- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Mindenki Z Fold7-et akar
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Yettel topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
gyapo11
őstag
válasz
gabor_01 #11397 üzenetére
Általában 1 percet szoktak írni a hidegstartra, amikor a műhöldról kell leolvasni a táblázatot, hogy melyik hold hol van éppen. Az A-gps (assisted) az úgy kezdi, hogy valamilyen csatornán megkapja a táblázatot, és ettől hamarabb lesz pozíciója. De nagyon sok függ a gps vevő részének érzékenységétől, milyen épületben, milyen terepen, milyen rálátással, milyen visszaverődések vannak stb. Mivel mi az északi féltekén vagyunk, érdemes úgy helyezkedni, hogy dél felé szabad rálátás legyen az égre, habár a műholdak nem geostacionárius pályán keringenek.
-
dik
őstag
válasz
gabor_01 #11397 üzenetére
Akkor kb. 1-2 év után érdemes új készüléket venni. Akkor tudja azt a tempót. Jó progit találni hozzá na az már bajosabb. Az első óta nem tudtam találni olyat ami annyira profin lett volna megcsinálva amin annyi infó volt egy képen mint azon. Valami riks skin neve volt valaki csinálta annó rá. Egy profi volt azóta sem találtam hasonlót jót amiket próbáltam. Én jobban szeretem ezeket a hagyományosokat rá mint az okostelókat az tény...
Na mindegy akkor ez projekt így járt... -
ngabriello
csendes tag
válasz
gabor_01 #11120 üzenetére
Hát igen , újonnan mindkettő még elég drága, de használtan a 64-es már egyáltalán nem ( 45-55 ezer körül ), annyit úgy látom nagyon megérnek. A 66-os nagyságrendekkel többet tud, de nem nagyon használnám a szolgáltatásait, de ami eldöntötte a kérdést, azt általad említett probléma, hihetetlen de a 66-os valóban nem képes arra hogy egy nap megtett túrát normálisan egy filében tárolva elmentsen. Katasztrófa, akinek fontos a túráinak tárolása, fényképek beillesztése a lementett track-hez, annak nem szabad 66-ost venni. Nekem fontos.
Igazából arra lennék kíváncsi, hogy valóban javult -e a nyomkövetés pontossága az újabb fejlesztésű antennával, vagy ez teljesen elhanyagolható. Bár nekem már mindegy, a fentiek miatt 64-est fogok venni. -
KL48
tag
válasz
gabor_01 #10906 üzenetére
Én is kinyomtatott leírással kerestem eddig. Nem is ez volt a legfőbb gond, hanem a lassú, ki-kihagyó, pontatlan kütyü. Úgy döntöttem, legyen a GPSMAP 64S. Kösz a jó tanácsot!
-
Kukcaman
senior tag
válasz
gabor_01 #10844 üzenetére
AGPS miatt csinálja, hogy nem talál jelet? Ilyenkor (hosszabb idő eltelte után) bekapcsoláskor mennyi idő kb mire megtalálja a műholdakat?
IGO-t akarok használni rajta. Pár fajta szoftvert már használtam telefonon, de a MyWay az tetszett, a Primo-t meg még nem használtam. -
törölt tag
válasz
gabor_01 #10797 üzenetére
Etrex20x-et néztem én is, de 60 ezerért elég borsos. Van alatta egy 30 ezres monokróm kijelzős, de abba meg csak a gyári térképe van és nem bővíthető, ergo felejtős.
Ennyi pénzért inkább memorizálom az útvonalat.Meg kinyomtatom. Bár idehaza luxus is ilyenekkel járni, elég egy iránytű is, egy-másfél órányi sétával lakott területbe botlani akárhol tévedsz el. Ez nem Bear Grylls országa.
-
laszlohu
addikt
-
törölt tag
válasz
gabor_01 #10792 üzenetére
Nem tudtam, hogy ekkora a hardveres különbség közöttük. A Garmin az direkt turista használatra van nagyobb üzemidővel? Inkább ez lenne a fontosabb, a kocsit megoldom akkor a telefonommal legfeljebb, Win10-es, ezen elvileg Here maps van alapból is és wifin ha otthon bejárom kézzel a területet akkor elmenti offline. Soha nem használtam még.
Utoljára navigációt akkor használtam mikor a Sony Ericsson W995-ös telóm volt 10 éve, ha jól rémlik Wayfinder navigator volt rajta.
-
Gabesz87
veterán
válasz
gabor_01 #10709 üzenetére
De nem kell profi cucc. Nem ezzel foglalkozik. Őszintén szólva nem tudom, mi célból kell, anyám kérte, hogy nézzek ilyet
Vannak földjeink, most vagy oda kell valamiért, vagy amit még el tudok képzelni, elég sokat foglalkozik méhekkel, és talán e célból, de nem tudom....szóval tényleg csak annyi kell, hogy a GPS koordinátát kiírja. Van egy Garmin nüvi navijuk, nem tudom azzal lehetséges-e, de elmondásuk szerint az nem ír ki koordinátákat.
-
ovics
aktív tag
válasz
gabor_01 #10569 üzenetére
köszönöm a Te segítségedet is, utána fogok kérdezni finoman hogy elég e a mostani 5" vagy jobb lenne e nagyobb, mert akkor valószínűleg inkább lemondok a TMC-ről hogy jobban lássa.
egyébként:
50 lm 40k 5"
50 lmt 52k 5"
60lm 52k 6"
de ha ennyire vagy-vagy alapon működik akkor lehet maradok a TMC nélküli verziónál. -
válasz
gabor_01 #10025 üzenetére
Sehol nem volt arra infó, hogy a számítógép USB csatlakozójával annyira minimális a töltési lehetőség, hogy azt nem lehet kivárni, így csiga mód lassan indult el a gépezet. Mikor rájöttem, hogy ez a gond, az autó csatlakozójával pillanatok alatt feltöltődött annyira, hogy minden beállítást el tudtam végezni. Csak hétvégén lesz módom menet közben kipróbálni, és remélem belövi a tartózkodási helyemet (Pécs) mert jelenleg Bp. 6. kerületet jelez, illetve, ha automatikusra állítom az időt, kb. 8 óra eltérést mutat a valóshoz képest lefelé. Meg tudnád mondani, hogy teljes töltöttséggel mennyi ideig marad bekapcsolható, illetve megjegyzi az óra adatokat, stb., vagy azt mindig újra be kell majd állítani? (Most sem indul el, nem is volt időm a teljes feltöltésre. Magyar nyelvű utasítás persze a neten sincs hozzá, így azt sem lehet tudni, mennyi a töltés ideje.)
-
sladka_pani
senior tag
válasz
gabor_01 #9983 üzenetére
Hmm, ez elég rosszul hangzik
El van rejtve a műszerfalban egy szivargyújtó elosztó, oda vannak bedugva a kütyüjeim (fedélzeti kamera, lábtérvilágítás, gps), meg nem szoktam a tartóról se levenni sose, mert ha kell legyen kéznél. Emiatt ha valaki bebacca a szélvédőt akkor más miatt is.
-
sladka_pani
senior tag
válasz
gabor_01 #9966 üzenetére
10+ GPS-t kipróbáltam a mai nap folyamán, végül egy Garmin Drive 50-et vettem
119 euróért Szlovákiában! 300km-t navigáltam vele hazafelé, próbáratettem, mindenben állta a sarat. Fura még, tanulni kell, megszokni, de amúgy tökéletes. 100km után meguntam a figyelmeztető jelzéseket, kikapcsoltam mindet, kivéve a veszélyes kanyarokat. Egy dolog nem tetszik eddig és nem találom a beállítások között. Hogy a túróba tudom kikapcsolni azt a funkciót, hogy ha szivargyújtóról áramot kap, a készülék ne kapcsoljon be? Mert felraktam a szélvédő bal alsó sarkába, és gyönyörűen elfűztem a töltő kábelt a szivargyújtóig, igy csak a készülék látszik. Ha kinyitom a kocsit kp zárral, már be is kapcsolódik, és azért 80%-ban tudom az utat, nincs szükségem rá. Ha meg lezárom a kocsit, utána még 2 percig van 12V a szivargyújtón, tehát megy a GPS, aztán mikor leveszi, a készülék 15mp-ről visszaszámol, és lekapcsol, ez okos funkció
De be ne kapcsoljon ha nem akarom! HELP
-
bozsokiandra
tag
-
pataslogeza
aktív tag
válasz
gabor_01 #9925 üzenetére
Oke, kossz!
Akkor a wayteq gps-eket inkabb kihagyom.
Errol a CNS Globe Triton geprol tudsz valamit? -
spe88
senior tag
válasz
gabor_01 #9904 üzenetére
Most olvasom, hogy ez a TMC dolog már elég elavult. Emiatt vettem volna többek közt GPS-t.
Akkor kénytelen leszek egy hetijegyet venni mobilnetre,és kinavigálok Nokia Here-rel vagy valami más szoftverrel.
Bár megmondom őszintén nem nagyon bízom ezekben az okostelefonokban, olyanok mint a kobinált fogó... -
laszlohu
addikt
válasz
gabor_01 #9546 üzenetére
A speckók szerint mind2 - ben (x980, X985 ) ugyanaz a proci :
2531Aés ugyanaz a gps chip van
persze ettől még lehet stabilabb a gps vevője,
szerintem csak a fényerőben és az akkukapacitásban, ezenkívül azt írták róla, hogy vékonyabb lesz,
ezenkívül másban szerintem nem lesz eltérés. -
kirusz1
őstag
válasz
gabor_01 #9392 üzenetére
Pl a sonyk nagyon jók.Volt több fajta is és teszteltem őket egyszerre mindkettőt felraktam a müszerfalra. cns truck gps sel.jelet sokkal gyorsabban találtak mint a cns és semmiben se maradtak alul.A láthatóságról nem beszélve napfényben.a cns en gyári napellenző volt és semmit se láttam erős napfényben.Nem úgy a telefonoknál most teló mellett egy samsung tab 4 et használok teljesen jó
-
bubuka80
tag
válasz
gabor_01 #9354 üzenetére
Picit bonyolultabban ment tönkre, a GPS töltője ment tönkre, ami tönkre vágta a tmc-t, kicserélték azt, amin átmegy az áram (bocs, elfelejtettem a nevét) és azóta átmegy az áram rajta, de nem veszi a jelet. Remélem érthetően írtam le a férjem elmondása alapján.
Persze, be van a dugva, évek óta napi használatban van/volt, csak én vagyok dilettáns ebben a témában.
Ha ez ennyire lehetetlen küldetés (újat beszerezni), akkor tudnátok mondani egy szervizt, ahol megnéznék? Postán tudnám küldeni.
Nagyon hálás lennék az infóért. -
-
laszlohu
addikt
válasz
gabor_01 #9312 üzenetére
Ezt az NNG - től kéne megkérdezni,egyébként sok program van, ami lekérdezi a felbontást Androidon,
pl. benchmark progik, illetve információszerző progik, milyen szenzor van benne, mekkora a felbontása, stb.a másik ,OS - ről (iOS) nem tudok beszélni.
de az sem kizárt, hogy manuálisan, a sys.txt - ben is meg lehet adni
egy konkrét példát tudok arra,hogy egy androidos progi lekérdezi a felbontást,
nevezetesen a WPS office szövegszerkesztő, ami felbontástól függően több, vagy kevesebb funkciógombot jelenít meg -
nemcso
őstag
válasz
gabor_01 #9273 üzenetére
Csak itt egy szó nincs a frissítésről, én a kérdésben nyugdíjas szerepel, akinél talán szempont a gond nélküli (nem kell letöltést keresni, programmal matatni a térkép állományokban, stb.) használat. Igaz itt is van netről letöltés, majd azzal felülírni a meglévőt, de ez talán egyszerübb.
-
gologolo
tag
válasz
gabor_01 #8853 üzenetére
Oké akkor itt vannak a befutók. Ezekből tudnál segíteni hogy megítélésed szerint melyik lenne a best buy?
A korábban említett szempontok élnek, de ha ~7 rongy az ára hogy később bővíthessem külföldi mapokkal akkor egyértelműen hajlok rá.Magellan Triton 2000 túra gps (vs Garmin) 33k
Magellan Triton 1500 túra gps (vs Garmin) 26k
Garmin etrex Vista HCX túra gps + 2gb SD kártya 37k
Garmin Gpsmap 60CS profi túra gps esztétikai hibával 30k
Garmin etrex 20 túra gps + glonass, alig használt 37k -
Kbali
nagyúr
válasz
gabor_01 #8550 üzenetére
"Hangyányit sötétebb a kijelzője. Napfényben továbbra is csak sejteni lehet, mit mutat." na ez az, ami miatt semmi pénzért nem beruháznék ilyen készülékekbe. Sokan ezt nem is gondolják át előre, mert mondjuk megnézik egy nagyobb elektronikai áruházban neon mellett beltérben, hogy hú de fasza, aztán meg az autóban makkot nem lehet látni a kijelzőből max fényerőn sem.
"Sajnos" pl. ez az a feature, amit a legtöbb drágább naviban meg kell fizetni (TomTom, Becker, Garmin, Mio), csak ezt kevesen akarják belátni.
Nem megsértve vele senkit, de azon is csak kacagtam korábban, hogy az ilyen készülékek mellé rögtön vegyen az ember árnyékolót... -
Kront
tag
válasz
gabor_01 #8151 üzenetére
nekem egy ilyenem van, ami külsőleg, specifikációjában és menüjében is kísértetiesen hasonlít az amberre. ez persze lehet a véletlen műve is. ennek a kijelzője egy hajszállal jobb, mint a globe/960bt-nek, de messze van a jótól. komolyabb napsütésben ez sem látszik. mondjuk azt a 25 dollárt, amennyiért újonnan vettem, bőven megérte.
és mint írtam, egyáltalan nem 100%, hogy ez az amber.
-
pixelmester.
aktív tag
válasz
gabor_01 #8118 üzenetére
biztos, hogy nem ugyanaz a szoftver...
Anno leveleztem a Garmin-nal: "A junction view nem fog működni, mert az nem a térkép tartozéka, hanem a készüléknek kell tudnia, és a Nüvi 40/50 HU ilyet nem tud. Csak az a Nüvi készülék rendelkezik ilyen funkciókkal, aminek a belső memóriájában Európa térkép (City Navigator) található."és a térképekről:
"Az Európa térképet a Navteq cég készíti, míg a NaviGuide térképet a TopMap Kft.. Adatbázis szinten a két legújabb térkép között már nem igazán lehet találni különbséget, az Európa 3 havonta, a csak magyar térkép is hasonló képen 3-4 havonta frissül." -
nederlanden
senior tag
válasz
gabor_01 #8087 üzenetére
Akkor egy kijelzőtipussal szerelték a 3597lmt-és a 3790lmt-t?Most akkor egy kategoria a két készülék?Már itt a kezemben a 3597lmt egyébkènt,így sokat már nem varjálhatok.Probálgattam itt bent és mintha hibázna sokszor(-nincs hang,pedíg le sem vettem,-stand by módból gombnyomásra órabeállításon van pedíg nem ott hagytam,-nehezen csak sokadjára tudtam bekapcsolni stand by modból stb.Mi lehet vele?
-
Danex
addikt
válasz
gabor_01 #7785 üzenetére
Körülbelül havi 1-2 alkalommal vidékről Pestre/Egerbe kellene elnavigálnia, úgy ,hogy a városba ne adja meg magát és mivel az elektronikában nem igazán jártas használná ezért a lehető legegyszerűbbnek is kell lennie.
(Jómagamnak biztosan valami moddolható verziót néznék
)
-
-
parater
csendes tag
válasz
gabor_01 #6238 üzenetére
Köszi a választ!
A rendelni kívánt Garminon előre töltött teljes Európa térkép van. A GPS leginkább itthon használnám, és köztudottan a topmap térképek jobban itthon, ezért szeretném valahogy azt is rávarázsolni.
Ha megszerzem SD kártyára a naviguidos MO. térképet (ugye ez topmappos? ), akkor azt csak simán beleteszem a gépbe? Akkor a 2 közül melyiket fogja használni? És ha mondjuk átlépem az országhatárt, akkor hogyan lehet ráállni a másikra? Bocsi, a hülye kérdésekért, de minél többet olvasok utána, annál bizonytalanabb vagyok.
Köszi! Üdv.: Egy kezdő. -
laszlohu
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX One S 512GB lemezes játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Microsoft Surface Pro 9 i5-1245U 16GB 512GB 1év garancia
- Akció! Gigabyte Vision Z590 D Wi-Fi Alaplap! LGA 1200!
- 2 TB-os Kingston NV3 M.2 SSD - 6000 MB/s olvasás
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest