Hirdetés
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Telekom mobilszolgáltatások
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
- CES 2026: A tévékben is okosabb lesz a Gemini
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
-
Mobilarena
Spórolj magadnak és másoknak időt, olvasd el az összefoglalót, és annak megfelelően kérdezz!
Aki nem hajlandó elolvasni az összefoglalót, erre bökjön rá:
----> Ajánlott házak adatbázisa <--- frissítve 2024 november
Ha kérdeznél, ennyit írj meg:
1. Mennyit szánsz a házra
2. Mi megy bele (legalább alaplap, CPU hűtő)
3. Bármi más ami Neked fontos (RGB, oldalablak, szín stb)
Új hozzászólás Aktív témák
-
smiti
veterán
válasz
Firestormhun
üzenetére
Dehogy volt hangos, eddigi legjobb házam volt. Csak ennél is jobbra vágyok.
-
agentJ
tag
Üdv.
Van egy Coolermaster HAF 932 házam,viszont a kábelvezető lyukakon nincs ilyen perforált gumis takaró.
Ilyet lehet utólag beszerezni valahonnan,vagy magamnak kéne elkészítenem? -
smiti
veterán
Sziasztok!
Az örök kérdés itt, milyen házat vegyek? Egy Fractal Design Arc Midi méltó utódját keresem.
Az elvárásaim egy ennél halkabb és hűvösebb gép építése.
Konfigom az adatlapomon van, azt szeretném belepakolni.
A CPU hűtő az minimum a TR Macho aminek bele kell férnie, de szívesen kipróbálnám az Ashura-t is.Nézegetem a CORSAIR Obsidian Series 550D-t és a FRACTAL DESIGN Define R4-et is, de szívesen meghallgatom a hozzáértők tanácsát.
-
Zyrius
aktív tag
válasz
Ace Ventura
üzenetére
Nem használok 5,25 foglalatban semmit.
http://ipon.hu/webshop/product/sharkoon_vibe_fixer3/41330
Egy ilyet tettem bele, amivel zéróra csökkent a vinyó hangja (pontosabban annyi hangja van, mintha a kezedben tartanád.
Egyéb esetben ha csak simán az eredeti helyébe rögzíted, akkor okozhat kellemetlen meglepetést, ugyanis semmilyen 3,5 zajcsökkentő nincs benne egy picike gumi darab sem. Engem eléggé megrémisztett az első pillanatban, de a fenti szettel sikerült orvosolni a problémát. Bár többen mondták, hogy egyszerű gumibelsővel is megoldható ez a fajta probléma én inkább a biztosra mentem
-
Zyrius
aktív tag
válasz
Ace Ventura
üzenetére
köszi, de maradni szeretnék mATX vonalon, nagyon bejön ez a picike ház feeling

Szerintem jó a minősége, jó a tapintása az oldallapnak is. Az előlap eleje a "klasszikus zongoralakk hatású műanyag" Az előlapi rács pedig fém, nagyon jó a minősége. A HDD led és a Power led is szép fehér. Az előlapi csík műanyag csiszolt fém hatású, jól néz ki, de érintésre azonnal érezhető, hogy csak műanyag. Az oldallap és a teteje szedi az ujjlenyomatokat! -
Zyrius
aktív tag
válasz
tatabánya
üzenetére
Néztem a tesztet a GPU meg akar forrni, mert vízhűtéssel tolják, ami befelé szívja a radiátor leadott hőjét.... ez a ház szerintem alkalmatlan vízhűtésre még akkor is ha azt mondják, hogy úgy lett kialakítva. léghűtéssel 2db 120mm jó venti elöl 1 hátul egész más eredményeket hozna szerintem. Persze ez mind csak teória

-
Zyrius
aktív tag
válasz
Ace Ventura
üzenetére
Szia, nekem N200-am van egy i5 4570-nel szerelve, elég nagy cpu és vga hűtővel simán elfér.
A kábelelvezetés lehet picit nehézkes (megoldható türelem kérdése
) ha olyan tápod van amihez kilométer hosszú kábelek járnak.
A gyári ventillátorok nem a legjobbak. Konkrétan nálam most nincs bent venti és nem értem el rosszabb hőmérsékleten venti nélkül, mint a gyári ventivel, ami hangosnak sem mondható, inkább semmilyennek
.
Shell tesztjei alapján 1 ezresért lehet már jóféle ház ventiket tenni bele az javasolt bele szerintem 2 darab aztán nem lesz vele gond.
Nem bántam meg, hogy megvettem, kifejezetten minőségi ház látszatát kelti... ettől függetlenül azért szemezek a Corsair 350D-vel
-
tatabánya
senior tag
válasz
Ace Ventura
üzenetére
egész jókat kapott külföldi oldalakon, csak ne lenne ilyen ronda
: -
Ace Ventura
addikt
-
törölt tag
válasz
Ace Ventura
üzenetére
A QS-202 -nél szerintem jobb.
15 mm a wiring space, de lehet tenni máshova is kábeleket, nekem nem volt vele gondom.
0.6-os anyag, stabilitás közepes.
Az egyik oldallapi csavar épp a tápcsavar mellett van, kényelmetlen betekerni.
Kicsit szedi az ujjnyomatot és ugye nagyon gyenge a hűtése (i7-hez, visherához, nagy VGA karikhoz nem ajánlom), de összességében kellemes meglepetés volt számomra. -
korcsi
veterán
válasz
Ace Ventura
üzenetére
ShellKretor "tesztelte" (ezt így konkrétan nem mondta), annyit árult el eddig, hogy tetszett neki, de hűtésben nem túl erős (elég gyenge), amúgy ennyi van róla jelenleg.
-
Ace Ventura
addikt
Sziasztok!
Van itt valakinek CM N200-as háza? Milyen véleménnyel vagytok róla?
Küldőre, méretre nekem tetszik.Anyagminőség, stabilitás érdekelne. -
törölt tag
válasz
1stVikman
üzenetére
A RED Wing az egy nagyon jó ár / értékű választás, kiválóan hűt, ráadásul halk is.
Alapvetően minden fajta ventit lehet szabályozni.
- lehet 3 pineset is
- 4 pines, PWM-est
- és MOLEX-est is3 pinest elég sok alaplapról lehet, ez deszka függő, meg kell nézni a leírását, a Chasis FAN-okat általában lehet
4 pinest, PWM-es kimeneten lehet szabályozni, de lehet 3 pines kimeneten is.
Az előlapi potméteres szabályzó paneleken általában 3 pines csatlakozás van, de létezik molex-es is.
Én általában az alaplapot használom vezérlésre. A CPU PWM kimenetre akár másik 2-3 db PWM-es ventit is sorba lehet kötni. Ha van 1 vagy 2 db 3 pines kimenet, ami szabályozható, akkor ott elosztó kábelekkel 2-öt vagy 4-et is lehet vezérelni.
Szóval számtalan lehetőség áll rendelkezésre, kinek mi a szimpatikus.
Ez a ZAMNAN Fanmate pl. csak 1 db ezres és simán 3-4 ventit is rá lehet kötni elosztóval. Mondjuk 3 db elosztó is kb. 1500 Ft, szóval már 2500-nál tartunk, 3500 Ft-ért meg a Scythe-nek is megvehető a 4x3 pines előlapi vezérlője, a 3t.hu -n van ennyiért.
-
1stVikman
senior tag
válasz
üzenetére
OK, köszi, elmentem ezeket is. Meg még erre gondoltam a tesztjeid alapján: Xilence
Egyébként ezeket a ventilátorokat lehet szabályozni külső eszközről, ilyen tekergetős potméteres előlapi panelről, vagy akár alaplapról?
Vagy egyáltalán mitől függ, hogy egy ventilátor szabályozható-e? -
törölt tag
válasz
1stVikman
üzenetére
Ha fehér kell, akkor talán ez a Bitfenix Spectre.
esetleg:
Arctic Cooling Arctic F12 - 120mm -
1stVikman
senior tag
Köszi, lekönyvjelzőzöm.

Remélem nem emelik feljebb az árát, és ennyi körül marad akkor is, mikor végre elhatározom magam, hogy meg is veszem a komplett konfigurációt
@ShellKretor
Érdemes az elejébe még 1 12 cm-es ventit tenni, ami a merevlemezeket hűtené? FD3K-nál?
Mert terveim szerint a középső rekeszből kivenném a fiókokat, visszafordítanám klasszikus állásba. A stabilitás megmaradna és így az alap első venti akadálytalanul tudná befelé tolni a levegőt. Csak az alsó rekesz maradna hűtés nélkül, de kérdés, hogy kell-e egyáltalán? -
törölt tag
válasz
speedydb23
üzenetére
Van róla cikk.
Amúgy kicsit fapados, hangos is. Gigabyte-tól ne várjál sokat házak terén
Ha már itt tartunk, kiktől láttam eddig jó házakat?
CORSAIR, csak jót
Bitfenix-et is ide sorolnám
a Fractal-t is
talán Xigmatek is ide kerülne és NZXT is
Nexus-ok is elég jók
IN WIN mindenképpen ide
Nanoxia-t isJót és gyengét is:
Coolermaster (árfüggő főleg)
Antec
Zalman
Thermaltake
Silverstone
Lian Li-t is ide tenném, mert ugyan ALU, de vannak instabil házaikÁltalában gyengét:
Sharkoon
Aerocool
Mtech
Enermax
Gigabyte
Cougar
Chieftec (bár csak egyet láttam
-
speedydb23
senior tag
válasz
üzenetére
Erről mi a véleményed?
Gigabyte GZ-G1 Plus -
dauphin
aktív tag
válasz
1stVikman
üzenetére
Szia! A pcx által forgalmazott FD Core 3000 valóban nem az USB3-as verzió, Ezt a hivatalos Fractal Design oldalon közölt ház méretparamétereiből szűrtem le - 200x430x480mm: ez a sima 4 USB2-es (ezt árulja a pcx), az USB3-as pedig 200x444x480mm (itt kapható).
-
-
törölt tag
válasz
1stVikman
üzenetére
Az Ostrog instabil, nem ajánlom.
A Fulmo-t még nem teszteltem, de a SpineRex sem volt masszív, félnék hogy a Fulmo sem az.
Szerintem az Enermax, a Sharkoon és az Aerocool, mint ha egy helyről vásárolnák az alapanyagot...Az Asgard Pro az egy jó ház.
Viszont az FD3K és a Zalman Z11 is többet tud, bár utóbbit kizártad.Marad az FD3K és az RC692.
Ezek közül kellene döntened.
A 692-ben belül van a tápegység porszűrője.
Egyébként mindkettő jó ház és jól is hűtenek.A 692-ben biztos van USB3.
Szóval marad az RC692, vagy megkérdezed a PCX-et és ha USB3-as a Fractal, akkor azt veszed amelyik tetszik, mert innentől kezdve már csak az számít.Az RC692 mondjuk elöl nem kék LED-es?

-
törölt tag
válasz
speedydb23
üzenetére
Az az Aerocool ház egy fröccsöntött gagyi műanyag, szerintem.
-
1stVikman
senior tag
Sziasztok!
Másik topik segítségével kezd testet ölteni egy konfiguráció, de a ház kérdésben nem vagyok még biztos.
10-20 ezer forint között költenék rá, elvárásaim kb. ezek lennének:
-ház tetején , vagy az ez előlap legfelső részén legyenek az USB, Jack csatlakozók és power gomb
-legyen rajta USB 3.0-ás csatlakozó, lehetőleg belső 19 pin-es kábellel
-elfogadható mértékben szellőzzön, és ne legyen hangos
-ha világít rajta ventilátor, azt lehessen kikapcsolni valahogyan
-alsó tápos legyen
-lehessen szabályozni a ventilátorokat (pl ezzel:[link])
Eddigi kiszemeltjeim (nem mind fér bele az elképzelt keretbe
) :
Enermax Ostrog
Enermax Fulmo Advanced, esetleg Basic
Xigmatek Asgard Pro
Cooler Master 690 Advanced II
Aerocool Templarius Telum
Zalman Z11 Plus - (a ház nagyon tetszik, de nem tetszik benne az USB 3.0 csatlakozás, és a kikapcsolhatatlan led a ventilátorokon)
Fractal Design Core 3000-USB3 - titkos befutó, csak nem tudom, hogy pcx ezt árulja-e vagy a simát
Már 1 hete csak teszteket olvasgatok és bemutató videókat nézegetek mindenféle nyelven, de egyszerűen nem jutok dűlőre. És már zsibbad az agyam.
Ha esetleg van más jóféle ház azt is szívesen veszem.
Remélem tudtok segíteni, előre is köszönöm:
Vikman -
Rypejakten
addikt
válasz
speedydb23
üzenetére
tipikus vevo vagy.
-
speedydb23
senior tag
válasz
Rypejakten
üzenetére
Ránézésre az a Bitfenix nem ennyire szellőzős mint a Strike.

Meg valahogy megfog ez az X-es design, lehet csak én is a tipikus vevő vagyok akinek bármit el lehet adni szép csomagolással.

-
Rypejakten
addikt
válasz
Bigemperor
üzenetére
ennel nagyobb helyet ne kivanj, igy is belefer a hutok 95%-a.

-
Bigemperor
senior tag
válasz
Rypejakten
üzenetére
Akkor nem a legnagyobb a hely.
De persze a Noctua sem kicsi.
-
Rypejakten
addikt
válasz
speedydb23
üzenetére
egynek elmegy, 10k-ert tobbet ne nagyon varj, de en inkabb Bitfenix Merc Alphat vennek ennyiert, az legalabb bizonyitottan jol szellozik.
-
speedydb23
senior tag
Erre valaki?

(#37648) speedydb23 -
Rypejakten
addikt
válasz
Bigemperor
üzenetére
elviekben 161mm, de pl. egy Noctua NH-D14 is belefer, szal ez valamennyire pontos is.
-
speedydb23
senior tag
-
Nah, Megjött a FD Core 1000, gyors jellemzés:
A megszokott anyagminőség, sok csavar, tartalék rács, etc. Oldallapok nagyon masszívan vannak rajta, úgy kell letépni. A viking még mindig ott dolgozik, aki a Core 3000 házam csavarjait megtépte... ennél is enyhe túlzás a szerszámmentesség
alaplapi csavarok közül 1-2 teermészetesen fogót kért, ez a nagytesónál is így volt. A fura HDD tartó miatt a sata tápkábelek rövidek voltak (ill. az alsó hdd-n feszült volna), így molex->sata átalakítót használtam.
Alaplapi tálcán nincs kivágás, szerelésnél erre gondolni kell.
A kék led tulajdonképpen kamu. Az nem led, hanem egy lézerágyú. Szerintem rakhatták volna lemez m,ögé, azon is átvilágítana...![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Csúszásgátlós talpa jó, de a szivacsos cucc a nagytesónál is tömörödött, gondolom ez is összébbmegy pár hónap alatt... utána is tart, ennek vastagabb, mint az enyémen volt.
10 k alatt az egyik legjobb ház szerintem, amennyiben az ODD/HDD hely elég (2 oldalra fordítva, egy ODD és alatta egy ODD vagy HDD hely van.) -
törölt tag
Melyiket ajánljátok egy piros környezetbe ? (mindegyikben a lehető legtöbb venti lenne)
1. Cooler Master Storm Scout 2
2. Zalman Z9 PLUS (7 piros LED venti lenne benne)
3. Cooler Master HAF X nVidia NV-942-KKN1 (zöld ami hátrány, de egyébként tetszik
4. Thermaltake Level 10 GT (a benne lévő fan mod nem lenne baj)
5. BitFenix COLOSSUS VENOM (piros led végig meg a piros LED ventik) -
dauphin
aktív tag
válasz
wmarci
üzenetére
A házad mini ITX alaplapokat fogad. Ebben a kategóriában keres magadnak egy megfelelőt árban és tudásban.
A Milyen alaplapot vegyek topikban biztos tudnak segíteni neked. -
wmarci
senior tag
Sziasztok!
FM2-es alaplapot keresek Cooler Master Elite 120 Advanced házhoz.
GA-F2A75M-D3H megfelelő lenne? Vagy nem igazán tudom ezeket a méretezéseket, ez már egy külön szabvány?
-
törölt tag
válasz
Lori82
üzenetére
bele lehet, amelyikbe ATX mehet, abba mATX is
sőt, a mATX 4 db alap furat az megegyzik az ITX-el is
nekem van egy ITX alaplap egy Merc Alpha-ban
-
Lori82
senior tag
Sziasztok nem tudjátok véletlenül,hogy a Raidmax Ninja 918 ws jó öreg házba bele lehet-e rakni a mATX-es alaplapot.?avernak nagyon szűkös a kerete és ezen is szeretne spórolni.
-
tixem
addikt
Kolink cxa-sa01
Ipontól válasz, gondoltam iderakom hátha valaki szintén információt keres róla
"...A ház nem cablemanagement-es.
Ventilátor nincs benne, 8,9cm-est tud fogadni, egyet előre és egyet
hátra valamint oldalra is egyet, ahova 12cm-est tud tenni, de sajnos
ezt nem merem már 100%-ra állítani. Eltérő gyári leírást találtam csak
erről.
A ház mérete 410x175x420mm.
Maximum 155mm-es hűtőt tud beleszerelni..."ez így nagyon nem éri meg

-
törölt tag
válasz
gregus021
üzenetére
vagy 300 -ért

Tápegység
P4 4pin hosszabbító 25cm -
Rypejakten
addikt
válasz
gregus021
üzenetére
megveszed, megprobalod, ha nem, akkor veszel egy 4pines hosszabitot, 400 forintert.
-
gregus021
tag
Sziasztok! Egy Corsait Carbide 300R-hez elég hosszúak a Gigabyte Superb 460W kábelei?
-
korcsi
veterán
válasz
üzenetére
Nem értem a táblázatodat."Ezért mind a 4 adatot, minden háznál feltoltam az úgy mond valódi/látványos/hihető sávba, hogy mutatósak is legyenek." akkor nem szóltam
Hogy on is legyek N200-ban milyen gyári ventilátorok vannak? Házban szereplő légkeverőkre gyártók nem szeretnek típust meg adni.
-
Rypejakten
addikt
válasz
Rypejakten
üzenetére
*talalhatsz, nem tudok irni.
-
tixem
addikt
hát akkor felejtős :/ core 1000 szimpi, de ne tudom. Lehet apró lesz belőle, és keresek egy cm 370-et hátha akad pár jó áron

-
-
tixem
addikt
Erről tud valaki valami konkrétat mondani? Méretei, mekkora cpu hűtő fér bele max stb. Hány ventivel van? Csak mert alsótápos és nem is túl drága. Költséghatékony házat keresek egy low budget géphez
danke

-
törölt tag
Tényleg jár az FD3K-hoz 5.25 colos előlap, 3.5 colos belsővel

-
-
mqm
senior tag
válasz
üzenetére
Nem láttam a szerkesztésed. Bocsi:))
Egy CM hyper 412 slimre akarom rávarázsolni mert a gyári 2-vel nem vagyok megelégedve. És ez az alaplapom. -
Xaels
félisten
Fractal Design Core 1000. Bár összerakva jól néz ki, de személy véleményem szerint érezhető rajta az olcsóság. A gyári előlapi venti kuka, nem szabályozható és amellett hangos. Az alaplapot éppen csak sikerült bevarázsolni és papíron nem fogadja a legtöbb 12cm-es ventivel szerelt hűtőt, de ennek ellenére sikerült valahogy a Cooler Master T4 ellenére is feltenni az oldallapot ahogy a képeken is látszik. Az oldallap nyeklik és nagyon szorul. Azt mondom aki mATX-ben gondolkodik az maradjon a drágább de sokkal minőségibb NZXT Vulcan-nál.
-
Pocok256
veterán
Sziasztok számítógépházat keresnék valami ehhez hasonlót fontos hogy min 90Wattos táp legyen benne és, monitor hátuljára lehessen szerelni valakinek esetleg ötlete ?
-
dauphin
aktív tag
Szia. Szerintem a típuskód alapján kérdezz a bolttól: az USB3-as verzió kódja: FD-CA-CORE-3000-USB3-BL. Valószínű, hogy ezen kód alapján szerepel a nyilvántartásukban, vagy ha ott nem, akkor magán a ház dobozán megtalálható, tehát utána tudnak nézni.
A sima Core 3000-nél az USB3 megjelölés nincs meg. Vagy nagyon naiv lennék? -
törölt tag
egyébként FD3K copright by Rypejakten

-
törölt tag
Benne van a Delta-T hőfok listában mindegyik ház. A HAF912 ugyan nincs, de annak a belseje az teljesen Enforcer, szóval nagy valószínűséggel ugyanúgy hűtenek. Egyébként a napokban lesz konkrét adat a 912-ről is.
A hangosság is kicsit viszonylagos, annyira nem szubjektív, mint a "hogynézki", de lehetséges, hogy ami XY-nak hangos, az ZW-nek csak a közepes kategória. Az FD3K-ról én azt tudom mondani, hogy leszabályozva a ventiket nekem halk. Felerősítve mondjuk közepes, de hangosnak én akkor sem mondanám.
A Fractal ventiket annyira nem ajánlom, az egyik venti tesztemben mértem őket, igazából csak középszerű hatékonysággal rendelkeznek. Ha jobb ventire cseréled azt a 3 FD ventit, tovább fognak javulni a hőfokok, bár így gyárilag is a 3K az 5. a ranglistában.
Új hozzászólás Aktív témák
Olvasd el a topic összefoglalót!
AJÁNLOTT HÁZAK 2024
GN: 2024 Legjobb házai
GN: 2022 legjobb házai
GN: 2021 legjobb házai
- LEGO klub
- Path of Exile (ARPG)
- Milyen légkondit a lakásba?
- BestBuy topik
- Intel Dual Core 2000 felhasználók barátságos offolós topikja
- Peugeot, Citroën topik
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- Villanyszerelés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B760M i7 12700 32GB DDR4 512GB SSD RX 7800 XT 16GB LianLi Lancool 216 ARGB 750W
- LG 27GR83Q-B - 27" IPS / QHD 2K / 240Hz & 1ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync / DisplayHDR 400
- Apple Imac 21,5 Inch, Late 2015! Intel Core I5 + Intel Iris Pro Graphics. 1TB Háttértár!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

. kipróbálnám szívesen a házat, mg gondolkodok rajta úgy is kell ipontól rendelni ismerősnek lehet eljön azzal ez is...

)
) ha olyan tápod van amihez kilométer hosszú kábelek járnak.
Kár érte.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Busterftw