Hirdetés
-
Mobilarena
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk) 
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2026 <<< 
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
Új hozzászólás Aktív témák
-
tailor74
addikt
Sziasztok!
Itx laphoz, magas bordás ramok-hoz, thermaltake core v1 házhoz milyen cpu hűtőt tudtok ajánlani?
A ház oldalán 140mm-ben maximalizálja a hűtő magasságát...
Ha lehet fekvő kivitelű érdekelne, én néztem ezt a thermalright-ot , de nem vagyok benne biztos, hogy elfér...Leginkább talán ha a hőcsövek alul a vga felől vannak....Az anyagi keret max. 15k, a gép több része: i5 4670, gtx970 mini, 1 ssd, 1hdd, a ramok corsair venegeance-ok, giga Z97N lap..
Szóval véleményeket, tippeket, tanácsot kérnék tőletek, köszönöm...

-
Vekko
aktív tag
Üdv!
Ez a Thermalright Macho120 verzió még mindig az ajánlott cpu hütők közé tartozik? Vagy válasszam a Hyper 212 EVO-t?
-
04ahgy
nagyúr
Csak új, garis hűtő játszik. A bolt adott, mást is fog rendelni, így a kiszállítás nem pluszban jön rá egy hűtőre (vidéki a srác). Nem engedem, hogy AMD-s laphoz olyan hűtőt vásároljon, ami a VRM-et nem látja el levegőárammal, azért a top-down blow kritérium (ezt meg én állítottam fel).
HGyu
-
TheJoeker
tag
Köszi!
A házba elvileg max 158mm-es hűtők férnek be, a matterhorn pedig pont annyi, szóval remélem rendben lesz.... Ha a maximumnál jelzik, hogy az még befér, akkor gondolom 1-2mm még csak van ott...
A Brocken 2 nekem "túl nagy" mérete se férne be ha jól látom, meg nem szeretném egy közel 1kg-os hűtővel nyüstölni a lapot...... Tudom, fizika, nagyobb hőleadó felület.
De remélem ez a Matterhorn se rossz, külsőre is jobban tetszik....
Igazából szeretnék még némi megerősítést, hogy a későbbiekben egy kis OCval is tudná-e relatíve alacsony hőfokon tartani a CPU-t. (Kíméletes használatra szánom, minél tovább rendben működjön)
-
do3om
addikt
válasz
04ahgy
üzenetére
Mindenképp fekvő kel neki?
Nem tudom mennyire tud fűteni az a proci mert elég gyengus de 125W van rá megadva.
Bár a venti max 1400-at forog az fullon is töredék hangerő a gyárihoz képest szóval csak halkabb lehet.Már erősen fogy de még van pár használt hűtő merlinnél is jó árban:
[link]
Pl: Alpenföhn Matterhorn Pure, Alpenföhn Nordwand Rev.B -ez is egész jó ha az árát nézzük, Alpenföhn Sella, K2.
Ezek is egész jók, és megérik az árukat, meg ami még van ott azok is.
Alpenföhn Supersilent SI ezt nem ajánlom a talpából kieshetnek a csövek!
Aprón is van most pár jó:
Cryorig R1 Universal -Két tornyos
Phanteks PH-TC14CS -Top-flow -
do3om
addikt
a corsair ventijei biztosan hangosabbak, persze iszonyat erősek is. Magas fordulaton jobb lehet mint d15 de nem hiszem hogy van aki képes igy elviselni. A d15-nek brutális kinézete van, páran nem szeretik ha ekkora monstrum van a gépben, magasságára is figyelni kel.
A cpu-d is számít majd, van ami jobban melegszik van ami kevésbé. Ha nincs szerencséd semmivel sem hűtöd le tuning alatt.
h
Ha nem zavar a méret és befér vedd a d-15-öt, mivel a hangot többször is említed hogy halk legyen. A corsair meg hogy jobb legyen hangosabban kel üzemelnie.
Azért hátha más is válaszol akinek van tapasztalata. -
Televan74
nagyúr
(#66887) zalyy
A Corsair h100i gtx tessék átfáradni ide. A Noctua NH-D15 meg egy kiváló hűtő nincs nagyon mit mondani róla.

-
04ahgy
nagyúr
Az iPon kínálatából volna szükségem top-down blowing hűtőre, ami alapórajeles FX-4350-re elég. Ismerős gépe, a hűtési teljesítmény elegendő, ha egyezik a gyári hűtővel, csak a rézmagos AMD cooler hangja a szíve csücskébe fészkelte magát.

Ő ezt nézte, de mondtam neki, hogy lassan a testtel, előbb megkérdezzük a tapasztaltabbak véleményét.
Szerintetek a kinézett hűtő, alapórajelen elég lehet? Ha nem, van-e alternatíva? Az ár sajnos fontos tényező.
HGyu
-
zsotesz81
senior tag
Sziasztok
Deepcool GammaXX 300 elég lehet egy AMD FX8150-re? Alapórajelen megy a proci, nem is tervezem tuningolni. Jelenleg a gyári van rajta.
-
TheJoeker
tag
Sziasztok!
ALPENFOEHN Matterhorn Pure Edition-ról vélemény esetleg valakinek?
i5 4690k mellé szeretnék valami combos hűtőt, ami megfelelően alacsony hőmérsékleten tartja. Első körben nem szeretnék OC-t.
Valamint a fent említett hűtő jobb esteleg egy Hyper 212 EVOnál? Scythe Mugen 4nél?
Eddig ez az Alpenfoehn a legszimpatikusabb, remélem a hűtése is megfelelő.... szeretném kellőképp hidegen tartani a CPU-t, egy bartáságos 15k környéki összeghatáron belül.... (esetleg lehet 20k-is, ha nagyon indokolt)
Köszi előre is!
-
Zyelor
aktív tag
Sziasztok!
Ugyanezt a konfigot szeretném feltenni kérdésnek, mint a kolléga, csak még nem érkezett válasz:
i5 4690, tuning nélkül, Zalman ZM-Z9 Plus ház, Asus H9-Plus alaplap (ATX), nem bordás RAM-ok.

Én egy COOLERMASTER Hyper 212 EVO-ra gondoltam, de jobban szeretem kikérni tőlem jobban hozzáértők véleményét is

Köszi előre is a válaszokat!

-
zalyy
tag
válasz
DR|FTK|NG
üzenetére
Rendben nekem lényegiben ez számít csak melyik érné meg jobban melyikkel lehetne tovább húzni és meddig pontosan, mennyi lenne akkor a hőfok, decibel stb. Már egyszer írtam volt ide a jelenlegi konfigot, VII HERO, Hyperx fury 1866mhz 16gb, cput már írtam.

De akkor várok szakértő véleményre.
-
zalyy
tag
Sziasztok! Két coolert néztem ki az új Corsair h100i gtx és a Noctua NH-D15, mit gondoltok a két hűtőről mennyivel lett halkabb az új corsair, mennyivel teljesítene jobban, mint a noctua? Egy 4790k-n. Kösz.
-
noby
aktív tag
víz nem szivárgott belőle eddig remélem ez után se fog köszi a választ még egyszer

-
noby
aktív tag
válasz
fenergie84
üzenetére
akkor köszönöm esztétikával nem foglalkozom egyébként a venti eltakarja.a viz miatt ahogy cilkulál az miatt ockodtam de ha azt mondjátok nincs összefüggése akkor megveszem.köszi a választ.
-
törölt tag
szvsz ! Alpenföhn K2 vagy seidon 120v-t érné meg választani jobban ?? most egyforma áron tudnám a kettőt.
-
Nixon18
senior tag
Sziasztok!
Tudtok még esetleg valami helyet, ahol lehet kapni új s478-as foglalatra processzorhűtőt?
...esetleg ha tudtok jó állapotban lévő használtat, akkor az is érdekelne akár privátban is. -
arminlok
senior tag
válasz
üzenetére
Mégis bevette a chassis fan-t. Igy mostmár mutatja a gépen is a fordulatszámot 1450en megy, level 2-n és 35 fokos. Számomra teljesen érthetetlen ez. Amikor maxon ment akkoris ennyi volt vagy több a hőfok. No mindegy igy már alig van hangja szóval köszönöm mindenkinek a segítséget. Ha valakinek van még infoja, tanácsa ne tartsa vissza

Üdv -
sowi
őstag
sziasztok, amd a10-5800k, asrock FM2A78M-ITX+, define r5 parositashoz keresnek CPU hutot, tuning nincs, a lenyeg a minel kisebb zaj (levegos megoldasban) 10-15k netto ertekben
-
Vekko
aktív tag
Üdv!
i5 4690 CPU-hoz, Zalman Z9-es házhoz, low profil ram + egy Asus r9 280 VGA-hoz milyen CPU hűtőt ajánlotok? Max. 10-15 ezerért. A halkság fontosabb.
-
arminlok
senior tag
válasz
üzenetére
Azt nem igazán engedi kell egy ventillátor a processzorhoz különben leblokkol a bios. Viszont az a furcsa hogy bárhogyan is akarom megnézni nem mutatja ki hogy miylen fordulatszámon forog a velntillátor se aida64el se speedfan-el csak a biosba látom.
No mindegy bárkinek még tippje van szívesen elfogadom most jelenleg ugy áll a helyzet hogy kb 1500on pörög a ventillátor halkabb mint elötte de érezni hogy még ennél is tudna lejjebb. A processzor hömérséklete 37fok.... annyi mint amikor maxon pörgött
. Addigis köszönöm a segítőkész válaszokat mindenkinek 
-
arminlok
senior tag
válasz
DEV_NULL
üzenetére
Nincs tuning. Az lehet hogy nem pwm-es ventillátorként érzékeli pedig a cpu fan1-be van dugva? (egyébként most aida szerint 35 fokon van pedig le lett véve level 1re) Az előbb meg beállítottam az 55 fokot és felpörgette a processzort 55 fokosra
Én már semmit nem értek.
Bocsi a sok kommentért de mostmár egyértelmű hogy valami nem teljesen oké itt. -
arminlok
senior tag
válasz
Potzee
üzenetére
[link] Na ennyit találtam a biosban itt lehet olyat beállítani hogy automatic mode meg van manual.
Jól van rögzítve a ventillátor nem nagyon értem mert pl játék közbe így is felmegy 45-50 fokra de ha meg ennél kisebb fordulatszámon menne akkor gondolom mégtöbbre ami meg nem lenne már normális nem? Azon gondolkodtam lehet rosszul rögzítettem az egészet vagy nem érintkezik rendesen a pasztával azért pörög ennyire de nem tudom szerintem jol van rögzitve... -
Potzee
addikt
válasz
DEV_NULL
üzenetére
Egy EKL Cold Tower játékok alatt sem hangos, hallható, de nem hangos. Az EKL és a Freezer 7 bordázata megegyezik, csak a venti a különböző.
(#66845) arminlok
Biztosan jól van rögzítve a hűtő?
BIOS-ban a venti beállítások? (Silent, Normal,Performance Mode - BIOS-tól függően) PWM beállítások? -
-
arminlok
senior tag
[link] Erre valaki?
-
Emperor_
addikt
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni a hűtő választásban.
1. Nagy torony házam van, Chieftec BA-02B-B-SL ilyen
2. 4 db ilyen, RAM van KINGMAX 1GB DDR 400 PC-400 LONG DIMM (PC) DESKTOP RAM MEMORY
3. Léghűtést szeretnék.
4. Tervezek tuningot.
Most egy ilyen CPU van 2200-2400 MHz-re húzva.Tervezek venni egy ilyet,
vagy egy ilyet.Jó lenne ha később kiszolgálna egy FM2+ A10-7800 CPU-t is.
5. 4-10 eFt a keret rá.
6. Alaplapom.
A legfontosabb szempont a csendes működés.
-
do3om
addikt
válasz
Rison77
üzenetére
Már mit eltolt felépítésű de neked inkább a ramok felé lógjon és hátul legyen több hely?
Persze hogy meglehet fordítani, a ventit is arra az oldalára teszed ahova akarod.Viszont nem értem mi a baj a szokásos elhelyezéssel, talán van olyan alaplap ahol a foglalat teljesen a hátlapi kivezetésekhez esik? Nem hinném, valami más dolog lehet nálad tuti valami szerelési ügyetlenséget fogunk látni
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Rakj már be egy kép hogy most hogy van?
(szerintem vicces lesz, de lehet nem jól sejtem)![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Rison77
senior tag
Sziasztok!
A brocken 2 hűtőt fel lehet fordítva rakni ? Úgy értve, hogy a ventilátor iránya a ház hátoldala felé néz tehát függőlegesen de a hűtőt megfordítva, mert minden képen a ventilátor benyúlik a ramok fölé, és hátul van egy kézfejnyi hely. Nálam viszont bő 2 cm van a ramok között, és hátul egy hátsó ventit elég körülményes lenne bepaszírozni. -
LWhite
tag
válasz
jim bcs
üzenetére
Köszönöm a választ.

Olyat szeretnék, ami egy Noctua C12P-től (mostani hűtő) jobb hűtési teljesítményt nyújt.
Tesztek alapján, a Noctua D14 már 10-15 fokkal is jobb lehet, ez a Raijintek meg a D14-től meggyőzőbb eredményt mutat, azért figyeltem fel erre (mert a Noctuától viszont olcsóbb).Megnézem a listádat, de ezek megfelelnének a leírtaknak (különösen az 1 ventisekre gondolok)?
-
jim bcs
nagyúr
válasz
LWhite
üzenetére
1. Pasztázott kupakra felesleges ekkora hűtő!
2. Másrészt a te pénzed így arra költöd amire akarod, de spórolhatnál is nem keveset.
3. Ezekből bármelyik doszt elég -->
ALPENFÖHN Brocken 2
THERMALRIGHT Macho120 Rev.A
SCYTHE Mugen MAX
DEEPCOOL Lucifer V2Ha a kutya sz@rr@ teszel egy lapát földet az még attól kutya sz@r marad, remélem érted

-
LWhite
tag
Sziasztok!
Ezt a hűtőt ismeri/használja valaki?
Egy teszt azt írj, hogy csak az egyik hűtő 4 pines/PWM-es a másik fixen 1000RPM-el pörög.
Mennyire lehet hangos ez a fixen pörgő venti?Az itteni teszt alapján felveszi a versenyt még egy Noctua NH-D15-el is (na jó, a közelében van) !
3770K-ra venném, 4,5GHz-hez viszonylag jó hőfok lenne a cél.
-
Marky21
aktív tag
Hello!
Egy Dell Optiplex GX620 géphez lehet venni hűtőt,ha igen milyet?? -
Potzee
addikt
válasz
kampobasszo
üzenetére
Scythe Ashura, Scythe Mugen MAX, Alpenföhn Brocken 2...ha befér a házadba!
-
törölt tag
-
Hi. Aki 4690k-t használ alapjáraton, az dobna egy hőfokot/hőfokokat...alapórajelen, max terhelésnél.
Másik: mi az a hőfok, ami fölé nem érdemes menni tuningnál?
Kösz.

Szerk.: most nézem, hogy, lehet nem ebbe a topikba kellett volna....

-
kampobasszo
csendes tag
Üdv mindenkinek
Ki mit ajánlana 15k forintig?
intel 4770k- fog hűteni.
magas profilú ramjaim vannak
Válaszokat előre is köszönöm. -
Chesterfield
őstag
Sziasztok!
Tudtok ajánlani valami csendes hűtőt CM Elite 110 házba i5-re?
6,5cm-es fér be. -
jim bcs
nagyúr
válasz
Wiz Khalifa
üzenetére
Dehogy lesz
, kotornak ahogy kell, a bench-et a hang miatt írtam, ha hangos lenne akkor azt észrevenném. -
Pardise
senior tag
válasz
üzenetére
Szia!
Nekem ilyenem van, hangtalan szinte és elég hűvös az i7 2600K-m, 4,4 GHZ-en. Far Cry 4 alatt(ami nagyon fűt) 55 fok, más játékoknál ez alatt van bőven. Nagyon ajánlom ezt a hűtőt!
-
törölt tag
Üdv ! lenne egy i7 2600k cpu-m amit jelenleg egy LC Power Cosmo Cool LC-CC-95 hűt, nem olyan rosszul. Ennél komolyabb hűtés tudnátok ajánlani ? de akkor már húznám is a procit.. kb 15k-ig vagy esetleg a gyári ventit cseréljem le róla ?

-
jim bcs
nagyúr
válasz
Wiz Khalifa
üzenetére
Nem!!! Bőven elég, nálam a Gammaxx 200-nál full terhelésen is csak enyhe szélzaj hallatszik, úgy hogy a komplett gép egy test bench-en van, azt hozzá teszem hogy szintén egy i5-4460-at hűt. Azt ne felejtsd el hogy ezeknél a prociknál a kupak pasztázott és nem forrasztott, így felesleges a nagy batár hűtő illetve felesleges 15k-nál többet kiadni.
-
jim bcs
nagyúr
válasz
Wiz Khalifa
üzenetére
THERMALRIGHT Macho 90
THERMALRIGHT TRUE Spirit 90M Rev.A
DEEPCOOL ICEEDGE 400 XT
DEEPCOOL GAMMAXX 200PHANTEKS PH-TC12LS
DEEPCOOL GABRIEL
THERMALRIGHT AXP-200 Muscle -
Potzee
addikt
válasz
Wiz Khalifa
üzenetére
Venti a VGA kártyán, ventik a házban...így nem lenne értelme a passzív CPU hűtésnek...
Thermalright HR-02 Macho leszabályozott ventivel...csak láthatod, hogy forog a venti, de hallani nem fogod.
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz
jim bcs
üzenetére
Köszönöm a válaszod. Akkor már csak egy kelérdésem lenne. Milyen hűtést tudnál ajánlani a leírt konfigomhoz? Sajnos eléggé necces a hely kialakítás mert a mostani Arctic Freezer Xtreme rev2 is hosszába van hogy a VGA-tól a lap teteéig és a ramokhoz így is hozzáér ez. Néztem a Raijintek Ereboss-t ami régebben tetszett. Elvileg mivel a bordázat magasabban kezdődik beférne de nem vagyok biztos benne.
Milyen hűtést ajánlanál? A keret max 17-18k lenne rá, és lehet hogy venti nélkül használnám mivel eléggé nyitott a gépház így szellőzik. Elöl meg lenne egy Cooler Master MegaFlow 20cm-es venti hátúl meg van egy 14cm-es Noctua.
-
jim bcs
nagyúr
válasz
Wiz Khalifa
üzenetére
-
jim bcs
nagyúr
válasz
Wiz Khalifa
üzenetére
Én maradnék a léghűtésnél ami lehet akár topflow is, minimális a hibalehetőség és nincs pumpa zaj se. Ha mindenképpen kompakt kell akkor én az ENERMAX Liqmax II 120 vagy Liqmax II 240-et mondanám, a venti itt is alapból cserés lesz mint mindnél.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja, hogy a fórumozóknak segítséget nyújtson processzor léghűtések kiválasztásához. Kérdezés előtt kérlek töltsétek ki az összefoglalóban szereplő 6 pontos kérdéssort, amivel az ajánlást segíteni tudjátok. Ebben a topikban nem foglalkozunk kompakt vízhűtésekkel (AiO).
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- BESZÁMÍTÁS! 64GB Patriot Viper 3600Mhz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo ThinkPad T15 Gen 2 i5-1135G7 16GB Ram 256 GB SSD FHD IPS Garancia
- Keresünk Galaxy S22/S22+/S22 Ultra
- Asus 17 TUF Gaming FHD IPS 144Hz G-Sync Ryzen7 7435HS 16GB 512GB Nvidia RTX 4060 8GB Win11 Garancia
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

).

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Rowon