Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Lenry

félisten

válasz DarkByte #15215 üzenetére

szia

- hairpin NAT menni fog. a különböző licence levelek közti különbséget itt találod

- ez a NAT boost szerintem a Mikrotik-féle Fast Track Connectionnel lehet egyenértékű, a beállítását itt írta meg egy kolléga
    nekem is ac3-am van, üzemeltetek itthon szervert, nem futottam még bele olyan problémába, ami a router képességei miatt bukkantak volna fel.

- jepp, ezeket mind tudja, SSH, telnet, WebFig, mobilapp és a Winbox - én személy szerint utóbbi preferálom. parancssoros kapcsolatról annyit tudni érdemes, hogy saját szintaxisa van a routerOS-nek, nem bash vagy hasonló shell fut rajta. ha használni szeretnéd, érdemes előbb utána nézni, egyébként nem egy bonyolult dolog.

- igen tud PoE-t fogadni és továbbadni is, én egy hap ac2-t táplálok meg vele. nem-Mikrotik eszközt nem próbáltam még megtáplálni, de itt a kézikönyv vonatkozó része, nézd át

amit érdemes tudni - és ez általános Mikrotik dolog - hogy WiFiben nem feltétlen erősek, tehát ha egyébként elégedett vagy az Archerrel, akkor access pointnak érdemes lehet meghagyni.

Új hozzászólás Aktív témák