- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
p_adam
addikt
válasz
audi100td #23903 üzenetére
Egy zárt fejhallgatónál ez sokkal drasztikusabb különbséget okoz (egy elhasznált párnával is másképp szól) ezért nem tartom jó ötletlnek.
Egyébként a headphiles.org honlapon láttam hogy valaki Beyerdynamic párnát rakott rá de kétlem hogy van olyan kiegyensúlyozott mint a gyári.Ami viszont műfajtól függetlenül kell HD250II-nek az az erősítés (meg egy jó forrás). Most cseréltem szimmetrikusra a kábelt és még precízebb mélye lett (bár nem üt akkorát mint korábban) és még tisztább még nagyobb térrel, a nyitott fejhallgatókkal szemben sem kell szégyenkeznie egyáltalán.
-
bigmasterg
addikt
válasz
audi100td #23609 üzenetére
Legelőször 45re gondoltam, de szerintem 40ért fogom kirakni a pakkot.
Ha azt nézed, hogy jár hozzá még egy alkatrész, vagy felújítható 580 és a kábelek, akkor szerintem nem túlzó ár érte.
Szerk.:
(#23612) fi:zi'k :
Nem is írtam, hogy neki ajánlom az enyémet, hanem hogy ennyiért akarom meghirdetni. -
p_adam
addikt
válasz
audi100td #23591 üzenetére
Attól is függ hogy milyen zenét hallgatsz (pl. jazz-re finomabb zenékre a HD580 jobb) illetve hogy mi a praktikus nyitott vagy zárt. Pl. nem olyan jó ha egyedül vagyok itthon és a HD250 van rajtam mert nem hallom a kapucsengőt meg néha a mobilt sem de ha nem vagyok egyedül akkor meg pont ez kell.
Itt van egy stúdiós cikk a HD580-ról és a HD250II-ről.
Egyébként szerintem nem véletlen hogy HD250-et nem találsz, nem azért mert nem gyártottak belőlük annyit hanem akinek van az ált. használja is, főleg stúdiókban van mert "félre marketingelték" (eredetileg high-end zárt fejhallgatónak volt kifejlesztve nem stúdió monitornak). És nem mindegyik szól ugyanolyan jól bár ez valószínűleg az összes nagy számban gyártott fejhallgatóról elmondható (az olcsóbbaknál még inkább) csak a HD250-nél ez bizonyítást is nyert.
-
Tomi_Sci
őstag
válasz
audi100td #23579 üzenetére
A passzív radiátor színe alapján. Ha benézel a rácson a fejpárna felől, akkor látszik.
Ha szürke, LP. Ha szemből szürke, hátulról narancs, MP. (szemből ált. egy kis narancs áttűnés van a széleken). Ha szemből is narancs, EP.Ja és az LP baffle-nek a driver körül van 2*2 pici lyuk.
-
válasz
audi100td #23537 üzenetére
Az LP Sextettnek is jó mélyei vannak villanyzenére. Sok, de nem színezett. Az LP emellett más területen jobb, mint a széria többi tagja (legalábbis az MP-nél biztosan, abban csalódtam, de EP-t még nem hallottam). A Sextetteket arról lehet felismerni, hogy alumíniumszínű gyűrűje van a fülkagylón.
A sárga/arany gyűrűs Monitort viszont kerüld, problémás, és nem is szól jól, de legalább drága.
-
Shufny
őstag
válasz
audi100td #23552 üzenetére
Hát sajnos tényleg az átlagosnál többet dob a hangján a nagy hangerő. Nagy hangfalas (esetleg profi mélynyomós) rendszerrel a kiegyenlített mély lehet, hogy elég lenne neked, de ez a létező legnehezebb és így legdrágább feladat. Ezért is kevésbé divat a kiegyenlített mélyátvitel fej- és fülhallgatóknál, mert az impact rovására megy. Gyanítom ez hiányzik neked (mellesleg az Xcape IE kifejezetten jónak számít ebből a szempontból, de nyílván nem hangfalas élmény)
-
Shufny
őstag
válasz
audi100td #23548 üzenetére
dudika eléggé felderítette (például: [link]) az olcsó hangfalas lehetőségeket, bár neki a kiemelt mély pont kizáró ok. Hifi topicban is láttam öreg és használt cuccokra olcsó ajánlatot. Arról sajnos fogalmam sincs, hogy azok mennyire jók. Az IE -nek is több mélye van a teljesen egyenletes átvitelnél. A fejfájást hogyan érted? Nem kéne fülhallgatótól jobban megfájduljon, ha nem konkrétan arról beszélsz, hogy zavaróan nyom. (mondjuk az Xcape nekem pont a legkényelmesebb fülhallgató)
-
Tomi_Sci
őstag
válasz
audi100td #23537 üzenetére
Nem azt a passzív radiátor rendszert használja mint a sextett, ami egy kicsit alá helyezi értékben. A hangja nem olyan naturális, a mélyek is kicsit gyengébbek, de a középtartomány hasonlóan jó. A magasakban van egy kis kiemelés, ezért a nevével ellentétben monitorozásra nem túl jó. Egy olcsó csöves erősítővel nagyon jól tudnak szólni. Persze az a kategóriához mérten.
Most nézem, neked elektronikusra kell. Akkor egy EP (early production) Sextett lenne a legjobb. Persze csak ha fanatikus vagy, mert kb. nehezebb beszerezni mint az 500/501-et.
-
bigmasterg
addikt
válasz
audi100td #23489 üzenetére
Akg K500/501-re neked lehet, hogy nem is lenne érdemes, ha -ahogyan írtad- elektromos zenéhez kellene, jó méllyel. (?)
A k500és 501 ugyan szerintem az egyik legjobb ár/érték arányú fejhallgató, de kicsit mély hiányos. Aki sok mélyhez van szokva, az szerintem simán azt írná, hogy nincs is mélye.Esetleg Sennheiser-ből HD580, HD540, HD250 Linear-t nézegetheted használtan, csak itt már kérdéses lenne, hogy mennyire férne a bele a keretedbe.
Sőt már a k240, K500 is lehet necces lenne erősítés nélkül.
Ha 20 a limited, és hangkártyáról fog szólni, akkor esetleg olcsó Senn 555 /595öket is nézegethetsz. (Viszont erről megoszlik a vélemény, pl.: innen többen kifejezetten nem szeretik a színezése(?) miatt, és a HD668B-t jobban preferálják.)
-
p_adam
addikt
válasz
audi100td #23362 üzenetére
Koss Pro DJ 100 is van ami egy sötétebb hang több középpel kevesebb magassal a hangzás függ attól mennyire jól tudja körülszigetelni a fület (nekem valószínű nem lenne jó de az emberek túlnyomó részének igen).
Most nézem, korábban volt 22-ért árgépen de már szőrén szálán eltűnt, többet azért valószínű nem ér, valaki korábban írta hogy talán a westend-ben lehet kapni? -
dudika10
veterán
-
ntomka
nagyúr
válasz
audi100td #23362 üzenetére
Azokból a műfajokból amiket soroltál egyedül talán a jazz ahol számít (bár klasszikus jazz-nél talán ott sem), hogy mennyire megy le mélyre. A többi inkább 50-100Hz között mozog a mélyeket tekintve, ott pedig a 668B elég jól rá is domborít, nem hiszem, hogy csalódnál.
-
dudika10
veterán
válasz
audi100td #23354 üzenetére
A 668B-hez nem feltétlenül kell, de egy DIY erősítővel beleférhetsz pont a 20k-ba.
(#23358) audi100td: Mégse érted igazán.
AKG K500, K501, K240 Sextett, Sennheiser HD540 és hasonlók a népszerűek. De ezeket ha ki is fogod 20k alatt akkor is kell hozzájuk egy erősítő amivel messze nem férsz bele a 20k-ba, de még a 30-ba se nagyon. -
bajnokpityu
félisten
válasz
audi100td #23354 üzenetére
félreértettél.
a legjobb egy "öreg",de jó állapotú nagy füles, meg hozzá egy erősitő szintén használtan.
csak ehhez türelem kell. 20ból nagy mákkal egy valamilyen K240et,meg olcsó használt ICs füleserősitőt is lehet venni,azért ez sem egy rossz választás.2 olyan fülesem volt eddig,ami valahogy tudott szólni erősitő nélkül, egy K240S, meg egy K55,de ezek konkrétan megtáltosodtak ahhoz képest, amit tudott erősitő nélkül.nagyobb impedanciájú fülesekhez meg elkerülhetetlen a füles erősitő.
Aktív témák
- Gigabyte B760M Gaming DDR4 / 30 hónap Alza.hu garancia / Beszámítás OK!
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 5 4500-5600X +RX 6600/6700XT/6800/9060XT/9070/XT +16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA!
- MSI Z390-A PRO / Beszámítás OK!
- Gigabyte B550I Aorus PRO AX ITX / Beszámítás OK!
- Corsair Vengeance RGB Pro 2x8GB 3200MHz DDR4 kit / Beszámítás OK!
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- Xbox Ultimate előfizetések
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G5 - i5-8G I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest