Hirdetés
- MIUI / HyperOS topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- iPhone topik
- CES 2026: Android és iOS kompatibilis nyomkövetőt hozott az Anker Eufy
-
Mobilarena
Spórolj magadnak és másoknak időt, olvasd el az összefoglalót, és annak megfelelően kérdezz!
Aki nem hajlandó elolvasni az összefoglalót, erre bökjön rá:
----> Ajánlott házak adatbázisa <--- frissítve 2024 november
Ha kérdeznél, ennyit írj meg:
1. Mennyit szánsz a házra
2. Mi megy bele (legalább alaplap, CPU hűtő)
3. Bármi más ami Neked fontos (RGB, oldalablak, szín stb)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rypejakten
addikt
Defini/Arc Mini vagy Silverstone PS07, a'la SK.
-
smiti
veterán
Sziasztok!
Fractal Design Define XL R2 Titanium házamat cserélném micro-ATX formátumúra. Mire érdemes mostanság?
Ami lenne bele:ASROCK Z87M Extreme4
Core i5-4670K
Thermalright Macho
GTX660Ti, kicsit később cserélve lenne GTX760-ra.
Ár max. 25k környéke, de ha van olcsóbban akkor az sem baj. -
sziasztok!
lehetőségem lenne nagyon jó áron venni egy Seasonic X400 Platinum Fanless tápot (SS-400FL2), viszont egy egészen ostoba problémába futnék vele. a tápon a csavarok elhelyezése szabványos, ha a "ventillátorrács" lefelé néz, viszont fanless mivolta miatt fordítva (fejjel lefelé) javasolt a beszerelése, így az erre fel nem készített házamba (CoolerMaster Centurion 534) nem lehet becsavarozni. elméletileg létezik olyan fordítókeret, ami ezt a problémát megoldja - viszont az interneten nem akadtam a nyomára. ha valaki tudja, hogy mi a pontos neve ennek, vagy hol lehet kapni, kérem segítsen!
köszi,
gui: a táp Gold fokozatú elődjénél még a tápon meg volt oldva, hogy fordítva is be lehessen csavarozni - ezt valamiért a Platinumnál lehagyta a Seasonic

-
törölt tag
válasz
Dr. Romano
üzenetére
-
Rypejakten
addikt
válasz
Dr. Romano
üzenetére
Bitfenix Merc Alpha, ha számodra is jól néz ki.
-
Dr. Romano
veterán
Most szeretnék új házat venni a konfigomhoz. Van 14ezrem rá max, ebből szeretném kihozni a legjobban szellőző és még jól is kinéző típust. Mit ajánlanátok?
-
LonGleY
veterán
válasz
üzenetére
Na, végül megnéztem a méreteket, és ez szépen kizárta a Carbide 330R-t.
Antec Sonata II
425 x 206 x 463 mmCorsair Carbide 330R
495 x 210 x 484 mmFractal Design DEFINE R4 Black Pearl
464 x 232 x 523 mmAntec P280
526 x 231 x 562 mmAz Antec-emnél megnéztem, hogy hány centi mélység kéne még, hogy kényelmesen elférjek, mondom legyen 6 cm. Erre pont kijön a Fractal R4 523 mm-je! :] Szélességben is legalább 2,5 cm plusz kellett, így a Corsair azon is elhasalt.. és pont kijön a Fractal vagy Antec mérete. Egyedül a kicsit túlzó magassága nem jön be az Antec-nek, de erős a gyanúm, hogy ez lesz. Örülök, hogy előjött ez a darab, valahogy régóta nem nézegettem a márkát. Köszi! A Corsair-t meg ezek alapján belátom, hogy nem a best choice.
-
Rypejakten
addikt
válasz
gameresboy
üzenetére
ahoj!
egyik ház sem ajánlott, inkább nézz egyet az összefoglalóban írtak közül.
-
gameresboy
aktív tag
Sziasztok!
2 ház között vacilálok.
[link]
[link]A 335u kkn1 Elite háznál van elöl ventilátor, vagy azt külön kell hozzá venni? Melyiket javasolnátok?
Ez kerülne bele. Remélem a videókártya belefér.Alaplap Asrock B75 PRO3-M
Processzor INTEL Core i5-3470 3.20GHz 1155
Memória Kingston HyperX Blu 4GB DDR3 1600MHz
Vidókártya SAPPHIRE 11210-01-20G HD7790 1GB GDDR5 DUAL-X OC PCIE
Táp CHIEFTEC CTG-500-80P 500W BOxÜdv,
GBoy -
törölt tag
Nos első ránézésre úgy látom, megérkezett a Sharkoon Vaya ellenfele.
Itt van nálam a KOLINK CXA-SA01, 6400 Ft ájponunkban.Az alaplapi tálca nem túl vastag, a szegecselés is itt ott hibás, de sorjásnak én sem mondanám.
Kábel menedzsment az ujjaim beférnek vastag. Alsó tápos, fekete belső.
Elöl egy 12-es gyári ven ti, hátul egy 12-es hels, oldalt viszont akár 14-es betehető.
2 db SSD-t pakolhatunk bele és a függőleges merevítőnek köszönhetően a ház stabil.Szerintem ennyit megér. Mérési adatok majd később

-
törölt tag
válasz
Neil Watts
üzenetére
Addig is képek és teszt róla itt
Carbide 300 -
Neil Watts
veterán
Majd' elfelejtettem itt is megosztani: Beköltöztem a 300R-be: [link] Lassan lesznek majd képek is, mert erre a rendre ami bent uralkodik nagyon büszke vagyok ám.

Köszönöm mégegyszer a sok segítséget, és a jól összeszedett #1-t (izé... #0), hasznos!

Illetve egy pár hőfok adat alapjáraton (az adatlapomon lévő Phenom II-es gép a konfigurácó)
CPU: 34-35 °C
VGA: 44-45 °C
SSD: 25 °C
Samu 1TB: 27 °C
Seagate 2TB: 30 °C
WD 500GB: 31 °CAz Elite 370-hez képest kb. 5 fokot nyertem, 3D alatt meg, még többet, pedig az is kiváló ház meglátásom szerint

Nagyon jó ez a Corsair, nekem nagyon bejött

Üdv. core2
-
SHnizlee
csendes tag
Valaki esetleg erre? (#39351) SHnizlee Úgy látom elveszett a sok hozászólás között

-
törölt tag
válasz
LonGleY
üzenetére
Ez sem feltétlenül igaz, pl. a Scythe 14 centis venti is hangosabb több 12 centiméteres ventilátornál és még jobban sem hűt (A Thermalright TY141 is hangosabb is kb. ugyanúgy hűt mint egy 12-es.). A Xilence 14 centis jószága is hangosabb és nagyon gyengén hűt. Venti teszt 2013.
-
F34R
nagyúr
-
-
LonGleY
veterán
válasz
üzenetére
Hm.. kicsit magas, de amúgy igen. :]
Ilyen méretben kár, hogy csak 12 centisek a ventihelyek. A táp alatti gumis pad hiányzik, és egy kicsit több fémet (HDD tartók, előlapi csatlakozó rész) és hangszigetelő anyagot szívesen látnék benne 33 ezerért. Nekem elég lenne ATX méretben.
-
törölt tag
válasz
LonGleY
üzenetére
Hát a 6870 is van terhelés alatt kb. 65 fok, az i7 sem i3. Plusz 3-4 db HDD is ad meleget. Én igyekeznék ezt szellősebb házba tenni, de Te tudod...
Az ANTEC P280 tetszik? Pöpec kis ház!
-
LonGleY
veterán
válasz
üzenetére
Mondjuk élőben egészen más, szép piano black fényezése van (kellemesen összekarcolva :]).
A mostani tényleg borzasztóan csúfolt, a 15 fokos szobában jelenleg minden 30-40 fokot produkál. Csak forgatja a meleg levegőt. Ezért vagyok benne biztos, hogy 10-el ránézésre jobb lesz a Fractalban is (ha leveszem a ház bal oldalát, ez a csökkenés most is megtörténik). Több nekem nem is kell, szóval inkább inkább legyen zártabb a ház, mert eléggé poros a környezet - és mert allergiás vagyok a fölös zajokra.
Erős VGA (jelenleg 6870), és 3-4 HDD, amit 4 terásokkal idővel 2 db-ra csökkentek, + 1 SSD. Az i7-re meg nagy borda, hátrafele fújkálva.
-
törölt tag
válasz
LonGleY
üzenetére
Végül is az Antec Sonata nekem meg úgy néz ki mint egy lelakkozott unalmas cipős doboz.
Ízlések és pofonok...Igen, ránézésre a Sonata II-nek is gyenge szerintem a hűtése. Fent nincs venti, felső tápos, elöl sincs sok rács... kábel menedzsmentet sem látok benne.
Hűtés rendben lesz? Mi lesz benne egyébként? Milyen alkatrészek? Azonkívül hogy i7.
-
-
törölt tag
válasz
LonGleY
üzenetére
Itt írják hogy a Fractal R4 gyengén hűt. Bár azt nem tudom, fenn és oldalt is fenn maradtak-e a rácsot takaró hangszigetelő elemek. Mondjuk szerintem sokat nem javíthat a hűtésen, mert elöl is teljesen szigetelt az ajtó.
A Corsair 330 is ugyanúgy hűt csak mint az R4, szóval gyengén.
A jelenlegi házadhoz képest nem tudom milyen változás lenne. Ha én hűtési teljesítményről beszélek, akkor az általam megmért kb. 80 db ház táblázatára gondolok.
A szál csiszolt mintázat az csak mintázat, ugyanúgy műanyag mint a többi. A fényezett pedig jobban szedi a nyomatot, mint a matt felület, de ki mit kedvel.
A RAVEN 3-al igen nagy tévedésben élsz. Vastag 0.8-as anyagból van, közel 12 kg és STABIL ház.
-
LonGleY
veterán
válasz
üzenetére
Annyi hely van rajta ventiknek a Corsair-en, főleg a Fractal Design-on, hogy egyszerűen nem tudom elképzelni, hogy olyan rosszul hűtenének. Az Antec-emnél bizonyára mindkét kiszemelt ezerszer jobban, hiszen a mostani házamban egy táp és egy 12 cm-es venti húz ki hátul, belül pedig még egy 12 centis kavarja a levegőt a kábelrengeteg közt. Mivel a hőforrás kétmagos AMD CPU-t valószínűleg alacsonyabb TDP-s i7-re cserélem, így minden szempontból előrelépés lesz, hogy elöl-hátul 14 centisek dolgozhatnak majd, ráadásul a kábelek és a táp is rendesen van megoldva bennük, plusz még a tetőn is szippanthatok, ha nagyon muszáj. Ettől én legalább 10 fokos zuhanást remélek (sőt, biztos vagyok benne, hogy ennyit elérek), ezért a további hűtéskapacitás már nem mozgat, inkább a csend.
A Nanoxia-t igaz, még nem láttam élőben, a képek alapján ítéltem. Számomra minőségibb érzést kelt egy szálcsiszolt vagy fényezett felület, mint a szórt festék. Ami viszont konkrétan gond, az az ajtó nyílása - az én gépem az asztalon bal kéz felé helyezkedik el, ezért jobb oldalt kell kihajthatónak lennie.
Köszi az ajánlatokat, ezek külsőre nem tetszenek. A Stryker marha nagy, kicsit már gamer stílusú, a Raven meg simán csufli, de nagyon. :] Mint valami műanyag transformers játék, abból is a hamisítvány. Azt reméltem, hogy ebben az árszegmensben vannak még jó, visszafogott, kőstabil silent házak, mint amilyennek annak idején az Antec Sonata II is számított (persze, kivágott műanyag alkatrészekkel és keresztmerevítéssel - amitől hozzá se lehetett férni a cuccokhoz).
-
törölt tag
válasz
LonGleY
üzenetére
A két házhoz nem tudok hozzászólni, a 330-as úgy tudom elég új, az R4-es Fractal-t meg még nem teszteltem, de a tesztek alapján szintén gyengén hűt. A Nanoxia-t kilőtted, bár nem tudom mi a baj a festésével, én láttam élőben, semmi gond nincs vele (szerintem).
Ha van rá 40-ed és nem kell feltétlenül hangszigetelt, ráadásul életed utolsó háza lesz (RIP
, akkor én ebben a kettőben gondolkodnék:
SILVERSTONE Raven 3
COOLERMASTER Stryker vagy Trooper ha feketében kell.Mindkettő kib. jó ház, jól hűtenek, sok HDD-t bele lehet tenni kényelmesen, tágas és jól hűtenek.
A Raven forradalmi megoldást kínál, lógatva vannak benne a VGA karik. Alulról tol 2 db Penetrator spec venti és bott bagy benne a kábel support, 5 cm-es!
-
törölt tag
-
LonGleY
veterán
válasz
üzenetére
Akkor mi az, ami még szóba jöhet? Még mindig az eredeti kérdésemben linkelt házak között hezitálok, csak már kisebb lelkesedéssel. Pedig 40-ig is elmennék életem valószínűleg utolsó házvásárlásával, de egyszerűen a méretezésen kívül nem látom azt az előrelépést, amit elvárnék ennyi pénzért.
-
=HG=
addikt
válasz
drunkyboy
üzenetére
Nem zárkózom el a 20-30 ezer közötti áraktól, de csak akkor, ha van értelme...A CM N200 ablakos változatban 12 ropi... Szerintem elég átgondolt kuckó, nem túl csicsa...Hogy mennyire stabil, nem tudom, de nem kis sámlinak akarom használni.. Ne rezegjen,tartsa fixen az alkatrészeket...
Amiket eddig javasoltál, nem nyújt sokkal többet, viszont duplájába kerül....nem hiszem, hogy megérné.(#39365) ShellKretor : Pedig ha ránézel, elég kis kuckós a proci körüli rész..Amit képeken láttam, java részt játékvízzel volt hűtve, tehát a hőt már elvezették a prociról...Ha az is oda dolgozik (mármint a proci által termelt hő)
vajon hogy alakul a hőfok...Vagy úgy volt mérve? -
törölt tag
A mérési adatok nem ezt bizonyítják!
A PS07-es Silver és a TJ08 is kb. 25. helyen található a hűtési táblázatban, kb. 80 db ház közül, ami jónak számít. Hozzá teszem, a TJ08-ban minőségi egyedi kialakítású ún. Penetrator ventilátor van, ami nagyobb hatás fokkal szúrja előre a levegőt, mint az átlagos ventik. Ilyen Penetrator van a RAVEN 3-ban is, ami szintén qrva jól hűt. -
LonGleY
veterán
válasz
LonGleY
üzenetére
Hmmm?
Csak mert a Corsair-ben itt-ott hiányzik a gumírozás (tálca lukaknál és psu alatt), a Fractalban meg a Nanoxiában meg nem szeretem a felső kivágást, egyszerűen igénytelen és nem jó semmire, csak beleül a por. A Corsair-nél legalább radiátor fogadására jó az a hely.
A Nanoxia külsőre sem nyerő a szórt festékragyáival, az Antec-em sokkal igényesebb a fényezésével. Nehogymár 30-ból ne tudjam meglépni az előző házam minőségét! Akkor inkább maradok...
Vagy merre tovább? Csak a Lian Li csinál jó házakat?
-
drunkyboy
aktív tag
válasz
LonGleY
üzenetére
Inkább egy harmadik, a NANOXIA Deep Silence 2, ami igaz hogy majdnem 30k, cserébe jól hűt és hangszigetelt is. Így nem kell utólag szigetelésre költened.
-
LonGleY
veterán
Üdv! Két ATX ház között vacillálok... 3-4 HDD és egy SSD menne bele, illetve egy termetesebb videokártya.
Mindkettő tetszik, de a Fractal-nál azért elég érdekes az a vékonyka, benyomódó felső lap - így a videó alapján. A mostani házam egy Antec Sonata II, aminél azért ilyesmi nem fordul elő, igen masszív darab (maradnék nála, de túl pici és nagyon nehezen szerelhető).
Nem vagyok híve a túlzottan nyitott megoldásoknak, kisebb légszállítással és kevesebb zajjal szeretem megoldani a ház-kérdést (plusz, ha tehetem, akkor csak ~17 fokban ülök, így a nyarat leszámítva túl nagy hőhatás sem érné :]). Az sem gond, ha utólag kell szivacsoznom a házat, csak legyen erre megfelelő hely a belső felületek körül, hogy meg tudjam oldani a minnél jobb zajcsillapítást (és úgy talán olcsóbb is, ha eredetileg nincs belekalkulálva az árba). Mit szóltok, melyik felelne meg jobban a szempontoknak? Esetleg egy harmadik?
-
drunkyboy
aktív tag
MrPetya19: A Brocken az Alpenföhn procihűtője, 158mm magas.
=HG=:
Nem írtál videókártya méretet és árat sem határoztál meg, de a többi elvárásodnak ezek eleget tesznek, mind minőségi ház:SilverStone Temjin Evolution TJ08-E
SilverStone Precision PS07
Lian Li PC-A05FNB
Fractal Design Define MiniAz N200 és az N400 is szóba jöhetne, de a fenti négy minőségben veri őket

-
=HG=
addikt
Sziasztok!
Egy maximum 42 cm magas házat keresnék, amibe elfér a brocken... Elég az matx méret is.. Ötlet ?
Lehetőleg cable management, jó szellőzés, minőségi cucc nem hátrány..1HDD, 1 SSD..USB 3-hoz nem ragaszkodom,optikai meghajtó nem feltétlenül kell...
-
SHnizlee
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni egy ház kiválasztásában. Én személy szerint az NXZT Phantom 410-et néztem ki.
Erről valami véleményt tudtok mondani? Esetleg valami másik ház ebben az árkategóriában? Még a Silverstone Raven 3-al is szemezgetek, arról olvastam a tesztet shellkretor oldalán jó kis darabnak tűnik a leírtakból. -
törölt tag
válasz
Casanova*
üzenetére
AIDA-ban 45 fokos 100%-os terhelésen most a CPU.
Nyári hőfokokra nem emléxem.
Jelenleg egy Xigmatek Loki van rajta, a Matterhorn-t még nem volt indíttatásom feltenni, de valszeg karácsonyig meglesz
Üresjáratban 27 fok. A szobában most 23 fok van és gyenge 22 km/h-ás keleti szél fúj

-
törölt tag
válasz
Casanova*
üzenetére
FRACTAL Design CORE 3000 usb3
Ő jobban hűt.Hozzáteszem nekem is ebben van a 8320

-
duhuss
csendes tag
Sziasztok!
Egy kérdésem lenne:
A Zalman Z9 plus házba beférne egy Cooler Master Hyper 412 Slim processzorhűtő?
Mert a zalman ha jól értelmezem 2db 140 mmes hűtőhellyel rendelkezik, a Hyper 412 slim ventillátora 120mmes de a hűtő maga 160 mmes, és nem tudok rájönni hogy melyik méretet kell figyelembe venni.
Előre is köszi a segítséget.
-
v450
tag
Sziasztok!
Zalman Z11 Plus házam van, Sentry LX-et megéri megvenni?

Üdv. v450

-
Casanova*
veterán
xigmatek midgard ll-nél van jobb ház abban az árban?
-
smiti
veterán
Szia!
Nekem az előző házam volt az Arc Midi és most Define XL R2 van. Igaz, hogy ez nem R4 de szerintem nem sok különbség van köztük, ez esetleg egy kicsivel nagyobb. Én nagyon elégedett voltam a Midivel, szerintem nem éri meg a felárat az R4, az Arc Midi is elég halk viszont jobban szellőzik egy kicsit.
-
sziasztok! adott egy cm storm trooper és a dokkójával akadtak problémák. nem működött kiszereltem, látszólag semmi probléma nem volt rajta, kissé javítottunk a forrasztásokon akkor működött de miután visszacsavaroztam normálisan megint csak nem működik... :S volt már valakinek gondja cm dokkolóval?
-
-KP-
veterán
Aki már próbált ilyen házat, az meg tudná mondani mekkora a különbség csend tekintetében egy Fractal Design Arc Midi és egy Fractal Design Define R4 között?
-
törölt tag
-
szacsee
nagyúr
válasz
üzenetére
Igen, nagyjából ez lenne a kérdés.

Túl drágának találom azokat a házakat amik megfelelnének... már ha lenne ilyen.
Jól szellőző ATX ház 350x350x350-es max mérettel, vagy max az egyik méret mehet 400mm-ig.
Terv az lenne, hogy egy Corsair Carbide Air 540 féle házat csinálnék.
2 variáció jöhet számításba:
a: Raven3 féle alaplapi felfüggesztés
b: TJ-8E féle alaplapi felfüggesztés.Normál rendszerűt azért vetettem el, mert a fentiekkel jobb hatásfokú hűtés érhető el + a VGA alúlról agyongyengített és perforált ház alsó lemezzel lehetne elérni.
Igazából az alap egy Chieftec Dragon alaplapi tálca, ami elég masszív ahhoz, hogy gond nélkül köré építkezzek és egy esetleges CPU környéki kivágás esetén is masszív marad.
A raven 3 féle elforgatott variáció azért szimpatikus, mert az egyik legjobb szellőzés érhető el vele és a VGA sem tekeredik annyira, mint egy normál kuckóban.
TJ-8E féle fejtetőre fordított elrendezés is szimpatikus, mert a tető perforálásával a VGA hűvös levegőhöz jut, viszont a táp nem az alaplap felett lenne, ezért hatékonyabb nála. VGA viszont jobban meghajolhat, mint a raven féle elrendezésnél.
Kérdés az lenne, hogy milyen apróbb dolgokra figyeljek. pl:
- Tápot hova tennéd? PCI csatlakozók túloldalára, vagy a CPU mögé? (elvileg egy HX-620-ról lenne szó, ami már 5 éves múlt, de a jövöben is hasonlóan megbízható és hatékony tápot választanék.
- HDD és SSD szempontjából mindegy, hogy vízszintes, vagy függőleges az elrendezés, vagy HDD esetén érdemes vízszintes elhelyezést követni (néhány vinyó fórumon olvasottak szerint egy idő után függőleges elhelyezés esetén hangosabb lesz mint vízszintesen)
- A táp felőli rekesznél elegendő ha perforálva van a tető, vagy érdemes egy légkavarót is betenni? Táp miatt az oldallap és a táp hátulja úgy is ki lesz vágva és a tető perforálva lesz... valószínű az alja is valamelyest.
A meleg levegő így nem tud megrekedni, viszont kérdés az, hogy egy tuningolt SB és egy 7950 fogyasztása miatt nem fűt-e be a túloldalon a táp teteje a CPU résznek (emiatt is volt az első kérdés).
Illetve ahogy írtad, kíváncsi lennék a Te ház tervedre is, ha már szóba hoztad....
Köszönöm a válaszod előre is!
Szerk:
Itt írtam le a kérdésem egy másik topikban, viszont az ottani elrendezés nem férne el, ezért kerülne a képen látható alaplap mögé a táp és az SSD, HDD. -
zolee0307
őstag
Szerintetek ez mennyire lehet "jó" ház. Az ár és a teszt alapján elég jónak tűnik.
-
babo41
csendes tag
válasz
üzenetére
Azt láttam, hogy drágább a Plus, mint a sima. Ez nem is gond, mert több mindent nyújt. Csak azért kérdeztem, mert néztem ár diagrammot és az elmúlt pár hónapban pár ezerrel feljebb ment az átlagára. Ezért gondoltam, hogy van valami a háttérben.
Néztem ezt az üzletet, amit írtál, viszont 2ezer forint a szállítási költség, amivel majdnem ugyanott vagyok, mint a többi helyen, illetve külföldi székhelyűnek van feltüntetve, ahol nem szívesen vásárolnék.
De gondolom, ha megy is lejjebb az ára, nem olyan nagy mértékben, úgyhogy nem érdemes várni nagyon.
Ahol néztem ott 18250 Ft és ingyenes a szállítás, úgyhogy valószínű megy a kosárba!
Köszi a segítséget! -
törölt tag
válasz
fungeld
üzenetére
Egy 5 ezres nagyon fapados vacak házról beszélünk. Ha elfogyott, annak csak örülhetsz. Ha ebben az árban akarsz másikat, akkor igen, lényegében mind1 melyik másik sz@rt választod helyette.
Ez a Kolink elviekben kínál néhány hasznos dolgot:
KOLINK CXA-SA01
Talán jobb mint amit kinéztél, de ezt csak pár nap múlva tudom megmondani, ha személyesen láttam
-
babo41
csendes tag
válasz
üzenetére
Köszi szépen! Valószínű Zalman Z9 Plus lesz belőle! Viszont nézem olyan 18k körül van jelenleg, ez most az ünnepek előtti szokásos áremelés miatt van (hogy tudjanak akciózni majd) vagy csak hiánycikk lett? Érdemes most megvenni ennyiért vagy várható valamennyi csökkenés az ünnepek előtt?
-
törölt tag
válasz
rene85
üzenetére
Ha tudja az USB3-at a ház, akkor manapság már széles 19 pines USB3 dugó találtatik benne. Ezt az új fajta alaplapokra általában rá lehet dugni. Olcsóbb alaplap lehetséges hogy ezt nem tartalmazza.
Átalakító az változó hogy melyik házban van mellékelve. Van ahol semmilyen, van ahol USB3-ról USB2-re átalakító van, van ahol esetleg hátra az alaplapra dugható hosszabbító.
-
törölt tag
válasz
szacsee
üzenetére
90 fokban szerintem a RAVEN 3 van elfordítva.
A PS07 és a TJ08 az csak a ház átellenes oldalára rakta át az alaplapot, úgy mint a Bitfenix Outlaw is.A Raven 3-nál az alaplapi tálca mögé is helyezhetőek merevlemezek, de a tápegység ugyanide történő elhelyezéséről nincs tudomásom.
-
fungeld
aktív tag
Sziasztok! A következő házat rendeltem volna pcxről, de elfogyott: M-Tech FM12A-BK BLUE
Mit ajánlotok helyette, kb azonos árban? -
rene85
aktív tag
válasz
üzenetére
Helló,
Az elvárásaim nekem is hasonlóak mint babo41 kollegának (plusz USB3 és hogy a tetőn legyen az audio és az usb kivezetés, mivel a ház a földön lesz) illetve a büdzsé is kisebb = az asgard pro-ra esett a választásom. A kérdésem az lenne hogy az USB3 kábel amivel az alaplapot és a ház előlapi kivezetését kötöm össze, az a ház alkatrészei között kell hogy legyen? (az előlapi audio csatikkal együtt?)
Előre is köszi!
-
szacsee
nagyúr
Sziasztok!
Házat szeretnék építeni és ház szellőzésben jártas szakik véleményére lennék kíváncsi. Kétféle megoldás jöhet szóba egy 90 fokban elforgatott alaplap és a tj-8e féle fejtetőre állított alaplapi tálcás verzió. Kocka ház lenne, amiben atx deszka és hosszú vga is helyet kapna. Vga szempontjából melyik a szerencsésebb? Mindkét verziónál az alaplapi tálca mögött lenne a táp és a merevlemez.
Köszönöm a válaszokat! -
törölt tag
válasz
.:GoliBali:.
üzenetére
Ha első körben 15k a cél, akkor én ezekben gondolkodnék:
ZALMAN Z9 és Z11, 16k
Corsair Carbide 300, 18k
Fractal Design Core 3000, 18kA ventiken halkítanék, legalábbis "netező" üzemmódban igen.
Játék és kemény meló alatt hadd pörögjenek, na ne maxon, de kb. 75%-on.
Írtam már párszor, hogy ezt lehet pl. automatizálni is, pl. a CPU FAN PWM kimenet segítségével.Ha a gyári ventikkel nem sikerül elérni a kívánt hűtési teljesítményt és mellette a számodra megfelelő zajszintet, akkor ventiket is cserélnék.
Ahogy írtam az 1201-es Coolink halk és jól hűt. 2k-tól elérhető.
Ha PWM-es kell, akkor ez említett B. Spectre.A site-omon találhatóak venti tesztek is.
-
törölt tag
válasz
üzenetére
Szerintem, ha halk egy ventilátor, akkor le van halkítva.
Ha le van halkítva, akkor gyengébben is hűt.
Szóval egy halk gépnek ugyanolyan vacak a hűtése,
mint egy hangszigetelt, nem halk gépnek.
Kivételek vannak, ahogy írtam pl. NANOXIA Deep Silence 2
Ezenkívül sarkítottam, természetesen vannak olyan ventik, melyek nem olyan olyan hangosak és még jól is hűtenek, de ezeket általában külön kell beszerezni a legtöbb házhoz.
Pl. Bitfenix Spectre PWM, Coolink 1201, stb... -
törölt tag
válasz
tknof1871
üzenetére
Kíváncsi lennék, egy ilyen oldalról 40 centis ventivel hűtő ház milyen eredményt produkálna.
Abban viszont nem vagyok biztos, hogy kiemelkedő lenne.
Egyrészt az oldalról befújó ventik, méréseim szerint eddig nem sokat javítottak az eredményeken.
Véleményem szerint, akkor hűt jól egy ház, ha nyitott a teteje, van benne min. 3 db venti, hátul, az elején és a tetején, esetleg az alján is. Mind, hogy 20, 14 vagy 12 centisek, lényeg hogy hatékonyak legyenek.Ami pedig a szóban forgó házat illeti, én biztos hogy nem adnék ki 30 ezer Ft-ot egy Aerocool házért, őszintén szólva 5-öt sem. Minőségileg, anyaghasználatot, stabilitást tekintve, katasztrofálisak.
-
isti101
tag
Szerintetek melyik lenne a jobb, ma estig el kell döntsem,
1.Silverstone Redline RL04
http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16811163227
2.Zalman Z 3 plus
http://www.quietpc.com/z3-cases
silverstone nagyobb de kevesebb ventit adnak hozzá,1db ot, árban kicsit drágább lenne kb 2000 el
egyiket sem használtam még de inkább a silverstone tetszik -
törölt tag
válasz
üzenetére
A NEXUS AKA Caterpillar hangszigetelt, 10k felett van vmivel.
A Cooler Master RC 450 is hangszigetelt, 15k alatt van.
Sajnos ezek nem hűtenek jól.Ami jobban hűt, az a NEXUS Prominent R,
amely szintén hangszigetelt. Ára viszont 20k felett.
35. a hűtési ranglistán.Ami igen jól hűt, hangszigeteltsége ellenére,
az a NANOXIA Deep Silence 2
Az viszont nagyon sok Neked, mert 30k az ára. -
tknof1871
őstag
Üdv! Az olyan házak, mint az AeroCool S9 Pro miért nem terjedtek el? Nekem logikusnak tűnik, hogy jobb, ha van egy nagy 40 cm-es ventilátor fél tucat kisebb ventilátor helyett. Alacsony fordulatszámon jár, így biztos halk, nagy légtömeget megmozgat. De valami hiba mégis volt a koncepcióban, mert még egy ilyen házat nem láttam.
-
aktív tag
Sziasztok
A nyitó topicot elolvastam, illetve a forumba is beleolvastam, de kezdek nagyon elveszni, így felteszem a bennem elejétől foglalkoztató kérdést.
Olyan házat szeretnék venni, amiben a gépezetem halkan tud üzemelni, sőt lehetőleg hangtalanul. Ehhez gondlom jó szellőzés kell, illetve hangtalanul működő jó minőségű ventilátorok. Árat pedig 15k-n belül szeretném tartani, de ha egy kicsit többért sokkal jobb vehető azt is említsétek nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
Olvasd el a topic összefoglalót!
AJÁNLOTT HÁZAK 2024
GN: 2024 Legjobb házai
GN: 2022 legjobb házai
GN: 2021 legjobb házai
- MIUI / HyperOS topik
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- PlayStation 5
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Fejhallgatós találkozó
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Temu
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Windows Phone felhasználók OFF topikja
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3896, 95% Akkumulátor
- Új könyv: Grandpierre Attila: Az élő világegyetem könyve
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 64GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3481
- Dell Latitude E6410 i5 M560, Nvidia NVS 3100M 512MB GDDR3, 4Gb RAM, 250GB HDD, jó akku, számla gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Ízlések és pofonok...

Busterftw