- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
LanyUs
őstag
válasz
Chaser #32457 üzenetére
Fűtés üzemben szinte mindig maximumon.
Hűtés üzemmódban legtöbbször maximum olyan 70%-ban, többiben közepes. A Fujin használtam egyedül sokszor éjszakai üzemet is.
Venti: leszárítás legtöbbször maximum. Nincs időm erre pörgessük meg alaponGépkocsinál is bevált, de szomorúan olvasom, hogy valahol ez nem oké. Viszont akkor két álláspont ütközik. Állandóan forgó mókuskerék-e vagy sem
Sosincs vége a filózásnak
-
Gubu0101
veterán
válasz
Chaser #32453 üzenetére
Gree féle Rcool,ebben van egy Anti Fungus nevű gomb,megnyom majd mindig mikor hűtés van és kikapcsolom a klímát(mert nem megy non stop)akkor ez automatikusan bekapcsol és 2-3percig üzemelteti a gépet meleg levegővel,hogy teljesen leszárítsa.végig néztem jó pár daikin klímát de ilyen funkció azokban nincs.
Amúgy itt a kép. -
Miklósbácsi
tag
válasz
Chaser #32440 üzenetére
Gondosan elolvastam a leírásodat. Jól összeállított és jól érthető kisebb "irodalmi mű", amelyik összefoglalja szagokkal kapcsolatos tapasztalatokat. Gratulálok !
Aki még csak tervezi klíma beszerzését, ne ijedjen meg. A gépek legnagyobb része nem okoz "illatokkal" kapcsolatos gondokat. Viszont ha ritkán is, de előfordul. Ott aztán lehetőleg gyorsan meg kell oldani a problémát. Ebben próbál segíteni a fentebb idézett írás.
A családomban üzemelő kettő Daikin klíma egyáltalán nem termel szagokat születése óta. De nagyon jó, ha tisztában vagyunk ezzel a kellemetlen problémával.
Ha jól látom, a problémádat a Sanytolos kezelés és a pangó kondenzvíz keletkezési helyének a megszüntetése oldotta meg. Kérlek, néha jelezd az ídő múlásával, beválr -e a Sanytol ? Ennek több fajtája is létezik a textilfertőtlenítőtől az ecettartalmú fürdőszobai tisztítószerig. Melyiket használtad ? Felmerült bennem az is, hogy az ecet vagy az ecetsav tartalmú egyéb tisztítószerek nem okoznak korróziót a beltéri fémrészein ?
-
Gubu0101
veterán
válasz
Chaser #32440 üzenetére
Elolvastam,jól össze lett szedve és szerintem érthető
Viszont van 2 dolog .
Az egyik,hogy mért is terítitek a klíma elé a mosott ruhát szárítani,mikor mondjuk úgy nem lehet,nekem van is a klímához egy kis felhívó papír,hogy mikre kell odafigyelni és ezek közül az egyik,hogy tilos a klímát "ruhaszárításra" használni.
A második,nekem a klíma leállítás-kikapcsolás után (hűtés) automatikusan elkezdi a baktérium illetve a kiszárítást a gép úgy,hogy átkapcsol fűtésre kb 2-3percig és olyankor 40-50 fokos meleg levegővel leszárítja a hőcserélőt és a csepptálcát(ennek még van is hatása,több mint ha csak simán pörög a venti szoba hőmérségleten,vagy alatta). -
valakky
aktív tag
válasz
Chaser #32421 üzenetére
Én minden évben, mikor először megjelenik a Szag
, rárontok az internetre, de szerintem már csak megszokásból. A Végső Megoldást nem találtam. Az elején csak sima mosószert öntögettem bele, akkor mondjuk mosott ruha szag jött belőle hetekig, meg belenyomtam utána 1 liternyi vizet ilyen pumpás, tartályos nagy spricnivel. Aztán láttam leértékelve pár éve gőzmosót, valami 21e ft volt, gondoltam, jól jön a fürdőbe, zuhanyzóba, padlóra pl. Ott mondjuk nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, egyszerűbb volt törölgetni.
Így végül csak 2 dologra használom, ha valakinek valahol fagyasztót kell olvasztani, mert lejegesedett, meg erre. Kb. 5-10 perc kinyomatni a jeget kültérben. Beltérire is csak pár éve, mikor valahol olvastam, szintén a évad első szagosodásánál, hogy gőzborotvázták a beltérijét. Ha ilyet lehet, nekem is van alapon.
Persze, lehetne akár újra csövezni is, meg kicserélni mindent, vagy leverni az egészet kalapáccsal a francba. Bár az utóbbi ötlet csak akkor jött, mikor egyik tavasszal nem indult a klíma, miután visszapöccintettem a kismegszakítóval az áramot, és előző évben még garisan cserélték a kültéri/beltéri panelt, pont a lejárat vége előtt... Úgy egyébként, hogy nyár közepén elvitték, aztán majd 1 év múlva kaptam vissza, bőven már idényben. De kiderült, hogy áramtalanítás után, visszakapcsoláskor állítólag 5 percig nem kapcsolnak be a kültérik. Szóval állt pár hetet, aztán elindítottam úgy, hogy 10 perce volt kb. áram alatt és elindult.
Viszont úgy voltam/vagyok vele, hogy több tízezer ft-ot azért nem költenék rá, hogy szétszed, cserél, összerak, totózik mi szaglik.
Meg mondjuk itt van még egy on/off csak hűtő fujitsu a folyosón, iszonyat olcsón vettem, amikor beszüntették a mao-i forgalmazást a nem energiatakarékos klímákra, az túlképp kihűti az egész házat nyitott szobaajtókkal, pedig van vagy 70 nm és a folyosó részt, nagy ablakokkal kb. 7 órában telibeveri a nap. Úgy, hogy a közvetlen közelében mondjuk 19 fok van (ahol nem tartózkodunk), a legtávolabbiban meg 24,5, illetve tekeri is az órát, de hát, ez évente azért nem akkora pluszköltség, nem tudom, mikor hozná vissza az árát a cseréje egy plusz készüléknek, vagy valami másik energiatakarékosabbra. Valszeg az én életemben soha. Pl. a másik szobában is van klíma, a régi helyen büdös, új helyen meg nem párja, egy kondenzvíz kivezető csőre is vannak kötve, de ott a szoba lakója úgy oldja meg a hűtést, hogy el sem indítja, mert ha kinyitja az ajtót, akkor komforttosabb hogy semmi hang nincs plusz a hideg huzatra is allergiás lett pár éve, így huzat se jön a klíma felől. Max arra használja, hogy amikor tényleg nagy hőség van, akkor lefekvés előtt, ha nincs benn a szobában, járatja 1 órát fullon és kihűti éjjelre, az on/off meg éjjel soha nem megy, átszellőztetés van. -
dobolan
senior tag
válasz
Chaser #32405 üzenetére
Én csak azt nem értem ezzel kapcsolatban, hogy miért büdösödik be az a kis mennyiségű víz ilyen hamar. Nálam a kondenzációs kazánból származó kondenzvíz a fali szifonban van kb. május eleje óta, azóta ki van kapcsolva a kazán. Lehet, hogy már ki is száradt, vagyis szerintem nem mert akkor a csatorna szag feljönne. Mégsem büdösödött be soha
-
LanyUs
őstag
válasz
Chaser #32401 üzenetére
"az esetleges felnyomódott kondenz csövezést lássa, amit a kábelcsatorna okozott, mivel a sarokból továbbmenő rész feljebb van fúrva, mint az előtte levő" ez tipikus, mert nálam is hasonlóan szerelte a szekszárdi telepítő a Stylish gépemet. Oldd meg magad módszerrel lekaptam a sínt kivágtam egy darabot belőle és beállítottam a tökéletes lejtést. Lehet 5 milliós gépe is valakinek ha pang a víz a csőben. Ezt Mindenki nézze át otthon ( Házi feladat
).
-
luckyman
aktív tag
válasz
Chaser #32401 üzenetére
épp most írom a megoldást
Várom türelmesen.wozzy:
Csak érdekességként.
Mostanában jöttünk meg horvátországbol, elsétáltunk két bitang nagy pana kültéri mellett, ami fejmagasságban volt felszerelve, és nem hittem a fülemnek. Láttam, hogy üzemel, megy a venti, és szó szerint nem volt hangja. Mondtam is a nejemnek, ha valaha cserélni kell, csak Panasonic. Nem tudom, hogy milyen volt, de abban a pillanatban úgy éreztem, hogy minden pana ilyen.
-
windy
tag
válasz
Chaser #32396 üzenetére
Igen, mi telepítettük a szóbanforgó klímaberendezést. Azt gondolom, hogy kollégáim szakszerűen dolgoztak, és a telepítéssel nem is volt gond. A kültéri egység kondenzvizét nem is szoktuk bekötni sehova, esetleg, ha külön kérik. Az ennek a hátulütője, hogy ha a megrendelő kéri, hogyí kültéri egység kondenzvizét is kössük be vagy vezessük el valahova, akkor az azzal jár, hogy kötelező lenne beépíteni a tálcafűtést és az elvezető cső fűtését is. Ezt meg nem mindenki akara kifizetni.
A wifi modul valami miatt nem jól működött együtt az adott routerrel, kicseréltük, azóta úgy tudom, rendben van, amit elhoztunk, az is működik azóta tökéletesen, tehát nem volt hibás darab. Így nem lehet igazából tudni, hogy a router vagy a wifi modul volt a hunyó.
És akkor a fő probléma : a klíma büdösödése. Jelezte számunkra Chaser, hogy rossz szag árad az újonnan felszerelt Daikinból, és hogy ő utánaolvasott, és a Daikinokról sokan írják, hogy büdösek. Én ezt nem tudom elfogadni, mert sokezer Daikin készülék nem büdösödik, és azokból több száz, sőt ezren felüli a szám, amit mi telepítettünk. Mindenképpen telepítési hibára gyanakodtam, ezért küldtük ki a szervízes kollégát, hátha talál olyan hibát a kondenzvízelvezetésben, ami okozhatja a büdösödést. Tehát nem az volt a feladata, hogy kitisztítsa a klímát, hanem, hogy a telepítés hibáját felderítse, és ha talál ilyen hibát, akkor azt megszüntesse.
Az én véleményem szerint a klíma büdösödésének túl sok oka nem lehet. Amire én gondolok az
1., A gyártó olyan anyagot használ (ragasztóanyag, festék, stb. , ami vízzel (kondenzvíz) érintkezve büdösödik. Ezt az eshetőséget nagyjából kizárnám, mert mint említettem, sokezer Daikin klíma nem büdösödik.
2., Telepítési hiba. A kondenzvíz nem folyik el rendesen, valamennyi bennmarad a csőben, vagy a csepptálcában, és az bepang, elszaporodnak benne a szagokat gerjesztő baktériumok, ettől fog büdöset lehellni a klíma.
3., Az adott lakás levegőjében létezik valamilyen anyag, ami nedves közegben hamar bomlásnak indul, és már a hőcserélőre lerakódva is büdöset gerjeszt.
Amikor az ügyfél megkeresett minket ezzel a problémával, NEM az volt a reakció, hogy olyan nem lehet. Ez nem igaz. Egyszerűen azt mondtam, hogy nem értem a dolgot és nem is tudok érdemben hozzászólni. Nem is keresném az okokat, mert ilysen mélységekben nem akarok belemenni sem a biológia, sem a kémia rejtelmeibe, hogy mi és hogyan lesz büdös a klímaberendezésben, hanem egyszerűen kicseréljük a beltéri egységet, csere folyamán a kondenzvízelvezetést nagy odafigyeléssel csatlakoztatjuk, és akkor remélhetőleg megszűnik ez a probléma. Ezt az ügyfél nem kérte, így nekem több ötletem nem is akadt. Mivel az én közelemben, lakásomban, munkahelyemen nincsen büdösödő klímaberendezés, így vizsgálgatni, kisérletezgetni sincs módomban. Ezen felül én úgy érzem, hogy amit tudtam én megtettem, hogy probléma megoldódjon.....de ehhez azért az ügyfélnek is partnernek kell lennie.
-
Miklósbácsi
tag
válasz
Chaser #32383 üzenetére
Úgy látszik, van olyan szerelő is aki mindent megtesz, hogy a kondenzvízből legalább egy kevés maradjon a kivezető csőben.
Ez a pár hónapja felszerelt kültéri egység bűzelzáró szifonként működő kondenzvízcsöve jó példa erre. Megszületése óta nézegetem a szépen ívelt csövet a gép alatt az egyik szomszédomnál. Ő meg furcsa szagokra panaszkodik.....
Nem az általunk kedvelt és dicsért klímások szerelték, az biztos.
-
Orlin
addikt
válasz
Chaser #32343 üzenetére
Az ablakokat jelöltem pirossal.
Szoba1:10 négyzetméter
Szoba2:9 négyzetméter
Szoba3:15 négyzetméter
Folyosó végig a wc-vel mindennel együtt::18 négyzetméter.
Köszi.
Ismerősnél turbó mini kazános gázrendszer van.Ő nagyon dicséri,hogy jól kijönnek vele anyagilag.22 ft havonta az álltalány és kapnak vissza két hónapnyi pénzt.Nekik nagyobb is a házuk,nálunk 50 pár nm van.
Az ő szerelő ismerőse jön majd megnézni és én is hasonló rendszerben gondolkodok esetleg... -
lacy027
tag
válasz
Chaser #32326 üzenetére
Egy kis szobát (16 m2) hűtök/fűtök a klímával, szerintem rég tönkremegy a klíma, mire visszajönne a H tarifa ára, az elrendezés miatt nyitott ajtónál pedig nem sok meleg jut ki a ház többi részébe. Eddig csak fűtögettem, nem voltak hidegek, amikor voltak, akkor még nem volt klíma. Télen derül majd ki, ezen a helyen klímával fűtve mennyi lesz pontosan az annyi. Ha az én szobámon kívül máshová is kerülne a házba klíma, akkor már jobban elgondolkodnék a H órán, de az itthoniak annak sem nagyon örültek, hogy nekem nincs kedvem megfőni a melegben, sem megfagyni télen. Talán idővel majd belátják, nem olyan rossz dolog ez (voltak rá utalások).
-
jozsi252
veterán
válasz
Chaser #32322 üzenetére
Nem akarok várni rá heteket, így inkább maradtam a Voltcraftnál ami nem sokkal drágább itthonról. Igazából nekem olyan dolgokra nincs szükségem amit a Blitzwolf tud, nekem jelezze ki a fogyasztást bármiféle app nélkül azt kész. Erre a döntésre jutottam végül.
Nem tudom hogy az inverter miatt kell a TRMS hogy pontos adatot kapjak, de benne van szóval nem lesz gond a "pontos" értékkel. -
jozsi252
veterán
válasz
Chaser #32277 üzenetére
Fogyasztás mérőt veszek aztán kíváncsiságból néha ránézek hogy állok.
Köszi!
(#32279) Rolly
Tudsz esetleg egy linket adni ahol rá tudok keresni az adott klímára? Már tegnap rámentem az eurovent oldalára, de egyszerűen nem tudtam rajta elmenni hogy hol lehet keresni a klímák között.
-
paler
aktív tag
válasz
Chaser #32275 üzenetére
Szerinted ilyen mennyiségű vizet is ki tud vezetni a kondenzvízes cső
Bár valahogy biztos hogy megoldják, mert gondolom akkor nem csinálnák ilyen technológiával a beltéri készülékek tisztítását. Az biztos hogy így sokkal hatásosabb a tisztítást. Nálunk a munkahelyen simán habot fújnak be a lamellák közzé, amit beledörgölnek kefével, majd szórófejes flakonból vízzel lecsapatják.
A céghez e-hónapba jönnek (pont időbe) takarítani a klímákat, takarítás után belesek majd a lakmelák és a mókuskerékhez is hogy mennyire sikerült ezzel a módszerrel normálisan kipucolni a klímát.
-
jozsi252
veterán
válasz
Chaser #32273 üzenetére
Szóval akkor a megadott SEER értéket akkor tudja az adott klíma ha a bolygók együttállásától kezdve minden kedvezően hat a klímára (ergo labor körülmények között)?
Nyilván fűtésnél még érzékenyebb, mert ha már nagyon hideg van kint és nem feltétlen fűtésre alkalmas a klíma, akkor olyan mintha egy 2kW-os fűtőtesttel fűtenék. -
kelzsoca
félisten
válasz
Chaser #32243 üzenetére
A folyamatos szellőztetés miatt én most elgondolkoztam hővisszanyerős szellőztető beépítésen, használ valaki esetleg egyszerűbb mono egységet?
-
Csabroncka
addikt
válasz
Chaser #32210 üzenetére
Még egyszer és utoljára leírom neked! Fujitsu klímám van tökéletesen beépítve a Pannon Klíma által. Júniustól-Augusztusig tartó időszak alatt havonta van a klíma fertőtlenítve, mert kell és büdösödne. Ennek az az egyszerű oka, hogy sokszor 4-5 napon keresztül is 0-24 üzemben van használva.
Még mielőtt bárki írná, hogy nála is be van kacsolva egész nyáron, itt arról beszélek, hogy 5 napon keresztül megállás nélkül teker a kompresszor, a szellőztetés idejére sem kapcsolom ki!
Ki kell takarítani megfelelő fertőtlenítő szerrel, és a probléma megoldva!
Ennek semmi köze ahhoz, hogy Daikin a márka, vagy rosszul lenne beépítve, vagy, hogy mennyit fürdessz.......
Az, hogy nem kell takarító szer nagyon tévedsz! Rendszeres használat mellett iszonyú mennyiségű por, zsír és piszok ragad a tálcába, lamellákba, mókuskerékre. Nem véletlen nálam évente egyszer teljeskörűen a Pannon klíma takarítja a garancia miatt átgőzölve, átkefélve, kiöblítve.
De itt van kikerestem neked a fényképes hozzászólásaimat régről:
egyik
másikSzóval ahelyett, hogy megrendelnéd a klímatisztítót várj, legalább tovább büdösödik és erősödik a szag...
-
kelzsoca
félisten
válasz
Chaser #32190 üzenetére
Mai fejlemények:
Ma reggel indulás előtt szárításra kapcsoltam (auto mód) délutánra az eresz kifolyónál egy vakondtúrás miatt felgyűlt a víz, ami simán lehetett 1 liter is.
Miután hazaértem a klímát lekapcsoltam, majd ~2 óra állás után csak ventillátor üzemben az imént elindítottam, és friss párás levegőt tolt ki magából. -
válasz
Chaser #32129 üzenetére
Arra gondolok,hogy túl van méretezve az a klíma. Mint írod 26 fokos targetre van állítva,ezért sokat áll,aminek nem lenne szabad,csak szegény már nem tud lejjebb szabályozni.
Nálam 24 a target ez 23-23.4 fok stabil hőmérsékletet jelent a szobában.Saját véleményem,aki ennél fázik,vegyen fel kardigánt
Nekem melegem van 24-25 foknál,ez ellen nem lehet tenni,csak alacsonyabb hőmérsékletre állított klímával.
Aki fázik az meg tud tenni ellene.
Nálunk is kezdetben sok vita volt,de megértette az asszony(nagy nehezen)
Sajnos ők fordítva vannak bekötveSokszor tapasztalom máshol,is hogy állandóan nyávognak,kis ujjatlan egy szál semmiben, és képtelenek tolerálni.
-
Petyuska111
tag
válasz
Chaser #32185 üzenetére
Nálam is hasonló a helyzet, Daikin FTX25J van a hálóban és időnként poshadt szag jön. A nappaliban is Daikin van, abból viszont soha nem jön ilyen illat. Én azt figyeltem meg, hogy akkor jön ez a szag, ha a hőmérséklet eléri a beállított értéket (vagy már alá kerül) és/vagy ha a kinti hőmérsékelt lecsökken (pl. 24 fok van beállítva hűtésre, és este kint már csak 22-23 fok van). Gondolom ilyenkor már nem hűt, hanem csak a ventillátor megy vagy ilyesmi. Na ekkor jön a szag. Amikor kint 35 fok van és dolgozik a klíma rendesen, akkor nincs ilyen gond. A csövezés nálam is a hálóban hosszabb, mint a nappaliban. Valamilyen szinten ez lehet hogy együtt jár az üzemszerű működéssel, nem biztos, hogy konkrét hibát jelent vagy egyáltalán javítható... Régebbi klíma is csinálta ezt nálam, de kisebb mértékben.
-
noorbertt
őstag
válasz
Chaser #32169 üzenetére
Nálam állandóan megy úgy hogy ha 27 fölött van akkor hűtés.
Viszont amikor autón volt vagy épp a fűtést próbáltam akkor volt ilyen párás szag. (De nem a leírt szűrós hányásos verzió)
A fűtésre én azt gondolom hogy normális mert van bent a cégnél egy mileda és az is hasonló fűtés esetén -
Csabroncka
addikt
válasz
Chaser #32158 üzenetére
Ez nem feltétlen van összefüggésben a test higiéniával, hiszen az izzadtság folyamatosan párolog a bőrödről. Fűtéskor a hőcserélő meleg, nem kondenzálódik oda semmi. Hűtéskor igen és a levegőben lévő izzadság cseppek is (ha tetszik, ha nem). Az izzadságban lévő bacik a fehérjéket, zsírokat bontják és ebből keletkeznek ezek a kis szénatomszámú illékony szerves savak.
Valaki nem hiszi szagoljon bele egy hűtőből előkapott ecetbe, meg egy 40 fokra felmelegítettbe. Egyébként hőre bomlanak, valószínűleg ez okozza azt, hogy nyáron a fűtés beindításával csökkenthető, vagy megszüntethető a bűz mértéke.
Az is érdekes még számomra, hogy ezek a vegyületek anaerob (oxigéntől elzárt) területeken képződnek - az is kérdés, hogy ilyen hol tud kialakulni a klímában.
-
Csabroncka
addikt
válasz
Chaser #32131 üzenetére
Mi korábban erről a fórumról közösen vettünk 5 liter Frionett Aktív RTU típusú klímatisztítót. Ez egy igen drága cucc, de nagyon pöpec.
Egyébként elárulom neked, hogy több napos 0-24 üzem után nálam is egy leállítás után kicsit büdi a klíma, de csak addig amíg a hőcserélő le nem hűl.
Ennek nagyon egyszerű az oka, hogy a csepptálcában óhatatlanul is marad minimális víz (vagy a gégecsőszakaszon ami a tálcából átvezet az egyenes kondenzcső szakaszra), aztán az faszán büdösödik.
A fenti linkelt cuccal ha átöblíted a rendszert (ugye ehhez le kell venni a klíma külső borítását): alaposan befújod a hőcserélőt és a tálcát körbe, akkor nekem sokszor még ilyen biofilm szerű cucc is jött a csőből....
A klímatakarítás nálunk úgy néz ki hogy: Június (én 1x), Július (én 1x), Augusztus (Pannon klíma 1x), telelés előtt (én 1x).
Ezek közül az Augusztusi mókuskerék + gőzölés, és elrakás előtt még én is átsikálom fogkefével a mókust. egyébként csak a hőcserélőt és a tálcát fújom be alaposan.
-
lacy027
tag
válasz
Chaser #32129 üzenetére
Ugyanazt jelenti mindkettő, csökken a levegő páratartalma, mivel jól lehűti az elpárologtatót, a ventilátort pedig az éjszakai módnál is halkabbra veszi, így sokkal több nedvesség kicsapódik a levegőből. Lehet, hogy most nem fogsz látni vizet, nálam most kivételesen klíma nélkül is 50% alatti a páratartalom, a 65% helyett, ebből pedig nem sok vizet lehet kivonni.
Kicsi a szobám, csukott ajtónál hamar lekapcsolna, párátlanításnál megy folyamatosan, viszont eléggé lehűl így a levegő és a páratartalom is meredeken lezuhan, tehát teszi a dolgát, de nem biztos, hogy ez nekem jó, így a hűtés 23 fokon szokott menni. 26 fok két nap kánikula után van bent, 25-re állítva szinte be sem kapcsol a klíma, 24-en is sokat áll, nyitott ajtónál 23 fokon folyamatosan megy és a környező helyiségekben is elviselhetőbb időt csinál, de én sem fagyok meg.
A kondenzvíz pedig szépen csepeg nálam, van benne lejtés bőven. Bekapcsolástól számítva legkésőbb 10-15 perc múlva elkezd csepegni, ám 25 fokra állítva, mivel szinte be sem kapcsol, semmi sem csepeg. Vagy amikor már 40% környékén van a páratartalom, akkor sem sok csepegést látni. Erőteljes hűtésnél pedig ömlik kifelé a víz, erőteljes párátlanítást pedig nem kapcsoltam be egy ideje. Ha semmilyen módon nem távozik kondenzvíz, lehet, itt a probléma. Egy része talán kifolyik, de a többi megáll a csőben valahol és berohad. Esetleg valamennyit lejt a klíma a kondezvíz kivezetéssel ellentétes irányba és a csepptálcában megáll a víz. Mást okot nem tudok elképzelni, ami miatt ennyire büdös szagot árasztana. -
arcitec
addikt
válasz
Chaser #32131 üzenetére
Miért nem nézetitek már meg szakemberrel, ha nem bír megoldódni a probléma ... Érdekes a történet most már, mivel valóban ezek szerint csak egy típussal jelentkezik...Senki más nem jelezte, hogy szárít és büdös. Egyébiránt nálunk nincs külön szárítva, le van kapcsolva és kész. Másnap indul, illetve napokig áll ha nem kell. Majd az utolsó nap ki lesz szárítva és esetleg le lesz fertőtlenítővel fújva , ezt klímás is ajánlotta...Daikin ezek is, csak FTXJ...
kelzsoca És a tiéd is büdi? Egyébként az alapjai tutira egy. Gondolom szolgáltatás az ami lényegi eltérés... Vagy nem? -
vmilan
csendes tag
válasz
Chaser #32131 üzenetére
Itt szintén panel, 6. emelet, az épület 2 éve lett szigetelve, mi meg tavaly vettük a lakást, betonig kipucoltunk mindent. Vezetékezés, csövek, gipszkartonozás, 3 réteg glett, aljzatkiegyenlítés, laminált, hidegburkolatok, stb. Penészt itt sem láttunk amióta itt lakunk egy éve és ezután sem akarnék.
Őszintén szólva láttam legalább 3 kommentet akiknél előjött ez a probléma és szerintem megette a fene, ha egy 250ezres gépnél trükközni kell, hogy hogyan állítsam le, mennyi idő után, mikor, milyen funkcióval indítsam újra annak érdekében, hogy ne legyen büdös...Tudom, hogy Daikinnek ez belépőszint, de egész eddig csak jókat olvastam róla és nagyon érdekel, hogy ez mi lehet. Természeten az alapvető használati szabályokat mind betartva.
-
lacy027
tag
válasz
Chaser #32122 üzenetére
Nekem eddig nem volt büdös a Daikin FTXF klíma, pontosabban volt, de ez természetes, amúgy nincs problémám vele. Leírom én hogyan használom, hátha segít.
Előszőr az olvasottak alapján minden használat után ment a ventilátor egy darabig, akár fél órát hűtöttem, akár két napot. Ebbe beleuntam, mert leállítás után, venti módban ahogyan felmelegszik a beltéri, elkezd bödösödni és a párás levegőt visszafújni, így eléggé felmegy a páratartalom is. Párás, meleg és büdös lesz a szoba levegője, ezt pedig nem jó. Ha pár órára kapcsolom le a klímát, nem szoktam kiszárítani, egyszerűen lekapcsolom. Van, hogy napokig nem szárítom, de nem is áll napokig. Órák után elindítva az első löket levegő picit büdös, de egy pillanat múlva megjön a hideg fuvallat és a szagnak annyi. Hűtés közben soha nem éreztem még, semleges illatú, hűvös levegőt fúj. Ha hűtés után fűtésre állítom a kiszárítás miatt, akkor aztán van minden. Büdös, meleg, párás, csukott nyílászáróknál öngyilkosság. Ugyanez történik venti módban is, csak lassabban. Ha lehűl az idő, mint most, kinyitok mindent és erőteljes fűtésre állítom legalább 20 percre. Éjszaka nem használtam, este hűtöttem, aztán simán kikapcsoltam. Mivel most hűvösebb az idő, nem megy egész nap, reggel munkába készülődés közben mindent kinyitottam, erőteljes fűtés be. Így ment 20 percig, aztán a többit az egy órás időzítés lejártáig ventilátor módban, már rég úton voltam, amikor kikapcsolt. Most a fórumot olvasva bekapcsoltam ventilátor módra, semmi büdöset nem éreztem előtte állva. Valószínűleg így lenne hűtés és fűtés módban is.Röviden: hosszabb (több napos) leállítás esetén, vagy csak hűvösebb időben szárítom ki, max fűtésre állítva, nyitott ablakok és ajtók mellett. Eddig ezt már háromszor-négyszer eljátszottam, sőt, közben volt festés, akkor 30 fokra állítva fűtöttem egy-egy órát, hiába volt kint is meleg. Talán ért valamit a bacik ellen, meg gyorsabban száradtak a falak.
Korábban olvastam én is a forumban a büdös Daikin klímákról, ha engem is utólér a jelenség, jelzem.
Munkahelyemen az LG kazettás klímák soha nincsenek kiszárítva, kettő on-off, egy pedig inverteres, tavaly cserélték le az egyik ősrégi klímát. Ez folyamatosan megy, a másik kettő időnkét ki van kapcsolva. Bekapcsoláskor szintén egy pillanatra büdös, párás szag, vagy még ennyi sem, aztán semmi. Egy másik helyen van egy inverteres oldalfali LG klíma is, abból egy picit több szag tud kijönni, de nem vészes. Hűtés közben semmi, csak amikor leáll és visszafújja a párás levegőt, vagy a téli állás után. Én mondjuk szoktam vele fűteni is télen, kényelmesebb, mint egy fórró radiátor mellett ülni. (Jobbról éget, balról fázom.) Utóbbi szerintem évek óta nem volt rendesen kitakarítva. Mellette egy kis helyiségben van még egy LG klíma, szintén nem volt takarítva régóta. Mivel kicsi a helyiség, nagyon sűrűn lekapcsol és nem is mai darab már. Na ott van minden, a penésztől kezdve a bödösig, nagyon ráférne egy darabokra szedés és kitakarítás.
Kocsiban 4-5 percre a céltól szoktam kikapcsolni a klímát, külső levegőre és max-ra állítani a ventilátort, de szintén csak akkor, ha nem fél órára, hanem fél napra állok meg. Utólag került az autóba a klíma, kellett rá egy pár doboz klímatisztító, mire eltűnt a büdös belőle. Azóta így használva semmi szag nincs, csak kikapcsolás után a meleg, párás levegőt lehet érezni, de ez egyből kimegy a lehúzott ablakokon. -
abrax1
csendes tag
válasz
Chaser #32096 üzenetére
5kw-os klímákat raksz be, asszony nagyon nyakon fog csapni
Félreértés ne essék, hálás vagyok pár hozzászólónak, akik vették a fáradtságot, és klíma vásárlás előtt tanácsokkal láttak el, de mivel már sokadszor olvasom, hogy mekkora "mumus" az 5 kw, ezért hát billentyűzetet ragadnék
Nálam kb 80nm x 3.5 m belmagasságot hűt egy 5kw-os gép (92 nm a lakás, abból a tárolót, wc-t és a fürdőt zárom, hogy ne menjen oda feleslegesen), az 5kw-os Mitsubishi egyrészt szinte tökéletesen megoldja a feladatot (azaz, az egész egybenyíló nappali-előszobában stabil a hőmérséklet), a két másik szoba, amire csak félig meddig "lát rá", 1, illetve 2 fokkal magasabb a hőmérséklet, ami még bőven elfogadható. Ennyi kompromisszummal járt, hogy nem pakoltam tele a lakást klímákkal, viszont amit leginkább mondani akarok, az az, hogy miután a kezdeti 31 fokról beállt először a Mitsu 24-re, azóta semmilyen szinten nem zavaró, ha nem is hangtalanul, de tök halk, kellemes légáramlás hanggal megy folyamatosan és tartja atomstabilan a hőfokot. A külső egység dettó, alatta állva is alig hallok valamit, a szomszédoknak szerintem fel se tűnt, hogy klíma lett, max ha felnéznek
Persze nem mindegy, hova van értelme az 5 kw-nak és hova nincs, mindenestre az én elosztásomnál bőven elég egy ekkora légtérre is, és a hangjától pláne nem kell félni, cserébe teszi a dolgát mint állat.
-
updog
őstag
válasz
Chaser #32049 üzenetére
Érdekes, én is pont most akartam hasonló kérdést feltenni. A benti klímám (Daikin FTXF) szintén ilyen savanyú, ecetes, "nehéz" szagú levegőt tol, viszont én nem hűtéskor vagy indításkor érzem, hanem amikor leállítom a hűtést, és hagyom ventilátor módban (általában este mikor lefekszünk, átkapcsolom, reggelig szárad, volt már hogy reggel iszonyú szag volt a szobában - de a lényeg hogy rögtön hűtés leállítás után jön a szag, hűtéskor nincs gond).
Viszont pont illik amit írsz az autóklímámra, hiába állítom le már Gödöllőnél, és döglök meg az autóban mire hazaére Bp.-re, nyomatja a párás, meleg, körömlakklemosószagú levegőt, és következő indításkor is ilyen szag lesz... konkrétan pár nappal ózonos fertőtlenítés és rendes átjáratás után már ez volt.
Mit csinálhatunk rosszul?
-
Geller72
veterán
válasz
Chaser #32074 üzenetére
"most 2,5-es 3. emeleti panelben, reggel 6 órától kb du 3-ig kapja a pofájába a tűző napot, kb 22-22nm-t"
-
. A szobáim darabja több nm ennél és 3m a belmagasságuk. Tehát a két legkisebb szobát nézve már 5kWh+-nál tartunk és sehol nincs a többi helyiség. Az előterek közül a nagyobbikba 7 nyílászáró csatlakozik.
. Azaz ennyi helyiség nyílik csak onnan.
"megnyugtatlak, nem fogod 5kw-os szörnyekkel telepakolni a lakást"
-Pedig de, mert nem fogok helyiségenként egy szettet felrakatni, az tuti.. Hogy nézne ki a ház.
. Aműgy pedig vannak ilyen teljesítményű, halk cuccok (19dB). Erre mondtam, hogy ez nem a 200-as kateg lesz.
Na de majd kijön egy szaki és megdumálom vele.
.
-
Geller72
veterán
válasz
Chaser #32070 üzenetére
A helyzet az, hogy a 2.5-ös verziók eleve kiesnek, annyira kicsi a teljesítményük, még a 3.5 felettiből is legalább 4 kellene. Ami kizárt. Alapból a minimum 4-5kWh-s cuccok lennének a minimumok még szettre is, amik meg már közel nem férnek bele árban abba a 200k-ba, amit említettél. Klímából alapmagasságú, átlagos energetikai jellemzőkkel bíró lakás esetén minden 10nm-re 1kWh teljesítményigény jut, fűtésnél ennél több. Ha azt a minimum 10+ kWh klímát számolom fűtésre egyáltalán nem biztos, hogy olcsóbb lesz, mint a kazán úgy, hogy a két hálószobán kívül minden máshol padló és oldalfali/mennyezetfűtés van. A + szigetelés feldobása lesz majd ami sokat elmond, utána kíváncsi leszek arra, hogy melyik eszköznek mennyit kell üzemelnie. A klíma akkor lesz gazdaságos, ha lesz napelemem, ami megtermeli a kellő energiát és nem úgy kell majd megvennem a szolgáltatótól. Ez főleg nyáron, a hűtési időszakban lesz fontos, mert akkor a H energia nincs, hanem teljes áron kapod. Ott meg egy esetleges 10kWh-s óránkénti fogyi tud áramszámlát generálni, ha nincs, ami ellentételezze.
. Én is szeretném legalább a fűtést kiváltani (amikor csak lehet) elektromos fűtéssel - ami tisztább is, de ez a napelem nélkül nem megy. Azt kiszámoltam/tuk, hogy ha lenne napelem, akkor a fűtésem közel nullszaldós lenne árammal, átlagos teleken. A klíma kell, mindenképpen húzós lesz, ezzel már tisztában vagyok.
. Az igények miatt is írtam, hogy a 200k-s (2.5kWh-s) árkateg nekem biztos hogy nem fog megfelelni, mert egyszerűen ebben az árban ilyen teljesítményű cucc nincs. (4-5kWh-s kivitelben).
-
Geller72
veterán
válasz
Chaser #32061 üzenetére
Gagyit nem szeretnék venni, a garancia a termékre és a beépítésre is kell, hogy minél több legyen, ezt azért nem az akciós klímák fogják a legoptimálisabb mértékben "tudni". Wifi nem érdekel annyira, de legyen halk a beltéri egység és komoly teljesítményű mind hűtés és fűtés oldalon. Ezt azért a 200k all in cuccok közül nem sok fogja tudni. 8Mondjuk a 19db-t. Gondolom, sejted, hogy nem ezen áll vagy bukik a fűtésem, adott egy kondenzációs hőközpont, elég komoly gépészeti megoldásokkal - lévén szakmailag is közel áll hozzám ez a terület. Tehát nem fagyok meg, ha betérdel a klíma.
. A klíma fűtés oldalát a H energia miatt preferálnám a fűtési szezonban. No meg, mert több mint valószínű, hogy meg lesz támogatva a rendszer napelemekkel a közeljövőben, így annyira nem lesz probléma az energiafogyi, mert amit kiveszek a hálózatból télen, és nyáron a klímával (is) azt a napos időszakokban nagyrészt vissza fogom termelni.
A gázt nem tudom, ezért szeretném, ha a fűtési oldalról tudnám majd hasznosítani a klímát.
. 2 szettel szeretném azért megoldani.
Kérdezni akartam már a szakemberektől:
-Mennyit számít az, hogy a kültéri egység hova van felszerelve? Mármint például ha a napos, eleve baromi meleg oldalfalra szereltetem fel, vagy a mindig árnyékosra? Alapból nekem az tűnne logikusnak, hogy sokkal kevesebbet kell dolgoznia az egységnek akkor, ha nem a napon, a 70 fokban van, hanem mondjuk az árnyékban a 25-ön. A cumi ebben általában az, hogy sajna a vezetékezést nem lehet megoldani normális távon belül, a + méterárak meg elég horror kategóriában vannak. Mennyire csökkenti az élettartamát egy kültérinek az, ha szinte mindig abban a dög melegben, a napon működik? Annak ellenére, hogy ventilálva van. -
Geller72
veterán
válasz
Chaser #32059 üzenetére
Hát nem tudom. Én amiket néztem, ott a kültéri egységek igen húzósak voltak a beltérivel szemben. Itt most nem az öt forintos akciós szettekre gondolok pl. Egy beltéri 100-200 közt van, az ahhoz tartozó kültéri meg 3-500. (Igaz, ezek közül a drágábbak már 3 beltérit is tudnak kezelni.)
A redundancia jogos. ÉS mivel H kateg lesz, nekem kell a fűtés része is, azaz hogy az is elég erős legyen. Gondolkodtam a mennyezetin is, de az komolyban elég húzós lenne és abból sem elég egy. Nem a teljesítmény miatt, hanem a rossz elrendezésből adódóan. -
jozsi252
veterán
válasz
Chaser #32049 üzenetére
Ez a keringetés olyan hogy igazából hideg nem jön belőle, csak a benti levegőt keringeti a klíma? Nem lehet hogy mégis valahogy a gombák elszaporodtak? Más fertőtlenítőt esetleg nem próbáltál meg?
Amúgy elvileg melyik módot szoktad/érdemes használni? Az AUTO mód az tiszta hogy beállítasz egy hőfokot, majd amikor eléri akkor lecsökkenti a befúvás sebességét, és aztán már csak szinten tartja a beállított hőfokot.
Viszont hűtés üzemmódnál gondolom a klíma csak hűt folyamatosan, és a beállított hőfokkal megegyező levegőt fúj folyamatosan? -
jozsi252
veterán
válasz
Chaser #31986 üzenetére
Az a baj hogy az már mindennel együtt 300-at túllépi, ha nem is sokkal de túl. Az FTXB35C meg pont a keret felső határán van. Nem izgat a wifi ha nem fog működni, csak mondom rákérdezek. Úgyis mikor hazajövök még teszek veszek, addig meg simán lehűti a szobát annyira mennyire akarom, szóval nem feltétlen kell a wifi nekem, de egy kérdést megért.
-
jozsi252
veterán
válasz
Chaser #31983 üzenetére
Nekem is pozitív a véleményem róluk! Benne vagyunk a szezonban rendesen, de 1.5 hét múlva jönnek beszerelni egy 3.5kW-os Daikin klímát. Reméltem hogy össze fogjuk hozni az augusztusi 3 hetes szabadságra hogy mikor itthon vagyok ne kelljen megdöglenem a nagy melegbe, úgy néz ki hogy addigra már élvezhetem a hűvös szobát.
Megkérdezhetem amúgy hogy a Daikin FTXB35C klímához ki hogy oldotta meg a wifit?
-
pjen
félisten
válasz
Chaser #31626 üzenetére
Attól a klímának nem lesz semmi baja,Max picit csökken a teljesítménye.Ott is tesznek fel klímát ahol zárolt hálózat van és már az utcai vezetékben sincs meg a névleges feszültség.Az a 30 méter ,inkább 20 a névleges 13 amperes terhelésen lenne mérv adó.De itt az átlagos terhelés fele sincs a névlegesnek.
-
Chaser
legenda
válasz
Chaser #31626 üzenetére
meg tegyük már hozzá, pont nem a klímás cégek azok, akiknek megélhetési gondjai vannak az építőiparban, kb sz@rrá keresik magukat, és még van pofája adót csalni mellé, ha elkap a harci ideg valszeg úgy dobom ki őket h a porszívó kerül a nemesebbik felükbe, a 15e ft-ot meg utánuk hajítom, egy cég se próbálkozott be nálam ilyennel, jobb is ( :
-
válasz
Chaser #31562 üzenetére
Ezt nem teljesen értem. :)
Nekünk is sima split klímánk van. A központi szellőztető rendszer független a klimatol, csak most mivel kint is párás a levegő így valamivel centre is párásabb levegőt hoz be.
S gondolom a sok kicsapódó víz miatt nem minden víz jut a klíma kondenzviz talcajaba.
-
kelzsoca
félisten
-
Szaki2
tag
válasz
Chaser #31397 üzenetére
Persze, ezért kérdezem, hogy majd klíma szereltetésnél mire kell figyelni. Hogy adjon számlát+garit a szerelő, ne csak besöpörje a pénzemet. Mert cseszhetem, ha teszem fel 3 év után beszarik a panel és nem tudom érvényesíteni a garanciát.
Még egy kérdés. A garancia mire terjed ki? Az egész klímára, vagy vannak részek, amiknek a meghibásodására nem? Teljesen laikus vagyok ezekhez, ezért kérdezem. -
válasz
Chaser #31385 üzenetére
több garancia engem jobban megnyugtatna, a Mitsubishi-re 2 vagy 3 év van fixen, attól függően, hogy hol nézem
> erre < gondolsz amúgy?másik kérdés, hogy ennyiért 6 év garanciával adott Fisher-t is lehet venni, wifi-vel meg minden anyámkínjával, tudom, hogy nem japán, hanem kínai, de valamire csak adni kell garanciát, nem?
-
Kobe
veterán
válasz
Chaser #31381 üzenetére
Azt vagom, hogy nem lesz idopont marol holnapra meg felmeresre sem.
Azt nem igazan ertem, hogy miert kell 4-5napnyi egyeztetes csak ahhoz, hogy egyaltalan idopontot udjunk egyeztetni.
Nem arrol van szo, hogy nincs holnapra idopont, hanem hogy _nem lehet_ idopontot egyeztetni sem, ami nekem okostelefonok fenykoraban kicsit nonszensz
De meg egy sima hatarido naplo is csak akad keznel -
arcitec
addikt
válasz
Chaser #31301 üzenetére
Nem egy nagy összeg? Akinek 1-nél több van, pláne az új árákkal +5eft kiszállás az 2* úgy 50-60eft. az 10* bőven egy új klíma ára... Az elején érdemes pár évig 2-3(garancia), majd úgy ahogy TE is írod 3-4 évente..Pláne, ha nem túl párás,nem túl poros stb a használat...Sokat számít tudom , és nem csak a klímára ...
-
LanyUs
őstag
válasz
Chaser #31253 üzenetére
Még valami eszembe jutott. Mennyezeti klíma ( azért írom le mindig az adott hsz-ben, mert keresés esetén felugrik ) esetén a fújás erőssége gyengébb, mint egy oldalfali esetében. Ennek az oka a 360 fokos légbefúvásban keresendő, ami kevésbé zavarja az alatta tartózkodókat pl. Lidl-ben próbáld ki, tele van ilyen gépekkel. Ezt még azért tartom fontosnak, mert a szobába való befújás sem annyira hatékony, illetve akkor a legjobb ha a gép az ajtó vonalában van, mert nem lehet oldalra állítani a terelőlapátokat. Tapasztalataim szerint ha folyosó 23 fok, a befújt nappali 24 fokos, tehát 1 fok a különbség. Lecsorgás megszűnt, mert lezártam a lejáratot a földszintre.
-
LanyUs
őstag
válasz
Chaser #31178 üzenetére
Éppen tegnap szigeteltem le a mennyezeti gép födém részét, mert a fém test "lehúzta" a meleget a forró cserepek felől. Azt hittem megfulladok a maszkban a hosszú szerkóban
Úgy képzeld el a szigetelésben senki nem tudott tanácsot adni, ezért mekk elek indexes fórumtárs tanácsa állt hozzám a legközelebb. Visszahajtottam a kátrányt a tetejére + 20 cm kőzetgyapotot kapott. A csövek hozzáférhetőek, a gépház sem melegszik fel már. Úgy viselkedett előtte, mint egy mennyezeti fűtés
A dekor panel meleg volt
Most rendben van.
Télen szintén zenész, mert érezni lehetett, hogy húzza lefelé a hideget. Ezzel ez is pipa. Elmeséltem, mert ez is egy fontos része a mennyezeti klímának.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen autót vegyek?
- Need for Speed: Rivals
- Battlefield 1
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Milyen légkondit a lakásba?
- EAFC 25
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- BMW E39 540i - V8 Touring - Komplett Motor Felújítás, Friss Műszaki, Hibamentes
- Dualtron Popular - 52V 20Ah dupla motor elektromos roller
- EZVIZ CS-C3TN okosotthoni kamera 1080P 2.8MM
- Alfa Romeo 159 1.9JTD 120le 8v 2009 Facelift
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- Felújított laptopok számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- BESZÁMÍTÁS! LG 24MB35PM 60Hz FHD IPS 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB 1 év Garanciával
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest