Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Alteran-IT

őstag

válasz Zwodkassy #11126 üzenetére

Az a baj, hogy annyira nem, mert alap hálózati képességekben (NAT, Routing stb.) nem kaptunk erősebb hardvert, hiába változott a SoC, csak a WiFi része javult, meg a memóriakezelés, illetve vele együtt a memória is bővült, de az nem számottevő, a WiFi sincs rendesen kihasználva ahogy elnéztem, ezzel az LTE modemmel meg végképp nem sok értelmét látom, főleg hogy legtöbb helyen a beltéri lefedettség annyira szar, hogy szinte használhatatlan, csak ilyen pár megabit csordogál lefele, felfele meg szinte semmi és akkor még nem is beszéltem azokról, akiknek ugye csak LTE áll rendelkezésre és még kint/kültéren is alig fogható a jel, ugye vannak itt páran, akik nemrég írtak ezzel kapcsolatban, szóval ez is szinte csak egy nagyon kis felhasználói réteget fed le hasznosan, főként azokat akik mondjuk nagy városban és mondjuk panelban laknak, de panelba meg lassan mindenhol beviszi a Telekom, DIGI stb. az optikát, amihez meg mondjuk nem a legizmosabb, szóval ez max. backup netes megoldásnak jó, de arra egy hAP ac² olcsóbb megoldás egy szolgáltatói USB modemmel, meg esetleg egy 2-5 méteres USB kábellel, amivel jobb helyre is teheti külön a stick-et és nem kell az egész routert áthelyezni ha nem jó a térerő.
    Persze lehet csak én nem látom értelmét, de ha valaki betudja mutatni pozitívabban, akkor hajrá, nyitott vagyok mások véleményére, elvégre itt a hardvereket is ki lehet beszélni, nem csak a szoftvert.

Új hozzászólás Aktív témák