Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• adika4444

addikt

Hali!

Másfél napja érkezett egy hAP ac3, azóta konfigurálom, mókolgatom.
    Azt nem tudom, Wi-Fi-ben előrelépés-e az ac^2-höz képest, nem ugyanott üzemelnek, de ezt is ki fogom próbálni.
    Viszont hozza az elvártakat, nem okozott csalódást. Jó nagy a háza a két antennával, illetve nagyon meglepett az elején a WPS gomb, ez már tényleg egy kicsit konzumer irány. Kicsit megnézegettem a defconf-ot (bedugtam, és SSH-n rögvest feldobta), szépen beállítgatja az alapokat, mondjuk én inkább full tisztára reseteltem és úgy estem neki.
    Telekom giga/giga neten van, FastTrack aktív, és v4-en nagyon szépen ki is méri a 940/940 Mbps-t. Ez mondjuk nagy meglepetés, mert egy Ubiquiti Edgerouter-X bekapcsolt HW ofload-dal nem képes erre, lefelé 920 körül megáll, felfelé pedig valahol 860 Mbps-nél. Nagy jelentősége nincs, de érdekes.
    Az egyetlen hiányosság (bár ahogy nézem a MikroTik fórumát a gyártót nem nagyon érdekli), hogy IPv6-on nem képes kihajtani a gigabitet, nincs fasttrack, így pedig alig van meg 2--300 Mbps néhány tűzfalszabállyal, ami a bejövő új kapcsolatokat hivatott tiltani.

Összességében nem okozott csalódást az elődhöz képest, hozza amit hoznia kell, a ház viszont nagyobb, sokkal jobban szellőzik (kevésbé is melegszik) ugyanakkor jobban kopog rajta a műanyag, az ac^2 talán masszívabb volt egy fokkal.

Új hozzászólás Aktív témák