Hirdetés
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Végre bemutatkozott a Google Pixel 4a
- Google Pixel topik
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bridgedale
csendes tag
válasz
Bridgedale #9792 üzenetére
Sziasztok ismét!
Panasonic HX-WA20-ról van tapasztalatotok? Idei utódját néztem ki magamnak (WA30), de örülnék bármi véleménynek.
köszönöm,
b -
rene85
aktív tag
Jogos! a 320-asnak viszont 1/5.8, azt gondoltam volna hogy a magasabb sorozatszám komolyabb tudást is jelent. (ennek most én is beugrottam)
A CX250 gondolom a fórumtársak szerint közelében sincs a v700-nak, bár ez is 2012-es modell...
Beszéltem közben még egy bolttal, ott a v727-et ajánlották a v700-as helyett, de ugye az is kb 40k-val drágább.
V700 alternatívát viszont úgy tűnik, hogy senki nem tud ajánlani -
rene85
aktív tag
válasz
maxika2004 #9789 üzenetére
Felhívtam a boltokat amiket mutat az árukereső a v700-asra való keresésnél, már egyiknél sincs. Megkérdeztem mindenhol hogy mit ajánlanak helyette, az egyik helyen sony cx250-et ajánlották helyette, illetve a cx320-at. Állítólag mert a szenzor mérete nincs akkora, viszont (idézem) a "lencséje legjobb a piacon". Ugyanolyan 1/5.8 szenzora van mint a v520-nak. Akkor ez most hogy is van?
-
maxika2004
őstag
Szia !
Igaz kicsit félreérthetően fogalmaztam, te pedig kicsit félreértettél....
Szóval arra akartam kilyukadni hogy a 2013-as sony ban 40 ezerbe kerül az hogy 2013-as modell!
NEM arra gondoltam hogy 40 ezerbe kerül ! Bocsi !Mint pl v500 76k - v520 126k itt 50 ezret fizetsz hogy idei modell!!!
persze pár aprósággal megbolonditották, amik sokat nem érnek....80-100 ból pedig vennék v500 at !
De a lényeges az volt az irásomban hogy GYORSAN !
mert helyette csak pl v120 lesz 80 ért .... amivel megint egy kategóriát vesztesz ! -
Bridgedale
csendes tag
válasz
Bridgedale #9790 üzenetére
És a Panasonic HX-WA30-ról valami tapasztalat?
Kb. fele annyiba kerül mint a Sony, de erről sincs sok teszt a neten.
Nem túl kelendőek ezek a fajta kamerák? -
malako
csendes tag
válasz
maxika2004 #9789 üzenetére
Köszönöm ez valóban hasznos tanács volt.
Az ember általában azért fordul a témában járatosabb fórumtársaihoz, hogy kikérje véleményüket, segítsen eligazodni valamiben, hogy jó döntést hozzon. A büdzsém most sajnos ennyit enged, 80-100 ezret. Plusz még egy hordtáskát, memkarit, pót akkut egy újabb 20-asért. Azért kösz. Ha esetleg belinkelnéd, hogy hol kapok 40k-ért Sony HDR-CX280-t, nem nagyon érdekelne hogy van pana v700-as is.
-
Bridgedale
csendes tag
Sziasztok!
Sony HDR-GW55VE-ről van valakinek tapasztalata? Nem sok tesztet találok a neten.
Gyerekeket videóznék vele meg túrázni, bringázni vinném magammal.Köszi,
B -
rene85
aktív tag
válasz
maxika2004 #9785 üzenetére
Pont ezt néztem én is...
Más márka esetleg ami szóba jöhet ebben a 120-130 kategóriában és hasonló fícsörökkel rendelkezik? (az érzékelő mérete az egyik legfontosabb, gondolom) -
malako
csendes tag
Sziasztok. A véleményeteket szeretném kikérni két általam elérhető áron kapható kamera közül A két kiszemelt a Canon Legria HF R38 illetve a Sony HDR-CX280. Mindkettő. Kb egy árban van. Családi felvételre használnám gyerekeim megörökítésére, kültéri és gyakran szobai megvilágításban ( nem éjszakai felvételre). A különböző fícsöröktől eltekintve, csak a videó felvételi képességeket tekintve szerintetek melyik lenne jobb választás?
-
Chrystall
senior tag
válasz
maxika2004 #9785 üzenetére
Az elég lehúzós.
-
rene85
aktív tag
Sziasztok,
A pana v520 illetve a tavalyi v700 árában esetleg más márkában érdemes körülnézni? Ha igen, melyik modellt ajánlanátok? Extra igény nincs, nem fontos hogy wifis legyen, max a képstabilizátor, de az ebben a kategóriában már alap, ahogy néztem.
A v700 és a v720 közötti 30-40k különbséget szerintetek megéri kifizetni?Előre is köszi!
-
Toomy150
csendes tag
Én 3 boltban is próbáltam megrendelni, mindhárom visszaírt vagy felhívott, hogy nem tudják már beszerezni.
A 4. helyen végül sikerült, elvileg holnap hozzák is. -
babat
csendes tag
válasz
maxika2004 #9777 üzenetére
Mivel a pici ocsó 700-asok úgy tűnik elfogytak és nekem megfelel az 500-as is, ezért marad az.
Ezer hála a segítségért.
-
maxika2004
őstag
Hát ezt akkor jól benézted !
... haladjál kicsit tovább....
jó a pana, de ebben az árban a v700 -at vedd mert a 520 meg sem közeliti !!!!!!!!!
még elvileg lehet kapni ,de én nagyon sietnék a helyedben !a v500 73k a v520 125k ..... a wifi meg pár apro változtatás nem ér 50 ezret
nekem még 10-et se !... és akkor a szenzorméretekről nem is beszéltünk... 1/5.8 vs 1/2,33
[ Szerkesztve ]
-
babat
csendes tag
Sziasztok,
digitális videokamerát szeretnék venni, alapvetően családi filmezésre (gyerekek), ebből kifolyólag olyan kellene, ami félhomályban is jó felvételt készít.
A keret 80-130 körül van, ha kell és érdemes, akkor ettől el tudok térni. Fontos, hogy egyszerű legyen a kezelése és jó képstabilizátor funkcióval rendelkezzen.
Az eddigi hozzászólások alapján, nekem úgy tűnik, hogy a Panasonic a legfavorizáltabb márka, ebből a HC-V520-at néztem.
Van esetleg még olyan készülék amit érdemes megnézegetni vagy ne is menjek tovább?Előre is köszönöm a segítséget,
üdv,
babat -
Chrystall
senior tag
Ha nagyon Panasonic-os vagy, sok gondolkodni valód nincs 100 alatt. A V500 az egyetlen értelmes, vagy 100 körül a V700. Az alatti modellek elég más kategóriába tartoznak. Nem rosszak mind, de az egy más világ. Teljesen mindegy, hogy 2012-es vagy 2013-as széria. Egy szinten túl többet úgyse kapsz egyik évjáratban sem. Pl. hiába van az új 2-es modellben 50p, ha a színei mosottak lesznek, vagy kicsi a szenzora.
-
Assasin_
aktív tag
[ Szerkesztve ]
-
vazol
tag
Én ugyan ebben a cipőben járok, már egy éve! A kamerám is pont megegyezik a Tieddel, 2008-ban vettem asszem kb. a mostani kifutó V700 áráért, bár 1 pót akkuval és 5db kazettával együtt. A teszteket olvasva-nézve a GS320 után V700 alá nem érdemes menni minőségben, de én már valószínű megvárom a V720 utáni BSI szenzoros verziót, mert a V720 új szenzorának felvételi minősége-élessége-zajossága a tesztek alapján nem igazán meggyőző! Vagy ha nyerek a lottón X920 a király! Arról nem is beszélve, hogy a szerkesztéshez gépet is kellene újítanom, mert a C2D procival ATI 4350-el még az 50p lejátszása is nehézkes, csak a Splash Player viszi röccmentesen.
-
h377
tag
Most néztem meg én is a 2013-as modelleket:
HC-V110
HC-V210
HC-V520Eddig érdekelt az áruk miatt..
Érdekes, hogy elméletileg már a V110-ben is 2MPixeles szenzor van 50i/25p rögzítéssel, míg a V210 már 50p-s.
Ami az V520-ban nagoyn tetszett az az 5 tengelyes képstabilizátor + "vízmérték"
Ahogyan elnéztem az árakat: 80k --> 100k --> 120k rendere.
Igazából szerintem maradok az 50p-nél ezért inkább V210 vagy V520, de akkor a képstabilizárot miatt V520, talán a 20K felárat megéri....
Bár az is megjegyezendő hogy csak a V720 és a fölött lehetséges 1080soros videót rögzíteni...
Mondjuk ahogy elnéztem, nagyon nem lehet még itthon kapni őket csak egy-két helyen....
Így legyen okos az ember...
Ki van ez találva....
-
Sziasztok.
A segítségetekre van szükségem.
Jelenleg van egy Panasonic NV-GS320-as 3CCD-s kamerám.
Családi felvételekre használom, de nem sokat (évente 1, Max 2 60p kazetta).
Az elkészült videókat vágni és szerkeszteni szoktam, méret nem akadály, tárhely van, a szerkesztés előtti eredeti fájlokat is mindig megtartom (1h 13GB).Sokat gondolkodtam, hogy érdemes-e eladnom a régit, és lecserélnem a videokamerát, egy újabb esetleg FullHD-ra, nem szívesen költenék rá 100e forintot?
Ha lehet mindenképpen Panasonic-ban gondolkodnék, mert az majdnem az összes híradástechnikai terméket (PlazmaTv, fényképezőgép).
A kiszemeltjeim a következők lennének:
- Panasonic HC-V700
- Panasonic HC-V500
- Panasonic HC-V500MItt a fórumon nagyon sokan a HC-V700-at javasolják, már nehezen beszerezhető, ára 110e forinttól indul (ismeretlen, esetleg szlovák boltok ára).
Ebben szeretném segítségeteket kérni, hogy érdemes-e lecserélnem a kamerámat.
Tetszik a HC-V700, de az ára már nem annyira (110-120e).Hajlanék a HC-V500, HC-V500M-re, jókat olvastam róluk is az áruk is elviselhető.
A 2013-as panák ára az egekben.Várom segítségeteket a kamera ügyében.
Sziasztok.
-
Luminary
csendes tag
A kamera alapértelmezetten, ha 16:9-re állítom a képarányt 720x576-os filmeket készít. Ha a VLC-vel játszom le, akkor a filemenü, videó, méretarány: 16:9 beállításával szépen lejátsza. Viszont a Movie Maker-ben, és más programban 16:9-el mentve fekete sávos lesz a két szélén.
-
-
Chrystall
senior tag
válasz
Luminary #9763 üzenetére
A program hibája, hogy a kiexportált videó ilyen keskeny. Windows Movie Make-rel csináld, és állítsd be a 16:9-et a programban, akkor az majd jól kiexportálja.
A csíkozás a lejátszószoftver miatt van. VLC-vel játszd le, az egyik fönti menüben van egy olyan pont benne, hogy váltottsorosság mentesítés, azt pipáld ki és állítsd automatikusra.
-
Luminary
csendes tag
Sziasztok! Remélem jó helyre írok. Az lenne a kérdésem, hogy ha egy kamera felvétele vízszintes irányban csíkoz, akkor az a kamera vagy a kártya hibája? Illetve van még egy problémám is: Ha 16:9 wide módban készítek vele felvételt ilyen lesz, és sehogy sem tudom ilyenné alakítani. A MediaShow-val próbálkozom, de egyszerűen mindig nyújtott marad...
[ Szerkesztve ]
-
TOLEDOO
tag
Valaki tud mondani vélemény a Canon Legria HF R406 gépről?
Vagy hasonló márka kb.80.000ft körül?
Pana ,Sony
Szép kép,színek ami lényeges.
Köszönöm. -
AT.
tag
Akció kamerákban (kivéve a sony) nincs bennük stabilizátor.....
Kicsi szenzor miatt, nagyon fényérzékenyek!
Szerintem nem lehet összehasonlítani őket a kézi kamerákkal.
Gopro-nak pedig nagyon jó a marketing osztálya -
Chrystall
senior tag
Ha az "action cam"-et méred össze normális kamerákkal tobka téve, az egyik fő gond, amire figyelni kell, hogy ha van zaja a kamerának mechanikailag, akkor azt bizony a tok felerősíti. Ezt figyelembe véve érdemes válogatni. De többet én erről nem tudok...
[ Szerkesztve ]
-
gonger
senior tag
Többen linkeltek itt a napokban Pana ill. JVC kamerákat 100e ft-os nagyságrendben. ÉN víz alá is vinném a kamerát, tehát az elérhető búvártok nagyon fontos. Normális kézikameránál ez jelentős összeg.
De ott vannak a GoPro-k.Mondjuk a 3-as széria Black-je, vagy silvere.
Annak minőségét össze tudnátok hasonlítani az említett árfekvésű kamerákkal? -
Watt25
veterán
válasz
Chrystall #9753 üzenetére
"Az pedig egyenesen technikai nonszensz, hogy jobb 50i-ben rögzíteni, mint 50p-ben."
Ilyenről hol volt szó?
szasza írta.Az 50i -nél pedig szerintem nem a rögzítés a probléma, hanem a megjelenítés. (Ha lenne HD-s megjelenítő, ami képes lenne natívban megjeleníteni az interlace képet, akkor tök király lenne minden.
)
Na, mindegy, asszem kicsit elkanyarodtunk a témától, bocsi.
-
Chrystall
senior tag
"Az pedig egyenesen technikai nonszensz, hogy jobb 50i-ben rögzíteni, mint 50p-ben."
Ilyenről hol volt szó? Nem hiszem, hogy bárhol is. Talán annyi volt, hogy az 50p steril, de akkor tényleg kevésbé sterilebb hatást nyújt 50i. 25p-nél meg biztos jobb megoldás, mert hozzá nem értő kezekben vibrálni bizony fog a kép 25p-vel. Az 50i-nek pont az az előnye, hogy spórolhatnak, csak 25 kép marad továbbra is, de csökken a vibráció.
Egyébként ha az 50i annyira rossz lenne, a Canon sem gyártana milliós kategóriákig olyan kamerákat, amiben csak 25p/50i van. Ha annyira rossz lenne, már biztos beintegrálta volna a termékeibe az 50p-t. De jelenleg többszázezres kameráiban is csak 50i-ig ment el, és milliós cuccokban is én eddig HD 50p-t láttam csak. Most a DSLR-eket nem számítom, mert nem tudom a drágák miben vesznek fel.
-
Watt25
veterán
Érdekes dolog ez a képkockasebesség dolog. Elvileg ugye abból kéne kiindulni, hogy végül is a valóságban végtelen képkockát látunk másodpercenként. (Mármint nem annyit fogunk fel, de a világ "végtelen" képkocka sebességgel működik.) Tehát, minden, ami a végtelen képkocka/másodperc sebességnél lassabb, az nem a teljes valóságot adja vissza. De mivel ezt nem lehet elérni (és persze szükség sincsen rá), csak törekedni érdemes a minél magasabb képkockasebességre. Persze az is érthető, hogy egyszerűen a legtöbb ember már hozzászokott ahhoz, hogyha filmet néz (főleg, ha igazi mozifilmet), akkor bizony csak 24 képkockát kap a szemébe. Ez a filmes hatás.
Kérdés, hogy miért vesz egy átlag ember videókamerát? Kétlem, hogy a nagy részük filmet forgat. A valóságot szeretné minél jobban megőrizni, hogy majd öreg korában visszanézhesse a gyerekei születése után készült felvételeket a legjobb minőségben. (Legalább is én ebből indulok ki. Rólam vannak 30 évesnél régebbi 8mm-es felvételek és nagyon nagy élmény visszanézni őket.) Márpedig ekkor felesleges is azon gondolkozni, hogy jobb-e a 25fps-sel rögzített kép az 50fps-sel rögzítettnél...
Van benne igazság, hogy picit amatőr kamerás kinézetet adhat ez, bár nekem az a véleményem, hogy inkább az amatőr, gyakorlatlan kamerahasználat (mozgatás) eredményezi, vagy legalább is nagyobb mértékben eredményezi ezt, nem pedig az, hogy sokkal folyamatosabbnak (és ezért végül is valósághűbbnek) látod a képet. (Esetleg az agyunk beállt arra, hogy ha folyamatos a kép, akkor az amatőr kamerával készült, amatőr által...)
Az pedig egyenesen technikai nonszensz, hogy jobb 50i-ben rögzíteni, mint 50p-ben. Az interlace egy szükségmegoldás, amelynek a mai világban inkább csak hátránya van (deinterlace algoritmust kell alkalmazni a megjelenítéséhez), mint előnye. Arról nem is szólva, hogy utólag az 50p-ből bármit elő lehet állítani úgy, mintha rögtön abban lett volna rögzítve: 50i -t és 25p -t is, míg természetesen visszafelé ez nem igaz. (50i-ből még rendes 25p-t sem lehet csinálni.)[ Szerkesztve ]
-
Chrystall
senior tag
Az effektív pixel a lényeg. A rendes Full HD igénye valahol 2 megapixel fölött van. Az alatti pixelszámnál is FullHD lesz a videó, de nem lesz olyan részletgazdag. Kicsit olyan, mintha SD felvételt néznél, de nem 480p-re méretezve, hanem 1080p-re. Tehát annál élesebb lesz a kép, mintha fogsz egy SD videót, és rányomod HDTV-re, de részletgazdagságra olyan lesz kissé, mintha analóg TV-n néznél SD adást.
-
minas
aktív tag
válasz
maxika2004 #9749 üzenetére
A V700-at le kell engedni 100-ra és akkor lesz hová árazni az 520-at
-
maxika2004
őstag
ez nagyon tetszik hogy panáéknál már vagy 2 hete nem birják árilag hovatenni a v520-at
gondolom a v700 fülé szeretnék, de amig még lehet kapni addig elég ciki lenne ha a wifi meg pár nem sokat érő ujdonság miatt drágább lenne.... -
h377
tag
Ezt a kommentet az egyik árösszehasoníltó oldalon találtam a V500-zal kapcsolatban:
"A kamera tényleges felbontása nem felel meg a Full HD definíciójának, azt a felbontást csak szoftveresen állítja elő, minek következtében a kép minősége nem Full HD minőségű."
Ez igaz lehet?
Mert az 1920 x 1080 az 2 073 600 pixelt jelent.
Míg a specifikációban ez alábbiak szerepelnek:
Effektív képpontszám
Mozgókép
V700: 3,55 - 2,58 megapixel [16:9]
V500: 1,3 - 1,12 megapixel [16:9]Állókép
V700: 2,79 megapixel [3:2] / 3,55 - 2,58 megapixel [16:9] / 2,79 megapixel [4:3]
V500: 1,09 megapixel [3:2] / 1,3 - 1,12 megapixel [16:9] / 0,97 megapixel [4:3]Hogy is van ez?
Továbbá:
A V700 esetén összes pixel: 15,3 megapixe? V500 esetén: 1,5 megapixel? O_o?Azért az elég nagy különbség...
[ Szerkesztve ]
-
Chrystall
senior tag
válasz
szasza74 #9744 üzenetére
Nekem is ez volt először a benyomásom.
De egyébként 25p-s kamerával is lehet úgy videózni, hogy ha nem jó az 50i. hogy a végén 50p legyen. Fel kell venni 25p-ben, és megdupláztatni a képkockákat 50p-re. Közel 50p-s hatása lesz a felvételnek. Engem meggyőzött ez a technika mikor láttam e végeredményt, de magam még nem teszteltem ezt. De van erről egy csomó cikk neten, hogy hogy kell. Én csak olyat csináltam, hogy 30p-ből 25p-be konvertáltam, és ahhoz kellett 5x-özni a képkockákat. De jó lett a végeredmény, folyamatos lett a videó, nem szaggatott, tehát működik ez, csak utána kell nézni, hogyan kell jól megcsinálni.
[ Szerkesztve ]
-
szasza74
tag
Én a kamerával 50i -vel szoktam felvenni a családi videókat. Kipróbáltam 50p -vel is,de nekem nem tűnik életszerűnek, túlságosan mű hatása van. Bár lehet, hogy csak meg kellene szokni.
-
Chrystall
senior tag
Családi felvételre simán jó egy 50i-s kamera, amiatt nem érdemes 50p-re menni, ha kis pénzből kell gazdálkodni. A Samsung q10-q20-at felejtsd el. Teljesen botrányos minőségűek, tényleg egy mobilhoz állnak közel minőségben. A Samsung H300-H400 kapható most, azok sokkal jobbak, asszem 70K körül vannak, azokban lehet választani HD 50p-t, ha zavar a Full HD 50i, az is teljesen jó részletes. Vagy vannak 70 körül ilyen Canon HF R szériás kamerák, azok meg teljesen jók, színre is, stabilizátorra is, élességre is, és hangra is, tudnak egy csomó jó funkciót, de azok csak 25p/50i-ben vesznek. Ha ennél olcsóbban kell, én a JVC-t ajánlanám, azokban elég jó a stabilizátor az árukhoz képest, éles a kép, gyors az autófókusz, és lehet záridőt is állítani, így nem szaggat este a felvétel. Samsung Q10-20-nál nem lehet azt, pl.
-
Watt25
veterán
válasz
Chrystall #9732 üzenetére
A vibrál szó nem igazán jó ide. Inkább úgy mondanám, hogy nem annyira folyamatos a mozgás 25p esetén, mint 50p esetén. Logikusan kétszer részletesebb a mozgás 50p-vel. (Bár azt mondják, hogy 24fps körül már folyamatosnak látja az ember a képet, de azért mindenki meg tudja különböztetni a 25fps-t az 50-től.)
[ Szerkesztve ]
-
Chrystall
senior tag
válasz
szasza74 #9738 üzenetére
Lehet téged nem zavar annyira a vibráció. Engem még profi filmeknél is zavar, amit Full HD filmeskamerával vettek fel. Mióta kamerával foglalkozok, észreveszem, és idegesít. Kivéve a az analóg TV-n nézem vissza, mivel az váltottsorosat csinál belőle. De sok múlik a beállításokon is. A 600D-n lehet van kontrasztállítás, lehet úgy volt belőve, hogy annyira nem volt kirívó. Nekem is egyik kamerán elég kontrasztos a felvétel, egy másikon meg nem. Nem egyformák, lehet ez az oka, hogy azon jobb volt. De az is lehet, hogy ha néznél 50i-t 2 éven keresztül, utána idegesítene a 25p.
-
h377
tag
válasz
maxika2004 #9736 üzenetére
Köszi, de ki van zárva hogy 200k-r adjak érte
, akkor maradok a V700 körül
Igazából nem akarok nagyon komoly gépet. Nem értek a videózáshoz, csak családi dolgokra kellene
-
szasza74
tag
Én mielőtt megvettem a kamerát, 600D -vel csináltam családi videókat 25p -vel. Teljesen jó lett.
-
Chrystall
senior tag
Talán vízalatt egyenletesebbek a kontrasztok, ott lehet jó lesz a 24p is. Akkor jön elő nagyon a vibrálás, mikor van a videón egy nagyon világos és nagyon sötét rész egyszerre. De akkor is be lehet csapni a szemet, pl. ha követ a kamera egy személyt. Akkor nem öszpontosítassz a vibrálásra, hanem a szemed megy az ember után. Tehát van megoldás, de víz alatt nem nagyon van idő rendezni. Te tudod milyenek ott a fényviszonyok, szerintem ott nincs sok éles kontrasztellentét.
-
maxika2004
őstag
" Mit javasoltok? " ... én most már x900-at !
De szerintem v700 nál ne add leljebb, mert meglesz fél évig, és utána azon gondolkodsz majd ,
hogy milyen jólenne 30k-t rádobni és akkor a drágább- jobbik lehetne !
Egyszer jártam igy , kb 10 éve egy tv-vel ,azóta nem....
Én v700-x900 között vaciláltam... alig 2-3 hónap alatt sikerült is eldöntenem melyik legyen -
gonger
senior tag
válasz
Chrystall #9732 üzenetére
Nekem is hasonló dilemmám van. Víz alatti fotózásra hansználok most egy Panasonic TZ8-as gépet, amivel videózni is szoktam. HD 720 30p
Ezt cserélném le és szóba jött a Canon G15, ami fotóban nagyon jó és videóban is tud Full Hd-t , de 'csak' 1080 24p-ben.
Néztem még pl Sony HX10V-t ami tud 50p-t is, GoPro meg mégtöbbet, de ilyen használatra alkalmatlan szvsz.
A G15-ös tesztvideói nem voltak olyan rosszak, búvártok is olcsón van hozzá.
Nagy áldozatot vállalok videóban, ha a Canont veszem? Árban is max az fér bele. -
Chrystall
senior tag
Az 50i jobb, mint a 25p. Ha 25p-t használsz, vibrálni fog a kép. Filmeknél használnak olyan kis értéket, de ott nem csinálnak olyan mozgásokat mint egy home videónál, hogy ide oda rángatják a kamerát, hanem meg van komponálva minden, a kontrasztokra is ügyelnek, és úgy kevésbé jön elő. De átlag felhasználónál 25p az elég ramatyul szokott kinézni.
50i minden kamerában van, 50p viszont nem. Ha progresszívet akarsz, mindenképp megéri a felárat.
[ Szerkesztve ]
-
h377
tag
Köszi az infót!
Mindenképpen olyat akarok, ami legalább 25Hz Progressive, inkább még csak az érdekelne, hogy van-e értelme a 50Hz Progrssive-nek. Úgy értem nyilván a mozgás folyamatosabb csak nem tudom megéri-e a felárat.
Ja és, ha már V500 akor miért ne V700?
kb 30k a különbség árban, de talán "csak" a szenzor felbontása jobb?
[ Szerkesztve ]
-
Watt25
veterán
Azt kell tudni, hogy ha interlace módban rögzítesz, akkor tuti, hogy legalább egy konverzióra szükség van, ha máskor nem, akkor a megjelenítéskor. A lapostévék ugyanis nem képesek az interlace kép megjelenítésére, csak úgy, hogy átkonvertálják progresszívre. Márpedig minden konverzió minőségromlással jár.
Persze a legtöbb kamera legalább 25Hz esetén tudja a progesszívet, de én is nem véletlenül választottam a V500-at.
De az is igaz, hogy pl. tévéműsor mindig interlace-ben jön, tehát nem világvége. (De én utálom.) (HD esetén nem igazán látom létjogosultságát, az említett okból - vagyis, hogy semmi sem jeleníti meg natívan.) -
h377
tag
Sziasztok!
Légyszi adjatok már tanácsot, hogy érdemes-e kifizetni plusz tízen X ezret egy olyan videokamerára, ami 50/60P-ben rögzít? Vagy átlag használathoz elég a 25/30P? Az 25 vs 50FPS-en kívül miben különböznek még?
Láttam, hogy Samsung van már 50-60k körül, de néztem Panasonicot is, ami viszont 90-120k között van típus függvényében.
Nem tudom, hogy felvétel minőségben mekkora különbség lehet. Gondolom van, ha már 2x annyi a Pana.
Pl: Samsung HMX-QF20 / Panasonic HC-V500 vagy V700. Láttam, hogy a V700-ban jobb az érzékelő... de már a V500 is 50/60P-ben rögzít.
Mit javasoltok?
Előre is köszi!
[ Szerkesztve ]
-
Watt25
veterán
Nem tudom, hogy melyikre gondolsz, nekem ugye a V500 van, de tippem szerint a V700 ilyen szempontból nem különbözik.
A doksijában benne van, hogy milyen minőségben mennyi fér adott kártyákra. 16GB-oshoz 1 óra 20 percet ír, tehát a 32-esre kétszer ennyi.
Az aksi is függ a felbontástól, ez is benne van a doksiban. Két érték van ott, 1 óra 45 perc, illetve 55 perc. Gondolom e közötti két érték között van a valós érték. -
minas
aktív tag
Aki ilyen kamerát használ, meg tudná mondani, hogy 1080p esetében mennyi megy fel egy 32GB kártyára? Illetve az is érdekelne, hogy mennyit bír kb. az akku átlagos használat mellett?
-
minas
aktív tag
válasz
maxika2004 #9721 üzenetére
A ~10%-al több nekem még nem a "majdnem" kategória. Egyébként tudom, hiogy honnan indult ez a kamera és már ez is nagyon jó ár-érték arány, de nekem a lélektani határ a 100, ezért istenbiz' veszek, ha véletlenül annyira lemegy.
Vagy ha ennyiért meg lehet venni valahol 0%-os THM-el. Persze csakis Panasonic Magyarország garival.
[ Szerkesztve ]
-
maxika2004
őstag
Megjött az első fecske : a v700 majdnem elérte a bűvös 100ezret :
[link] -
Watt25
veterán
válasz
maxika2004 #9718 üzenetére
Annyira volt új, hogy még rajta volt az LCD felső peremén a zászlóként magasodó FullHD matrica, de magánszemélytől vettem.
-
Watt25
veterán
válasz
maxika2004 #9696 üzenetére
Mivel 55eFt-ért tudtam venni egy új V500-ast, ezért inkább azt vettem. Dupla pénzt nem adnék ki a nagyobb szenzorért. (Bár tudom, hogy fontos dolog, de ennyi pénzem nincs.)
-
gonger
senior tag
válasz
narumon #9713 üzenetére
A szépségét a sajátoméhoz hasonlítottam, felbontásban, élességben tényleg távol áll a Tz8-aséhoz.
Vennék Én, ha csak a gép kéne, de a Sonyhoz csak az IKELITE gyárt búvártokot, ami kintről rendelhető cca 400 USD + Vám. Tehát érdemes kellően körbejárni a dolgot.
EZ a MILC azért van jó áron (+VÁM), de semmit nem tudni róla, és necces, hogy megérkezik-e, mire indulunk....egyébként mi is maláj útra visszük :-)[ Szerkesztve ]
-
narumon
őstag
Nekem a Sony videója sem tűnik sokkal jobbnak - az őrületesen széptől meg egyenesen messze van, annyival nem rosszabb az sem amit te csináltál (persze a Sony ugye jóval nagyobb felbontású). Akkor miért nem veszel egy ilyen Sonyt? Használtan gondolom ezt is meg lehet venni 50 körül abból kiindulva, hogy az utolsó forgalmazott ára 7x.000 Ft volt.
-
gonger
senior tag
válasz
narumon #9711 üzenetére
"Nem tudom mit szeretnél ezektől a készülékektől de ezek ennyit tudnak. A TZ10-es sem lesz ennél sokkal különb."
hm...Én is ettől félek...
Láttam a Sony HX9V videóját a minap..őrületesen szép a Lumixéhoz képest, bár a 2 gépet sem lehet már összehasonlítani.
Amit szeretnék az az, hogy legalább 3-4 évre legyen egy olyan technikám amivel ebben az árkategóriában a legkevesebb kompromisszummal lehet videózni és fotóban sem marad el a versenytársaihoz képest.
Ezért merült fel a Canon G15, aminek most csúszik le az ára (de videóban nem túl kiemelkedő, fotóban annál inkább).[ Szerkesztve ]
-
narumon
őstag
No várjunk. Nem tudom mit szeretnél ezektől a készülékektől de ezek ennyit tudnak. A TZ10-es sem lesz ennél sokkal különb. Utólagos szinkorrekciót meg mindenki használ. Sőt a jobb kamerákkal eleve úgynevezett flat (teljesen homogén / elkent kép) profillal vesznek fel, hogy az utólagos korrekció minél könnyebb legyen. A TZ10 is produkálja ezeket a képhibákat.
De ugyanaz az optika és szenzor viszont a TZ10-ből több Mpixelt préseltek ki. Ez nem tett jót a képeknek.
-
gonger
senior tag
válasz
narumon #9709 üzenetére
Nem-nem. A fakó színek a felszínen is jellemzőek, és bizony ott vannak a függőleges csíkok is ha pl vízfelszínen becsillan a nap.(ez ennyit tud..)
ebben itt már utólagos színkorrekciók vannak, de néha a kék vízen is látszanak képhibák:
ITT isláthatóak a függőleges csíkok a becsillanásoknálAz viszont érdekes, hogy a TZ7-est szebb fényképekkel jellemzed. Nem ugyanaz az optikai a 2 gépben?
[ Szerkesztve ]
-
narumon
őstag
TZ7 és TZ10-em is volt. Előbbi szebb fényképeket csinált, utóbbinak viszont vannak plusz funkciói. A mai igényekhez (igényeimhez?) képest már mindkettő elég béna videót csinál, de a TZ10-el annó végig kameráztam egy Maláj nyaralást. Méretéhez képest tisztességes videót csinál, egy kölök is tudná kezelni ráadásul. Vannak néha zavaró becsillanásai az optikának, de amúgy korrekt. A TZ8-nál legalább egy nagyságrenddel jobb videót csinál. (egyébként a TZ7 is).
Egyébként a TZ8 fakóságát azt nem értem - szerintem inkább pont az a gond, hogy tulszaturált videót vesz fel. A fakóság szerintem a víz alattnak és a toknak köszönhető inkább...
[ Szerkesztve ]
-
gonger
senior tag
Sziasztok!
Víz alatti videózáshoz jelenleg egy LUMIX TZ8-as gépet használok a hozzá való búvártokkal.
A gépnek vannak korlátai és egy újításon gondolkodom; felmerült a Canon G15, a Sony HX10V és az Olympus E-PM1-es MILC-e, de ezek a megfelelő búvártokozással mind 200 e Ft felett vannak.
Viszont most a meglévő szettemhez eszembe jutott egy megoldás. A búvártokomba bele tudnám tenni a LUMIX TZ10-est, amit nem ismerek, de azt hallottam, hogy a videója sokkal jobb és már tud AVCHD kódolást is, amivel telítettebbek a színek és alacsonyabb a fájlméret.(a mostani Tz8-asom valóban fakó videót készít és baromi nagy fájlokat max 8 percben, bár ez a kisebbik gond)
A TZ10-es specifikációjából a videós leírás:
[4:3] VGA: 640 x 480 pixels, 30fps (Motion JPEG) / QVGA: 320 x 240 pixels, 30 fps (Motion JPEG) / [16:9] WVGA: 848 x 480 pixels, 30 fps (Motion JPEG) / [HD Movie] 1280x720 pixels, / NTSC Mode: NTSC model: 60p(CCD output is 30p) / PAL model: 50p(CCD output is 25p) / (AVCHD Lite, GSH, SH: 17Mbps / GH, H:13Mbps / GL, L:9Mbps ) / 30fps (Motion JPEG)
Szerintetek így a leírások alapján a 2 gép videója között minőségben van lényeges különbség, ami miatt most 2013-ban még megérné vennem egy használ TZ10-est (kb 40 ezer Ft) ? Ezzel a megoldással továbbra sem lenne CMOS szenzoros gépem, de nem kéne 'eldobnom' a jelenlegi búvártokot, és egy túra során esetleg ha beázik, egyből tudnék bele rakni egy tartalék gépet.[ Szerkesztve ]
-
Watt25
veterán
válasz
hollozoli #9704 üzenetére
A Class 6 ugyebár azt jelenti, hogy legalább 6MByte/s sebességgel képes írni. Ami nagyjából 48Mbit/s. Nem hinném, hogy megközelítené ezt a sávszélességet a kamerád által rögzített videó. (Egyébként meg doksiban biztos benne van, hogy minimum mit ajánlanak, ami egyébként szerintem Class 4.)
-
hollozoli
tag
Sziasztok,
Egy olyan problémám lenne, hogy eddig 8GB SDHC class10-es memóriakártya volt a kamerámban (a kamerám: Samsung HMX-Q10), most egy 32GB-os Transcend-et szeretnék bele venni, ami viszont csak Class6-os.
Elég lesz a Class6-os kártya a kamerámnak?
Várom a válaszotokat!
üdv:
hollozoli
-
Chrystall
senior tag
válasz
majorgent #9702 üzenetére
Csodát nem kell várni ezektől, de az olcsó JVC-k nekem azért szimpatikusak, mert meglepően jó bennük a stabilizátor, még séta közben is jól tart, és a kép is aránylag éles. A színek inkább azok, amikben gyengébb, de családi felvételek esetében annyira ez nem téma. De ha a fehéregyensúlyt és az expizíciót manuálisan beállítod, lehet rajta sokat javítani. Az esti felvétele nem rossz, és ebben van háttérmegvilágított szenzor, ami jó, de tapasztalatból tudom, hogy annyira nem, mint beharangozzák. Tehát egyéni megközelítésedtől függően lehet jó, vagy rossz. A többi kamerához képest nem rossz, mondjuk a Canon HF R szériának jobb sokkal az esti felvétele, de az drágább is. Viszont ezeken a JVC-ken a hang az elég jó. Szóval én családi felvételre jónak találom, az esti felvételt meglátod, de szerintem megüt már egy olyan szintet, hogy legalább korrekcióval ellátott HDTV-n ad valami élményt az is. Annyira azért nem bogaras a kép este, mint a Samsung Q10-nél meg 20-nál, azok gyengébbek sokkal. Ezzel a kamerával már lehet értelmes felvételt csinálni, az a lényeg.
-
Chrystall
senior tag
válasz
majorgent #9699 üzenetére
40 körül nem nagyon akad olyan sajnos tényleg. Csak használtan. 40 körül még talán kültérre sincs újonnan normális FullHD kamera. JVC-k akadnak talán 50 körül újak, amikben van SuperLoLux, az esetleg este produkál valami elfogadhatót, de nem biztos, mert attól hogy rá van írva, még nem biztos, hogy annyira hozza is, amit kell, de esetleg.