Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • asdf_

    veterán

    válasz Sly\'s #6002 üzenetére

    Többszöri kiválasztás(ipaddresslocation.org): Írsz egy szkriptet...
    - Egy tömbbe össze szeded az országkódokat
    - Egy ciklussal és curl-el letöltögeted
    - sort, grep, sed, stb. rendezgeted, igazítod
    - ciklussal MikroTik-nek emészthetővé varázsolod

    Igen, de en nem linuxon elek, igy a scriptelgetes nem az en mufajom ;) Es a fo problemam inkabb az volt, hogy 2-3 forrasbol szarmazo forras osszedontese eseten egyreszt a duplikatumok kiszedese, de fokent az egyszerusites, tehat ami tiz sorban kiad egy /22-t, az ne tiz sor legyen, hanem egy /22. Ehhez ugye meg plane nem ertek :)

    Mail szerver elé miért akarsz MikroTik-et védelem gyanánt? :F
    Mail szerver általában lényegesen erősebb hardvert tartalmaz abban optimálisabb lehet(eddigi tudásom alapján) a védelem kialakítása...

    Pici egyceges szerver, nem tul nagy forgalommal, probabol mentem eloszor igy, de mivel a mikrotik siman birja, jo lesz ez igy.

    Levelezéshez meg inkább spamhause.org listát használj, mert ezt állítólag erre találták ki(tudomásom szerint). ;)

    Sajna az sem mindenhato. Jelenleg kb. 1:1 aranyban van azon levelek szama, amik egyaltalan eljutnak a mailszerverre es amik nem, meg nezem, hogy hol lehet "csinositani rajta", hogy ami bejon es egyertelmuen spam, az egyreszt honnan jon, masreszt milyen listan van rajta, es sajnos sokszor futok olyanba, hogy nincs rajta a listan/listakon (vagy pl. USA cimrol jon, de az USA-t nem tilthatom ki egyeb, valid levelek miatt).

Új hozzászólás Aktív témák