- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Külföldi SIM-ek itthon
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2025 <<<
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
Új hozzászólás Aktív témák
-
Henk
veterán
válasz
zazahoho #20246 üzenetére
A leszorítóerőnek van hatása a teljesítményre. Ha egy lefogató úgy van kialakítva, hogy nem szorítja eléggé le a hűtőt akkor sem ha tövig betekered a csavarokat akkor azzal semmit nem tudsz kezdeni, illetve tudod úgy javítani mint a régi TRU lefogatóját, hogy a hűtő és a lefogató közé alátétet tettek és ezzel javult a teljesítménye is. Az már más kérdés, hogy a Venomous-nál miért van lehetőség állítani, ennek én sem látom túl nagy értelmét.
Nincs tapasztalatom azzal a CM hűtővel de az árát látva nem kapott el olyan érzés, hogy azonnal rendeljek egyet, szerintem nagyon túl van árazva. Meg azokkal a magas fordulatú ventikkel halknak sem gondolnám. -
Gerisz
addikt
válasz
zazahoho #18700 üzenetére
Nekem csak B55-ön lesz. Nem nagy valami. Tuti nem hozza ki a maxot belőle, meg egyenlőre csak a 212-höz tudom hasonlítani, de majd elhozom Tesótól a Z600-at, az nagyobb ellenfél lesz. Meg neki is jön a q9550 és azon is megpróbálom. Hosszú kör lesz, de egyszer vége lesz.
Henk: Az elsőt alapból leveszem, mert nem fog elférni a VRM-R4-től
-
Henk
veterán
válasz
zazahoho #18688 üzenetére
Igen, a rev.c tartalmazza az 1366-os lefogatót. Régebbihez külön vásárolható de arra panaszkodtak, hogy nem tart elég erősen, a rev.c az fog mint az atombomba.
Azok a bazi nagy bordák nem csak azért kellemetlenek mert nem férnek el a házban hanem a légáramlást is jól felfogják így jobban melegedhet a lap, stb. Arról nem is beszélve, hogy rettenetesen megnehezítik a szerelést, bár ez nem mindenkinél szempont. -
Henk
veterán
válasz
zazahoho #18683 üzenetére
V10-et véletlenül sem ajánlom, nem kiemelkedő a teljesítménye ellenben bazi nagy és rettentő drága. Armageddon-al még nem nagyon van tapasztalat de amennyibe kerül ventikkel együtt annyit biztos nem tud. Noctua jó teljesítményű de szintén hatalmas és elég drága. Ha erős hűtő kell normális méretben akkor TRUE vagy szinte ugyanez a teljesítmény olcsóbban a Coolink Corator, szerintem ez best/buy jelen pillanatban.
-
Krisinto
őstag
válasz
zazahoho #18683 üzenetére
Nem a reklám végett,de tényleg jók ezek az Alpenföhn hűtők
Neked egy Matterhorn jó lenne(szerintem)
[Egy teszt]
I7 920-al tesztelték 3,8ghz-n
Vagy az álltalad írt Noctua -
Henk
veterán
válasz
zazahoho #17794 üzenetére
Armageddon-t kicsit mintha túlárazták volna de lehet olcsóbb lesz ha több helyen is kapható lesz. A Corator meg akármilyen kidolgozású de Qru-nál nagyon elverte a TRU-t ami nem kis teljesítmény.
Qru: hát én is mert nehezen tudom elhinni, hogy ennyit ráverne a TR-ra ez így már nagyon durva lenne.
-
Henk
veterán
válasz
zazahoho #16620 üzenetére
Hát elméletileg igen mert valamennyire akadályozák egymást de, hogy ez a gyakorlatban mennyi jelent azt nem tudom. Lehet, hogy teljesen elhanyagolható a különbség. Ezt akkor tudnád kipróbálni ha megmérnéd 2 egyformával meg a mostanival aztán összehasonlítani az eredményeket.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
zazahoho #16601 üzenetére
Nekem is DHX-es Dominator van, TRU alá simán beférnek nem zavar be ha a venti a ramok felöli oldalon vannak. Egyedül annyi a hátrány, hogy ha kiveszed a ramot akkor előbb a ventit kell előbb levenned de azt 2 fémszál tartja, szóval 2 mozdulat. És TRU hozza a Mugen 2 szintjét viszont jóval filigránabb.
-
Henk
veterán
válasz
zazahoho #16601 üzenetére
A Mugen2 már jobb teljesítményt ad mint a V10 ha nincs babrálva. Ha méret gondod van akkor a Megahalems vagy TRUE már javít is a helyzeten ami fele annyi mint a CM de a teljesítménye jobb. Azokra is tudsz még 2 erős ventit tenni ami tovább javítja a teljesítményét. Lehet csak én gondolom így de ez a V10 egy zsákutca csak azért csinálta a CM, hogy az övék legyen a legnagyobb.
Tompo92: 8k körül van a hyper 212+ vagy freezer Xtreme rev.2.
-
-
-
yolan
őstag
válasz
zazahoho #11723 üzenetére
Bios-ba engedélyezd a venti szabályzást, vagy valami programmal, pl speedfan-nal vezéreld.
Hajnalba kicsit játszottam a feszekkel, érdekes volt, hogy 800rpm és 1500rpm között alig volt pár fok különbség a mugennel. 2.8Ghz, 7*400, 50% oc @ 1.088v, vid=1.325
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja, hogy a fórumozóknak segítséget nyújtson processzor léghűtések kiválasztásához. Kérdezés előtt kérlek töltsétek ki az összefoglalóban szereplő 6 pontos kérdéssort, amivel az ajánlást segíteni tudjátok. Ebben a topikban nem foglalkozunk kompakt vízhűtésekkel (AiO).
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- AKCIÓ! ASUS Z97-A Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Menő retró konfig: Q9550, Gigabyte P43, 4GB RAM, ASUS GT730,
- Apple iPhone X, 256GB, Kártyafüggetlen
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged