Hirdetés
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Yettel topik
- Xiaomi 17 - még mindig tart
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- T mint tavasz: képeken a közelgő Xiaomi 17T
- One mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
Spórolj magadnak és másoknak időt, olvasd el az összefoglalót, és annak megfelelően kérdezz!
Aki nem hajlandó elolvasni az összefoglalót, erre bökjön rá:
----> Ajánlott házak adatbázisa <--- frissítve 2024 november
Ha kérdeznél, ennyit írj meg:
1. Mennyit szánsz a házra
2. Mi megy bele (legalább alaplap, CPU hűtő)
3. Bármi más ami Neked fontos (RGB, oldalablak, szín stb)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Wasp91
aktív tag
válasz
Inkv1zítoR
üzenetére
Nem semmi neved van.
Amúgy a HAF 912+ szellőzik jobban. -
horush
addikt
válasz
Inkv1zítoR
üzenetére
Szerinted? A silencioba összesen két 12cm-es ventit lehet tenni, a haf 912+-ba pedig előre és felülre 20cm-est, hátra 12-est, oldalra pedig 14-est.
-
Nico Bellic
csendes tag
válasz
Steelmanus
üzenetére
Köszi a videót és a segítséget.

-
Inkv1zítoR
tag
Szerintetek egy CM Silencio 550 vagy egy CM HAF 912 Plus szellőzik jobban?
-
antivirtuoz
tag
válasz
margithid
üzenetére
Érdekes, hogyan keverik az online üzletek a leírást, a termékazonosítót és a képeket.
Ebben az esetben is ez történhetett. Ha megnézed a gyártó oldalát [link], akkor látod, hogy a színektől eltekintve két típus van:
a) oldalt 1db 120mm-es ventilátorral felszerelhető, rácsos;
b) oldalt plexiüveg.
Az oldalon található képek alapján csak a (b) típus rendelkezik USB3.0 csatlakozóval, az (a) típus csak 2db USB2.0 csatlakozóval van felszerelve.
Ha minden igaz, akkor az (a) a 311-es, míg a (b) a 311 Plus.
Az általad belinkelt ház az azonosító (RC-311B-SKN1) alapján (a) típusú, viszont a 311Plus képét tüntetik fel (hibásan).Szintén itt találod, hogy előre egy 120 vagy 140mm-es ventilátort, hátulra egy 80/90/120mm-est szerelhetsz (egy 120-as gyárilag beépítve). Oldalra a fentebb írtak az érvényesek.
A kábelmenedzsmentről nem tudok szólni, de szerintem sokat nem várhatunk tőle.
-
margithid
veterán
Erről a coolermasterről vélemény?
Ha jól látom alsótápos, elöl, 3 usb2 és 1 usb3.
Kábelmenedzsment mint írtátok nem a legjobb. Venti mennyi mehet bele?
Most nézem, ugyanilyen házról máshol nem írnak usb3at.. -
FordFair
tag
válasz
horush
üzenetére
Szia !
Ilyet hol tudok venni (thermalright ty-140) ?
Asgard Pro nincs sehol, akkor a THERMALTAKE VN400A1W2N Commander MS-I jó, vagy gondolkodjak máson is, esetleg drágábbon?
Alaplap: mATX lesz...
A várható konfig:
Alaplap: ASROCK Z77 Pro4-M
CPU: i5 - 3570K
VGA: SAPPHIRE HD7850 2GB GDDR5 PCIE
SSD: 120GB sata iii
HDD: 1TBKöszi!
-
AssAssynn
addikt
Sziasztok!
Megmondaná valaki, hogy a Sharkoon Tauron-ban, hogy működik a fenti ventilátorszabályzó? Mármint az érdekelne pontosan, hogy min keresztül kapja az áramat, s hogy a kijövő kábelei gyárilag 3-3db 3pines, vagy nekem kell még szétszednem egy 3tűst?
-
Tbor
tag
Hétvégén "belaktam" a Sharkoon MS-140 házat (sajnos a bútorban a korlátozott mélység/ár arány miatt ez volt a legjobb alternatíva), az USB 3 kábelt bekötöttem hátra az Asrock B75Pro3M alaplapba és az első USB 3 kimenetre próbáltam csatlakoztatni egy WD Passport USB3 verziót. A külső meghajtón ég a visszajelző led, de a win nem ismeri fel a meghajtót. USB2-n működik.
Szerintetek mi lehet a gond, volt valakinek ezzel tapasztalata ?
-
margithid
veterán
válasz
üzenetére
Egy i5ös ivy lenne a gépben, ssd és kész is, vga nem, szóval sok minden nem melegedhetne.
Alszok még én is rá párat, meg lehet csak augusztusban veszem a házat, szóval van időm..
Mindenesetre én is letisztult gépben gondolkodom, de végülis vaya is az, ha kicserélem elöl a világítós ventit. Képen csiricsárénak néz ki, de youtube videón elég visszafogotabbnak már.
Amúgy a merc alpha külsőre jön be, de nagyon, ahogy pl sharkoon tarrea is.
Nekem az ilyesfajta dizájn jön be. -
válasz
horush
üzenetére
Köszönöm a segítséget!
Amiket írtál a haf932 tetszik, csak félek a hangjától (bár a mostaninál nincs fenn egyik oldal sem)
Az ára nem vészes, a kinézete az ami még gyerekes picit (élőben meg kell nézzék valahol egy ilyet)
Másik fontos kérdés, hogy a radiátor az becsavarozható ide ugye?
Csak mert a mostani szorítva van és az újban nem szeretnék gábyolni
!Virtuóz: neked is köszi, de mint fentebb írtam nem szeretnék gányolni!
-
Steelmanus
addikt
válasz
Nico Bellic
üzenetére
Oh, de irigyellek. Nekem meg gyujtogetnem kell a simara amiben nincs hazventiszabalyozo es hofokmero sem. Itt lathatsz egy jo kis videot, Improve cooling of my PC am a filmen a srac rosszul teszi fel a vincsire a rezges elnyelo gunibakokat, erre ShellKretor hivta fel a figyelmemet.
A hofokmerohoz adnak ragaszto csikot is, ha nem akarod hogy esetleg elmozduljon akkor a huto talapzatara is ralehet rogziteni vele. -
Inv1sus
addikt
Mindenkit figyelmeztetnék, aki Sharkoon Vaya-t akar venni, hogy lehetőleg ne a lábainál fogva cipelje. Ma megkaptam a gépet, összeraktam, minden szép és jó, fekvő helyzetből fel akartam emelni és az egyik lába gond nélkül letört.

-
schulc99
aktív tag
válasz
üzenetére
Én is jobban szeretem a letisztult formákat. Nem vagyok már gyerek és ezért próbálnék tartós dolgokba beruházni. A Vaya nem az én stílusom.csak azért választanám mert engem nagyon zavar a kábel dzsumbuj a gépben és minőségben sincs olyan nagy lemaradásban mint a noname házak. Valamilyen szinten kompromisszumot kell kötnöm mert a kerete nagyon szűk.
Cooler Master Elite 335 RC-335U 9703 FT
Cooler Master Elite 311 Basic 9246 FT
SHARKOON Vaya 8204 FT
Alszok rá egyet és holnap rendelek.
Még egyszer köszi a segítséget. -
törölt tag
válasz
schulc99
üzenetére
Épp azt sugalltam, hogy a Vaya szolgáltat, de a CM-ek jobb anyagminőséggel rendelkeznek. Szerintem egy CM ház tartósabb lesz, mint egy Sharkoon. Más kérdés h egy Elite-ben zéró a wiring space. Jelenleg az első ház forintálisan, amit megvennék ma magamnak, az az Asgard Pro. Széles usb3-as csati, ez a jelen és a pár év előre biztosan. Kábel support. Letisztult design, elég jó stabilitás és szellőztetési lehetőség.
-
schulc99
aktív tag
válasz
üzenetére
Igen. Ebben nagyon igazad van. Én is azért kérdezgetek mert ha ne is nagy összegért,
de vennem kell egy házat ami szeretném a minőségi lenne és hosszú ideig kiszolgálna.
Idővel ne mattoljon, ne zörögjön. Valószínű, hogy a Vaya lesz és inkább az anyag és szolgáltatás felé megyek mint a kinézet.
Köszi a segítséget. -
törölt tag
válasz
schulc99
üzenetére
A "kinézet" az sohasem különbözőségi tényező, mivel szubjektív. Valakinek X ház tetszik, valakinek Y, másnak meg Z csúnya. Szolgáltatásokról lehet beszélni, anyagminőségről, stabilitásról, festés minőségről, tartósságról. Szerintem a szolgáltatásoktól eltekintve, a CM ház jobb. A Vaya-ban viszont van kábel menedzsment, egyik 10k körüli CM ház sem tudja ezt...
-
schulc99
aktív tag
még egy ház felmerült lehetőségként a
Cooler Master Elite 311 Basic
ez egy alsó tápos kivitel. Tud esetleg valaki róla valamit?
Az előlapja matt vagy lakkozott?
Kinézetre jobb mint a Vaya de másban is?
Köszi -
törölt tag
válasz
margithid
üzenetére
A Vaya-ban van kábel menedzsment, tehát ha el akarod rendezni a kábeleket a tálca mögött, akkor lesz rá lehetőséged. A Merc Alpha-ban gyengébb a menedzsment, a tálca mögött nem igazán van hely, az alaplap mellett függőlegesen van egy vezető sín, oda pár kábelt be lehet tenni, de a menedzsment csak részleges. A Merc Alpha viszont jobban szellőztethető, akár 5 db ventit beleszerelhetsz, a Vaya-ba csak kettőt. Gamer cucchoz szerintem a Merc jobb, de mondjuk egy Xigma Asgard Pro vagy NZXT 210 még jobb lenne, mert ezekben van megfelelő kábel menedzsment is és jól is szellőztethetőek egyben.
* Nem mindig lehet egyértelműen kijelenteni, hogy ez vagy az a ház jobb. Azt is meg kell vizsgálni, mit fogsz beletenni, mire fogod használni, melyek azok a szolgáltatások, melyek Neked fontosak.
-
-
törölt tag
válasz
margithid
üzenetére
az ájponon néha összevissza firkálnak, az a bolt olyan mint egy ki. nagy bevásárlóközpont, a temérdek árú között eltűnik a minőség és a vevők normális színvonalú kiszolgálása. 3 venti mehet öszesen a vaya-ba, de az oldalsó venti az nem sok vizet zavar, egyszer már mértem, 1 fokot nem csökkentett sem a vga, sem a cpu, sem a mb hőfokán, felesleges beletenni, ezért mondtam, hogy 2 db venti max
(#26049) schulc99: Sharkoon Vaya, abban legalább van kábel support, a többiben nincs
(#26064) Nico Bellic: dugd bele a cpu hűtőbordájába
-
schulc99
aktív tag
létszíves valaki adjon tanácsot a (#26049)
holnap rendelnem kell és jól jönne egy kis segítség a hozzáértőktől
Vaya, Elit 335U, Xigmatek, Gigabyte
Köszi -
Kiralybali
tag
válasz
Kiralybali
üzenetére
Végül is egy Cooler Master elite 430 lett a választás. A gyártó oldalán 190mm szélesség volt írva, de sok magyar bolt oldalán 185. A valóság persze a 190mm. Nem tudom miért olyan nagy agysebészet valós paraméterekkel árulni valamit, ha már méretek alapján nem is kereshetők a házak.
-
Nico Bellic
csendes tag
válasz
antivirtuoz
üzenetére
De ha a háznak van ilyen hőmérős funkciója szeretném azt használni.
-
antivirtuoz
tag
válasz
Nico Bellic
üzenetére
Az nem elég, ha a gépen követed a processzor hőmérsékletét?

Erre van néhány program: RealTemp, CoreTemp, HWMonitor, AIDA64 - például. -
Nico Bellic
csendes tag
Sziasztok
Ma jött meg a házam a PC GEAR-tól egy Zalman z9 plus és azt szeretném kérdezni hogy ezt a hőmérős cuccot (mármint a kis kábelt) hogyan kell használni a proci hőmérsékletét szeretném vele mérni?
A segítséget mindenkinek előre is köszönöm.
-
antivirtuoz
tag
válasz
kleinguru
üzenetére
Az árkülönbség tényleg nem eget rengető. Viszont tudom ajánlani a Corsair Graphite 600T-t is: ennek van fekete és fehér verziója is. Nem full torony, viszont a midik között az egyik legnagyobb. És egy kis barkácsolással felülre be tudod szerelni a 3 venilátoros radiátort is: [link1] [link2].
Hozzá kell tegyem, én nem vagyok a barkácsolás híve, még nem is csináltam.
-
horush
addikt
válasz
kleinguru
üzenetére
Aprón kereshetsz CM Cosmos S-t is, abba is belefér elvileg. Haf 932-be szintén.
ATCS 840 nagyon jó ház egyébként, pár hónapja hozzá lehetett volna jutni egyhez 25-30k-ért aprón, csak sajnos nem nagyon volt pénzem akkor.. Mondjuk 40k felett szerintem nem ér azért, olyan 35-ig reális.
Antec Lanboy Air-be is jó lehet, az is van néha aprón 30k-ért, újonnan 45.
Egyébként egy vékonyabb példány (max 25-30mm magas) beleférne egy sharkoon tauronba is, a ház belső és külső teteje közötti helyre (hosszában kb. 38cm hely van).
-
válasz
antivirtuoz
üzenetére
Köszi, nem rossz, de ha ennyi az árbeli különbség, akkor inkább atcs 840
!Valami olcsóbb 40K környékén?
Nézem a használt piacot is, volt (bár fekete), de már elkelt

-
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni!
Ház vásárlás előtt állok, s olyat szeretnék, amibe elfér egy nagy radiátor lehetőleg felül a hozzá tartozó 3db 12cm ventilátor jó minőségű, csendes és nem túl drága (ha jól is néz ki az nem baj
)Amit kinéztem, hogy jó lenne bitang drága...
Tudnátok valami elfogadható árú házat ajánlani?
Ilyen radiátort néztem bele...
A mostani házam egy chieftech dragon torony, amibe 7db odd-t is bele tudok tenni (most is annyi van benn), nem volna az sem baj, ha az újba is legalább 6 belemenne, de nem a legfontosabb

Előre is köszönöm a segítségeteket
! -
FordFair
tag
Sziasztok!
Új géphez szeretnék tanácsot kérni, hogy milyen házat vegyek vegyek,
eddig kapott ötletek:
Xigmatek Asgard pro 13k
THERMALTAKE VN400A1W2N Commander MS-I 13k
M-Tech VS04A-BK RED led +18cm oldalventillátor midi 11kA várható konfig:
Alaplap: GA-Z77M-D3H vagy ASROCK Z77 Pro4-M
CPU: i5 2500 vagy 3570K
VGA: SAPPHIRE HD7850 2GB GDDR5 PCIE
Alaplap: GA-Z77M-D3H vagy ASROCK Z77 Pro4-M
SSD: 120GB sata iii
HDD: 1TBKöszi!
-
Asbee
veterán
válasz
margithid
üzenetére
Ventilátor konfiguráció:
- Előlap: 1x 120mm Vörös LED ventilátor, (elő-szerelt)
- Oldallap: 1x 120; vagy 1x 140 mm-es ventilátor (opcionális, csak a hely van kialakítva)- Hátlap: 1x 80; 1x 90 vagy 1x 120 mm-es ventilátor (opcionális, csak a hely van kialakítva)
Iponon ez van.
-
schulc99
aktív tag
Sziasztok.
Új gépet vennék és össze is állt a kép, már csak a ház van hátra.
A két jelölt
Cooler Master Elite 335 RC-335U (alsó táp)
SHARKOON Vaya (alsó táp)
Xigmatek GEXT-004 Asgard (felső táp)
Gigabyte Setto II 142 GZ-E2BSDX-L00 (felső táp)
Melyiket ajánlanátok? A keret fix 9,5k. Nem gamer gép (B75,i3,HD6670)
Esetleg valami ajánlat lenne ezek helyett.
Köszi. -
Szatesz.
aktív tag
Sziasztok!
Most szeretnék venni egy nagyobbacska házat csak nemtudom melyiket kinéztem párat!
CM Haf x vagy Haf 932 vagy milyet ajánlanátok később lehet akarok bele kisebb vizet!
Sokat játszok fontos lenne a jó szellőzés!
-
Gabi7799
tag
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani nekem 10k körül vagy olcsóbban
egy mATX házat?
Akár használt is érdekel.
i3-2100 / Asrock H61 / 8GB Kingston / IGP-vel használnám.Köszönöm!
-
Kiralybali
tag
válasz
Grave_444
üzenetére
Normal atx lapom van. És van egy Sapphire 6770 Vapor-X benne, ami most nyáron 80 fokra melegszik terheléskor. A jelenlegi Gigabyte ház elején nincs egy árva nyílás sem, hanem csak az eleje alján vannak lukak. El nem tudom képzelni, hogy a front 12 cm-es ventilátor mi a fenét tud beszívni és honnan...
-
Grave_444
nagyúr
válasz
Kiralybali
üzenetére
Milyen géphez kell?
Ha micro-atx a lapod akkor van egy csomó kisebb ház, ami jó lenne. -
Kiralybali
tag
Sziasztok!
Szeretnék típus javaslatokat kérni olyan házra, amibe belefér egy rendes alaplap, de csak max 19 cm széles és max 43 cm magas, valamint az elején direkbe van légbeömlő ventillátorral (azaz nem csak alul pár lukon igyekszik beszívni valami levegőt).
A nagy baj az egyes netes áruházak és árukeresők oldalaival, hogy méretre nem lehet szűrni.
Mivel limitált a hely, ahová bemegy, és ráadásul a szellőzés sem tuti, így egy jól szellőző ház kellene.
Én pl. egy Cooler Master Elite 335-re leltem. Ez méretileg jónak tűnik. Az érdekes, hogy a gyártó oldalán 185mm van megadva, de némely bolt honlapján 195mm-rel szerepel. Lehet belőle több méret is, vagy csak emberi figyelmetlenség.
Egy majdnem jó darab az M-Tech BOS11A. Ez sajnos 44 cm maga, ami még küzdelemmel épp beférne az asztallap alá, de akkor felette szintem semmi nem maradna, ami még rosszabbá a szellőzés kérdését.
-
MASSlag
tag
Kösz a vállaszokat!
Fractal Design Arc Mini lett belőle, azt szellősebbnek láttam, és a formája egy kicsit jobban tetszett. Csak a ST alu előlapját sajnálom egy kicsit, de majd csinálok egyet a minire is
. -
margithid
veterán
Köszi, de most nézem youtube-os videón, nem csak a ventilátor villágít hanem fent is minden

Igy ez kiesik nekem mindenképpen olyan ház kell, ami nem világít sehol, az ágyammal lesz szembe. -
Mercutio_
félisten
-
margithid
veterán
A sharkoon vayahoz amúgy tudtok ajánlani jó ventilátort?
A lényeg, hogy csendes legyen, és hatásos, ha ezt a házat veszem akkor az első ledes fényel ellátotatt is lecserélném, igy 3 kellene, 120 cm-es. Ja és ne túl drága
-
MASSlag
tag
És nem fől meg benne a konfigom
( i7 3770k hd7950)? -
MASSlag
tag
A másik jelöltem, amibe beleférne a Gaia, a Silverstone SST-TJ08B-E. Csak nem tudom hogy a i7 3770k hd7950 kombót elbírná-e.
-
MASSlag
tag
Sziasztok!
Egy Lian Li PC-A04B-be szerintetek a Xigmatek Gaia-belefér? Egy i7 3770k-t kellene hűtenie. Ha nem, ajánlanátok egy másikat, hasonló ársávban, vagy egy hasonló de szélesebb mATX házat.
-
törölt tag
válasz
totem87
üzenetére
Jobbról balról alulról szív a 210 is. Persze a rácsos Tempest-ben nagyobb a légáramlás, de még ennél is jobban hűt a Zalman Z9. Nekem formailag és szolgáltatás ügyileg is a Tempest 410 jött be. A Shinobi-ban sima hagyományos a HDD rögzítés, a Tempest 410 és a Zalman Z9 is jobb nála. Az Asgard Pro is jó kis házikó, de a teteje egy kicsit gyenge. A Tempest-ben széles belső usb3 is van.
-
totem87
tag
Üdv!
Tudtok valami jó kis házat ajánlani 16-17k-ért?
A lényeg, hogy jó szellős legyen, könnyen szerelhető és azért valamennyi anyag is legyen benne.
Illetve tudnátok mondani véleményt az Nzxt Source 210 elite-ről?
Nézegettem a 210 elite-t, csak valahogy nem barátkoztam meg az előlapi szellőzőkkel. -
AstraCDX
senior tag
válasz
horush
üzenetére
Hali !
A Chieftec európai honlapján fenn van az érték, "Maximal CPU-cooler height: 165mm" .
Kiskerben én sem találtam, de nagykerben itt találtam .
Valamelyik partnerénél kell majd árajánlatot kérni .
Feltételezem nem lehet olcsó, ha nyugaton 90 Euro körül van plusz szállítás .
Üdv.
Astra
-
horush
addikt
válasz
AstraCDX
üzenetére
Valószínű, a ninja3 átlagos magasságú (160mm), a legtöbb modern ház képes a befogadására. Mondjuk azért nem ártott volna, ha leírják, hogy pontosan mekkora hűtőt tud fogadni. De hol szeretnéd megvenni ezt a házat, s mennyiért? Mert én nem nagyon látok olyan boltot nálunk, ahol árulnák.
-
AstraCDX
senior tag
Sziasztok !
Most egy Chieftec BG-02B-B-B gépházam van benne egy GIGABYTE GA-990FXA-UD3 alaplap .
Beépítettem egy új Scythe Ninja 3 Rev. B CPU hűtőt .
A méretes új hűtő kb. 20mm-re kilóg a 180mm széles házból .
Ezért új, szélesebb ház vásárlásra készülök ami 200mm széles .
Szerintetek elfér ebben a Chieftec LF-01B házba a Ninja 3 hűtő ?
Üdv.
Astra
-
kromatika
veterán
válasz
Vhiktor
üzenetére
"proci ventije 3500-3800 fordulaton forog akkor sokkal hangosabb a gép." Ez természetes.Én arról az esetről beszélek,mikor minőségi hűtés van a gépben.Tehát nem gyári proci hűtő,hanem valami komolyabb 12cm-es ventivel szerelt cpu hűtő. Gyári cpu hűtővel,ha nincs a házban venti akkor is hangos.
-
Mercutio_
félisten
Költségcsökkentés miatt az Elite 342 helyett egy XDL Basic X-01 beszerzésén gondolkodom. A gagyi bekapcsológomb kinézetén kívül valamint, hogy - -ha jól látom - előlre nem tudok ventit rakni mi lehet még negatívum, ha ősök gépe lesz benne. = Egyszer összerakom és 5 évig egy íróasztal oldalában lesz. Konfig benne: Intel G530 integráltVGA + mATX alaplap + 1 ODD + 1 HDD
-
Vhiktor
nagyúr
Szerintem, ha több venti van benne nem lesz hangosabb a gép, ha mondjuk 1200 rpm-en pörög, mintha nincs megfelelő hűtés és a proci ventije 3500-3800 fordulaton forog akkor sokkal hangosabb a gép.
Hogy csinálna 3 1200-1300-as venti nagyobb hangot mint egy darab ami 3800an forog? -
kromatika
veterán
válasz
üzenetére
Igen tudom,én is úgy használom.Csak az a gond hogy szerintem egy 12cm-es venti max 600-700RPM-ig halk.(persze mindenkinek mást jelent ez a fogalom.) Nekem a SWiF2 800RPM-en sem hangtalan.Arról nem beszélve hogy a levegőszállítás már 600-700rpm-en bármelyik 12cm-es nél gyér.Ezért használom a fent említett 2dbTY-140
Én csak arra gondoltam,hogy ha pl a jó öreg elől be,hátúl ki fúj elv alapján,2 ventivel jók a hőfokok,akkor szerintem fölösleges még két ventit berakni azért,hogy a vga és a cpu 2 fokkal jobb legyen az amúgy is bőven jó hőfokok mellett. Azért azt ne fejtsük el hogy hang nélkül, főleg ha légszállítás is kell,akkor nincs venti.És halk gépnél,a hang forrását a legcélszerűbb megszüntetni,hangsúlyozom jó hőfokok mellett. -
kromatika
veterán
válasz
horush
üzenetére
+1.60 fok CPU ,és 80fok vga tök jó.Nincs értelme plusz ventiket berakni.Minek?Szerintem sokan a ló túl oldalára esnek hűtés tekintetében,mert azt hiszik hogy ha a cpu 60 helyett 55 fokos,és a vga 78 helyett 75 fokos akkor több lesz az élettartalmuk.Ez nem igaz.Ennek érdekében telepakolják a házat ventikkel,aztán csodálkoznak hogy hangos a gép.Kell a jó szellőzés nem vitás,de ha jók a hőfokok,felesleges túl lihegni. Nekem CM 690 Advanced-be elől és felül 2db 14 cm-es Thermalright TY-140 van. Hátulról levettem a 120-ast mert fölösleges volt,mert a TRUE a ház teteje felé fúj,és így a hátsó 12cm-es semmi pluszt nem hozott./kipróbáltam/ Szóval 2 14 cm-es halk és hűs a konfig,még ebben a hőségben is.
-
horush
addikt
Kötekedésről szó sem volt. Írta, hogy szerinte egy venti nem elég egy gamer gépbe. Ezzel én is tökéletesen egyetértek. Viszont a hőfokok, amiket kapott, még egy ventivel is teljesen normálisak, mégha nem is a lehető legkisebbek. Én kérek elnézést, hogy ezt le mertem írni.
-
kromatika
veterán
Sziasztok.Létezik HAF 912 Plus,plexis változatban?Arra gondolok hogy alapból plexis oldallappal adják,nem úgy hogy a teli mellé megvásárolható külön.Ha igen akkor hol lehet kapni?
-
törölt tag
válasz
horush
üzenetére
Elvégeztem egy több órás tesztet, megosztottam itt a fórumon. Ezt te annyival elintézed, hogy tegyünk rá magasról, mert 60 és 80 fokig semmi gond, hadd melegedjen az a szerencsétlen alkatrész... kb. ennyire kötődik... ha ilyen módon reagálsz a tevékenységemre, akkor ne csodálkozz hogy nem vagyok közlékeny a szóban forgó házzal kapcsolatban. Jövő hét elején majd megjelenik a cikk, elolvashatod te is, ha érdekel... ezt már elkapáltad
nézzük a II. félidőt 
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el a topic összefoglalót!
AJÁNLOTT HÁZAK 2024
GN: 2024 Legjobb házai
GN: 2022 legjobb házai
GN: 2021 legjobb házai
- AKCIÓ Dell Latitude 5420 - i5 1145G7, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- darkFlash Shadow Pro
- Asus Chromebook C423NA, 8GB RAM, N4200 Pentium, 180 Kihajtható
- Eladó Samsung Galaxy A16 5G 4/128GB fehér / 12 hónap jótállás
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Amúgy a HAF 912+ szellőzik jobban.

!

.

Busterftw