-
Mobilarena
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2025 <<<
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
Új hozzászólás Aktív témák
-
d@minator
addikt
válasz
TazLeacher #11755 üzenetére
Köszi a megerősítést.
F.B.I: Jónak tűnik az a ház abban az árban de ezt a fajta táp elrendezést sosem értettem. Mert amikor a ház alól szívja a hideg levegőt az érthető de ebben az elrendezésben mit is szív be? -
sz.j
nagyúr
válasz
TazLeacher #10979 üzenetére
Ilyennek kellene lenni a Blachplate-nak (az oldal közepén látható)
-
vPhis
tag
válasz
TazLeacher #10979 üzenetére
menj reklamálni
am honnan vetted? -
d@minator
addikt
válasz
TazLeacher #10903 üzenetére
Tudom. Korábbi hsz.-emben meg is jegyeztem, hogy az 1kg-os Scythe Orochi gyengébb, mint a TX2. Itt meg veri a 120 Extremet
[link] Na de valmiből ki kell indulni.
Criton: ahogy Gerisz is írta hangos ezért figyelmen kívül hagytam. Azokat sem írtam ki amelyek itthon nem kaphatók. Asszem a Xigmatec-et is csak itt a prohardveren találtam.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
TazLeacher #10866 üzenetére
Én sem láttam még megrepedt TX-et, csak olvasgattam, meg nézegettem a képeket, amiket fórumokon láttam. De haveri körben, akinek van, senkinél nem jelentkezett ez a gond...
-
Baboon
senior tag
válasz
TazLeacher #10852 üzenetére
hát ezt 2x küldte el
-
Baboon
senior tag
válasz
TazLeacher #10852 üzenetére
már a 30E óra is 3,5 év...
A 150E óra meg 17 évsemmi értelme ha csak emiatt veszi az ember.
Egyébként mi bajod volt a Slip Streammel? Csak mert ha szar nem megyek el érte a világ végére(szar = hallod)
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
TazLeacher #10853 üzenetére
Egyik haverom nem rég vett Ultra 120 True Black-et. Mondjuk annak nincs ekkora súlya, de azt még simán elbírja a lap. Sok sikert hozzá, ez nem semmi jószág.
-
Baboon
senior tag
válasz
TazLeacher #10848 üzenetére
Ez az izé majdnem 2 kiló
Kiszakad az alaplapból
-
Brenyo
tag
válasz
TazLeacher #10846 üzenetére
Akkor miért válsz meg tőle?
-
Brenyo
tag
válasz
TazLeacher #10842 üzenetére
De az alulról felfelé elv működik (GPU ott melegíti a levegőt) ?
Vagy veszek egy thermalright ultra 120at , függőlegesen beteszem és akkor elférnek a memók. Mennyivel rosszabb a teljesítménye annak kb? -
Zoli1222
addikt
válasz
TazLeacher #10839 üzenetére
És halkabb is?
-
Brenyo
tag
válasz
TazLeacher #10836 üzenetére
Én is csodálkoztam , de a venti miatt nem sajnos...
Asus M3A79-T DELUXE lapom lesz , ezen nagyon közel van a CPU és a memória egymáshoz , képek alapján a venti nélküli Z600 is rálóg úgy 2 memóriaslotra , hogy nem is lehet használni.
Namármost én mindenképpen szeretnék rá 2 ventit tenni , mennyire lenne hülyeség ha alulról fölfele menne a levegőáramlás? Tetejére tennék egy kifelé fújó ventit , a hűtő aljára és a tetejére pedig 1-et 1-et. -
Baboon
senior tag
válasz
TazLeacher #10829 üzenetére
jerico ne fáraszd magad semmilyen verseny nincs
Szimplán én beírtam mennyire örülök a hűtőmnek egy ph-s kollega meg rákontrázott hogy az ő olcsóbb hűtője is tudja ugyan azt.
Ennyi -
luw2win
őstag
válasz
TazLeacher #9860 üzenetére
Mini Ninja elvisz passivan egy AMD 4850e-t?
hd filmezésre lenne csak, semmi játék -
vPhis
tag
válasz
TazLeacher #9884 üzenetére
beteggg.... mellesleg profi a rajz
-
Demolator
tag
válasz
TazLeacher #9887 üzenetére
Asus Arctic Square sokkal hangosabb rosszabb hatásfokú mint a Freezer Extreme?
csak mert most ph-n van 1 square 5K-ér az extreme meg 6K melyik jobb megér azextrém +1K-t? -
MmDorian
őstag
válasz
Szárnyas CPU.... beteg vagy
-
Henk
veterán
válasz
Elsőre én is arra gondoltam,hogy 5,6ghz-et megy a 2 mag együtt.
Utóbbi elméletednél sántít,hogy hiányzik a ghz az 5,6-hoz.
Demolator: 6k-ért a freezer xtreme-nél nem kapsz erősebb hűtőt.Esetleg egy használt 212 ha találsz.Bár kb egy kategória. -
sz.j
nagyúr
válasz
TazLeacher #9881 üzenetére
-
Henk
veterán
válasz
TazLeacher #9280 üzenetére
Hát azonos fordulaton természetesen hanogsabb mint az s-flex.De nálam az AC idle 500rpm-en megy és így elfogadható,ja és nem kell a szabályzással bajlódni.Az új 1,5k körül van,de én használtan vettem 1k-ért.
-
elfelejtette
veterán
válasz
TazLeacher #9039 üzenetére
A CM690-ben felülre, az alaplap fölé is lehet ventit tenni, úgy a ramok is hűtve lesznek...
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
TazLeacher #7482 üzenetére
hát nemtom kit utánoztam, mivel nem nyalok át minden egyes hozzászólást.úgy, ahogy az általad írt kommentet sem olvastam eddig
de olymindegy sztem. -
sz.j
nagyúr
válasz
TazLeacher #7446 üzenetére
Sajnos mostanában Xigmatek hűtőket nem igazán lehet kapni.
Esetleg használtat, de azt is csak elvétve, mert szinte minden tulaj megbecsüli a kiváló hűtőjét.
-
Laraxior
titán
válasz
TazLeacher #7206 üzenetére
Big Typhoon?
-
syC
addikt
válasz
TazLeacher #6295 üzenetére
A drágulással kapcsolatban: rohadt nagy mázlim volt. szeptemberben rendeltem cuccokat majd 50kért. Most legalább 10k-val többet kéne fizetnem ugyan azért...
-
bandi210
aktív tag
válasz
TazLeacher #6290 üzenetére
Mi lesz tavasszal?(naiv kérdés egy kezdőtől..)
-
G4ga
őstag
válasz
TazLeacher #6290 üzenetére
elöre félek ...
dehát haladni kell a korral!
-
Rockybro
tag
válasz
TazLeacher #6092 üzenetére
az fontos h halk legyen, de nem tudok csak a procihűtőre 10ezernél többet áldozni...
egyébként elvileg a 212-es üzemi zajszintje halkabb a Scythe Mugen-énál és a Xigmatek S1283-nál is
-
Rockybro
tag
válasz
TazLeacher #6090 üzenetére
és ez? Cooler Master Hyper TX2? különösen ajánlott jelzőt kapott a phtól, és marha olcsó
vagy ez? Cooler Master Hyper 212 -
Rockybro
tag
válasz
TazLeacher #6087 üzenetére
vmi olcsóbb?
-
Lonsi
tag
válasz
TazLeacher #5876 üzenetére
Neked is nagyon köszönöm. Urak vagytok!
-
Tibi98
tag
válasz
TazLeacher #5264 üzenetére
hát lehet, hogy végül engem is sikerül meggyőzzetek...
csak azért tartottam drágának, mert ugye maga a borda kb 11k, és ha már ventit is veszek, akkor azt is ugyanott kéne, hogy ne kelljen annyi postaköltséget fizetni, de a pcgear-en 5k a noctua venti... azmeg baromisok... de ha külön is veszem, (pl Bandit-nál a noctua venti "csak" 3k) akkor meg nem nyertem rajta túl sokat, mert több a pk, és kb ugyanott vagyok...
szóval mennyivel jobb ez a THU a Noctua NH-U12F-nél... megéri az ártöbbletet?még annyi kérdésem lenne, hogy mi a különbség a Thermalright Ultra-120 eXtreme és a Thermalright Ultra 120A - Heatsink között?
valamint milyen 12cm-s ventit tudnátok még ajánlani, ami halk, de nem olyan drága, mint a noctua... (elég ha 700-900rpm-en halk, mert úgyis rendszerhűtőnek kellene...) -
Tibi98
tag
válasz
TazLeacher #5222 üzenetére
ok, értem... de a CM Hyper 212 max 7k...
ennyivel rosszabb is, mint amennyivel olcsóbb?
és mint mondtam a hang is fontos szempont, mert gondolom azért egy E8400as procival mindegyik megbírkózik ezek közül...
gondolkoztam még Noctua-n is, csak azt nemigazán találok sehol... meg elég drága... viszont legalább halk...u.i.: mi is az a Crossbow?
-
G4ga
őstag
válasz
TazLeacher #5255 üzenetére
ugye hogy ugye! fekete ház, fekete lap, fekete karik, fekete ram... és a hütö is fekete lett volna! nem kicsit jól nézet volna ki nálad a gépbe! kötsög XFX
mod: hja fekete táp
odabaszott volna!
-
sz.j
nagyúr
válasz
TazLeacher #5243 üzenetére
Ugye a #5239-re válaszoltál!?!
Mert ott azt írtam, hogy engem nem érdekel a BIOS-os megoldás ..., és egy szó sem volt másról!
De Te tudod ...
-
sz.j
nagyúr
válasz
TazLeacher #5221 üzenetére
A BIOS állítgatás engem nem érdekel ..., mert jobban szeretem ha tetszés szerint (alap vagy tuning) én állítgatom az összes venti fordulatát.
Ha kell teljes csend van, vagy ha tuningolok, akkor maximális légáramlat!
-
Sdi
addikt
válasz
TazLeacher #5226 üzenetére
A TX2 nem PWM-es
, sima 3 pines, azokat meg úgy tudom a PWR fan kimenetre kötve lehetett szabályozni / de ez nem 100% /.
G4ga
Ezt mindjárt megnézem.
És valóban
-
Sdi
addikt
válasz
TazLeacher #5224 üzenetére
Az Abitomban nekem is volt ilyen, de a Gigában nincs.
-
Sdi
addikt
válasz
TazLeacher #5221 üzenetére
A bios-ban nincs ilyen lehetőség, százalékosan nem lehet állítani, auton csinálja magától, PWM-es ventiről van szó.
A direktbe kötés viszont nem rossz ötlet. -
Tibi98
tag
válasz
TazLeacher #5216 üzenetére
melyik típusra gondolsz pontosan?
énis nézegettem őket am... hangba meg hűtőteljesítménybe hogy állnak? -
csimav
őstag
válasz
TazLeacher #5211 üzenetére
Nem emeltem semmit, mert nem tudom hogy mit mire kell emelni... és senki se írta le.
-
lbalog01
tag
válasz
TazLeacher #4914 üzenetére
CM HYPER 212, minden alapon, idle: 38C, full terhelés:46C
de ne felejtsd, hogy egy Cooler Master 690-ben csücsül a cucc: [link]
szvsz a hyper 212 fasza kis hűtő -
BloodyEddie
őstag
válasz
TazLeacher #4898 üzenetére
"hány fokon üzemel bármilyen Core 2 processzorON?"
Olvasni is kell néha
Jó lenne ha valaki tudna mondani egy C2D-n mért hőmérsékletet ezzel a Zalmannal, onnantól nagyjából tudok következtetni a teljesítményére, de csak sokéves P4-eken mért teljesítményt találtam, amivel nem sokra megyek.
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
TazLeacher #4809 üzenetére
Utána olvastam külföldi forumokon és úgy látszik, hogy egyik olyan hűtő sem kompatibilis a lappal, aminek ilyen kis fém karral kell rögzíteni a ventijét (a 12-esek), tehát 790i felé ugrott a TR-120. Ennyi. Marad a Xigmatek S1283.
-
sgergi
veterán
válasz
TazLeacher #4804 üzenetére
Elvileg rá, több külföldi fórumozó is használ ilyen összeállítást, illetve van pár ilyen összeállítású teszt is, és ráment a hűtő.
-
LordDarkness
aktív tag
válasz
TazLeacher #4799 üzenetére
ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ ezt is jól benéztem
Mostmár értem (érdekes is lenne ha még mostsem fognám fell
)! Esetleg egy 4870est szerinted CoolViva Pro elbirja? Hiába kérdztem a vga hűtő topikban senki nem irt eddig
-
LordDarkness
aktív tag
válasz
TazLeacher #4797 üzenetére
Ha teszek rá két 12cm ventit
-
LordDarkness
aktív tag
válasz
TazLeacher #4794 üzenetére
Az baj mert nekem azlenne az egyik fő szempont hogy nelegyen nagy hangja
-
Ispy
nagyúr
válasz
TazLeacher #4767 üzenetére
És ha rárakom csak úgy venti nélkül? Nincsen húzva a proci (X2 5200+ 2,6) és nem is tervezem. A ház egyébként ExtremeEngine 3T.
-
LordDarkness
aktív tag
válasz
TazLeacher #4767 üzenetére
Köszi a részletes választ!
-
CounterBoci
senior tag
válasz
TazLeacher #4489 üzenetére
azért linkeltem wikipédiát is. 3dB emelkedéssel dupla olyan hangosnak hallod -> nem lineáris a növekedés.
nem 1kiló kompér meg kettő, hanem a 10-nek a 13 a duplája és így tovább. ez egyáltalán nem nehéz matek. -
CounterBoci
senior tag
válasz
TazLeacher #4481 üzenetére
világosan leírta mértékegységekkel hogy melyik milyen hangos.
a "dB" a mértékegység, az "A" az egy szűrőt jelöl, hogy az emberi fül karakterisztikája szerint lett mérve. és nem 6, hanem csak 3 dB-enként duplázódik a zaj nagysága. de akkora parasztvakítások vannak, hogy hihetetlen. kb. 38dB alatti zajt szinte mérni se lehet, már az is bezavar ha elmegy egy autó vagy pl a neon gyújtótrafója. és akkor jönnek 10-20 körüli értékekkel a gyártók...
-
fejescsabi
csendes tag
válasz
TazLeacher #4466 üzenetére
Ez egyre rosszabb... Újra pasztáztam, megpróbáltam újra rárakni, de most bekapcsoltam, és alapjáraton 75 fok.. hát én nem értem...
-
fejescsabi
csendes tag
válasz
TazLeacher #4461 üzenetére
Oké, a 750-et elírtam
Kérdezgettem másokat is, ők is ezeket kérdezték tőlem. Akkor megpróbálom újból felrakni, hátha csak én bénáztam valamit. A paszta pedig az ami gyárilag rajta volt, akkor cseréljem le azt is?
-
nike_
addikt
válasz
TazLeacher #4403 üzenetére
"Melyik az a hűtő amelyik 2-3K-ért 2szer jobb, mint a TX2?"
Ő is félreolvasta.
-
nike_
addikt
válasz
TazLeacher #4401 üzenetére
Ja, hogy +2-3.000...
Így már világos.
-
Geza26
senior tag
válasz
TazLeacher #4398 üzenetére
Melyik az a hűtő amelyik 2-3K-ért 2szer jobb, mint a TX2?
-
sz.j
nagyúr
válasz
TazLeacher #4385 üzenetére
Nem szeretnék veled vitatkozni, de ajánlom figyelmedbe a linken olvasható tesztet.
És a verdikt::
"Számunkra a Cooler Master Hyper TX2 a mai teszt erkölcsi győztese, mert megmutatta, hogy egy olcsó, kevesebb mint 6000 forintos hűtő lépést tud tartani a nagyokkal, még akkor is, ha négymagos processzor tuningolásáról van szó. Mindehhez nem kell óriási ventilátor, egyedi forma, hatalmas méret vagy tömeg, de még komplex rögzítési rendszer sem. Szerintünk kétmagos Core 2 Duo processzorra teljesen fölösleges a Cooler Master Hyper TX2-nél drágább és összetettebb hűtést szerelni, de négymagoshoz is elég, tehát különösen ajánlott." -
Zerachiel
csendes tag
válasz
TazLeacher #4385 üzenetére
Hello,
Koszonom a segitseget, vegulis masik helyrol rendeltem meg a hyper 212-ot
-
nike_
addikt
válasz
TazLeacher #4356 üzenetére
Értem.
Akkor valószínűleg veszek egy sima S1283-at és jól van.
Aha.
-
nike_
addikt
válasz
TazLeacher #4354 üzenetére
Most már látom..
-
nike_
addikt
válasz
TazLeacher #4351 üzenetére
Igen, már ezért megérte..
Nekem akkor (senki többet harmadszor)?
-
aphra2
senior tag
válasz
TazLeacher #4347 üzenetére
Ugy van, a 2. hütő nálam is csak 2 fokot hozott minuszba, freezeren van, igaz hogy csak 8 centis és 5Von megy de mivel semmi hangja ezért maradt.
-
Szabi790612
tag
válasz
TazLeacher #4347 üzenetére
ok,
de én igazából arra lennék kiváncsi, hogy egy Scythe S-FLEX 12cm-es venti jó választás??
Most vagy Thermalright vagy pedig Cooler Master.. Mert mindegyikre fel lehet tenni.. -
nike_
addikt
válasz
TazLeacher #4345 üzenetére
Értem.
Én is gondolkoztam vizen, de minek...
Inkább veszek jó léghűtést mindenre..
Amúgy is drága a víz.
-
Szabi790612
tag
válasz
TazLeacher #4342 üzenetére
és mi a véleményed az én elképzelésemről??
vagyis Cooler Master Z600 + 2db 12cm Scythe S-FLEX 800 RPM
-
nike_
addikt
válasz
TazLeacher #4342 üzenetére
Gondolom vized lesz..
-
(baphomet)
tag
válasz
TazLeacher #4337 üzenetére
elég jól hangzik! meg is próbálom
-
Szabi790612
tag
válasz
TazLeacher #4336 üzenetére
a vízhütést én nem nagyon szeretem, nem is szeretnék vízet tenni rá??
azt hallottam, hogy a thermalright az jónak tünik, de szerintem a Cooler master z600 az majdnem ugyanaz, ugyanugy 2db 120-as venti mehet rá... Szerinted?? És még az is szempont nekem, hogy halk legyen... azért is néztem, néznék 2db S-Flex 800rpm-es ventit a fenti adatokkal. Ezekkel szinte hangtalan lenne, csak az a kérdés, hogy a két 800 rpm-es felér-e mondjuk egy darab 120-as 1300+-10%-os légáramoltatásával????
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
TazLeacher #1102 üzenetére
Igen, rá lehet fogatni kettőt simán. Úgy érdemes rátenni a két ventit, hogy az egyik szívja a levegőt a másik fújja (egy irányba dolgozzon a két venti, ne egymás ellen), így a sok heatpipe és a bordák jó nagy huzatban lesznek. Mivel a 12 hőcső nem fér el egymás mellett ekkora területn, ezért 6-6 van egymás felett. Érdemes arra az oldalára tenni a ventillátor(oka)t amelyik oldalon az alsó 6 hőcső jön fel, hiszen az van közelebb a procihoz, az melegszik jobban. Vannak úgy nevezett felfogató karmok (így néz ki). Viszont csak egy pár felfogatókarom jár hozzá, tehát ha két ventit akarsz rátenni akkor még valahonnan kell szerezned +1 párat.
-
BPFeri
senior tag
válasz
TazLeacher #1102 üzenetére
A sima Ninja -hoz valóban nem adnak 12cm vetit..a Ninja Plus -hoz viszont gyári (1db) jár !!
-
EQMontoya
veterán
válasz
TazLeacher #1084 üzenetére
ha van hátul kiszivó ventid, akkor olyat érdemes venned, ami arrafelé fúj, ld: hyper tx.
-
ANT
őstag
válasz
TazLeacher #1071 üzenetére
Korábban azt írtad, hogy Ninjában gondolkodsz. Akkor viszont az oldallapi ventit jó eséllyel elfelejtheted.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Nem biztos, hogy jól jársz vele. Most ugye van egy jó kis kereszt huzatos géped, ha az odalánál be- vagy ki fúj egy venti olyan légörvény is létrejöhet ami csak ront a levegő áramlásán és ezzel együtt a hűtésen. Az oldallapra szerelt ventiknek csak a lapra merőlegesen fúj cpu coolereknél van értelme (de neked párhuzamosan fújó van ugye).
De ha gondolod próbáld ki hátha jobb lesz a dolog. Inkább húzd előrébb az asztalt a faltól, vagy előre tegyél be még egy 12-es ventit, bár szten nem fér el...
(Pedig ez egy nagyon jó ház, irígykedem is rendesen.)
Pulsar: Ez nem gyenge ház, csak rá van tolva a falra és asztalban van, nincs hova távozzon a meleg levegő.
-
válasz
jah, azt nem tudtam hogy ilyenek vannak benne már
-
válasz
TazLeacher #1063 üzenetére
van pár fok különbség, viszont olvasom, hogy eléggé zárt helyen van a géped. Szeritem inkább egy normális házhűtést kéne megoldanod. Pl előre, hátra egy 1200-as noctua
-
Mobildeck
tag
válasz
TazLeacher #1065 üzenetére
igen igen.. köszi. viszont láttam h van hyper tx 2.. vagyis csak az van. vagyis csak azt láttam
van vmi különbség a hyper ty és a hyper tx2 között?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja, hogy a fórumozóknak segítséget nyújtson processzor léghűtések kiválasztásához. Kérdezés előtt kérlek töltsétek ki az összefoglalóban szereplő 6 pontos kérdéssort, amivel az ajánlást segíteni tudjátok. Ebben a topikban nem foglalkozunk kompakt vízhűtésekkel (AiO).
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- Autós topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Fájdalmasan gyenge kijelzőt válaszott a Switch 2-höz a Nintendo
- CNC topik
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Elektromos cigaretta 🔞
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- AKCIÓ! MSI Z790 i5 14600KF 64GB DDR5 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezeskonzol extra játékokkal garanciával hibátlan működés
- MacBook Air 15 M3 8 / 256GB dobozos 12 hónap garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged