- Telekom mobilszolgáltatások
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- iPhone topik
- Milyen GPS-t vegyek?
- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
Aktív témák
-
Dracula
őstag
Hello!
Annyira nem néztem még filmet, de szerintem arra teljesen jó, néztem bele már videókba.
Viszont sajnos a játékok nem az igaziak, ilyen csíkozódás látszik pl. HL2 alatt... TN-en ilyen nem volt, pedig az 20ms-os volt... Oblivionban nem annyira venni észre, persze figyelni is kell.
Azt mondtanám, hogy kompromisszumokkal alkalmas játékra, de ne számíts 2ms-os sebességre.Üdv!
-
old_artist
addikt
Üdv!
Bártan ajánlom a BenQ monitorokat, ha a TN panelesek között válogatsz!
Már sok típussal találkoztam, és az elmúlt 1,5 év alatt igen csak jó monitorok lettek ezek a "benők" - bátran ajánlhatom!
Nem zúgnak, nem zizegnek fényerő állítgatásakor, minimális a pixel meghibásodásuk, minimális a bevilágításuk, jó az Input-lag és utánhúzásuk - és nem a válaszidőt kell alapul venned!
Nagyon mérsékelt ára miatt is eléggé jó vétel a TN panelesek között a BenQ-k!Minden képpen DVI bemenettel érdemes megvenned, erről sok hsz.-t találsz, ha használod a keresőt, de itt a segítség, miért DVI...!
Sajnos, manapság a gyártők előszeretettel használják a dinamikus kontrasztot, ezt felejtsd el, mert ez csak PR vakítás, ezt ne is vedd alapul egy monitor választásakor! -
madgie
titán
Nem ismerem konkrétan azt a típust, de vigyázz vele: a BenQ-nál ha HDA a vége, az azt jelenti, hogy csak D-Sub bemenet lesz rajta. Ekkora méretnél már ajánlott a digitális bemenetet használni, az analóg D-Sub elég kompromisszumos. Nézd meg inkább a "sima" G2411HD-t, azon van DVI meg HDMI is.
-
madgie
titán
Dinamikus kontrasztot felejtsd el, mókusvakítás az egész. Komolyan.
BenQ TFT-k meglepően jók szvsz az árukhoz képest, az öcsémnek van egy 38 ezres G2200HD, hétvégén kalibráltam be, és azt mondom, ha annyi pénzed van, jól jársz vele. (persze TN+film, tehát messze nem egy PVA/IPS már a betekintési szögei miatt is, de például az otthoni, három éves laptophoz viszonyítva szuperlatívuszokban lehet beszélni arról a BenQ-ról is)
Szerk: a válaszidővel se törődj ennyire, a 14 ms-os IPS-es NEC-m k*rvagyors, konkrétan gyorsabb a 8 ms-os ex-Eizo-mtól játékokban (az még PVA paneles volt).
2 ms, 6ms, tökmindegy. -
TavariS85
csendes tag
Hát konkrétan grafikai munkára 50k-ért nem fogsz találni 24"-est, mivel a TN-ek alapból kilőve ha a munka a fő szempont, ebben a méretben a legolcsóbb "nem TN" tudomásom szerint a Green GL-TG241W. Én két napja vettem ilyet, tökéletesen meg vagyok vele elégedve, gyönyörűek a színei, de nekem nem grafikai munkára kellett, így erről nem tudok nyilatkozni. Mindenesetre nem hinném, hogy bizonyos grafikai munkákat nem lehet rajta megcsinálni
Igaz hogy 80k volt, de a többi ekkora méretű IPS-es drágább nem is kevéssel. Mondjuk nemtom hazánkban hány helyen kapható, én a hardverapróban találtam. Kisebb méretben van 100 alatt is IPS.
-
Cyberpunk
félisten
Hát ha grafikus vagy akkor el kell hogy szomorítsalak 50k-ért nem kapni oda jó monitort. Ha számít a színhűség márpedig gondolom igen.
Szóval a TN panelokat kerűlni. A legjobb választás egy H-IPS panelos monitor lenne de 24"-os méretben nem igen kapni 100k alatt. Pontosítva van egy Green nevezetű 24"-os 16:10-es képaránnyal ami S-IPS-es 70k körüli áron.
Ha a legjobbat keresed akkor ki kell nyitnod a pénztárcád egy Eizo lenne a legjobb.Felbontás: egyszerű 24"-ban már csak 1920x1200 16:10-es és 1920x1080 16:9-es képarányúak vannak aszem egy kivétellel, az egy Samsung 23"-os most nem jut eszembe a típusa de 2xxxX1xxx valamennyi a felbontása persze TN panellel.
Válaszidő: 5ms az már nagyon jó. Igazából itt is van némi csalás mert a TN panelos monitoroknál szeretik a gyártók kihangsúlyozni hogy mennyire jó válaszideje van. Holott pedig csak a szűrkéből szűrke (g2g) értéket adják meg ami nem a valós válaszidő.
Kontraszt: A nagy számoknak ne dőlj be az a dinamikus kontraszt ami úgy működik hogy a monitor a jelenethez mérten dinamikusan állítgatja a fényerejét. Az 1000:1-hez kontraszt arány már jónak számit de biztosan van ennél már jobb is.
Hogy milyen márka: Hát én a Dell U2410-et, HP LP2475W-t, NEC MULTISYNC 2490WUXi², EIZO FLEXSCAN S2433W stb.. Persze ezek nem olcsóak de fényévekkel jobbak mint az olcsó TN-es társaik.
Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Dell Latitude E7450 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Samsung Galaxy S23 Ultra , 8/256 GB , Kártyafüggetlen
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
- Zebra ZP505 EPL - Hőpapíros címkenyomtató
- Samsung Galaxy S25 Plus Navy 12/256 GB Újszerű, karcmentes állapotban!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest