Hirdetés
- Távozik az Apple vezérigazgatója
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Xiaomi Watch 5 - kínai időszámítás
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Két új Poco C-széria mobil érkezett
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
-
Mobilarena
Spórolj magadnak és másoknak időt, olvasd el az összefoglalót, és annak megfelelően kérdezz!
Aki nem hajlandó elolvasni az összefoglalót, erre bökjön rá:
----> Ajánlott házak adatbázisa <--- frissítve 2024 november
Ha kérdeznél, ennyit írj meg:
1. Mennyit szánsz a házra
2. Mi megy bele (legalább alaplap, CPU hűtő)
3. Bármi más ami Neked fontos (RGB, oldalablak, szín stb)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Algotis
addikt
Mit csináljak, ha nem tudja a lapom szabályozni a ventit, de mégis rá akarok kötni egyet, de nem akarom, hogy maxon járassam?
-
Lackki
őstag
most nézem a pcgear is árulja, ennek shellkretor is örül tuti

hm... nem tudom mi más lehetőség lenne ezen a kettőn kívül. Körbe kéne néznem.
-
törölt tag
válasz
Just486
üzenetére
Most jöttem rá, hogy nem írtam rövid hírt a 05-ös Lian Li-ról, pedig volt nálam.
Hűtésben nem remekel.
A jegyzetem szerint nagyon instabil, recseg ropg ha mozgatva van.
Az alaplapi tálca is vékony anyagból készült.
SSD tartó elvileg van benne, de én nem tudtam használni.
A kialakítás miatt a tápnak állandóan bekapcsolva kell lennie.
A szerelés benne elgondolkodtató és nehézkes.
Kissé szedi az ujjlenyomatot.
Max 28,5 cm VGA kari.
A PWR LED-et nem tudtam bekötni, mert 3 tüskés. -
Just486
senior tag
válasz
total90
üzenetére
Hát és most képzeld, hogy ezzel a hozzáértéssel nemhogy gépházat, de komplett gépet vettem magamnak anno

De lényeg a lényeg, hogy az említett házban minden jel szerint elfér egy teljes magasságú alaplap, nem is tűnik gagyi kínainak (bár gyártmányát tekintve...), szóval nem tűnik elveszett választásnak -
Lackki
őstag
válasz
Just486
üzenetére
elég lehetetlennek tűnik sajnos. Álló ház ami ATXes is és csak 41cm magas mindennel együtt...
maga az alaplap ugye 30cm és akkor ott van még egy táp. Csak ez a kettő kiteszi már szerintem a 41cm-t
vagy fekvő házon kezdj el gondolkodni vagy mATX-en
jól sejtettem hogy a lian li lesz talán a nyerő

Lian Li PC-A05FNB -
Hali,
Olyan házat keresek amibe a jelenlegi konfigom elfér, az adatlapomon a cucc.
Ha a hűtő magassagá esetleg gond, akkor elgondolkodnék egy laposabb verzión, de elvileg nem nagyon szeretném lecserélni.
Kinézetre valami olyasmire vágynék, mint a htpc-kt többsége, tehát pl. ilyesmire. Persze nem kell rá kijelző meg egyebek, csak valami komolyabb, lehetőleg fém házat szeretnék.
Sajnos én nem találtam megfelelőt, de hátha Ti tudok ajánlani. Az ár tulajdonképpen nem játszik szerepet, mert drágábbat is megvennék ha kielégítené az igényeimet. -
>Deego..
senior tag
válasz
Rypejakten
üzenetére
Igen, jól nézett volna ki.
De sajnos nem játszom olyan sokat, amire én használom arra elég az IGP is, de majd idővel szeretném pótolni egy nvidiával. -
>Deego..
senior tag
válasz
grizlisandor
üzenetére
Igen.
Már szeretnék egy normális és kompakt házat venni. -
-
>Deego..
senior tag
válasz
grizlisandor
üzenetére
Rendben, akkor szerencsére befér a Triglav.
A Node 304 számomra túl kicsi ennyi pénzért a Prodigyhez képest. -
-
Algotis
addikt
Találtam most egy régi 3 pines ventit, és bekötöttem.
Nos, elég hangos. Semmiképp sem lehet a 3 pines ventit szabályozni? -
Gabor901127
tag
válasz
Gabor901127
üzenetére
Most megfordítottam a csatlakozót és mondhatni hogy működik, bár mondhatni hogy egész sokszor villog

-
>Deego..
senior tag
Mivel a Bitfenix Prodigy topic nem nagyon él így ide tenném fel a kérdésem.
Mekkora hely található az alaplapi tálca és a ház teteje közt?
Mennyire szellős?Avagy tudnátok ajánlani más mITX házat?
-
Just486
senior tag
Hali!
Új házat szeretnék venni, aminek meg kéne felelnie néhány egyszerű követelménynek, de egyelőre tippem sincs, hogy merre fele kéne keresgélnem. Fontos, hogy ATX méretszabványról van szó.A legtöbb kitétel abból adódik, hogy a gépháznak be kell férnie egy aránylag alacsony asztal alá, ebből következnek az alábbi, kötött paraméterek:
- Maximális magassága 410 mm lehet (ha talpak nélkül be tud menni ez alá, az is jó)
- Ha talpak nélkül érhető csak el ez a magasság, akkor az alsó tápos megoldások értelemszerűen ki vannak zárva.
- Az olyan házak, amik erősen hagyatkoznak a felső szellőzésre nem jöhetnek szóba.
- A kapcsolóknak, csatlakozóknak az előlapon kell lenniük.A mélység és a szélesség nem mérvadó (ésszerű keretek között a nagyobb jobb), viszont tisztességes szellőzés és porszűrés nem ártana.
Nézegettem a mostani házamat, és arra jutottam, hogy ATX méretben ennél alacsonyabb házat nem igazán lehet gyártani, de hátha itt ismernek páran hasonló elvárásoknak megfelelően kivitelezett kuckót.
Árban konkrét határok nincsenek húzva, de lehetőség szerint ne valami filléres pléh csoda legyen, mert most is ilyen van, és ettől szeretnék szabadulni.
Köszi

-
Drizzt01
őstag
válasz
Gabor901127
üzenetére
Ezt én is tapasztaltam . Be tudtam annak , hogy ssd van benne .

-
Lackki
őstag
válasz
Gabor901127
üzenetére
dugd a power led helyére

-
Gabor901127
tag
Az új házamban valamiért nem világít a HDD-LED pedig elvileg jól kötöttem be, hogyan tudnám leellenőrizni, hogy rossz e vagy csak én szúrtam el valamit?
-
törölt tag
válasz
Algotis
üzenetére
Mondom, a BIOS-ban lehet állítani, alaplap függő hogyan. Windows utility is van, ASRock-nál pl. az AXTU-ban lehet csúszkán tologatni a venti RPM-eket, meg azt hogy hány fokos CPU-nál emelkedjen a fordulat.
(#36745) Namiren : 3 pinesre is ráteheted, ha azt lehet szabályozni.
Meg jó ez a Zalman Fanmate is, csak 1 ezres és több ventit is elbír. Igaz szét kell vágni a végét ha 4 pinesed van, vagy venni hozzá 3 pinról 4 pinre fordítót is. -
bombibmw
veterán
válasz
Algotis
üzenetére
Processzor hőfok alapján általában,mert ha a proci dolgozik,akkor minden más is melegszik.
Egyébként nekem két 120P van a ház elejében és 1200-ig semmi hangja,utána kezd megjönni.
A hallás azonban relatív,mint tudjuk.
A CM Elite 430-ban azért hangosabbnak tűnt,de nem egy kategória az 500R-rel.
(#36745) Namiren: Szevasz puma.

100%-on még jó,hogy hangos.
(#36748) ShellKretor: Igen,AXTU-val elvileg a legjobb AsRock-nál
-
Algotis
addikt
válasz
piRate_nEx
üzenetére
Nekem van PWM-es csati, de mi szerint szabályozza az rpm-et?
A belső hőfok alapján? -
törölt tag
válasz
Algotis
üzenetére
Nem rossz ez a 120P Coolink, de ha megnézed a táblázatokat, 90 és 75%-os fordulaton járatva hangos, 60%-ra leszabályozva már halk, de a többiekhez képest ott meg csak átlagosan szállít levegőt. Összességében lényegében szerintem emiatt nem ajánlott venti.
A cikkből kiderül mi az amit én ajánlok.
4 tűs ventit is lehet szabályozni alaplapi kimeneteken, akár 3 pinesen is.
A kérdés az, az alaplapodnak van-e olyan kimenete, ami terhelés függvényében automatikusan emeli a venti fordulatszámát. Ha nincs, a CPU FAN biztos hogy ilyen. Ebben az esetben vehetsz pl. egy 4 pines venti elosztót, arra rákötheted a CPU FAN-t és a többi 4 pines ház ventit. A BIOS-t beállítod, hogy ha mittudom én pl. 55 fokot eléri a CPU (tehát fut a játék), akkor emelkedjenek a venti fordulatok 7-8-9 -es szintre, ami Neked megfelelő még zajban. -
Algotis
addikt
válasz
üzenetére
kb. 5 centire lenne a vga tőle, ugyanis az ms120 micro atx házban eléggé alul van a vga.
és ezt a ventit venném, vagy tudnál javasolni valami jobbat esetleg?mellesleg ezt a ventit mi alapján szabályozza a rendszer?
vagy tudom én is szabályozni?
mert az lenne a jó, ha játék közbe valahogy nagyobb rpm-re váltana. -
Algotis
addikt
Elég az alsó ventinek 1 centi, hogy beszívjon alulról levegőt?
-
törölt tag
válasz
üzenetére
Nem nagyon vesznek Csifit, nekem eddig egyet sikerült letesztelnem, az egyik LIBRA-t, de mondhatom baromira instabil, mozgott összevissza. Igaz kegyetlenül hűt, gyárilag 5 db venti van benne.
Pár napja vki itt ezt nézegette:
CHIEFTEC DX-02B-OP, usb3 , 30k
Ez talán jobb, de még nem láttam. -
törölt tag
válasz
üzenetére
Ez a Csifi már 2 éves konstrukció. Felső tápos csak, szürke a belseje, felül alul nincs venti opció, én igaz nem láttam még, de nem valószínű, hogy ajánlanám, vagy megvenném magamnak.
Nem az olcsóság miatt húznám le a listából a 200-as Carbide-ot, csak ha van rá 20-25 ezred, akkor vegyél annak megfelelően jobbat is. A 200-as Corsair sem rossz, de a legkisebb, belépő cucca a gyártónak, vannak hibái. A 300 és a 400 is jobb. Főleg hosszabb távra is tervezel...
-
Algotis
addikt
Ha a szőnyeg és a ház alja között van kb. 1 centi, attól még be tudja szívni a venti a levegőt alulról, és tudja fújni a vga-ra?

-
törölt tag
válasz
üzenetére
grizlisandor Köszönöm a választ!
(#36729) ShellKretor, abszolút nem gond, ha olcsóbbért is van valami! Chieftec CH-09B-B házból indultam ki..., ami a lábain kívül (nem tudom leszerelhetők-e, mondjuk behajtva akár jó is lehet) és az oldallap hátulján lévő fogó alkalmatosságon kívül teljes mértékben jó lenne. Szóval ezt akár mintának is merném nevezni.
Amúgy ez a Chieftec ház ajánlott kategória, anyag minőséget és szellőzést tekintve (nem kell brutál mód szellőzni, nincs agyon húzva semmi és nem kapok sztrókot + 5°C-tól)
huh, nem szoktam ennyire kukacoskodó lenni, elnézést, de most hosszú távra tervezek
-
-
-
törölt tag
válasz
grizlisandor
üzenetére
Ha 20-25k a keret, akkor a 200-at azért kihagynám.
-
-
törölt tag
Sziasztok!
Tudnátok mondani valami olyan házat, ami az alap követelményeken túl megfelel az alábbiaknak:
-USB, jack port, Power és Reset gomb front panelen legyen.
-a lehető legszolidabb kinézet, mellőzve a feltűnő színeket, felesleges domborulatokat
-fekete színben
-ATX méretben
-alsó/felső tápos mindegy
-ár 20-25k-ig elmehet
-
OTika
aktív tag
Sziasztok!
Melyiket ajánljátok a két ANTEC ház közül?
One v Three Hundred Two? -
Tarill
őstag
hello! egy nagyon primitív kérdésem lenne
alsó tápos házba hogy megy a tápegység? a ventije felfele néz vagy lefele?
nekem lefele néz és van is ott rácsozás meg porfogó a ház alján csak most láttam egy képet amin felfele nézett a venti és úgy elgondolkoztam hirtelen hogy is van ez
-
bluyoo
nagyúr
válasz
toyta3
üzenetére
4pin to 8pin és már is meg van oldva két gondod is (az alaplapba 8pin-es és elég hosszú lesz a tápcsati is).

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el a topic összefoglalót!
AJÁNLOTT HÁZAK 2024
GN: 2024 Legjobb házai
GN: 2022 legjobb házai
GN: 2021 legjobb házai
- PH!uvar - avagy úgyis arra megyek, hát elviszem
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Salgótarján és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- BestBuy topik
- Elektromos autók - motorok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Horgász topik
- Távozik az Apple vezérigazgatója
- VR topik
- További aktív témák...
- iPhone 12 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4615, 100% AKKSI
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 64GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3851
- Nvidia Quadro és AMD FirePro kártyák - számla, 6 hó gar.
- ASUS TUF F16 FX607 - 16"WUXGA 144Hz - Core 5 210H - 16GB - 512GB -Win11 - RTX 3050 - 1,5 év garancia
- HP EliteDesk 800 G4 USDT,i3-8100, 8GB DDR4,256GB M2 SSD,WIN11
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Busterftw