- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- LTE frekvenciák
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Magisk
-
Mobilarena
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2025 <<<
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
Új hozzászólás Aktív témák
-
Speed®
titán
válasz
schawo #72428 üzenetére
Nekem megjött a visszaigazolás, szóval úgy tűnik meglesz, péntekre ideér.
Azóta visszaállt a B2 ára, a Himalaya pedig elfogyott státusz, Eco maradt..
Az árgrafikonról előbbi kettőnél eltüntették a "tüskét", ez azért érdekesAzóta offolták..szállítási értesítő mellett mondjuk ez kevésbbé szerencsés.
-
-
FF23
senior tag
válasz
schawo #67085 üzenetére
Középre egy nagyobb rízsszemnyi paszta és a hűtőt lehetőleg mozgatás nélkül rögzíteni. Nem kell ezt ennyire túlspirázni.
Hogy mindenhova a megfelelő mennyiség jusson, közben a levegőt minél jobban kiszorítva, azt a leghatásosabban belülről kifelé lehet elérni. Visszafelé, a felület széléről több irányból befelé terjedve nem működik, főleg ezek a sűrű paszták körbezárhatják a levegőt és buborékok, zárványok keletkezhetnek.
Forgatni a procin meg azért nem érdemes, mert kiszorulhat olyan helyről a paszta, ahol amúgy a megfelelő mennyiség van és a visszamozdulatnál már nem pótlódik, mert nincs.Persze ez mind csak szerintem
-
mekker
őstag
válasz
schawo #67020 üzenetére
Pedig én eddig ezt tapasztaltam. Legyen szó 60 wattos, vagy egy 2-250 wattos kariról, általában kisebb hűtéseket pakolnak rájuk.
Pl. AF Brocken 1 + venti: 1062g , AF Peter 1 550g - ezek nem mai darabok (meg nem is a legkönnyebbek), de ha újabb generációkat nézünk, az arány hasonló. És ugye az egyiket max. 100-150W-os procikra, a másikat meg akár 250-300W csúcsfogyasztást is produkáló kártyára szánják (ha a szélsőségeket nézzük).
Nem ligazán áttam eddig VGA-ra procihűtőt teszteket, de szemmel láthatóan kisebbek a VGA-hűtések azonos TDP-n. Ami talán még szempont, hogy előnyösebb az elrendezésük, meg kicsit magasabb hőmérsékleten is futhatnak, de ezen kívül nem tudok más okot. -
Potzee
addikt
válasz
schawo #66311 üzenetére
"..az a Phanteks egy vicc, felét se éri, mint amennyiért adják."
Biztos, hogy egy coolerről beszélünk? A PH-TC14PE hűtőre gondolsz?
(#66309) _drk
Ha házadba befér egy akkora cooler is, amelyiken 120 mm-es vagy 140 mm-es venti van, akkor én a helyedben nem vennék kisebbet! Halkabb és hatékonyabban hűt egy pl. Raijintek Themis mint pl. egy TX3.
(ezek kb. egy árban is vannak)
Intel foglalatra 4 féle irányba fordítva is fel tudod tenni a hűtőt, célszerű úgy felszerelni, hogy a venti a ház hátulja vagy teteje irányába fújjon, ne fentről lefelé a VGA kártyára. -
demmer123
őstag
válasz
schawo #66308 üzenetére
Azért olyan nagyon hangos ne legyen.Jó szellőző házba lesz thermaltake g42.Azért néztem a vízhűtést mert az nem foglal annyi helyet.Csak az a kérdés melyik hűt jobban?Azt olvastam a vízről sok a hibalehetősége a légnél nincs ilyen gond.A kettő között szeretnék választani
-
Dani_kp
addikt
válasz
schawo #66087 üzenetére
Köszönöm. Akkor az ~1,3V-os 5800k-t játékok alatt, olyan ~50°C környékén tudná tartani nálam is. Ugye?
Mert gondolom nem a magok/szálak száma számít, hanem, hogy menyi feszt kér a proci.10k.ért elég best buy ez a Scythe Kotetsu. Kár, hogy HA-n nincs használtan 5-7k.ért
.
Bár ebben az árkategóriában versenyképes tud maradni a legtöbb Alpenföhn hűtő is. Maximum zajszintben lehet eltérés. -
Dani_kp
addikt
válasz
schawo #66073 üzenetére
Esetleg a saját tapasztalatodat is leírnád a Scythe Kotetsu-val kapcsolatban? Nekem is megfogta a fantáziámat, kíváncsi vagyok mit kezdene az A10-5800k procimmal.
Valóban nagyon jó tesztoldal, de sajnálom, hogy Alpenföhn hűtők nincsenek még a tesztekben.
Nekem annak idején egy Brocken-em volt és nagyon megvoltam vele elégedve, HA-n vettem 5k.ért venti nélkül, ugyanis az volt nekem egy kazallal. -
-
Pickit3
aktív tag
válasz
schawo #65949 üzenetére
Kivéve ha nem egy szoba radiátorra kötöd rá a vízhűtést és akkor megvan a fűtés is
Mellesleg le tudja hűteni a víz is, ezért van léhűtés helyett vízhűtés a kocsiban. Szerintem ezeket a számítógépes vízhűtés ezt nagyon alul tervezik. Vagy úgy oldanám meg hogy mindent vizeznék és a gép oldala meg pl egy lada hűtő lenne ami fel van szerelve 4x12cm ventivel. Úgy már van értelme. -
válasz
schawo #65949 üzenetére
Nekem jo a kompakt.
Volt mar nagy procival is, most meg egy kisebbel megy, kapott egy halk ventit, es halkabb barminel, na jo a passziv toronynal nem
Asetek LCLC, volt belole 60-80db-om, azota se. 1-et meghagytam.
Kollega i5-2500k-val 4,2-on hasznalja 0-24-be, hibatlanul megy.
Extrem tuninghoz nem jo, de sokaknak eleg. Amennyibe fajt, annyiert meg foleg
-
jerry311
nagyúr
-
válasz
schawo #65863 üzenetére
És a jó felhelyezés fontosságáról.
Először feltettem a hűtőt (gyári paszta), és minden hőmérsékletem 15 fokkal feljebb volt. A proci durván throttlingolt IBT alatt 85 fokon. Aggódtam, hogy kevés lesz ez a hűtő, pedig a tesztek nem ezt ígérték. Aztán öcsémnek (akinek szintén ugyanilyen procija és hűtője van) a Kotetsu nagyon jó hőmérsékleteket hozott (igaz neki csak 3,7-et megy a proci), kezdett gyanús lenni a dolog, hogy nálam nincs rendben valami. Otthon levettem a hűtőt, kipucoltam a pasztát, újrapasztáztam (továbbra is gyárival), de most figyeltem, hogy középre ne kerüljön paszta a kúpos hűtőtalp miatt, és rögtön nyertem 15 fokot. Nyugalmi állapot is 45-50 fok helyett csak 30-35. -
fasirTTT
őstag
válasz
schawo #65623 üzenetére
Nyilván nem komolyan mondtam...
Akk úgymondom, hogy keresek 1155 foglalatba olyan hűtőrendszert ami elég halk, a gyárinál jóval halkabb.
Nézegettem még régen teszteket, de azt az oldalt már nem találom. 10k a max ami szánok rá
A gépembe jelenleg a hd6970 ref hűtéses ami elég hangos, és jelenleg a gyári i7 hűtése nem zavaró, de heteken belűl váltok karit ami nem ref hűtéses
-
Krokymen
csendes tag
válasz
schawo #16155 üzenetére
Lehet Hogy jó a Hyper 212+ hűtő.
De azt kifelejtettem az elősző hsz.-ból, hogy én "felfelé néző" ventiset szeretnék, mert nekem van a ház oldalában egy műanyag cső (a ház egy gigabyte gz-x2-es).
És szeretném kihasználni ezt a lehetőségét, mert tapasztalatom szerint nagyon sokat jelent az, hogy kintről szívja a 20-25 fokos levegőt, és nem pedig a benti 38 fokosat fújja. -
S*Tom*
aktív tag
válasz
schawo #16008 üzenetére
De tényleg nem értem, hogy jukadtál ki a porfestéshez és, hogy jön ebbe a topikba a porfestés?
Ha ennyire képben vagy és téged ennyire érdekel a téma tőlem szétoffolhatjuk a topikot vele, de inkább NE, nem szívesen vitatkoznék ezen. Csináltunk megint pár teljesen felesleges heszt, részemről sincs harag! -
S*Tom*
aktív tag
válasz
schawo #16006 üzenetére
Valahol olvastam, hogy ez valami speciális direkt erre kitalált hővezetős bevonat rajta, gondolom nem sima porfesték. Senki nem állította azt, hogy porfesték van rajta, miután ismét utánanéztem kiderült, hogy nikkel.
Remélem tudod értelmezni azt, amit írok és nem csak vissza irkálsz!
Egyébként van sokféle kiváló hővezető képességű fémalapú porfesték, ne ringasd magad abba, hogy mind szigetel. -
Henk
veterán
válasz
schawo #14733 üzenetére
Nagyon alapos jellemzés, de ez még csak a 1283.
Én is ilyet akartam anno, de akkor pont nem lehetett kapni semmilyen Xigmatek terméket az országban, ismeretlen okok miatt. Ekkor jött a mentőöv az S1284, ugyanaz csak 4hp-al. Itt viszont lehetett hallani arról a problémáról, hogy a hp-ok között túl nagy a hézag és a 2 szélső nem fekszik fel rendesen a procira, így gyengébb a teljesítménye mint a 3 csövesnek. Ekkor adtak ki belőle javított verziókat mint S1284C meg S1284EE, itt már nem is tudtam melyik miben különbözik a másiktól. Aztán sikerült beszereznem egy üzletből az utolsó darab Achilles-t az utolsó crossbow-al együtt. Ez ugyan semmi betű jelöléssel nem volt ellátva, de ez egy javított verzió volt itt már a hp-ok közelebb kerültek egymáshoz, így nagyobb felületen érintkezve a procival. Ráadásul egy nem egy széria hűtő volt, csak egy javított verzió és a bolt is azért kapta, hogy fotózzák valami cikkhez meg hasonlítgassák össze a többivel. Felhívtam őket és azt mondta a srác nincs már Xigma hűtőjük és nem is tudják, hogy mikor lesz újra ha lesz, de ha gondolom van ez a teszt példány, ezt megvehetem ha kell. Így történt aztán, hogy Achilles-em lett amivel nagyon elégedett is voltam egészen addig míg platform váltás nem lett és mivel sehol nem tudtam 1366-os lefogatót szerezni az Achilles-hez kénytelen voltam cserélni. -
Michi
tag
válasz
schawo #14670 üzenetére
Köszönöm a válaszokat
Igazából 2 fajta pasztával is kipróbáltam, mind2ővel ez volt a helyzet... Feszültség az nálam 1.425 volt, terhelés alatt, amúgy a CnQ ugye kevesebbre állítja mind az órajelet, mind a feszültséget...
Rögzítés pedig, mivel ez AM3-as így a Freezer talpára kell rácsavarozni a 3 lyukú rögzítőt és így megy a CPU foglalatra, de szereltem már eleget, így evvel sem lehet gond... Szal picit fájó pont volt nálam ez a hűtő, és hiába forgatom, nézegetem,se a rögzítéssel, se a pasztával nincs gond, egyszerűen ennyit tud ezekszerint :S
-
Henk
veterán
válasz
schawo #14505 üzenetére
Azért nézd már meg a Vendetta-t, hogy milyen kaliberű egy hűtő. Amúgy a Vendetta stock cooler, low 53 fok, 45dBA. A Mugen2 NCB, low 55,5 fok és 39,7dBA. (5dBA különbség) A TRUE ugyanezzel a ventivel teljesen ugyanezeket az értékeket produkálja. A hyper 212+ ugyanezzel a ventivel 55 fokot produkál. Elveri mindkettőt.
Nem ismerem a szellőzés többi részletét, de még nem láttam eddig olyan tesztet ahol azonos ventivel a 212+ elverné a Mugen2-t meg a TRUE-t is.Cadal: Ha 2 ventit teszel rá akkor bőven elég lesz rá a 2db AC. Azt írja az Arctic, hogy ezekből a ventikből 5db köthető össze gond nélkül. Én egy ideig használtam úgy őket, hogy 4db volt összekötve és a cpu fan-ról voltak vezérelve, nem volt vele semmi gond.
-
old gray
addikt
válasz
schawo #14385 üzenetére
Vertikális irányba felapplikálva 85W-ig passzívan is elegendő. Ha nagyon jó a házad szellőzése akkor megkockáztatnám, hogy még tovább is elegendő.
Nekem a 95W-os TDP-vel rendelkező Phenom II X3 720BE procit 3,6GHz-n (1,3V) elbírta passzívan illetve az E6850-em is 3733MHz-n 1,35V-al max. 65fokos volt.
A Phenom II-vel így nézett ki, csak még a hátsó házventi nem volt beszerelve: [link]
MOD:
Érdekes ez a chart, ismét egy teszt ami bizonyítja, hogy a prolimatech tulajokoknak nincs miért örülniük, pl. a 7xxx Ft-os Xigmatek S1283 1 fokkal van lemaradva..
Na persze a Prolimatech minőségi (ami engem személy szerint kurvára nem érdekel...hűtsön és ez a lényeg), tiszta transformers-style, hülyegyerekek tuti megveszik mert széép meg csillog.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja, hogy a fórumozóknak segítséget nyújtson processzor léghűtések kiválasztásához. Kérdezés előtt kérlek töltsétek ki az összefoglalóban szereplő 6 pontos kérdéssort, amivel az ajánlást segíteni tudjátok. Ebben a topikban nem foglalkozunk kompakt vízhűtésekkel (AiO).
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- Formula-1
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Norvégia átmenetileg betiltja az áramigényes kriptobányászatot
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Milyen légkondit a lakásba?
- Linux kezdőknek
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Path of Exile (ARPG)
- Milyen alaplapot vegyek?
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- Bomba ár! Dell Latitude 5430 - i7-1255U I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I NBD Garancia!
- Csere-Beszámítás! AMD Számítógép PC Játékra! R5 5500 / RX 5700XT / 32GB DDR4 / 256SSD+1TB HDD
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256 GB / 88% akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
- Thinkpad X230 legenda: i7 CPU, IPS kijelző, 12 GB, dupla SSD, magyar villbill, webcam, fingerprint
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest