-
Mobilarena
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2025 <<<
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
Új hozzászólás Aktív témák
-
Devil Smile
őstag
Igen csak a ram miatt itt lathato h mennyire ratakar a sima ramokra is
amugy brutal kinezete van meg sulya is 847gramm ventik nelkul 2db 12essel mar 1kg folott van.. azt hiszem az en valasztasom egy Tr hr-01 lesz vagy cm 212 v z600
bar ez utobbi alapbol 1045gramm -
-
h.adam.92
őstag
na én ebben az árban ajánlok neked egy Scythe NINJA Plus-t
-
Henk
veterán
A geminII-t nem fogja tudni feltenni a crazycool miatt.A proci alatt a lap hátulján is van hűtőborda.Semmi olyan hűtő nem megy fel amihez hátlapi panel van.(vagy csak barkácsolva)
pedrő:nekem is volt ilyen lapom.Olyan hűtőt keress ami bepattintós mint a gyári intel mert amúgy szívás feltenni.Nekem akkor zalman cpu hűtőim voltak,az egyik nem fért el a silent pipe-tól,a másikat a már említett hátlapi panellel nem tudtam feltenni.Szerintem a ninja sem férne el. -
Viktoár
addikt
Sziasztok fiúk,nos sikerült belepaszírozni a hűtőt meg a ventit.A 4x4-es nagyon gyenge volt így csak a 6x6-ossal tudtam kombinálni.Találtam 6x6x1 cm-es ventit így alig 5mm-t kellett levágni a bordából és azt is "csak" 6x6-os négyzet nagyságban.Tulajdonképpen a bordába süllyesztettem a ventit így minimálisra csökkentettem a "hűtőfelület-veszteséget".Egyelőre ennyi mert táp hiányában nem tudok méréseket végezni.Sajnos a tápból sem jó a normális méret de ez már másik topik.
Mégegyszer köszi mindenkinek.
-
jayjay
tag
Ezek a házak közül választanék.
SilverStone Sugo SST-SG02 270 x 212 x 393 mm
SilverStone Sugo-F SST-SG01B-F 212/263/393
AeroCool AeroCube 230/284/356
LianLi PC-V350A 27.9 cm x 37.3 cm x 26.2 cm
LianLi PC-A01A
Aplus cs-gl-3[link] 295 x 245 x 385 mm a mérete
Jet Computer JCP0408[link] 370 x 144 x 457 mm a mérete
Tacens Theca[link] 295 mm x 233 mm x 348 mm a mérete
Jet Computer Neptune[link] 285 x 240 x 445 mm a mérete
SuperPower Barebone Mars PLUS mATX + iMon Inside és táv. 24/28,5/38,5
Thermaltake Lanbox Lite (VF6000) 43/30/23
Antec NSK-1380-EC +350W-os táp (ez milyen??) 269 x 200 x 335 mm -
Henk
veterán
Persze,hogy azért mert senki nem meri bepróbálni.
De ugyanazzal a hp megoldással van mint a Xigmatek-ek,ezért is gyanítom,hogy nem lehet rossz hűtő.Ha meg azt nézzük,hogy 5k az ára az nem olyan veszélyes még ha nem is hoz semmi extrát.De egy cpu hűtőnek nem is kell mindenféle bonyolult alakzatot formálni mert karácsonyfa izzóknak rajt lenni.Elég ha csendben és jól hűt és ez nem elképzelhetetelen a kialakítását elnézve.Főleg ha azt nézzük,hogy a komolyabb hűtők 10-16k között mozognak.
Viszont ha ez így van akkor ez lehet az új best/buy,lesöpri a széttörő ventilátorú tx2-t. -
elfelejtette
veterán
A ház egy CM CENTURION534, a légáramlás pedig annyi, hogy van elöl a vinyó tartó box előtt egy 12cm-es venti 800-as fordulaton, aminek a légáramát teljesen felfogják a vinyók, hátul a NINJA2 mögött van egy másik 12cm-es 1300rpm-en, az ENERMAX PRO82+ táp ventije pedig 450-et forog.
Így ment az E8200 1.35V-on 4GHz-et.
Üdv. -
Henk
veterán
Nekem az E8400-hez javasolták,hogy szedjem le a legfrissebb real temp-et és hw monitor-t mert ezek már hitelesek.
Mert a régi progik mind más értéket mutattak.Ez a 2 most teljesen egyformán mér,tehát megvan az esélye,hogy ezek már jók.
De azt mondják olyan is van,hogy a proci sensora mér félre,de azzal nem tudsz mit csinálni szerintem. -
Henk
veterán
Nyilván.
De te az elöbb 10k-s hűtőt említettél és én arra értettem az átalakítót.A másik meg az,hogy az új hűtők milyen áron lesznek majd kaphatók és persze milyen hatásfokkal.
Viszont ha kiadják ugyanezeket a hűtőket csak más felfogatással akkor lehet érdemes lesz cserélni. -
pilsner
aktív tag
oké, kösz szépen. ha találok valahol olyan asus tritont, akkor elgondolkodom rajta, ha kedvező árban lesz. ha meg nem, akkor marad az AC. én már raktam fel ilyen hűtőt, igaz cerka D-re(persze az arra valót), nekem nem tűnt olyan "cigánynak", de radikálisabb eredményt vártam tőle - valami 10 C°-ot hűlt csak az eredeti 60-70 környékéről, ami miatt fagyott is a gép. de ez a triton, komolyan tetszik
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja, hogy a fórumozóknak segítséget nyújtson processzor léghűtések kiválasztásához. Kérdezés előtt kérlek töltsétek ki az összefoglalóban szereplő 6 pontos kérdéssort, amivel az ajánlást segíteni tudjátok. Ebben a topikban nem foglalkozunk kompakt vízhűtésekkel (AiO).
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- BestBuy ruhás topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Trollok komolyan
- A Bosch szerint Európának nem kellene az AI-t a halálba szabályozni
- Nehéz helyzetben az SMIC, régebbi chipet használ az új Huawei laptop
- Milyen légkondit a lakásba?
- Yettel topik
- Sorozatok
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H370 i5 9500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB ZALMAN S2 TG be quiet! 650W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 64GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest