Hirdetés
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- Magisk
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2024 <<<
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
Topikgazda
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék minden érdeklődő fórumozót megkérni, hogy hűtő választáshoz a Topik Összefoglaló elején lévő 6 pontos kérdéssorra igyekezzen minél pontosabb választ adni, hogy érdemben segíteni tudjunk.
A jelenlegi ár-érték arányban legjobbnak tartott hűtőkről az összefoglaló táblázatot árkategóriánkénti besorolásban itt találjátok: > > > Hűtő toplista. < < <
Egyéb, forgalomban még kapható és ajánlott hűtők: Aktív hűtők.
Forgalomban már nem kapható, leginkább használt piacon fellelhető hűtők: Kifutott hűtők.
Jó minőségű, ajánlott zsírok hűtő alá: Hővezető paszták.
A topikhoz nem, vagy csak részben kapcsolódó témák linkjei:
Hogyan javítsam a házam szellőzöttségét? - > Léghűtés topik
Ha nem szellőzik jól, akkor cseréljem? - > Milyen házat vegyek?
Kéne új venti! - > Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
Csak a hűtő marad? - > Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Többet szeretnék tudni a hővezető pasztákról! - > Hővezető paszták
Hogyan feszeljem alul a procim? - > Az adott tokozás saját topikja
Hogyan delideljek? - > Tuning kezdőknek
AiO-t tudtok ajánlani? - > Még mindig nem! Kompakt vízhűtés
Kérek mindenkit, hogy a topik szakmaiságát őrizzük meg, így a témába nem vágó hozzászólásokat inkább privátban, vagy az adott téma saját topikjában beszéljük meg.Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Henk
veterán
válasz Mr. Teddy #7198 üzenetére
A tx2 és a freezer 7 pro szinte teljesen egyforma tulajdonságokkal rendelkezik.
Azt mondják a tx2 kicsit jobban hűt meg annyival hangosabb is.
Egy agyonfeszelt procihoz én nem biztos,hogy ezeket venném,de ilyen árért mondjuk ennél jobbat nem kapsz.
De azzal a fix 5v-al én várnék a helyedben.Először teszteld le a gyári ventivel aztán ha jól bírja akkor mehet a szabályzás.
Bármelyik venti csatira dughatod a ventijét,de azért szokták a cpu fan-ra mert a freezer 7 az pwm-es.
Ezt ha 3 tűs csatira dugod akkor nem fog működni a pwm. -
Mr. Teddy
őstag
válasz Mr. Teddy #7197 üzenetére
Közben visszaolvastam, és láttam, hogy az Arctic Cooling Freezerer 7 Prot is ajánlottátok.
Nos akkor ez is bejött a képbe, olcsóbb is, hm. Ha 3ghz környékére felhúzom az e6400-est, akkor végülis halkabb volna-e a Freezerer, vagy a TX2?
Illetve a hűtőkön levő ventit ugye szintén a prociszabályzóra szokás kötni, vagy elég fixen 5v-ra kapcsolni, azt kész? -
Mr. Teddy
őstag
Sziasztok!
Holnap délután megyek, és veszek egy Hyper TX2-es hűtőt. Azért biztos, ami biztos, megkérdezlek titeket újra, egy e6400-es procit, úgy rendesen (értsd, olyan feszen amin lehet stabilan dolgozni vele) megtuningolva elbírja, úgy, hogy még így is halkabb lesz a normál gyári hűtő alaphangjánál?
Kicsit hosszú a kérdést, de remélem értitek mire gondolok . Tunningolni akarok, ugyanakkor halkabbá is akarom tenni a gépet.És ha nem ez a hűtő lenne az ideális, akkor melyik? (Bár tippem az, hogy a 212-est mondjátok, hogy az már csendesen is lazán elbírja..)
Köszi!
-
Henk
veterán
Most ez a 3 progi ugyanazt mutatja.Ezzel nincs is semmi gond.Magok 29-30 fok,proci 39.
Igazából csak az az érdekes,hogy a magok általában mindig jóval melegebbek mint a cpu.
A magok hőmérséklete ez alapján teljesen jó.
Ha viszont a cpu sensora nem jó akkor tök mindegy mivel méred mert a programok ez alapján mérnek.
Tomi_Sci: ha ez kérdés volt,hogy melyik hűtőt vedd akkor én a ninja 2-re szavaznék. -
Tomi_Sci
őstag
Pontosítok a foljebb olvashato kommentemhez : Asus Silent Knight 2 v. Scythe Ninja 2, SCNJ-2000 v. Scythe Mugen
Nekem az Everest lejjebb mér miont biosz kb 7 fokkal.
[ Szerkesztve ]
Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/tomi_sci/index.html
-
Kallio
csendes tag
Megmértem a hőmérsékletet a progikkal amit javasoltatok. Itt egy kép az eredményről. [link] Megnéztem a bios-ban is, de ott meg 44-46 fok között van. Most akkor melyik a hiteles?
-
Henk
veterán
Nekem az E8400-hez javasolták,hogy szedjem le a legfrissebb real temp-et és hw monitor-t mert ezek már hitelesek.
Mert a régi progik mind más értéket mutattak.Ez a 2 most teljesen egyformán mér,tehát megvan az esélye,hogy ezek már jók.
De azt mondják olyan is van,hogy a proci sensora mér félre,de azzal nem tudsz mit csinálni szerintem. -
Kallio
csendes tag
Sziasztok! Segítségeteket kérem. A procim(Core 2 Duo E6420 2,13GHz) hőmérséklete alapjáraton 38-40 fokos(alap órajelen), játék alatt meg fölmegy 60-65-re. Lecseréltem a gyári hűtőt egy Thermaltake BigTyp 120-ra [link] , de a hőmérséklet ugyanannyi maradt. Paszta 2 hete lett cserélve. Mi lehet a gond? Köszi a segítséget!
-
Tomi_Sci
őstag
Hali. P4 524 Prescott, 3066 Mhz (23*133)-hoz kéne valami erősebb hűtés. (Megvan az oka hogy miért egy magost használok )
Fontos lenne hogy ezen a procin radikálisabb húzást is elbírjon, es amit tervezek újat azon is egy kicsit.
Lga 775 -re kéne és tekintve az januárban kijövő 4es amd-ket , am2-re is. (Remélem hűtő szempontjából az am2 nem különbözik az am2+-tól. Ugye?)
Amiket kiszemeltem : Asus Silent Knight
Scythe NINJA Rev BAz Asus Silent Knight miben különbözik a Silent Knight 2-től?
Ha esetleg a Ninjára rakok (később) egy izmosabb ventillátort az mennyit jelentene?
Max. 15 rugóm lenne rá.Nemide : 3 db 3,5"-es első helyre létezik valami modul aminek a segitsegevel be tudnek tenni oda valami nagyobb ventit?
Köszi előre.
Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/tomi_sci/index.html
-
V.L.
aktív tag
-
Henk
veterán
válasz bélanéni #7165 üzenetére
A pwm úgy működik,hogy a lap szabályozza hőmérséklet függvényében a venti sebességét úgy,hogy sorozatosan megszakítja a a venti vezetékén menő áramot.Minél rövidebb ideig tart a megszakítás annál gyorsabb a venti fordulat.
Ha a biosban átállítod a venti szabályzását,hogy ne pwm legyen akkor szerintem fix fordulaton megy.
Amúgy a 4 tűs venti csati simán rámegy a 3 tűs alaplapi csatira csak értelemszerűen a pwm az kiesik.
Szabályozni csak potival vagy ellenállással tudod vagy ha a lapod rajt van a speed fan kompatibilitási listáján akkor progival is. -
bélanéni
őstag
Sziasztok,
lenne a PWM-el kapcsolatban 1-2 kérdésem. Visszaolvastam, kerestem, de nem találtam pontos választ.
1. pontosan mi a PWM, ki szabályozza a ventit, az alaplap "önkényesen" vagy én tudom beállítani az RPM-et, vagy mindkettő lehetséges?
2. az hogy terheltségtől függően szabályozza az alaplap, mit jelent? Hőmérséklet függvényében?
3. Lehet-e PWM-es procihűtőt egyedileg belőtt fix sebességre állítani? (nekem sokkal szimpatikusabb a fix sebesség, a variált sebességnél kiszámíthatatlan a zajszint )
4. egy 4 pin-es hűtő rámegy egy 3 pin-es alaplapra? Ha igen, ilyenkor lehet-e valahogy szabályozni az RPM-et?
Előre is köszi!
ui: kedvenc hűtőm a Glacialtech 5750 Silent. Ultrahalk, fix sebességű ventikkel, jól hűt. Csak most ezt ismerős gépébe nem tudtam megvenni, mert nagyon ritkán kapható.
[ Szerkesztve ]
Ha mindig igazat mondasz, semmire sem kell emlékezned.
-
okay
aktív tag
Hello!
Egy Freezer64 Pro felfogathato AM2+,AM3 alaplapra?És elbirna egy Phenom procit?Vagy vennem kell másik hütöt? Köszi![ Szerkesztve ]
Nagyon jó Football Manager: http://www.powerplaymanager.com/r421088
-
-
z0d1AK
nagyúr
válasz constructor #7154 üzenetére
nekem triton70van, én megvagyok vele elégedve, bár most tervezem eladni, a jövőre gondolván...
| Nem én vagyok bezárva közétek. Ti vagytok összezárva velem. |
-
Pubszon
veterán
Sztem egy Coolermaster Hyper TX-el jobban járnál, olcsóbb és nagyon jó hűtő, nekem 1.3V-on 3.2Ghz-ig is elég a Quad-hoz még a nyári nagy melegekbe is.
Ha meg leszabályozod ~1300RPM-re akkor hanga szinte nincs.ASRock X79 Extreme6, i7 4930K, 32GB DDR3, GTX 1080 G1, Corsair RM750x...
-
MCkey
csendes tag
Sziasztok!
Q6600-hoz, milyen CPU hűtőt ajánlotok? (GA-EP35-DS3 lapon)
Nekem Zalman 7700Cu van, ez megfelelő hozzá, vagy valami mást kell vennem?
(OC nem nagyon lenne, ha lesz, akkor is max 3Ghz-ig)Előre is köszönöm a segítséget, MCkey
-
Henk
veterán
válasz constructor #7141 üzenetére
Ha tudsz szerezni mégis akkor tökéletes választás.Ha a Xigmatek-nél maradnál akkor az S1284 is jó lehet.Vagy a Ninja 2,ahogy már javasolták.
De ha nem sajnálod rá a pénzt akkor TR HR-01 Plus vagy TRUE is nagyon jó hűtők.Ezek ráadásul venti nélküliek és erre olyan halk ventit teszel amilyet akarsz.
Persze mindegyikre amit eddig ajánlottam,de a TR-hoz nincs gyárilag venti. -
TazLeacher
nagyúr
Én is azt használom, csak ajánlani tudom. Nálam terhelés alatt is 60 fok környékén marad...
-
MmDorian
őstag
A Xigmatek egy nagyon jó hűtő. Simán tudod vele húzni a quadot.
Ha nem találsz, egy Scythe Ninja 2 jó lehet, ez is elég brutál hűtő.[ Szerkesztve ]
-
Henk
veterán
válasz Mr. Teddy #7138 üzenetére
10k alatt csak Ninja 2-t kapsz újonnan.Az mondjuk tökéletes lenne neked.Ha a ventijét mégis hangosnak találod akkor vagy leszabályozod vagy csere.
De ez mindre igaz amin cserélhető a venti.Teszel rá egy halk ventit és máris halk.Persze a komolyabb hűtőkre gondolo ami azért lehűtni a cpu-t is. -
z0d1AK
nagyúr
válasz Mr. Teddy #7138 üzenetére
egy venti oda kevés lesz
lehet nem ártana alá egy hűtő is
Esetleg ha érdekel, ott van a hírdetéseim között a jelenelegi hűtőm, amit árulak, az eléggé halk, és nincs is vele gond, még gari is van rá!
és olcsó, 10K alatt| Nem én vagyok bezárva közétek. Ti vagytok összezárva velem. |
-
Mr. Teddy
őstag
Sziasztok!
Olyan ventit keresnék, ami megfelelően lehűt egy jól meghúzott e6400-est, illetve később egy e8500-öst is akár tunningolva elvisz, mindezt a lehető leghalkabban. Szal a lényeg, hogy hangra legyen kihegyezve, az nem érdekel ha egy ugyanolyan árú hűtő akár 5fokkal jobban lehűtené, cserébe hangosabb... Szal olyan 10 alatt jó lenne egy ilyen hűtőt találni.
Kösz a segítségeteket! -
rigo88
aktív tag
üdv!
ez?
cooler master l3
vagy ez?
zalman 7000b cu
tehát a 7000b cu vagy a cooler master a jobb egy q6600asra?
most a cooler master van 0%on kb 30-35fok, terhelve max 50.
a kettő közül kéne választani, tehát most épp nincs pénzem újra. a cél majd a 9700 cu led lesz, de egyelőre ez a kettő van.Dirr
-
Henk
veterán
-
Henk
veterán
válasz Wandamme #7123 üzenetére
Esetleg még az Ocz Vanquisher is szóba jöhet.Bár nem ismerem de azon is a hp-ok közvetlenül érintkeznek a procival ami ígéretes.
Vagy ha komoylabbat akarsz akkor CM hyper 212,ha van nekik mert egy időben mondogatták,ogy nem lehet sehol kapni.Bár ez már drágább valamivel.
Kérdés mennyit szánsz rá.
Viszont ha már 4870 lesz meg nagyobb proci akkor lehet érdemes komolyabb cpu hűtőt is venni.[ Szerkesztve ]
-
Henk
veterán
Ha csendességre törekszel akkor olyan hűtő vegyél ami eleve passzív és arra tegyél egy halk ventit.Ha nem lesz semmi ház hűtésed akkor a teljes passzív cpu hűtőt nem ajánlom mert eléggé melegedni fog,főleg ha tuning is lesz.
A másik ha halk hűtőt akarsz akkor olyat vegyél amin minél nagyobb venti van vagy lehet rá tenni.Egy nagyobb venti kissebb fordulaton szállít annyi levegőt amit kissebb társai csak magasabb fordulaton tudnak.Kissebb fordulat eleve kissebb hang.
constructor:választanék valami másik hűtőt a helyedben hacsak nincs valami jó forrásod.Én is olyat akartam és hajtottam vagy 2 hétig,egy csomó bolttal beszéltem meg ph-s kereskedőkkel de sehol nem volt.Volt olyan bolt aki azt mondta már nem is lesz nekik,egy másik meg,hogy nincs rá kereslet és nem rendelnek utána.
Végülis egy Achilles-t vettem de ez is utolső darab volt.
Wandamme:ahhoz elég lesz.[ Szerkesztve ]
-
Laslow
senior tag
Hm, meg itt a negyedik lehetőség is:
ARCTIC COOLING Freezer 7 PRO (gyári 9 centis venti) - 4500 FtFogalmam sincs melyiket válasszam, minél többet olvasok róluk, annál több rosszat olvasok mindről...
[ Szerkesztve ]
"A Bijou olyan, mint mikor egy gyönyörű, csillagos nyáréjszakán nagyon-nagyon szomorú vagy, és közben mézes epret eszel" - http://bijoumusic.hu
-
Laslow
senior tag
Lecserélném az E5200 proci gyári hűtését, mivel megőrjít a teljesen csendes szobában azzal, hogy hol halkabb, hol hangosabb, szóval zajong. A jelöltek:
COOLERMASTER Hyper TX2 (gyári 9 centis venti) - 4020 Ft
ARCTIC COOLING Freezer 7 (gyári 8 centis venti) - 4020 Ft
ASUS Triton 75 (opcionális 12 centis venti, alapból passzív) - 6480 FtTehát E5200 proci, max. 2,5@3GHz. A fő szempont a csendesség. A gépemben emellett csak a tápventi (FSP Bluestorm 400) és a videokártya (HIS IceQ HD4670) ventije lenne.
Nekem a TX2-t ajánlották, de aztán olvastam 2 olyan esetet is, hogy valakik lecserélték a TX2-jüket Freezer7-re, és az náluk egyértelműen csendesebb.
A legcsendesebb nyilván a venti nélküli Triton lenne. Mivel mellette nincsenek extra ventik a gépben, szerintetek elég lenne önmagában hűtésnek, vagy venti nélkül felejtsem el?Gigabyte EP35-DS3L alaplappal menne, ami - ha jól tudom - képes dinamikusan szabályozni a CPU venti fordulatszámát. Melyiket vegyem a három közül?
"A Bijou olyan, mint mikor egy gyönyörű, csillagos nyáréjszakán nagyon-nagyon szomorú vagy, és közben mézes epret eszel" - http://bijoumusic.hu
-
constructor
csendes tag
xigmatek hdt-s1283ra gondoltam valakinek van jobb ötlete?
-
constructor
csendes tag
Hello érdeklődnék, hogy q9300asra milyen hűtést ajánlotok, ha szeretném húzni az ár nem fontos!
Várom a helpeket lehetőleg minél jbban hűtsön és minél halkabb legyen
köszi -
BK87
senior tag
Hi!
Szeretném megkérdezni, hogy egy AC Freezer 7pro-t érdemes-e lecserélni egy Zalman 9500AT hűtőre?Tuningra kellene.Előre is köszi![ Szerkesztve ]
-
Bálint85
senior tag
itt van egy teszt itt meg a 1284 a jobb [link]
valahol ezt látom valahol azt h jobb és nem tok most dönteni
http://www.anandtech.com Élj lazán, ne dolgozz túl sokat, mert egyszer csak azt veszed észre, hogy vasárnap a templomban mindenki énekel, csak te fekszel a hátadon...
-
Henk
veterán
válasz Bálint85 #7113 üzenetére
A frostytech-nek van tesztje amin rajt van mind a 2 és ott a 1283 jobban teljesít.Ezt azzal magyarázzák,hogy a 1284-en a 2 szélső hőcső nem ér teljesen hozzá a procihoz.Ez mondjuk azért gyanús mert a hp közvetlenül érintkezik a cpu-val,így még ha a fele is ér hozzá a hőt akkor is megkapja.
Én most vettem egy Achilles-t és ez már valami javított változat mert a talpán közelebb vannak egymáshoz a hp-ok és nagyobb felületen érintkeznek a procival.Viszont 1283-am nem volt így összehasonlítani nem tudom. -
Bálint85
senior tag
melyik a jobb hűtő? mert én nem találtam olyan tesztet amin a kettőt összevetik
- Xigmatek S1283 RedScorpion Univerzális CPU hűtő
- Xigmatek S1284 Achilles Univerzális CPU hűtőhttp://www.anandtech.com Élj lazán, ne dolgozz túl sokat, mert egyszer csak azt veszed észre, hogy vasárnap a templomban mindenki énekel, csak te fekszel a hátadon...
-
PuMa_
tag
Sziasztok!
A tanácsotokat kérném, a régi 478-as procimat egy ASUS Silent Square hűtötte, most vásároltam új gépet és az érdekelne, szerintetek az új procihoz is jó lesz e a hűtő?!
Felmenni biztos felmegy rá, a kérdés az elég e neki? Az új proci C2D E7200 2.53 GHz, de lehet húzásra kerül majd a sor, azért is kérdem. A régit gond nélkül hűtötte és még csöndes is volt. Előre is köszi![ Szerkesztve ]
Gondolkozz globálisan - cselekedj lokálisan
-
old gray
addikt
Na igen, pl. a Zalman CNPS-9700NT hűtő 5k-val drágább mint az argep.hu legolcsóbb ajánlata. Még ha nettó áron is jutsz hozzá, drágább mintha máshol vennéd. Hagyd a p.csába ezt a boltot, iszonyat drága!
Broadcasting lies on the television screen / Trying to get us hooked on your american dream
-
tag
Nekem alapon venti nélkül 23-24 fokos az E6550
/mini ninja/Unatkozók kíméljenek!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt Nehézfém: Montech Metal DT24 Base hűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt IceGiant ProSiphon Elite: jéghideg szódával
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- Dideregne a CPU-d? Itt jó cooler Deepcool AK500 ZERO DARK univerzális CPU hűtő INGYÉ FOX
- Be Quiet! Dark Rock TF (1gen)
- Cooler Master Hyper 212 black edition processzor hűtő
- INTEL LAMINAR RM1 (LGA1700/1851) vadonatúj, 0 perces, rézmagos, pasztázott hűtők! 1299-2999 Ft/db!!!
- 0 perces RGB-s JONSBO CR-1200E processzorhűtők garanciával/számlával! (Intel+AMD!) 3999-4999 Ft/db!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest