Hirdetés
- CES 2026: A Hohem kompakt SSD-je telefonos USB-elosztó is
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- EarFun Air Pro 4 - a cél a csúcs
- iPhone topik
- Visszakerül a Realme az Oppo alá
- Telekom mobilszolgáltatások
- CES 2026: Főhajtás a Moto 360 előtt Polar funkciókkal
- Fotók, videók mobillal
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
-
Mobilarena
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk) 
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2025 <<< 
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
Új hozzászólás Aktív témák
-
Henk
veterán
válasz
royalka
üzenetére
Ha lenne szellőzés a házban szinte bármilyen c2d-t elvinne passzívan de így, hogy a házban nem mozog a levegő egy idő után iszonyatosan felfűti magát a bentrekedő meleg miatt.
Daert: de ez sem jó am3-ra. Neki meg kifejezetten olyan kell amit most 478-ra használna de tudja már az am3-at is, így már nem egyszerű.
-
royalka
őstag
Szerintetek egy schte nija mini mekkora core 2- es procit tud hűteni passzívan egy full passzív, + ráadásul egy kis méretekkel rendelkező ház?

-
KukkSteve
senior tag
válasz
speedernet
üzenetére
Szia!
Szerintem, a Scythe Katana 3 eggyel magasabb szint mint a másik kettő...meg drágább is egy picit, de sajna azt nem ismerem.Tesóm jelenleg egy tx3-at hajt a gépében egy Phenom II x4-el, 3,6ghz-n volt kb 45 fokos a procija...azért vettem én is egyet, hasonló eredményeket produkált, és nagyon jól szerelhető, akár 2venti is rámegy, és nem a táp felé fúj, hanem a gép hátuljához. Szóval én meg vagyok vele elégedve. Az ACről is csak jót hallok...kb ugyanaz a teljesítmény mint a TX3, viszont kevésbé szerelhető, és nem univerzállis. Hogy egy kis negatívat is mondjak a TX3 2400 felett már elég zajos
De nekem jelenleg 1300al megy, ez bőven elég, és így csendes is. A Scythe Katana 3-nak annyival jobb lehet a többivel szemben, hogy a lapot is hűti valamennyire, így kavarja bent a levegőt, de valószínűleg nem olyan gyorsan tuszkolja ki a házból....remélem picit segítettem. 
-
zazahoho
őstag
érdeklődöm nem tudja valaki mikor jelenik meg az armageddon hűtő,mert április elejére ígérték ,de magyarországi boltban még rendelni sem lehet

-
speedernet
aktív tag
Hali! Melyik a legjobb hűtő a 3 küzül kizárólag a hűtési teljesítményt nézve!
CoolerMaster Hyper TX3
Arctic Cooling Freezer 7 Pro Rev2
Scythe Katana 3Ja és a szerelhetőség is szempont felsőtápos házba kéne és ne csak ugy lehessen beszerelni hogy a venti a táp ventílyével szenben legyn mert akkor egymástól szivják el a levegőt!
X3 720 ra kéne 3.7-3.9 Ghz körül
Köszi a választVagy ha más ötlet akkor szivesen fogadom 8 ezer a max pénz ha netröl akkor postával együtt és 145 mm magas fér el max
-
Sonky
aktív tag
válasz
bajtokarpi
üzenetére
Az iponos Direkt hő csöves. Nincs talp hanem a proci érintkezik a hőcsövel. Haver gépébe ott vettem.
-
Henk
veterán
válasz
vsgaborr11
üzenetére
A Zalman ventije 3 tűs ha jól tudom, elképzelhető, hogy ezeket nem tudja a lapod szabályozni de egy pwm-es ventit tuti kéne neki. Esetleg kérdezz rá a lapod topikjában ott kapsz rá egyértelmű választ.
Zodicus: ha nem vagy maximalista és nem számít pár fok akkor jó a gyári is. Ellenkező esetben rendelj hozzá valami profit.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Zodicus
üzenetére
CoolerMaster Hypr 212+ bőven elég, és rendes csavaros lefogatása van. Ezzel még egy kis tuning is belefér(ne).
zuchy: 100 foknál van a meglassulási küszöb, itt magától csökkenti az órajelet hogy ne süljön szét a proci, végül olyan 103-105 fok körül lekapcsol magától. Szóval a 85 is még belefér, de ehhez képest teljesen jó vagy.

-
vsgaborr11
tag
Nem lehet állítani a qFan controllt enabledre tettem,silent,optional és performance volt. Kipróbáltam,hogy van-e különbség a 3 módozat között. Nincs. Mindegyiknél 1110,vagy 1125 volt az RPM,a külső állítóval letekert minimumra,és így lettek ezek az eredmények. Biztos le lesz ez a hűtő cserélve.
-
Zodicus
senior tag
Sziasztok!
Segítséget kérnék. Útban van felém egy i7-es fél konfig, de procihűtőt még nem találtam megfelelőt. Tuning nem nagyon lesz. Árban kb 10k a határ. Ami fontos, hogy normális lefogatása legyen, ne olyan biz-basz inteles műanyag eltekerő. Mit tudnátok ajánlani?
-
zuchy
őstag
Üdv!
Bocsi, hogy ide írok, de ez a topik talán jobban pörög mint a HR-01 Plus hűtőm topikja.
Na szóval adott a megnevezett hűtő. Van egy E6750-em, 3,6 on terhelésnél 1.325V-ot kapott, és 62 fokig ment fel 10 perc Orthos alatt. Nem sok ez az érték? Amúgy a hűtőm alja egyik irányba púpos. (Amilyen irányban keresztezik a hőcsövek a talpat.) -
G4m3b0y
csendes tag
Sziasztok.
A segítségeteket szeretném kérni. AM3-as foglalatra szeretnék egy jó teljesítménnyel és alacsony zajjal bíró processzorhűtőt. A proci amire kéne Phenom II 955, később tuningolni is szeretném. Árban 5-10 ezer forintot szánnék rá. Több ajánlatot is elfogadok
Válaszotokat előre is köszönöm. -
Tiger89
tag
és ha nem tud ilyet, meglehet berhelni ellenállásal valahogy?
más: passzív bordát vinyóra mit ajánlotok? vagy tegyem egy ilyen 5"25ös keretbe ami hallkít is rajta? az a problémám ezzel hogy van 2dvdém kontakt írásra, és alá még elférne 2 ilyen fajta rack, de úgy hogy ilyen közel lesznek egymáshoz nem több a kár mint a haszon?
-
Henk
veterán
válasz
vsgaborr11
üzenetére
1 vezeték sehova nem megy min. 2 szálnak kell lennie de ez most lényegtelen. A vga hűtőde a riva tuner sem tudja szabályozni? Mert szerintem kéne. A Bios-ban pedig ilyet keress. (1, 2) Ezt a q-fan control-t enabled-re kell tenni akkor ki tudod választani a szabályzás módját.
Tiger89: a Scythe-nak van olyan szabályzója amivel le tudod állítani a ventiket, Kaze Master meg a Server tudja.
-
Tiger89
tag
van olyan szabályozó ami olyat tud hogy lelehet állítani a ventit? vagy ha gyárilag nem tud ilyet akkor meg lehet oldani valahogy?
a terv a következő: elöl ugye beszív és vinyót hűt. azok kapnak majd egy passzív bordát, és ha nem muszály nem mozgatnám az első ventit a kevesebb zaj miatt. és a hátsót is alapfordulaton hagyom, de ha a táp eléggé szívja a levegőt akkor azt is leállítanám hogy csak a táp hűtse passzívan a procit azzal a kiszemelt termalthake bordával. mivel a vga is passzív és amikor nem játszom akkor ugye azt sem kell hűteni, tehát elvileg lelehetne kapcsolni teljesen a ventiket. magyarán ha netezem, és ha nem melegszik a proci akkor csak a táp zúg és voala, kész a mű

-
Henk
veterán
válasz
DeckardCain
üzenetére
Akkor viszont mégis a TR-ot egy halk 12-es ventivel.

Shuriken kevés, Noctua meg drága.Tiger89: ha szabályozni akarod akkor ugyanez a típus csak a pwm-es. Az 800-1700 rpm között szabályozható így kellően csendes de ha igény van rá akko 1700 rpm-en már szépen szállít. Én legalábbis ilyeneket használok most.
vsgaborr11: nem ismerem ezt a lapot de biztos vagyok benne ha mást nem is de a cpu fan-t (4 tűs) tudja szabályozni. Azért mondtam a pwm-es ventit mert sokkal kényelmesebb mint szabályzóval tekergetni.
Milyen fajta a 88gt-d, Zalman 2 vezetékes ventivel? -
vsgaborr11
tag
A mostani Zalman hűtőmhöz kaptam fordulatszám szabályozót,szóval ez sem probléma. Igazából többe kerül,ezért a kisebbik tesóját fogom választani. ASUS P5K alaplapom van,itt én eddig sehol sem találtam venti beállítást,ez a gondom is egyben,mert a VGA coolerje is elég hangos(mondjuk gyári...). És mivel 8800 GT,ezért profilokkal szabályozni sem tudom
. -
Tiger89
tag
amit néztem proci hűtőt abba középre belefér egy 12es venti ami pont nyárra lesz jó, sőt akár kettőt is rá lehet csavarozni, és az úgy még keményebb

reméltem hogy olcsón meglehet úszni egy tápot, szerintetek érdemes ventit cserélni a tápban?
és ha tételezzük fel hogy szabályoznám a ventiket? akkor mit javasoltok?
-
DeckardCain
senior tag
Az a baj a házamba maximum 125mm-ig fér be hűtő. Ezért is nézegettem ezeket az alacsonyabbakat. Valamint halkat szeretnék ami 12es.
Mondjuk a TR-hez kell majd vennem ventit.
Néztem még a Noctua NH-C12P-t, de ez elég húzós árban már.
Illetve ott a Scythe Big Shuriken még.
Gondolkodtam még egy passzív mini ninja-n, de szerintem jobban járnék egy leszabályzott halk 120mm ventivel a hűtőn.
Tuning egyenlőre nincs, majd VGA csere esetén lesz. -
Henk
veterán
válasz
Tiger89
üzenetére
Ezzel a hangszigeteléssel főleg azt lehet elérni, hogy marhára megdobja a hőmérsékleteket a házban ami miatt nagyobb légszállítású venti javasolt aminek nagyobb lesz a hangja. Házhűtőnek (ha nem akarod őket szabályozni) Coolink swif2 1200-at javaslom mert ezeknek teljes fordulaton sincs nagy hangjuk de elfogadható a légszállítása. Passzív táp szintén nem előny szerintem mert azon kívül, hogy marha drágák (legalábbis a normálisak) még jó meleget is csinálnak. Én ehelyett inkább Enermax modu/pro 82+ 425W vagy Corsair hx szériából választanék. Ezek sem olcsók viszont nagyon csendes, megbízható és erős tápok. Nálam az Enermax ventije idle 500 rpm-en megy azt sem hallani egyáltalán. Ráadásul az Fsp Zen-ből (passzív) volt egy széria am iszonyatosan cicergett és sokkal hangosabb és idegesítőbb mintha a ventit hallanád benne. Gondolom a cpu hűtőt is passzívra akarod. Nem ismerem azt a TT hűtőt de ránézésre elbírná. De bőven elég lenne rá egy freezer 7 pro is amin ugyan van venti de ha beállítod, hogy kis fordulaton menjen akkor szintén jó lehet: Ezeknek az az előnye is megvan ha esetleg valamiért szükség lenne a nagyobb teljesítményre akkor ott a lehetőség. (mondjuk egy nyári kánikulában mikor van a szobában 30+ fok)
vsgaborr11: a procihűtőre én inkább a 92P-t venném. Ezt tudja a lapod szabályozni így kellően halk lehet de mégis marad benne tartalék ha szükség van rá. (625-1900 rpm között szabályozható)
-
Tiger89
tag
Sziasztok!
van egy ilyen komfigom és ehez keresnék 2 darab csöndes 12cmes ventit, és majd később egy passzív tápot. tippeket szeretnék tőletek kérni hogy milyen ventit és tápot vegyek ami halk, nagyon halk és a táp meg teljesen csöndes

asus p5kpl-am se e6550-el, 2*1 kingston gb 1066 ram és egy hd4550es passzívos ati. vinyó 400gb+1,5T westernd, seagate
proci hűtőnek ezt néztem ki, de ha szerintetek mást érdemes venni várom a tanácsokat:
http://www.argep.hu/product_858682.htmlházat már szereztem ami jól zár és elég anyag van benne.
szerintetek érdemes zajcsökkentés miatt a kártyák felöli oldalt polifoammal a másik oldalt meg parafával és a seggére egy "mufflert" tenni hogy megtörjön benne a hang?

a cél hogy annyira amennyire csak lehet legyen kussos, max a vinyót halljam belőle de lehetőség szerint még azt sem. tunningban nem nagyon gondolkodom
üdv
-
Henk
veterán
válasz
Lacc88
üzenetére
Hát a tx3 az nagyon halvány ide, viszont ha nem lesz komoly tuning akkor a 212+ elég rá.
Ha meg tépni akarod rendesen vagy úgy gondolod, hogy megmarad hosszabb ideig akkor érdemes venni rá egy normális hűtőt, legalábbis szerintem.vsgaborr11: olyan venti nincs, hogy 9-es. A mind 9,2 mm legfeljebb nem így tüntetik fel szóval jó lesz a Coolink a tx3-ra.
Lemaradtam kicsit.
DeckardCain: nem rossz hűtő ez a TR viszont ha nem húzod a procit egy freezer 7 vagy tx3 is elég. Ha meg lesz tuning akkor én inkább egy Xigma S1283-at vennék, igaz az 7-8 k körül van.
-
Daert
őstag
válasz
vsgaborr11
üzenetére
Hali.
Nyugodtan megveheted,a 9,2cm a valós mérete a 9cm-es ventiknek.
A Swif2 921 adatai itt
Ez még halk-nak mondható igaz nem pwm-es.
Vagy nagyobb légszállítás,olcsóbban de hangosabban AC -
DeckardCain
senior tag
Üdv.
Thermalright xp-120 LGA 775 lefogatóval megér 6k-t?
E5200-ra lenne. -
vsgaborr11
tag
Sziasztok!
Épp procihűtőt akarok váltani,mert a mostani nagyon hangos. Én egy Cooler Master TX3-ra gondoltam,de Coolink SWIF2920-szal felszerelve. és itt a bibi:ez egy 9,2 centis hűtő,a TX3-ra meg csak 9-es hűtő fér. Van tehát valami más,jobb,halkabb hűtő,de rá is fér a TX3-ra?Vagy ez a Coolink is ráfér? -
Lacc88
senior tag
Csak kimásoltam a listából tegnap este félkómásan , ezen nem is gondolkodtam
...
Vagy van itthon TX3 CM. vagy az lesz felrakva , vagy 212+-t veszek , mert nem nagyon van kedvem venni hűtőt 15 rongyért...Na Henk papa melyik legyen szted ? Áldozzak inkább 1 komolyabb hűtőre ?
Köszike
-
Henk
veterán
válasz
KAMELOT
üzenetére
Ha nem tervezel tuningot és nem zavar a hangja akkor elég a gyári. Viszont ha cserélni akarod akkor az olcsóbb kategóriába freezer 7 pro vagy hyper tx3. Ha kicsit többet szánsz rá akkor Xigmatek S1283, Ocz Vendetta2 vagy hyper 212+ ezek persze teljesítményben is jobbak.
Lacc88: én ezt a Revoltec-et sosem tekintettem valami nagy márkának/minőségnek. Amúgy ez a hűtő nem jó az i7-re. Honnan szedsz hozzá megfelelő lefogatót?
-
Lacc88
senior tag
Sziasztok !
Erről a CPU hűtőről vélemény - > Revoltec PipeTower Pro RK005 ? i7-920ra lenne 3.6-3.8 tájt menne 24/7

Lacc88 Üdv.
-
KAMELOT
titán
hello!
Egy kis segítség kéne!E6400 procim van!
Erre elég a gyári hűtő vagy kéne valami jobb?? É sha igen akkor a típust is ha lehet!
normálon 33 fok maxon pedig 59fok!Köszi előre is a segítséget!
-
Henk
veterán
válasz
üzenetére
Meg 3k a pk a Pixmania-tól és nem is jó 1156-ra ez a hűtő ezeket kalkuláld bele. Nézd meg a Prolimatech Megahalems-et az Ipon-nál van hasonló áron. Vagy a Thermolab Baram-ot, bár ez nem tudom jó e 1156-ra. Ja és ezekhez külön kell ventit venni. Ha nem kell ennyire komoly hűtő akkor a hyper 212+ is jó lehet olcsóbb is.
-
-
Chosen
addikt
Sziasztok!
Olyan hűtőt keresek, amit S478-ra fogok tenni, de később átkerül majd AM3-ra. Lehetőleg halkan dolgozzon
. (Alaplapra merőleges kialakítású kellene) Mit tudtok ajánlani? 
-
-
MPowerPH
félisten
válasz
matthew95(2)
üzenetére
Konkrét összehasonlító tesztet nem találtam róla, én Hyper TX3 -at venném. Teljesítményben ugyan ott vannak kb. és mindegyik alkalmas arra, hogy szépen lehűtse a procidat. A TX3 kicsit olcsóbb is.

-
matthew95(2)
senior tag
Üdv! Valaki válaszolna erre a kérdésemre:
"Helló! Egy Athlon 620-at akarok felhúzni ~3,5Ghz-re, de ugye ahhot megfelelő hűtés is kellene! Ebben a 2 prociban gondolkodtam: ARCTIC COOLING Freezer 64 PRO és a TX3! Sztetek melyik a jobb megoldás, hogy terhelés alatt se menjen a proci 60C felé? Esetleg ilyen árkategóriában egy másik procihűtő?Ja igen és ne legyen iszonyat hangos!" -
tarczali
tag
A magassága miatt, kb 14-15 cm mértem, de majd pontosítom. Az biztos, hogy a mugen v hasonlóan magas hűtők nem férnének be. Ilyne kisebb méretbe van vmi ötlet mik jöhetnek szóba?
-
tarczali
tag
AMD 955 BE-höz tuninghoz a Scythe Zipang 2 jól helyettesítheti a mugen 2-t? mivel helyhiány miatt nem fér be a mugen.
-
Henk
veterán
Én vállalnám de a héten ment el a Mega mégegy hűtőt nem vennék tartalékba.
Daert: kapható vagyok ilyesmire.

Visszatérünk rá.bajtokarpi: szerintem is S1283-at árulnak mind a 2 boltban csak bajban vannak a nevekkel, az RS drágább lenne. Amúgy itt is van és kicsit olcsóbb is meg a futár is asszem.
-
Scholes9
nagyúr
válasz
bajtokarpi
üzenetére
Az Iponos biztos, hogy a sima S1283 aminek réz a talpa, a PCX-es nem tudom, de szerintem az is a sima lesz.
-
Scholes9
nagyúr
válasz
bajtokarpi
üzenetére
-
bajtokarpi
őstag
Üdv.!
Tudtok egy megbízható helyet, ahol Xigmatek HDT-S1283 hűtőt meg lehet venni? Googliztam, de csupa "no name" áruház jött ki.
Köszi
-
Mákdaráló
tag
válasz
Mákdaráló
üzenetére
Nos, egy előző EasyTune(5) verzióval sikerült elérnem, hogy a hűtőt lehalkítsam. Kicsit átvertem a szerkentyűt, azt hazudtam neki, hogy a procim max. hőmérséklete 81C, és így ezzel a beállítással Everest stabilitásteszten stabilan 57-60C között maradt a hőmérséklet, 1600 körüli fordulaton.
Itt látható, hogy[link] a procim max. hőmérséklete 62C a gyártó szerint.
Egészséges-e még így ez a működés? Mellékesen megjegyzem, hogy 2300-as fordulaton kb. 2 fokkal lesz hidegebb.
-
Daert
őstag
Itt van egy Intel-es teszt
Bár,minden tesztje Intel procival készült.
Az adatlapom mindíg aktuális -
matthew95(2)
senior tag
Helló! Egy Athlon 620-at akarok felhúzni ~3,5Ghz-re, de ugye ahhot megfelelő hűtés is kellene! Ebben a 2 prociban gondolkodtam: ARCTIC COOLING Freezer 64 PRO és a TX3! Sztetek melyik a jobb megoldás, hogy terhelés alatt se menjen a proci 60C felé? Esetleg ilyen árkategóriában egy másik procihűtő?
Ja igen és ne legyen iszonyat hangos! -
Mákdaráló
tag
válasz
MPowerPH
üzenetére
Hmm, jó ötletet adtatok.
Először is feltettem egy BIOS frissítést, így már alapon 800-ason forog, és 36 fok helyett 21 fokon üzemel, azonban terhelés esetén még mindig ugyanúgy reagál.
Nézelődtem kicsit a BIOS-ban, de semmi állítási opció nincs, csak simán egy monitor, kijelzi az adatokat.
Ez egyébként egy AM2-es Gigabyte alaplap, leszedtem egy EasyTune nevű programot hozzá, ahol elvileg ezeket a dolgokat lehetne állítgatni, de a Fan control fül alatt kizárólag az AUTO módot engedi, holott van DISABLE, AUTO, ADVANCED mód. A másik kettő szürke marad. -
Daert
őstag
Hamarosan tudok tapasztalatokkal szolgálni egy Coolink Corator DS-ről.(megrendelve)
-
MPowerPH
félisten
válasz
1nsan1ty
üzenetére
Szeva!
A hivatalos Asus termékismerető szerint nincs hozzá ilyen lefogató, csak ezeket támogatja:
Intel LGA 775
AMD 754/939/940
AMD AM2/AM2+/socket F(1207)/1207+Boltban sem találtam kiegészítőt.

Mákdaráló: A Quad procid természetesen jobban termeli a hőt, de ettől még nem ez befolyásolja az RPM -et. A lap PWM vezérlése az oka, elég agresszívra van hangolva az AMD -s lapon, ezért terhelés alatt full fordulaton járatja. De előfordulhat, hogy tudod saját magad szabályozni a BIOS -on belül.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Mákdaráló
üzenetére
Szerintem ez nem a hűtővel függ össze, hanem sokkal inkább az alaplapod PWM vezérlésével.
Az AMD alaplapod rögtön felrántja a fordulatot, amint terheled a CPU-t, mert úgy gondolja kis teljesítményű hűtő van rajta. Matass kicsit az alaplap BIOS-ában, biztos be lehet állítani hogyan kezelje a hűtőventilátort. -
Mákdaráló
tag
Hello Mindenki!
Valószínűleg többek számára ismert az EKL narancsszínű tunning procihűtője.
Ilyenből vásároltam kb. egy hónapja két darabot, az egyik Inteles, másik AMDs.Az Intel proci egy Q6600-as, melyet alapon 700 körül, terhelve is 1400-1500 körüli fordulaton hűt.
A saját kis AMD 6000+-osomat (Brisbane magos, 85W-os fogyasztás, már 65nm) azonban alapon hűti 1500-ön, és terhelve azonnal felugrik 2200-ra, ahol már nagyon magasan zúg. Ahogy visszaveszem a terhelést, abban a pillanatban megint 1500-on találja magát.Ebből azt merem leszűrni, hogy elvileg jól működik, de vajon tényleg ekkora lenne a különbség egy kétmagos AMD és egy négymagos Intel között?
Ha valakinek van valami okos gondolata, kérem ossza meg velem!
üdv
-
1nsan1ty
tag
sziasztok!
van egy ASUS Triton 77 hűtőm amit eddig egy 775-ös lapban használtam. nagyon jól hűtötte ezért megtartottam. most 1156-os gigabyte lapom van és az lenne a kérdésem hogy kapható-e valamilyen lefogató amivel fel tudom tenni erre a lapra ?
-
MPowerPH
félisten
Igen, én is olvastam. Rémisztően nagy, én a mostani lapomon nem is tudnám használni. De szerintem az i7 -re úgy egyben igaz, hogy magas memókkal nem érdemes ilyet venni.
A D14 az olyan, hogy sok anyag, nagy hőleadó felület, inkább a brutális nyers erőre mentek. Az tény, hogy jól hűt, de nekem se kellene.
-
Henk
veterán
válasz
MPowerPH
üzenetére
Olvastam már pont emiatt lettem volna kíváncsi rá. De inkább arra, hogy mit tud egy normál méretű borda ellen mert ez a D14 nálam eleve nem játszik mert nem lehet vele elférni. Pont most néztem logout-on van egy cikk a D14-ről na azon szépen látszik, hogy a ramoktól sem fér már el, kicsit túl van méretezve.
-
Henk
veterán
válasz
MPowerPH
üzenetére
Biztos gyengébb mint a D14 de nem is akkora a borda meg 1 venti van rajt ja és jóval olcsóbb. Viszont így, hogy középre került a venti pont addig lógna be a ramok fele mint a Mega + venti mert kiszámoltam.

carrot: a 2 venti már kialakításában eléggé különbözik és a keretnélküli csak fújónak szerelhető fel és rázkódik is. Jóval halkabb mint a keretes verzió meg a légszállítása is jóval gyengébb azonos fordulaton.
-
MPowerPH
félisten
válasz
egerszegi.z
üzenetére
Ha tényleg nem akarod húzni, akkor elég a gyári hűtő is, fölösleges még +hűtőre pénzt kiadnod. De akkor tényleg nincs OC.
-
egerszegi.z
csendes tag
Hellosztok! Most gondolkodok egy Intel Core 2 quad q9650es procin de nem tervezem huzni, szerintetek elég a gyári hűtője vagy vegyek hozzá egy hűtőt? mit ajánlotok? kösz mindenkinek
-
greerson
csendes tag
válasz
tarczali
üzenetére
Azért választottam azt, mert egyrészt ez még beszerezhető, másrészt nagyon jó tesztek jelentek meg róla. Ráadásul a Ninja2 is egy kicsit magasabb a Tritonnál. Mind hűtés, mind zaj szempontból nagyon jól teljesített a tesztekben és meggyőzőnek találtam. Itt a prohardveren is olvashatsz róla. Így utólag nem is bántam meg a választást mert nagyon jól működik, ma veszem a másodikat ha a beszállító is úgy akarja.

-
MPowerPH
félisten
válasz
carrot
üzenetére
Gemin II-őm volt elég sokáig, és nincs vele semmilyen nemű probléma. Az alaplap is szépen szellőzik alatta, csak kell a 2db venti. Elég szépen megtudja hajlítani a lapot, szép íves lesz tőle. 6k -ért még nem is olyan rossz vétel, de ez attól függ, hogy a Vandetta 2 mennyibe kerül? Mert kialakítási is kedvezőbb, és jóval erősebb is, mint a Gemin. És ugye a Gemin 2 ventivel böhöm nagy, és bonyolult a felfogatása is.
Én X4 -re már mindenképpen a Vandetta 2-őt javasolom.
A ventiket illetően a sima Arctic F12-őt javasolom, Vandetta esetében mindenképpen csak azt, mert szívó oldalra a Pro-t nem tudod felszerelni. A Gemin2 esetében ez mind1. -
MPowerPH
félisten
Persze. 12,5k az végül is nem olyan nagy pénz érte. Ahogy néztem, gyengébb mint egy True, a D14 azért erősen ráver. Kialakítását tekintve nem igényel magas légáramot, elég neki két lassú lapátos is, szépen áttudja szellőztetni a lamellákat.(ez pozitív ebben a kategóriában)
Ár/érték arányt nézve szerintem ugyan ott van mint a D14, vagy a True. A Mugen 2 -őt ez sem tudja megközelíteni, de még a Z600-at se. De ennek a kialakításnak van egy óriási hátránya, mégpedig az, hogy sok helyet foglal hosszában. i7 esetében valszeg betakar a memória moduloknak.
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja, hogy a fórumozóknak segítséget nyújtson processzor léghűtések kiválasztásához. Kérdezés előtt kérlek töltsétek ki az összefoglalóban szereplő 6 pontos kérdéssort, amivel az ajánlást segíteni tudjátok. Ebben a topikban nem foglalkozunk kompakt vízhűtésekkel (AiO).
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Büszke apukák és anyukák topikja
- Cyberpunk 2077
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- CES 2026: Teljesen szürreális lett az ASUS asztali gamer PC-je
- Gaming notebook topik
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- BestBuy ruhás topik
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Gitáros topic
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3610
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Natural Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, 100% Akkumulátor
- Samsung Galaxy S25 Ultra / 12/512GB / Kártyafügetlen / MediaMarkt Garancia 2028.12.02.-ig
- MacBook Pro 14 2024 M4 Pro, 24 GB RAM, 1 TB SSD Space Black 27% Áfás
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 Ti 8GB Zalman S2 TG GIGABYTE 750W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

De nekem jelenleg 1300al megy, ez bőven elég, és így csendes is. A Scythe Katana 3-nak annyival jobb lehet a többivel szemben, hogy a lapot is hűti valamennyire, így kavarja bent a levegőt, de valószínűleg nem olyan gyorsan tuszkolja ki a házból....remélem picit segítettem. 
(pcgear)

Ezt nem tudtam. Akkor jó, megnyugodtam.

Válaszotokat előre is köszönöm.

tudom gányolás
Rowon