Aktív témák

• bigmasterg

addikt

Itt van nálam 1,5-2 órára SOAD19 HD600-a, épp hallgatom.
    A belső, driver és fül közötti szivacs ki van kopva, ez gondolom kicsit belerondíthat a magasakba, mivel a magasai a hd650nek és K500nak is jobbak, tisztábbak. A másik, amit megéri cserélni az a kábel, kicsit vékonynak tűnik, 650 kábele sokkal jobb, audiopartnertől kb. 3ezer ft. Ennyit a negatívumokból.
    Amúgy korrekt fejhallgató, a K601hez hasonlóan, jó mindenes fejhallgató.
    A 650 populárisabbra van hangolva, több méllyel és kicsit több magassal, meg tisztábban is szólt valamennyivel, de ezt betudom a szivacsnak. Megvan a 600nak senn-es hangja, de kicsit kevésbé, mint a 650nek.

Meg megjött a K601 párna a K500hoz is, tényleg meglepő, hogy mennyivel több mélye lett tőle. Volt olyan szám, ahol már kicsit soknak is éreztem. Magasakban bőven ez nyer a három közül. Amúgy nem vagyok biztos, hogy a 650 drivere nem tudna hasonlót, csak ott elvitték mély irányba a dolgot.
    Van a középtartománynak egy része, (mélyebb rész, ha singen alapján tippelnem kellene, akkor kb. 150hz-től felfele valameddig), ahol a HD600-at éreztem legjobbnak. 650nél erre a részre kicsit ráül a mély, a K500nál meg a magas hangsúlyos, mélyeknél eddig elfogyott, most új párnával több van, viszont ez a közép mély része itt is háttérbe szorul egy kicsit, valahogy ott elfogy. Illetve nem annyira hangsúlyos ez a rész, mint a HD600nál.

Jó kis fejhallgató ez a HD600, ahogyan írtam, egyetlen fejhallgatónak jó választás lehet, ha nem AKG-s analitikusságot keres az ember, hanem egy kicsit "fun"-abb fejhallgatót keres. Én spec. nem vennék most ilyet, mivel akusztikra ott van a nagy sata kábeles Monsta' meg a K500, populárisabbra, zúzósabb elektronikra meg a hd650. (rock meg stílus függően vagy ezen, vagy azon).
    Ja, a Shure srh440 meg akkorra, ha nem tudom magammal cipelni a lupus-t. Szeretem ennek is a hangját, könnyen hajtható és ez is jó középút, kiegyenlített, de nem unalmas.

Szerk.: Még a HD650 nagy mély kiemeléséről annyit, hogy a két AKG után tényleg nagyon soknak tűnik, de a Superluxomnak (668B) több mélye volt.

Aktív témák