Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
hobizoli
nagyúr
Pedig egy nyamvadt Suzuki-val is siman meg lehet etetni a 10-t varosban, csak ehhez "ugy" kell vezetni.
Orszaguton meg leesik 6-7 literre.Csodak nincsenek, a motor egy legszivattyu. Amennyi levegot atmozgat, aranyosan megfelelo mennyisegu benzin kell hozza az AFR-hez.
Tok mind1 ki gyartotta, ugyanazt az emisszios szabvanyt kell teljesiteniuk, ugyhogy literekkel nem ehet egyik tobbet a masiknal ugyanakkora motorral, ugyanakkora meretu es sulyu kaszniban, ugyanakkora motorterheles mellett.
Ha ezekbol vmelyik nem teljesul, akkor persze lehet elteres, de akkor mar alma vs korte szituacio van. -
nesa
veterán
-
Bandi18
tag
Sajnos koruk miatt ezek a vasak rozsdásodnak. Tetőn ahol hozzá van pontheggesztve a merevítőhöz, meg a kerékjárati íveknél. És nagyon nehéz kezelésbe venni a korróziót. Hamar visszajön :S.
Tudom hülyeség de mikor suliba jártam nagyon soknak volt ilyen gépük és nagyon tetszenek -
Rick4
félisten
Ha most mozdulatlanul feküdnél a kórházban 2-3 hétig látszólag semmire se reagálva (meg persze napi egy becsinálás) aztán 3 hét múlva csodás magadhoz térés, akkor tényleg gondolkodhattál volna a BMW-ben. :d Így azonban csak a Punyesz marad..
Mi meg hogy történt pontosan, képek nincsenek?
-
Balupapa
senior tag
-
Rick4
félisten
Én tudtam kitől veszem, igaz, tőlem 400km-re volt, szóval oda- vissza 800km-t mentem a kocsiért, ezzel a csókával üzleteltem már egyszer, amit mond az tényleg úgy volt, és nem kereskedő, maguknak, februárban hozták be az olaszoktól, igazoltan akkor volt benne 130 ezer, 142-vel vettem meg, és 590-et adtam ért, nekem az elektromos ablakok, két légzsák, magasságában állítható állítható deréktámaszos ülés és a klíma alapfeltétel volt, úgyhogy sok választás nem maradt, akkor volt kétüléses kisteher 300-ért is...
-
Rick4
félisten
Írtam, minden munkanap megyek 5-600 km-t... Nem bírás kérdése, tudtam hogy mire lesz a gáz. Nekem ez a kocsi a másikhoz képest kb havi 80-ast spórol. Annyira drága nem kell, részletre nem kell, mutogatni nem kell, szomszédénál jobb szebb csak az ő kedvéért nem kell. Olyan kellett amibe beülök, elférek, megy meg jön, és nincsen meglepetés.
-
Rick4
félisten
A Punto II 1999. október 16-tól kapható kis hazánkban.
Külső megjelenés
Csomagtartó mérete
Tengelytávolság (a 3 ajtós 3 cm-rel rövidebb)A megjelenéskor a HGT és a JTD nem volt kapható csak a későbbiek folyamán.
Motorok:
1.2 8V
1.2 16V
1.8 HGT
1.9 D
1.9 JTD
Hengerűrtartalom 1242 1242 1747 1910 1910
LE/ fordulat 60/5000 f 80/5000 f 130/6300 f 60/4500 f 80/3000 f
Nyomaték 102 Nm 114 Nm 164 Nm 118 Nm 196 Nm
Gyorsulás 0-100 14,3 s 11,4 s 8,6 s 15 s 14,2 s
Max. seb. 155 km/h 172 km/h 205 km/h 155 km/h 170 km/h
Átl. fogyasztás 5,7 L 6 L 7,3 L 5,7 L 4,9 L2004-tõl 2 újabb motorral is kapható de ez már Punto III karosszéria (más első lámpák, apró fazonigazítás a hátsó lámpákon és a hátsó lökhárítókon, új belső színek)
1.3 JTD 1251 ccm 70 LE
1.4 16V 1370 ccm 95 LEHossz./szél./mag. 3a-5a mm: 3800/1660/1480? 3825/1660/1480
Felszereltség:
Punto alap: el. Szervokormány (City), 1 légzsák, fejtámlák elöl, rádió-előkészítés, 3. féklámpa, indításgátló, színezett üvegek, belülről nyitható csomagtartó, elöl áll. mag. övek
GO: mag. áll. kormány és vezetőülés + deréktámasz, osztott hátsó ülés, el. ablak, kp. zár, High autórádió (6 hangszóró) + mélynyomó
ELX: Punto alap + kp. zár, el. ablak, 2 légzsák, rádiósmagnó, mag áll. kormány és ülés + deréktámasz, osztva dönthető hátsó ülés, színre fújt lökhárítók, tárlódoboz az utasoldali ülés alatt, ford. számmérő, vízhőmérő, csomagtérvilágítás
HLX, JTD: ELX + távirányítós kp. zár, el. tükör, ködlámpa, klíma, plüss belső, ABS, hátsó fejtámlák
Sporting: ELX + utas oldali légzsák, ködlámpa, alufelnik, sportülések, sport kormány, sport váltógomb, alu betétes műszerfal, ABS,Az utasoldali légzsák a gyújtás kulccsal kikapcsolható.
A Punto választéka rendkívül gazdag:
23 változat,
5 felszereltségi szint,
3 fajta benzines és 2 fajta dízel motorVáltó:
Mechanikus váltó két féle:
5 sebességes
6 sebességes. (Sporting)
Automata váltó:
SpeedgearEz az 1.2 16V 80 Le-s motorhoz választható ELX/Sporting felszereltségi szinthez. Kétféle működési mód közül választhat a boldog tulajdonos: kézi ellenőrzésű szekvenciális, illetve teljesen automatikus váltással.
A szekvenciális módban a gáz elvétel nélkül válthatunk a fokozatok között: 6 fok. az ELX-nél, 7 fok. a Sporting változatban.
Az aut. üzemmódnak mindkét változathoz két típusa van: komfort és sport fokozat.
A váltó szekvenciális oldalán, ami a vezető felőli kulisszában van csak "pofozni" kell a váltóbotot + ill. - irányba.Karosszéria változat: 3 ajtós ill. 5 ajtós
A 3 ajtós változat inkább a sportos, fiatalos célközönség felé hajlik, míg az 5 ajtós változat a családosoknak ill. a praktikusabb felhasználók választása lehet.
Külsőre teljesen eltér a két autó: a 3 ajtós sportosabb, agresszívabb első lökhárítója szerintem már messziről kitűnik, míg az 5 ajtós szolidabb elölről, ezt leszámítva a B oszlopig teljesen megegyezik a két modell.
Ezután jön a stílusbeli különbség és -engedjetek meg egy apró megjegyzést, szerintem telitalálat volt az, hogy két különböző karakterű autót készített a FIAT egyazon alapra - nemcsak úgy "rábiggyesztettek" 2 db ajtót, hanem a hátsó vonalvezetés teljesen eltérő karakterű a két típuson.
A 3 ajtós hátsó ajtaja ferde vonalban simul a lökhárító vonalába 264 liter csomagtartó méretet rejtve, az 5 ajtós szinte teljesen egyenes hátfala bő 30 literrel nagyobb befogadó képességgel rendelkezik (297 L). Természetesen a hátsó sárvédők íve is teljesen más a 3 ajtós verzió oldalán egy ferde hajlított él, mint valami "izom" fut végig. A hátsó lámpák stílusa -gondolom, nem meglepő- szintén teljesen más. A háromajtósé éles ék alakban végződik, míg az ötajtós szolidan belesimul az autó hátsó vonalába.Garancia: 1 év teljeskörű, 2 év szavatosság a fő darabokra, 3 év a fényezésre, 8 év az átrozsdásodásra
Megjegyzés, tippek:
A benzines változatok szervizintervalluma 20.000 km-ként esedékes.
Follow Me Home rendszert mindegyik Punto II. magáénak tudhatja. - ha leállítjuk az autót, akkor a reflektor kapcsoló megnyomására bekapcsol a lámpa, fél perces intervallumokkal max. 5 percig világítja be a bejáratot ill. az utat.A gyári alufelnire szinte megtévesztésig hasonlít az Alessio - Carrera típusra
15" méretben kb.: 25.000 Ft/dbAz Autó Magazin 1999/12 számában 4 autót hasolítottak össze, melyek a következők voltak: Fiat Punto II., Toyota Yaris, Renault Clio II., Peugeot 206 a felsoroláskor figyeltem a helyezési sorrendet is - természetesen a Punto II nyert (de az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy csak négy ponttal 784/780/727/714)
A Punto az árával és a felszereltségével vitte el a prímet.A lényeg, hogy nem érdemes a 16 szelepes 80 lovast venni, mert szerelni nehezebb picivel, menni ugyan jobban megy, de ahhoz pörgetni kell. A 60 lovas is egész jó, de nem versenyautó... Ja, és a 3 ajtós még merevebb is az 5 ajtósnál.
Én is egy ilyet vettem pár hónapja, mentem már vele 38 ezret hiba nélkül...
-
opeter87
senior tag
-
opeter87
senior tag
valahogy így...
az egyik erősebb, de több fogyi + költségek
a másik gyengébb, de kevesebb fogyi, kevesebb költségSZERK.
van 1.3 8v, 1.3 16v és 1.6 16v nem tudom melyik a legnyomatékosabb, ahhoz görbéket (görbe alatti területet) kénenézni.számolni, stb.
lehet, hogy az 1.6 nyerne, de nem biztos és ez csak találgatás így adatok nélkül.
az 1.3-asok közül a 8 szelepes a nyomatékosabb az biztos.kezdő autónak szerintem tökéletes lesz, aztán majd, ahogy alakul az életed (munka, anyagi helyzet, kocsi felhasználásnak a módja, stb.) szépen lecseréled (és akkor már lehet pl. erősebb is)
az én öcsém is az én régi autómmal (Polo 1.4) tanult meg vezetni 2 év alatt, aztán összegyűjtött még pénzt és vette egy 328i-t más világ persze, de nem egyből abba ült bele.
-
opeter87
senior tag
város és Budapest közt óriási különbség van. Melyik város?
az egy 1.6 biztosan többet eszik és biztosan több rá a biztosítás és a
súlyteljesítményadó is.
Ezeket is vedd figyelembe, mint költség.
Én első autónak biztos 1.3-at vennék inkább a 8 szelepeset, mert az alul is nyomatékos.Az országút is egy relatív dolog, mert pl. Somogy, Tolna vagy Baranya megye dimbes-dombos útjain, ahol a kanyar előtt van pár száz méter belátható útszakasz, mert aztán jön az újabb dimbes-dombos kanyargós 2-5 km, na oda pl. egy jó turbódízel kell azzal lehet jókat előzgetni, de az Alföldön meg elég az 1.3 is szóval az országúton sem mindegy, hogy hol.
-
hobizoli
nagyúr
Errol van szo kb.
Van csaladban 1.3 3D Swift, elpruntyog vele fater egyedul vagy muterral, de abban central e.ablak-n kivul semmi extra nincs. A feke mondjuk egy fos, mert szervo nelkul eleg gaz lenne ra a 175-185-s gumi, amivel lenne tapadasi felulet is, ezzel meg eppencsak ralepsz a fekre es mar beblokkol. Az ABS sem segitene ezen, ha lenne, mert az auto csak addig fekez blokkolas nelkul, amig van eleg tapadasa.
Rovid tavon jar vele, meg ovatos, de 7.5-8 korul eszik igy is varosban (Bp) neki. Szerintem annyira nem keves ez. En mentem vele majdnem 10 volt, es messze nem ment ugy kozben, mint a Puttom.
OK, persze ha hosszabb tavra mennek vele akkor lemegy 5.5-re, de minden auto varosban "eszik" igazan es nem orszaguton, 90-re beallva Puttora is gyari adat 5.6 es annak rovid a valtoja a minnel jobb gyorsulasert, 100-nal 3100-t forog.
Az 1.3-s Swift 5. sebessege, meg qqqrrrvvvaaaa hosszu, 100-nal forog ~2300-t vele a motor, csak pont ez miatt meg gyorsitani sem igazan tud.
Orszaguton a nagyobb motoros auto is elpotyoreszik 90-nel jo fogyival, mert az ekkor a mas valtoja miatt kevesebbet is forog-----
En automban regebben volt 1.6-s motor is, siman lehet erezni a diffit az 1.4-hez kepest, sokkal jobban megy alul vele az auto, mert nyomatekosabb. Es semmivel nem evett tobbet, mert kevesbe volt terhelve.
-
opeter87
senior tag
Saját történet következik:
a családban volt/van rengetek 1.6-os (Ford,Opel,Nissan,Audi) egyik sem tudott 7,5-8 liternél kevesebbet enni városban (Budapest) országút talán 6.
volt/van swift is az tényleg 5-6 liter között.tudom most jön az, hogy de az 1.6 nagyobb nehezebb stb. (volt 1.6 Ford Focus forgalmi szerint volt 106x kg) szóval viszonylag közel a Suzukihoz és akkor vonjunk le 0,5-1 litert a súlykülönbség miatt.
#5467 hobizoli
az már úgy más, de én akkor is soknak érzem, főleg úgyhogy a kolléga első saját autóját keresi (biztos jobban nyomná neki - látatlanba megelőlegezem)
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Dell Latitude 5480 - i5-6GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- Dell 14 Latitude 9410 FHD IPS 2in1 Touch i7-10610U 4.9Ghz 16GB 512GB SSD Intel UHD W11 Pro Garancia
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 - 4 év garancia
- Realme 7i 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest