Hirdetés
- Yettel topik
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- A Nothing Phone (3a), feketén-fehéren
- A piac legvékonyabb hajlíthatója: Oppo Find N5
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Január 30-tól Magyarországon is kapható a Vivo X200 Pro
- Miért nincs MagSafe az iPhone 16e-ben?
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chrystall
senior tag
Ennek csak az mond ellent, hogy egyre többen csinálnak videókat DSLR-en. Egyszerűen régen analóg gép nem tudott videót rögzíteni, ezért volt külön videókamera. Ma már ennek semmi akadálya, a fényképezőgépbe nagyobb szenzor is van, a neten is írják, hogy a DSLR veszi át egyre jobban a videókamera szerepét. Egyszerű felhasználóknál a mobiltelefont, filmkészítő amatőröknél a DSLR. Egy olyan akmera, ami akkora felbontású szenzorral rendelkezik, mint a DSLR, olyan drága, hogy abból egy DSLR és pár zoomobi kifutja. Ráadásul egy kisfilmhez nem kell 30-50x-es zoom. Elég max. 10x-es is, de még annyi se. Egy filmben nem az a lényeg, hogy a város másik végén milyen színű az ablakban egy virág.
-
wrox
őstag
válasz
Chrystall #9098 üzenetére
Teljesen igazad van, amit írtál.
Amiben vitába szálltam veled, hogy:
A 100-200 ezres kamera zoomban verhetetlen.Erre írtad, hogy a DSLR-re is lehet zoomobit tenni. Ebben is igazad van, de akinek lenne rá pénze, az már normális kamerát fog venni, nem a 200 ezres kategóriát. ( egy normális zoomobi is drágább)
Mint megjegyeztem, akinek elég a 3x zoom, annak jó a DSLR, de a kiskamera számomra kényelmesebb.
Szóval egyet beszélünk, de több nyelven.
-
Chrystall
senior tag
Sajnos nem ilyen egyszerű a dolog, hogy a suszeter maradjon a kaptafánál. Mint fentebb említettem, a DSLR olyanoknak való, ha most kifejezetten kamerázásról és nem fotózásról van szó, akik komoly felvételt akarnak készíteni, kifejezetten filmes célokra. Aki nem engedhet meg magának egy milliós kamerát, annak kiváló alternatíva a DSLR a hasonló árú kézikamerákkal szemben. Még pedig a kiváló technikai adottságok és a nagy szenzor miatt. Az ilyen ember nem tud mit kezdeni még egy 200-300 ezres kézikamerával sem. Nincs egyszerűen bennük lehetőség olyan finomhangolásra, mint a DSLR-ben, este pedig sokkal jobb felvételt készít. Neked hiába van a kézikamerádon a nagy zoom, ha maga a felvétel nem jó. A Zoom-tól nem lesz este kevésbé bogaras a kép, nem lehet az expozíciót pontosabban beállítani, nem varázsolódnak a kamerára a beállításhoz a gyűrűk, amik egy komoly filmes számára elengedhetetlenek. Tehát ha komoly szándékaid vannak, sokkal jobb a DSLR, mert abban benne van a lehetőség, hogy fejleszd, a jó alapokról kiindulva. Egy DSLR-re még mindig rá tudom tenni a zoomobjektívet, egy kézikamerába nem fogok tudni beletenni egy Full Frame szenzort. És az utóbbi szerintem sokkal nagyobb gond, mint az előbbi, a zoom probléma. Ráadásul filmes körökben nem létkérdés a zoom. Nekem a haverom is filmes, nem izgatja ez a dolog. Se az autófókusz hiánya. Megcsinálja a kis művészfilmjeit, és azt a képvilágot nem lehet kézikamerával, kis szenzorral, ISO, zebrafunkció, kelvinfokonként állítható fehéregyensúly nélkül. Ezek a funkciók nincsenek meg a kézikamerán.
Tehát nem arról volt szó, hogy mezei felhasználónak van a DSLR. Az azoknak van, akik komoly érdeklődők a filmezés iránt. Én is már írtam fentebb, hogy játszótéren vagy a balettelőadáson a gyerekeket videózó anyukáknak jobb a kézikamera, vagy üdüléseken csinálni pár felvételt. Ebben tehát eddig is egyetértettünk. Egyébként pedig nincs a topic elején kikötve, hogy itt komolyabb célra ne lehetne cuccot ajánlani, ahhoz pedig a DSLR dukál kis költségvetés esetén a kézikamerával szemben, szóval...
[ Szerkesztve ]
-
huppancs89
tag
-
wrox
őstag
válasz
Chrystall #9095 üzenetére
Ezt ugye nem mondod komolyan?
A zoomobjektívet a DSLR-hez elsősorban fényképezéshez találták ki, nem videokamerázni.1. Mennyibe is kerül egy normális Zoom obi egy DSLR-hez?
2. Hol veszel te olyan objektívet, ami mm-ben hozza a FULL HD kamerák 20-30x optikai zoomját? És még egyszer, mennyiért, ha kapsz egyáltalán. Nem beszélve arról, hogy a fényképező lesz vagy 1 méter hosszú.Szóval DSLR-t videokamera miatt csak akkor "érdemes", ha elég a max 3x optikai zoom. (egy 18-55 alapobi kb ezt tudja). Egyébként az sem mindegy, hogy egy rendezvényen egy baszom nagy DSLR-t tartasz a kezedben, vagy egy kis HD kamerát.
Suszter maradjon a kaptafánál. A fényképező a fényképezésnél, videokamera kamerázásnál.
-
Chrystall
senior tag
válasz
grandaw #9092 üzenetére
Nem tudom minden DSLR szenzorméretét, de ha 1/2.33-nál, nagyobbak, akkor van. Este nem lesz bogaras a felvétel. Kézikamerán a Canon kivételével szinte minden kézikamera bogaras, mert nem lehet egy bizonyos pixelszámon túl jó esti felvételt elérni. DSLR-en nagy a szenzor, ott lehet.
Valamint a DSLR raw file-t is tud csinálni, a kézikamerák erre nem képesek. Most arra gondolok, hogy úgy veszel fel, hogy nem módosít a kamera semmit, nincs kompresszió, hanem mindent utólag módosítassz szerkesztőben. Ez egy nagy előny, ami nincs kézikameránál.
Valamint ezekre a DSLR-ek-re vannak ilyen házi bootprogramok, amit az SD kártyára lehet tenni, és azzal az összes szoftweres butításukat fel lehet oldani. Ez is előny. Így lesz benne egy halom olyan opció, ami csak a legprofibb gépeken elérhető
Meg ott van a DSLR-ben a nagy pixelszám, élesebb és részletgazdagabb lessz a kép.
Csak DSLR-en nincs autófókusz, családi felvételeken ez gondnd lehet, ha hirtelen fel kell venni valamit, de amúgy milliós gépeken sincs, komoly kameraman kézzel fókuszál.
Azoknak, akik hajlandók a manuális beállításokat megtanulni, a DSLR a jó választás. Akik egyszerűen kezelhető gépeket akarnak, azoknak jó a kézikamera. Pl. anyukáknak a gyereket videózni a játszótéren meg balettelőadáson.
-
grandaw
csendes tag
Sziasztok!
Egy amatőr (lehet, hogy itt eretnek) kérdésem lenne: van-e jelentősebb különbség a legújabb, kezdő szintű DSLR-ek , pl. Canon EOS 650D, Sony Alpha SLT-A57, Nikon D3200 videózási képességi, illetve a Pana V700 képességei között? Videokamera vásárlás előtt állok és az egyik üzletben az eladó inkább a fenti DSLR-eket javasolta a 140-180E Ft köröli árú videókamerák ellenében, mivel szerinte azok már lekörözték a videókamerákat. Mivel ezt a fórumot is nézegettem, de itt ilyesmiről nem nagyon esik szó, ezért megköszönnék néhány szakértő véleményt.
Üdvözlettel.
grandaw -
Chrystall
senior tag
válasz
szabi081 #9087 üzenetére
A slashcam-en a V700 tűnik jobbnak este.
Egyébként a Canon HF M4x széria jobb este. Nekem HF m406 van, pont ezért vettem, hogy este tudjak jól felvenni.
És a JVC GZ-HM960 is jó, ami lehet még jobb is mint a Canon, és csak 119.000 forint, nem 180.000. A JVC képe tűnik legjobban a Slashcam-en, meg a Panasonic V700-e este. De a JVC-n kevesebb manuális beállítási lehetőség van, bár átlag felhasználónak az úgyse számít.
[ Szerkesztve ]
-
djnice
veterán
Canon M41 beltér raw sample:
[link]Egyetlen bajuk a canon-oknak a kicsi induló látószög.
-
Matula 007
tag
válasz
szabi081 #9087 üzenetére
A v700-nál drágább kamerák sem tudnak sokkal jobb felvételeket beltérben. Sokkal több pénzért csak kicsivel jobbak. A V700 is szépen megbirkózik beltéri fényviszonyokkal. Jó kamera, amolyan best/buy a kategóriájában.
A Canon Legria M46-M41 jobb kicsit gyenge fényviszonyok mellet de 1080i-ben vesz fel ha jól tudom. -
szabi081
csendes tag
Sziasztok!
Családi videózáshoz milyen kamerát ajánlotok? Fontos, hogy gyengébb fényviszonyok között is jó felvételt csináljon. Jelenleg a v700-al szemezek, de az lenne a kérdésem, hogy mondjuk az x800 vagy x900, aminek 3mos érzékelője van az ilyen szempontból (beltéri videózás) mennyivel ad jobb képminőséget? Meg ér-e ez annyit? Esetleg Canon valamelyik típusa nem jobb választás?
Köszi!
-
huppancs89
tag
-
junkpod
veterán
sziasztok!
Láttam egy hirdetést a Sony HDR-PJ200VE kameráról. Mivel nem vagyok otthon ebben a témában lenyűgözött a mini projektor ami ebbe bele van építve. video a projektorról Első ránézésre a felvételi tulajdonságai nem tűntek kiemelkedőnek, gondolom kornak megfelelő. Viszont semmi tapasztalatom ebben.
Tudnátok tesztet linkelni erről a kameráról, illetve, hogy mire érdemes odafigyelni kameravásárláskor? (otthoni, családi rövid shotok, gyerekről, rokonokról... fullHD elvárás, jó lenne egy surroundos hang is, de ha csak szeteró az elérhető az se gond, memóriakártyások tetszenek, de nem tudom mekkora időkorlátot jelentenek a mai kártyaméretek fullhd-ben?)Köszi a válaszokat.
[ Szerkesztve ]
-
User55
csendes tag
Sziasztok. Az lenne az egetrengető kérdésem hogy manapság milyen kamerát éri meg venni 70 ezer HUFig? Nagyon jó lenne ha lenne benne AV IN, de ha nincs az se baj.
Választ köszönöm. -
lujó55
addikt
fú, ezt kipróbálom...
nekem az a gond, hogy ha sokat veszek fel ugyanarra a kazettára és az előzményeket felülírja, akkor egy idő után olyan, mintha ugrálna a kép amit rögzít. de ezt csak a kivetítőn, vagy szerkesztés során látom, a video saját LCD-jén teljesen jó a kép. -
Ottó58
senior tag
Pontosan szerintem nem lehet megmondani, ez függhet a márkától, (milyen a szalag és a rajta levő anyag minősége, kopásállósága).
Mostanában volt nálam egy Panasonic DV kazetta, a végén a dátum 2006-ot mutatott. Nagyon sok felvétel lehetett rajta, (több évi dátumot is jelzett), mivel gondolom, hogy felvettek egy bizonyos időt, nem telt be a kazetta, és mindíg az elejére tekerték, hogy ha kell teljes egészében ki lehessen használni. Az első kb. 10percet nem volt hajlandó HD minőségben rögzíteni a gép, de sd módban lehetett, és SD módban nem vettem észre minőségbeli változást az első 10perc és a többi rész közt. -
lujó55
addikt
sziasztok! van arról tapasztalatotok, hányszor lehet egyazon mini DV kazettára felvenni?
ha sokat használom rosszabb a minőség, vagy nincs jelentősége? -
pinnacle
nagyúr
Nem fullHD-s az érzékelője. Próbálj inkább Panasonic SD90, Sony CX250, Sony HX9v-t venni.
-
trikko
tag
Sziasztok
Egy párszor érdeklődtem nálatok!Egy kis segítség kellene!
Kinéztem egy kamerát egy Panasonic HC-V100EP-K típust és érdekelne ismeri e esetleg valaki ezt a típust?Esetleg vélemények,javaslatok?
Köszi!Üdv
-
Tomix24
addikt
válasz
tobias40 #9068 üzenetére
Elvileg az elején láttam valamit, de akkor az nem az infra
ReménytelenBocs a "rinya" miatt, tényleg csak Viera..
Mondjuk nekem fel sem tűnt, két esetben használja az ember elvben a távot. Az esemény után a kamerával játszod le, és nem elég hogy az érintőn elindítod, a távolból tekerni, léptetni is akarod. A másik szitu, ha álványon van és távolról veszed magad a családdal, és távval zoomolsz, ilyesmi.
[ Szerkesztve ]
-
tobias40
veterán
válasz
Tomix24 #9063 üzenetére
Ha már ilyen értékű kamerát vettem akkor nem az 1600 ft-s távirányítón 'rinyálok"
Ha tudnék venni itthon inkább itt venném meg mivel azt ki tudom próbálni működik-e.De a fő kérdésem az hogy egyáltalán van-e a kamerában infra vevő ha a gyár nem gyártott hozzá távot!!
És nekem LG tv-m van nem Panasonic...Vmint ha már van egy "okos"Harmony 600-am akkor azzal hogyan tudnám irányítani,illetve a Harmony-t beállítani a gyári táv nélkül!!
[ Szerkesztve ]
-
Tomix24
addikt
válasz
pinnacle #9064 üzenetére
Sejtettem. "a TV sztereó jele megy a Genius SW-5.1HT-ra" Hírhedt a TV kimenete erről. Gyári bug sajna. Halkítja a hangokat(nem minden esetben) .
Pont egy hete olvastam egy külföldi fórumon. Ha kikerülnéd a TV-t, akkor nem lenne gond. Faterom egy az egybe a WD-t az erősítőbe kötötte, és majd kiszakadt az ablak a nappaliba[ Szerkesztve ]
-
pinnacle
nagyúr
válasz
Tomix24 #9061 üzenetére
HDMI-vel van a TV-re csatlakoztatva, és a TV sztereó jele megy a Genius SW-5.1HT-ra. Optikai bemenetes cuccal biztos nem lenne gond, de érdekes módon a sztereó DVD lejátszómon van lehetőség a párbeszéd erősítésére.
tobias40 videó beállításnál lehet választani Auto, RGB High, RGB Low, YCbCr. RGB High-on a legkontrasztosabb a kép, de időnként elfelejti. Eleve lehet látni, hogy fakóbb a kép, illetve amikor újra beállítod, akkor villan egyet a képernyő.
Bármelyik Viera linkes Panasonic TV-vel működik, de csak ha HDMI-n keresztül van csatlakoztatva. Egyáltalán van infra vevő az SD90-ben?[ Szerkesztve ]
-
tobias40
veterán
válasz
pinnacle #9059 üzenetére
DVD-t ritkán játszom le inkább divix bd rip és 1080p mkv!
Az rgb beállítási problémát nem értem,én mindent hdmi-vel kapcsolok a tv-hez de lehet hogy ettől még van ez a gond de nem tudok róla...Melyik Pana tv távjával lehet vezérelni?
Ezek szerint van a kamerában infra vevő de mégsem csináltak hozzá gyárilag távirányítót?
Érthetetlen számomra mert ez már nem a "belépő"kategóri sztem a Panánál..
Igazából a Harmony 600 univerzális távommal szeretném vezérelini ha már megvan,de nem tudom hogyan tanítsam meg vele ha nincs meg az eredeti táv,és a Harmony adatbázisában nem találok egyáltalán SD90-et,de még videó kamerát sem a lehetőségek között!!Üdv!
[ Szerkesztve ]
-
cadgers
aktív tag
Sziasztok!
FullHD kamerát keresek, a mai kamerákkal a legnagyobb bajom a rolling shutter effekt, nekem kisfilmek forgatásához is kellene, ahol esetenként gyorsan mozgó témákat kéne videózni, ezért olyan kamerát keresek, melynél ez az említett "effekt" nincs (volt 3CCD kamerám, azon pl egyáltalán nem jelentkezett ilyen).
További kritérium még, hogy ne szalagos legyen, illetve legyen külső mikrofon csatlakoztatási lehetőség. 200 alatt gondoltam a vételt, de ha azalatt nem létezik ilyen, akkor hajlandó vagyok többet is áldozni, csak akkor sajnos nem mostanában lesz.
Előre is köszönöm!
-
pinnacle
nagyúr
válasz
Chrystall #9052 üzenetére
Gépen tényleg rossz, mert a 50Hz-es képernyő kellene az 50fps-hez. Azért nézd meg, hogy mennyire terheli a rendszert. A TV-re nem tudod rákötni? 50Hz-re állítva, a Splash is 50fps-el játssza le. Itt van Tomix24 részletes leírása.
tobias40 neked is gond van a lejátszással? A régi WD TV Live-ot ajánlom mindenkinek. 2 gond van csak vele, az 5.1-es DVD-k párbeszéde halk, a DVD lejátszómmal ellentéteben nem tudom a párbeszéd hangerejét erősíteni. Ez lenne a megoldás.
A másik probléma az, hogy nem jegyzi meg az RGB High beállítást. 2-3 kikapcsolás után elfelejti. Utóbbira nincs valami ötletetek?Panasonic TV távírányítójával vezérelhető a kamera vágni is lehet.
[ Szerkesztve ]
-
adamikus
tag
Tudtok mondani olyan programot, ami csinál egy indexképes menüt a videó darabokból, majd kiírja DVD-re ? Van egy kamerám, ami 8 cm-es DVD-re ír, az csinál ilyen menüt, és ha ki kell írnom DVD-re a HD kamera képeit, akkor is valami ilyesmit szeretnék.
-
Chrystall
senior tag
válasz
pinnacle #9043 üzenetére
Ez az 50p-s felvétel amit linkeltél: most ez melyik kameráról van?
Egyébként a kép jó tiszta, meg a jó a stabilizátor is jó. De miközben a felvételt nézem, kissé olyan érzetem van, mintha egy tál zselében úsznék. Ez az 50 fps - mega stabilizátor kettős fura hatást kelt.
A szín viszont nekem kissé snassz. Olyan steril az egész.
-
Chrystall
senior tag
Figyeljetek már, erre van valami ötletetek?:
Samsung HMX H200 és Sanyo HD1000 felvételek: mp4 formátum, esti beltéri felvétel, be van állítva manuálisan kisebbre a rekesz, Sanyonál az ISO is 400-ra, mert ott lehet azt is, így kapok egészen elfogadható minőségű, zajmentes felvételt. De csak Tv-n. Gépen nézve nagyon zajos mintkettő felvétele. Miért? Azt monta valaki, azért, mert a Tv csinál valami korrekciót. De mit? néztem a beállításait, mindegy mit kapcsolok ki benne a Kép menüben, nem lesz zajos a kép. Ötlet?
-
pinnacle
nagyúr
válasz
Tomix24 #9044 üzenetére
Köszi! Profillal biztos gyorsabb, mint manuális fehéregyensúllyal. Ráadásul úgy emlékszem, hogy régebbi kamerákon próbáltam manuális fehéregyensúlyt állítani, de valahogy nem volt az igazi, persze az is lehet, hogy ilyenkor a valós képet látjuk, ami nem olyan szép, mint a "kiszínezett".
[ Szerkesztve ]
-
Tomix24
addikt
válasz
pinnacle #9043 üzenetére
Az 1 mos miatt kevesebb fénynél fakóbb néhány esetben, ez lenne az előnye az X900-nak is(csakhát az ár az úr) Ilyenkor a színnel szoktam variálni, esetleg contraszt pluszt kapcsolok. De a kamera is próbál azért melegebb színeket adni, és kisvártatva ő is beállít egy profilt. De lehet kézzel is beltéri profilra kapcsolni, és akkor nem keresgél, víz mellett a tükröződő víz profillal kamerázok, és így tovább. Jobb felvételekhez már manuálisan is bele kell nyúlni, akár egy profi fényképezőgépnél.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
adamikus #9042 üzenetére
Nem fullHD a V500 érzékelője. Én szerintem aki csak tud vegyen SD90-et. V700-m volt, de visszavittem, valahogy nem volt olyan tűéles, mint az SD90. Talán a több képpont miatt illetve a reframes érték SD90-nél 4 V700-nál 2. Teszt felvétel.
Én egy hibát vettem észre, napsütésben jók a színek, de kicsit kevesebb fénynél már nehezen találja a fehéregyensúlyt. Illetve eleve sok fény kell, mert könnyen fakó lesz a felvétel. Tomix24 te nem tapasztaltál ilyet?
Ja, és akinek gondja van a PC-s lejátszással, annak ajánlom a régi WD TV Live-ot. Nagyon jó a képe.[ Szerkesztve ]
-
adamikus
tag
Sziasztok !
Mint sokan, én is azért fordulok hozzátok, mert kamera vásárlás előtt állok. A fórum visszaolvasása után a két kinézett kamera a Sony CX250 és a Panasonic V500. Én laikus szinten átnéztem a specifikációkat, a zoom, álló és mozgó kép felvételének típusait még összetudom hasonlítani, viszont a többi paramétert, ami igazán számít (gyújtótávolság, szélesség, szenzor) nem igazán értem. Valaki tud benne segíteni, esetleg összehasonlítani a kettőt ? Egy ezekkel kapcsolatban íródott cikk is jó lenne.
-
Ottó58
senior tag
válasz
Matula 007 #9039 üzenetére
Nekem CX-250 van és ez sem ér fel az SD90-el: (Képstabilizátor, élesség) [link]
-
Matula 007
tag
Egy használt Sony CX130-at 75-80 között ki lehet fogni. Sztem egész szép képe van. Lehet megköveznek de sztem az SD90-el majdnem egy szinten mozog.
Ha bírod az alternatív megjelenést akkor mozgóképet felvevő fényképezőgépek is tudnak szép képet csinálni ebben az árkategóriában. -
Tomix24
addikt
Ez a gyors zoomolás hangja. Ez mindenhol bele fog hallatszani, mindegy mit veszel. HMX200- na ott behallatszott a zizegő mechanika. Egy firmware frissítés segített elnyomni 70%ban. Sony/Pana kamerákban jobb a mikrofon, illetve a felvétel hangja. Viszont ott nincs lehetőség 720p-re.
Teljesen jó választás nincs, mindenhol belefutsz gázos dolgokba, bármit is veszel.
-
asde3
csendes tag
válasz
Tomix24 #9034 üzenetére
Szia! Köszönöm a választ, sajnos anyagilag nem állok úgy, viszont szükségem lenne egy kamerára, ami 40-69K között jönne ki. A mostani (samsung hmx u-20) helyett.
A toshiba azért tetszett mert jobb paraméterekkel rendelkezett mint a többi. De én is inkább a Samsung fele húzok. Q10,Q20, HMX300-t nézegetem, esetleg mi jöhet még szóba?
Amit lehet ezen az áron belül kihozni a legjobbat, azt szeretném. Köszönöm, várok még válaszokat! Estét!
[ Szerkesztve ]
-
Tomix24
addikt
Hát, ennél a kézremegésgátlónál(lásd felvétel) 2-3x jobbak már a Samsung Q10-20 HMX300 kamerák.
A Toshiba , Aiptek, JVC(olcsó) Pana SD40 , Sony noname kamerái - Ezekre pénzkidobás lenne a csere.
Amit nyernél,drágább kézi kamera vásárlásnál, az hogy nem lenne hányingered a béna képstabi miatt, és a zoom is finomabban irányítható lenne,természetesebb hatást keltene. Az auto fókusz is gyorsabb lenne valamelyest. Több esetben/típusnál külső mikrofont is tehetnél rá. Meg, belső , sötétebb felvételeknél jobb lenne a kép, kevesebb zajjal venne fel, és világosabb lenne az eredmény is. NAgyobb lenne a zoom.De viszont ha nem zoomolsz, és stabilan fogod, lehet ugyanolyan ha nem jobb képet kapnál ezzel 1920x1080/30p-ben, mint a 100K alatti kameráknál a piacon..
De nagyon egyszerü - 100K alatt 1080i és 720p-ben vesznek fel a kamerák. Itt egy nyers file, szedd le nézd meg, ha tetszik vegyél újat a Hmx U 20 helyett. [link] regular download jobb alul. Samsung HMX200/q10 kamerával lett felvéve.
100K felett más a helyzet. Sony cx250, Panasonic V500/V700, majd 200 felett jönnek a Sony / Panasonic 3mos kamerák. Nyers file-ok 100K felett: [link]
-
trikko
tag
Üdv!
Egy kis véleménykutatás!
Kinéztem egy kamerát egy Panasonic HC-V100EP-K tipust és érdekelne ismeri e esetleg valaki ezt a tipust?Esetleg vélemények,javaslatok?
Köszi!Üdv
-
asde3
csendes tag
Sziasztok! Segítség kellene HD-cammal kapcsolatban! Lenne egy HD kamerám amit szeretnék lecserélni, csak a fizikai mérete miatt.
Szerintetek mi a különbség érdemes e, vagy van jobb is az árkategórián belül (nagyon max 60), minden infó jó lenne.
Mostani cam adatai: Samsung Hmx U 20 (min hd)
termék leírás: http://www.arukereso.hu/digitalis-videokamera-c38/samsung/hmx-u20-p41888941/termek-leiras.html
Amit szeretnék helyette: Samsung Q 10
http://www.arukereso.hu/digitalis-videokamera-c38/samsung/hmx-q10-p47017167/termek-leiras.html
___________________________________________________________________________Kérlek aki ért hozzá hasonlítsa össze. Néztem felvételeket youtube-on, hasonló tudással rendelkeznek.
itt az összehasonlító LINK: http://www.arukereso.hu/digitalis-videokamera-c38/fn:termekek-osszehasonlitasa:samsung-hmx-u20-p41888941,samsung-hmx-q10-p47017167/
azt látom ami most van a MINI hd-s jobb pixelbe is például, annyira nem értek hozzá számít ez a felvételen ilyen kategóriába sokat? Szabadtéri sportot, edzéseket vennénk fel vele. ( csak a felbontás a megapixel kevesebb az Q10-be, sokat dob az?)
Várom válaszokat! Napot!
[ Szerkesztve ]
-
lujó55
addikt
válasz
mik-oca #9027 üzenetére
Probléma 1.) amikor kifordítom a touchscreent a célszemély felé a kép nem fordul meg. Tudod, mindig álló képet kéne adnia, de a kifordításkor fejjel lefelé látod benne magad. alaphelyzetben jól működik. Ez a probléma kb. 2 év után jött elő, addig minden jó volt. Bevittem Egerben a Sony szervizbe, de olyan vállalási időt mondtak, hogy inkább leszartam őket, nem tudok egy hónapot várni mire megrendelik japánból azt a cuccot amit még ők sem tudnak, mert szét kell szedni, meg az óradíj, meg a mittudomén. Most nyáron van egy kis időm, nekiesnék, de félek, hogy valamit elrontok.
Probléma 2.) régebben nagyon szép, éles képet adott. 1megás CCD van benne, Zeiss objektívvel. Aztán szép lassan egyre homályosabbá váltak a felvételek, nemcsak a kamera kijelzőjén, hanem a monitoromon is. olyan, mintha nem lenne színhűség, vagy túl sok fény lenne. Letakarítottam a lencsét ahogy kell, de félek itt valami többről lehet szó. Nos, használtam extrém szar környezetben is tengerparton sós levegőn, homokbányánál, cementfeldolgozónál, ezért gondolom por kerülhetett bele. Másik gondolatom, hogy kezd elfáradni a CCD szenzor. Mintha olvastam volna valami ilyet, hogy ez is előfordulhat.
-
Hebehebe
tag
Hello!
Kamera vásárlás előtt állok
olvasgattam a fórumot meg nézegetek teszteket, de mint hozzá nem értő nem sokat vettem ki belőlük.
Remélem itt tud valaki segíteni v 5letet adni mit érdemes venni.
3D-s vonalon van valami használható?Előre is köszi
-
lujó55
addikt
Sziasztok!
Nekem van egy Sony DCR-PC101E ősrégi handycam-em. Van vele egy-két probléma, de nem tudom melyik fórum foglalkozik vel. Tudtok segíteni? -
trikko
tag
Üdv!
Egy kis véleménykutatás!
Kinéztem egy kamerát egy Panasonic HC-V100EP-K tipust és érdekelne ismeri e esetleg valaki ezt a tipust?Esetleg vélemények,javaslatok?
Köszi!Üdv
-
Charlie
tag
Üdv!
Tudnátok ajánlani valami egyszerűbb programot videók szerkesztésére.
Köszi
Charlie
-
pinnacle
nagyúr
válasz
mik-oca #9019 üzenetére
Köszi! Egész nap filmet játszottam le rajta, de nem volt semmi gond. Úgy látszik ez az üzemi hőmérséklet. Gondolom a fullHD 50p elég rendesen terheli, arról nem is beszélve, hogy 1920x1080 50p nincs is a specifikációban. Igaz nem is láttam még olyan lejátszót ahol feltüntették volna. A teszt fájlok is akadás nélkül mennek. Ajánlom mindenkinek.
A webes bejelentkezés viszont nem működik. Próbáltam, Win7, XP-n, különböző böngészővel, de sehogy sem tudok belépni. Nem tudjátok mi lenne a megoldás?[ Szerkesztve ]
-
Chrystall
senior tag
100-ért este egyik se fog jól felvenni. Viszont pont most árulnak JVC-HM960-at az árgépen 113 ezerért, az egy nagyon profi kamera, és esti felvételre is messze jobb, mint a többi. A tesztet is meg lehet nézni:
http://camcorder-test.slashcam.com/compare-a566ee3ebae6ec64c6c7bdb47ffc1ad7.html
Esti felvételre külön jó értékelést kapott, messze jobb, mint 200 alatt a legtöbb kamera. A Canon HF M41 teljesít még hasonlóan jól, de a slashcam-en még az se kapott ilyen jó értékelést. 113-ért ajándék. Ráadásul a JVC-k mikrofonja elég jó, a zenét is jól veszi fel, és még viszonlag nagy hangerőnél sem torzít.
http://www.argep.hu/main.asp?suche=jvc+gz-hm960
[ Szerkesztve ]
-
Ottó58
senior tag
Panasonic SD90
(#9013) Joshi[ Szerkesztve ]
-
djnice
veterán
Azért gondold meg mert jó áron van. Full HD 50p felvétel, 16x optikai zoom, optikai képstab.
Tesztvideók amiket én csináltam:
Kültér 16x zoom
Kültér
Beltér 16x zoom (templom) -
-
Joshi
titán
válasz
tobias40 #9012 üzenetére
Jónak tűnik de nem igazán lehet kapni, legalább is én nem találtam sehol.
Ez mikori kiadás? Mert most inkább ezek mennek ahogy utána néztem: v500 és v700-as széria.
Most akkor melyiket? Nekem a 3D egyáltalán nem kell sőt ha ezért többet kell fizetni akkor meg pláne nem.[ Szerkesztve ]
-
tobias40
veterán
válasz
Tomix24 #9007 üzenetére
Átraktam 50 Hz-re de a felbontást nem bántottam mert van kép.
Szerkesztésre és konvertálásra is gondoltam de nem szeretném hogy romoljon a minőség!
Vágni is kellene mert vannak benne részletek amik nem kellenének..Nem akarom elhinni hogy egy ilyen drága készülék mint a popi A210 nem tudja lekezelni ezt a formátumot!
BD ISO-kat is viszi menüvel,még nem volt olyan film amit ne tudtam volna vele lejátszani...BD ISO-t nem tudok csinálni a felvételeimből?
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
Akkor pontosítok, a lényeg a videó felvételen és nem a fényképezésen van. Az mindenképpen előny lenne ha a fényképezés legalább 6MP egy kameránál, de mondjuk egy videó kameránál az optikai fókusz mérföldekkel nagyobb mint egy fényképezőgépnél. Ezt onnan tudom hogy látom a specifikációkat, persze ettől még elfogadom a válaszodat ha a pontosított elvárásaimnak még mindig megfelel az általad említett modell.
Összefoglalva nekem elsősorban kamera kellene ami HD felbontású videókat tud felvenni aránylag jó minőségben ~100k-ért. -
Joshi
titán
Üdv. Szeretnék venni ~100k környékén egy HD kamerát amivel azért lehessen fényképezni is ill. éjszaka is használható képet készítsen. Nagy elvárásaim nincsenek a képeket illetően de azért legyen hű a HD fogalomhoz. THX.
-
Tomix24
addikt
válasz
tobias40 #9005 üzenetére
Ha nem megy Popin, és jól állítottad be a HZ és felbontást is, akkor azon nem is fog menni sajna. Amennyire ismerem a gyártók kamerákhoz való hozzáállását..
"Ulead vagy Adobe programokkal sikeres lehetek?" - Mármint átkonvertálásra gondolsz?
"Meg természetesen vágni,szerkeszteni ,menüzni is szeretném a felvételeket úgy hogy nem lemezre írom ki hanem a popi vinyójára.." Ezekkel a szerkesztésekkel felezi mindenképpen/sok esetben a képkockák számát, és megváltozik a teljes szerkezet. Valószínü hogy menni fog Popin, csak rondább, darabosabb lesz a végeredmény.
-
-
Charlie
tag
Sziasztok!
Légyszi ajánljatok nekem egy kamerát kültéri filmezéshez max 60000 forintig. Amiket eddig néztem : Panasonic HC-V10 és Samsung HMX-Q10 de még nincs konkrét elképzelésem, bármilyen típus jöhet.
Ez lenne az első kamerám eddig még csak fényképezőgéppel filmeztem (Canon sx220).Köszi.
-
nyomas1
csendes tag
válasz
Tomix24 #9002 üzenetére
Köszi előre is! A felvételt ne felejtsd el elindítani 60p-ben (ahogy látom Neked NTSC-s van), mert vannak kamerák, amik csak addig adnak élő jelet, amíg nem indítod el a felvételt.
Letöltöttem a legutóbbi Sample-eidet, köszönöm!
Ha megnézed a balcsi3-at, ott látszik, hogy automatán a kép nagy részéből számítja az expo-t, és a kisebb területen lévő száraz sziklafelületek beégnek. Itt ha az automata módot megőrizve lejjebb lehetne venni az expo-t, akkor lejjebb venném és utólag machinálnék vele. Ha nagy részét teszi ki a világos rész a képnek, pl, ha minden havas, vagy a kép 2/3-a fehér épület akkor nincs gond, mert átlagot számít. Akkor van baj, ha jóval nagyobb a sötétebb terület, mint a világos. Még mindig az az érzésem, hogy a relatív olcsóbb kameráknál automata módban készakarva húzzák túl egy kicsit a képet. Fényképezőknél (FT3) ott meg engedik az expo kompenzálást, mert azok meg egyéb okok miatt nem közelítenek a profi kamerákhoz. -
nyomas1
csendes tag
válasz
Tomix24 #8997 üzenetére
Sajnos hiába kerestem a google-n, hiába olvastam át a manualt, több dologra nem találtam választ, ezért kérdeztem itt.
Nekem légi filmezéshez kellene. Az SD jel az élőképhez kellene, hogy lent is lássam, mit vesz a kamera. Nem a kijelző érdekel, hanem, hogy kábelen jön-e ki szimpla SD jel (nem a HDMI-n keresztül!) felvétel közben, amit egy videó jelátvivő rendszer segítségével a földön tudok nézni.
A manuál sajnos nem írja le egyértelműen, hogyha hozzányúlok az expohoz, akkor elveszti-e a gép az automata fényerőállítást. Ez nekem még mindig nem tiszta. Egy Sony CX130-at használok, de ha a kép nagy része sötét, és pl. középen van 1 fehér épület, amit telibe ver a Nap, akkor az beég. Na ilyenkor manuál módban visszaveszem (ami azzal jár, hogy megszűnik az automata állítás), de ha elsvenkelek a világos részről, ott meg feljebb kéne tolni a fényt. Ezért lenne jó, ha az automata fényerőállítást megőrizve alább tudnám venni a fényt. Ezt egy CX130-cal készítettem:
http://www.youtube.com/watch?v=hDnvBuxXlyM
1:05-nél pl. ott a kritikus téma. Sötétség és középen egy fehér épület. A film végén is ott a fehér kis kápolna egy sötét környezetben. Ezeket automata módban beégeti a CX130.A HX9V-n is túl vagyok már. Ott is alá lehet venni a fényt úgy, hogy automata marad, de a multikopteren sajnos nem viselkedik jól a HX9V, már próbáltam. A csűrő (csavaró) tengelyen egyébként a Sony-knak nincs stabilizálása, ezért kellene mindenképpen Panasonic. Használok egy pana FT3-at is, ott engedélyezve van a fényerő kompenzálás. Tök jól viselkedik, azért is mert a CCD-s szenzor miatt nincs rolling shutter, de nem produkálja azt a képminőséget, mint egy kamera. Nekem leginkább egy könnyű (300g) 50p-s Panasonic CCD-s kamera kellene, de olyan nincs.
A fentieken kívül azért lenne szükségem a tesztre, hogy kiderüljön egyáltalán használható-e ez a kamera multikopteren, ez neten keresztül nem fog kiderülni, hiába nézem meg a kézben készült tesztvideókat..