Hirdetés
-
Mobilarena
Spórolj magadnak és másoknak időt, olvasd el az összefoglalót, és annak megfelelően kérdezz!
Aki nem hajlandó elolvasni az összefoglalót, erre bökjön rá:
----> Ajánlott házak adatbázisa <--- frissítve 2024 november
Ha kérdeznél, ennyit írj meg:
1. Mennyit szánsz a házra
2. Mi megy bele (legalább alaplap, CPU hűtő)
3. Bármi más ami Neked fontos (RGB, oldalablak, szín stb)
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
deakzozo
üzenetére
Jólvan oké.. sok sok évvel ez előtt még érdekes módon nem volt ezzel a földi porral gond millió kép van ahol a gép a földön van most meg hirtelen teleszívja magát a gép mindennel persze persze igen biztos így van.
Holott már tele is van porszűrővel ugyebár mert hát modern házak.
Tőlem azán a falra is felszerelhetitek a gépet a monitor fölé nekem akkor is a földön marad ha kézen állva sétáltok a drága asztalaitokon.
-
deakzozo
tag
válasz
NvidiaRTX
üzenetére
Istenem ekkora butaságot is régen olvastam
Persze értem én a te patika tisztaságú lakásodban nincs is por... mi meg akik a gépet az asztalon helyeztük el szavaddal élve "kukabúvárok" vagyunk remek...a szálló por a "födön" landol...amit bármit is magyaráznál a gépedben landol akkor is ha takarítasz!...
-
válasz
tibcsi0407
üzenetére
Én meg biztos nem raknám az asztalra mert nekem a fülembe ne visítson a VGA meg a többi venti az RGB-ről nem is beszélve főleg éjjel.
Nem panelbe lakok van helyem és a mehet a külső hangszóró is szobarengetően.
Nem mellesleg nem minion házam van ami a zsebembe elfér hanem BIG ház ami a földön is jól néz ki.
Van rendes porszűrő alul nem kell óránként vagy naponta PC-t pucolni ez tévhit. Vegyetek normális házat amibe rendes szűrő van nem csak az a fém/műanyag mágneses lyukacsos izé aztán ennyi a történet.
Az hogy ti 2024-ben milyen trendeket követtek az a ti egyéni történetetek, én nem trendeket követek hanem a saját ízlésemet.
Én nem akarok megfelelni követelményeknek nekem van egyéniségem.Gondolom TikTok-oztok is, nekem még az app sincsen felrakva pedig az is "trendi".
Egy biztos földrengésnél az asztalról lehulló gépház nagyobbat fog szólni.
-
tibcsi0407
félisten
válasz
NvidiaRTX
üzenetére
Ez még akkor sem igaz, ha minden nap porszívózol, mert szálló port attól függetlenül van a levegőben, ami lassan a földön landol.
Ugyanabban a helyiségben egy asztalra tett gép sokkal később porosodik. Utoljára gépet a földön talán 10 éve tartottam, akkor is utáltam.
-
válasz
tibcsi0407
üzenetére
Takarítani kell a szobába és akkor nincs mit felszívjon.
Jelentem azóta is tiszta a gép belseje pedig a fődön van.
És inkább 65"-on tolom a géjmeket mint szerényke 27"-on.
-
cucka
addikt
válasz
Rottweiler89
üzenetére
Fényképről meg youtube videóból nekem is ez jött le. Hátulról azért látszik a költségcsökkentés, meshify-hoz képest nincsenek gumis kábeltakarók, meg tépőzáras kábelfelfogatók. (De az meg ismétlem 50 ezerbe kerül, szóval még hezitálok, mindkettő nagyon jól néz ki a fehér+fekete kombinációban) -
válasz
MaddeNNNN
üzenetére
Nálad jó helyen van a két hangszóró de nézd meg a csávónál hogy van... Monitor, pc ház aztán a jobb oldalon a hangszóró. Hogy ez milyen sztereó élmény lehet el nem tudom képzelni.
Hely ott meg bőven van főleg ahogy ti is írtátok hogy fordítana a gépházon egyet minden szépen elférne.
-
kzkz
őstag
válasz
NvidiaRTX
üzenetére
Szerintem a gépháznak a külön helyen kell lennie, ahol szabadon tud zajongani, és bármilyen ronda lehet (pl. háztartási helyiség, kamra, budi
), és onnan csak egy HDMI/DP és USB kábelt kell elvinni addig a helyiségig, ahol a monitor és a egér+billentyűzet van. A hang is menjen HDMI-n... -
Rottweiler89
senior tag
Elszívni onnan a levegőt így biztosan nem fogja.
Nekem abszolút bevált. Még úgy is, hogy feleslegesen cseréltem, mint kiderült, de ez az én "bajom". Olcsó(bár kinek hogy, nekem már ez nem volt az olcsó kategória), de jó, én így írnám. A mesh előlap kicsit nyeklik, azt hittem merevebb, de ezt leszámítva nagyon rendben van ezért az összegért. A hely nagy, kényelmesen elfér a cucc, hátul pedig rendezett(jó, nekem nem sikerült, de nem is nagyon zavar, jól van az úgy ott hátul) összképet lehet kihozni managementeléskor. Az üveg oldallapban van anyag, azt hittem vékonyabb és könnyebb lesz, de tévedtem.
Összességében mint budget build, mind pedig expensive build-ként is jól szolgálhat. -
válasz
Maxell014
üzenetére
Nem tudom melyik kukabúvár kezdte el a gépházat a monitor mellé tenni de valami förtelem és a többiek követték a példáját.
A következő lépcső mi lesz? A gépház megy közepre a monitor meg a hangszórók az asztal sarkára?Itt egy kép hogy kell kinéznie kb egy setup-nak, így sztereó a hangszóró és így nem kell a gép zaját hallgatnod annyira.
-
cucka
addikt
válasz
Rottweiler89
üzenetére
Igen, de van egy olyan megérzésem, hogy az az elülső venti kb. semmit nem segít a hőfokokban. (Mondjuk legalább nem is árt
)A Deepcool ch370 amúgy bevált? Nagyon tetszik, de gyanúsan olcsó
. Mennyire van rendben a minősége?
(Igazából meshify mini-t szeretnék, de nem igazán látom, hogy mi kerül abban 50+ ezer forintba, azon túl hogy adnak hozzá 2 nem pwm-es ventit amit úgyis cserélnék pwm-re) -
Mr.Pit
tag
válasz
Maxell014
üzenetére
Felülre kettő 140-es mehet, de a hátsó 120-ast tartsd meg.
Ezek után a ventik RPM-jét optimalizáld.
A hátsó sokat segít, és a felsők is jók. A bevitt levegő mennyiséget ugye az elülső front ventik szabályozzák majd. Próbálkozni kell, amelyeket a személyes igényeid is módosítanak, ergo a zajhatás milyensége.
A ház elfordítása pedig tényleg fontos a levegő ellátása miatt.
-
cucka
addikt
válasz
Maxell014
üzenetére
A tetőbe hátra tehetsz még egy ventillátort, hogy kifújja a meleget. És hagyd meg a hátsó ventillátort.
Két ventillátort a tetőre inkább ne, az elülső azt fogja csinálni, hogy a procihűtőhöz előlről érkező friss levegőt azonnal kifújja a házból. Az nem tűnik nyerő ötletnek.
-
Maxell014
senior tag
Sziasztok!
Nem vásárlás a kérdésem, de gépház hűtés, így remélem jó helyen kérdezem.
Egy Fractal Design Focus 2 TG gépházról lenne szó amiben így vannak jelenleg a ventilátorok, de én arra gondoltam, hogy módosítanám, mert úgy jobb lenne.
A módosítást pedig így képzelném el.
Szerintetek okés az őtlet ? -
cucka
addikt
válasz
Yodamest
üzenetére
Miért építenél egy fekete ablakos mesh házba, ha építhetsz egy ugyanúgy kinéző fekete ablakos mesh házba is, ami 10 centivel alacsonyabb és 15-el szélesebb?
Az az érzésem, hogy manapság kétfajta házat fejlesztenek - ami olyan kicsi, hogy cipőkanállal kell bepréselni az itx alaplapot, és olyat, amihez külön bútort kell venni, mert annyi helyet foglal.
-
Busterftw
Topikgazda
-
Yodamest
veterán
válasz
Busterftw
üzenetére
Na ez egy igazi troll megnyilvánulás volt, látszik a ház minden aspektusa, én már ránézésre megmondom mit tud és mit nem, szimplán a hátoldali részéből, nekem ehhez nem kell teszt annyira azért nem egy lian li csoda ez.
Ezt a nagy védelmezést, meg személyes megsértődést végképp nem értem. Nem azt mondtam, hogy nem jó ház ez, akinek a bakancslistáján van vegye majd nyugodtan, valszeg jó lesz az anyagminőség, nem lesz túl drága, egy korrekt bequiet munka lesz. Én csak azt mondom, hogy az árában vagy kicsit felette sokkal modernebb, funkciógazdagabb házak is vannak.
-
Yodamest
veterán
Csak elmossuk itt már a "még éppen megoldható, meg a "még éppen elfér" dolgokat azzal, hogy hátul temérdek helyed van, ventielosztótól kezdve mindennek. Ez azért nem ugyan az.
A hűtést én nem hoztam fel, az elhiszem, hogy megfelelő ezekben a házakban, én nem érveltem ilyesmivel.MaddeNNNN:
"Egyszerűen elfogult vagy mert ez nem tetszik neked, önmagában ez nem baj csak másokra ne kényszerítsd rá a véleményed."
Na látod, én meg pont azt érzem, hogy te vagy elfogult, korábban írtam egy kb 10-es listát, hogy mi mindenben jobbak ezek az új házak, ezek objektív tények. Kíváncsi lennék te tudsz-e 10-es listát írni, hogy pl. az említett bequiet 501 mi mindenben jobb objektíven, mint mondjuk egy air mini vagy egy bármilyen más dual chamber ház. -
Morris
veterán
A P600S egy nagyon jól szellőző ház.
Egy darabig opció volt a G500A is, de sok helyen olvasni hogy nagyon vékony anyagból van.
Az én P400S-en szintén masszív darab. És nekem ez fontos.
Ránézésre az a XT PRO sem valami stabil. Lehet hogy az, de a videokból ítélve ott is látszik az olcsósítás.
Ha férne a P400S tetejébe egy aio, nem cserélném le -
-
válasz
Morris
üzenetére
Igazából semmi újítás hosszú évek óta.
Na ne mondd már... Már 10 évvel ezelőtti házakhoz képest látom a jelentős változásokat a mai és az akkori házak között, sőt, az utóbbi pár évben is sok volt a változás. Meg lehet nézni a nagyobb oprendszer korszakokat is, hogy milyenek voltak a számítógépházak. Ott a rengeteg változatosabbnál változatosabb kialakítású ITX ház.
Ezeken a meshes előlapú mid towereken meg igazából mit változtassanak? Hatékonyan működik? Igen.P600S szvsz nem egy időszerű választás, de ez is olyan, hogy mit építesz a gépházba. Az ilyen nagy full towerekbe én már feltételezném, hogy megy egy nagy fogyasztású és fizikai valójában is nagyobb méretű videókártya, egy erős processzorral, esetleg AiO, vagy épített vízhűtés, több merevlemez, stb. Ezekbe lehetne építeni, DE totál tömör az előlapja. Ezeknek a hardvereknek azért kellene a jó szellőzés.
Ismételten szvsz ez egy jobb választás lehetne: [link]
-
válasz
Yodamest
üzenetére
Egyetértek!
A kövi házam is ha majd egyszer lesz az már csak olyan lesz amiben a kábelezés elfér főleg úgy, hogy az RGB vezérlőknek is kell a hely.
A másik amiktől én is megszabadultam az az optikai meghajtók és a HDD-k. Egyik sem kéne még csak ingyen sem ma már pedig régen én is megszállottja voltam ezeknek.
Még anno két Floppy meghajtóm is volt, hogy egyik lemezről közvetlen lehessen a másikra másolni... iszonyat lassú volt a dolog és kattogott minden, de akkor az ember ezt élvezte.
Amúgy van olyan munkatársam akinek a mai napig katódsugaras TV-je van és használja is.
-
MaddeNNNN
addikt
válasz
Yodamest
üzenetére
Miért ne állná meg? Mégis mire alapozod ezt?
A legtöbb ilyen háznál bőven van hely a kábeleknek. Plusz ezt úgy mondod mintha minden héten ki és be kellene kötni őket. Jó esetben fél évente kitakarítod a gépet akkor kell hozzányúlni.A hasonlatod meg rosszabb nem is lehetne. Az alsó tápos házak még mindig a legkelendőek és hűtésben sem maradnak el, sőt. Nézd meg pl. az Antec Flux Pro-t vagy a Lancool 216-ot ami szintén alsó tápos, chamberes kialakítású házak és hűtési teljesítményben, szerelhetőségben a spiccen vannak.
Egyszerűen elfogult vagy mert ez nem tetszik neked, önmagában ez nem baj csak másokra ne kényszerítsd rá a véleményed.
-
Yodamest
veterán
válasz
MaddeNNNN
üzenetére
Senkinek nem akarok rosszat, építő jelleggel vagyok kritikus, ha lehet ilyet mondani. Egész egyszerűen kábelmenedzsmentben, funkcionalitásban ma már nem állja meg a helyét ez az alsó tápos történet. Akinek ez "tetszik" szíve joga, húzogassa a kábeleket a nem látható PSU csatlakozókból a 2CM-es hátlapi részen, köszönöm én ebből már egy ideje nem kérnék.
Ez olyan, mint akik mai napig ragaszkodnak a lemezekhez, optikai meghajtókhoz. Van is olyan ismerősöm, aki csak olyan gépházat venne, amiben van lemezmeghajtónak hely. Neki is nyilván hiába mondom, hogy lépni kell, ő egy buborékban van és még 2024-ben is a lemezes meghajtókat hajkurássza...
-
Morris
veterán
Azért mond valami a srác!
Igazából semmi újítás hosszú évek óta.
Pár napja követem a topikot és szentül meg voltam győződve, hogy a jelenlegi P400S-t egy P600S fogja váltani. Aztán megnéztem ezt a dual chamber videót és hirtelen NV7-et akarok. Érdekes, mert már láttam pár napja, de egész eddig nem érdekelt.
De most megnéztem. Árban ugyanaz majdnem mint a P600S. Lehet teszek vele egy próbát... -
DFB
tag
válasz
Yodamest
üzenetére
Nagyon jó az a hàz.
Lehetne pl. 5 cm el magasabb.
Szerencsére van belöle olyan ahol nincs üvegoldal esetleg több is,nem is szélesebb,úgy mint az oldalkamràsak,mert az esetleg nem fér el a helyén,és ezeken nincs bazàri rgb,mégha azt ki is lehet esetleg kapcsolni.
Olyan még valószinű nem született ami mindenkinek tetszik és megfelel.Én pl. rühellem az akvàrium hàzakat. -
-
MaddeNNNN
addikt
Ha függőlegesen van elhelyezve a radiátor és a blokkban van a pumpa akkor a legoptimálisabb ha a csövek alul vannak, így a levegő buborékok a radiátor tetejében gyűlnek össze és nem zavarnak senkit.
Egyel rosszabb, de még mindig elfogadható megoldás ha csövekkel felfelé van a radiátor egészen addig amíg a radiátor felső pontja a blokk(és pumpa) magassága felett van.
Erre azért van szükség mert a buborékok egy zárt, folyadékkal telt rendszerben mindig a rendszer legmagasabb pontjába vándorolnak.
Ha ez a legmagasabb pont a rendszerben a pumpa akkor van baj. -
MaddeNNNN
addikt
A népszerű BQ! Pure Base 500 utódja megérkezett
Fekete, fehér, mesh és teli előlapos, ablakos illetve solid paneles is elérhető.:strip_exif()/i/2006902120.jpeg?f=imagegallery)

-
Az alaplap ( mert az ATX) meg táp azok mindig elférnek?
Igen, viszont mATX-t írtál. Ha ATX kéne, akkor külföldi forrásból aranyáron van egy nagyon jó kompakt ATX ház. [link] Csak legyen, aki hajlandó megfizetni...Másik, szintén kompakt, de itthonról megvehető: [link] Nem olyan régen volt feketében is és olcsóbban. Szerintem azóta az kifogyhatott... Igencsak kompakt ATX ház. Ennek a meshes elejű verziója (amit sajnos itthon még nem láttam), Gamemax Meshbox Pro. Kész build vele: [link]

-
Akkor igazából a vga hossza ami végső soron eldönti hogy "jó-e nekem" az adott ház?
Meg a hűtő magassága, a tápegység mérete és egyéb szempontok. Kábelmenedzsment, beépíthető meghajtók mérete és mennyisége, mennyire szellőzik a ház, van-e a tápegységnek félpasszív üzeme, milyen előlapi portjai vannak a háznak, kell-e optikai meghajtó(k)nak hely, és nem utolsó sorban, hogy mennyit vagy rá hajlandó költeni?

Szerintem nem egy rossz kis ház, az Inter-Tech variánst nézegettem egy darabig, mert az itthon is elérhető. Ha minden háttértáramat cserélném SSD-re, illetve néznék egy új mATX alaplapot, akkor egyenes út vezetne ez felé a ház felé.
Még ez a Montech ház is szóba jöhet, de ez szerintem egy kicsit melegedősebb, de ez a szerintem ilyen nagyon szerintem... Pontosat csak a számok mondanak, azokkal meg nem tudok szolgálni.
-
Szia,
Elvileg sorba raktam szűrővel a házakat: [link] Minimum 235 mm-t írtam be VGA hossznak, illetve mATX formátum. Űrméret (liter) alapján vannak növekvő sorba rendezve. Lehet, hogy pontatlanul ad ki pár házat, illetve van közöttük olyan is, ami nem kapható itthon, de legalább egy rálátást ad, hogy mi közül lehet válogatni.
Az egyik legkisebb mATX ház még mindig az alábbi, ami a piacon kapható és a szűrő is a lista elején hozza fel.
SAMA IM01 MicroATX Mini Tower CaseSzinte ugyanaz, csak más forgalmazó:
Inter-Tech IM-1 POCKET MicroATX Mini Tower Case
ÁK link: [link] ~ 31kHasonlóan kicsi mATX ház, jól szellőző meshes előlappal:
FSP CST360 Black - 24k
Ennek Aerocool verziója:
Aerocool Stormfront Mini - 27-30k -
Yodamest
veterán
Amúgy a legjobb ATX házak jelenleg a lian li vision compact és a bequiet lightbase 600. Ha nincs valami igazán speciális igény, mint 420-as raccsi meg hasonlók, épített víz, akkor ezek konkrétan hibátlanok.
-
Yodamest
veterán
ATX-ben az Air Mini-nél is kisebb még a Cooler Master QUBE 500 FLATPACK. Bár ezen a szinten már én úgy gondolom túl nagy kompromisszum a kis méret. Kb az Air Mini az a legkisebb ATX ház, ami még mellette aránylag tágas, van hely a kábeleknek és a lehető legkevésbé kell áldozatot hozni komponensek terén.
-
nessh
tag
válasz
CriticalHit
üzenetére
Esetleg ha van még, szívesen látnám azokat is 😂
-
Orbiteric
aktív tag
válasz
CriticalHit
üzenetére
jól néz ki
-
nessh
tag
Sziasztok,
Mi lehet a legkisebb ház (esetleg mATX) amibe bele tudom tenni az alábbi konfigot (és néz is ki valahogy)?
Gainward GeForce RTX 2060 Phoenix (elvileg 235 mm)
FSP Raider II 550W (150 × 140 × 86 mm)
Arctic Freezer 13 CPU Cooler (130mm magas)
ASUS H97-PRO (305 mm x 218 mm)Kösz előre is!
-
Busterftw
Topikgazda
válasz
Pityu.
üzenetére
En irnek nekik, de szerintem nem fog beferni.
Ha megnezed a venti helyeket/meretet:
Es raszamolod hogy a rad hosszabb mindket oldalon, plusz csovek, az elolapi kabelek/hub miatt szerintem nem fog beferni, de alaplaptol fuggoen a clearance sem nagy.
(kepzeld el forditva az AIO-t, csovek a haz elejeben
)
De mondom egy emailt meger, latom van Discordjuk is, kerdezz ra.
Esetleg ha a hutes fix, rendeld meg aztan megprobalod ovatosan, aztan ha nem jo akkor visszakuldod.
Mert ugye van hogy spec szerint nem fer be, de aztan befer
-
Ha kérdeznél, ennyit írj meg:
1. Mennyit szánsz a házra: max most 23EFt de meg van a kinézett ház
2. Mi megy bele (legalább alaplap, CPU hűtő): még az képlékeny egyenlőre
3. Bármi más ami Neked fontos (RGB, oldalablak, szín stb): amit néztem fehér és erg-s ventilátorok vannak benne.Isten igazán nekem meg van a kinézett példány csak egy kérdésem lenne ha valaki ismerné véletlenül ezt a házat Krux Vako White RGB
Megnéztem a kézikönyvét és azt írja előlre bemegy egy 240-es AIO de felülre csak 2x120mm ventilátort mutat,nem lehet esetleg felülre bevarázsolni valahogy a 240-es AIO-t?
Viszont az is fura,hogy felülre csak 2x120mm ventilátort ír mikor látszik,hogy legalább 140-es ventilátornak is akad fent hely.
Egyébként ezt ID-COOLING ZOOMFLOW 240 XT SNOW a vízhűtőt néztem hozzá.

-
jimpo
senior tag
válasz
Morris
üzenetére
Régebben lehetett P400A front panelt kapni külön, egy olyan sokat javitana hőfok téren.
Igaz nagyobb nem lenne tőle....
-
Morris
veterán
Sziasztok.
Tervezek egy gépház cserét. A jelenlegi egy kívül fehér, belül fekete Phanteks P400S Tempered Glass házikó. Egy kicsit nagyobbat szeretnék, de nem is ez lenne a fő szempont, hanem a fehér belső.
Két esélyes van. P600S matt fehér vagy G500A.Megéri a P600S a 16k- felárat?
Illetve aprón 40 körül van már G500A. Ott 3x k lenne a különbség. -
válasz
BigBear
üzenetére
Nekem eddigi legnagyobb pozitív csalódásom egy Aerocool ház volt, amit ~12k forintért vettem. Képek a configról: #73515
De ez úgy szellőzött, mintha az élete múlna rajta! Elég volt beletenni hátulra egy Arctic P12-t és a hűtőét rajta hagyni, azaz az egész házban volt 2 venti és az is elég volt neki. Az anyaghasználat tényleg kompromisszumos volt, de ha vigyázol rá, akkor igazából teljesen elég és nekem a dizájnja is tetszett.
Egyetértek, nem kell k.drága házat venni egyből, annak ellenére sem, hogy a YT-os megmondóemberek mit próbálnak veled nagy kanállal megetetni. -
dbalazs80
tag
Sziasztok!
Szeretném kérni a tanácsotokat, hogy milyen házat javasolnátok.
Szóval normál ATX lap, 7800X3D proci, legalább 4db 3,5 HDD, lehessen bele dedikált VGA-t elforgítva elhelyezni, legyen az előlapon, vagy a tetején 4db USB port, és külön reset gomb is legyen rajta.
Nem kell, hogy világítson, nem kell hogy az oldallapja átlátszó legyen, viszont a processzor miatt egy erős és jó vízhűtés is férjen bele.Az ár az amiben teljesen nem vagyok képen, mert általában 10+ évekre szoktam gépeket vásárolni magamnak. Most egy Fractal Design házam van, hogy pontosan melyik azt nem tudom, de valamilyen Define R.
Az is lehet, hogy esetleg akár meg is maradhat?
Ha nem, akkor szerintem max 50k-ig menne el a keret.
Köszönöm.
-
válasz
abridabri
üzenetére
Régi játékok csak DVD-n érhetőek el eredeti kiadásban, vagy, ha még ugyanígy régi rendszerhez akar DVD-t kiírni, akkor is jó lehet. Régi autókban még lemezlejátszó van, ha azt nem akarod cserélni, akkor kiírsz magadnak pár audio CD-t. Viszont értem az érvedet, mert külső DVD írót már kapni ~10k forintért, ami nem nagy összeg. Hát, ez van, kinek mi az igénye.
Én az 5,25" baybe mobile racket raknék, legalább 1 darab slot legyen mindig a házon. 3,5" és 2,5" meghajtókat tudja olvasni kötözés nélkül szükség esetén.
-
BigBear
senior tag
válasz
NvidiaRTX
üzenetére
Azért ne túlozzunk. 30 környékén is akad jól szellőző elfogadható minőségű ház, nem kell mindjárt Fractal North / Torrent vagy hasonló.
Lian-Li mini air is jól szellőzik, 33 körül vettem. Montech Air 903 -ból a max kerül ~34e-be, jól szellőző, tágas ház gyárilag rgb 14cm-es ventikkel, ha valakinek ez kell. De van még pár.
Megjegyzem, a Pop Airnél mindegyik jobb. -
válasz
Lathronos
üzenetére
Semmiképpen nem javaslom a Pure Base 600 -at. Az egy nagyon rossz ház nagy fogyasztású géphez , 0 szellőzés , meg fog főni benne a 3090.
A Pop Air ami neked kell. Igen ,befér a DRP4 : [Completed Builds Using Fractal Design Pop Air ATX Mid Tower Case ] -
MaddeNNNN
addikt
válasz
Lathronos
üzenetére
Nagyon kevés házba raknak már 5,25"-os helyet, ez lesz a szűk keresztmetszet.
De én is csak megerősíteni tudom AuraSync véleményét. Kár a házon spórolni, mert egy jó konfigot egy rossz ház nagyon vissza tud fogni. Itt természetesen nem azt érjtük, hogy fölösleges dolgokra adj ki pénzt. Csak ha 3090 szintű alkatrészek mennek bele akkor ne itt legyen megspórolva mert utána csalódás lesz az összélmény.
A fractal pop air pl pont jó választás és nem kerül 250.000 forintba

Dark Rock Pro 4 163mm magas, a házba max 170mm-es cpu hűtő fér be.
3090 is nagy valószínűséggel elfér, mert bár típust nem írtál de a ház 405mm-es gpu-t fogad. -
Lathronos
őstag
válasz
CriticalHit
üzenetére
Ebben pont nincs sajnos 5,25"-ös dokk, de köszönöm.

Végül találtam egy talán alkalmas házat:
Ez megfelelően szellőző ház lesz? Valamint vajon a Dark Rock Pro 4 és a 3090 elfér benne?
-
válasz
Lathronos
üzenetére
Nem írtam én sehol, hogy 100k-s gépházat kell venni te írtad, hogy "ha lehet ne haladja meg a 30.000 Ft-ot".
Tehát akkor jó neked a 20k-s gépház is amibe belerakod a VGA-t azt összeroskad.
Egy nagy igényes szellős gépház ami nem csak holnapra lesz jó hanem még 10 évig legalább 50k.Na mind1 a ti dolgotok csak nehogy aztán visszagyere holnapután sírni, hogy nem szellőzik a ház meg csörög zörög stb stb.

-
-
Lathronos
őstag
Sziasztok!
Novemberben lesz platform csere, mert a régi 8700k és 2080 Ti már kevésnek bizonyult a Blenderhez. Ez okból kifolyólag keresek házat, de az Árukereső nem sokat segített.

A lényeges paraméterek amiknek meg kéne felelnie a következők:
Mivel egy be quiet! Dark Rock Pro 4 fogja hűteni a cpu-t és egy ASUS TUF GAMING 3090 is lesz benne, jó tágasnak és szellősnek kéne lennie. Valamint további nehezítés, hogy van egy belső 5,25" ASUS BD-RW-m aminek szintén bele kell férnie és árát tekintve ha lehet ne haladja meg a 30.000 Ft-ot. Segítségeteket előre is köszönöm.

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el a topic összefoglalót!
AJÁNLOTT HÁZAK 2024
GN: 2024 Legjobb házai
GN: 2022 legjobb házai
GN: 2021 legjobb házai
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Sorozatok
- GTA V
- Házimozi belépő szinten
- Elektromos autók - motorok
- Házimozi haladó szinten
- Rosewill "kockák" az egyedi NAS vagy házi szerver összerakásán gondolkodóknak
- Parfüm topik
- GTA VI
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- További aktív témák...
- 3Db Corsair ICUE 120MM 4-Pin PWM RGB Ventilátor White 31-006669
- 27% - MSI MAG CORELIQUID 240R V2 AIO vízhűtés!
- ASUS ROG Strix 1200W Gold Aura Edition Moduláris Tápegység PCIE 5 ATX 3 12VHPWR
- 27% - MSI MAG Coreliquid I240 AIO Vízhűtés!
- Corsair RM850X 850W Gold Moduláris Tápegység PCIE 5.1 ATX 3.1 12VHPWR 12V-2X6
- iPad felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Laptop dokkoló bazár - Lenovo - HP - DELL dokkolók
- Hp, Dell, Lenovo gyári 65W USB-C / Type-C töltők, tápegységek
- Lenovo ThinkPad T480s,FHD,14",i5-7300U,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11,TOUCH,jó akku
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Meg az egész összeállítás szép! Hangulatos!

), és onnan csak egy HDMI/DP és USB kábelt kell elvinni addig a helyiségig, ahol a monitor és a egér+billentyűzet van. A hang is menjen HDMI-n...