Hirdetés
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- OnePlus 15 - van plusz energia
- iPhone topik
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
- Apple iPhone 11 - népalma
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Garmin topik
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk) 
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2025 <<< 
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
Új hozzászólás Aktív témák
-
szacsee
nagyúr
-
ntraxxx
tag
Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni milyen hűtőt vegyek a procimhoz Q9300 és jelenleg a gyári van még hozzá de most akarom tuningolni és ahhoz keresek normálisabb hűtőt! Nem akarok nagyon drágát venni csak ami ár/érték arányban a legtutibb!
Előre is köszi a választ

-
agemate
addikt
Persze, levettem a fóliát
Ami érdekes, hogy max venti fordulaton sem megy 33°C-nál lejjebb, de ha kikapcsolom a ventit, akkor sem lelegszik 40°C fölé. Arra számítottam, hogy IDLE-ben azért hozni fog egy 25-29°C-ot, terhelve meg 40°C körül stabilizálódik. Szétkapom a gépet, megnézem, jól érintkezik-e, bár nem hiszem, hogy ezzel lesz gond, mert jó erősen kellett a lefogatót rákattintani. 
-
-
Henk
veterán
válasz
agemate
üzenetére
Ez a sima 1283 ugyanaz mint a RS csak azon ledes venti van. Nekem olyan volt de annak a ventije nem egy nagy szám, erős motorhangja van. Azért ennek a hűtőnek nem a gyári teljesítményét kéne hozni. Biztos jól van felrakva, fóliát levetted a talpáról?

Tothgera30: hát csak emiatt nem venném meg azt a hűtőt.

-
-
agemate
addikt
válasz
agemate
üzenetére
Amúgy IDLE (800rpm, ház ventik 600rpm): 33°C a magok hőmérséklete
LOAD (1300rpm, ház ventik 600rpm) 10 perc prime után stabilizálódik 53°C-on a magok hőmérsékleteAzért többre számítottam. A gyári hűtő is hozta ezt a load értéket ugyanilyen hangerővel. IDLE-ben nyertem -10°C-ot. Pedig a pasztázást jól csináltam, épp egy keveset, ahogy
-
agemate
addikt
Már megérkezett és van hozzá paszta. Viszont ez érkezett, nem a piros ledes balhé, pedig azt rendeltem. Ha teljesítményben hozza azt, mint a red scorpion, akkor rendben van, mert árban ugyanannyi. Gyanítom ez a régebbi vagy esetleg az újabb változat? (amit nekem küldtek). Ez az iPon..

-
laca8103
csendes tag
Vettem egy új hűtést Alpine 64 GT de még mindig besípol legkisebb terhelésnél is
Valaki segítsen sürgősen!
A gépem
Alaplap:Gigabyte GA-M57SLI-S4
CPU típusa
ualCore AMD Athlon 64 X2, 2600 MHz (13 x 200) 5000+
Rendszermemória 2048 MB (DDR2-800 DDR2 SDRAM)
Videokártya:ATI Radeon HD 3600 Series (Microsoft Corporation WDDM 1.1) (512 MB) -
Stirbi
addikt
-
Koczi
tag
Sziasztok.Erröl van valami vélemébyetek,milyen hütő Zalman CNPS10X FLEX.Választ köszönöm.
-
Gyick
őstag
Sziasztok!Tudnátok ajánlani valmi halk hűtöt max 2-3kért?Phenom II x3-as procira kéne,tuning nincs az a lényeg hogy jó halk legyen meg olcsó.Most gyári van rajt de nyáron megörülök tőle.
-
Az Alpenföhn Nordwand (ami nekem van) így szerepel. De őt a Matternhorn 4-5 fokkal lazán veri, tehát egy kis utána számolással kijön az eredmény
. -
whatnot
őstag
Költségmegfontolások miatt maradok a Red Scorpionnál + Arctic MX-2nél.
Egyébként lépésről lépésre el lehet jutni akár egy 20ezer Ft-os hűtésig, mert + pár ezer Ft-tal mindig lesz egy jobb. -
Henk
veterán
válasz
Tothgera30
üzenetére
Azért kíváncsi lennék erre a Matternhorn-ra, hogy tényleg lenyomná e a Mega-t. A Prolimatech-hez nem jár amd lefogató külön kell megvenni, az 1156 is csak a rev.b-hez van. Legalábbis a honlapjuk szerint.
agemate: hú nem tudom megmondani mert én sosem a gyári pasztát használom, pedig volt is olyan hűtőm.

-
Gerisz
addikt
válasz
whatnot
üzenetére
Ott van de nem a legjobb.
A frostytech-en rengeteg rangsorolva van, nem mellékesen zajszint is ott van (de hőfok alapján van a sorrend) -
válasz
whatnot
üzenetére
Áh, hát persze, kis tévedésben vagy
! A Prolimatech Megahalems-t simán elveri az Alpenföhn Matterhorn, bár árban ugyanott vannak, és az utóbbihoz van egy nagyon jó venti is
. Van mindkettőhöz AM3 lefogató
. -
whatnot
őstag
válasz
Tothgera30
üzenetére
A legjobb normál hűtő állítólag a Prolimatech Megahalems, csak az már 14k és passzív, tehát a ventit még rá kell számolni, az úgy lenne 16k.
Az már tényleg sok és felesleges is talán, 11250ért lehet venni Mugen 2-t és annak már bőven elégnek kéne lennie.szerk.: továbbá tudtommal a prolimatech-hez nem adnak alapból amd-s rögzítést, így amd-seknek az is plusz költség.
-
NOD
senior tag
A cpu hütőkhöz adnak alapból valamilyen pasztát vagy azt külön kéne még beszerezni mellé? Mugen 2öt akarok de nem tudom hogy kell e hozzá plusszba.
-
-
whatnot
őstag
Köszönöm a választ

Felesleges akkor a 30g ezek szerint. Majd még vga hűtőre is kell, de 8-10 használat bőven elég. -
Henk
veterán
válasz
audi100td
üzenetére
A tx3 gyári ventijénél halkabb a freezer, a 9-es swif2-t nem ismerem így a különbséget sem tudom megmondani de annál talán valamivel hangosabb. Bár ha sokat megy idle vagy legalábbis alacsony fordulaton a cpu hűtő akkor szerintem nem lesz zavaró.
agemate: akkor nálad kevés hátránya lenne ha úgy tennéd fel, hogy felfele fúj a ventije.
whatnot: nálam a Scythe thermal Elixer a favorit pasztában, bár azt mondják ez nagy TDP-nél villant igazán. Amúgy MX2, MX3, AS5, Prolimatech pasztája mind jónak számít.
A cpu hűtőkre előre a legcélszerűbb ventit tenni, hogy a bordán át fújja a levegőt. Egy borda mind a 4 oldalára ventit tenni nem elvetemültség kérdés hanem tökéletes felesleges dolog. A 4gr-os paszta is elég lehet 8-10 pasztázásra, nem kell belőle rengeteg egy hűtő alá. -
whatnot
őstag
válasz
Gerisz
üzenetére
Mugen 2 esetében, ha jól láttam, konkrétan oda teszed a ventit, ahova akarod. (Így akár 4 ventit és rá lehet rakni, ha valaki van olyan elvetemült.
Mivel lefelé a vga van, felfelé a táp, így két hely marad és mivel gondolom a venti a lamelláktól szívja a levegőt, így gondolom a hátsó házventi felé érdemes rakni. Vagy?
MX-2 30g-t hol láttál 2000ért?
Mire elég a 4g? -
Gerisz
addikt
válasz
whatnot
üzenetére
Most én megvettem a Noctua NH-D14-et, hogy csend legyen, mert sok teszt írja, hogy nagyon halk. Egy fenét! 800-as fordulaton tényleg halk, de 1000-en olyan motorhangja van mint a fene mind a 2nek, 1200-on meg rendes szélzaj van. Beletettem a CM ventit és az 1100-ig teljesen rendben van. Pedig csak fele árban mint a Noctua.
Én is tesztek és mások véleménye alapján veszek hűtőt legtöbbször, de most azért vettem ilyet amiben középre lehet tenni a ventit, mert a videókártyán lévő VRM hűtés a procihűtő előtt volt és ha felvettem a fordulatot már 1200-on visító szélzaj fogadott. Igaz így 5°C-al melegebb a VRM de csend van.
Én MX-2-t használok, most vettem 30g-ot 2000-ért (szerintem valamit elbasztak a boltban), jól kenhető és jól takarítható nem mellesleg hőfokban is best.
Takarítani sebbenzinnel lehet szépen, a gyógyszertárban adnak valami nevetségesen alacsony ára van.
-
whatnot
őstag
Hővezető pasztában mi az ajánlott?
Ill. mivel kéne letisztítani a cpu-t, ill. a gpu-t? -
Szatyi.
csendes tag
ja és mi a különbség az amd 3 pin és 4 pin között ?
-
Szatyi.
csendes tag
sziasztok, egy kérdésem lenne van egy amd 955-ős procim normállis hogy 74 fokott ir összetettben és, 37 fokot magonként ?
-
whatnot
őstag
válasz
Gerisz
üzenetére
És akkor mi alapján vásárolsz hűtőt? Mert valami referencia kell.
Egyébként több oldalon is írják, hogy a vendetta 2 jól hűt és halk. Szemben a xigmatek s1283-mal, ami kicsivel jobban hűt, de hangosabb és a Hyper 212 plus-szal, ami szintén hangosabb és rosszabbul is hűt. -
whatnot
őstag
válasz
Tothgera30
üzenetére
Jó, de ami pár ezer Ft-tal drágább, az annál pár ezer Ft-tal drágább meg még jobb. Meddig menjen el az ember? Mondjuk a Mugen 2-nél már megállnék, de az már 12ezres kategória.
-
whatnot
őstag
Én most az OCZ Vendetta 2-vel szemezek.
Majdnem olyan jól hűt, mint a Xigmatek S1283, viszont 8db-lel halkabb.
Valaki ismeri esetleg? Beszereléskor hogyan áll a gépben? Mert felfelé a táp van. -
Henk
veterán
válasz
agemate
üzenetére
Igen, alapból csak így megy fel. Annyi hátránya lehet, hogy a legtöbb házban a szellőzés úgy van megoldva, hogy előről hátra megy a légáramlat. Na ezt valamennyire megtöri ez a felfele fújó cpu hűtő, másrészt a vga-ról szívja le a levegőt ami eleve melegebb mintha frisset szívna, továbbá ha melegszik a proci akkor ezt a meleget a tápba nyomja bele ami szintén jobban melegszik. Ez az elmélet de ez teljesen egyénfüggő, hogy ez a gyakorlatban mennyire valósul meg.
audi100td: a freezer 64 pro kifejezetten amd-re való, a 7 pro rev.2 már univerzális de amd-re csak úgy tudod felszerelni, hogy a ház tetejével párhuzamos a ventije. (ahogy a hsz-om elején vázoltam erre is igaz)
Amúgy hangra szinte teljesen egyformák, 64 pro elméletileg egy árnyalattal halkabb. -
audi100td
nagyúr
Sziasztok,
olcsó és halk AM3-as proci hűtőre lenne szükségem, Freezer 7 Pro Rev. 2 és Freezer 64 Pro PWM közöt vacillálok, melyik halkabb? Esetleg egyéb alternatíva?
-
Henk
veterán
Ez a ram simán elfér. A Noctua-n 9-es venti van ami hangosabb meg gyengébb is, esetleg a nagytestvérével lenne párban a Mugen2 de az meg drágább. Én a hűtőknél nem szoktam a garit erőltetni meg még egy sem romlott el nálam. Mondjuk az is igaz, hogy a gyári ventiket nem is szoktam használni hozzá.
Scythe-ot szájt-nak ejtik de hallottam már szkájt-nak is. -
Henk
veterán
válasz
agemate
üzenetére
212-t nem próbáltam így nem tudom mennyire hangos de 600-2000 között szabályozható így gyanítom ha jól felpörgeti annak is lesz hangja. Mondjuk nekem az összes gyári venti hangos.

Mappa: a házban elfér, esetleg a magas hűtőbordás ramokkal lehet gondja a cpu hűtő ventijének.
-
Mappa
addikt
Hi
Gondolkodom hogy E8500 re vennék egy jóféle hűtőt.Scythe Mugen 2 néztem ki ....egy olyan kérdés CM690 házban ez bőven elfér ugye?
-
válasz
Termi16
üzenetére
Erre gondoltam én is, de teljesen mindegy, mit állítok:
ezek vannak ott:
Chassis Intrusion (disable) még van enable, meg reset opció
CPU Smart Fan Target: ezt 70Cra tettem, azt olvastam, hogy ha ezt belövöd, csak akkor kell emelnie a hőmérsékletet,ha túllépi a beállított hőfokot.
CPU min. FAn Speed (%): 0-ra raktam, de tökmindegy, mire teszem, akkor is maxon megy a venti.Valamint van még 2 paraméter: "Sys fan 1 control" és "Sys fan 2 control", de nincs alaplapra rendszerventi dugva, úgyhogy tökmindegy.
Ötlet?
-
Sziasztok!
Megvettem a processzorhűtőt: Thermaltake CL-P0552D Silent
Van egy kis gondom, állandóan maximális fordulatszámon megy.
Az alaplap MSI P55-GD55. Már felraktam minden drivert/utility-t, van saját oveclocker programja a lapnak Win alatt, ebben csak azt lehet beállítani, hogy mennyi legyen a minimum fordulatszáma a ventinek.
A processzor alapon 34 fok, mégis 170-es maximum fordulaton megy a ventillátor (a minimum 800).
Keresgéltem az előző hozzáaszólásokban, de hirtelen nem találtam a megoldást.
Bocsánat, ha már 800an megkérdezték ezt.Ja, oprendszer: Win 7 64 Bit.
Van megoldás?
-
NOD
senior tag
Sziasztok.
Egy Intel e8400-hez szeretnék venni egy max 8-9ks procihűtőt.
Általános tuningra kell csak, most 1.25 volton megy 3.6on gyárival. A zaj másodlagos a vga és a házhűtés valszeg elnyomja. Lehetoleg ne egy batár nagy dög legyen a ház véges. (210mm) -
Henk
veterán
válasz
agemate
üzenetére
A Xigma legalább olyan jó mint a 212+, ha nem jobb. Szerintem a ventijének van némi motorhangja de ez nem biztos, hogy téged is annyira zavar. Milyen procira lesz? Mert amd-re csak úgy tudod felszerelni, hogy a ház tetejével párhuzamos lesz a ventije. De kapható már hozzá külön lefogató amivel 90°-al elforgatva is felszerelhető.
-
Koczi
tag
Túlzásba nem akarok esni az árakkal max 15e Ft de ha kevesebb az nem baj túl sok értelme nincs a drága hűtőnek szerintem.
-
Koczi
tag
Sziasztok.Van köztetek olyan aki Msi 790Fx GD-70 es lapot használ?Milyen hütőtt használ a procihoz mert a Phenom II 955 x4 gyárija siralmas,és hangos.Segisetek légyszi,köszönöm
-
agemate
addikt
Sziasztok, sok jót hallani a 212+-ról, de a házamban ez jobban mutatna. Hozza a 212+ teljesítményét a XIGMATEK Red Scorpion S1283? Mennyire hangos? Jó vétel?
-
Gerisz
addikt
Elég jól illik az öszképbe, nem vagyok 100%-ig megelégedve kinézetre.
Majd a tuningnál elválik hozott e valamit, mert hűvösebb lett a lap is.
De batár, szerintem léggel csendben ettől többet nem lehet kihozni.
Majd holnap megnézem 2 ventivel mit tud.De tényleg a Noctua venti bullshit sajnos.
-
Gerisz
addikt
Na akkor gyors mérések
B55 1,325V 3,6Ghz
(iszonyat meleg van a szobában, nem tudom mennyi lehet, de ülve izzadok mint a fene
)
15 perces teszteket futtattam prime95-el Large FFT-módban, 10-12perc után "beállt" a hőmérséklet (egy esetet kivéve)Hyper 212 1000-es fordulat minden ventinek (prochűtő, ház hátul winyóknál elől)
40°C-ról indult bekapcsolás után, 12percnél néztem a hőfokra 57°C volt majd nemsokkal utána szétfagyott a rendszer.második nekifutás minden maxon 1900-as fordulat, 45°C-ra beállt.
az NH-D14-el, csak közepén a noctua 14-es ventije.
34°C-ot mutatott a HW monitor induláskor. minden venti 800-as fordulaton 30prec után is 51°C
utána a noctuát felvettem maxra (1260-at ír a szabályzó) 49°C-volt.A CM ventivel 900-as fordulaton 52°C ezzel a teszttel.
Még annyit a Noctuához, hogy lentebb tettem benne a ventit és a lap hőmérsékletei is csökkentek majdnem 10°C-t.
Most megyek és játszok.
mod:
A Noctua ventik nem is halkak, ráadásul élőben sokkal rondábbak mint a képen.
A 12-es venti úgy morog 1000-es forulaton majd megőrül. Maxon hangos, 800-on tökéletes, beszereltem winyót hűteni. -
Krisinto
őstag
-
apollo12
veterán
heló Scythe Mugen2 hol lehet vásárolni??
-
zazahoho
őstag
-
Gerisz
addikt
válasz
zazahoho
üzenetére
Nekem csak B55-ön lesz. Nem nagy valami. Tuti nem hozza ki a maxot belőle, meg egyenlőre csak a 212-höz tudom hasonlítani, de majd elhozom Tesótól a Z600-at, az nagyobb ellenfél lesz. Meg neki is jön a q9550 és azon is megpróbálom. Hosszú kör lesz, de egyszer vége lesz.
Henk: Az elsőt alapból leveszem, mert nem fog elférni a VRM-R4-től

-
mijos
senior tag
Hali.
Valaki tudna nekem véleményt mondani a következő hűtőről ?Arctic Cooling Freezer Xtreme Rev.2
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja, hogy a fórumozóknak segítséget nyújtson processzor léghűtések kiválasztásához. Kérdezés előtt kérlek töltsétek ki az összefoglalóban szereplő 6 pontos kérdéssort, amivel az ajánlást segíteni tudjátok. Ebben a topikban nem foglalkozunk kompakt vízhűtésekkel (AiO).
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Gitáros topic
- Milyen videókártyát?
- Call of Duty: Black Ops 7
- Hobby rádiós topik
- Samsung kuponkunyeráló
- Lexus, Toyota topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI Katana15 HX B14WEK notebook - i7 14650HX 16GB DDR5 1TB SSD nVidia RTX 5050 8GB WIN11
- Intel Processzorok sok db : Xeon E5-1620V3, Pentium G4400T, i3 6100, i3-4130, i3-2140T
- Thermalright Aqua Elite 360 V3
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Ami érdekes, hogy max venti fordulaton sem megy 33°C-nál lejjebb, de ha kikapcsolom a ventit, akkor sem lelegszik 40°C fölé. Arra számítottam, hogy IDLE-ben azért hozni fog egy 25-29°C-ot, terhelve meg 40°C körül stabilizálódik. Szétkapom a gépet, megnézem, jól érintkezik-e, bár nem hiszem, hogy ezzel lesz gond, mert jó erősen kellett a lefogatót rákattintani. 
.

! A
.
El csaknem csesztem, mert akkor nem menne manuál szabályzással sem gondolom.

,de privátban megírom hol tudsz venni ha érdekel
Rowon