Hirdetés
- CES 2026: olcsó, kompakt, többportos GaN töltőt kínál a Lenovo
- Fotók, videók mobillal
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- CES 2026: Android és iOS kompatibilis nyomkövetőt hozott az Anker Eufy
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- MIUI / HyperOS topik
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- CES 2026: Így söpört be a Garmin öt innovációs díjat
-
Mobilarena
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk) 
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2025 <<< 
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
Új hozzászólás Aktív témák
-
kkrisi
senior tag
válasz
Cthulhu Dawn
üzenetére
Nem rég azt írtad h több mint 16cm a vednetta. A headpipeokkal együtt milyen magas?
-
Henk
veterán
válasz
Cthulhu Dawn
üzenetére
A core temp a magokra 24 fokot ír?Melyik vezió?
Próbáld eseleg a real temp 2.8.8.0 vagy hw monitor 1.1.2.0 -
-
Cthulhu Dawn
őstag
CoreTempen néztem

-
Henk
veterán
De,meg el is dobhatod a hűtőt mert csak egy nagy fémdarab lesz utána.Illetve valamennyire elvezetné a hőt,de csak annyira amit a talpa eltudna vinni,gyakorlatilag semmit.
Inkább szétvágnál egy 10k hűtőt mint,hogy kivegyél egy szar ventit a házból?Teszel a helyére valami ventirácsot és nem látszik,hogy lyuk van ott.Vagy vegyél egy fekvő hűtőt,az is bőven elég lesz a procidra.Egy komolyann TR vagy Noctua.
Cthulhu Dawn:azt elhiszem neked,hogy 30 fokot mutat a program.De te azt eltudod képzelni,hogy az egyik legjobban melegedő alkatrész egy stressz programmal kínozva 30 fokra melegszik.Teszi ezt úgy,hogy a hűtőbordán a ventilátor 23-25 fokos levegőt tol át.Bennem vannak halk kérdőjelek.
Sőt terheletlenül a procid hőmérséklete megegyezik a szoba levegőjével. -
Cthulhu Dawn
őstag
Na most már jó pár órája be van kapcsolva a gép, igaz nem terhelés alatt, meg nem is játszottam csak neteztem és 24 fokso a proci.

-
Henk
veterán
Szerintem az oldalsó ventitől nem fog beférni.Bármelyiket veheted az elmúlt napokban említettek közül mind egyforma magas,pár mm eltéréssel.
Amúgy azt neked kell eldönteni,hogy megveszed vagy sem.
Cthulhu Dawn:az biztos jól mér?Nekem idle több.Vagy hány fok van a szobádban 5?
-
kkrisi
senior tag
Akkor szerintetek megvegyem a vednetta 2 hűtőt vagy ne?
-
h.adam.92
őstag
én itt ph-n vettem a hűtőmet egy scythe orochi-t, előtte egy scythe katana 2 volt. az sem volt rossz, de tapasztalható a különbség a 2 hűtő között

-
Cthulhu Dawn
őstag
Én még csináltam olyan képet, hogy gyári hűtő meg Vendetta 2.
Csak megkéne keresni a fényképező kábeljét. 
-
D®. GeNy@
aktív tag
válasz
Cthulhu Dawn
üzenetére
Hajrá-hajrá...adj neki!

-
D®. GeNy@
aktív tag
válasz
Cthulhu Dawn
üzenetére
Amikor az intel gyári hűtőjét láttam és a Xilence Blade Pro-mat, szörnyűlködtem a nagyságán, mikor megkaptam a Vendetta 2-t, a Blade Pro elbújhat mögötte-előtte, BÁRHOL!
Óriási, de a teljesítménye is! Most 4.24Ghz-en megy a procim (E8500) 1.392V Idle-ben és a magok 40 fokosak, ez az előzővel 58-60 volt, terhelve megáll a magok hőm.-e 65 foknál!
Eszméletlen jó hűtő, nem bántam meg!!!
Szerk.: Az orochiról olvastam, nem tudom mennyire megbízható, de 3,8-as osztályzatot kapott, ami arra utalhat, h. nem mindig a nagyobb a jobb...
-
Cthulhu Dawn
őstag
Amúgy ha ez ekkora akkor bele se merek gondolni, hogy mekkora lehet a Scythe Orochi.

-
D®. GeNy@
aktív tag
válasz
Cthulhu Dawn
üzenetére
Jaaa, akkor megcsinálom úgy!

-
D®. GeNy@
aktív tag
válasz
Cthulhu Dawn
üzenetére
Berakom szivesen directbe, először úgy csináltam, de nem volt jó, mert nem fértek be a képek, mennyire butítsam le őket, h. beférjenek ide?

-
kkrisi
senior tag
válasz
Cthulhu Dawn
üzenetére
jó neked nekem plexisházam van

-
kkrisi
senior tag
válasz
Cthulhu Dawn
üzenetére
és akkor azt te hogyan fogod megoldani?
-
Cthulhu Dawn
őstag
Én is lemértem így és mégse fért bele a hűtőm a házamba úgy, hogy fel tudjam rakni az oldallapot a tetején kinyúló hőcsövek miatt.

-
kkrisi
senior tag
rájöttem hogy azért nem volt jó amit mértem mert ilyen hülye kis mcdonald-os vonalzóval mértem le a távot és szélenként 0.5cm csalt. aztán egy papírra kimértem 16cm+2.5cm tehát 18.5cm és kivágtam.Beraktam a pírdarabot a házba(a laptól mértem) és felraktam a plexit és nem ért hozzá a papírhoz.Én ebből arra következtetek hogy elfér a venti is meg a hűtő is
-
kkrisi
senior tag
válasz
Cthulhu Dawn
üzenetére
nekem 50-50 fokos mind a 2 mag terhelés nélkül.

-
Cthulhu Dawn
őstag
Megvettem a Vendetta 2-őt a WOX computersnél, jó kis bolt, megrendelésre lehet csak venni dolgokat, de én előző nap rendeltem és el is tudtam menni ma érte.
Itt jöttem rá, hogy (zs)Iponnál duplán átb@sztak, mivel ott nem Vendetta 2-őt adtak hanem az elődjét, szóval még szerencse is, hogy szart adtak, többet nem vásárolok ott semmit, szerintem ti se.....Mind1 hazavittem, kinyitottam és csak ámultam bámultam az óriás méret láttán és e miatt nem is volt egyszerű beszerelni
. Először is ha bent volt az alaplap a szar házam miatt nem tudtam betenni valamiért, ne kérdezzétek, hogy miért, szóval kioperáltam az alaplapot mindent lekapcsoltam róla majd beraktam a hűtőt....hát itt jött a nehéz rész a táp rácsa miatt valahol nekifeszül a borda és elég nehéz volt visszatenni az alaplapot, de sikerült, a videó kártyát is a tönkretétele nélkül, bár azért alaplapi csavaroknál látszik, hogy nem túl lazán állnak, de jó megvan és a gép is működik is miután összeraktam, ja az oldallapot nem tudom rárakni miatta
, de majd kalapálok rajta, mert úgyis salátalevél. A processzorom 100%-os terhelés alatt 60-63 helyett 30-30 C°-on van. -
kkrisi
senior tag
akkor szerintem nem veszek hűtőt mert álló nem fér be a gépembe csak ha kiveszem a ventit azt meg nem szeretném, a fekvő meg nincs olyan jómint egy álló!!

-
Henk
veterán
válasz
Szajbee
üzenetére
Hát annyira kell szétszedni,hogy a ventit lehúzod a lapról és egy másikat iktatsz közé.De 2 fajtát adnak a Noctua ventikhez.Mondjuk ezeket cserélgeni sem kell szerintem.
Akkor válassz másik ventit ami jó a Zalman szabályzóhoz.Az s-flex legalább annnyira csendes mint a Noctua,sőt megkockáztatom olcsóbb is.Mondjuk ahhoz nincs egy halom kiegészítő. -
Henk
veterán
válasz
Szajbee
üzenetére
Nem tudom mihez kéne szétkapni a házat.Az adapter így néz ki.Az egyik végét a lapra,másikat a ventire dugod,de ez egy fix fordulatra szabályozza vissza a ventit.Ha bizonyos tartományban akarod szabályozni akkor rádugod az előlapi panelre és 12v-tól Xv-ig tudod visszaszabályozni.(nem tudom a noctua-nak mennyi az indítófesze)
Szerintem mind a 2 ventit tudod így szabályozni,azt meg neked kell tudnod,hogy mekkora tartalékra van szükséged vagy fontosabb a csend.Bár szerintem ha úgyis szabályozni fogod akkor veheted az erősebbet mert mégis csak van benne tartalék ha kell.Ha meg a csend a lényeg akkor lejjebb tekered. -
Szajbee
tag
Akkor hogy változtassam, szét kell kapni a házat. Mondjuk nem nagy gond, de lehet akkor inkább rákötöm a Noctua NH-U12P két ventillátorát a Zalman MFC2-es egyik bemenetére, és azzal állítgatnám a fordulatszámát. Ahogy nézegetem az adatlapját a hivatalos honlapon, voltage-ra 12V adott, a S12-esnek meg voltage range van adva. Ez azt jelenti, hogy nem tudom állítani a feszültségét a 12P-nek? Mondjuk akkor minek lenne hozzá adaptor. Kérdés tisztázva
Annyira nem tudom, hogy S12-t vegyek inkább csupasz passzív részhez. Az halkabb, viszont a 12P-ben van tartalék, ha kéne. -
Szajbee
tag
Amúgy ez a Low-Noise-Adaptors és Ultra-Low-Noise-Adaptors mit jelent, hogy működik? Nem láttam még gyári hűtőtől különbözőt, azért vagyok ilyen amatőr

-
D®. GeNy@
aktív tag
Ma megjött a Vendetta 2, hát vmi állat, a hűtése pedig a Xilence Blade Pro-hoz képest -18FOK!
Holnap rakok fel képeket és a mostani E8500 @ 4.26Ghz-es procit még jobban megcibálom.
Most IDLE-ben a magok 34 fokosak Vcore 1.376V mellett (CPU-Z) -
Szajbee
tag
Most olvasgatok a Noctua NH-U12P-ről, itt leírják a csapágyazást
És van ennek 1366-os változata, ami tuti jó az enyémhez és 2db venti van rajta [link] Ez lenne még a TR ellenfele, a ventik úgyis Noctuak lesznek sztem, már csak az a kérdés, milyen legyen a passzív rész. Talán a Noctua-nál kevesebb lamella van, és így nem annyira szoros, mint a TR
Fene tudja melyik jön ki jobban, mondjuk neki csak 4 hőcsöve van. Olvastam tesztet, és az extreme 6 hőcsöve még ront is a helyzeten, mert túl közel vannak egymáshoz. A ritkább lamella meg pont a lassabb és kevesebb légszállítás mellett jobb. Hú de jól összeraktam a képet
(ha sikerült). Lehet végül az egészet Noctuából veszem. Mondjuk tetszik a TR nagy robosztus kialakítása 
-
kkrisi
senior tag
Az a bajom h nagyon tetszik a cm hyper 212 és már nagyon beleéltem magam hogyn is fog kinézni a gépemben. Nem lehetne valahogy meoldani az oldalsó ventit?
-
Henk
veterán
válasz
Szajbee
üzenetére
Az s-flex halkabb szerintem mint a noctua,de nem is szállít annyi levegőt.Bár nem tudom nálad ez a csend mennyire valósul meg.X2-nek nem veszélyes a hangja?A TR hűtőt mire szánod,core i7?Annyira melegszik talán,hogy két ventit akarsz rá?
kkrisi: tuninghoz is elég lesz szerintem. -
Szajbee
tag
Szomorúan olvasom soraidat

Először Noctua ventiket néztem, azok tuti halkak, de nem szereti őket a Zalman szabályzó

Olvastam a házadról, nagyon baba
Kár, hogy nem olyat vettem. Az én cm690-esemnek le kell szabályozni a ventijeit, mert pl filmhez nagyon hangosak... Lehet azokhoz megveszem a Zalman MFC2-t, a Thermalright-ra meg veszek 2 db Noctua NF-S12-1200-ast, aztán had szóljon
NF-P12-est a hangosabb működés miatt nem szeretnék, pedig több levegőt pumpálna (ami nem jönne majd rosszul), na de kompromisszum kell sajnos... Szerinted ez a felállás jó? Amúgy nem tudod, hogy a Noctua csapágyai milyenek?Azok a ventik, amik Neked vannak, azok is jónak tűnnek, mondjuk az 1200-at forgó már hangoskának tűnik az adatai alapján

-
Henk
veterán
válasz
Szajbee
üzenetére
Nem éri meg.Én vettem egy ilyet mikor megjelent 6300ft-ért.
Nem,hogy azt nem hozza ami az adatlapon van,de messze az egyik leghangosabb ventim volt.Megvettem nagyon örültem neki,hazahoztam egyből rádugtam a lapra,próba.Nagyon hangos morgó hangja volt.Elkezdtem szabályozni úgy már halkult de továbbra is megmaradt a morgás.Azonnal eladtam úgy,hogy a gépembe be sem került.
Persze elötte visszavittem a boltba és kipróbáltuk,még a nexus és ac ventiknél is hangosabb volt.Rámértünk és 41dBA volt,igaz mi kb 30cm-ről mértük.
Persze az is lehet,hogy én fogtam ki egy hibás szériát,de ilyen áron nem mertem mégegyet kipróbálni. -
Szajbee
tag
Üdv fórumozó társaim

Tapasztalata van valakinek SilenX ventikkel? Tényleg képesek ilyen halkan ennyi levegőt szállítani? Még a Noctua-nál is kecsegtetőbb adatai vannak (ha lehet nekik hinni). Thermalright ultra 120 extreme-re (vagy valamelyik verziójára) keresek 2 hűtő ventit push pull rendszerhez. Ha beválik, akkor valószínűleg a házba is vennék belőlük, amiket Zalman MFC2-vel szabályoznék, vagyis állítgatnék, ha nem kell gyors forgás. Megérik ezek a ventik a pénzüket?
-
Egzee
őstag
válasz
BullKoxa
üzenetére
Attól függ... Ha tuning nélkül szeretnéd használni a 6000-rest majd akkor Arctic Cooling Freezer 64 Pro vagy Cooler Master Hyper TX2, ha tuningolni is szeretnéd akkor valami combosabb mint a Arctic Cooling Freezer Extreme amit feljebb írogáltak a srácok vagy egy Scythe Ninja vagy Cooler Master Hyper Z600... Többet nem tudok, ami elég jó ár/érték arányban van és ismertebb, egész sok helyen kapni...
-
jenei92
senior tag
-
kem
addikt
Hi!
Mit ajánlotok 3GHz-es Prescottra?
s478
Tuning nincs, legyen halk és tartsa 50^C alatt a procit. -
Alienwar
tag
MOst van egy zalman cnps-7700cu hűtőm , és arra lennék kíváncsi, hogy érdemes lenne e belefektetni egy TX2-be mert úgy hallottam hogy nagyon szép eredményeket ér el a tesztekben és az áram sem vészes közelsem, csak nem toom hogy jobb e a zalmanomnál...

-
BullKoxa
őstag
Sziasztok!kérdezném milyen cpu hűtőt kéne tennem egy Amd 3800+ Cpu-ra ami halk legyen és esetleg elbírjon egy X2 6000-t is !Ha csere lenne.
-
Henk
veterán
A hűtő a talpától a tetejéig 16cm.A proci tetejétől kellene megmérni az oldallapig mennyi hely van.Ha a venti közvetlenül a hűtő fölé esik akkor a 16+2,5cm vagy amilyen széles a venti.Mondjuk így tényleg nem biztos,hogy elfér,ha közvetlenül felette van.
Egzee:és a bolt 5 év garit vállalt a hűtőre?Mert ha 1,5 év múlva tönkremenne benne a venti kiváncsi lennék mit mondana rá az üzlet. -
Cthulhu Dawn
őstag
válasz
Cthulhu Dawn
üzenetére
Én a WOX computersnél (nem tudom volt e már valakinek szerencséje itt vásárolni) rendeltem meg most, már küldtek is egy e-mail-t, hogy holnap mehetek érte, remélem itt nagyobb szerencsém lesz, mint (zs)Iponnál
. -
D®. GeNy@
aktív tag
válasz
Cthulhu Dawn
üzenetére
Jól teszed, nekem a Vendetta 2 pénteken jön!

-
Cthulhu Dawn
őstag
Na jó megállapodtam és mégis Vendetta 2 lesz.
Megrendeltem egy másik üzletben és remélhetőleg holnap mehetek érte. -
Henk
veterán
Vedd ki a ventit és tegyél oda egy mutatós venti rácsot,ami neked tetszik.
Az jól néz ki,nem látszik a lyuk és elfér a hűtő is.
Amúgy a képen amit linkeltél simán elfér a nagy oldalventi a hűtő felett.Jól mérted nálad,hogy nem férne be?
Egzee:ha tönkremegy a venti a freezer xtreme-ben akkor tudod helyettesíteni egy sima 12-el?Mert úgy nézem elég speckó az eredeti venti befogatása. -
kkrisi
senior tag
De akkor itt a venti hogy fér el a hűtőtől?
[link] -
Hawk1979
őstag
Szerintem ezzel járnál a legjobban.[link]
Amúgy ha zavar a magas felépítés,és szeretnéd megtartani az oldal ventid,akkor vegyél alaplapra merőleges hűtőt.Pl Noctua c12p Ez közel 2centivel alacsonyabb mint a szokásos álló társai a 120mm-es ventis kategóriában.
-
kkrisi
senior tag
Akkor más hűtő után kell néznem

-
Egzee
őstag
Ha véletlen valakit izgatna, hogy mien vastag az az egyedi venti, akkor elmondom, hogy vettem a fáradtságot és lemértem... 30mm pontosan... Az átlag 12cm-es vanti 25mm vastag!
-
Egzee
őstag
Cooler Masterék feltalálták a hangos, lassú ventilátort!
D Ezt nézzétek meg! LINK! -
Egzee
őstag
Én most vettem egy AC Freezer Extreme-et! Ha valaki kíváncsi mit tud, az lessen át az Arctic Cooling Tulajok Topicjába! Katt!
-
Henk
veterán
válasz
Ace Ventura
üzenetére
Hát ilyen árban nem tudok jobbat.
Amúgy én Ninja2,Xigma,TR valamelyik komoly hűtőjét venném.
De azért nem csak a hűtőn múlik,ez a házszellőzéstől is nagyban függ.Én ha a cpu hűtő elötti házhűtőt kikapcsolom akkor 3 fokkal emelkedik a mag hőfok.(idle) -
Henk
veterán
válasz
Ace Ventura
üzenetére
Ha quad lesz arra a megfelelő hűtőt kell választani,de nem a 2 venti miatt nem fog megmelegedni az biztos
. -
Ace Ventura
addikt
válasz
South Velen
üzenetére
Áhhhh, nekem a víz max fűrdőkádba, de nem a gépbe

-
South Velen
addikt
válasz
Ace Ventura
üzenetére
Száradnia majd egy hibás vízhűtés után kell, de akkor sem egy léleken.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
emmm
őstag
Többen írtátok ezt a Ninja 2-őt, hogy jól hűt...mivel mostanában sehol nem láttam készleten, csak rendelésre, ezért körbenéztem, hogy azonos áron milyen jó hűtőt lehet kapni. És már be is szereltem az új NOCTUA NH-U12P hűtőmet
De azért komolyan, nem gondoltam volna, hogy ilyen látványos lesz az eredmény: eddig az Everest stresszeléssel 80 fok fölé ment másfél perc alatt, ott lelőttem. Most ugyanez a rész az új hűtővel...max 33 fok kb 5-6 perc után!
Venti kb. 400 fordulat/percen. Iszonyat jó ez a hűtő, bár csak amikor visszaraktam az alaplapot, kábelezném...alig bírtam a 12 V-ot a helyére tenni 
Szóval ajánlom mindenkinek, majd a tuning is jön lassan a procira, még csak tesztelgetem a drágát

Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja, hogy a fórumozóknak segítséget nyújtson processzor léghűtések kiválasztásához. Kérdezés előtt kérlek töltsétek ki az összefoglalóban szereplő 6 pontos kérdéssort, amivel az ajánlást segíteni tudjátok. Ebben a topikban nem foglalkozunk kompakt vízhűtésekkel (AiO).
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- CES 2026: olcsó, kompakt, többportos GaN töltőt kínál a Lenovo
- Okos Otthon / Smart Home
- Két generációval korábbi GeForce gyártása indulhat újra
- Eredeti játékok OFF topik
- Milyen egeret válasszak?
- BestBuy topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- 179 - 180 - 189 - 190 - Lenovo LOQ (15IRX9) - Intel Core i7-13650HX, RTX 4060
- Samsung Galaxy A05s 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Fene tudja melyik jön ki jobban, mondjuk neki csak 4 hőcsöve van. Olvastam tesztet, és az extreme 6 hőcsöve még ront is a helyzeten, mert túl közel vannak egymáshoz. A ritkább lamella meg pont a lassabb és kevesebb légszállítás mellett jobb. Hú de jól összeraktam a képet 

.
Rowon