Hirdetés
- Yettel topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Luna Ring 2.0 - így van értelme
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
-
Mobilarena
Spórolj magadnak és másoknak időt, olvasd el az összefoglalót, és annak megfelelően kérdezz!
Aki nem hajlandó elolvasni az összefoglalót, erre bökjön rá:
----> Ajánlott házak adatbázisa <--- frissítve 2024 november
Ha kérdeznél, ennyit írj meg:
1. Mennyit szánsz a házra
2. Mi megy bele (legalább alaplap, CPU hűtő)
3. Bármi más ami Neked fontos (RGB, oldalablak, szín stb)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bodor
veterán
Köszönöm szépen a válaszokat!
Akkor FSP 400W FSP400-60APN 85 lesz a táp. -
zserbox
őstag
fractal core 30000 vagy a define mini-nek jobb a hűtése azonos hangerő mellett?
tudom hogy a core 3000 hűtése jobb, de a zaj érdekelne, mert a define mini ugye zajszigetelt -
Drizzt01
őstag
válasz
Gabor901127
üzenetére
Mezei egyszerűséggel ki szoktam húzni . Eddig semmi baja nincs , pedig minden nap hozom-viszem
-
Bodor
veterán
Sziasztok!
Az alábbi konfighoz jó lenne a Sharkoon Vaya ház?
Kell szerintetek még egy venti hátulra is?LAP : ASRock B75 Pro3-M ~16K
CPU : INTEL Pentium G2020 ~15K
RAM : CORSAIR 4GB Vengeance Blue DDR3 1600MHz CL9 KIT CML4GX3M2A1600C9B ~11K
ODD : SAMSUNG SH-224BB/BEBE Fekete OEM ~4K
HDD : SEAGATE 500GB Barracuda 7200rpm 16MB SATA3 ST500DM002 ~13K
TAP : FSP Hexa 400W ~10KÜdv
-
jookomak
őstag
válasz
Mr. Erikszon
üzenetére
Abszolút. Nem nagyon tudnak elromlani. Max a venti. Vagy a kapcsoló. Esetleg karcos lesz. De normális ember azért vigyáz a cuccaira, köztük a házra. Persze ajánlott a személyes átvétel, hogy ezeket átnézd.
Őszintén szólva még nem hallottam elromlott kapcsolójú házról. Venti az szarhat be, de általában úgyis gagyik járnak a házhoz, és az ember cseréli. -
Savanya
addikt
Volna egy kérdésem : Használja valaki rendszeresen Xigmatek Midgard II sata dokkolóját ?
-
Mr. Erikszon
senior tag
Használtan házat venni jó 5let?
-
andree04
aktív tag
válasz
üzenetére
Ebben a Prominent-ben tényleg ferde a 2 db HDD keret?mindegyik képen látni,ennek ellenére Corsair 300R lesz megvásárolva,talán ö jobban tetszik,Prominent előnye meg tényleg hogy jobban felszerelt,de igy akár a corsair-t is fel lehet szerelni,porszűrő,hangszigetelés.Köszönök mindent.
-
Drizzt01
őstag
Sziasztok . Milyen házat ajánlotok vízhűtéshez? El kellene férni benne 2 db 240 , vagy 280-as radinak . A legjobb az lenne , ha elférne a tetejében egy tripla120-as és egy dupla ha lehet az elejében különösebb átalakítás nélkül . 5.25-ös hely nem szükséges max 3 db , az ssd-t pedig el tudom helyezni máshol is .
-
törölt tag
válasz
andree04
üzenetére
Hűtést illetően kb. egy magasságban találhatóak. A Prominent előnye, hogy hangszigetelt, igazából egy RC 692 koppintás holland módra, de jó. A 300-as Carbide fényes felületű, de nem kifejezetten ujjnyomat érzékeny. Ami nálam volt, az csak 19 pines USB3 dugót kapott, USB2 nincs rajta, csak 19 pinre lehet csatlakoztatni. A Midgard II gumis soft-touch borítású, olyan Shinobi szerű, vkinek ez nem jön be. Szolgáltatásokat illetően venti szabályzó és sata dokk is van rajta (a Nexus-on is van sata dokk). Carbide-ba kevesebb vinyó is szerelhető, csak 1 db blokkja van. Carbide-nak elöl vannak a csatijai.
-
andree04
aktív tag
válasz
üzenetére
Igazából alap felhasználás lesz,de ha már házat veszek akkor bebiztosítom magam,és ezért néztem ki e 3 házat,letisztult forma,jó szellőzés,igényes kialakítás stb,hisz bármelyik táblázatban előkelő helyen vannak,persze a pénztárca is befolyásol,de szerintem ha már ház ,igaz nem sokat fogom használni,mert csak bepakolok mindent azt ott hever a földön vagy 5 évet,de akkor is 25ezret megér bármelyik is.
-
andree04
aktív tag
XIGMATEK Midgard II
Nexus PROMINENT R
Corsair Carbide 300R
Közel egy súly csoportban vannak mégis melyik az amelyik kiszolgálna minden igényt 5-6évre?
Előre is köszönöm. -
atish15
aktív tag
Vagy az új Corsair Carbide 540
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

-
WP14
őstag
válasz
üzenetére
Fasza lett a video
Jó ház, belülről tetszik is, csak a "katonai" külső nem jön be, no meg az előlap lehetne "egyszerűbb" is, mondjuk egy fekete telerácsos. Jó lenne, ha lenne egy vállalkozó kedvű szakember, aki összefűrészelne egy profi házat a 10 legjobb ház előnyeivel és kiküszöbölne minden hátrányt, így piacra dobhatna egy ízig-vérig magyar házat, a neve lehetne Hungaro-kuckó 
-
tibee77
őstag
Irodába berakni egy Paksot?!

-
törölt tag
Íme egy egyszerűbb iroda rendszer:
1200-as táppal
CFX vagy SLIKinek kell ilyen az irodába? FHD-n jól megy a Battefield

-
törölt tag
válasz
Gabor901127
üzenetére
Ha egy helyen van az összes kábel, egy nagy csomóban, akkor 3-4 cm wiring space is kevés lehet

-
törölt tag
válasz
Mr. Erikszon
üzenetére
A Silencio-k nagyon gyengén hűtenek, én Vishera-t nem tennék bele. Az Overseer az jó ház, igaz még mindig érződik rajta a TT műanyag feeling itt ott, de már nem annyira mint egy Commander MS-I -on

Amúgy baromi jól néz ki (szerintem).
-
Mr. Erikszon
senior tag
válasz
Mr. Erikszon
üzenetére
Még a CM silencio 550-re gondoltam de nem tudom hogy passzolna egy gamer pc-hez.
-
törölt tag
válasz
Mr. Erikszon
üzenetére
de az is
-
törölt tag
válasz
Mr. Erikszon
üzenetére
Coolermaster RC 692
Coolermaster SCOUT II Advanced
NEXUS Prominent R
BitFenix Raider
ZALMAN MS 800 Plus -
törölt tag
válasz
Gabor901127
üzenetére
Miért szűkös a hely az Overseer-ben? 2 cm a wiring space, az kb. elég szokott lenni.
-
törölt tag
válasz
nyaflaty
üzenetére
Amennyiben halkság és jól is hűtsön, akkor:
NANOXIA Deep Silence 2
rövid hír róla -
sg22
senior tag
milyen hazat ajanlanatok 8-12k korul?
ATX alaplap, es also tapos jolenne : )
jatekos gepkoszi
-
Gabor901127
tag
válasz
Mr. Erikszon
üzenetére
Én 22 ért vettem használtan, szerintem a hátlap és az alaptálca között kissé szűkös a hely, meg kb 10 kiló a ház.
Egyébként nagyon minőségi, nagyon halk és semmi rezgést nem érzek. Esetleg a táp alá kell barkácsolni valami gumi rezgés csillapítót, mert az sajnos nincs. -
Mr. Erikszon
senior tag
válasz
Mr. Erikszon
üzenetére
Thermaltake overseer-re gondoltam.
-
Mr. Erikszon
senior tag
Akkor ajánljatok valami jó gamer házat 30k ért.
-
nyaflaty
tag
válasz
üzenetére
Amúgy most egy corsair carbide 400R-m van. Azzal meg vagyok elégedve, csak most jó áron tudnám lecserélni, és nem lenne rossz egy integrált sata dokkoló.
Akkor a ghost helyett melyiket javasolnád? Esetleg egy másik fajtát, ami nincs a listában? A Halkság a fő szempontok között van.
-
nyaflaty
tag
Sziasztok!
Ház vásárlás előtt állok, és szeretném a hozzáértők véleményét kikérni, hogy melyiket válasszam:
Bitfenix Ghost
Xigmatek midgard II
Nexus prominent RMindegyikről olvastam a teszteket, személy szerint a ghost felé hajlok a hangszigetelése miatt, igazából az a kérdés, hogy elég lesz e a hűtésteljesítmény egy 8320as procinak, meg egy 7950-nek. A procin Be Quiet! Dark Rock Advanced C1 hűtő van.
Köszi előre is

-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
Mr. Erikszon
üzenetére
Szerintem jó hasonlat volt, mert én nap mint nap nézem a házat, gyakran szerelem, cserélek benne alkatrészeket, ventilátorokat, USB eszközöket csatlakoztatok, több 10 ezres alkatrészeket üzemeltetek benne, amelyeknek egyáltalán nem mind1, hogy pl. milyen hőfokon üzemelnek és az sem mind1, hogy a ház milyen zajjal képes megfelelően alacsony hőfokon tartani a komponenseket, élettartamuk növelése céljából, rendszer stabilitás szempontjából és a fülem miatt sem.
Fentiek miatt törekszem arra, hogy olyan minőségi, hűvös, aránylag halk, masszív, stabil, jól szerelhető, több szolgáltatással bíró kuckót vásároljak magamnak, amely egyébként esetleg még tetszik is

-
törölt tag
válasz
Algotis
üzenetére
Külön nem tudja, csak egyszerre, mivel 1 db kimenete van.
eriklambing: "Keveset szánok a házra úgyis csak áll benne a gép."
Végül is az autóban is csak ülsz, meg az irodai székben is, teljesen mind1, mikor megy tönkre a gerinced, 35 évesen vagy életed végéig jó és nem bénulsz le.
(#36941) sedo : Szerintem ugyanazok a 14-es Fractal ventik vannak benne, mint pl az FD3K tetején és elején is. Nem mondanám, hogy kiváló légszállítással bírnak. Van náluk jobb, még a 12-esek között is. A venti szabályzó is megvehető 1-2eFt-ért külön, legalábbis a Midgard II-höz pl. hasonló van.
-
Free04
tag
Üdv!
Egy kaze server ventivezérlő elfér egy ajtós házban (pl Define R4)?
-
sedo
tag
válasz
jookomak
üzenetére
Köszi, megnéztem őket, igazából a hangszigetelés és porszűrés szempontjából szerintem csak a FD Define R4 jöhet szóba mint CM Silencio 550 alternatíva. Az előlapi HDD dokkolót kicsit sajnálom, mert vicces feature, de sokkal fontosabb, hogy 14 centisek a ventik, és ha szükség van rá, akkor megfelelően bővíthető is.
WP14 (#36939): Köszi, néztem, igen, de most ez az R4 elgondolkodtatott. Ebben nem kell ventit cserélni (elég pozitív dolgokat írtak a gyári 14-esekről, szemben a CM ventikkel), plusz van benne egy átmenetileg használható fesszabályzó 3 ventihez, ezeket beleszámolva már árban is majdnem ugyan ott van a kettő.
-
Mr. Erikszon
senior tag
Sziasztok Gamingre kéne valami olcsó ház.Használtan egy
Thermaltake V3 black 3 plusz hűtővel karcolás nélkül,minden alkatrésszel megér 6e Ft?
Vagy vegyek újan valamit?
Keveset szánok a házra úgyis csak áll benne a gép. -
jookomak
őstag
Olvass vissza kicsit, épp ez volt a téma. Gyakorlatilag 4 értelmes versenyző van ebben a kategóriában: Nanoxia deep silent, nexus prominent r, bitfenix ghost, és a fractal design define r4. Árban kicsit többek, hűtés, felszereltség hasonló, kis eltérésekkel. Válaszd amelyik szimpi, itt már nem lehet túlzottan mellélőni.
-
sedo
tag
Hali!
Jól hangszigetelt, jó porszűréssel rendelkező gépházat keresek, nagyjából 20-25 ezer forintig bezárólag. Egy A10-5800k lenne benne, egyelőre VGA nélkül. Tudom, kompromisszumot kell kötni a halkság vs szellőzés ellentét feloldásához, amire hajlandó is vagyok: a gép kb 90%-ban minimális terheléssel fut, így ilyenkor a lehetőségekhez képest hangtalannak kéne lennie. Viszont úgy kell összeállítani az alkatrészeket, hogy ha véletlenül fullra kell pörgetni pár órára, akkor nyugodtan legyen hangos, de képes legyen megfelelően hűteni.
CM Silencio 550-et néztem, ami igazából minden szempontból megfelelőnek látszott számomra, viszont azért olvastam pár negatívumot a hűtését illetően. Gyári ventikről szinte egybehangzóan mondják, hogy kuka, viszont állítólag egy halkabb/jobb légszállítású ventit is ellehetetlenít a gépre vágott szellőzőrács, főleg hátul. Nagy légszállítás mellett meg nyilván komoly hangja is van, amivel értelmét veszíti a hangszigetelés. Ezen kívül nem is túl széles, ami azért is baj, mert a magas bordával rendelkező memória modulok miatt széles cpu hűtő nem jöhet szóba, a magas meg nem fér be a kb 150-160mm helyre.
Bitfenix Shinobival van tapasztalatom, fantasztikus ház, de a megváltozott körülmények miatt annál halkabbra, hangszigeteltre lenne szükség. Antec Solot használtam még régen, az például nagyon jó volt, simán elég volt a légáramlás elöl és hátul 1-1 ventivel. Ezt várnám az 550-től is, de attól félek csalódnék.
Köszi mindenkinek előre is!
-
törölt tag
Kiválóan hűt. 70 db ház közül az első 5-ben van.
Mennyire halk? Ha halkítva vannak a gyári ventijei, szerintem kellemes. -
mqm
senior tag
A Fractal design core 3000 mennyire hűt jól? Valamint mennyire nevezhető halknak? Nem nagyon találtam értelmes beszámolót a kuckoról. Az ára ugyanis szimpatikusabb a Migrad2-nél.
-
bluyoo
nagyúr
Nem tudom soha nem volt dolgom ezekkel a kütyükkel. Nem kellett soha.

Egy jó alaplap, plusz ventilátorok, és nincs szükség ezekre a hardverekre.
Talán a Léghűtés topik - halkan de hatékonyan topic-ban .....
-
bluyoo
nagyúr
válasz
Algotis
üzenetére
Újra a felhasznélói kézikönyv
10-es pont. -
bluyoo
nagyúr
válasz
üzenetére
Pont Algotis linkelte a kérdésében
[link] de pl. az iPon-ban is van.(#36919) Algotis
3,5" helyre építhető ....az is foglalt? -
Algotis
addikt
válasz
Gabor901127
üzenetére
Az, hogy nincs helye már...
-
törölt tag
válasz
Algotis
üzenetére
A FAN MATE bárhova felragasztható, mellékelnek hozzá egy ilyen öntapis akármit.
A 13 ker-hez közeli boltokkal nem vagyok képben, keress talán árgépen rá.
Van 3500 Ft-tól ilyen 4 potival tekergetős venti modul is.
3500 Ft(#36916) Gabor901127: Ezt a Xilence FAN controller-t hol lehet kapni magyarhonban?
-
Algotis
addikt
Valaki tudna nekem mondani egy olcsó ventiszabályzót, ami tudja kezelni a 2 db 3 pines ventimet?
Vagy molex-re is van átalakító, de kéne valami, mert a lapom nem tudja a pwm-et, amúgy meg hangosak a ventik
-
törölt tag
"Az alaplapi tálcába a távtartóknak menete rosszul van "kifaragva" és nehezen lehet behajtani a csavarokat"
Ez baromság, több FD3K ház is volt már a kezeim között, több alaplapot is szereltem beléjük. Valami egyedi eset lehetett...
"A táp 4 csavarjából csak 3 megy bele a tápba mert elvan csúszva a furat, és hasonlók"
Nekem semmi bajom nem volt vele, volt már benne szerintem CORSAIR VS450, VS350, CX430, FSP APN 350..., talán CTG500 is, nem emlékszem már...
Ha a logout-os cikkre gondolsz, amit egy olyan srác írt, aki egy kodegen házról váltott, akkor én azt nem veszem figyelembe. Kombinát fogó nekem sohasem kellett egyetlen egy házhoz sem. Egyébként is van az alaplapi tartóknak behajtója, nem kell ahhoz kombinát fogó... szerintem az egy elcseszett cikk. Nem hiába akarják, hogy írjak másikat

-
Algotis
addikt
Ez a ventilátor szabályzó hogyan működik?
Rá lehet dugni a 3 pines ventiket, vagy molexot kell rádugni?
-
bluyoo
nagyúr
válasz
Algotis
üzenetére
Sajnálom. Úgy már jártam hogy nem akarta vezérelni őket, de miután letiltottam a BIOS-ban a vezérlési funkciókat minden működött (bár rég nem volt rá szükségem).
(#36908) Algotis
[link] Ha minden igaz akkor ez az. Egy molex táplálással 3db 3pin-es ventit tud külön szabályozni. -
mqm
senior tag
válasz
üzenetére
Az alaplapi tálcába a távtartóknak menete rosszul van "kifaragva" és nehezen lehet behajtani a csavarokat, A táp 4 csavarjából csak 3 megy bele a tápba mert elvan csúszva a furat, és hasonlók.---> Én személy szerint csak olvastam róluk + amilyen mázlista vagyok tuti minden létező ilyet meg is szívnék a ház beköltözésénél mivel nem vagyok valami nagy guru.

-
Algotis
addikt
Van valami progi amivel legalább ki lehet kapcsolni menet közben a ventit?
Ha már szabályozni nem lehet, ki lehet valahogy kapcsolni?
Vagy van rá valami eszköz?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el a topic összefoglalót!
AJÁNLOTT HÁZAK 2024
GN: 2024 Legjobb házai
GN: 2022 legjobb házai
GN: 2021 legjobb házai
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen légtisztítót vegyek?
- Linux kezdőknek
- Lassan küszöbön a NTE: Neverness to Everness premierje
- Apple MacBook
- Yettel topik
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Nintendo Switch 2
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Képregény topik
- További aktív témák...
- Apple iPhone 17 Pro Max 256GB Bontatlan Független Összes Szín / 27% áfás ár
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Arris VIP7100 Android TV 4K
- Sudokoo NEXAURA 360 Liquid Cooler, 360mm vízhűtés!
- Apple iPhone 12 Pro Max 256 GB Blue 100% Akkumulátor 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Jó ház, belülről tetszik is, csak a "katonai" külső nem jön be, no meg az előlap lehetne "egyszerűbb" is, mondjuk egy fekete telerácsos. Jó lenne, ha lenne egy vállalkozó kedvű szakember, aki összefűrészelne egy profi házat a 10 legjobb ház előnyeivel és kiküszöbölne minden hátrányt, így piacra dobhatna egy ízig-vérig magyar házat, a neve lehetne Hungaro-kuckó 

Busterftw