket én sem ajánlom, mert nincsen hozzájuk alkatrész utánpótlás, javításuk nagyon körülményes.
Az én választásom a Midea MSR1-09HRDN1-re esett, mert ennek tűnt a legjobbnak az ár/érték aránya a maga 95 ezres árával.(a szerelés ára még hozzájön) Remélem beválik.(jövő héten szerelik) -
SpeedR
őstag
válasz
róbert gida #1100 üzenetére
Itt nézelődtem, mert ez van helyben. Itt 27,5k a különbség. Gyors guglizás után a legolcsóbb Vida-t itt találtam 114-ért.
Kérdés, hogy van-e annyi különbség a drágább javára, hogy megérje. Itt van egy Midea katalógus, ebben én nem látok lényegi eltérést a kettő között.
Tetszik az LG-d, de max. 140-150-ből szeretnék kijönni szereléssel együtt. Kinézet nem számít, mert szekrény fölé lesz téve, és nagyrészt takarásban lesz. -
SpeedR
őstag
Még egy kérdés: Miben különbözik az alábbi két klíma? Az első kb. 25ezerrel drágább.
Midea MS9V-09HRDN1 (vida dc inverter) (MS9V-09HRDN1)
Midea MSR1-09HRDN1 (R1 dc inverter) (MSR1-09HRDN1)
-
SpeedR
őstag
Üdv!
Ezt a klímát néztem ki:
Midea MSR1-09HRDN1 (R1 dc inverter) (MSR1-09HRDN1)Vélemény? Esetleg van valakinek ilyen? Megéri az árát? (~100e huf)
-
ttoth
tag
Köszi, sok hasznos infó volt a válaszodban. De a márka és minőség kérdésében több konkrétumra számítottam. Igazából erről csak annyi infóm van, hogy a midea jó. Most a felső szomszédnál voltunk, neki nemrég állították be a designair klímát. Erről valakinek van valami tapasztalata?
És egyébként milyen az a plazmaszűrős klíma?
-
ttoth
tag
Sziasztok!
Gyűlnek bennem a jobbnál-jobb kérdések, előre is elnézést:
- Van valamilyen ajánlott, de még megfizethető márka? Illetve a márkák sorrendje? Nyilván a klímák közt is van Trabant meg "bömös", de ezeknek mi a klímamárka megfelelője? Egyelőre úgy tűnik, hogy a Midea jónak mondható.
- Erről mi a véleményetek: MS9VI-12HRDN1 - vagy ez multi, amihez külön meg kell venni a multi külső egységet?
- Egy két szobás 55nm-es lakást le tud hűteni egy nagyszobába telepített 3,5kw-os mono split? Kb 5 fokkal hűvösebbre a kinti hőmérséklethez.
- Az előző kérdéshez: inkább a külső egységhez közel legyen a belső egység - hogy rövid legyen az összeköttetés a két fél közt -, vagy a szoba másik sarkában - hogy a hideg levegő jobban hűtse a lakás többi részét?
Egyelőre ennyi, aztán ha lesz még kérdés, majd jövök
Előre is köszi a válaszokat.
-
€uro
őstag
Sziasztok!
Rendeltem egy Midea MSR1-07HRN1 mono split klímát. Én szeretném üzembe helyezni, ezért valamilyen szerelési útmutató vagy leírást keresek hozzá.
Segítsetek kérlek! Merre találok ilyet? Vagy majd ha megérkezett a készülék, akkor abban lesz ilyen szerelési útmutató?
-
ati2
őstag
válasz
agemate #1033 üzenetére
Valamelyik olcsóbb MIDEA.3,5 kW -os, de azért egy klímás boltban is kérdezz meg egy szakembert, mert 40->25 °C-re az azért elég durva.
De hogy a képedbe fog fújni ilyen belmagasságnál az tuti (kb 10 cm-et ki kell hagyni a plafontól, hogy tudjon szívni is).
Hatékonyt meg csak split-ben kapsz. A MIDEA-nak jó a szervizháttere a TESCO-s és társai klímákat felejtsd el, klímás cégnél vegyed akkor lesz normális gari is. -
iceshark18
csendes tag
Én meg ilyet nézek
Midea R1 MSR1-07HRN1, találtam 60-65e pénzért nekem pont elég lenne a kis szobába, Alig fogyaszt valamit A osztályos, de nagyon nem akarok 50 rongyot költeni beépítésre, pedig mindenütt 40+fa az ára
Elvetemült magánbezserelési gondolataim támadtak!
Óriás nehéz lenne a feladat, ha mondjuk szerszám, anyag, villanyszerelő adott lenne a dologhoz? Tudom gari ugrik, de még így is gondolkodós...bár nem tudom pl a rézcsőnek meg a csatlakozóknak mennyi az ára.
-
-
szacsee
nagyúr
válasz
raskolnikoff #972 üzenetére
Inkább végy Midea klímát.
Nemtom most milyen minőségűek, amikor 5 éve az enyém feltettem olcsó volt és nagyjából megbízható kategória közé tartozik... nálam most sincs vele gond.
Ezt tudnám ajánlani.
Ha pedig nem bízol az olcsóbb márkákban akkor a nagyok közül ezt ajánlom.Igaz van árkülönbség, de van + szolgáltatás is az olcsóbbakhoz képest. Neked kell eldönteni, hogy az a némi + megér-e annyi pénzt.
-
1010
őstag
midea klíma
akkor jó?
vehetek ilyet?
mennyire hangos,
lehet mellete aludni? -
beltram
tag
Persze, de ez az élet minden területén igaz. Van egy szint, ami alatt tényleg nem szabad foglalkozni gépekkel, csak nem mindegy, hogy hol húzzuk meg a vonalat.
Én is nézegetem a Midea-t is, de hosszú mérlegelés után, úgy néz ki, hogy inkább kifizetek egy kicsivel többet, de legyen jobb/halkabb/szebb a készülék. -
snemeth
aktív tag
Ennél azért bonyolultabb a dolog. Az igaz, hogy mindegyiknek megvan úgymond a kedvence.
(Daikin, Sanyo, LG, Samsung, Fujitsu, stb). De amiben mind egyetértenek, az az, hogy az olcsók azért olcsók, mert olyanok is. A vevőnek kell eldöntenie, hogy mit akar. Némelyik árul és telepít alacsonyabb árfekvésű klímákat is pl. Midea. Ez egy olcsó, de nem gagyi márka. -
Ősember
őstag
nem is kell mercedes, volkswagen is megbizhato
de ugye nem olyan rossz márka az LG légkondi téren?
2 beltéri egységes klima meg midea és elektrolux van kb 200k-ért... ezekröl meg több helyröl hallottam, hogy elég also kategoriásakaz elsö két belsös lg gép meg kb 320k
vagy ha esetleg van neked valmi jo oldalad, jo tipped, ahol érdemes lenne szétnéznem azt szivesen várom
mindenkinek: van esetleg valakinek tapasztalata LG gépek hangjával?
[Szerkesztve] -
Elmenybeszamolo: most installaltak a klimat (nappali + ket haloszoba, 8,5 kW-os inverteres Daikin cucc): megdobbentoen halk, a kulteri es a belteriek is (mondjuk referenciakent egy par eves, 2,5 kW-os Midea split szolgal, de akkor is).
-
Core2duo6600
veterán
Kinai gyártmány, több szakcég oldalán olvastam, hogy ha kinai akkor midea
A nagy gyártók gépei mind japánból érkeznek onnan is inkább a Dakin, ők csak klímaberendetéseket gyártanak minden kategóríában, az egyetlen olyan gyártó aki a hűtőközeget is maga állítja elő
A klímák király, ahogy mondani szokták
Utána jönnek a koreaiak minöségben és a kinai ak a sereghajtók
Olvasni, olyat is, hogy nincs sok baj a kinai gépekkel
De hangosabbak mint a japánok, többet is fogyasztanak, nehezebb szerelni is, nem is tulzottan kedvelik a szerelők -
Füleske
addikt
Inverteres klíma erősen ajánlott ha nem a legalja kategóriából válogatsz.
Energiaosztály minél jobb annál drágább a klíma általában. Hogy meddig mész el árban az a pénztárcádtól függ.
Teljesítményt befolyásolja a szoba mérete m3 - ben, fekvése , tetőtéri - e , hány ablak van , hőszigetelés milyen. A klímás úgyis felméri , ezt a részt bízd rá.
Daikin a legjobb , ha van rá sok pénzed.
Ha kevesebb van rá akkor Fujitsu , Toshiba , LG , Hitachi , Sanyo , Panasonic , Samsung. Ezek minőségi klímák.
Ha még kevesebb akkor Midea , Gree , Teknopoint , Hisense , Fisher. Nem nevesek de azért még nem az alja.
Ha még kevesebb akkor Vestel , ETA , Dimarson , Alien , Nimbusz , Hausmeister , Daewoo .... és a többi noname nagyáruházas .Ide tartozik még az AEG , Elektrolux , Whirlpool is , csak drágábbak , de a belsejük ugyanez a noname.
Ha valamit kihagytam volna vagy máshogy van szerintetek szóljatok. -
Füleske
addikt
válasz
szelidorzo #510 üzenetére
A Daewoo - ra szintén másolok egy klímás véleményét egy másik fórumról :
''A Daewoo klímákról már egy-két szó esett itt. Természetesen akinek ilyen van, és elégedett vele, annak szerencséje volt és kifogott egy jobb berendezést, de elég sokan panaszkodnak rája. Néhány nappal ezelőtt bemásoltam ide egy levélrészletet, amit az egyik fórumtársunk írt, nála egy szezont ment a Daewoo, és most úgy döntött, hogy elege volt belőle, le is cserélte. Most elégedett. Azt biztosan észrevetted, hogy régebbi kifutott szériás Midea konstrukció az egész, és azokkal azért még Midea néven is voltak problémák.''
Az AEG - re is még egy vélemény :
''Az AEG, a Whirlpool, az Elektrolux, stb. nagynevű háztartásigép-gyártók, de klímaberendezéseket nem gyártanak, ők is kínai OEM termékeket vásárolnak meg, és saját név alatt hozzák forgalomba. Ráadásul lényegesen drágábban, mintha mondjuk Dimarson, vagy Westel néven vennénk meg ugyanazt.'' -
Füleske
addikt
Idézet egy klímás lapról :
Mennyibe kerül egy klíma be- felszerelés, beüzemelés?
Ez is mint az eddig tárgyaltak rengeteg dologtól függ.
a klíma szerelése utólag vagy már az építkezés kezdeti szakaszában elkezdődik? az előszereléssel a kábel csatornák, és az utólagos festés javítás ára meg takarítható.
Milyen kialakítású a klíma? az oldal fali gépek felszerelése a legegyszerűbb és leggyakoribb. Ezért ezek felszerelése tekinthető alapnak, kb. 6kW teljesítményig.
Milyen távolságban helyezkedik el a kültéri a beltéritől? a fal egyik illetve a másik oldalától a 15 - 20 méterig a terjedhet. a 3 - 5 méter az átlagos.
Milyen magasságban helyezhetőek el az egységek? Beltérben a 2,5 - 3 m, kültérben a 4 - 5 méter az átlagos. amennyiben a kültéri ablak alá vagy erkélyre szerelhető akkor a magasság nem nehezítő körülmény. Ha a klíma felszerelése létráról nem oldható meg. akkor állvány építése is szükséges lehet, ami már nem alap szerelésnek mondható.
Milyen anyagból van az épület illetve hány falon és berendezési tárgyon kell a csőrendszert átvezetni? Beton épületben az egy 25 cm fő fali átvezetés, és egy válasz fali az alap. Tégla épületben egy 30 - 50 cm fal és egy válaszfal az alap. Gipsz karton és OSB falaknál az előre kialakított rögzítési pontok az alap.
a kicsapó pára (kondenzvíz, cseppvíz) nem kültérbe vezetése, pl. mosdó csatlakozó már szintén nem alap szolgáltatás.
Mit tartalmazhat a klíma felszerelése.
Kiszállás.
a helység szükség szerinti védő fóliázása.
az összekötő csővezeték fal áttöréseinek elkészítése, helyi por elszívással.
az összekötő csővezetékek berendezési tárgyakon való átvezethetőségének megoldása.
az összekötő csővezeték fal horonyba vésése, helyi por elszívással.
a csőrendszer beszerelése, speciális klíma technikai rézcsőből (KS).
a csőrendszer szigetelése zártcellás kaucsuk szigetelő anyaggal.
a csőrendszer rögzítése falhoronyba.
a csőrendszer rögzítése falra.
a csőrendszer szaniter csatornával burkolása.
a beltéri alap lap felrögzítése, helyi por elszívással.
a kültéri tartó konzol felszerelése, helyi por elszívással.
a beltéri egység hűtőközeg csatlakozásának elkészítése.
a beltéri egység hűtőközeg csatlakozásának párát kizáró szigetelése.
a beltéri egység és a kültéri egység összekötő elektromos vezetékeinek sorrend helyes bekötése.
a beltéri egység kondenzvíz vezetékének csatlakoztatása.
a klíma betápláló vezetékeinek a kiépített dugaljig vagy szakasz kapcsolóig vezetése. Hazai szabványnak megfelelő dugvilla felszerelése.
a kültéri egység konzolra felhelyezése.
a kültéri egység vibráció mentes tartó konzolhoz rögzítése.
a kültéri egység hűtőközeg csatlakozásának elkészítése.
a hűtőközeg vezeték légtelenítése, vákuum szivattyúval.
a csőrendszer páratartalmának ellenőrzése, esetleges páratartalom eltávolítása.
a kültéri egység elektromos vezetékeinek sorrend helyes bekötése.
a hűtő rendszer hűtő közeggel elárasztása.
Kültéri egység fűtés üzemi kondenzvíz vezetékének kiépítése, csatlakoztatása.
Beüzemelés üzem próba.
a szükséges hűtőközeg mennyiség kiegészítése.
Takarítás, a keletkezett szemét, csomagoló anyagok elszállítása.
Kezelési tanácsok, oktatás.
Zöldkártyás garancia levél és beüzemelési napló érvényesítése.
Mint ebből a rövid felsorolásból is látható nehéz pontos összeget mondani. Egy átlagos helyre oldal fali split klíma felszerelése, beüzemelése 3 méter hűtőközeg vezetékkel. 40 000 Ft + ÁFA mely tartalmazza a kültéri tartó konzolt, de nem tartalmazza a szaniter csatorna árát. a 3 méter összekötő vezeték a klímák nagy többségénél kötelezően előírt minimum cső hossz. a szaniter csatorna felhasznált mennyisége pedig függ a beépítés módjától, és 1500 Ft + ÁFA összegbe kerül méterenként.
Másik klímás cég :
Oldalfali splitklíma telepítés:
Az alap telepítés ára 40.000 Ft.+Áfa , mely tartalmazza:
- az előzetes felmérést,
- az egymástól 5 méteren belüli távolságra eső kültéri egység és beltéri egység felszerelését,
- a két készülék gázzáró összekötését (rézcsövezés és elektromos vezetékek műanyag kábelcsatornában)
- a nyomáspróbát, - a szükséges elektromos becsatlakozás kiépítését, - a készülékek beüzemelését,
- gombásodást megelőző kezelést
- az alkalomadtán szükséges hűtőközegpótlást
- a szükséges anyagokat (rézcsövek, szigetelések, kábelcsatornák, szerelvények, tömítőanyagok, villamos szerelvények, stb.)
- az 5 méteren felüli távolság esetén 3000 Ft + Áfa/méter díjat számolunk fel.
A telepítést két fős szerelőpáros végzi, melynek legalább egyik tagja szakképzett, fényképes zöldkártyával rendelkező klímaszerelő. Rendelkeznek a legmagasabb elvárásoknak megfelelő gépekkel, szerszámokkal, műszerekkel a színvonalas, tiszta munka elvégzéséhez.
Oldalfali splitklíma karbantartás:
Cégünk vállalja a klímakészülékek garancia-időn belüli, és garancia-időn túli karbantartását és szervizelését.
Karbantartások díjai:
Főszezonon kívüli időszakban (szeptember 30-tól március 1-ig) 6.500 Ft.+Áfa
Főszezon alatti időszakban (március 1-től szeptember 30-ig) 8.900 Ft.+Áfa
Az árak a kiszállás díját tartalmazzák (Budapest).
Új épületben splitklíma-előkészítés, becsövezés:
Készüléktelepítés nélkül, csak az előkészítés, falsíkba bevéséssel, a telepítendő készülék tipusának ismeretében becsövezés, elektromos betáp és vezérlő kábelek behúzása, cseppvízelvezetés, visszajavítással. A munkadíja 20.000 forint+Áfa+ csőhossz méterenként 3.000 forint+Áfa
A szerelőtök tehát ''baráti alapon ingyen'' csinálta nektek , de ez nem azt jelenti hogy másnak is ennyiért csinálná mert csak a kiszállás kb. annyi és akkor ingyen dolgozott és adta a szükséges dolgokat (cső , tartókonzol , szigetelés , stb , a szükséges szerszámokról nem is beszélve.)
A másik a klíma : 35 k - ért egy teljesen noname 2.5 - ös gépet kapsz én meg a 100 k - n egy átlagos 3.5 -ös gépet értettem.(pl. Midea) 300k - ért meg inverteres Daikin - t kapsz. -
Digital
addikt
A Midea nevezetű légkondikról van valakinek tapasztalata
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen okostelefont vegyek?
- Battlefield 6
- Egyéni arckép 1. lépés: ARCKÉPHEZ VALÓ JOGOSULTSÁG
- Baldur's Gate 3
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2036
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- HP EliteBook 830 G5 16GB 512GB 13.3" FHD IPS
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Natura Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3007, 91% Akksi
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest