Hirdetés
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- One mobilszolgáltatások
- Google Pixel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
sanzi89
addikt
válasz
bambano
üzenetére
Az önkormányzatot csak viccnek írtad ugye?

Nem ismerek minden önkormányzatot, de amelyiknek ismerem az informatikusát és az elmondását az informatikai rendszerről, ott biztos nem volt hitelesített semmi, amikor Julika új számítógépének húztak egy új UTP-t, mert átköltöztek egy másik irodába. Aliexpress-ről vett magának pár dodóért egy gagyi szart, és nézte a 8 világító zöld ledet.Én életemben talán kétszer használtam ilyen profi mérő berendezést (akkora táskában, hogy belefért volna 1 heti cuccom a Balatonhoz), az egyik amikor egy irodának az üzemeltetését vette át a cég, amikor ott dolgoztam kezdőként és fel kellett mérni a meglévő számítógépes hálózat állapotát. Volt jegyzőkönyv meg minden, fél napot eltöltöttem 50 végpont kimérésével és dokumentálásával.
Kétféle hiba volt. Az egyik amikor konkrétan elkszakadt a kábel oda húztam másikat, a másik amikor rossz volt a bekötési sorrend, ezt gyorsan lehetett javítani vagy a fali aljzatban vagy a patch panelen. A felét nem értettem annak, amit kiírt a műszer, de miután ezeket javítottam minden teszten zöld pipát kaptam. A mérnök úr meg megkapta a halom papírt, meg egy Excel táblázatot amit kitold magából az eszköz a zöld pipákkal, megnézés nélkül aláírt, pecsételt és ennyi volt a történet.
-
-
törölt tag
válasz
bambano
üzenetére
Amikor még hálózatot építettem ezt a fluke-ot vettem és használtam, a jegyzőkönyvét elfogadták átadáskor. Nem olyan kifinomult, de a fontos paramétereket méri. Meg kell mondjam a hibák 90% -a a betűzésnél/crimpelésnél volt nagyon ritka volt a kábelhiba. Természetesen megfelelő réz vezetős kábeleket használok.

Új hozzászólás Aktív témák
- HDTV HD010 kül/beltéri FULL HD/4K tv antenna / 12 hó jótállás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Magyar Logitech G915 Billentyűzet lehet +33.000.- Ft ból
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude 3520 - i5-1145G7 I 16GB I 256SSD I HDMI 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

ekkold