Hirdetés
-
Mobilarena
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2024 <<<
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
Topikgazda
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék minden érdeklődő fórumozót megkérni, hogy hűtő választáshoz a Topik Összefoglaló elején lévő 6 pontos kérdéssorra igyekezzen minél pontosabb választ adni, hogy érdemben segíteni tudjunk.
A jelenlegi ár-érték arányban legjobbnak tartott hűtőkről az összefoglaló táblázatot árkategóriánkénti besorolásban itt találjátok: > > > Hűtő toplista. < < <
Egyéb, forgalomban még kapható és ajánlott hűtők: Aktív hűtők.
Forgalomban már nem kapható, leginkább használt piacon fellelhető hűtők: Kifutott hűtők.
Jó minőségű, ajánlott zsírok hűtő alá: Hővezető paszták.
A topikhoz nem, vagy csak részben kapcsolódó témák linkjei:
Hogyan javítsam a házam szellőzöttségét? - > Léghűtés topik
Ha nem szellőzik jól, akkor cseréljem? - > Milyen házat vegyek?
Kéne új venti! - > Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
Csak a hűtő marad? - > Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Többet szeretnék tudni a hővezető pasztákról! - > Hővezető paszták
Hogyan feszeljem alul a procim? - > Az adott tokozás saját topikja
Hogyan delideljek? - > Tuning kezdőknek
AiO-t tudtok ajánlani? - > Még mindig nem! Kompakt vízhűtés
Kérek mindenkit, hogy a topik szakmaiságát őrizzük meg, így a témába nem vágó hozzászólásokat inkább privátban, vagy az adott téma saját topikjában beszéljük meg.Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő. / ~ / Szakmai jellegű kérdésekkel privát üzenetben NE keressetek! Ezeknek a fórumon a helyük!
Új hozzászólás Aktív témák
-
xatos3
senior tag
-
xatos3
senior tag
válasz Bálint85 #46223 üzenetére
kicsit pálfordulás nálam: se seidon 240, se h100
inkább h110
majd jól betesztelem, 3 hét mulva érkezik
(mert így magyar nagyker és egysezrűbb a dolog, ha garis lenne, és garantált a sérülésmentesség)
[Noctua NH-D15 Chromax.Black] [RYZEN 5900X] [ASUS X470 PRIME-PRO] [ASUS TUF 6700XT OC 12GB] [32GB CORSAIR VENGEANCE SL 3600] [LIAN LI O11 DYNAMIC XL ROG] [szerver: synology DS923+]
-
titán
válasz Bálint85 #14683 üzenetére
"Where to Buy 3Rsystem's Iceage 120 Boss II Heatsink?
Unfortunately it's one of the best heatsinks you cannot buy. This heatsink design has apparently been OEM'd to EKL, that company sells it as the EKL Alpenföhn Nordwand Rev. B heatsink for €49.90 EUR."Az általad linkelt oldalról
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
V.L.
aktív tag
-
Henk
veterán
válasz Bálint85 #7113 üzenetére
A frostytech-nek van tesztje amin rajt van mind a 2 és ott a 1283 jobban teljesít.Ezt azzal magyarázzák,hogy a 1284-en a 2 szélső hőcső nem ér teljesen hozzá a procihoz.Ez mondjuk azért gyanús mert a hp közvetlenül érintkezik a cpu-val,így még ha a fele is ér hozzá a hőt akkor is megkapja.
Én most vettem egy Achilles-t és ez már valami javított változat mert a talpán közelebb vannak egymáshoz a hp-ok és nagyobb felületen érintkeznek a procival.Viszont 1283-am nem volt így összehasonlítani nem tudom. -
oliba
őstag
válasz Bálint85 #6457 üzenetére
Nem ismerek minden pasztát, de AS5-nél és MX-2-nél nem lehet többet nyújtani. Az összes minpségi paszta azt tudta, amit az a kettő. Kevesebb, mint fél fokos eltérések, ami felkenés miatt is előfordulhat, meg mérési hiba is, szóval lényegtelen. Nem kísérletezgetnék ilye pasztákkal, nem tudom, hogy milyen, nem hallottam róla, de abban biztos vagyok, hogy nem jobb, mint az említett kettő. MX-1-el érintkezésbe kerültem, többet nem is fogok, mert állaga olyan volt, MX-2t nem ismerem, de gyanítom, hogy nem esett messze az alma a fájától. AS5-öt használok pár éve és nagyon meg vagyok vele elégedve.
[ Szerkesztve ]
-
oliba
őstag
válasz Bálint85 #6443 üzenetére
Egyszer láttam egy 40 pasztás összehasonlító tesztet. Már nem tudom hol merre, de azt tudom, hogy nálunk kapható paszták, ami az élen szerepelt, az az MX2, AS5 és valami Cheramicol, amit nem ajánlunk senkinek, mert alura reagálva lebontja azt és ha rézhez ér, akkor hozzáforrasztja magát a proci.
#6452: Ja valóban nem rossz hűtő, de vannak sokkal olcsóbbak és ugyanolyan teljesítményűek. Ventit nem adnak a TRUE 120-hoz, vegyél olyat, aminek nagy a légszállítása, ha a hang már nem számít. Ilyen szempontból soha nem néztem ventiket. Nem jársz rosszabbul az alábbi hűtőkkel sem, teljesítményük a TRUE 120-éval megeggyező: Xigmatek HDT-S1283, Coolermaster Z600 CM V8, CM Hyper 212, OCZ Vendetta 2, Noctua U12P, Scythe Ninja 2. Most hírtelen ennyi jutott eszembe
[ Szerkesztve ]
-
Tomate
veterán
-
oliba
őstag
válasz Bálint85 #6417 üzenetére
Visszatérve, 3 pines a ventid csatlakozója? Amúgy az teljesen mindegy, nem tudom miért akarsz új ventit rá, de gondolom bekrepálhatott, vagy netán hangos. 3 pines ventit bárhol lehet kapni, de eléméletileg a lapodon van 4 pines csati a foglalat mellett. Amúgy ha veszel egy ventit nem kis barkácsmunka vár rád, hogy szétszedd, majd beleoperáld a Silent Knightba. Nézd meg először, hogy egyáltalán kivitelezhető-e?!
Amúgy én ilyenekért nem szoktam olyan hűtőt venni, ahol a venti cserélje körülményes. -
Qru
MODERÁTOR
válasz Bálint85 #6310 üzenetére
Idézet egy SK tesztből: "A lapátkerék cseréjekor viszont gond lehet, mert nem egyszerű helyettest találni, ha kikopik; némi barkácsolással azért a keretes modelleket is be lehet szerelni a Silent Knight..."
Szóval ha barkácsolós vagy akkor neki eshetsz...
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt Nehézfém: Montech Metal DT24 Base hűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt IceGiant ProSiphon Elite: jéghideg szódával
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest