Hirdetés
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- iPhone topik
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- A Nothing Phone (3a), feketén-fehéren
- A piac legvékonyabb hajlíthatója: Oppo Find N5
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Január 30-tól Magyarországon is kapható a Vivo X200 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
lcee79
addikt
Hi!
Nézegetem a kamerákat a neten, mert a fényképezőgépeim kamera minőségével nem vagyok túlságosan elégedett...
Most vettem egy tükörreflexes Nikon D5100-at, amivel nagyon jó képeket lehet csinálni, ég és föld képminőségben a Panasonic Fz-38-ammal összehasonlítva... (de persze ez nem meglepő)
De videó terén valahogy nem találtam még el hogy lehet vele igazán jót csinálni... Vagy nem is lehet?
Pana 1280*720-as videót csinál csak, de az automatikája jobban tetszik... De a kicsi felbontás, gyenge fénynél elég zajos videók miatt nem tetszik az sem.Legutoljára kb 12 éve volt egy miniDV kamerám, amitől már megszabadultunk azóta, mert utáltam a videókat a gépre másolgatni, és sz@rozni vele napokat, hogy legyen egy nem túl nagy szám videó végeredményben...
Ha akarok venni egy kamerát ami nagyon jó minőséget kreál, és persze minél olcsóbb is legyen
Mit kell tudni a kamerák esetében? Mondjuk néztem a Panasonic V700-ast, az elég jó áron van, és jókat is írnak róla...(itt pl.)
De a HC-X800 3MOS érzékelője látatlanban nem tudom mennyivel csinál jobb videókat.Kislányomat szeretném főleg kamerázni, aki jelenleg 10 hónapos. És soxor este a szobában ahol kevés a fény... (csak összehasonlításul, a fényképező 3200-as iso-ra akarja állítani automatán a fényérzékenységet... Fz38 meg teljesen elmosta mindig ennél a fénynél készült videókat, gondolom a zaj elrejtése végett....Szemmel annyira nem tűnik sötétnek, de gépeknek az, ezek szerint.)
Tudtok adni valami tanácsot, vagy támpontot...
pl 3MOS-nak van e annyi előnye amennyivel drágább? (182.000 láttam hc-x800-at)
Esetleg márka terén valamelyik jobb e mint a többi SONY, PANA, CANON....THANX!
[ Szerkesztve ]
-
Chrystall
senior tag
válasz
Casterke #9297 üzenetére
Hát, akkor én nem szóltam, mert fogalmam nincs, hogy a Firewire-ön keresztül lehet e Webkameraként használni a kamerát. Nekem sose volt ilyen MiniDv kamerám. Aszittem valami Tuner kártya féleséged van, és arra akarsz VGA jelet vagy hasonlót bevinni.
Én csak ennyit tudok, hogy a Sanyo kamerák USB-n keresztül tudnak webkameraként működni.
-
-
Chrystall
senior tag
válasz
Casterke #9291 üzenetére
Nekem amik vannak kamerák, azokat ha rádugom HDMI-n TV-re, mindig megy élőben a kép, ha felvétel funkció van beállítva, szóval szerintem megoldható. Veszel egy mini HDMI-DV átalakítókábelt, de ha van komponens kimenet a kamerán, ami ált. van, akkor elég egy olcsó komponens-DV is. Ez utóbbihoz persze kell majd egy RCA aljzat - RCA aljzat átalakító is, hogy a kamera és az átalakítókábelt egybe lehessen csatlakoztatni. De ez se sok pénz.
De most ugye a DV-n ezt a soros port szerűséget érted a számítógépen, nem? ami úgy néz ki, mint régen a soros portok?
[ Szerkesztve ]
-
Chrystall
senior tag
válasz
Casterke #9289 üzenetére
Hát nem tudom, a mostaniakon AV, Komponens és HDMI szokott lenni. Ezek általában mindegyik kamerán vannak, ha ez a jel is megfelel, akkor mindegy melyik kamerát nézed. A DV szerintem ez a komponens lenne, mert ahhoz szoktak átalakítókat árulni, ilyen DV-komponens kábelt. De van HDMI-DV átalakító is szerintem, ha olyat veszel, akkor a HDMI kimenetet is tudod használni a kameráról.
[ Szerkesztve ]
-
Chrystall
senior tag
válasz
Casterke #9287 üzenetére
Ezekre keressél rá:
http://us.sanyo.com/Dual-Cameras
A HD1000 biztosan tud ilyet, külön van a kézikönyvben is szó róla. Hogy a többi tud-e, nem tudom. A hardveraprón láttam CG20-at vagy 10-et, olcsón, talán azok is tudnak USB-s webkameraként működni, de nem biztos.
[ Szerkesztve ]
-
Casterke
tag
Az lenne még a kérdésem, hogy ha HDMI-n kivezetett kép a kamerából (élőkép) tartalmaz valami "focus kockát" info kijelzést, mert ha broadcastolni akarom fontos, hogy semmi zavaró ne legyen, sajnos a Nikon fényképezőm közepén van egy ilyen "focus kocka". Elnézést a helytelen megnevezésért, de nem tudom mi a helyes elnevezés.
-
Casterke
tag
Sziasztok
Olyan kérdésem lenne, hogy olyan kamera kéne, amit ha rádugok "webkamera" ként is felismerje tehát tudjak streamelni pl. Felbontás legyen Full HD, de végső esetben 720p is elmegy. -
Chrystall
senior tag
Itt az összehasonlítás is:
-
Chrystall
senior tag
válasz
Szloboda #9276 üzenetére
Az nagy hiba volt. A belseje tekintetében tök ugyan az, mint a tavalyi HF M41-es széria, kivéve egyet, hogy rosszabb sokkal a tavalyinál a stabilizátora. Az 5-ös széria typikusan az újabb néha rosszabb esete. Nem rossz kamera, de a HF M41 jobb választás lett volna, vagy helyette egy Panasonic V700, ha tényleg nagyon kell a mikrofonbemenet. Én semmi körülmények között nem vettem volna meg az 52-est. Vagy ha még nem vetted meg, akkor szerintem ne erőltesd.
[ Szerkesztve ]
-
Szloboda
csendes tag
Köszönöm a frissítést, feltettem.
Én a canon m52 mellett döntöttem végül, annak is van mic bemenete. -
szasza74
tag
-
Szloboda
csendes tag
Sziasztok!
Nekem is lenne egy problémám, remélem tudtok segíteni.
Előadásokat szoktam felvenni, van egy canon d600-am. A probléma az, hogy nagyon rossza a hang minősége, és csak 10 percet vesz fel egyszerre (4gb-nál megáll, ezen nem lehet javítani már utána jártam)
Vagy gondolkodom egy olyan rendszerben, hogy a hd kimenetét rákötöm egy felvevőre, itt a kérdésem, hogy mivel tudnék full hd-t felvenni, illetve amire szerintem senki nem tudja a választ, hogy ha felrakok rá egy poskamikrofont (ami ugyanúgy a gép felvételén nagyon rossz hangot produkál) a hdmi kábelen vajon milyen minőségű hang fog megjelenni?
Másik verzió:
Kétféle kamerában gondolkozom. Minőség érdekelne, hogy valaki hasonlította-e már össze a képét.
You tubon amit találtam videókat, nekem a canon meggyőzőbb, tehát ha ennél maradok, nem nyúlok mellé?panasonic hcx800 csak ennek nincs mic bemenete
canon m52 elvileg ennek van mic bemenete -
AT.
tag
válasz
narumon #9270 üzenetére
Szerintem ez lassan off úgyhogy átteszem.
Nem emlékszem hogy olyat írtam volna, akció kamerától kiemelkedő hangot várnék el!
A kiemelkedő, és a normál, hallgatható minőség, nem ugyan az!!!!
Köztudott mindenki számára, a Gopor, hangja nagyon szar volt eddig.
A kép minőséghez képest, meg nem is tudom, talán egyenlő a nullával.
Ezen szerintem felesleges vitatkozni..
Nem, nem riportokat akarok felvenni, mivel a kamera nem is arra való.
Nem vagyunk egyformák, ezért valószínű az ízlésünk sem 1forma.
Mivel nem videó klipet akarok készíteni, ezért nálam nem abból áll egy videó, hogy az elejétől a végéig csak zene van alatta, mert így szerintem az messze messze nem adja vissza a felvett anyag feeling-jét.
Ez nem azt jelenti hogy nem rakok alá zenét.
De mint már írtam, nem vagyunk 1formák.
Ha jól rémlik, már a húszas évek végén rájöttek hogy a néma filmek nem is annyira tutik. -
szasza74
tag
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy a 3MOS technológia ér-e valamit, vagy csak parasztvakítás?
Azt szeretném eldönteni,hogy a Panasonic HC-V700 -at vagy Panasonic HC-X800 -at vegyem meg. -
narumon
őstag
válasz
vendingo #9259 üzenetére
Hát ez nem az itthoni "dolgok" miatt van. Magától a cégtől is 440EUR-ért lehet rendelni európába az meg ekörül van sajnos.
Mindenesetre én ünnepek környékén megyek USA-ba akkor tervezek egyet venni magamnak ha addig sikerül hasznos infokat beszerezni. Mit értesz azon, hogy a tesztvideók mókoltak? -
vendingo
veterán
válasz
narumon #9258 üzenetére
Én is most készülök venni egy ilyen gépet. Most adtam le a drótot amcsiba, hogy hozzanak egyet.
Hihetetlen ami itthon megy. Amerikába 400$, itthon meg 130 ezer környékén van.
A gyári videóknak ne higgy, mind mókoltak.
Az a baj, hogy magyar nyelvű tesztet egyáltalán nem találni róla, tesztvideók még csak csak vannak, de azért egy részletes magyar tesztet szívesen fogadnék. -
narumon
őstag
Gopro Hero3 Black Edition-ról van valakinek bővebb információja esetleg mint a netesek? (Saját tapasztalat esetleg?) Gondolkodom, hogy DSLR-t jól kiegészítené egy ilyen nagyfelbontású nagy látószögű kütyü. Főleg a vízállóság, akcióközeliség miatt.
-
Nova91
tag
Sziasztok! Segítségeteket szeretném kérni 2 darab kamera ügyében.
- Panasonic X800
- Sony HDR-CX570-E
( - Sony HDR-730E )
X800 és a 570-es sony ami között gondolkozok. Tesztben sajnos nem volt összehasonlítás csak az X800-as és a Sony 730-as között amiben a 730-as magasan erősebb volt mint kép minőségben mint képstabilizálásban.
Ez az egy támpontom van a sony javára. Melyiket ajánlanátok? Nem tudom sajnos, hogy amiben jobb a panasonic az szemmel látható lesz-e vissza nézéskor (3MOS <-> CMOS , Leica dicomar objektív <-> G objektív, low lux 1.6 <-> 3 lux).
Videó: 1, 2, 3 -
Ottó58
senior tag
Profi a szerkezet, de nem szeretném húzni több napos túrára más felszereléssel egyetemben, sokkal kényelmesebb előkapni egy maroknyi kamerát.
Nem hiszem, hogy aki videókamerában gondolkozik, ilyen lenne az álma.
Egyébként itt a fórum.[ Szerkesztve ]
-
maxika2004
őstag
.. és ha már DSLR + videó..... akkor egy ilyennel:
[link] -
mik-oca
tag
Van megoldás, csak kicsit drágább:
http://www.sony.hu/product/cam-high-definition-on-memory-stick/nex-vg30e -
narumon
őstag
válasz
Tomix24 #9236 üzenetére
Node most olyanokat hozol fel ahol hülye a user. Azért a DSLR-en is ott a full automata mód ha már hülye user biztosságra megyünk és akkor meg nehéz elbaszni a képet / videót, csak hát akkor felesleges a DSLR.
DE! Pont az ilyenek miatt az az első kérdésem, hogy mit szeretne? Gyereket felvenni ahogy rohangászik? Akkor handycam. Mindig ezzel kezdem. Ha szeret esetleg a beállításokban matatni, olyan felvételt csinálni amit ő pontosan elképzel, normális minőségű kisfilmet csinálni nyaralásról, eseményekről, akkor DSLR.
Nekem voltak régen hagyományos kameráim (nyilván), nekem a DSLR vonal egy releváció. Nyilván ehhez érteni kell valamicskét, utána olvasni, pár napot tanulmányozni, de a végeredmény miatt megéri. -
narumon
őstag
válasz
Tomix24 #9233 üzenetére
Én csak kíváncsi vagyok , lehet tényleg lecserélték a gagyi sztereónak sem mindig mondható mikrofonokat, a szoftveres játék kézremegés gátlót, a súlyát is harmadára csökkenthették, illetve az objektívek mérete is ötödére eshetett, az mellett hogy értelmes zoom tartomány is megmaradt. Csak lehet én nem vettem észre ezt a fajta technikai ugrást. Ráadásként ha jól rémlik limitált a felvételi idő, megszakítja a filmet a gép magától ~30 percenként, különben a vámokon sem jutott volna át az EU-ba, mert az már kézi kamera kategória, és emelt áras vámot kell fizetni.
Teljesen más vizeken evezel. Ha normális hangot akarsz felvenni akkor külső mikrofon kell persze, de én egy ujjamon meg tudom számolni, hogy hányszor akartam normális hangot felvenni az utóbbi 2-3 évben. Ha meg interjút kell csinálni (mint legutóbb) akkor a hagyományos kamerához is vinnék egy kis mikrofont.
Szintén irtózatosan pozitív, hogy az objektívek cserélhetőek. Így mehetek kicsivel, ágyuval, zoomal, prime-al, gyorssal és lassúval attól függően, hogy mit szeretnék csinálni. A felvételt megszakítja magától valóban bár Magic Lanternnel rögtön újra is indul 1-2 frame kiesésed lesz, bár szintén meg tudom számolni 1db ujjamon, hányszor akartam egyszerre annyit felvenni.
Pont az ilyenek miatt kérdeztem mire akarja használni. A DSLR nem tökéletes de az ilyen betegségek ellenére kárpótol a nagyon jó képminőség (a hagyományos handy camekhez képest óriási szenzor miatt), a gyenge fényviszonyok közötti normális használhatóság. A nem gagyi hatású kép - filmszerű hatás, a cserélhető obi, stb stb. Csupa csupa előny. -
Matula 007
tag
Íme az "így készült - Mary PopKids feat. Punnany Massif - Mosoly" című videó melyben úgy látom "gagyi" fényképezővel forgatták az egészet
Szerintem elég minőségi a videó. Én is a fényképezővel videózók társaságát gyarapítom. Családi videókat csinálok leginkább, és még sosem volt gond a 30 perces limit. Nekem jobban bejött az olcsóbban jobb képminőség, mint a fúú de nehéz és milyen fényképezőgép alakja van negatívumok (HX9V és nem is nehéz
)
-
Tomix24
addikt
válasz
Chrystall #9245 üzenetére
Műszakilag, és főleg képi minőségben mára nincs gond. A Sony is és ez is beérte a kép tisztaságában és élességében a kézi kamerákat. Csak a használhatóságában van különbség.
De inkább a Full HD-s kamera, melyiket vegyem...? topikba helyezném el személy szerint, itt elüt a Digitális Videó kameráktól kissé mint ajánlott vétel
-
Chrystall
senior tag
válasz
Tomix24 #9243 üzenetére
Igen. Így azt hiszem konklúziónak ez az igazi.
Viszont én még abban kötözködnék, hogy nem tatrom ezt helyesnek, ha azt mondod, hogy a DSLR topikba való ez a téma. Ha valaki tisztába van azzal, hogy DSLR-t keres videózásra, akkor igazad van, ne ide jöjjön, tudja mit akar, menjen oda. Viszont akad olyan ember is, akinek vannak jó minőségű felvételekkel kapcsolatos tervei, de nem tudja melyik gép jó rá, és itt kérdez rá, úgy, hogy kamerát keres. Mivel a DSLR nagyon jó a fent említett dolgokra, számára nem árt, ha hall ezekről is itt első körben, aztán majd mehet a specializáltabb topikba tovább érdeklődni. De a dolog addig a szintig, hogy zöldfülű módjára tájékozódjon róla valaki, hogy ilyen is van, addig szerintem mindenképp belefér itt is a témába. Persze akkor semmiképp se, ha egyből egy családi videózás vetődik fel célként, de ha magas szintű elvárások, akkor igen. (A családi videózás is lehet persze magas szintű, itt most a videó műszaki minőségét értem.)
[ Szerkesztve ]
-
Chrystall
senior tag
Nem beszélünk el. Nyilván, keverőt bármelyikre rá tudsz kötni, amin van egy Jack bemenet, de nem ezért hoztam ezt fel, hanem azért, mert ha annyira rossz lenne ezeken a hangfelvétel, akkor nem görcsöltek volna mindenféle keverésekkel, meg visznek ki egy külön felszerelést erre. Akkor nem is a DSLR-t viszik el, hanem olyan cuccot, amihez van értelme egy jó keverőt is kivinni. Azt aláírom, hogy hülyén fogalmaztam meg, meg tényleg úgy tűnhet, mintha csak a DSLR-nél lehetne keverést csinálni, szóval ezért elnézést, de alapvetően ezt a hangminőséggel kapcsolatban felvetett kérdéshez szántam.
[ Szerkesztve ]
-
Tomix24
addikt
válasz
Chrystall #9241 üzenetére
Egyfajta sajátos humorom van, de nem sértésnek szántam
A lényeget összefoglaltad, spec körnek való a termék, és azt ki is elégíti.
Családi/Hobby kamerának nem jó, illetve értelmét veszti a sok Profi beállítás. Tehát oda pénz kidobás. És fordítva is igaz lehet , főleg esti low light felvételeknél. -
Chrystall
senior tag
válasz
Tomix24 #9236 üzenetére
Most az kell mondjam kicsit cinikus ez amit mondassz. Ha tetszik ha nem, vannak olyan egyének, akiknek komoly ambícióik vannak videózás terén, és pont ez ellenkezőjét gondolják minderről, amit mondassz, mármint az igények és gépválasztás tekintetében. Nekik nem szempont az állítgatásra szánt idő, nem szempont az, hogy nehezebb a DSLR, mint a kézikamera, vagy hogy egy tatyóban magukkal hurcolásszanak objektíveket meg ilyesmit, akár egy kirándulás erejéig. Nekik ez megéri, mert amire nekik kell, arra ez jobb. Amit te kifejtessz, aláírom, hogy arra tényleg nem jó, de ezt én is jeleztem, hogy a DSLR egy bizonyos körnek jó, főleg azoknak, akik kisfilmekkel, klippekkel és riportokkal foglalkoznak.
Itt viszont nem nagyon értek egyet:
"Profi klippet tehetséggel hoz össze az ember, jó vágással/effektekkel/ és aláfestő zenével. Sima telefonnal készített film is lehet Profi.. Tehát klipekhez is jó lehet (ez is)"Igen, vannak emberek, akik a Youtube-on nagy nézettséget értek el egy egyszerű cuccokkal összehozott felvétellel. De ha te egy városi TV-ben egy rendezvényről akarsz egy összeállítást csinálni, vagy bemutatni egy helyi nevezetességet, akkor oda nem lesz elég egy mobil, jó vágással és effekteléssel. Ez az általad említett helyzet egyedi esetekre vonatkozik, amikor háttérbe kerül a videónak a minősége, és a történés számít, amit a videón zajlik. Pl. egy háborús felvételnél egy mobil is már kiváló, hogyha egyik TV társaság sincs jelen az eseményen. De nem minden TV-s helyzet ilyen.
[ Szerkesztve ]
-
Chrystall
senior tag
Személyszerint nem hallottam még olyan tudósításról, amit úgy vettek fel, hogy egy kézikamera apró mikrofonját használják vele. Tehát nem értem a kommented meg az enyém között az összefüggést. Tomix vettette fel a kérdést, hogy vajon milyen a műszaki adottsága egy ilyen gépnek, ami ára alapján alternatívája lehet egy kézikamerának. Erre válaszoltam.
Egyébként meg azért is összefüggéstelen, amit mondassz, mert mi köze egy kézikamerával külső mikrofonnal felvett felvételnek A DSLR-hez? Manuálisan beállítva a DSLR-t tökéletes, tudósítás/film minőségű képed van, ami este képzajmentes. Tehát most erről az alapról indítunk. Nem értem a kézikamera külső mikrofon kombó az hogy vág ide? Képileg eleve elbukik a cucc, tehát felesleges ezen filozofálni, hogy teszel egy külső mikrofont egy kézire, és meg van oldva. Nos, nincs megoldva, mert a videó egésze nem lesz az a minőség. Épp arról beszélünk, hogy egy DSLR-nél manuális beállítással és rákészüléssel, ami nem probléma egy videóklippes/kisfilmes/riport felvételnél, a kézi kamera felvételénél sokkal jobb videó készíthető. Tehát egy körnek ez egy nagyon jó alternatíva.
[ Szerkesztve ]
-
Tomix24
addikt
De ha már DSLR , van itt fóruma neki, és nem a könnyű kamerázásról írnak, inkább nagyobb arányú a vér a vizeletben , átfutva a hozzászólásokat. [link]
Igen szűk, profi rétegnek lehetne javasolni ahogy olvasom. Tehát nincs egy kategóriában a "Milyen digitális videókamerát" fórummal[ Szerkesztve ]
-
Tomix24
addikt
válasz
Chrystall #9234 üzenetére
Fontos hogy szét válasszuk hogy mi mire való.
Ha azt mondaná valaki hogy ingyen ad egy Canon 550-et, azt mondanám tartsa meg, mert nálam papír nehezéknek lenne csak jó, sajna nem üti meg a mércét. Vagy eladnám és vennék egy értelmes camot.Okok nálam:
Mert nehéz, a szíjamra felkapcsolt könnyű/kicsi kamerát nem válthatja fel egy váll táska, 2-3x akkora hely és súllyal. Családi felvételhez teljesen alkalmatlan(akinek van családja, főleg gyereke az tudja mi a pillanat azonnali megörökítése, nincs idő szerelgetni sokszor) Elég csak kihajtani az LCD-t és már vegye is .
És ahogy korosodik valaki, már nincs kedve utómunkázni a gyenge hanggal , és az elcseszett képpel.Mert ez a nagy választék a beállításoknál csak annyit jelent, hogy ilyen esetben egy nézési szögre tudod csak belőni, ha helyet változtatsz, már nem jó(ugye a beeső fény máshová kerül). Tapasztalat iskola nélkül is, hogy após is rengeteg használhatatlan képet készít a tükrösével, mert elveszik a sok beállításban.De inkább épphogy marad használható , maradjunk ennyiben.
Ha halottakat akarnék kamerázni, azt mondom ez nekem belefér, mert megvárják míg állványra húzom, feldobom az obit(a megfelelőt), a külső mikit, és szépen belövöm kelvinfokonként
Tehát iskolásoknak ,akik ZH-t írnak róla ,okés lehet. Beállított témákhoz okés. Profi klippet tehetséggel hoz össze az ember, jó vágással/effektekkel/ és aláfestő zenével. Sima telefonnal készített film is lehet Profi.. Tehát klipekhez is jó lehet (ez is)
Remélem érthető voltam.
Nekem nem jött át pl ez a vonal, de persze valakinek meg csak a másik fényképezős/kamerás/állítgató irány a helyes. Nem ítélkezem. -
AT.
tag
válasz
Chrystall #9234 üzenetére
"A hang pedig olyan minőségű, hogy TV-ben is leadhatod az anyagot egy híradóban."
Ilyen felvételt szívesen megnéznék!!!!" Láttam már olyan tudósítást, amit ezzel vettek, volt a riporternél egy vezeték nélküli mikrofon, amiből egy kis keverőbe ment a hang, onnan meg a DSLR mikrofonbemenetébe. Szóval lehet velük nagyon okos megoldásokat csinálni."
Szóval gyakorlatilag semmi köze a saját mikrofonjához, csak a bemenetet használták, külső mikrofonnal.
Ennyi erővel stúdió felszerelést/mikrofont is tehet bármire, és mondhatod hogy ejj de jó hangfelvételt csinál, nem?
Érdekel a téma, mert szeretnék okulni belőle.
Nem nagyon láttam, hallottam olyan "kézi" kamerát,stb... amire azt mondtam volna hogy de f@asza hanga van, főleg a kép minőséghez képest. -
Chrystall
senior tag
válasz
Tomix24 #9233 üzenetére
A Canon 550D 180.000-ért két objektívvel szerintem egy ilyen esélyes versenyző, például.
Ezek tényleg megszakítják a videófelvételt egy idő, után, viszont aki filmezéssel foglalkozik, azoknak sokkal jobban megéri ez, annak ellenére is. A hosszú felvételi idő igazából előadásoknál vagy koncertnél számít. Az egy kis rétege a kamerahasználanak. Viszont ha filmes vagy, és valahol megjelenik amit csinálsz, akkor nem lehet az esti felvétel bogaras. Ezeknél akkora a szenzor, hogy ilyen nem történik meg. A rengeteg manuális beállítás miatt pedig olyan felvételt csinál valaki, ami passzol a filmjébe. Pl. nagy különbség van aközött, mikor fehéregyensúlyra van 5 beállítás, vagy egy nagy tartományban kelvinfokonként tudod állítani, mert 550D-nél speciel ezt is lehet. Itt nálunk a fősulin filmes szakon mindenki ilyet vesz, mert tényleg jó fotókat meg videót is csinál egyszerre. De ha megnézed sok videóklippet is ilyennel vesznek fel, és ott meg úgy sincsenek félórás jelenetek, szóval nem téma a limitált felvételi idő egy huzamban. Szóval aki kimondottan szakmabeli, vagy érdelki komolyan a filmezés, azoknak jobb vétel egy ilyen, mint a kézikamera. Általános célokra nem, de komoly célokra igen.
Egyébként én az 550D-t próbáltam, ha kell tölthetek fel tesztvideót is, a stabilizátora nagyon jó, még séta közben is. A színek/részletek/élesség nyílván jó már egy ilyen gépnél, a hang pedig olyan minőségű, hogy TV-ben is leadhatod az anyagot egy híradóban. Láttam már olyan tudósítást, amit ezzel vettek, volt a riporternél egy vezeték nélküli mikrofon, amiből egy kis keverőbe ment a hang, onnan meg a DSLR mikrofonbemenetébe. Szóval lehet velük nagyon okos megoldásokat csinálni.
-
Tomix24
addikt
válasz
maxika2004 #9232 üzenetére
Én csak kíváncsi vagyok , lehet tényleg lecserélték a gagyi sztereónak sem mindig mondható mikrofonokat, a szoftveres játék kézremegés gátlót, a súlyát is harmadára csökkenthették, illetve az objektívek mérete is ötödére eshetett, az mellett hogy értelmes zoom tartomány is megmaradt. Csak lehet én nem vettem észre ezt a fajta technikai ugrást. Ráadásként ha jól rémlik limitált a felvételi idő, megszakítja a filmet a gép magától ~30 percenként, különben a vámokon sem jutott volna át az EU-ba, mert az már kézi kamera kategória, és emelt áras vámot kell fizetni.
És lehet a célszemélyek sem pózolnak mozdulatlan, egy fél méteres Objektíves fényképező láttán, hanem film felvételre asszociálnak már és csak teszik a dolgukat tovább.Nagyon más vizeken eveztem mostanság, biztos óriási a változás...
[ Szerkesztve ]
-
AT.
tag
válasz
MasOyama #9224 üzenetére
X900-al csináltam
természetesen felére van csökkentve a képméret, mert nem tudtam eredetiben feltölteni)
http://kepfeltoltes.hu/121014/S1230031_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/121014/S1230064_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/121014/S1210030_www.kepfeltoltes.hu_.jpgVállalható képeket csinál.
[ Szerkesztve ]
-
Carlos73
csendes tag
Üdv mindenkinek! Egy kis segítséget szeretnék kérni.
Egy FULL HD Pana HD90-es videokamera boldog tulajdonosa vagyok.
A kamerával az SD kártyára rögzített anyagot mindig felmásolom a számítógépemre, mert ugye valahol tárolni kell azokat. Sajnos a gépem nem elég izmos ahhoz, hogy az .mts kiterjesztésű file-okat veszteségmentesen át tudjam konvertálni (a végeredmény borzalmasan szaggat és akadozik), sőt a különféle lejátszó programok (VLC, Splash Pro) sem tudják azokat gond nélkül lejátszani. Ahhoz, hogy a videókat meg tudjam nézni valahogy nem marad más megoldás mint, hogy a számítógépről a felvett anyagot visszamásoljam a kártya stream mappájába (hiszen előtte is itt voltak).
Na itt jön az én problémám, ugyanis a visszamásolt anyagot a kamera nem látja, így azokat lejátszani sem tudom.
Ha valaki tudja, hogy ennek mi az oka, vagy esetleg valamit rosszul csinálok, az kérem segítsen! Előre is köszönöm! -
-
narumon
őstag
válasz
MasOyama #9177 üzenetére
Szeretnék venni egy videokamerát, vagy fényképező gépet.
Minél jobb minőség max. 400.000 Ft ot adnék érte, minden földi jó legyen benne.Mit szeretnél videózni és fényképezni? Ha csak REC gomb és csináljon értékelhető felvételt akkor vegyél egy handycamet meg egy fényképezőt. Ha szeretsz állítgatni meg szereted ha a kamera azt csinálja amit te akarsz, ráadásul érdekes dolgokra is használnád akkor egy Canon DSLR-t.
-
Chrystall
senior tag
válasz
Krisz79 #9217 üzenetére
küldd el ide, és megnézzük, valószínüleg váltottsoros a felvétel, és nem jól játssza le a programot, VLC playerrel kell megnyitni, lejátszás közben bemész a Video menübe, onnan a Váltottsorosságmentesítésbe, majd kipipálod, hogy automatikus
Ezt minden egyes lejátszásnál meg kell csinálni, vagy beszerezni egy olyan programot, ami alapból jól mentesít, Splash playert próbáld ki pl.
-
Krisz79
őstag
Az lenne a kérdésem,hogy a Mini dv kamerám a felvett videót visszanézve mitől kockázódik,csikozódik a felvétel? Mit lehet
ezzel kezdeni?
Köszönöm a segitséget! -
Chrystall
senior tag
válasz
zenészke #9211 üzenetére
Valószínüleg azért nem lett jó a DVD, mert áttette progresszívbe. Váltottsoros felvételeket csak olyan konvertálóval érdemes alakítani, ami nem teszi át progresszívbe, mert kevés olyan program van, ami jól át tudja tenni, ezért a bevett szokás, hogy végig váltottsoros marad, amit egyébként jól tud kezelni a DVD lejátszó. A Ulead Movie Factory meghagyja váltottsorosban, pl.
-
maxika2004
őstag
válasz
maxika2004 #9209 üzenetére
... én meg évek ota ezt használom és minden okés !
-
zenészke
tag
-
sanya_67
tag
válasz
maxika2004 #9209 üzenetére
Van egy jobb ingyenes progi FreeMake Video Converter
www.freemake.com
Akár 1080 felbontású moziból is csinál dvdt és össwze vissza tudod a videófájlokat alakítani.
Minimális vágást is lehet vele csinálni. -
maxika2004
őstag
válasz
Krisz79 #9205 üzenetére
Ha már a gépeden a videó:......
Ha semmi vágás, szerkesztés nélkül akarsz belőle dvd-t késziteni akkor ez a legegyszerübb :
ConvertXtoDVD - csak beadod neki az 1 órányi 10-15 gb os filet..... és megcsinálja a dvd -t,
akár iso file-ba, akár a dvd mappaszerkezetbe ( Audio, video TS)
vagy asszem ki is irja a kész cuccot DVD lemezre!Ha szerkeszteni, vágni akarod, akkor a sony vegas-t ajánlom,
szerintem elég egyszerü, .....ezzel elmented a kész anyagot mpeg2-be
Utána pedig ahogy feljebb is ajánlották , jöhet a
Corel Ulead DVD MovieFactory, és elkésziti belöle a dvd-t![ Szerkesztve ]
-
Chrystall
senior tag
válasz
Krisz79 #9207 üzenetére
Ha mpeg2-be konvertálod, az jó a gépre is és a DVD-re is. Ulead DVD Factory ráírja DVD-re továbbkonvertálás nélül, csak átteszi VOB-ba és annyi. Nem kell külön DV-ből is VOB-ba. Ha így csinálod, akkor megírja hamar az mpeg2-ből a DVD-t, és kevesebb ideig tart, mint a DV-Vob konvertálás. Van a Ulead-ben íráskor egy opció, azt hiszem pont ez, hogy írja a DVD-t konvertálás nélkül, és akkor megcsinálja egyszerűen.
De hogy DV-ből hogy csinálj jó mpeg-et, azt nem tudom. Én csináltam mp4-ből, de DV-ből még nem. A vidó konvertáló topikban is rákérdezhetsz erre, ott tudnak segíteni:
http://prohardver.hu/tema/video_konvertalas/hsz_1-50.html
[ Szerkesztve ]
-
Ottó58
senior tag
válasz
Krisz79 #9205 üzenetére
Amikor fent van a videó, vinyón, vagy DVD-n szeretnéd tárolni?
Ha DVD-re írnád egy program kell, ami letömöríti mondjuk 4- vagy 4.5 GB-ra és VOB fájlokat ír a lemezre, a VIDEO_TS mappába, természetesen az audio is rajta lesz a DVD lejátszónak megfelelő formátumban.
Így néz ki:
Ha MPEG2-be átírnád, ide videoszekesztő program kell. -
Ottó58
senior tag
válasz
Krisz79 #9202 üzenetére
A gépre ugye iLINK kábellel teszed fel?
Ha már gépen van, most próbáltam ki, hogy az AVI(DV) fájlt áttettem MPEG-2 be, beállítottam a hangot (192) és harmad részére tömörítette 9000kbit/s-al, mivel ha DVD-re írod ettől csak kevesebb lesz, s attól is függ mennyire tömöríted, hogy mennyi idő férjen a DVD lemezre.[ Szerkesztve ]
-
Chrystall
senior tag
válasz
Krisz79 #9200 üzenetére
Én ehhez annyit tudok hozzászólni, hogy javításra van lehetőség, vannak programok, amik az átvétel közben javítanak rajta ezt-azt, ha kipipálod. Pl. én Mac-en iMovie-val vettem át JVC MiniDV kameráról, és az tud olyat, hogy stabilizálja a képet átvételkor. Nem tudom hogy lehet ez benne, de volt ilyen opció. Szóval ebből gondolom, hogy Windows-os programok is esetleg tudhatnak ilyet, vagy egyebet.
[ Szerkesztve ]