- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Azonnali mobilos kérdések órája
- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
Aktív témák
-
old_artist
addikt
válasz
Dr. Akula #4055 üzenetére
Üdv!
Az az igazság (mivel nem vagyok az a gamer tipus), jó lenne valami HC gamernek is tesztelni ezeket a jobb paneles monitorokat, és egy összefoglalóban megírni a véleményezését, de lehet, hogy Te leszel az első?
... én is csak a fiam révén tudom lemérni egy jobb, kiválóbb paneles monitoron (mivel sajna csak ezekkel rendelkezem) a játékkal való "élmény gazdagságot", és mint az elmúlt napokban volt szerencsém lemérni a jelenlegi HP LP2475W-n a játékok öröm érzetet, és megvizsgálnom egy lag vagy utánhúzást, ami elég jónak mondható (mint olvashattad a #4030 hsz.-ben)!
Sok gamer, aki pl. EIZO-kat vett, azok nem panaszkodtak a "játszhatóságon", sőt ..., bár nem HC gamekkel nyomulnak!
szvsz ezek az új IPS monitorok már ilyen szempontból elég jónak számítanak, ha jó elektronika társul hozzá, és hozhatják az elvárt színtet is! -
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
Dr. Akula #4024 üzenetére
Akkor veled beszéltem telefonon
Vagy nem
Na mindegy, gondoltam irok okosat, de már leirták az előttem szólók...
Egyébként meg megnézed mindkettőt, aztán az lesz a biztos. De az tuti, hogy taln a HP mintha tényleg jobb lenne, főleg valóban a H-IPS miatt. Régebben voltak vele ellenérzéseim,de az ujabb rev.-ekben javultak a dolgok.Annyi talán, hogy alapból kissé sárgás-zöldes a panel szinárnyalata, de kalibrálással eltűntethető, de alapból engem eléggé zavar.
-
old_artist
addikt
válasz
Dr. Akula #4034 üzenetére
Üdv!
Nem, nem led háttérvilágítású a HP, csak megemlítettem, hogy ez a pixel strutúra, amit a H-IPS-ben van, még jól jöhet majd a led-es háttérvilágítású monitorok megjelenésével - valamikor!
mod:
"Zsozsooooo" - igen, nemsokára már kapható lesz, de hogy mennyiért, az csak akkor tudjuk meg! -
old_artist
addikt
válasz
Dr. Akula #4031 üzenetére
Üdv!
Igen, az IPS monitorok egyedisége, a magentásodásban is "megmutatkozik", de ez nem zavaró, csak ha oldalról és teljes fekete alatt szemléled a kijelzőt!
A H-IPS panel a pixel struktúrájában is eltér a megszokott IPS vagy S-IPS panelektől, ezért még jól jöhet majd a led-es háttérvilágítású megjelenésével! Itt olvashatsz róla bővebben! -
old_artist
addikt
válasz
Üdv!
Az az igazság, hogy mindkettő kiváló monitor, s mindkettőnek vannak hátrányai is, de hát mit akarunk ilyen árkategóriában?
Mind kettővel volt szerencsém, s tényleg igaz, hogy ez a Dell 2407-eset nagyon eltolták, s nem csak az említetteket, hanem a fekete mélységét is!
Mivel nekem is itt csücsül az asztalomon (bár már a legújabb rev.-es) HP LP2475W, de pont a napokban vettem elő a rég nem látott 21"-os EIZO crt-met, és készítettem vele egy Input-lag tesztet, mert mikor megvettem a HP-t (GIG032 rev.), akkor 21-29ms közötti eredményeket mérhettem (még az is kiváló volt a Dell 2408-assal szemben, ami 58-72ms közöttiek), viszont a lagújabb (GIG068) rev.-es HP-nél megdöbbentően kiváló, 4-9ms közötti eredmények születtek!
Még kb. 3 hete voltam kalibrálni egy 2408 A02 rev.-es Dell-t (angliából rendeltet), és a gazdája lemérte, és valamicskét, de javítottak az új rev.-el, de az ő mérései szerint 39-48ms közötti eredménnyel "büszkélkedhet" a Dell!
Az az igazság, hogy a mai LG gyártotta IPS-s, vagyis a H-IPS monitorok (mint ez a HP is egyébként), igen csak nagyon jók az Input-lag és utánhúzásban, mint az S-PVA monitorok (persze tisztelet a kivételeknek)! Viszont még mindig "valamivel" jobb az S-PVA-soknak a fekete mélysége és a homogenitása, persze ez mostanság még nagyon változhat, mivel eléggé nagy hangsúlyt fektetnek ennek kijavítására és (úgymond) tökéletesítésére az IPS paneleseknél!
Még egy kis adalék: az IPS paneleseknél a betekintési szög által nincs olyan (vagy csak nagyon minimális) színeltolódás, mint azt egy PVA-s monitornál tapasztalható, tehát jobban megjeleníti a színeket is, nem hiáha a mai Mac monitorokba is csak LG H-IPS paneleket szerelnek!
Ezek értelmében a pontjaidra a válaszaim:
1./ igen
2./ HP (a H-IPS panelje és Input-lag és utánhúzása miatt)
3./ Igen, lesz nem sokára, bár azokról a monitorokról még csak felröppentett hírek vannak (pl. H-IPS paneles LG-k), vagy nem ebben az árketegóriában kell gondolkodnod! -
Zsozsooooo
tag
válasz
Hali ! Látom ráfaragtál a dell-el gondolom akkor a Dell már szóba sem jöhet ? Pedig most fog megjelenni egy elég biztató monitorjuk a UltraSharp U2410 (H-IPS) ami lehet űtős lessz ! Vagy itt van, NEC MULTISYNC 2490WUXi² és NEC MULTISYNC 2690WUXi² vagy ami még nyerő lehet EIZO FLEXSCAN HD2442W igaz én sem tudom eldönteni sajna
Igazából ami tetszene az a Dell mivel mindenféle csatolóval el van látva viszont valóban a régi paneljaira nagyon sok a panasz hátha az új jobb lesz mivel teljesen más panelra épül (H-IPS) ! NEC MULTISYNC 24-2690WUXi²- vel az a gond ahhoz képest, hogy ilyen drága nincs rajta csak DVI-D (digitális) DVI-I (analóg) amit nem nagyon értek, hogy egy ilyen drága monitoron mér spórolták le a többit,(HDMI,DisplayPort) na meg az a 8ms ! EIZO FLEXSCAN HD2442W-ról eddig csak jókat halottam viszont játékra lehet nem a legjobb választás sajna !
-
Dr. Akula
félisten
válasz
Közben látom hogy a HP már H-IPS, így a kérdés eldőlt.
Poplacsek:
Amíg 2007WFP-m volt, addig nekem se volt gondom a Dellel, de a 2407WFP egy rakás szar. Állítólag az overdriveot kúrták el, én nemtom, de a végeredmény az hogy olyan a kép mozgás közben mint egy 15 éves LCD monitoron. Remélem van raktáron, holnap meg is veszem. Kifolyik a szemem ettől a CRT-től... -
Poplacsek
senior tag
válasz
Hi! Nekem HP LP2475W-m van. A Dell-ről nem tudok nyilatkozni, de abban biztos vagyok, hogy ha ezt a HP-t veszed azt nem bánod meg, mert k*va jó! Utánhúzásról vagy miről beszéltél??? Azt se tudom mi az :-)
Ja és a HP H-IPS, ami mégújabb és talán még jobb, mint az S-IPS technológia!
Aktív témák
Hirdetés
- OLED TV topic
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- E-roller topik
- iPhone topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Home server / házi szerver építése
- Futás, futópályák
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- További aktív témák...
- Fóliás LG 27" 27ML60SP-W IPS LED Monitor!
- LG UltraWide 29WQ60A-B LED IPS Monitor! sRGB 99% / 5ms / 100Hz / FreeSync
- Samsung SD590C 27" Full Hd monitor
- LG UltraGear 27GR95QL-B LoL Edition OLED Monitor! 2560x1440 / 240Hz / 0.03 ms / G-Sync!
- FÓLIÁS! LG UltraWide 35WN75C-B Ívelt Monitor! 3440x1440 VA / 100Hz / 5ms / FreeSync
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- PS3 Játékok 1500Ft/db - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP EliteBook 8470P - i5-3GEN I 4GB I 320GB I DVD I 14" HD I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged