Hirdetés
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Yettel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Magisk
- Milyen GPS-t vegyek?
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Amazfit Balance - ár-érték egyensúly
-
Mobilarena
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2024 <<<
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
Topikgazda
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék minden érdeklődő fórumozót megkérni, hogy hűtő választáshoz a Topik Összefoglaló elején lévő 6 pontos kérdéssorra igyekezzen minél pontosabb választ adni, hogy érdemben segíteni tudjunk.
A jelenlegi ár-érték arányban legjobbnak tartott hűtőkről az összefoglaló táblázatot árkategóriánkénti besorolásban itt találjátok: > > > Hűtő toplista. < < <
Egyéb, forgalomban még kapható és ajánlott hűtők: Aktív hűtők.
Forgalomban már nem kapható, leginkább használt piacon fellelhető hűtők: Kifutott hűtők.
Jó minőségű, ajánlott zsírok hűtő alá: Hővezető paszták.
A topikhoz nem, vagy csak részben kapcsolódó témák linkjei:
Hogyan javítsam a házam szellőzöttségét? - > Léghűtés topik
Ha nem szellőzik jól, akkor cseréljem? - > Milyen házat vegyek?
Kéne új venti! - > Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
Csak a hűtő marad? - > Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Többet szeretnék tudni a hővezető pasztákról! - > Hővezető paszták
Hogyan feszeljem alul a procim? - > Az adott tokozás saját topikja
Hogyan delideljek? - > Tuning kezdőknek
AiO-t tudtok ajánlani? - > Még mindig nem! Kompakt vízhűtés
Kérek mindenkit, hogy a topik szakmaiságát őrizzük meg, így a témába nem vágó hozzászólásokat inkább privátban, vagy az adott téma saját topikjában beszéljük meg.Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
Új hozzászólás Aktív témák
-
jerry311
nagyúr
-
jerry311
nagyúr
Políroznék...
Leginkább, hogy az évek során felkerült karcok, felületi sérülések eltűnjenek.
Honnan lenne érdemes indulni? (ami papírom van: 240-600-1000-1500-2000)
Lásd képEhh, nem ez az a topic, na mindegy már.
[ Szerkesztve ]
-
demmer123
őstag
Alpenföhn brocken 1éves hűtőt mennyiért tudnám eladni?
Gyári hibátlan ventilátorral.[ Szerkesztve ]
-
jim bcs
nagyúr
válasz Gabatt #65892 üzenetére
Ha jobbat veszel belőle akkor semennyivel, ugyanúgy csak szélzaj van terhelésen mint a 120-asoknál. Én biztos nem veszek többet 120-ast az hótziher, ha a venti egyszer lehal akkor veszek rá egy komolyat ami a NOISEBLOCKER Black Silent vagy BE QUIET! oszt kalap.
(#65893) Gabatt
hát igen nem kevés a különbség + én szeretem a gyorscsatlakozót mivel paszta cserénél könnyebb leszedni a hűtőt és nincs vele macera mint a csavaros megoldásnál, itt már a borda adott ami ráadásul nem sűrű lamellás így szépen átfújja a venti, így 10k-ból kapásból rendelhetsz mellé egy mégjobb 92-es ventit tartalékba de a gyári is bőven elég és megfelel egy pár évig, nálam Far Cry 4 alatt is csak szélzaj van[ Szerkesztve ]
Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
jim bcs
nagyúr
válasz Gabatt #65890 üzenetére
Annyi az gyári adat szerint is, itt egy teszt, szépen be kell hogy férjen max a ventit egy picit lentebb tolod.
A saját szubjektív véleményem szerint pedig én nem raknék ekkora hűtőt egy non-k cpu-ra, oda elég egy kisebb 92mm-es ventivel szerelt is mint pl. a -->
THERMALRIGHT TRUE Spirit 90M Rev.A
DEEPCOOL ICEEDGE 400 XT
DEEPCOOL GAMMAXX 200
DEEPCOOL ICEEDGE 400 FS[ Szerkesztve ]
Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
jim bcs
nagyúr
válasz Gabatt #65887 üzenetére
Akkor le is merülhet, ne tedd! Kellene a házad pontos típusa!
SCYTHE Ashura Shadow
SCYTHE Ashura
DEEPCOOL Lucifer V2mivel nem K-s a procid ezek is bőven megfelelnek és elegek-->
DEEPCOOL ICEEDGE 400 XT
BE QUIET! Shadow Rock Slim
SCYTHE Mugen MAX
ALPENFOEHN Brocken 2 ---> nagyon kemény és best buy
ALPENFOEHN Himalaya 2
THERMALRIGHT Macho120 Rev.A
THERMALRIGHT True Spirit 120i
BE QUIET! Pure Rock
RAIJINTEK Themis EvoBeárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
Gabatt
csendes tag
Sziasztok!
Nem sokára újítom meg a konfigom, és felmerült, hogy kompakt vízre váltok. Kérdés, hogy megéri-e kisebb kompaktra (CM Seidon 120V számomra még megfelelő áron van) áldozni. Vagy annyi pénzből (15k-ig) egy nagyon jó léghűtés?
Konfigom ilyen lesz:Asus H97M-Plus
i5 4590 vagy i5 4690 ( esetleg nem K-s i7 )
normás magas Kingmax 8GB
7850 Twin-X 2GB
XFX TS 450
Silverstone PS-07 WhiteSzóval a kérdésem, Ti mit ajánlotok max 15k-ig, ami csendes, jól hűt.
Köszönöm
-
Potzee
addikt
válasz PodMAN #65880 üzenetére
Én egy Alpenföhn Brocken 2 -t javaslok.
[link]A borda kb. 156-157 mm, a 140 mm-es venti középállásban túllóg rajta, de ha lehúzod, ahogy lentébb is látható, akkor befér a házadba.
Az elcsúsztatott torony felépítésnek köszönhetően a cooler elfér a magas hűtőbordás ramok mellett.
[ Szerkesztve ]
PICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
PodMAN
senior tag
válasz Potzee #65882 üzenetére
Igen, cpu kupaktól az oldallapig.
A felső táposság jelent valami hátrányt? Gondolnám, hogy a meleget az is kifelé viszi, így nem annyira gond, nem?
Elöl-hátul van benne két 12-es házventi ami átszellőzteti. A gyári intel ventit használom a cpu-n de már kezd hangja lenni. Terhelve játék alatt 62-65 foknál feljebb nem megy a cpu. Idle 33-35 fokos. A hőmérsékletek gondolom rendben vannak, csak a hangja kezd zavarni. Ezért keresnék valami totál csendest. -
titán
válasz imyourfriend #65877 üzenetére
Szinte mindegyikre felszerelhető még egy venti, hiszen általában szimmetrikusan a lemezek.
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
titán
válasz imyourfriend #65874 üzenetére
Általában az a tapasztalat, hogy a két venti által felkavart levegő összeveszik, és nagyobb ricsajt csap, mint szólóban. Persze ez függ a ventik típusától, a hűtő lemezeitől, és a szükséges fordulatoktól. Szóval még az is lehetséges, hogy pont nálad pont jó lesz. De ha dupla ventit szeretnél, akkor inkább dupla ventis kütyüt kellett volna venni, azokat úgy tervezték.
[ Szerkesztve ]
-
PodMAN
senior tag
Nincs tapasztalata valakinek, hogy CM Sileo 510 házba Scythe Ashura cooler befér-e?
Vagy ilyesmi slim ultrahalk cooler mi más létezik? Noctua u12S-t leszámítva ami nagyon baba volna csak nagyon drága.
I7-3770k procihoz kellene Corsair Vengeance bordás ramok mellé.[ Szerkesztve ]
-
Kassh
csendes tag
Valami más tipust tudtok ajánlani 10 körül amit nem eszik meg a procim reggelire?
Mehet 10 fölé is kicsitEzeket ajánlották mások:
Cooler Master Hyper 212 EVO
Cooler Master Hyper T4Ezek közül jó lenne valamelyik nekem?
[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz imyourfriend #65865 üzenetére
Két venti inkább hangosabb lesz, mint halkabb.
-
imyourfriend
őstag
Coolermaster evo 212-es CPU hűtést vettem i7-4790-hez, az lenne a kérdésem hogy ugye 1 ventilátorral vettem, de rá lehet akasztani noname ventit a másik oldalára/érdemes? 50 fok környékére szalad fel terhelés mellett a processzor, viszont megpróbálnám 2 ventivel hátha halkabb lenne és hatékonyabb a hűtés. Építő válaszokat köszönöm előre is. asrock h97 fatality lapom van hozzá, ha ez segít valamelyest.
-
titán
válasz schawo #65863 üzenetére
És a jó felhelyezés fontosságáról.
Először feltettem a hűtőt (gyári paszta), és minden hőmérsékletem 15 fokkal feljebb volt. A proci durván throttlingolt IBT alatt 85 fokon. Aggódtam, hogy kevés lesz ez a hűtő, pedig a tesztek nem ezt ígérték. Aztán öcsémnek (akinek szintén ugyanilyen procija és hűtője van) a Kotetsu nagyon jó hőmérsékleteket hozott (igaz neki csak 3,7-et megy a proci), kezdett gyanús lenni a dolog, hogy nálam nincs rendben valami. Otthon levettem a hűtőt, kipucoltam a pasztát, újrapasztáztam (továbbra is gyárival), de most figyeltem, hogy középre ne kerüljön paszta a kúpos hűtőtalp miatt, és rögtön nyertem 15 fokot. Nyugalmi állapot is 45-50 fok helyett csak 30-35.evDirect villanyautós töltőhálózat
-
titán
Scythe Kotetsu hűtő beszámoló:
Egy 6 magos 12 szálas Xeon X5650-et hűt, ami 1,3V-on 4,0GHz-re lett húzva, ez a normál használati mód.
A proci Intel Burn Test alatt lazán bekajál és elfűt 190W-ot: nyugalmi - terhelés csúcs = 200W, táp kisfeszültségű oldalán ebből veszteség (hatékonyság 85%) után kábé 170W + nyugalmi 20W = 190W. Ezt az értéket kell eldisszipálni a hűtőn. A hűtőventilátor max fordulata 1450 rpm.A hűtő burn test alatt 70 C fok környékén tartja a Xeont 1350-as ventifordulat mellett. Ilyenkor már számottevő hangja van a hűtőnek.
Kisebb, de még mindig nagyon kemény terhelés a Stockfish sakkmotor 12 szálon. Ekkor kb. 130-150W-ot nyel a proci. A hőmérsékletek az alsó 60-asokban, ventilátor 1200-on, még mindig hallható, de nem veszélyes.
Játék alatt a maghőmérsékletek 50 fok alatt, a prociátlag inkább 40 fok körül, venti 600 rpm-en (minimum), teljesen hangtalan. (Ha valaki nemi ismerné fel, a háttérben Elite Dangerous.)
Én elégedett vagyok, kevés hűtő bír el ilyen jól egy ekkora kazánnal, ismerős százezres 8 bár túlnyomásos olaj-alkohol folyadékhűtő csudája sem produkál ennél számottevően (egy két fok eltéréssel) jobb eredményeket egy ugyanilyen procin.
[ Szerkesztve ]
-
-
Potzee
addikt
Először mindenképp új CPU coolert vegyél!
Az a két push pin-nel rögzített gyári hűtő már veszélyezteti a működést! tehát, új cooler: pl. Raijintek Themis (7k) és a CPU újrapasztázása az elsődleges!
Az aprón is érdemes szétnézni, hasonló áron még jobb hűtőket lehet kifogni...
Aztán jöjjön egy új PC ház, amibe befér min. egy 160 mm magas cooler.PICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
Kassh
csendes tag
sziasztok!
Kicsit komplexebb kérdéssel fordulok hozzátok mint hogy milyen hűtőt vegyek.
Megpróbálom azért rövidre fogni a dolgot
Tehát a nekem egy kb 10 éves random házam van, amit még az első gépemhez kaptam és azóta azt használom. ilyesmire kell gondolni
Már elég régóta tervezem hogy lecserélem de valahogy mindig elmaradt. Az oldalai már rég eltűntek szóval egy kicsit talán egy kicsit jobban szellőzik mint egy másik ilyen gagyi házNa de a lényeg hogy jelenleg egy i7 860as procim van gyári hűtéssel, és eddig alapjáraton 50-60 fok között ingadozott, de sajnos az évek során (~4-5 éve van meg ez a proci) szép lassan letörtek a sok tisztitások alatt a pöckök a hűtőről amik odafogják az alaplaphoz és ma letört még egy igy már csak 2 ép a 4ből, bár most valahogy sikerült úgy ráraknom hogy rajtamaradt stabilan és nem mozgott kicsit sem de nem volt egyszerű ezt elérni. Pasztázva elég régen volt, ki van rajta száradva az egész cucc, ezt holnap elintézem, csak kell vennem pasztát mert pont nincs. Kérdésem az lenne hogy milyen inkább új hűtőt vegyek, vagy új házat, sajnos jelenleg kb 10 ezer forintot tudok rászánni és nem tudom hogy van-e értelme 5 ezer forintos házat meg hűtőt venni hogy kijöjjek a pénzből.
tl;dr: szar a gépházam, szar a procihűtőm, melyiket vegyek inkább?
alaplap: GIGABYTE P55-UD3L
CPU: Intel i7 860 -
jerry311
nagyúr
Intel Core i7 2600k LGA1155-re szeretnék csendes, (aránylag) könnyű, heatpipe és vízmentes hűtőt? Ötletek? (max 15k HUF)
Vagy ha nagy és nehéz, akkor valami csavarozhatót, az intel féle tüskés rögzítés tegnapig tartotta a Scythe Infinity-t.
Eddig sem bíztam ebben a rögzítési formában, ezentúl még annyira sem tudok mint eddig.
Szóval ha van ehhez valami értelmesebb örgzítés, akkor az is jöhet.Egyelőr felraktam a gyári intel-t, csak hát az nagyon visít terhelés mellett.
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz Smithy1986 #65848 üzenetére
Ööö..mi az, hogy szívó venti..? Az pusztán attól függ, hogy áll a bordán..mindig a "hátlapjuk" felé fújnak. Nyilván ha az egyiket azzal, a másikat pedig fronttal teszed a bordára, push-pull alakul ki ( -> = -> ). Ha így tennéd fel ( -> = <- ) összevissza menne az ájer. Ez meg (<- = -> ) értelmetlen..szívó hatásuk gyenge, még zárt, csak középen nyitott oldallal sem szellőzne át a borda. Push-pullba tedd, ha már ott a 2 venti
-
Smithy1986
tag
válasz Speed® #65841 üzenetére
Most néztem a lapátok dőlésszögét, és ez két szívó venti.
Ha a házban van megfelelő hűvös levegő, akkor jól működhet?Sajnos a kialakítása nekem nem azt feltételezi, hogy jó lenne, de a mérnökök csak ajánlják rá a két ventit, akkor lehet benne valami.
Egy hőkamerával megnézném szívesen hogy hogyan is működik két szívóval, és a szívó fújóval.
Oldalain a lamellák nyitottak, szóval van honnan behúzni a levegőt elvileg...Neked mi a véleményed?
--- Nil admirari | Semmin se csodálkozz {Horatius} ---
-
imroid
tag
Hát azt vágom hogy béna lenne de a proci hűtő alá az első slot-ba csak ilyen férne be
-
-
imroid
tag
válasz Potzee #65794 üzenetére
Következő kérdésem nem egészen ehez a topikhoz kapcsolódhat de én má csak meg kérdezem mert nem hagy nyugodni a dolog Szóval mivel ha be Quiet maradna hűtőnek akkor elvileg az A1 memória foglalatba csak normal vagy low profile memók mehetnének. na most teszem fel A1 foglalatba tennék egy ilyen memót :
[link]
B1 be pedig egy ilyet: [link] így akkor tökéletesen működnének Dual Channelben? Vagy a 2 memória nem csak külsőre különbözik? Mert ha tulajdonságaiban egyforma akkor szerintem így teljesen működhetnek dualban. Remélem nem beszélek túl nagy hülyeséget[ Szerkesztve ]
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz Smithy1986 #65840 üzenetére
Videót/egyebet nem néztem, csak feltételezem, hogy a slim venti lapátjai beleérnek a bordába. De ha van távtartó, ez nyilván nem él. Más kérdés, mekkora "szívóértéke" van egy ilyen ventinek, ha még távolság is van a borda és közte. De ezt majd kitapasztalod. Természetesen butaság egymással szemben járatni őket, tehát push-pull vagy semmi a választék.
-
Smithy1986
tag
válasz Speed® #65839 üzenetére
Mivel a videóban is, és a termék adatlapján is opcióként lehet kettő hűtőt rárakni, így arra gondoltam, hogy miért is ne.
De igen jó kérdés, mert a felszerelésnél úgy tűnik, hogy befúj mind a kettő, viszont én elsőként a push-pull-ra gondoltam. A fordított felrakás meg gumi távtartóval, amit elvileg kapok hozzá.
Szóval szerintem Y-PWM kábel, csak kössem át, hogy megváltozzon az irány, vagy azt nem is lehet?
Mert akkor mind a kettőt lehet normál oldalával felrakni.[ Szerkesztve ]
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz Smithy1986 #65838 üzenetére
Y-PWM kábel. Ha homemade módon akarod csinálni, közösítheted a szálakat a fordulatvisszajelzőn kívül, abból 1 menjen csak a csatira.
Egyébként hogy akarod használni a 2. ventit? Szívó módban érdekes lesz rögzíteni, ráadásul a haszna is megkérdőjelezhető..viszonylag ritkás bordázat, nem kifejezetten high performance, hogy push-pull kelljen neki
[ Szerkesztve ]
-
Smithy1986
tag
Sziasztok!
Vettem egy Raijintek EREBOSS CPU hűtőt, hozzá pedig egy plussz ventilátort (Raijintek Aeolus α) ami ugyan olyan mint a hűtőn lévő.
A kérdésem, hogy hogyan fűzzem össze őket, mert ugye így 2 db 4Pines PWM csatlakozóm van, egy foglalatra.
-
Potzee
addikt
120 mm-es ventivel Deepcool Gammaxx S40 (143mm), Thermalright True Spirit 120M (145mm) szerintem ezek beférnek, bár jó lenne tudni a házad pontos típusát! Vagy mérd meg a CPU tetejétől a ház oldallapjáig a távolságot!
Ha csak 175 mm széles a ház, akkor menj a biztosra és vegyél egy Raijintek Aidos-t.[link]PICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
Sifre
senior tag
Sziasztok!
Milyen hűtőt ajánlanátok egy Xeon E5450 procihoz? Az adatlapomon lévő konfigban lesz, 9x400-on tervezem járatni, ahhoz nem hiszem hogy sok fesz kellene. Kb. 10000Ft-nál nem szeretném ha többe kerülne.
CM Hyper 212 Evót néztem ki, de félek hogy nem fér be a házba. Van esetleg a Freezer 7 Pro körüli méretben ami elbír a procival?
Köszi!
-
do3om
addikt
válasz Potzee #65830 üzenetére
Nem is neked szólt én néztem annak
Gyönyörűséges lesz tuti:
[link]
(nem CT de hasonló méretű borda amúgy civetta)Na most ki fogja neked megmondani mekkora légszállítású ventit tegyél rá miközben a ventinek köze sincs a borda méretéhet.
Van valami képlet rá hogy mennyit fed le és akkor az eredeti légszállításból megkaphatjuk a valóban hasznosat ami a bordázatot éri és ezzel összevethető már a gyári?
Amugy szokás nagyobb ventit mókolni a bordára de hogy ebben bárkinek a segítségét kérni hogy na számolja már ki melyet kel venned ami még jó hááát.... Na meg itt most jelentős lesz a méretbeli eltérés, nem olyan mint gyári bordára (mármint amiket adnak a proci mellé) a amiken általában 7-es van 8-ast rakni.
Ja igen ha megvan a vinti minek kérdezni amit senki sem fog tudni csak Te azzal hogy ráteszed és megnézed, lehet teljesen jó lesz de ha nincs meg én nem adok tanácsot hogy milyen 12-est vegyél miközben fogalmam sincs mennyire lesz jó ahhoz képest mintha a gyárival megegyező 9-est vennél.
[ Szerkesztve ]
Ha érdekel valami szerelési anyag írj privátot. Eladó Schneider Mágneskapcsoló 18,5kW/38A
-
Potzee
addikt
válasz bobalazs #65829 üzenetére
Senki sem nézett hülyének!
Az EKL bordával teljesen megegyező hűtőbordája van az AC Freezer 7 Pro-nak. Az azon található PWM-es AC venti 900 – 2,200 RPM fordulatszám tartományon belül pörög, a levegőszállítási adatok: 45 CFM / 77 m³/h
tehát a Noiseblocker - a paramétereket tekintve - alatta marad, de ezek a kicsi különbségek csak max. terhelésen jönnek elő...az egy másik kérdés, hogy mennyiben befolyásolja a hűtési teljesítményt, hogy a 120-as venti által szállított levegő egy része nem a lamellák közé jut...
Lehetséges, hogy egy 92 mm-es ventivel (pl. AC F9 PWM - 43 CFM / 73.1 m³/h (1,800 RPM) jobban járnál. Talán a bordára történő felszerelés is könnyebb lenne...
Persze, ha már megvan a Noiseblocker, akkor azt kell hadra fogni.PICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
mmili
tag
Sziasztok.
Egy nem éppen mai Athlon x2 Black Edition 7750 procira milyen hűtőt javasoltok? Nézegettem 1700 körül Zalman CNPS80F Ultra Quiet-et, Arctic Alpine 64 Pro Rev 2 (AMD) -t 2500-ért, kb hasonló ár a Spire Sigor IV SP543S1 2000RPM (Intel, AMD) is. Az a helyzet, hogy a házamon van egy kivezető (kép), ami miatt a nem fekvőben gondolkodom (bár leszerelhető). Ezek elegek lehetnek rá? Komolyabbat ajánlanátok? Ill. hőpasztában? pl egy nagyáruházban a Revoltec Nano 6g 1500 Ft. Az megfelelő?
[ Szerkesztve ]
-
bobalazs
nagyúr
Ez a EKL processzor hűtőm van jelenleg, a ventillátor része viszont hangos, kezd bedögleni. Nem akarok pénzt rákölteni a cserére, így Noiseblocker ventit erőszakolnék rá. Kérdésem az lenne, elég lenne neki ez a Noiseblocker ventillátor?
-
HollyBoni
veterán
Sziasztok!
Ha valakinek van egy felesleges gyári Intel 1366-os hűtője otthon és BP-en lakik keressen meg privátban, kéne egy. Még pénzt is adnék érte.
-
eventus
veterán
válasz sunci_02 #65807 üzenetére
Nagyját elsőként leszeded zsepivel. Majd gyógyszertári alkohol, netán aceton mentes körömlakk lemosó. Aztán a fogkrém, éppen egy pici, ... Hihetetlen mi mindent leszedett még. Majd egy kicsit vizes zsepivel letörlöd, aztán szárazra.
BlackBerry R.I.P. - Sony Xperia 1 V, Sony RX10 IV, Withings ScanWatch
-
windlord
őstag
Egy Alpenföhn Brocken alatt elférhet egy ilyen memória?
Gyári leírás alapján a magassága a ramnak ~54mm -
Scholes9
nagyúr
Üdv. Öcsém régi Athlon x2 6000-es procijára kellene egy csendes, olcsó hűtő, mert a gyári AMD hűtőtől szegényke megbolondul Köszi
PS5 Pro + PS VR2 <-> XSX <-> 65” S90C
-
feldeci
tag
válasz FullGas #65811 üzenetére
Youtube-on egy rakás video van azon kívül még több teszt meg leírás.. a saját (és mások) tapasztalatai alapján a szétkenős nem túl jó. Vagy a csík, vagy a pötty a közepére ami mostanában divat, az Arctic Silver oldalán van egy leírás a saját pasztáikhoz. Szerintem ízlés kérdése, mivel nekem épp AS5 volt a fiókban úgy csináltam, ahogy ők javasolták.
Nekem van egy tonna szavasbőr kendőm, szemüveghez, telefonhoz, notebookhoz, tablethez, minden vacakhoz adnak, az egyiket kineveztem erre a célra. A papír után maradnak szöszök, etc.. bár én sem hinném, hogy ez 0,01C-nál többet számítana
-
zsolti_20
senior tag
Sziasztok! Milyen hűtő ajánlatos egy FX-8120-ra ha picit tuningolni szeretnék rajta? 4-4.5Ghz környéke lenne a cél.
-
FullGas
aktív tag
A proci hűtő felrakásánál a pasztát hogy érdemes a kupakra felvinni? Én eddig megpróbáltam vékonyan egyenletesen elteríteni, viszont egy csomó videón látom hogy csak nyomnak valamennyit a közepére és rá teszik. Hogy érdemes?
-
do3om
addikt
válasz Potzee #65809 üzenetére
Nem rossz de én VC papírral szoktam. Mekkora sarlatán vagyok hogy nem rohanok a szemüveges boltba szarvasbőr szemüvegtörlőért, szörnyű, csaoda hogy működik a gép. Páran úgy túlparázzák hogy szörnyű, amúgy a koszos zokni is jó mert az úgy is megy utána a mosásba, szóval nem feleslegesen koszolod be.
Ha érdekel valami szerelési anyag írj privátot. Eladó Schneider Mágneskapcsoló 18,5kW/38A
-
Potzee
addikt
válasz sunci_02 #65807 üzenetére
Papírtörlő és az otthon fellelhető legolcsóbb arcszesz...nálam ez megy, semmi cicoma.
Proci aljára, lábakra (ha van neki) vigyázni! Célszerű egy darab polifoam szivacsra rátenni vagy óvatosan, benne a hagyva az alaplapban is megoldható a tisztítás.PICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
enyan
tag
Most hogy írod elég hüylén hangzik, de ez lenne a lényeg. Sajna csak a hűtő magasságát néztem amikor az FX70-et vettem és nem is törődtem a szlesség/hosszúság kérdéssel. Egyébként igen, a 140-es hosszúság takarja ki az m2-es rögzítőcsavart, a 110-es szélesség pedig az első memória foglalatot. Ezen szeretnék változtatni. Az FX70-es teljesen új (nem volt még felszerelve), szerintem nem lenne gond elpasszolni, ezért gondoltam a cserére. Csak még nem tudom mire.
-
do3om
addikt
Most nem igen értem.
Van egy passzív hűtésed, de az neked nem jó mert nagy ezért vennél megint egy nagyot (a felsoroltak azok) amikhez van venti amit leszednél hogy megkapd a passzív bordát miközben most pont az van.Vagy a 140-es szélessége ló bele a pci-e slotba?
-
enyan
tag
Sziasztok!
Gépet szeretnék összerakni, amihez eddig csak egy zalman fx70-es hűtő van meg, de úgy néz ki, hogy a méretei egy picit nagyok lesznek. MicroATX-es házat tervezek és ennél a hűtőnél sajna sem a m2-es csavarhoz, sem az első memóriafoglalathoz nem lehet hozzáférni a hűtő leszerelése nélkül. Szóval kéne, valami kisebb megoldás. Elolvastam az utolsó néhány hozzászólást, hogy legalább 1-2 ajánlott gyártót elcsípjek. Szóval az lenne a kérdés, hogy érdemes-e venti nélkül bepróbálni egy nagyobb hűtőt, amit egyébként ventivel árulnak?
Ilyenekre gondoltam:
TR Macho120
Scythe Mugen 4
Alpenföhn Matterhorn Pure
Egyébként 65w-os procira kellene valami halk (néma?) megoldás úgy hogy mondjuk egy Asus H97m-plus microATX-es alaplap hozzáférhető és szerelhető maradjon. A magasság olyan 160 mm max, a rögzítésben pedig mindenképp ezt a keresztpántos megoldást eröltetném.Remélem érthető voltam, előre is köszi!
-
feldeci
tag
válasz soony000 #65790 üzenetére
Múlt héten vettem egy Themist, Potzee tanácsára. Arra figyelj oda, hogy a hozzáadott paszta vagy nem olyan jó minőségű vagy túl sokat is raktam (abból a pici zacskóból baromi nehéz adagolni), de felszerelés után 28-30C idle volt (ami azért nem rossz).
Viszont éreztem, hogy túl sok volt elsőre a pasztából, volt is itthon Arctic Silver 5 (az hogy miért nem élből azzal kezdtem saját magamnak is rejtély), úgyh újrapasztáztam az oldalukon lévő 'vertical line' technikával és 25-26C idle (egy 20+ fokos szobában!). Szóval
-
eventus
veterán
Ez elég jól szerepel, olcsó, jól is néz ki: be quiet! Pure Rock Teszt: [link] Ár: (ipon) 10.793,-
BlackBerry R.I.P. - Sony Xperia 1 V, Sony RX10 IV, Withings ScanWatch
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt Nehézfém: Montech Metal DT24 Base hűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt IceGiant ProSiphon Elite: jéghideg szódával
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- Autós topik
- Megérkezett a Android 15 és a HyperOS 2-! (EEA Stable ROM)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Digitális Állampolgárság Program
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Tesla topik
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest