- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Mobil flották
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Magisk
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Azonnali mobilos kérdések órája
-
Mobilarena
Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban !
Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
80hun
addikt
válasz
hibavissza #46355 üzenetére
Szerintem még gondold át mi is az a szürkeimport és miért ugrik a gyári garid
-
Terapeuta
őstag
válasz
hibavissza #46228 üzenetére
Valahogy oda kellene "kilukadnunk" az alapvetően tanácsért betévedő felhasználónak, hogy nem véletlenül gyártanak többfajta fényképezőgépet - kezdve a mobiltól - és mindegyik lehet jó a felhasználónak. Nem a képminőség az egyetlen mérce. Mióta van m4/3 gépem, szinte kézbe sem vettem a FF gépem. És ennek is megvan az oka (működik
).
-
Muerte68
addikt
válasz
hibavissza #46228 üzenetére
Azokat már nem zsebpénzből vette-kapta
Csak arra próbáltam utalni hogy jó fotós gyengébb géppel is tud jó képeket csinálni-FF-sem kötelező-persze jó ha van,és szerintem kihasználja rendesen a profi gépet is
A panasonic neki olyan mint Nánási-nak a Fuji-nagyon jó képeket csinálnak velük de megvan a saját szettük amivel dolgoznak ezért meg pénzt kapnak,hogy az átlagnépnek megmutassák milyen képeket lehetne lőni a gépekkel profiknak
Az átlag looser meg továbra sem fog olyan képeket csinálni-de legalább megtudták hogy ők a bénák -
jjeahh
nagyúr
válasz
hibavissza #46223 üzenetére
Nem értem a logikád
topikk: Hasonló nekem is van (capture clip), szeretem nagyon
-
Rapid136
őstag
-
Fotonhámozó
senior tag
válasz
hibavissza #46157 üzenetére
Ezt a topikot nyugodtan át lehetne nevezni " Itt mindenki okosabb a másiknál" vagy "Kötözködöm, tehát vagyok"-ra.
Az említett 6D 20,2 MP-es szenzorral szerelt, de mindegy. Vágni ebből is lehet, de...
-
jjeahh
nagyúr
válasz
hibavissza #46036 üzenetére
Nincs itt semmi canon undor, az m50 pl okés lett, persze nem kiemelkedő, de hát nem csúcsgépnek szánták. Simán más kategória a 200d meg az a6000... érveket is soroltunk már eleget, vagy neked hány érv kéne, hogy megelégedj? 10? 15? Szvsz írhatnánk 50-et is, tökmindegy lenne, az elfogultságból nehéz engedni, ebben a topikban ezt már többen bizonyították, a itt az egyetlen antimilc-es dslr-es, aki végül belátta, hogy a milc sem szentségtörés, az m3ss kolléga tudtommal, respect neki és ő legalább m*rhajó képekkel is alá tudja támasztani az érveléseit.
-
80hun
addikt
válasz
hibavissza #46036 üzenetére
Igazából menni kell a DPAFnek minden DSLR obival mert a canon obik nagyonagyrésze még akkor lett csinálva amikor még ez nem is létezett.
Én most az EOS-M50-et várom majd több teszt meg hasonló mert az árazás jól sikerült és már a gép sem buta szerintem.
Másodgépnek pont jó lenne az A7II mellé , 4db EF obim meg alapból van -
80hun
addikt
válasz
hibavissza #46030 üzenetére
A 10-22 USM obi 168e összekevered a 10-18 STM-el és egyik sem éppen fényerős obi.
Akkor Tokina 11-16/2.8 inkább.Egyébként meg inkább eos-m50 sztem jól lőtték be az árát és sokkal többet is tud mint egy 200d.
-
jjeahh
nagyúr
válasz
hibavissza #46032 üzenetére
"Több af mező, tapintásminőség"
. A sorozatot se felejtsd el.
Én ebből az egészből azt bogoztam ki, hogy az a6000 bokorból kiugró szarvasra uwa obival jobb egy belépő fényképezőgépet kereső, kezdő fotózónak. A canon előnye meg az élőképes af és a forgatható érintőkijelző, ugy-e ezek olyan dolgok, amiket mind a tükörnek köszönhet... ezekért a funkciókért érdemes dslr-t választani milc helyett
Ez az egész vita már megint nevetségessé fajult szvsz... -
törölt tag
válasz
hibavissza #46030 üzenetére
"Samyang 12 manuál focus (ez hogy került ide?)"
Úgy, hogy sokan használják (Fujin is), mert széles, saroktól sarokig jó és fényerős, valamint UWA obit kérdeztél. Árban pedig 199 EUR (Canon) vs. 229 EUR (Samyang). A 130 ezres árat nem is tudom, honnét vetted, megkerested, hol a legdrágább?
MC-11-gyel pedig bármelyik Canon-bajonettes Sigma UWA feltehető a Sonyra is. A Sigma 8-16-ot pedig nem 240 ezerért vettem én sem, hanem durván feleannyiért (125 -ért), de azt meg nehéz bármivel is összehasonlítani, mivel FF alatt nem sok ekv. 12mm-ről induló zoom van.
A Sigma 50-100mm is megvehető 700 EUR áron, ízlés és igény kérdése, hogy kinek jön be jobban ez és kinek a 70-200, de egy biztos: a Sonynál nem fogsz a fókusz problémáival szívni, a 200D-n ez viszont gyakorlatilag garantált.
"9 pdaf+49 dual pixel és legalább van szürkületben is af-em."
Hiába írod a +49-et, a keresőben mindössze 9 fókuszpontod lesz. Pont annyi, mint a 8 éve bemutatott 550D-n. Nem véletlenül írják a tesztjében negatívumként, hogy
"9-point autofocus system (when shooting with viewfinder) is showing its age"
-
80hun
addikt
válasz
hibavissza #46017 üzenetére
A kérdés inkább az hogy ilyet akarsz venni videózni? (mertugye te inkább videózól)
Nem lenne jobb egy EOS M50?Sorold fel inkább te azokat a pozitívumokat amiket látsz benne.
-
Neck
veterán
válasz
hibavissza #46015 üzenetére
9 af pont vs 179
-
jjeahh
nagyúr
válasz
hibavissza #46009 üzenetére
Hogy az a6000 miben jobb 200d-nél? Na ne már, én Econt nem védem, de azért a kettő nem egy liga... hiába jóval újabb a 200d, az egy belépő gép. Pl. az af, sorozat, buffer kapásból jobb és az egész ház anyagminősége sem egy liga. Én úgy látom a 200d egyetlen komoly előnye a forgatható érintőkijelző. Szal egyszerűen nem egy kategória, a belépő az belépő, kár egy közép-felső középkategóriás géphez hasonlítani.
-
Szevaszam
csendes tag
válasz
hibavissza #44086 üzenetére
Nem szeretnék túl sok obit hozzá, kezdésnek egy, utána talán még egy de nem többet egyelőre.
Melyik belépő tükrös gép jöhet szóba a fenti MILC-eken kívül? -
Neck
veterán
válasz
hibavissza #44089 üzenetére
Ne haragudj, de nekem üvölt a hozzászólásodból, hogy nem volt a kezedben A6000 kitzoommal.
Azok írják róla az élcelődő, "szotyizó" hozzászólásokat, akik ki se próbálták.Pici, könnyű "pancake", kiváló stabi van benne, és ekv 24 szélesen indul. Igen, nem egy tűéles csodaobjektív, de a fentiek és az ára fényében ne is várja senki.
Mostanában olyan áron megy már az A6000 kitobival, mint korábban a váz maga se, azaz a kitobit tényleg ingyen adják hozzá...
Viszont simán lehet vele jó képeket csinálni.Szevaszam:
Nézz körül, ha kapsz használtan A6000-et, szerintem elégedett leszel vele. -
hibavissza
veterán
válasz
hibavissza #44086 üzenetére
nem, nem google fordítóval csináltam
-
p_adam
addikt
válasz
hibavissza #44036 üzenetére
Van valami új EOS-M50 a láthatáron jövő év elejére, még az sem teljesen kizárt hogy egy EF (EF-S) bajonettes EVF-es gép lesz. Bár inkább az lenne már a meglepőbb, ha nem lenne csalódás ez is
(szenzorban processzorban nem lennék meglepve, ha ugyanaz maradna, mint az összes többiben)
4k legközelebb talán majd a 7D III-ban (de ott se hiszem, hogy nem croppolva és nem a jól megszokott MJPEG kodeket használva...). Azt már tudjuk, hogy arra nagyon vigyáznak, hogy azért köszönő viszonyban se legyen egy C200-al, vagy ne tudja ugyanazt, mint egyel feljebb az 5D IV, stb... A profitot termelik, olyan drasztikus márkaváltás más irányokba nem igazán történt, csak egyes szegmensekben történt csökkenés, tehát valamit csak jól csinálnak, nem fognak letérni róla, lehet a jövőben sem lesz rá szükség mert a "Pro" kategóriában már lesz raw videó 120fps 4k stb., akkor meg lejjebb szép lassan jöhetnek a tömörített 4k képességek is.
-
p_adam
addikt
válasz
hibavissza #44034 üzenetére
Stílusa válogatja, én amilyen vlogokba belenéztem, ott kb. a 95% esetében nem látok utólagos stabilizálást, és nem is hiszem, hogy annyit számítana a személyhez és a tartalomhoz képest.
Nyilván jobb lehet, ha szenzorstabi is, de ettől még igenis sokat ér az objektívbe épített és nagylátónál el lehet lenni ezzel is, én egy pl. Canon 24-70 f4 IS-t használtam és annak is teljesen jó a stabilizátora, pedig szűkebb látószög. A fogás, súlyeloszlás stb. legalább annyit számít ebben a tekintetben, az olcsóbb tükör nélküli gépek kis súlya itt nem feltétlen jelent előnyt, a GH5 súlya is jó kompromisszum (az olcsóbbakban azért szintén nem olyan jó a 1080p a 4k meg croppolt), de mennyiért, az objektívekért is fizetni kell, és az AF még mindig nem túl jó.
-
p_adam
addikt
válasz
hibavissza #44028 üzenetére
Egy stabilizált obiról írod, hogy nincs benne stabi, nem csak hogy van, hanem teljesen jó is, olyannyira, hogy még van, aki Panasonic vázon is ezt az objektívet használja, ahol nincs a vázban stabi...
Lehet ezen szépíteni, de egyszerűbb azt írni, hogy a Canon AF-je jó, a Panasonic-é meg nem és ez akkor is látszik, ha egy kamera nem mozog, csak egy állványra van rakva és egy arcot kell követnie. -
mikrofon
veterán
válasz
hibavissza #43989 üzenetére
Egyetértek, ha dupla kittel van, akkor jó lehet a szett valakinek, akinek ez elég. Ezt meg már csak a kérdező tudja eldönteni, hogy neki elég-e....
-
asdf_
veterán
válasz
hibavissza #43964 üzenetére
Plusz ha jol remlik meg mintha valami olyasmi is lenne, hogy a targynyeremeny utani nyeremenyadot -jellemzoen- a szervezo fizeti be a nevedben, melyhez elkeri az adoszamodat es meg valami igazolast is kiad az egeszrol. Nagyon regi, nagyon kodos emlek, szoval keszpenznek ne vegye senki.
-
jjeahh
nagyúr
válasz
hibavissza #43895 üzenetére
Szerintem várjunk picit, amíg kiderül, hogy a kolléga akar-e egyáltalán uwa üveget vagy manuálozni
Amúgy az, hogy a6300 + reducer-el nincs af, miért lenne érv az a7 mellett? Azon sem lesz af, ha manuál obit raksz rávihartigris: Ezekhez újabb pdaf-es váz kell nem? A7 II és attól errefele... de lehet rosszul emlékszek.
-
Matska
senior tag
válasz
hibavissza #43895 üzenetére
Nem, semmilyen Af nincs. A techart gyárt Af-es adaptert, de az meg nem focal reducer.
-
mikrofon
veterán
válasz
hibavissza #43891 üzenetére
a6300-hoz sokkal jobb lenne az a7ii-t hasonlítani, akkor sokkal nehezebb kérdés lenne
-
voriae
tag
válasz
hibavissza #43683 üzenetére
Az a6300-ban nincs tükör!
-
törölt tag
válasz
hibavissza #43680 üzenetére
Felőlem nyomhatjátok falkában is ezt a konfliktuskereső, hülyegyerekes stílust, de amint látod, felesleges.
Végülis ezzel a mentalitással irtottátok ki innen a moderatúra tétlensége mellett szinte az összes tükrös gépes kollégát, a falkátok legnagyobb örömére.
-
rgranc
aktív tag
válasz
hibavissza #42742 üzenetére
@hibavissza: Látom neked Panasonic GX80 van, bár nem igazán írtál a 89 itteni hozzászólásodban sokat róla...
A GX80 is szimpi lenne (GX7-ről lemondtam), de egyszerűen nem lehet használtan jó áron beszerezni. Utána mondjuk a 14-140 sokkal könnyebben beszerezhető mint a Sony 18-105 az igaz (de nem is olcsóbb). 170ezer körül látok most egy majdnem újat kitobival, az 30ezerrel több mint amennyiért a6000-et lehet venni aprón. És ha megveszem az a6000-et és mégsem jön be, utána biztosan annyiért el is tudom adni pár héten belül, a GX80-at meg a csoda tudja...
Lehet ekézni Econt, de nekem (meg biztosan más idetévedő kezdőnek is szerintem) igenis számít az összefoglalója (főleg az obikról, elég hiánypótló szerintem), más meg nem csinált hasonlót sem ahogy látom. Persze megtalálom a teszteket (főleg hogy angolul is értek) magam is, de azért szerintem az végül mégis 1-2 pont oda...
-
Neck
veterán
válasz
Az, hogy 2 napig volt ilyen géped, nem jelent semmit, fotózás szempontjából pedig pontosan 0 érdemi infót írtál - a többit nem minősíteném. De rendben, akkor légy szíves kezdd is el, mondjuk azzal, ahol a mobilokat jobbnak állítod be a Sony kitobinál.
-
törölt tag
válasz
Igen, pont erről beszélek.
-
Neck
veterán
válasz
hibavissza #42724 üzenetére
Szeretnélek emlékeztetni, hogy ez egy szakmai fórum. A túlköltött barokkos hasonlataiddal nem alátámasztottad a hozzászólásodat, hanem elkomolytalankodtad.
De ha már: SEL1650:
3X motoros zoom, szűrőmenet, optikai képstabilizátor. Mobilteló, komolyan?
Légy szíves maradjunk már meg egy színvonal felett, vagy hívjunk moderátort gyomlálni, mert félrevezető dolgokat írsz. -
MineFox54
őstag
válasz
hibavissza #42724 üzenetére
Sony a6000 kitibija vállalhatatlanul gyengèbb bármely közepes mobiltelefon lencsèjènèl
-
80hun
addikt
válasz
hibavissza #42714 üzenetére
Na azért ne állítsunk már valótlanságokat.
Kn úgy érzem mintha nem is lett volna ilyen géped v. nagyon nem értesz a beállításaihoz.Érdekes nekem sikerült egy kittelévelval lekapni a 40km/h val futó zebrát ami neméppen 3 méterre volt tőlem.
Az is érdekes hogy másnak sikerül vele jó videókat csinál akárcsak az olympusal .
És itt megkérdezném melyik rangefinder váznak jobb az ergonómiája annyival hogy ezt elbaltázottnak tartotd? -
Neck
veterán
válasz
hibavissza #42679 üzenetére
Eléggé decens:
"Sokkal jobb gép"Sajnálom, hogy a pancake kitobi teljesítményéből indulsz ki az A6000 kapcsán. Bár abból is ki lehet csalni egész jó képeket, annak a fő célja a kompakt méret, motoros zoom, és egészen frankó optikai képstabilizátor (ezt sokan kifelejtik) olcsón.
Akinek nagyon fontos a videó felbontása, és szeret terrabyteokat generálni percek alatt, az biztos értékeli a Panasonic előnyeit, én viszont inkább maradtam a Sony tényleg villámgyors PDAF fókuszánál.
Lehet, hogy van szitu, amikor huntolgat, de nekem sose szokott, villámgyors a fókusz, a netes videók alapján viszont a Pana nekem nem kéne...Nem is tudtam, hogy legyek is vesznek MILC gépeket
-
80hun
addikt
válasz
Na kb én meg így voltam a GX80-al
Ahány ember annyi variáció -
Nippon
őstag
válasz
Tegyük hozzá gyorsan, hogy ez a te véleményed a gépről. A valóság ezzel szemben az, hogy az A6000 lassan 4 éves lesz és a megjelenése óta nagyjából semmi nincs ami rendesen megszorongatná a saját kategóriájában.
-
Neck
veterán
válasz
hibavissza #42662 üzenetére
És ezt így beírod egy ajánlós topicba?
Láttál már legalább messziről A6000-est?
Ha hazaértem Horvátországból, teszek fel neked ilyen homályos üveggel, ócskavassal készült képeket a Plitvicei-tavakról pixelbuzulni.MrChris:
A te hozzászólásodat az interpolált felbontással, meg a 4k-ról visszakonvertált FHD-vel ugyanúgy 50x olvastuk már, mint Econ ajánlóját, a kettő között csak az a különbség, hogy az utóbbi összeszedettebb. -
törölt tag
válasz
hibavissza #42662 üzenetére
Ne trollkodj!
-
törölt tag
válasz
hibavissza #42651 üzenetére
(#42651) hibavissza
"Videós autófókuszban" - ja ezt az Olysok és a Panások nem érthetik, ez az extra nálatok ismeretlen.
(#42655) MrChris
A6300-ra váltok.
Ezt a "jóval élesebb videóra képes", meg a szembefutásos szöveget hagyd már.
(#42657) rgranc
Egy A6000-et nem kell tukmálni, erősen keresett modell.
-
Royo85
tag
válasz
hibavissza #42651 üzenetére
Főleg manuális obikkal!
-
MrChris
nagyúr
válasz
hibavissza #42416 üzenetére
Ilyen vacak hibája van a gx85-nek, 98°Farenheiten, azaz 37°C-on rátűző napon csak 27 percig bírta 4k-val a rögzítést. És a gyártó nem tesz semmit?
Amúgy frissítés óta tulajdonképp eltűnt a stabi hangja a mikrofonból.
-
törölt tag
válasz
hibavissza #42373 üzenetére
A véleményem közérthető módon kifejtettem a különböző termékkategóriákról. Csak ezt hámoztad ki belőle?
MrChris: értem, sok kis 2-3 perctől is túlhevül. De így sem találkozik ezzel a felhasználók óriási többsége.
-
rumos14
nagyúr
válasz
hibavissza #40789 üzenetére
"Nyitottabb rekesznél már annyira vékony a dof 4-5 méteren belül, hogy ott teljesen esélytelen bármit lekövetni"
heh? pont m43-on 4-5 méteres gyútávnál, mondjuk a kitobival kb. végtelen a mélységélességpróbálj ki full frame-en 50/0.95-ös MF obit, na az fájni fog
mindemellett a GX80 szuperjó gép, ár-érték bajnok.
McChris-nek pedig köszönjük az összefoglalót!
-
tvamos
nagyúr
válasz
hibavissza #40809 üzenetére
Nem ez volt a megállapítás, hogy nincs, hanem az, hogy... valós igaz. Ha lassú, akkor addig nincs. Mindegy is, ami azokon a videókon volt, az nem jó. Egy kezdő kezében, gyári beállításokkal, jó eséllyel azt fogja csinálni. Ez az első benyomás sokat számít.
Nekem pl. az volt a gépemről az első benyomásom, hú, ez gyors. Persze, tudom, hogy van, aki szerint elfuserált képeket lő a kicsikém, de azokat legalább gyorsan,ne tudom tenni a családi fotoalbumba... -
Rapid136
őstag
válasz
hibavissza #38098 üzenetére
Miután a ködös kinyilatkoztatásaidat idáig semmilyen érvvel, akár tesztképpel sem sikerült alátámasztanod (tisztáznod) és egyetlen általam feltett kérdésre sem válaszoltál, ám belekötöttél minden másba ami az eredeti felvetés szempontjából érdektelen, valamint állandóan mellébeszélsz, igy azt hiszem be is fejezhetjük.
De igazán tanulságos bemutatót tartottál arról hogy működik egy troll. -
jjeahh
nagyúr
válasz
hibavissza #38087 üzenetére
Azt hiszem igen, de ettől még jó, a d3200-ban tudtommal nikon szenzor volt és az is m*rha jó volt alexpóban, árnyékok felhúzásában.
-
Rapid136
őstag
válasz
hibavissza #38087 üzenetére
Azon gondolkozom hány embert győztél meg hogy ne akarjon iso6400-at használni.
Mert engem nem sikerült és miért ne lehetne egy kép jó iso6400-on? Ha erős a téma akkor szemcsézetten is ütős lesz a kép :-)
Mondd meg Korniss Péternek aki valószinűleg a végletekig pusholt filmmel fotózott Erdélyben éjszakánként gyertyafénynél, 40W-os izzók fényénél táncházat, hogy nem szép a fotója...
Az már csak hab a tortán hogy kiállítási méretben falra rakva az adott mérethez tartozó nézőtávolságból hány képről fogod megmondani hogy magas ison készült?
És mit jelent neked a szép fotó? Mi köze fizikai jellemzőknek az esztétikához? Tényleg nem értem a logikát...
Az alábbi helyzetben te mit tennél, hogy fotóznál?
[kép] -
Rapid136
őstag
válasz
hibavissza #38016 üzenetére
Az mondjuk vicces hogy szerinted a Sony 16-50 a legalja (oké, nem egy nagy dobás az obi), de akkor ne tolj már be egy mobillal készült minősíthetetlen képet ide viszonyításképp.
És miután jól megmondtad a dolgokat, vita helyett magadról kezdesz írogatni hogy neked milyen unalmas az életed...
Várom a válaszod hogy szerinted miben jobb a mobilos képed az A6000-nél, természetesen a zajszint és szinszétesés kapcsán. -
törölt tag
válasz
Látom, nem érted. Ez nem a nyalásról szól, hanem az emberekhez történő hozzáállásról. Lehet az az alapstílusod, hogy megpróbálsz embereket lehengerelni, csak nem szerencsés. Jobb, ha az ember megadja a kellő tiszteletet és bárhogy alakuljon az élete, nem változtat ezen.
-
MrChris
nagyúr
válasz
Hát ez kész
-
törölt tag
válasz
hibavissza #37994 üzenetére
Ne toljátok már itt néhányan ennyire durcás kismalacként lécci...
Kevésbé offenzív kommunikációval itt is és az életben is többre jut az ember.
-
Rapid136
őstag
válasz
hibavissza #37991 üzenetére
Szerintem ezt te írtad:
"Van pár ilyen képed? Csak hogy ne a levegőbe lógjon az az ISO 6400. (Nekem volt a6000-rem. Nem használtam 1600 fölött azt sem, mert szétestek a színek. De biztos én voltam béna.)"
Kb. erre volt válasz a bénakép feltöltése. Nincsenek szétesve a szinek és iso 6400-on van.
Bocs hogy nem művészibb a kép, máskor odafigyelek rá, azt hittem a technikai rész érdekel...
És hol van a mobiloddal készült hasonló kép 24 mpixelen iso6400-on?
Ha már én feltöltöttem, akkor most te jössz :-)
Ja megvan, hát számomra ég és föld amit a háttérrel művel a zajszűrés, a tiéden már nornál méretben is szar a háttér, az A6000-nél meg 100%-on se. -
Nippon
őstag
válasz
hibavissza #37994 üzenetére
Szerintem meg az a legalja, amikor egy kulturált válaszra, ami mellesleg nem is neked szólt, ilyen stílusban reagálsz.
-
Rapid136
őstag
válasz
hibavissza #37979 üzenetére
Hát nem tom, PC-n rányomsz a letöltés böngészőn keresztül és lejön, aztán lehet pixelbuzulni :-)
Teljes 24 megás felbontás, exiffel, mindennel.
Mi az ami ennél korszerűbb, van hogy bikinis szőke nő tálcán hozza be a képet? -
Rapid136
őstag
válasz
hibavissza #37977 üzenetére
Ez tényleg csak tesztkép, friss az A6000 és szerencsésen beszereztem a Sigmákat hozzá.
https://mega.nz/#!EJlmHSoI!J4nD95ekVhk7jmhOM49nxeUm0ySyyrgLG_M_aQbZEvc
szóval csak azt fotóztam le ami előttem volt.
Mellesleg 2 éve A7-et használok, ez a feleségem gépe. -
Studi
veterán
válasz
hibavissza #37959 üzenetére
Ez a szintlépés már a GX7-nél is meg volt, a 16-os szenzoruk már abban is teljesített olyan jól, mint a Oly által használt Sony.
-
MrChris
nagyúr
válasz
hibavissza #37956 üzenetére
Meg még ott van a banding is ami tönkrevághatja a hosszúexpót, persze szenzora válogatja mikor válik láthatóvá. 8 éves vázamnál ami 10mp iso 800-nál is felfedezhető, meg már igen csak zajos.
Johnnyp7 nem lesz kisegítve egy régi kevés MP-es vázzal, hamarabb zajosodik és nem is hagyják magukat 1600-nál feljebb tekerni. -
Ati.Inc
tag
válasz
hibavissza #37918 üzenetére
A videózás nem fontos,ezzel a részével nem akarok igazán foglalkozni.Az A7 sajnos árban már túl van azon az összegen amit most rászánnék,használt műszaki dolgokkal pedig már megjártam párszor sajnos szóval mindenképp újat szeretnék.
Jóval olcsóbb már az e-m10 II nyílvánvalóan mint a GX80 és nem tudom,hogy a videón kívül jobb-e annyival amennyivel többe kerül az Olynál. -
Rapid136
őstag
válasz
hibavissza #37686 üzenetére
Gondolom a Louvre-ban is csodálkozol hogy miért nem kinai piacos ecsettel festenek képet a művészek vizfestékkel...
Minek tojást keverni a festékbe meg olivaolajat.
A dof egy eszköz a sok közül amit a művészet használhat, egy csomó objektiv van azonos gyujtótávolsággal, van aki ezt szereti van aki azt. Nekik nem mindegy, még ha nem is érted :-) -
m3ss
veterán
válasz
"Én akár hányszor benézek ide, mindig tanulok valamit!
"
rad is fer, a mai hozzaszolasaidbol ez kiderult -
Tin
veterán
válasz
mft tök jó játszós meg hobbi gépnek. olcsó, jó az obiellátottsága, és sok olyan kínál, amit a sokkal drágább dslr-ek sem.
de melóra senki nem használná. ha fontos a milc, ott az aps-c, vagy nem sokkal nagyobba az ff vázak. ott egész mások a szempontok, mint amikor az ember ráér manuállal tájképet meg beállított portrékat csinálni.
felesleges összehasonlítani az ff-et meg az mft-t. minek venne az ember az ff-hez képest ötödakkora szenzort meg manuál üvegeket, ha pénzt akar keresni vele?
lehet versenyezni ladával és ferrarival is. csak nem ugyanaz a liga. árban sem.
-
Tin
veterán
válasz
hibavissza #37681 üzenetére
múltkor még csak az aps-c-nél volt jobb az mft, most ahogy látom, már az ff-nél is...
ahogy látom, időről időre előkerül ebben a topikban ez a nem is tudom milyen küzdelem és bizonyítási vágy, hogy bizony az mft mindennek a csúcsa, mert van rá csillió manuál üveg, mert F1.0-s obikkal elérhető olyan háttérmosás, hogy beszarsz, és mert kicsi, cserébe mennyire sokat tud, és milyen olcsó, ja, és milyen szuper egyes gépek jpeg motorja (ezt például melyik fotós nem szarja le? max sorozatnál van jelentősége, de ott meg pont a milc nem hasít annyira a dslr-hez képest). meg persze a pdaf mennyire jó (na de az pont nem annyira az mft-nél), és így tovább. olyan megnyilatkozások hangzanak el, hogy az ember tényleg azt gondolja, hogy egyesek a büdös életben nem fogtak a kezükbe egy rendes ff dslr-t, mégis leírják, hogy mennyivel jobb az mft. de ez hogy sem a háttérmosás nem számít, sem a kevesebb megapixel, ahogy látom, a low light sensitivity sem, ahogy a natív felbontásnak sincs jelentősége, csak annak, hogy bizony az mft telecsavart gyűrűkkel és manuál obikkal ár-érték arányban a legjobb. ez egy orbitális és nevetséges FASZSÁG. nem tudok rá jobb szót. -
Rapid136
őstag
válasz
hibavissza #37673 üzenetére
Annak aki igy szeret fotózni ott előny a minimális élesség és az elmosott háttér.
El kell dönteni mire használja az ember.
Ezért jó párositás egy azonos bajonettes APS-C és egy FF váz, azt használod ami épp kell a feladathoz. A Sonynál egy táskába mindkettő belefér és nem jelent túlsúlyt :-)Azt azért te sem gondolod komolyan hogy egy megtervezett kompoziciónál előrelépteted a modellt? Pláne hogy ott már bele sem fér a képbe?
Nem ennyire egyszerű a dolog, nem is lineáris a mélységélesség, gyujtótávolságtól, tárgytávolságtól is függ. -
Studi
veterán
válasz
hibavissza #37670 üzenetére
Több okból sem tud működni: a natív obi nem tud nagyobb képet kirajzolni az eleve szükségesnél, a focal reducer növelné a bázistávolságot, ami miatt csak makró menne vele, és ráadásul elektromos jelet sem tud átvinni.
-
Tin
veterán
válasz
hibavissza #36592 üzenetére
nem, én a mélységélességről beszéltem végig, illetve annak változásairól a szenzorméretet tekintve, mások pedig a fényerőről, ami, bár a nagyobb blendenyílás összességében valóban több fényt enged be, a vetített kép méretétől is függ.
szóval valójában mindenkinek igaza volt, egyedül én mondtam baromságot az abszolút egységnyi területre jutó fénnyel, miközben a szenzor (vetített kép) egészére jutó fénymennyiségre gondoltam, ami nagyobb blendenyílás esetén valóban több.ettől persze még a nagyobb frontlencse és nagyobb blende több (abszolút) fényt enged be, és valószínű nem véletlenül olyan az objektív konstrukció, amilyen, hogy ez általában korrelál is, gondolom a nagyobb frontlencsés objektívek T értéke is nagyobb, míg a kisebb frontlencsés, de ugyanolyan F értékűeknek meg kisebb a T értéke - nem tudom, csak gyanítom.
szerintem kiveséztük ezt a témát, és hülyeség volt így belemennem, főleg, hogy mint sejtem 1-2 hsz-ből, ez nem az első ilyen öklendezés volt itt erről a témáról - és valószínűleg nem is az utolsó.
de hogy legalább valami haszna is legyen, bemutatnám a vadiúj, röhejesen kinéző kombómat nagy frontlencsével
-
Studi
veterán
válasz
hibavissza #36383 üzenetére
Csak a hülyeségek fájnak.
Econ: az én vázammal lehet akkor hibás, mert azzal oda tudom állítani az élességet, ahova szeretném.
-
Studi
veterán
válasz
hibavissza #36379 üzenetére
"a6000 vázzal jobb fotókat lehet csinálni pusztán a képminőséget szemlélve" - jajj
-
jjeahh
nagyúr
válasz
hibavissza #36374 üzenetére
Autofókuszban, videóban valóban előremutató volt, de ott is vannak ósdi dolgok, pl. kereső, kijelző. Mondom ezt úgy, hogy semmi bajom nincs a sonykkal, az a6000 is pár apróságot leszámítva viszonylag szimpi volt amikor kipróbáltam. A gx7 meg sosem volt kövület és most sem az, csak annak is vannak hiányosságai, ahogy minden váznak
Nem értem én ezt a folytonos sony vs mft vitát
Mindenki azt használja amelyik neki tetszik, pont.
-
Nippon
őstag
válasz
hibavissza #36374 üzenetére
Az lehet, de akkor sem kell folyton kifigurázni a másikat.
-
jjeahh
nagyúr
válasz
hibavissza #36157 üzenetére
Hm lehet, én nem tapasztaltam még hasonlót, szerencsére
-
jjeahh
nagyúr
válasz
hibavissza #36155 üzenetére
Ha nagyon erős fényben vagy ellenfényben képelsz, azért látsz a keresőben meg az kijelzőn sötétebb élőképet, mert lerekeszeli az obit és csak akkor nyitja a rekeszt a beállított értékre ha lenyomod az expógombot, sőt szerintem a kijelző fényerejét is lehúzza vagy nem tudom mit csinál, mert manuális obikkal is ilyen
Ilyenkor előfordulhat, hogy az elkészült kép kiég akkor is, ha az élőképen még jónak tűnt. Erre két megoldás van: rekeszelsz, vagy ha bukét meg dof-ot akarsz, akkor feltolsz egy nd-t az obi orrára.
-
MrChris
nagyúr
válasz
hibavissza #36152 üzenetére
G6-on általában -⅓-ot korrekciózom, régen Oly dslr-en sokat használtam az expo sorozatot, lehet újra kéne és akkor lehet választan. Videónál szinte mindig -⅓ . Van olyan hely (ovi tornaterem) ahol tök jó szórt fény van és tökéletesen belepasszol a váz dinamika tartományába se kiégés se bebukás, ott a contrast is maradhat 0-án.
-
jjeahh
nagyúr
válasz
hibavissza #36152 üzenetére
A g6-on is ilyenek a gombok, én sem szeretem
G1, G2, G3 vázakon még jól kitapintható enyhén kidomborodó gombok voltak, a G sorozatban a g5-től kezdték ezt a vázba süllyesztett kialakítást bevezetni. Persze szerintem így is együtt lehet élni velük, vannak sokkal rosszabbak is. Személy szerint én a G1, G2, GH1, GH2 kezelőszerveit szeretem a legjobban, a gombok is jók, meg fókuszmód-sorozat kapcsolókat, tárcsákat is imádom, akció közben semmiért nem kell a menüt túrni.
-
Tin_Shield
őstag
válasz
hibavissza #35932 üzenetére
Igazad van, köszi. Bár eddig csak a fullhádé merült fel mint igény, de nem árt ezt is tudni.
-
Biznisz Elek
senior tag
válasz
hibavissza #35407 üzenetére
Köszönöm mindkettőtöknek. Üdv
-
válasz
hibavissza #32446 üzenetére
Dehogynem, pont ebből volt a vita.
Na, de tűnök is innen, mert mindössze 4 (digi) gép volt az életemben
-
válasz
hibavissza #32411 üzenetére
A film nem érzékeny a beesési szögre a mikrolencsék igen.
Fordítva. Ezért is lehet kisebb a bázistáv a modern fényképezőgépeknél.
-
Mercutio_
félisten
válasz
hibavissza #4464 üzenetére
Ezt a stílust szerintem itt hanyagold
Lehet, hogy amerre eddig írkáltál ott bejött, de az itteni társaság és a modik nem kultiválják -
johnjohn
addikt
válasz
hibavissza #4464 üzenetére
Való igaz, a webes megjelenítést magasról leszarom, magamnak fotózok, illetve a munkahelyemnek, de ez rád nem tartozik.A szoftverekről mesélhetnék, de Neked minek.
-
Degeczi
nagyúr
válasz
hibavissza #4439 üzenetére
(mindegy, téves)
-
johnjohn
addikt
válasz
hibavissza #4447 üzenetére
Személyeskedésre nem válaszolok személyeskedéssel,butaságokkal vitázni nem szoktam, vegyél amit akarsz, a többiek is rád fognak unni idővel .
-
j.bravo
addikt
válasz
hibavissza #4439 üzenetére
"A nikoné számomra még sötét is."
Volt aksi abban a Nikonban? Akár lemerült aksi is, de aksi. Ez fontos! Mégpedig azért, mert az információkat a keresőben megjelenítő LCD (melyik fókuszpont aktív, ilyenek) aksi nélkül valóban besötétül. Még egy olyan aksi is, ami annyira lemerült már fotózni nem lehet vele, elegendő delejt ad ahhoz hogy ez kivilágosodjon.
d3000-et egyébként én se vennék.
-
johnjohn
addikt
válasz
hibavissza #4440 üzenetére
Teljesen nyers képeket láthatsz, mindenféle utólagos élesítés és egyéb nélkül ! Csak konvertálva vannak RAW-ból Jpeg-be.Nem csak a Canon tesztfotók olyanok, mint amit írtál. Nem olvasok vissza, hogy megtudjam, eddig mivel fotóztál ? Ha tesztfotókat kapirgálsz, legalább olvasd el, hogyan készülnek.
A 100%-os pixelvadászat elég hülye hobbi, a fotózás nem erről szól. -
TeeJay
félisten
válasz
hibavissza #4419 üzenetére
a D5000 keresője kicsi?
hát vegyél Nikon D3-D3X-D3S , vagy Canon 1DSMK3-at annak nagy lesz a keresője
http://www.neocamera.com/feature_viewfinder_sizes.php -
BEE
addikt
válasz
hibavissza #4423 üzenetére
Eddig milyen gépek képeihez voltál szokva ?
BEE
-
rumos14
nagyúr
válasz
húha, asszem feladom
-
j.bravo
addikt
válasz
Ez a pixelvadászat, ha jól értem, szakmai ártalom - ne hagyd, hogy emiatt ne tetsszen semmilyen fotó
Ha munkára kell a gép, akkor egyértelmű, hogy így megválogatod - bár akkor valószínűleg be kell vállalni a belépőszintnél komolyabb és drágább vasat.
Ha csak normál júzerként való felhasználásra, akkor a helyedben én megpróbálnék felülemelkedni ezeken, a saját jókedvem érdekében(a sony-s dolog amúgy részint jogos, de akkor előcibálhatnánk azt a gyakran említett mondást is, miszerint a canon nyomtatókat gyárt
A Sony gépekben elég sok van a Minoltánál felhalmozott know-how-ból.
Amúgy Nikon júzer lennék, vagy mi... a d50-em nem egy mai darab, de azon félóra tapasztalatai alapján, amíg a kezemben volt egy d5000, nem cserélném le rá. Amikor gépet kerestem, hogy mit válasszak, nagyon kukkoltam a pixeleket, meg a felbontás- és zajgörbéket. De miután megvettem, ez pár hét alatt elmúlt. A való életben egy pici zaj baromira nem zavar... inkább a zaj, mint az automatikus szűrés és mellékhatásai) -
rumos14
nagyúr
válasz
hibavissza #4416 üzenetére
amúgy ha minden képben a hibát, zajt, elmosódottságot keresed, akkor sosem leszel elégedett, a saját képeid sem fognak tetszeni, végeredményben a fotózás nem egy élmény lesz számodra, hanem önmarcangolás. a szar 18-70-es Sony kitobival is lőttem számomra tartalmas képeket.
-
rumos14
nagyúr
válasz
hibavissza #4413 üzenetére
úgy látom nagyjából eldöntötted hogy a rút kiskacsa Nikon D5000 lesz a befutó. nincs is ezzel semmi gond amúgy, jó gép. indulásnak sztem a kitobi teljesen jó. ha nagyobb átfogásra vágysz, a 18-105 VR-tt szokták ajánlani. ha külön telét keresel, az 55-200 VR a legolcsóbb képstabis megoldás. fényerős fixre sztem a bestbuy a 35/1.8. olcsóbb az 50/1.8, de abban tudtommal nincs fókuszmotor, és mivel a D5000-ben sincs, ugrik az AF.
Canon esetén kitobi + 55-250 IS egy jó összeállítás. az IS-es (késptabis) kitobi igenis elég jó. max az lehetett a "gondod" hogy a Canon jpeg-jei alapból kevésbé élesek, de ez beállítás kérdése.
Oly-ra nagyon jó kis obik vannak, de ha neked nem szimpi, nincs mit tenni.
aztán a Sony, mivel minden szentnek maga felé nyúlik a keze, nekem is. szóval az A500 kitben 200k 3 év garival, hozzá veszel még egy Tamron 55-200-at 35k-ért, a belső képstabinak itt jelentkezik az előnye (nem kell képstabis tele 2x ennyiért). egy 50/1.8-as fix még megfontolandó, bár kicsit dárágbb mint az egyéb gyártóknál.és akkor ott van még a Pentax, azt nem említetted, de ezt Szten-re hagyom -
Szten Márs
nagyúr
válasz
hibavissza #4414 üzenetére
Elhiszem, illetve nyílván nem tudhatom, de ha mondod, akkor nem gondolom, hogy hazudnál
Egyébként az sem mindegy, hogy hogy nyomtatja/dolgoztatja ki az ember, itt is lehetnek szép különbségek. Mindenesetre én tudom mit szoktam látni, te meg azt tudod, hogy mit látsz azok alapján, amit kinyomtál, és ez a kettű úgy tűnik tök ellentétes egymással.
Mondjuk lehet hogy az a baromi egyszerű megoldása a dolgoknak, hogy amiket nyomtatgatunk páran, azok RAW-ból vannak feldolgozva, ügyesen, és be kell valljam, nem mostanság néztem dpreview és pixinfo képeket, szóval könnyen lehet meglepő eredmények jönnének ki, ha azokat akarnám kidolgoztatni, ene tudja. Majd meglesem este. -
Szten Márs
nagyúr
válasz
hibavissza #4409 üzenetére
Jesszusom... Roberter forumtársnak nemrég volt kiállítása, Oly-val lőtt képek voltak kidolgozva A/3+ méretben, és ISO400-as, meg talán, ha nem tévedek, annál nagyobb érzékenységgel lőttek is voltak. De nyugodt lehetsz, bármelyik általad felsorolt gép képét A/4-ben kinyomtatva baromi jó képet kapsz, minden utómunka nélkül. Komolyan, a régi kiskompaktom képeit nagyobban nyomtattam, mint A/5 és abszolút tökéletesek voltak. És nem hiszem, hogy nem lenne szemem
Lényeg a lényeg: nagyon rossz tanulságot szűrtél le a nyomtathatóságról. Van egy másik tesztoldal: imaging-resource.com, itt kinyomtatva is megnézik a képeket, és leírják a tesztekben, hogy milyen érzékenységgel milyen méretig lehet nyomtatni tökéletesen és meddig elfogadhatóan, érdemes olvasgatni.
-
rumos14
nagyúr
válasz
nemtom hogy jpeg vagy raw képeket néztél-e.
nos, egy DSLR-nél a kitobival készült jpeg kép minden csak nem reprezentatív. minden gép alapból más élességet, szaturációt, kontrasztot állít be. ezekből tesztképekből következtetést levonni botorság. persze azért vannak tények/tendenciák: a fenti gépek közül a D5000 a legkevésbé zajos, Canon szorosan követi. a kitobija az Oly-nak a legjobb, C/N követi. pff... Sony jól megkapta, de ha pl. már az új A500-at vennéd be az összehasonlításba, zajosság és kitobi minősége szempontjából én top közeli helyre valószínűsíteném.
ha már a LV szóba jött, nos, szvsz a Sony-nak van egyedül széles (felhasználási) körben használható LV rendszere. -
hibavissza
veterán
válasz
Az oly 620-ba bele kéne tenni az canon 500 cmost-t és keresőt, rá egy jó kis zuiko kitobi és kész is a gyó' gép!
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
hibavissza #4407 üzenetére
Azt az oldalt általában itt,ezen a fórumon korrektnek tartják.
-
törölt tag
válasz
hibavissza #3793 üzenetére
Szia,
szvsz nem halsz bele egy nagy fényerejű 50mm-es obiba..
- f/1.8 ócsó, jó
- f/1.4 közepes, mégjobb
- f/1.2 drága, de "csak" mégjobbLegalábbis Canon lineup-ban. Nikon hasonló. 50mm az a gyújtótáv kb. amit a szabad szemeddel is látsz, az obi pedig fix, tehát lehet mozognod kell hogy zoom-olj vagy távolodj, de a nagy fényerő miatt APS-C-n egy ISO400 nem igazán az a zajos fajta még, és már az f/1.8 is nagyon szépen megfogja lámpafényben vaku nélkül is a gyerekeket.
Én ezt tenném, végül igény esetén egy DeNoise vagy egyéb Photoshop-os zajtalanítás és kész. (Én is lőttem már így képet, de zajtalanítani sem kellett, egyszerűen jók lettek a képek és kész).
-
BiriBum
őstag
válasz
hibavissza #3793 üzenetére
Gyerekportréra bármilyen DLSR plusz 1,4-es 50-es obi. Nagylátó (ez kell a teljes szobabelsőhöz) lehet pl Tamron 17-50 2.8. Mindez sokba kerül a jó fényerő miatt, de a vakut általában így sem fogod megúszni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- World of Tanks - MMO
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kutya topik
- Dell notebook topic
- Direct One (műholdas és online TV)
- Háztartási gépek
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- Windows 11
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest