- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- iPhone topik
- Xiaomi 13 Pro - szerencsés szám
- Telekom mobilszolgáltatások
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Meglepetés az iPhone Air hajlítópróbáján
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Yettel topik
- Akciófigyelő: Árkedvezménnyel indít a Watch GT 6
-
Mobilarena
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
stopperos #23120 üzenetére
A hivatalos MikroTik fórumon több topic-ban is leírták, hogy a 3011-re nem "sikerült" a ROSv7, mivel az abban használt SoC-hoz nincs (jó) driver. Lehet, ezt azóta javították már, nem tudom. Amikor kb. egy éve utoljára olvastam, még siralmas volt a helyzet.
Pl. lassú volt, ha a két switch egy bridge-be volt fogva. Ezen még túl is tudtam volna lépni, de olyan jelenség is volt, hogy össze omlott, lefagyott, újra indult véletlenül a 3011. Sőt! Olyan bejegyzés is volt (nem is egy), "sérülékeny" is bizonyos helyzetekben.
Ráadásul reprodukálhatóan, különböző példányokon.
Én ezek miatt nem váltottam ROSv7-re.
A topic-ba a MikroTik support felé küldött leveleket is becsatolták, amikre rendszeresen nem jött (érdemben) válasz :-(
Konklúzió : mivel a 3011-ban olyan SoC van ami egyik másik eszközben sem, így nagy ívben magára hagyták. Kevés van belőle, nem éri meg fejleszteni rá.
Lehet, nem tudom.
Én biztonság játékos lévén, inkább vettem egy 4011-et, ami még használható volt ROSv6 alapon, és átköltöztem rá. Azóta is ott ragadtam.
Az idén két MikroTik tanfolyamon is voltam, és mindkettő ROSv6 alapú volt, mivel a ROSv7 még egy fejlesztés alatt álló kiadás. Amíg nincs belőle stabil (és nem csak nevében) "long term", addig nem is az lesz az oktatás alapja.
Új hozzászólás Aktív témák
- Fotók, videók mobillal
- Jeorjosz7 károsultjai
- Lexus, Toyota topik
- OpenMediaVault
- A Temu diktál Magyarországon, a hazai e-kereskedők fulladoznak
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Assetto Corsa EVO
- Sorozatok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- EVGA 3090 + 32 GB DDR4 + RYZEN 7 5800X3D + B550 TOMAHAWK + LG 27" 144hz 2560x1440 1 MS
- Thermaltake Toughpower Grand RGB 750W 80 PLUS Gold
- Samsung 970 EVO Plus 2TB GARI: 2026.07.26.
- Full HD Gamer PC / Intel i7 6700K / RTX 2060 6GB / 16GB DDR4 / 128GB SSD / 1TB HDD /
- DJI AVATA 2 Fly More Combo drón - 3 akku, garancia, tartozékok
- Iphone 15 128GB // Számla + Garancia //
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G1 - i5-G4 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- 139 - Lenovo Yoga Pro 7 (14IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060 (ELKELT)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3127
- ÚJ OMEN Transcend 14 - 14"2.8K OLED 120Hz - Ultra 7 155H - 16GB - 1TB - RTX 4060 - Win11 - 3 év gari
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest