- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Galaxy Ring lett az S25 Ultra hátuljából
- Képek az Asus Zenfone 12 Ultráról
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Google szolgáltatás (GMS) Huawei telefonokra
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Huawei P30 Pro - teletalálat
- MIUI / HyperOS topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Élőben is megcsodálható a Vivo V50
-
Mobilarena
ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz zefran #49999 üzenetére
A kupakok is jó minőségűnek tűnnek, bár annyira nem értek hozzá, hogy pbt vagy abs-e.
Nem olyan jó minőségűek azok, legfeljebb egy átlag memebránoshoz képest tűnhet úgy. Vékony, átlátszó ABS lesz az, aminek a külsejét feketére festették, és lézerrel lemarták a festéket a karakterek alakjában.
Erre még valószinüleg jön valamilyen felületkezelés, hogy ellenálljon a kopásnak.Ettől még jelen pillanatban igencsak best buy a CK550, és elég jó, minőségi billentyűzet.
Van rajta pár konstrukciós divathülyeség (pl. a niytott, kiálló kapcsolós dizájn), de ezeket sajnos nem igazán lehet kikerülni, főleg nem magyar nyelvű billentyűzeteknél.
[ Szerkesztve ]
Üdv, pengwin
-
zefran
tag
válasz Zοltta #49952 üzenetére
Megérkezett nekem is a CK550 brown kapcsolóval Tegnap este már meg is nyomkodtam, tényleg alig lehet érezni a taktilitást, nagyon finoman járnak a gombok és tényleg nem szükséges teljesen lenyomni Jó kis minőségi cucc, az előző műanyag vázas után fura volt ez a hűvös fémváz A kupakok is jó minőségűnek tűnnek, bár annyira nem értek hozzá, hogy pbt vagy abs-e.
A szoftvert elég könnyű használni, fel is rakott új firmwaret. Fényerőt én úgy tudtam állítani, hogyha mondjuk kék fénnyel akarom, akkor ugye RGB szerint 0-0-255, és ha a 255-öt lejjebb veszed mondjuk 150-re, akkor ugye gyengébb a fény...vagy kevésbé kékebb, hogy mondjam
Összességében jó kis billentyűzet, könnyű megszokni, most itt melóban elég fura nyomkodni a membránost
Szerintem jól jár, aki ezt választjaUi.: talán annyi zavaró, hogy a bill nem megy alvóba x idő után, ha nem nyomkodom, vagy csak én nem jöttem rá hogy kell beállítani
[ Szerkesztve ]
-
Radeon_5
aktív tag
válasz nyunyu #49992 üzenetére
Koszi a levezetest, erdekes igy lepesenkent beleolvasni. A nagy keyboard geek-eknek (ezek szerint vannak ilyenek) biztos jo moka es hobbi is egyben. En viszont nem vagyok az, es mas a hobbim is, arra szanom az idomet
Merthogy amellett hogy 100k huf lenne egy ilyen cucc, rengeteg ido is. Szoval nekem egy elore elkeszitett 'szar ergonomiatlan' sok tizezer forintert is elegge jo lenne azt hiszem, plane a jelenlegi noti billhez kepest Persze ezekbol akkor mar nyilvan a leheto legjobb, mert ahogy latom 45ezres billek is tudnak meghulyulni (?!), latszik mekkora lehuzas es kinai domping van itt is, vegyed a sz*rt dragan.Son of a Bit
-
nyunyu
félisten
válasz ezoro12 #49995 üzenetére
Már arról lemondtam, hogy fehér legyen
Nem lenne ellenemre, ha a Cherry betámadná a piacot egy szögegyszerű G80-6000LXBHU-0-val 15k-ért, de erre sajnos nem sok esélyt látok.
Kb. valami ilyesmi kinézetet képzeltem el MX Brownnal.
Szerencsére az újkori "fehér" MX 1800/3000-eken valamivel vastagabb, kevésbé törős PBT kupak van, mint ezen a gumidómos billzeten, viszont sajnos nem sakktáblás, hanem egységesen a kettő közötti szürke.Szokásos Cherry 3000 billzetház már eléggé kövületnek számít a maga méreteivel, keskenyebb kávás, kompaktabb méretű mecha jobban nézne ki.
Bár felőlem egy albínó MXB3C (G80-3850LXCHU-0) is jöhetne.
(Kááár, hogy csak a kínai piacra van albínó MXB2 lapos kupakkal és külön a Cherry kupakos, de fekete MXB2C, kettő kombinációja kéne ISO kivitelben...)[ Szerkesztve ]
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
ezoro12
tag
Sziasztok. Hátha tudtok ajánlani valami jó billentyűzetet. 2 hónapig ASUS Strix Tactic Pro-t használtam, aztán önállósította magát, kiakadt és össze-vissza irkált mindenfélét tőlem függetlenül. Most cerberus kistestvére van ideiglenesen nálam.
Úgy láttam, hogy nem igazán van választék minden funkcióra, amilyet szeretnék.
Kb. 40K lenne a határ. És hogy mi lenne jó, ha tudná?ő szempontok. Magyar kiosztás. Főleg játékra. Dedikált média gombok. Ne legyen slim. A mechanikus érzés egész jó volt piros kapcsolókkal, a többi szint nem tudom, milyenek lehetnek. Logitech kiesik, mert nem foglalkoznak komolyabb billentyűzeteknél a magyar nyelvünkkel , de ez általánosan igaz. Hama uRage M3chanical elvi szempontból megfelelne, de félek, hogy gyenge a minősége. Az asust persze megvettem, bízva hogy tudnak valamit, de csalódás volt az élethossza. Már arról lemondtam, hogy fehér legyen, világítson a fekete gomb, ha már sajnos áttértek erre a színre. A média gombnál is csak a hangerőt használnám, de ebből a fajtából sincs valami sok. Jó lenne, ha a gombok nem csak kiállnának, hanem keretben lennének. Köszi előre is. -
nyunyu
félisten
válasz Radeon_5 #49987 üzenetére
Az a vicces, hogy ~2 éve egyik elborult pillanatomban rajzolgattam magamnak egy split staggered southpawt magyar kiosztással, amit a mecha mániám előtti MSErgo4k ihletett, meg a numpad függőségem.
Csak szokás szerint elakadt a történet a magyar kupak hiányon (azóta már meg lehet oldani a 80$-os kínai dyesubbal), meg a végtelen lustaságomon.
Mindenesetre nem lenne olcsó megépíteni:
- kapcsolók 35-50-100-150$ (attól függően mennyire álmodsz nagyot a Gateron Brown - Outemu Sky Clear - Zealio - Holy Panda tengelyen )
- kupakok ~80$
- plate mounted Cherry (jellegű) stabilizátorok ~10$
- valami soklábú Arduino, vagy 2 Arduino Micro ~10-15$
- 110 dióda ~egy ezres HUF
- kéne szabatni hozzá egy acél plateet (utánajárás, hol lehet szabatni, elmenni, logisztika, mennyibe kerül...)
- kéne TMK/QMK layoutot tervezni hozzá (pár nap b@szakodás a firmwarerel, amire nem visz rá a lélek)
- kézzel drótozni (~fél nap)
- valami műanyagossal faragtatni házat neki (ki? hol? mikor? mennyiért?)
- kárpitossal párnázott hastámasz (ki? hol? mikor? mennyiért?)Szóval nehezen jönne ki 100k alatt.
-
dudu5130
őstag
Sziasztok! Tetszenek a Cooler Master cuccok és igazából már csak a billentyűzet hiányzik. Látom most vannak magyar típusok. Van amelyikre érdemesebb beruhazni? Én játékra használom leginkább.
-
Radeon_5
aktív tag
Koszi ezek egesz erdekesek, ezeket nem talaltam meg meg eddig. Hat jo dragak is ahogy latom, ilyesmiket lehet esetleg probalgatni valahol?
Hat az epitesbe nem tudom bele akarok-e menni, annyira azert egyelore talan nem, legalabbis nem hinnem hogy akar egy Kinesis Pro nem lenne eleg ergonomikus mar nekem. Persze ha ki tudnek probalni ilyen cuccokat sokkal jobb lenne, mint itt latatlanban filozni ezen.
[ Szerkesztve ]
Son of a Bit
-
-
Radeon_5
aktív tag
válasz Domonkos #49986 üzenetére
Jo ertelek, de azert legyunk mar racionalisak is neha, plusz egy kicsit segitokeszebbek, ha mar vagy olyan kedves alapbol hogy segitesz, koszonom. Ertem en hogy a legjobb lenne felmillio forintert milimeterre pontosan a kezemre epiteni valamit vagy gondolattal iranyitani, de annyit nem akarok rakolteni.
Azt is ertem hogy nagyon benne vagy a temaban es bedobsz nekem a markakat meg paneleket kod alapjan meg nem tudom miket, de nem mindenki billentyuzettel kel es fekszik ezert egy kicsit erthetobb segitseg jobb lenne, es nem pedig a fejed falba veres. Dude.
Szerintem a jelenlegi notebook billemhez kepest egy split bill kifele megdontve es keztamasszal igenis relative 10x ergonomikusabb. Tevednek?
Persze lehet mondani hogy a BMW M5-os nem sportauto es igazabol egy nagy szar, mert vannak Ferrarik is, sot az is szar mert ott a Koenigsegg. De mondjuk egy Golfbol nem sokan ulnek at rogton egy Koenigsegg-be.
[ Szerkesztve ]
Son of a Bit
-
Domonkos
addikt
válasz Radeon_5 #49983 üzenetére
>A Kinesis-ekkel mi a gond?
Az, hogy egy hagyomanyos staggered elrendezesu billentyuzetet ne hivjunk mar ergonomikusnak.
Amugy en is az ergodox-ot, vagy valamelyik offspring-jet ajanlanam, esetleg a levinson/bfo9000 vonalat. Persze meg ezek sem ernek fel "ergonomiaban" az egyedileg epitettekhez. Noha azt en sem mondom, hogy az emlitett billentyuzetek kozul ne lenne akarmelyik nagy elorelepes a kommerszekkel szemben.>Nem tudom mi egyebet adhat meg egy 80-tol kezdodo bill
Szoftveres konfiguralhatosagban lesznek mind jobbak. A kenyelmes firmware ugyanolyan sokat hozza tud tenni a billentyuzethez, mint a hardver. Tovabba a hot-swap kapcsolok is kezdenek elterjedni ebben az arszegmensben.
[ Szerkesztve ]
Gender of electrical connectors is defined by the pins.
-
Domonkos
addikt
válasz Radeon_5 #49980 üzenetére
>...Fentiek alapjan a Kinesis Fresstyle 2/Pro/Edge amit talaltam es a legtobb kriteriumot teljesiteni latszik (kiveve a koltsegkeretet )
Pedig ezek a kinesis-ek meg igencsak a beleposzintet jelentik az ergonomikus billentyuzetek teren, mind funkcionalitasban, mind arban.
80k kornyeken fognak azok kezdodni amik a donthetoseget is tudjak, ha nem akarsz magadnak epiteni. De az meg oradijban nem fogja kiadni..
[ Szerkesztve ]
-
nyunyu
félisten
-
Radeon_5
aktív tag
Sziasztok billentyu mesterek, segitseg kene, koszonom elore is. Bo lere eresztem az infot, ne mondjatok hogy nem adok tampontot a keresemhez Es hatha masnak is segitseg lehet aki ilyesmi modon keres.
Laptoprol dolgozom jelenleg, kodolok, sokszor otthon vagy epp akarhol mashol mobil modon, kavezo, coworking, akarmi. A fixebb lokaciokhoz, ahol van helyem, keresnek egy ergonomikus billt ami jobb mint a notik beepitettje, fokent ergonomia miatt, ez az elsodleges szempont. Sok eve dolgozom notin es a kezeim fajnak mar ugyhogy valami konnyedebb megoldas kellene. Ha lehet sulyban sem sok, ha epp elvinnem valahova a geppel egyutt.
Ahogy utanajartam most, elegge megtetszettek ezek a split keyboardok, plane hogy azzal kozepre valszeg be tudnek szerezni valami touchpadet es akkor az eger is vegre mehetne a kukaba, es meglenne a feeling is ami a laptopnal van a kozepen scrollozas egrezes, es szerintem ergonomiai szempontbol is ez egy eleg jo megoldasnak tunik (javitsatok ki ha tevedek).
Ezen felul, mecha billt meg sosem probaltam de azt hiszem ennek is eljohet az ideje, ha ez is segiti az ergonomiat. Viszont hangos nem kellene hogy legyen, nincs szuksegem ra, eddig is elvoltam click nelkul plusz nem is jofej dolog ha kozossegi terben dolgozom epp.
Szoval van par kriterium tudom ha mindnek megfelelne a leendo keyboard az lenne a legjobb, de minel tobbnek, es nekem is van mar jeloltem ezek alapjan, de erositsetek meg vagy cafoljatok.
A valaszok a kerdesekre:
1. Legszivesebben nem tobbet mint 20ezer, de ha valamit talalnek ami tokeletesen passzol az igenyeimhez, kesz vagyok tobbet is rakolteni (remelhetoleg kiprobalasi/visszaveteli lehetoseg mellett, ha mar beruhazok sokat)
2. Hasznalt is szoba johet
3. Jelenleg Dell E6440 notebook, fent irtam bovebben, de vagy 10 eve egyeb notebookokon
4. Programozasra hasznalnam szinte 100%-ban
5. Nyitott vagyok barmire, kiprobalnek mechanikusat (csendeset)
6. Fentiek alapjan a Kinesis Fresstyle 2/Pro/Edge amit talaltam es a legtobb kriteriumot teljesiteni latszik (kiveve a koltsegkeretet )
7. ISO (bar nem ismerem pontosan), rendes hosszu i-vel, nagy Enterrel es meretes kurzorokkal, pgup/pgdown vagy home/end lehet kurzorok felett, sot. Angol kiosztas/matricazas preferalt, mivel angol kiosztason programozok es angolul is irok legtobbszor amugyis, ezt szoktam meg.
8. Numpad nem kell, konnyen elerheto home end pgup pgdown insert delete stb fontos, kurzorok rendes meretuek az is, hangero gombok jo ha vannak, de tulelem ha nem
9. Ergonomia a fo szempont igy csuklotamasz es (allithato) donthetoseg azt hiszem fontos, vilagitas jo ha van (ha nincs max veszek valami kislampat , vezetek nelkuliseg jo lenne de nem lenyeges. Programozhatosag nem tudom pontosan mit takar, nem nagyon hasznaltam eddig ilyet csak home/end es pgup/pgdown csereltem fel. Jatekra nem kell, ha ahhoz van koze.Es ami meg fontos, kellene egy hely ahol ki tudom probalni legalabb az MX Cherryket. Valszeg a Brown lenne nekem a nyero az eddigi utanajaras es a multam alapjan, de meg a Red-et vagy akarmit ami szobajohet nekem kiprobalnam. Magukat a lehetseges billeket nem biztos hogy ki tudom, tisztaban vagyok vele.
Koszi elore is, az elolvasast es a helpet!
Son of a Bit
-
davezzka
csendes tag
Sziasztok!
Tudok olyan helyet/üzletet Budapesten, ahol a Cooler Master CK550-es billentyűzetet meg lehet tapogatni, ki lehet próbálni? Az sem hátrány, ha van Náluk többféle kapcsolós egyéb mecha billentyűzet
Előre is köszi!
-
gaben22
senior tag
válasz FuRiONight #49977 üzenetére
Kicsi mintából dolgozok, de az én Ducky One 2-m igencsak masszív felépítmény, azon semmi se vékony.
Eladó cuccok: Forza Audioworks - Copper Series IEM Mk2 IEM kábel
-
FuRiONight
addikt
válasz smallmer #49971 üzenetére
Nagyon egyszerű erre az egèsz a megoldàs: vàlasztasz magadnak egy olyan bill-t amit szeretnèl, a többieknek meg egy magyar, ISO kiosztàsú bill-t veszel. Probléma megoldva.
Ducky-ra visszatèrve: nagyon vèkony a műanyag hàz, a hàtoldalàn is làtszik, H vilâgitanak a ledek, és az oldala könnyen hajlik. Ennyi pènzèrt többet vàrnék. Anne Pro 2 sokkal masszívabb hàzat kapott.
(Tegyük hozzà bangood-ról majd fele annyièrt megvàsàrolható)
Első körben vennèk egy Anne Pro 2-ot vagy egy GMMK-t a helyedben, aztàn úgyis összeàll mit is szeretnèl pontosan.[ Szerkesztve ]
-
Zοltta
senior tag
válasz BullKoxa #49974 üzenetére
Soha életemben nem használtam csukló támaszt, mindig is meg voltam nélküle A réginél sem persze amit a Ck550 váltott. De lehet amúgy külön csukló támaszt is venni persze .
Nálam az asztal síkja és a szókőz olyan 3,3-3,5cm van. Nem mondom kényelmetlennek, de szokható, én idáig egy slim billentyűzetet használtam ami jó ha 2,5 cm magas volt minden szokás kérdése szerintem.
[link]Am néztem én is a Hyperx-et , de tudtam magamról ,hogy egy idő után megunnám a sima pirosat, igaz ,hogy szeretem a piros fekete öszhangot, de azért hagy én döntsem már el ,hogy milyen szint akarok és ne kötödjek le csak egyhez
[ Szerkesztve ]
Csak egy srác vagyok a nagy világból.
-
-
BullKoxa
őstag
válasz Zοltta #49972 üzenetére
Hello! Én olyat kérdeznék a régi Billentyűdön volt csukló támasz? ha igen, a mostanin nem zavar,hogy nincsen ?
nekem jelenleg van csukló támasz, de félek ha olyat veszek amin nincsen akkor zavaró lesz. Nekem tetszik a Te CK550-d,de ez barna kapcsolós, nekem jelenleg a HyperX Alloy Fps Red ami tetszik. Ezért kérdeztem a fenti kérdéseket.
[ Szerkesztve ]
-
Zοltta
senior tag
válasz smallmer #49971 üzenetére
Még a végén bele bolondulsz : ) a részletekbe
COOLERMASTER CK550 RGB Gateron Brown én ezt ajánlom, erről irok most és csodás rajta gépelni, és még halkan is tudsz vele gépelni, ha lassan nyomod le a gombokat, de ez szokás kérdése.
Ez fém házas és alig hangos csak a kupakok hangját hallod leütéskor, magát a fémházét nem.
ha tudod tapogasd meg valahol. és 25k ból meguszod
(#49973) premierpark
- csak úgy mint én, ezt több évre vettem, pont azért ,hogy megússzam a váltást egyszer , és nagy márkától legyen
[ Szerkesztve ]
-
smallmer
őstag
Én úgy tudtam, hogy a Ducky billentyűzetek is hot swap elvén működnek, de akkor rosszul emlékeztem
Már gondoltam arra is, hogy vásárolnék egy GMMK alapot, hozzá mx silent red kapcsolókat, illetve valamilyen jó minőségű magyar keycap-et(pl.: varmilo). A gombok között meg a fény kiszűrődne.
Több tesztet is néztem és többször is a Massdrop billentyűzetek és a GMMK az amit dicsérnek. A massdrop kiesik, mert abból nincsen ISO.Még a korábban említett fnatic streak rgb amire gondoltam, bár ennél sem lehet a kapcsolót cserélni. Ennél silent red verziót vásárolnék és arra ugyanúgy mehetne valami minőségi kupak.
Szerintem muszáj lesz kombinálnom valahogyan, mert olyat ami jó minőségű, magyar, világítós úgy látom, hogy nem fogok találni.
Első körben meg kellene találni a legmegfelelőbb alapot, ha az nem a GMMK és utána keresni hozzá kupakot. Az is játszik, hogy meglévő billentyűn lecserélem a gombokat. Esetleg használom tovább és később valahonnan kerítek jó minőségű világítós bill-t. Lényeg, hogy iso legyen. Én úgy is tudom, hogy melyik gomb mi.(a többi felhasználó nem tudja, de majd addig kinyomtatom nekik)
Az alapnál mennyire fontos az anyaga? Jobb a fém mint a műanyag? Kevésbé hangos?
-
smallmer
őstag
válasz Domonkos #49965 üzenetére
Értem.
A GMMK, Fnatic, Varmilo, Ducky "alapok" jónak mondhatóak?
Már gondolkodom olyanon is, hogy vásárolnék egy billentyűzetet ISO kiosztással, nem magyarul és ahhoz vennék később kupakot. A felsoroltak közül, ha jól láttam, akkor a GMMK, illetve a Ducky az amiben lehet kapcsolót cserélni, igaz?
-
smallmer
őstag
Kicsit tekintsünk el a kapcsolóktól, kupakoktól.
A billentyűzet "alapok" miben különbözhetnek egymástól? említettétek, hogy pl a massdrop nagyon jó firmware-el "szerelt".
Miben nyilvánul meg a különbség? -
Ringman
nagyúr
Van, de minek
Kínai mecha billentyűzeteknél szokott elofordulni. Meg pár logi billnél is volt ilyen layout.
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Pxs
aktív tag
Van olyan kiosztású mecha billentyűzet, ahol van a hosszú "í"-nek megfelelő gomb a bal Shift és a Z (vagy Y) között, de nem nagy Enteres, hanem "csík" Enter, mint az US kiosztásnál?
Szarakodott az Enter a K70-en, AutoHotKey-jel ráprogramoztam a funkcióját a jobb Shift-re és Control-ra, aztán rájöttem, hogy így még jobban kézre is áll nekem, mint alapból. Viszont korábban ódzkodtam az US kiosztástól, így egy csomó fajta ki is esett a választási lehetőségek köréből.
Egy tenkeyless-es, MX Blue kapcsolós darab esetleg a legfelül említett jellemzőkkel?
'The key to success is just that - standing up one time more than falling.' Regisztrált: 2005-09-29 21:12 - fanatikus tag
-
Ringman
nagyúr
válasz Zsöti90 #49959 üzenetére
modecom volcano hammer - magyar outemu brownnal/reddel.
elvileg ez a barna kapcsolós:
K-MC-HAMMER-U-BROWN-RGB-HU[ Szerkesztve ]
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Zsöti90
tag
Sziasztok! Egy kis segítség kellene.
Olyan 10-15 ezerrel bezárólag milyen billentyűzetet ajánlanátok? Sokat lenne játékra használva, legyen benne háttérvilágítás, numpad és persze magyar kiosztás.
[ Szerkesztve ]
-
Pxs
aktív tag
Gamdias Hermes E2 TKL billentyűzettel van valakinek tapasztalata? Holnap fogok venni egy ilyet, és az tiszta, hogy klón kék kapcsolók vannak benne, de ezen felül lehet tudni a kapcsolók pontos típusát? Gateron, Kailh, egyéb?
'The key to success is just that - standing up one time more than falling.' Regisztrált: 2005-09-29 21:12 - fanatikus tag
-
Zοltta
senior tag
válasz zefran #49951 üzenetére
Hogy ne hogy kibannoljon a PH vezetőség, csak szolidan. ÖRÖKRE elfelejted a Ck550 el ,hogy valaha is membránosra adtad a fejed!
Kib**zott jó !Legelösször mikor lenyomtam a CM kapcsolóját, el tünődtem ,hogy sokkal kényelmesebb , mint amit váltott membránost. Egy cseeppet sem bántam meg, hogy őt vettem meg és vártam rá.
♦ Pontosan érzékel
♦ ÁRDZSIBII
♦ Nagyon kényelmes, és valóban magyar kiosztású (Iponos vétel volt )
♦ Minimum 10 szin beállitási lehetőség, ami a legjobban tetszik ,hogy zenére is tud mozogni [saját kép]
♦ Középen van a vezeték elhelyezve, és nem szövet, de ez szerintem inkább egérnél előny a billentyűzetet úgy sem mozgatod annyit
♦ BROWN kapcsoló, gyorsan gépelve minimálisan érezhető, hogy aktiválodik én valamivel keményebb érzékelésre számitottam, de nagyon jó ! Ez a legelső mechanikusom
És csak akkor érzékel mikor az érzékelési pontnál lejjebb nyomod. Mikor kicsit pihenteted az újjadat rajta az nem gond, mivel akkor még nem aktiválódik a kapcsoló
♦ Minden betű ott van, ahol a magyarnak kell lennie, a kupakok cseppet sem mozdulnak ki más irányba, ahol lenyomod abban a szögben marad.
♦ Betű típusa kellően tisztázott, nem túl vastagitott, és a szineket váltogatva könnyen olvasható és nem igazán vakítja a szemet ÉS állitható a fényerőség is perszeÉS a beigért pár saját képem róla.
♦ Itt legalább 1 méter széles és másfél méter hosszú védő fóliában volt, benne azt hittem, sosem csomagolom ki
♦ Legelső inditásnál alapból CM lilán világit, de programmal változtatható, meg gomb kombinációval .
Úgy ennyi amit eltudok mondani róla igy elsőre.
Aki vált membránosról, annak ez egy kötelező vétel, pont a megfizethető árban mozog, amennyibe most kerűl én annyiért kaptam kézbe szálitással együtt ( Mázli faktor )
Ui. Szoftver itt található hozzá [link]
[ Szerkesztve ]
-
cross56
senior tag
Sziasztok!
Új billentyűzetet akarok venni a gépemhez.
Én a Rapoo 8900P-vel szemezgetek, nagyon elegans, minőségi bill. Munkahelyen is ilyet használok.
Esetleg tudnátok ehhez hasonlót ajánlani?
Gamerre nincs szükségem. -
Pxs
aktív tag
válasz 4nick8 #49916 üzenetére
Piszkosul tetszik a Varmilonál, hogy egyes régebbi laptopokhoz hasonlóan beleépítették a Caps Lock/Num Lock LED-et az adott billentyűbe, ahelyett, hogy egy sorban lennének a jobb felső részen.
Ezekben a Varmilókban azért úgy fest, van anyag...2 kg a VA88M (TKL)?
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz gaben22 #49942 üzenetére
Holy Panda esetén tudtok megbízható forrást?
Ezt ilyen formában a Massdrop rakta össze. Két kapcsolóból van összelegózva, amiből az egyik egy Halo kapcsoló, ami a Massdrop saját márkája, ezért mindenképpen onnan kell rendelned, a másik egy Invyr Panda, amit körülbelül sehol sem lehet megvenni.Massdroppon látom most vannak, de ÁFA (+ vám is esetleg) rámenne (lehetne még külön rendelni ÁFA határ alatti csomagokat, de azt írják a $30-as pack már elfogyott többi meg ÁFA fölötti összeg már, meg jó 3 hónapot kéne rá várni, mire megkapnám).
Üdv a group buy jellegű rendelések és a kisszériás batch gyártás világában, ahol várni kell, sokat. És még drága is, nagyon 150 euró felett lenne csak vám, azonban mivel számítástechnikai termékről van szó, ezért 0%-ot kapnál rá. Az áfa és a vámkezelés díja már más, és bár az utóbbi pár csomagom megjött extra sarc nélkül a Massdropról, onnan úgy kell rendelni, hogy beleszámolod a 27% + 3500 forintot az árba, és legfeljebb utólag örülsz.Vagy tökmindegy, mert így is úgy is drága ?
Ha egy kapcsoló másfélszer drágább, mint az elrettentésképpen emlegetett Zilent, ami önmagában duplája árban egy drágább kapcsolónak, akkor a tök mindegy eléggé megfelelő válasznak tűnik.pengwin: Cherry profilos a Varmilo
premierpark: az a Max kupakkészlet, ahogyan a többi gyári billentyűzettel szállított nem doubleshot világítós darab, erőteljesen anyaghiányos.
[ Szerkesztve ]
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
válasz gaben22 #49945 üzenetére
Ok, de még egyszer: vámot nem fizetsz.
ÁFA-t és vámkezelési költséget fizetsz, utóbbit is mindig, nem csak akkor amikor vámot kell fizetni.Magánvélemény, de szerintem ha már ilyen drága hype-kapcsolók felé kacsintgat az ember akkor kár a fillért szekszualizálni. Már önmagukban is túl vannak árazva.
Üdv, pengwin
-
válasz gaben22 #49942 üzenetére
Miért féltek ennyire a vámtól?
Magánszemélynek csak elég magas összegtől számítják fel, és csak 2-3% körül van.
A vámkezelés adminisztrációs költsége sokkal jobban fáj, mert az ilyen billentyűzet alkatrészeknél ugyan annyi vagy akár még több is, mint az ÁFA, és mindig felszámolják, amikor ÁFA-t kell fizetni.[ Szerkesztve ]
Üdv, pengwin
-
smallmer
őstag
(#49940) 4nick8 : köszönöm
A korábban linkelt max keycap a tejfölös doboz vagy a minőségi inkább?
[ Szerkesztve ]
-
gaben22
senior tag
Holy Panda esetén tudtok megbízható forrást? Massdroppon látom most vannak, de ÁFA (+ vám is esetleg) rámenne (lehetne még külön rendelni ÁFA határ alatti csomagokat, de azt írják a $30-as pack már elfogyott többi meg ÁFA fölötti összeg már, meg jó 3 hónapot kéne rá várni, mire megkapnám). Vagy tökmindegy, mert így is úgy is drága ?
Eladó cuccok: Forza Audioworks - Copper Series IEM Mk2 IEM kábel
-
-
nyunyu
félisten
Füstszínű, áttetsző polikarbonát nyomtatott felirattal tényleg létezik vagy 1.5-2 éve, de a lézerrel levakarós tejbevonósat kb. most láttam először.
Igaz, ritkán látogatom a Max weblapját, mióta jobb minőségű alternatívák is vannak.
Meg eleve a világítás nálam nem szempont, mivel klasszikus színű billzetekben utazom.[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz smallmer #49930 üzenetére
Akkor miért zártad ki a Varmilót? Van MX silent opció, jó minőségű magyar kupak, ami ráadásul világos, így a monitor fényénél is látszódik a felirat, és az áhított billentyűk között kiszűrődő háttérvilágítást tudja a billentyűzet.
nyunyu: Maxnál már régóta létezik világítós opció a tejfölös dobozukból, a WASD nem lépett még ezen a téren.
-
nyunyu
félisten
válasz smallmer #49931 üzenetére
Próbáltad volna 3 éve.
Akkor még se RGB, se magyar kupakszett nem volt.
(Na jó, egy magyar Max már 16 március vége óta létezett.)[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz zserrbo #49932 üzenetére
Nincsen, a csillámpóniláz lényegében megölte ezt a kategóriát. A Masterkeys L PBT kihalt tavaly, még pár Durandal érhető el, és drágábban ott van még a Varmilo VA109M.
A világítós kupakokkal az a probléma, hogy világítás nélkül eléggé rosszul olvasható a feliratuk, ha ezt még gamer betűtípussal is keverik, akkor főleg.
-
dqdb
nagyúr
válasz Domonkos #49914 üzenetére
Egyszerűen más a nézőpontunk: te 100%-ig akarsz elmenni, mert csak akkor tartod kényelmesnek, én azt mondom, hogy elég a 90%-ig elmenni, mert az utolsó 10% már olyan szintű alkalmazkodást követel meg tőlem, ami a véleményem szerint kényelmes feltételnek ellentmond, és én kevesebbet nyernék a falig elmenve, mint amennyit veszítenék közben. Ami egyszer beleégett az izommemóriámba, azt nehéz megváltoztatni (az ANSI + AltGr+I is ezért nem működik nálam), másnak lehet, hogy ez sokkal könnyebben megy.
A többivel egyetértek, a sorrendeddel (1-2 cserével) és a munkakörnyezettel is. Ha a kijelzők, asztal, szék, billentyűzet, egér, ha ez rendben vannak, akkor érdemes gondolkozni a többi hardveren. Már csak egy állítható magasságú asztal hiányzik a boldogsághoz, lassan ideje beleásnom magam ebbe a témába is ...
-
zserrbo
aktív tag
ISO kiosztású ( hiányozna az í helye), brown kapcsolós, nem világítós billentyűzetból van ajánlott 35-40e alatt újonnan? Elsősorban teljes méretűre gondoltam. Magyarban gondolom nem lesz. Próbáltam visszakeresni a fórumon, de mindenki világítósat akar :-) Ha nem lesz, ami jobban tetszik, marad a CK550.
[ Szerkesztve ]
-
nyunyu
félisten
válasz smallmer #49926 üzenetére
GMMK szerencsére szabvány 6.25 kiosztású, így passzol rá az 25$-os ócólézerezettkínaiPBT, a ~80$-os dyesubPBT (ezt láttad pár hozzászólással ezelőtt a 96%-on), meg a V szett is.
Esetleg lehet gyártatni 50-60$ környékén Maxot (jéé, már világítós is van?) meg WASDot is, esetleg kannibalizálni egy CM MasterKeys Liteot, de akkor már inkább a GMMK saját mártogatós tejfölösdoboza feleannyiért.
-
dqdb
nagyúr
válasz smallmer #49926 üzenetére
Hol tudok nézni keycap-eket?
doubleshot + PBT + ISO + világítós: jó kérdés, leginkább sehol.
doubleshot/dyesub + PBT + ISO: KBDfans, KPrepublic, Massdrop, CandyKeys, /r/mechmarket
De készülj fel arra, hogy vagy drága lesz, vagy sokat kell várni, vagy a kettő kombinációja, esetleg még azzal kiegészítve, hogy ahhoz a sokhoz képest is hónapokat késik.
A Varmilót azért ajánlgattuk, mert ők kínálnak billentyűzetet készen vastag, PBT, magyar kupakkészlettel (ami világítós felállásban nem jó). Ez a kupakkészlet külön is megvásárolható, valamint a KBDfans-ról rendelhető még hasonló kupakkészlet, az emlékeim szerint 70-80 dollár környékére jön ki egy 100%-os billentyűzetre való magyar feliratokkal, szóval ennyivel megdobja az árat.
A Duckyt azért ajánlgatjuk, mert ők kínálnak gyárilag doubleshot + PBT + ISO + világítós kupakkészletet, ami aminél jobb minőségű PBT kupakokat is kapni, de nem annyiért, így messze a legjobb megoldás, ha nem akarsz legózni.
Ha ragaszkodsz a világításhoz, akkor még a Corsair K70 lehet megoldás a külön PBT kupakkészlettel, erre is igaz az, ami a Duckyéra.
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz smallmer #49922 üzenetére
Kép alapján a GMMK kupakkészlete minőségre egy vicc a Duckyéhoz képest (a nem világítós vonalon a kizárt Varmilóéhoz képest pedig főleg).
Massdroptól felesleges kérdezni, eddig minden ISO kérdést lazán lepattintottak azzal, hogy nem fogy. Ha nincsen, akkor persze, hogy nem fogy.
-
smallmer
őstag
Ugye mint korábban írtam, jelenleg egy Cherry MX Red kapcsolós Asus Tactic Pro billentyűzetem van.
Gondolom az MX Red Silent Switch, az hasonló mint a sima Red, csak csendesebb. Így maradok ennél a vonalnál. (Nagyon sok videót megnéztem már)Elkezdem leszűkíteni a listámat, ebben kérném a segítségeteket:
Ezek közül melyik jobb választás inkább, kérlek ha tudtok indokot azt is írjátok le:
Ducky:
Ducky Shine 7GMMK:
GMMK full size+ Cherry MX silent Red
Massdropnak is fogok írni, hogy a közeljövőben nem terveznek-e ISO kiosztású bill-t csinálni.
-
4nick8
őstag
válasz Zsiráfnyál #49919 üzenetére
Vaksotet szoba+ monitor
-
tudi13
aktív tag
Sziasztok.
Soha nem volt még mechám és elérkezettnek láttam az időt, hogy vásároljak egyet.
1.Mekkora összeget szánsz rá?
- max. 25k2.Használt szóba jöhet?
-ha akad jó, akkor igen3.Milyen billentyűzetet használsz most? / Miért cseréled le?
-alap, occsó slim Genius4.Mire használnád a billentyűzetet?
-főként MMORPG, néha tps/fps és gépelés5.Milyen típusú billentyűzetet keresel? (ollós, gumiharangos, mechanikus stb.)
-mechanikus6.Van konkrét modell ami tetszik?
-Logitech G413 vagy CM CK350 is elég pofás.7.Milyen kiosztást szeretnél? ISO (magyar, német, angol stb.), ANSI (amerikai), JIS (japán, koreai stb.)
-ISO, ha lehet magyar. De ha nincs, akkor nagy Enter-es legyen.8.Milyen méretű billentyűzetet szeretnél? (kell-e numpad, fn-sor, kurzorblokk, stb)
-numpad legyen, esetleg FN-sor9.Extra igények (világítás, csuklótámasz, vezetéknélküliség, ergonomitás, programozhatóság, stb.)
-RGB ha van előny, de nem feltétel.Előre is köszönöm a segítséget.
-
Zοltta
senior tag
Nos én is berendeltem a CM Ck550-es billt, kiváncsian várom a drágaságot, közel másfél hónap után megkapva a raktárfigyelős e-mailt ,hogy raktáron van azonnal le is csaptam rá.
Egyeztettve az Iponnal ,hogy valóban magyar-e ezt válaszoltákBeszállítói adatok szerint igen.
Remélem hű társam lesz jó sokáig Amint megjön csatolók róla kis beszámolót, képekkel
-
-
Domonkos
addikt
Nem nagyon akarok hitvitaba keveredni (megint), de szerintem a kenyelmet es a sik billentyuzeteket nem is nagyon lehet egy lapon emliteni. Persze lehet rajtuk mindenfele komfortos profilu kupakszettekkel segiteni, de az semmi a hajlitott hatlaphoz vagy a "tenting"-hez kepest.
Amugy ha sorba kellene raknom, hogy mi segitette leginkabb elo a kenyelmet a munkam soran, akkor valahogy igy allna ossze (legfontosabbtol a kevesbe fontosak fele):
helyes/szabalyos gepeles > eger nelkuli gepkezeles (editor, wm, mail, chat, tobbi) > szoftveres makrok/shortcutok a hoszton > dvorak(-szeru) kiosztas > ergonomikus formaju billentyuzet > split billentyuzet > egyedi firmware > makrok a billentyuzeten > jo kupakok > jo kapcsolok > ortholinearis elrendezes
Szekektol, asztaloktol, monitoroktol, tobbitol eltekintve, csak a billentyuzetre koncentralva.Noha pontosan nem minden esetben tudom, hogy milyen lenne egyik a masik nelkul; most kb. ilyen sorrendben lennek hajlando lemondani egyikrol-masikrol. Jelenleg az osszes minden megvan es egyutt nagyon jol szuperalnak.
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz Domonkos #49912 üzenetére
Nem érdekel az elmélet, nem a nagykönyv szerint gépelek, a home row fogalmát sem igazán tudom például értelmezni, és kétlem, hogy van olyan iskola, amelyben azt tanítják, hogy a tenyér élével kell lenyomni a Ctrl billentyűt mindkét oldalon, mert azzal marha kényelmes.
Nekem a gépelés a kényelemről szól és nem a megtett távolság és kézmozgás végtelenségig tolt optimalizálásáról, azt az utolsó 10%-ot simán benne hagyom a rendszerben a kényelem érdekében.
-
Domonkos
addikt
>...Amit aztán szintén ISO-sítva használok, azaz a Shift és Z között ott van még a \ billentyű
Undorito Nem tetszik tudni, hogy a gyakran hasznalt billentyuket az eros ujjak ala kell pakolni? Nalam a shift az jobb huvelykujj alatt van.[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz smallmer #49907 üzenetére
A GMMK esetében még számolnod kell egy jó minőségű kupakkészlettel is, hogy elérd azt a minőségi szintet, mint a másik két billentyűzetnél. Ha a világítás témát elengeded, akkor is 60-70 dollár el fog menni egy jó minőségű PBT dyesub kupakkészletre. Ha nem engeded el, akkor hirtelenjében nem tudok linkelni neked doubleshot PBT kupakkészletet ISO-ban.
A youtube videók alapján az jött le, hogy csak forrasztással van lehetőség cserélni a kapcsolókat.
Kapcsolócsere gyakorlati oldala: ahhoz, hogy tudd, mire érdemes cserélni vagy érdemes-e egyáltalán a kapcsolócseréve bajlódni, először gyakorlati tapasztalat kell, hogy tudd, mit is szeretnél valójában, mert most még csak nagyon halvány elképzelésed van prekoncepciók mentén. És ha eljön az a pillanat, amikor már gyakorlati tapasztalat alapján tudod, hogy mi kellene neked, akkor eléggé gyakran előfordulhat, hogy más layout lesz a kiválasztott.Kapcsolócsere anyagi oldala: 30-50 dollárcentet számolj egy kapcsolóra, ami egészen 1 dollárig is felmehet a hype-olt modelleknél. Ha forrasztott volt a régi kapcsoló, akkor esélytelen eladni, ha hotswap, akkor rettenetesen nyomott áron talán sikerülhet, de sok reményt nem fűznék hozzá, szóval az új készlet árával számolj, amit a régi nem fog csökkenteni.
Világítás: ha Varmilót veszed vagy más világos kupakos billentyűzetet, akkor teljesen felesleges (kivéve, ha billentyűzetfiókos asztalod van, bár én ekkor az asztaltól szabadulnék meg). Ha sötét a kupak, akkor tényleg kell fényforrás, hogy rendesen lásd. Ha azért szeretnél világítós billentyűzetet, hogy kíméld a szemed a sötétben, akkor előre szólnék, hogy önámítás: mindegyik RGB-s csillámpóni világítása vibrálni fog alacsony frekvencián, így a világítással nemhogy nem kíméled, hanem egyenesen fárasztod a szemed. Egy asztali kislámpa sokkal jobb megoldás.
Nova91: Aki használ Varmilo billentyűzetet az tudna segíteni, hogy sötétben mennyire látszódik, hogy melyik gomb melyik (mondjuk a fehér gombosak)?
Nem Varmilo és csontfehér, de tökéletesen. És szintén nem Varmilo, de bézs és világosszürke, és az is.Domonkos: Az ansi szeleteles par ora/nap alatt szokhato; kozel sem akkora akadaly, mint ahogy azt a legtobben gondoljak.
Ellenvélemény: szerintem pár hónap alatt sem szokható meg az AltGr+I. Ezzel ellentétben az ortolineáris layout megszokása tényleg pár óra volt csak. Amit aztán szintén ISO-sítva használok, azaz a Shift és Z között ott van még a \ billentyű[ Szerkesztve ]
-
Domonkos
addikt
válasz smallmer #49907 üzenetére
En mindezek ellenere is a massdroppos billentyuzeteket ajanlanam, mert firmware teren a tobbi meg sem kozeliti ezeket. Az ansi szeleteles par ora/nap alatt szokhato; kozel sem akkora akadaly, mint ahogy azt a legtobben gondoljak.
[ Szerkesztve ]
-
smallmer
őstag
válasz nyunyu #49905 üzenetére
Ha így folytatom sosem lesz új billentyűzetem.
Ami eddig ugye számításba jött:
(Mass)Drop Shift - Csak ANSI kiosztású van, ezért kiesett.
Varmilo verziók - A youtube videók alapján az jött le, hogy csak forrasztással van lehetőség cserélni a kapcsolókat. Van belől silent red verzió, de nincs háttér világítás. Tehát olyat nem találtam belőle ami ISO, Silent red kapcsolós és van háttérvilágítás, ezért a Varmilo is kilőve.
Ducky: A Shine 7 illetve a One 2 RGB Full ami elvileg megfelelhet. Ezek már 70 ezer forint környékén vannak.
The Glorious GMMK Tetszik, RGB-s, Magyar, Lehet bele rakni silent red kapcsolókat. Az ára kb 50 és 60 ezer forint között lenne. Tetszik is, viszont az a nagy kérdés, hogy minőségben hol áll a korábban felsoroltakhoz képest.
Ha valamit rosszul írtam, akkor kérem, hogy javítsatok ki, illetve ha van valami tanács még akkor azt szívesen fogadom
-
Nova91
tag
Aki használ Varmilo billentyűzetet az tudna segíteni, hogy sötétben mennyire látszódik, hogy melyik gomb melyik (mondjuk a fehér gombosak)? YouTube videókon nem volt egyértelmű.
(néha használom a pc-t és nem vagyok egy vakon gépelő ezért ha este használom akkor minimálisan jó lenne látni, hogy nagyjából mit hol keressek gyorsan. Nem szeretem a lámpa fényét és nyugisabb sötétben gepezni, de sokszor ha pontosan, gyorsan akarok valamit írni akkor lámpa kell. Ezért érdekelne, hogy minimálisan latszodik-e valami a feliratokbol)
-
nyunyu
félisten
válasz smallmer #49904 üzenetére
Rosszul.
Legtöbb modelljüket fehér LEDdel szerelik, más kérdés, hogy a kupak nem engedi át a fényt, és csak a résekben világít.
Viszont a kapcsolók náluk egyenesen vannak beszerelve, nem fejjel lefele, mint a legtöbb világítós billzetben, így a kupak alját világítják a LEDek, nem a tetejét.
[ Szerkesztve ]
-
smallmer
őstag
Varmilo-ból jól tudom, hogy nem kapok világító ISO kiosztásút?
-
válasz nyunyu #49846 üzenetére
Valóban, de akkor is ott a kérdés, hogy mégis mi a fenéért kell feszegetni?
Szerintem nem fér bele a 200K rendeltetésszerű használatába, hogy lefeszegeted róla a kupakokat.
(#49901) DoItYourself
Munkahelyen a tartaléknak használt KB-212 feliratainak több, mint fele már nem látszik.
Cserébe világít, mert annyira fényes a gombok felülete.[ Szerkesztve ]
Üdv, pengwin
-
DoItYourself
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Kérlek kérdésed előtt olvasd el az Összefoglalót!
Ha kifejezetten egy modellt keresel használd a fórumos keresőt, hátha valakinek már van tapasztalata vele!
10.000Ft alatti billentyűzetekből az összefoglaló szerint érdemes választani!
Tudtad, hogy nem magyar feliratozású billentyűzettel is pont ugyanolyan jól lehet magyar szöveget bevinni, mint akármelyik magyar feliratozásúval? wow
"blue switch has paragraph sense , when you press it ,it have a "kacakaca" sound"
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- Mercedes topic
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Hálózati / IP kamera
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Delta Force (2024)
- Robogó, kismotor
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
Állásajánlatok