- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Z Fold3 5G - foldi evolúció
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Apple Whatch SE 2.generáció
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S10 és S10+ duplateszt
- Google Pixel topik
- 4 mm alá fogyhat a Galaxy Z Fold7
- Yettel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
zeix
senior tag
Sziasztok!
Olyan gps készüléket keresek, amin van analóg videó bemenet, hogy tudjam használni másodlagos kijelzőként is.
Olcsó és jó legyen!
Lehetőleg 7"-os.Köszi!
-
TCSZ
senior tag
Sziasztok!
Tudna valaki segíteni? WAYTEQ X980Bt-k van. Ez az első navigációs kütyü a családban és nem tudok rá szoftvert meg térképet rá tenni.
köszönöm! -
-
anonym1s
őstag
Sziasztok.
Mult hetvegen atutaztam fel europat egy garmin 2597-el. Mielott indultam, frissitettem a szoftvert es terkepeket is a legujabbra.
Jelet gyorsan talal es eleg pontos is, viszont szamomra tobb komoly hibaja is van, amik miatt tul fogok adni rajta, amint hazaertem.Egyik a kijelzo.
Megdobbento hogy ilyen szar kijelzot raknak egy ilyen draga keszulekbe. Az erzekenysege jo, a fenyereje epp hogy csak elfogadhato, de a nezesi szog csapnivalo, egy hajszallal sem jobb mint a wayteq x960, ami terkepekkel is csak fel annyiba kerul, terkep nelkul meg harmada.Masik a forgalom info.
Belgiumban olyan utra vezetett, ami utepites miatt le volt zarva, es ugyanez elofordult magyarorszagon is egszer, es azt sem jelezte, hogy az autopalyan egy sav le volt zarva elottunk, ami miatt kisebb torlodas volt, meg is kellett allnunk. Pesten is bevitt a rohadt nagy forgalomba. Minden alkalommal megneztem a kozlekedes infot, de mindig azt irta "nincs jelentes". Gyakorlatilag nem er semmit a forgalom infoja.Harmadik: Ramentem egy autopalyara, mondta hogy menj tovabb 184km-t, aztan sokaig csend, majd egszer csak beszolt hogy terj le az autopalyarol pontosan egy kijarat elott. Kimentem a lehajtosavba, aztan rapillantottam a garminra es lattam hogy az utvonal egyenesen ment tovabb es a lehajtasig meg hatra volt kb. 80km! Ekkor eros fekezes es vissza a palyara. Ezt tobbszor megismetelte amig valoban le kellett hajtani a palyarol, es ugyanezt csinalta orszagutakon is ahol hosszu tetlen szakasz volt.
Nagyon zavaro hogy olyan helyen mondja a lehajtast vagy kanyarodast ahol van lehetoseg ra de valojaban nem ott kell, hanem joval kesobb. Ha nem figyeltem volna a kijelzot, akkor elvitt volna masfele. Persze ujratervez, de ez ido, km es uzemanyag veszteseg.
Ilyen hibat az igo sosem csinalt.Nem tudom mas garmin tipusok milyenek, de ezt nem ajanlom senkinek. Tul adok ezen es veszek egy becker-t, amit Prime110 ajanlott, mert az igo alapu.
-
törölt tag
Ma már az okos mobilok ilyen szintű fejlődésével egy telefon is tud jó alternatívát nyújtani, mint navigációs alternatíva. Nem véletlen lehet megvásárolni a különböző platformokra a neves navigációs softwareket (igo, TomTom, Navigon). Nekem nem voltak az ilyesfajta megoldásokkal problémáim Iphone 5 + Igo Lite, tökéletesen működött, lényegesebben használhatóbban, mint a Wayteq x950, pusztán azért mert nem kellett bámulnom a készülék kijelzőjét, hogy mit is mutat
Ettől függetlenül abban egyetértünk, hogy nem véletlenül gyártanak termék specifikus készülékeket. Azonban itt is vannak különbségek és ezek elsősorban a kijelzőben keresendőek, abban a részében a terméknek, amiben a legtöbb alacsony kategóriás termék elvérzik. E tekintetben úgy vélem a Garmin 3597-es modellje a referencia, viszont az ára irreálisan magas és nem csak a többi készülékhez, hanem az eu-i árához képest is. Én sem fizetnék érte 7x magasabb árat, mint egy x960.
Te is rámutattál a lényegre, hogy egy Wayteq navi software nélkül mindössze 20ezer Ft, míg software-rel 30ezer Ft-t , ami nagyon kedvező ár/érték arányt mutat. Emiatt és a készülék rugalmassága miatt népszerű.
Azonban mielőtt egy leendő navigáció vásárló, aki laikus is nagy örömében vásárol egy ilyen kütyüt és mielőtt esetleg csalódna, nem árt rávilágítani arra, hogy mik az előnyök és hátrányok. A hátránya egyértelműen a kijelző és azt se feledjük, hogy nem mindenki tudja megoldani „okosban” a készülék üzemeltetését. 30 Ft környékén pedig a Sygic software miatt nem annyira jó alternatíva, kicsivel többért más alternatívák közül is lehet választani, amit esetleg rá is áldozna az illető.
A GPS vevő érzékenységéről csak annyit, hogy pl CNS esetében mikor kijössz alagútból az az érzésed mintha a készülék téli álomra borult volna…., e tekintetben az x950-el nekem sem voltak negatív tapasztalataim.
-
mcll
senior tag
válasz
#68487936 #8640 üzenetére
Lehet szerencsém volt, nem tudom. De azt igen hogy több ismerősömnek is ugyanez a típusa van (kaminonról viszont nincs tapasztalatom, sem ismerőseim között nincs kamionos), és egyik sem panaszkodott arra hogy nem látná. Azaz aki igen, az nem használt napellenzőt. Nem azt mondom hogy ez a legjobb kütyü a világon, de ennyiért nagyon jó ár, és mivel nagyon sokat használom nekem eddig negatív tapasztalatom nem volt. Holdakat sosem veszített, sosem állt le a tervezés illetve az útvonalvezetés. Mi kell több?
Ellenben a különféle okostelefonos navikkal annál inkább voltak negatív tapasztalataim. Többféle mobillal (volt köztük neves és volt köztük kínai is) tapasztaltam hogy lassan talál pozícióra, menet közben súl sokszor dobta el a holdakat, de ami komolyabb baj volt, hogy bejövő hívásnál kényelmetlen a kezelése, nem egyszer összeakadt a navis szoft a telóval és vagy a navigációs szoft lépett ki, vagy a bejövő hívásom szállt el (többféle navis appal is próbálkoztam). Nem véletlen vannak a navis kütyük. Ezeket navira hegyezik ki (jobb, gyorsabb GPS vevő), a telóknál meg ez mellékfunkció.
Szóval én azt gondolom hogy a Wayteq x960bt a maga 20ezres áráért (sőt lehet már olcsóbb is) egy tökéletes választás. Többet nem nagyon tudnék erre áldozni, és úgy gondolom felesleges is. Nekem nagyon bejött, szeretem, gyors, stabil és roppant megbízható. Jó biztos a 100ezres kategóriában jobbak vannak, de azt nem hinném hogy az 5x többe kerülő kütyü 5x jobb lenne. Max valamivel jobban látható a kijelzője (de ahogy mondtam nálam ez nem jelentett problémát). Egy 1000km-es több köztes pontos tervezés európai viszonylatban kb 1-2 perc alatt megvolt (vagy kevesebb)
-
törölt tag
Akkor neked szerencséd volt vagy jobb pozicióban tudtad elhelyezni. Én egy x950 használtam egy ideig, szintén napellenzővel, de nem sok hiányzott ahhoz, hogy kihajítsam az ablakon. Az ismerőseim CNS-el szenvedtek hasonló problémákkal és akkor gps jelvesztést még nem is említettem.
Az olcsó gps-ek előnye abban rejlik, hogy itt a fórumon nem engedélyezett témában nagyon rugalmasak, burkoltan fogalmazva..., ezzel nem kívántam senkit sem bátorítani
Azonban aki sűrűn utazik és használja a navit egy idő után ezt megunja mert egy ismert gyártó terméke vagy egy mobiltelefonos megoldás + bármilyen navigációs software lényegesebben jobb hardwerrel (azon belül főleg a kijelző színe, fényereje és a gps vevő pontossága) és stabilitással rendelkezik. Aki használta már mindkettőt azt tudja miről beszélek.
Az, hogy ez kinek mit ér meg és milyen ár/érték aránynak itéli meg az megint egy más kérdés. Azonban az még tény, hogy az olcsóbb darabok a fentebb említettekben elmaradnak, némelyik jelentősen.
-
mcll
senior tag
válasz
#68487936 #8637 üzenetére
Azért azt érdemes szem előtt tartani, hogy az olcsóbb navigációk kijelzői nyáron, már közepes napsütésben is láthatatlanná válnak (WayteQ, CNS).
A Wayteq esetében én ezt cáfolnám (x960bt-m van). Van hozzá olcsón napellenző ami csodát művel. Nekem a navim középen van, igen nagy az ablak (Opel Combo), tehát a nap odasüt rendesen. Pl. múlt héten voltunk nyaralni egész nap a navi szerint közlekedve. Sütött a nap ezerrel, mindenféle szögből, de egyszer sem éreztem azt hoyg "alig látom a kijelzőt". Tökéletes volt. De napellenző nélkül sem volt vészes a dolog.
-
törölt tag
Azért azt érdemes szem előtt tartani, hogy az olcsóbb navigációk kijelzői nyáron, már közepes napsütésben is láthatatlanná válnak (WayteQ, CNS). Persze lehet trükközni a készülék elhelyezésével, de ettől függetlenül sok esetben az embernek a megérzéseire kell támaszkodni és nem a készülékre. Személy szerint én pont emiatt keresgéltem a neves gyártók modelljei között valamint a pontosabb GPS vevő és a megbízható mo-i szervíz és háttértámogatás miatt.
Amennyiben a software (pl: Igo 8 vagy Primo) megegyezik X és Y gyártó modelljein, akkor gyakorlatilag majdhogynem egyforma készülékekről beszélhetünk. A különbség a TMC-ben, telefonszinkronizálásban, FM transmitterben, Bluetooth-ban rejlenek illetve a készülék minőségében (kijelző, gps, összerakási minőség, anyaghasználat).
A Becker aki szintén egy Igo Primo alapú navigációt használ ott már jelentősebb az eltérés mivel az NNG a Becker igényeire igazította a programot. TomTom és a Garmin a saját maguk által fejlesztett software-t használják, de természetesen a modellpaletta alsóbb régióiban szereplő készülékek tudásban elmaradnak a drágább modellektől.Mindegyik készülék elvisz egyik pontból a másikba. Azt már neked kell eldönteni, hogy kellenek e a drágító tényezők (3d domborzat, tereptárgyak, tmc, live, intelligens útvonal adatok, márkanév) vagy sem.
-
mrsitn
csendes tag
válasz
Prime110 #8627 üzenetére
Nem értem a két végletet.
Van az olcsó kategória, és van a drága.
Köztes alig, hardver/méret/akku nagyjából mind egyezik.
Élettartam térképfrissítés ugye plusz.
A márkanevet kell itt is megfizetni?
De egy átlagos hétvégi autós számára mi a leghasznosabb választás 7 colban? -
icerockk
tag
Sziasztok!
Édesapám buszozik, és főleg csak magyar, illetve szomszédos országbeli útjai voltak eddig (Románia, Szlovákia, Ausztria....), amiket ki is szolgált egy már őskori Mio P560-as IGO 8-al. Viszont a hét végén Törökországba kell utaznia, és nem tudtuk/tam megoldani neki, hogy a 8.3-as IGO fusson a gépén friss térképpel. Számomra, aki a mobilok világában élek teljesen használhatatlannak tűnt a windows rendszer, meg hát ugye biztos, hogy maga a GPS is öreg csont már.
Na de a lényeg, hogy mindenképpen, és GYORSAN!!!, tehát még a héten be kellene szereznünk egy használható GPS készüléket, lehetőleg olyat, ami max. 20000- 25000 Ft-ból kijön, és megvan minden előnye, amit apu a buszozás során ki tud használni. Gondolok itt olyanra, hogy említette, hogy ő már nézegetett készülékeket, és hogy talált olyanokat, amik truck-os szoftverrel, meg mindenféle dugó elkerüléssel mennek a hirdetésben. Én hiába mondtam neki, hogy ez mind csak a telepített szoftvertől függ, de hát hiába beszél az ember
Szóval legyetek szívesek ajánlani nekem egy eszközt, ami max 25000, és mellé egy olyan szoftvert, ami a buszozáshoz a legmegfelelőbb.
U.i: én androidos eszközre gondoltam, mert arra legalább könnyen fel tudom rakni a Sygic-et, én azt használom. Nem tudom, mennyivel ratyibb az IGO-nál, de azt meg egyszerűen nem értem, miért nem tudtam feltenni a PDA-ra. Köszönöm előre is a segítséget, és legyetek szívesek gyorsan válaszolni!!!
-
Prime110
aktív tag
válasz
gmehesz #8628 üzenetére
Szia,
A Becker tényleg jó választás lenne, de szvsz nincs baj a 760-al sem, a térképük ugyanaz, az élettartam frissítés előnyeit nem kell különösen ecsetelni. Nem döntesz rosszul.
Amúgy ha már Active.5 (itt) azt írják, hogy mai beérkezés a bluetooth modullal szerelt PLUS kiadás, igaza 760-ban ez gyárilag is benne van. -
falijja
őstag
Helló mindenki 20-30 ezerbe melyik a legjobb árérték-ű gps.....? válaszotok előre is köszi...
-
gmehesz
csendes tag
Sziasztok! Hosszabb út előtt állok jövő héten (Magyarország) és tönkrement a régi navi eszközöm. Szeretnék egy újat vásárolni. Becker Active.5 LMU-t néztem ki, de mivel utolsó pillanatos a dolog, ezt a típus sehol nem tudnám hétfőig átvenni. Ami rögtön elérhető és nagyjából hasonló kategória, az a Navon N760 PLUS + élettartam frissítés. Kérdésem egyrészt az, hogy ajánlanátok-e a ezt a készüléket, másrészt ahogy nézem kapható igo8 és igo primo változatban ... melyiket inkább? Mi a különbség? Köszönöm előre is.
-
OldMike
őstag
Megnézheted még a Becker Active.6 Plus eszközt is. Ez 6,2"-os, nem igazán olcsó (75 eFt körül van), de jó minőségű német gyártmány, IGo alapú szoftver, LMU Eu térképpel. Az 5"-os változatának a tesztjét megnézheted itt: [link]
Megjegyzés: nekem GV7777 van, jó szívvel nem merném ajánlani. Navi eszközként (Primo 2.0) jól működik, lehet frissíteni a térképeket, de csak pénzért, egy matt fóliával a láthatóságával sincs gond, viszont az androidos rendszerű (elég gyenge) tablet miatt hosszú percekig tart, mire elindítható a Primo.
-
mrsitn
csendes tag
Megpróbálom összeszedettebben leírni.
Idős embernek lenne, aki már megszokta a nagyobb méretű kijelzőt.
-6-7"
-elvigyen Aból Bébe
-ne legyen gagyiEzek maradtak fenn a listán.
Prestigio GeoVision 7777
CNS Truck HD 2
TomTom Start 60Ezek közül melyiket ajánljátok?
-
mrsitn
csendes tag
Hmm...
Ezek vannak holnaptól a Tecsóban:
Navon Platinum Explorer 26990ft
Alcor AccessD785M 29990ft
Ezek mennyire jól használhatók naviként?
Valakinek tapasztalat? -
gipsztigris
addikt
-
Lajtix73
újonc
Sziasztok!
WayteQ X980BT vagy CNS Truck HD 2 ?
A két készülék közül választanék.
Melyik lenne jobb erős napsütésben?
Melyik lenne megbízhatóbb?
Mindkettőn menne az iGo8?Köszönöm a válaszokat!
-
mrsitn
csendes tag
Szeretnénk vásárolni egy új készüléket.
A régi sajnos tönkrement.
A fő követelmény hogy 7" legyen.
Elsőre a Prestigio GeoVision 7777re esett a választás, de jobban utánaolvasva panaszkodtak a hangminőségre és a kicsit késő hangokra is.
Tudnátok valamit ajánlani?
Nem kell hogy tablet legyen, csak hogy elvigyen Aból Bébe.
Persze nem hátrány hogy ha bluetooth és fm transzmiter van rajta.
Segítségeteket előre is köszönöm! -
gipsztigris
addikt
válasz
Anti425 #8618 üzenetére
Lehet, hogy neked mindössze erre van szükséged? Jancsi és Juliska
-
Anti425
tag
Sziasztok!
Gps-t szeretnék beszerezni,de nem tudom milyet....ebben szeretnék segitséget kérni tőletek!Olyan Gps-re lenne szükségem,ami nem kimondott cimkeresésre lenne használva,hanem bizonyos útvonalak megjegyzésére,és elmentésére,több utvonal elmentésére is,amin bármikor visszavezet(elölröl ugyanugy mint amikor elindultunk) A-ból B-pontba.
Telefonomon van Igo,nagyon szépen és jol navigál,de sajnos ezt a funkciót nem tudja.....
Létezik ilyen Gps ami tudja ezt a funkciót? Ha igen,milyen tipus,milyen árban?
Köszönöm a válaszokat előre is! Üdv!
-
Clark78
tag
Sziasztok!
Navit készülök beszerezni és konkrétan ezt a típust néztem ki: Garmin nüvi 66LMT EU (45 countries).
Ha nincs is konkrét típus tapasztalat attól függetlenül, csak úgy általában a Garmin-ról minden véleményt szívesen fogadok, mert eddig csak okostelefont használtam ilyen célra. Köszi! -
laszlohu
addikt
válasz
katalin888 #8614 üzenetére
Ha a Beckerre gondolsz, szerintem arra lehet külön Topmap - ot venni :
[link] -
katalin888
aktív tag
Ugy hallottam, hogy ujabban, a NNG a kelet-europai terkepekhez nem a TopMap csomagot adja!
Ez igaz???
Kerem, hogy valaki erositsen vagy cafoljon meg ha tud valami biztos infot! -
gipsztigris
addikt
-
Hitch
senior tag
Sziasztok!
Navon n490-es készülékem, élettartam frissítéssel vettem.
Valaki tudna segíteni abban, hogy ezt miként használhatom ki?
Nem jöttem rá, miként tudnám frissíteni.
Mi alapján kéne a készülékemet ingyenesen frissítenie(nem találok kódot rajta, sem bármilyen kulcsot a frissítésekhez)?
Lényegében miben merül ki ez az élettartam frissítés?Előre is köszönöm a segítségeteket!
Maradok tisztelettel
Jákob -
emre33
addikt
válasz
gipsztigris #8606 üzenetére
EGNOS-ra gondoltam.
Egyszerűen kíváncsi vagyok, hogy mit tud az autós navigációm.
Mert ma láttam rajta egy 57-es számot az egyik műholdnál (eddig nem nagyon figyeltem ezt) -
gipsztigris
addikt
válasz
gipsztigris #8606 üzenetére
Lejárt az idő......a Baidu holdak 200 környékén jönnek, nem nyolcvan környékén.
-
gipsztigris
addikt
Minek neked az EGNOS?
Nem kevered véletlenül a Glonassal? Az egonos holdak, illetve a hozzájuk kapcsolódó rendszer nem igazán az autós navigációra lett kihegyezve, hanem pl. a nagy pontosságú (mondjuk mezőgazdasági) mérésekhez, pozícionáláshoz. Azt hiszem, hogy a 32-és 64 közötti holdak az EGNOS, a 64 felettiek pedig a Glonass holdak. És van még a mostanában egyre többet látható kínai Baidu holdak, amik valahol nyolcvan környékén jönnek.
-
emre33
addikt
GPS és EGNOS
Egy igo esetén pl: honnan tudom, hogy a készülékem használja (fogja) az EGNOS jeleket?
Jól értelmezem, ezt onnan lehet tudni, ha 32-nél nagyobb számú műholdat is lát?Van valahol leírás, hogy melyik szám melyik műholdat jelenti?
-
zoli_1989
tag
Sziasztok az lenne a kérdésem, hogy ez a gps megfelelő ár/érték arányban mert tervezek egy ilyet venni és nem akarok érte messzire menni, vagy sokat költeni a szállításra!
-
LLKobe
veterán
Üdv!
Lenne egy láma kérdésem: Húgomék most jöttek haza Floridából, és hazahozták a kint vett gps-t.
Pontos típust nem tudok, valami TomTom cucc.Kérdés az hogy lehet erre valahogy eu térképet rakni, hogy itthon is tudják használni?
Új hozzászólás Aktív témák
- Újszerű Garanciás Macbook Air M1-es (8GB/256GB) 2026.09-ig Garis)
- ÚJ BONTATLAN Apple MacBook Air 15" M2 8GB RAM 256GB Magyar billentyű garancia 1 év Deak t
- Bontatlan ÚJ IPAD PRO M1 M2 M4 11 12,9 Wi-Fi és 5g cellular 128--512GB DEÁK TÉRNÉL Azonnal Átvehető.
- AKCIÓ BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256GB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető
- Pioneer SC LX 502 7.2 4K Atmos házimozi erősítő
- LG 24GQ50F-B - 24" VA / 1920x1080 FHD / 165Hz 1ms / AMD FreeSync Premium / Adaptive Sync / HDR 10
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650XT 8GB Zalman I3 Edge EVGA 550W
- Lenovo Thinkpad x1 carbon 6 i7-8650u 8. gen 4 mag 8 szál. 16GB a legjobb üzleti.
- BESZÁMÍTÁS! ASRock AB350 R5 1600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3050 6GB Rampage SHIVA Corsair 450W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest