- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Jól néz ki a világoskék iPhone 17 Air
- Samsung Galaxy Ring - gyűrű-kúra
- Google Pixel topik
- Yettel topik
- Asus Zenfone 8 - komplett kompakt
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
-
Mobilarena
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSNet
aktív tag
Sziasztok.
Költözés, az új helyen digi net, és gondoltam, ha már akkor rendbeteszem a hálózatomat is.
A cél kb a következő:
2 pc, amiken vitrtualizálva megy samba 4 direcroty, file server, valami own cloud szerűség, vpn szerver, letöltő gép + igény szerint dns/dhcp/dyndns szinkronizáció/backup szerver.
1-es alháló: pc+noti+telefon/tablet stb és guestek
2-es alháló: homelabA cél, hogy egy-egy gép átlásson az 1-es hálóból a 2-esbe, és a 2-esben lévők rálássanak a samba directory-ra, valamint mind a két alháló kilásson a netre.
Az ötletem az hogy egy Mikrotik hEX lenne a (RB750Gr3), arra jönne a mostani linksys routerem mint switch/ap az 1-es hálónak, valami switch a 2-es hálónak, és a két vm host direktben kötve a routerre.
A két alhálót külön C osztályba tenném, a két VM-et az 1-esbe, és utána felvenném a static route-ot az 1->2 és 2->1 irányú kapcsolatokra amiket engedni akarok, valamint az 1->internet-re és a 2->internet-re.Tűzfal szabályok módjával lennének, port forward kellene a vpn-re és az owncloud-ra.
Kérdések:
-Van ennek így értelme?
-Hol mértem el a dolgot?
-hEX elég lenne ehhez?
-Van jobb megoldás (árban rugalmas vagyok, de nem baj, ha nem túl drága a vége)?
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone topik
- Battlefield 6
- Házimozi haladó szinten
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- One mobilszolgáltatások
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Medence topik
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- További aktív témák...
- Eladó Unifi US-8-60W POE Switch
- 8 DARAB! HP ELITEBOOK LAPTOP (Tartós, Elnyűhetetlen) 850 G8, 840 G8, 840 G9, 830 G8 x360
- Kedvező Ár! DELL S2722QQC Style IPS 4k PD usb-c Gari 2026.07
- Eladó Konfig Ryzen 5 5500 32GB DDR4 1TB SSD RX5600XT 12GB!
- Azta HP EliteBook 840 G9 Fémházas Hordozható Érintős Ultrabook 14" -40% i5-1235U 32/512 Iris Xe FHD+
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Microsoft Surface Laptop 5 13,5" i7-1265U 16GB 512GB magyarbill 1 év garancia
- Apple iPhone 14 Plus 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 490+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- Lenovo Thinkcentre M920t Tower/ M720s SFF / i5-8-9. gen/ WIN10-11/számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest