- Azonnali mobilos kérdések órája
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- iGO Primo
- Google Pixel topik
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
- Rekord vékony lesz a Z Flip7 is
- Apróbb óra érkezik a OnePlustól
-
Mobilarena
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2025 <<<
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Televan74
nagyúr
Szerintem nem nagyon.Saját megoldás, lehet csak a gyártó kap megrendelésre.Vigyázz rá és csak akkor szedd le a hátulját,ha eladod a hűtőt. De anélkül is fel lehet tenni,csak ellent kell tartani a másik oldalt és úgy egy kicsit nehezebb.
Én a RX580 Nitrohoz kerestem csavarokat mert csálén állt a kártyán a burkolat.A gyárba valaki rossz csavarokat tett rá,vagy csak nem megfelelő helyre csavarozta a megfelelő hosszúságúakat.A vége az lett hogy rendeltem egy külön piros burkolatot hozzá,mert csavart nem lehetett találni.
(#81230) Bici Ezt jól tetted. Könnyen lehet hogy ez a megoldás.
-
Speed®
titán
Az egyik legjobban sikerült darab AM4re. Halk, azzal a procival bőven jó lenne. Inkább azon van a hangsúly, hogy felesleges az RTre kiadni annyit, nem jobb annyival, kivéve, ha kifejezetten passzív üzemről van szó. Egyébként meg ekkora difivel válthatna R7re is ennyi erővel, ami OC nélkül is gyorsabb lenne, mint a mostani. Hamar el lehet menni rossz irányba a hűtés/OC költségekkel
-
Speed®
titán
Nem rossz az Ereboss, azt a procit vidáman lehűti passzívan akár. Viszont nyilván ennek feltétele a jól szellőző ház, amivel végülis elvész a passzivitás lényege, ezért szoktuk azt ajánlani, hogy ne féljen senki a ventivel szerelt jobb daraboktól, semmi hangjuk leszabályozva. De ha tetszik, nyugodtan veheted, amennyiben elfér és AM4 ready persze.
-
-
alfiboy
aktív tag
Talán az
[Alpenföhn Godthard]
Varázslónál kapható használtan is ~12k. -
Potzee
addikt
pl. Thermalright Macho 90, be quiet! Shadow Rock Topflow SR1, Deepcool Fiend Shark
Talán egy jobb 92 mm-es ventis cooler is megbírkózik egy tuningmentes 125W-os procival, pl. EKL Cold Tower, CM Hyper TX3, Xigmatek Loki II, Alpenföhn Sella. -
jocomen
aktív tag
Most megnéztem saját volt 775-ösömet:
Még a kezedben a hűtő,
- a feketéket kihúzott állapotban elforgatod jobbra,
- majd a fehéreket benyomod az alaplapba, míg a kis bütyök átugrik a furaton, azután
- a feketéket betolod míg pattan egyetOldáshoz:
- feketéket balra kell forgatni 90°-ot és kihúzni, ezután
- a fehérek is kipattinthatók a furatokból.Fehérek azért nem tudnak elfordulni, mert hűtő talplemezén a furatok szögletesek, és a fehérek szára is az. Ez a talp akadályozza meg, h elfordulhassanak.
-
korcsi
veterán
Beforgatod a fekete a pöcköket kihúzott állapotban a rajta szereplő nyillal ellentétes irányba, elhelyezed az alaplapon a fehér részt a pereméig rányomod a lapra és belenyomod a fekete részt, benyomott állapotban nem kell forgatni, az az oldáshoz kell.
Mondjuk a fehér résznek nem kellene forognia, erről viszont eszembe jutott egy vicc:
"Rendőrök intelligenciáját mérték azzal a feladattal, hogy különböző alakú - négyszög, háromszög, kör - nyílásokba kellett a megfelelő formákat helyezni. Mindenki sikeresen teljesítette. A vizsgálat eredménye: a résztvevők 10%-a nagyon okos, a többi 90% viszont nagyon erős."
-
Potzee
addikt
A Zalman CNPS12X kiváló teljesítményű cooler...viszont egy esetleges venti probléma esetén nagyon macerás a cseréje. Ez a többi Zalman-ra is igaz...
Az Enermax és a Cooler Master GeminII SF524 felejtős
Noctua NH-C12P SE14 szintén jó kis topflow de az ára szerintem túl sok...egy Be Quiet! Shadow Rock Topflow SR1 ár/érték arányban jobb -
bombibmw
veterán
Szerintem vegyél egy új házat és lehetőleg olyat,amibe kényed-kedved szerint beletehetsz bármit,beleértve a procihűtőt is.
Ilyen méretben nincs nagyon sok választási lehetőség,talán még a Deepcool Gammaxx S40 jó lehet.
Potzee kollégánál elérhető igen jó áron. -
and1ao
őstag
Nem is ajánlás volt csak szemléltetés a Prolimatech-re.
Ram biztos elfér alatta vagyis nem is alatta hanem mellette inkább.
Majd a srácok dobnak 1-2 topflow hűtőt és levon a gond én nem vagyok bennük jártas.Egyébként azért ez így szerintem nem túl jó a jövő-re hogy 2 sarkalatos ponton megkötöd a saját kezed magas ram és alul méretezett ház, Én inkább vennék egy Asgard Pro/Zalman z9/Bitfenix Shinobi házat pl és tennék bele egy Scythe Asurat.
(#51765) Bici.: Miért szeretnél annyira memoriát hűteni nem értem nekem LP HyperX-eim vannak de még csak lagyosnak sem mondanám őket.
-
vjozsef
senior tag
Szerintem akkor ilyesmi kellhet neked: Be quiet! Shadow Rock TopFlow SR1, CPU hűtő
-
Apollo_21
addikt
Aprón...nagyon-nagyon ritkán kilehet fogni 1-1példányt
De ilyen 15környékén..vagy afelett...
Tehát..oké magamellen beszélek..mert én speciel sajnálom h ez a márka itt még nem elterjedt és sokat ajánlott
De ha ilyen kategóriában gondolkozol..akkor K2, Nohtua NH-D14.
Ha alatta akkor, Prolimatech Panther, Trues spirit 120, MAtternhorn Pure, Ninja 3, Mugen 4, Macho 120.
Ezekkel nemigazán lehet melléfogni..és úgymondd olcsók is..legalábbis a Genesis-hez képest..ésakkor még vedd alapul h akkor csak magát a nikkel bordázatot kapod..círka 20on ért... -
Apollo_21
addikt
Az egy k..jó hűtés.-!! Volt szerencsém használni 1évig
Bár a 2..és 3ventis felállásnál nemnagyon volt különbség...én az álló részre a 2ventit a házból kifele fújó űzembe használtam hasznos
Másik értelem szerüen a ramokra tolta a hidegetBár sima alap vagy kis tuning esetén nemfogod észrevenni hogy sokkal de sokkal jobb volna mint a 10-en 1-2ezres társai..énis azért váltam meg tőle..mert inkább extrém tuningnál jön ki az ereje.
-
vjozsef
senior tag
Dehogynem, de ugye itt megint elojon ki miben hisz vallashaboru!
Lehetseges megoldasok, ezek alatt tuti elfernek a ramjaid is.
Be quiet! Shadow Rock TopFlow SR1, CPU hűtő
-
SRII
őstag
értem.
Cooler Master Hyper TX3 EVO RR-TX3E-22PK-R1 /5 867 Ft
Cooler Master Hyper T4 (RR-T4-18PK-R1) /7 164 Ft
Cooler Master Hyper TX3 RR-910-HTX3-GP /7 802 Ft
Cooler Master Hyper 212 EVO RR-212E-16PK-R1 /7 925 Ft
XIGMATEK Loki 7 518 Ft
Ezek közül válogathatsz, szerintem egyikkel sem fog mellé, természetesen itt is él a törvény, ha többet fizetsz többet kapsz!(nem nagy különbségekre gondolok, de a két utolsó versenyzővel biztos meg leszel elégedve,)
Megnézni gyártói oldalt hogy kompatibilis e az FM2-vel utána
- meg kell nézni ,hogy a házadba mekkora hűtő fér el
- és a ramok milyen magasak, hátha útban lesznek. -
SRII
őstag
használt is játszik?
de nem is kell nézd csak [link]ezzel nem lősz mellé, kordában tartja a kicsikét..gondod nem lesz rá abban biztos vagyok. utána kell érdeklődni hogy fm2 re kompatibilis e!!! -
SRII
őstag
szia, szerintem ha nincs tuning akkor ki fogja bírni simán, ha pedig hangosnak találod akkor pedig ráérsz cserélni addig kihúzza HA tényleg hangos, a hűtőn lévő paszta mely ezüst színű az így néz ki...[link]látható a réz felületen egy vékony réted, el sem lehet téveszteni..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja, hogy a fórumozóknak segítséget nyújtson processzor léghűtések kiválasztásához. Kérdezés előtt kérlek töltsétek ki az összefoglalóban szereplő 6 pontos kérdéssort, amivel az ajánlást segíteni tudjátok. Ebben a topikban nem foglalkozunk kompakt vízhűtésekkel (AiO).
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Spórolós topik
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Formula-1
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- BestBuy topik
- Diablo IV
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 . 128GB , Kártyafüggetlen , 100% akku
- Robbanj a jövőbe egy új Ryzen 7 5800X-szel! Kamatmentes rèszletre is!!
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged