- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung SmartTag2 teszt
- Mobil flották
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Akciófigyelő: Ha kéne vezeték nélkül CarPlay és Android Auto...
Új hozzászólás Aktív témák
-
aginor
veterán
válasz
hibavissza #77349 üzenetére
No, G7 + olcsó kínai adapter + 35mm makró és 40-150 Oly obikkal az elvárásoknak megfelelően működött minden.
-
MrChris
nagyúr
válasz
hibavissza #77346 üzenetére
Jaja
-
Studi
veterán
válasz
hibavissza #77344 üzenetére
Még tovább gördítjük a tévinfókat, kérlek ne. A támogatott 4/3-os objektívek alatt mit értesz? Ha a CDAF-et ismerő objektíveket, akkor azokkal bizony bármely váz jól megbírkózik, és korrektül állít élességet. A Sigmák persze nem ilyenek.
-
válasz
Az Olympus soha nem is állította, hogy az Olympus OM-D E-M1 kívül más vázzal is működne megfelelően az AF a régebbi 4/3-os obikkal. Szóval totálisan felesleges volt még csak leírni is azt hogy lassú más vázzal, főleg hogy te is tudod eztet
-
MrChris
nagyúr
válasz
Amit megosztottál videót alaposan leteszteltem és végül ma elhoztam a gépet. Erősen szokni kell, lehet hogy csinálok hozzá egy rendes grippet.
-
aginor
veterán
válasz
hibavissza #77342 üzenetére
Nem egy nagy vaszizdasz. Szerzel kölcsön egy adaptert amit elviszel vásárláshoz, ha megy vele az AF akkor megveszed az obit, ha nem megy vele, akkor nem.
-
Studi
veterán
válasz
hibavissza #77339 üzenetére
Senki nem ígért 4/3-os obikkal jó, meg gyors AF-et. De onnan indultunk, hogy "biztos nem lesz".
-
Ear001
addikt
válasz
hibavissza #77334 üzenetére
Ebben a táblázatban hol szerepel az Oly adapter?
-
hibavissza
veterán
válasz
hibavissza #77336 üzenetére
Ráadásul van ott egy rakat másik 4/3-os Sigma obi, aminél fel van tüntetve az AF-S...kizárt, hogy ahol csak MF van az normálisan működjön. Értem én, hogy üzletpolitika meg miazmás.....de azért az durva lenne, ha mégis flott AF-em lenne. Ki kellene próbálni. De annyira azért nem olcsó az mmf-3.
-
Studi
veterán
válasz
hibavissza #77336 üzenetére
Értem én az álláspontodat, és jogos is, csak pontosítani akartam. Azt tudni kell, hogy a Panának egyáltalán nem szívügye a 4/3-os obik kezelése, ami jogos is, tekintve, hogy mind a 4 4/3-os obijuknak az elsők között hoztak alternatívát a m43 rendszerben. A saját adapterüket emiatt nem is igen fejlesztették már vagy 6 éve (a táblázat ezzel adja meg a kompatibilitási adatokat).
Ráadásul a fókuszrendszerek különbözősége amúgy is magával hoz egy pontatlanságot a CDAF-et nem támogató 4/3 obik körében, és a Sigmák mind ilyenek. -
aginor
veterán
válasz
G7-en kipróbálok a héten egy Oly 35mm makrót adapterrel. aztán meglátjuk mi sül ki belőle.
-
Studi
veterán
válasz
Ez a táblázat semmit nem ér, én a Sigma 135-400-at a GX7-el próbáltam ki, mikor megvettem, és működött. A táblázat végig NG-t ír. (igaz nekem MMF-3-am van, nem Pana adapterem) Tehát a biztos nem lesz kijelentéssel óvatosan, nagyobb a valószínűsége annak, hogy (legalábbis MMF-3-al) működik. Volt Sigma 105-ösöm is, azt szerintem vagy G5-el, vagy G6-al próbáltam ki, és szintén működött. Kizártnak tartom, hogy újabb vázzal ne menjen.
-
Studi
veterán
válasz
hibavissza #77331 üzenetére
Mármint melyik PAnával, milyen obival?
A G1-el voltak még kompatibilitási gondok a 4/3 obikkal, de annál újabb Panával nemigen hallottam ilyesmiről.
-
aginor
veterán
válasz
hibavissza #77331 üzenetére
Ez most komoly?!
Ez csak a Sigmára igaz, vagy mindegyik 43 obira? -
MrChris
nagyúr
válasz
hibavissza #77298 üzenetére
Van a gx80-ban nfc? Legtöbb helyen azt írják nincs, de MLaca meg hogy van.
Pedig nfc nélkül lehet élni, de nem érdemesg6-ban van, de soha sem használtam mégis tudtam fotózni
-
rumos14
nagyúr
válasz
hibavissza #77298 üzenetére
dpreview fórum szerint GM5-ön viszont már van
-
aginor
veterán
válasz
hibavissza #77278 üzenetére
?!
Milyen hatással van a fényerőre meg a rajzra egy lencse nélküli műanyagdarab?
Az objektív csatlakozása 43 azt egy elektronikus adapterrel fel tudod tenni m43 gépekre és minden megmarad (rekesz, af, fénymérés, stb.). Max a fókusz sebessége, mgbízhatóséga lehet hátrány. -
aginor
veterán
válasz
hibavissza #77276 üzenetére
Sigmával van af.
-
80hun
addikt
válasz
hibavissza #77273 üzenetére
Tokina AF 100/2.8 van még.
Régiekből a Nikkor 55/3.5 micro-t ajánlanám
Vagy a gyári Oly 60-at , de a Pana 30 macro is egy jó kis obi. -
aginor
veterán
válasz
hibavissza #77273 üzenetére
vagy Sigma feladapterezve. Árulnak is most egyet 55k-ba ha jól emlékszem. Bár ez 105mm..
-
MrChris
nagyúr
válasz
hibavissza #77167 üzenetére
Megnézegettem. A kis huntolás bezony van, zavaró, feleslegesen csinálja. Szerintem nem esnek szét a pixelek, mint az Olynál hanem életlenséget látni. Mondjuk engem nem érintene, nem így használom, főképp ilyen erős napon, szűk rekesznél. A svenkesnél sajnos a lombokra koncentrálta a huntolást.
A 24/25p képi hatása ilyen én ebben használom, jobban szeretem, mint a brazilsorozatost. Szerintem qrva éles a videó és jók a színek, jó kiinduási alap, a stabi pedig nagyon-nagyon kellett! A zajosabb mekkora iso-n készült?
Ekkor mi a túlparton voltunk, ott sajna nem voltak ezek a jó kis hullámok, pedig a gyerekek élvezték volna. -
MrChris
nagyúr
válasz
hibavissza #77238 üzenetére
Az is megér egy kérdést, hogy a Sony gyárt e, fejleszt e egyáltalán Axxxx-re objektívet, nekem úgy tűnik nem, őket segíti ki a Sigma ezekkel, most kapnak egy nagylátót, valszeg jó lesz mint a többi, mert a dp0 kompakton elég jól szerepel. Meg jön még erre a gyutávra a Samyang fél kilósa negyed milláért. De hát ez legyen a Sony rendszer tulajdonosainak a problémája, csak azt nem értem, miért a m4/3 fórumán kell fényezni, hogy évek után végre ritka öröm érkezett, van egy új obi és jajdesajnálom ez nem jól hangzik 4/3-on!
-
Studi
veterán
válasz
hibavissza #77238 üzenetére
-
törölt tag
válasz
hibavissza #77211 üzenetére
Szerintem egyszerűbb lenne beismerni, hogy nem gondoltad meg eléggé, elsősorban kinek gyárt a Sigma objektíveket. Ezért röhögtél a Canikonon. Aztán rájöttél és ez jó. Az már kevésbé, ahogy reagálsz...
-
MrChris
nagyúr
válasz
hibavissza #77211 üzenetére
Pletyka szerint a Sigma dp0 quattro kompakt obiját bajonettezik m4/3-ra meg sonyra. A többi sigma is a kompaktokról jött, dp1 a 19, dp2 30, a 60-as kakukktojás, valszeg a dp3 50-esében kevés fantázia van.
Féltem a gyűrű hiányától, de kb ezt az esetet kivéve nem sok relevanciája van számomra. A manuál fókusz redukálódott a tapifókuszra, elvégre ugyan az a cél, de könnyebb vele megvalósítani. Még videónál is rendszeresen használom. Telefonos tapifókusz már G6-on is van. Nagyon ritkán wifizek, zabálja az akksit. GX80-on milyen gyors? Nálam 1.5mbájttal jön át az adat. A hdmi-n van tiszta jel? -
Schanyee
senior tag
válasz
hibavissza #77199 üzenetére
én ebből ezt így nem tudtam egyértelműen kivenni, de lehet reggel van még
-
törölt tag
válasz
hibavissza #77203 üzenetére
"Igen, nekik nagy szükségük van Stigma üvegekre.
"
Jól látod, ez pontosan így van, ennek megértéséhez elég végignézni a Sigma kínálatán.
Egyértelműen a Canikon a célpiaca a cégnek, a MILC paletta együttvéve is csak a futottak még kategória mellettük.
(#77204) madgie
Az a srác, akitől tegnap a Samyangot vettem, az A7 II-höz MC-11 adapterrel a Canon 135mm f2-es üvegét használja. Az egyik nagy kedvencem lenne az az üveg nekem is és nem érdekelne, kinek jobbak a felbontási értékei...
-
madgie
titán
válasz
hibavissza #77203 üzenetére
Éppenséggel egyre több CaNikonos fényerősfixes vált Art-ra, amit amúgy én sem értek, de valószínűleg elvarázsolja őket a dxo érték meg a tankönyv-bokeh.
-
törölt tag
válasz
hibavissza #77201 üzenetére
Gondolom, tudod, hogy az a Canikon.
-
Schanyee
senior tag
válasz
hibavissza #77194 üzenetére
ez az első elektronikus redőnyre honnan van amit leírtál? Nem csak ha teljesen elektronikus akkor van így? üríteni tud egyszerre a szenzor, csak kiolvasni nem
-
80hun
addikt
válasz
hibavissza #77195 üzenetére
Sajnos nem elérhető fujira , csak mft és sony e.
-
hibavissza
veterán
válasz
hibavissza #77194 üzenetére
Bár nem tudom a Sigma 19, 30, 60 elérhető Fuji-ra? Ha igen akkor nincs igazam.
-
bigsee
addikt
válasz
hibavissza #77184 üzenetére
"Olympus Em10. Azért az e-shutter használhatóságáról tájékozódj. A hangtalanságnak, zárkímélésnek ára van."
Nah, erre kérdeztem már korábban, de senki nem válaszolt. Mi az ára?
-
konyi79
addikt
válasz
hibavissza #77170 üzenetére
Félreértetted. 4k 200k-ért jó. Videó alatt huntolás viszont akkor se, ez mf-ben elkerülhető.
És igen, a Sony meg Fuji új vázak nem huntolnak ha rányomsz, odaugrik.Econ:
Mint ahogy a 28mm is sokak kedvence, kb 27-28mm nagylátó az, ahol még nem húz a perspektíva. -
konyi79
addikt
válasz
hibavissza #77167 üzenetére
Az utolsó nagyobb mintát töltöttem le, de tényleg elég jól látszik. Vagy a 60Hz-es megjelenítő nem tud mit kezdeni a 24fps-el, vagy nem tudom de nagyon darabos a szememnek. Nálam akkor volt egyszer hasonló, mikor az auto ISO nagyon alacsonyra volt véve, és beesett az fps emiatt. Nem volt itt ilyen? Egyébként szép részletes a 4k.
Huntolással nem lehet ennél mit kezdeni, de agyonüti a 4k-t az tuti. Remélem nem lesz flame belőle, de jelenleg meg kell tanulni kézzel fókuszálni, vagy Sony-t (Fuji?) kell venni 4k videóhoz. -
hibavissza
veterán
válasz
hibavissza #77166 üzenetére
Minden kézből és követő fókusszal. Néha rányomkodtam, hogy látható legyen a huntolás. Igyekeztem minél jobban előhozni a juddert. Nemtörődöm módon készítettem a mintákat, hogy előhozzam a hibákat.
-
hibavissza
veterán
válasz
hibavissza #77089 üzenetére
Nos azóta tesztelgettem és olvasgatok a témában. Ezidáig 50p-ben videóztam és ott nem szentírás a 180 fokos szabály. Ez a 24-25p elég szokatlan a szememnek. Nem tömörítési hiba az elmosódás, hanem 4K 24p-ben minden mozgás elmosódott lesz. De ettől lesz filmszerű. Ezt meg kell tanulni használni. Nézegettem teszteket és az én szememnek 4k-ban kell a 120 fps, hogy judder mentes legyen. Mondjuk ott már 180 foknál 1/240-re kell fixálni.
Jöhet az ISO 6400 beltérben? Akkor meg minek a 4K, a zaj miatt úgy sem lesz részlet.
Valaki kérdezte, hogy lehet e usb-n keresztül tölteni filmezés közben. Nem. Tölteni csak kikapcsolt állapotban lehet. Be kell szerezni egy adaptert az aksi helyére. Van külön kinyitható lyuk a kábelnek, szóval be lehet zárni az akkufedelet. Az, hogy kihagyták az USB-ről táplálást használat közben azért is szívás, mert a 4K videó gyakorlatilag percek alatt leszívja az aksit, főleg úgy, ha megy közben a wi-fi távvezérlés. Szóval itt már kötelező a pótkasifűzér.
Az is érdekes, hogy a 4K mennyi idő alatt vánszorog a gépre. Még meg sem mertem nyitni videószerkesztőben. Félek befigyel egy 1080-as is. Nem tudom neki álljak a tyúbra feltolni a 120/70-es netemmel?
Szóval ez a 4K elég necces még amatőröknek. Az autófókusz felejtős, mert 4K-n okádékul néz ki a legkisebb huntolás....
Amúgy szeretem a gépet minden bénaságával együtt.
-
theporcupine
tag
válasz
hibavissza #77089 üzenetére
Letölthetőt tudsz feltenni 4K-ban, egy rövidet. Vagy esetleg megnézni, hogy milyen tömörítést használ? Csak a paraméterek miatt.
A GH4 - 100Mbps, AVC High@L5.1, CABAC/2 RefFrame, VBR.
Ha sok apró részlet van a képen és mozog is, akkor az a 100Mbps nem olyan sok 4K-ban. Reménykedtem még az elején, hogy GH4-en update-ben még megemelik, mivel FHD-t tud 200Mbps-t, de már biztos nem. Így most ránézésre ugyanazt tudja 4K-ban minden mindegyik Pana. -
hibavissza
veterán
válasz
hibavissza #77073 üzenetére
Valószínűleg user error lesz. "A" módban voltam és nagyon beesett a záridő. Utána járok. Azt hiszem meg van a délutáni programom.
-
MrChris
nagyúr
válasz
hibavissza #77073 üzenetére
Termék pozícionálás?
Gomdolom a gh4 nem csinálja ugyan ezen bitrátával.
-
MrChris
nagyúr
válasz
hibavissza #77066 üzenetére
Ok, ráér! 'A' módban videózok és nem szoktam zoomolni meg inkább tapi fókusszal használom. Ez az apró huntolás érdekes, egy régi sony handycammem csinálta, SD-ben is látszott. Ezt már jobban kéne csinálni lehet találgatni, pl a kiolvasás sebessége...
Remélem a szétesés a lejátszó géped softhibája
Örvendetes, hogy láthatóan sokat javult a zaj teljesítmény. -
silmatauki
őstag
válasz
Mondjuk nem ez lenne az első eset, hogy a Pana video encodere nem bírja a svenkelést és a többi, hasonló, gyak. mindent érintő változást. Ugyanez (“mudding”-ra keressetek) volt a GH1 (első 1080p Pana kamera) vagy a TZ7/ZS3 (első 720p Pana p&s kamera) encoderének hibája.
-
aginor
veterán
válasz
Lehet, hogy a képstab a bibi? Próbáld meg kikapcsolt stabilizátorral is, hátha.
-
aginor
veterán
válasz
hibavissza #77063 üzenetére
G7-el megnézem a 4k videó jelenséget, ha leírod, hogy mit, hogyan csináljak hozzá.
-
MrChris
nagyúr
válasz
hibavissza #77063 üzenetére
Ez szomorú amit a 4k-ról írsz. Amiket letöltöttem ilyet nem láttam, meg még nem is olvastam. Tudnál 5-10 másodperces mintát küldeni erről a képszétesésről?
Usb-s töltés közben lehet használni? -
|AP|
veterán
válasz
hibavissza #76988 üzenetére
aham... ezt a drágát eddig nem is láttam.
Az oldalon állítják, hogy nincs vinyetta, de valóban nem olcsó. Mondjuk a belógós sokkal szimpatikusabb konstrukció és a működése is praktikusabb (nem kell még húzogatni, ahogy nyitod a 12-32-t, nyílik az is), szóval lehet érdemesebb azzal tenni egy modding-próbát. -
|AP|
veterán
válasz
hibavissza #76985 üzenetére
A másik meg belelóg, a harmadik meg iszonyat drága.
Melyik amelyik belelóg és melyik amelyik iszonyat drága?
Az Oly (ami iszonyat drága) is belelóg, talán az olcsóbb utánzattal érdemes kísérletezni, esetleg házibarkáccsal is. -
MrChris
nagyúr
válasz
hibavissza #76979 üzenetére
Ahogy látom állandóan hozzáérnek a szárnyak az utolsó tubusrész éléhez. Zoomoláskor nem annyira hasznos. Lehetett volna beépített ficsőr, mint sok kompaktnál...
-
aginor
veterán
válasz
hibavissza #76971 üzenetére
Ugyanez volt az első generációval is. E-M5 nem kapott meg egy csomó szoftveres funkciót, amit a 10 tud (pl: focus peaking, time lapse, időzíthető sorozat, elektronikus zár, képek visszanézése keresőben, stb.). Úgy látszik ez valami üzletpolitika lehet az Olynál..
-
Studi
veterán
válasz
hibavissza #76971 üzenetére
Igazából az E-M5 II megjelenésekor az Oly folyamatos frissítéseket, új funkciókat ígért az E-M1-be is, hogy megőrizze a versenyképességét. Akkor frissítettek tényleg, kaptunk jó funkciókat, de azóta semmi...
-
MrChris
nagyúr
válasz
hibavissza #76940 üzenetére
Hát erről nem tudtam, pár hete vettem az obit még keveset használtam. Most egy nyaraláson volt bevetésen a kombó és szerkesztgetem a rawokat de nem tűnt fel. Inkább az hogy mennyire jó, éles, már nincs vágyásom a sokkal nagyobb (305vs70gr
), picivel élesebb (~9%), jobb stabis 12-35-re. Meg az is feltűnt, hogy a GWC1-et nem mindig érdemes vele használni
a vinyetta miatt. Videónál kafa, fotónál viszont ha szikrázó napsütés van akkor már mélyebben vinyettál. Az élességéggel viszont igazán ott sincs gond.
-
Mercutio_
félisten
válasz
hibavissza #76946 üzenetére
A kijelző hagyján, de a lebutított kereső...
-
scarabaeus
őstag
válasz
hibavissza #76940 üzenetére
"a 12-32 az egyik leginkább berázás terhelt objektív"
Na, én erről eddig nem is tudtam, mert a kitben hozzátartozó GM1 eltérő működése miatt ez elő se tudott jönni
-
Gondwana
addikt
válasz
hibavissza #76942 üzenetére
... tekerd S-be, vagy vegyél Fujit
X100t-nél csak 1/125-ig àllìthatò, a többinél 1/500s-ig, hogy mi alatt emelje az iso-t.
(troll OFF) -
Mercutio_
félisten
válasz
hibavissza #76933 üzenetére
Ah, azt hittem egymás mellett összenézve. No, majd valahol teszek egy próbát.
Miiii, hogy A módban (és iISO mellett?) is visszatért az 1/60-as bohóckodás?
Azt hittem S-módra írtad. Utoljára GF1-ben volt hasonló csak ott 1/30-dal ami szándékosnak tűnt, mert későbbi firmware -ben se javították
Econ: Ez elég messze van a mozgó célponttól
-
törölt tag
válasz
hibavissza #76933 üzenetére
"Econ: nem érted. A gond az, hogy A módban beejti 1/60-ra a záridőt. Ez baromi nagy. Bármi élő dolog bemozdul, ha nem vakuzod meg."
Értem, de a gép nem tudhatja, hogy éppen milyen záridőre van szükséged. A vázak többé-kevésbé a reciprok szabály alapján számolják ki a záridőt, bár vannak persze eltérések, amikor erősebben hagyatkoznak a stabira. Ezt a képet például tegnapelőtt A-módban egy ekv. 75mm-es optikával lőttem 1/30 záridővel, ISO 3200-on. Ha az 1/30 nem felel meg, akkor M-módban fotózom és magam állítom be a rekeszt és a záridőt, miközben az ISO-t magától számolja a gép. Ha jól értem, akkor ez a funkció hiányzik a Panákból.
-
MrChris
nagyúr
válasz
hibavissza #76934 üzenetére
Cseréljünk
Valszeg maradok a seggemen
A stabi, 4k konvert, jobb érzékelő ami mozgat. Ami kevésbé az a mic csati hiánya, az általad kisebbnek leírt kukker és kicsit még a marcsa nélküli fogása. G6-on nem csak van fogantyú hanem az expógomb is kb ezen van.
Még nem tűnt fel a shuttersock, lehet azért mert a 20-ast használom meg a 12-32-t. Milyen konstellációt kéne kipróbálni? -
hibavissza
veterán
válasz
hibavissza #76916 üzenetére
Van auto ISO GX80 manuál videónál. Most sikerült olyan konstellációba állítanom a menüt, hogy megjelent vagy első nap figyelmetlen voltam. Pedig kétszer is megnéztem. Imádom ezt a gépet. Itthon nem rakom táskába, hanem az íróasztalt díszíti.
(#76923) Mercutio_: bocsi, nem tudom. Bennem az van, hogy az EM10 II keresője jó volt. Nem volt kulcslyuk érzés. De már volt egy éve is talán, hogy kipróbáltam. Utolsó saját Olympusom egy 330-as volt.
(#76919) Econ: nem érted. A gond az, hogy A módban beejti 1/60-ra a záridőt. Ez baromi nagy. Bármi élő dolog bemozdul, ha nem vakuzod meg.
-
Mercutio_
félisten
válasz
hibavissza #76922 üzenetére
Ha már E-M10 II: jó -e hozzá és érdemes -e megvenni az EP-14 szemkagylót?
-
|AP|
veterán
válasz
E-M10-et néztél esetleg? Ahhoz viszonyítva mennyire tűnik szűknek a kereső?
Lehet elhozok a fotoplusból majd egy GX80 vázat próbára, hogy össze tudjam hasonlítani. Bár sok érv nem szól amellett, hogy vázat cseréljek, de valahogy ez most nagyon tetszik nekem. Ráadásul a másik váz egy GM1 itthon, így nem kellene mindig oda-vissza szoknom a menük között -
Grga_Pitic
aktív tag
válasz
Tényleg jó lenne, ha lehetne minimális rekeszt/záridőt állítani. Épp nyaraláson küzdöttem a GM1-el, miközben a gyerekeket fotóztam estefelé a mozgó körhintán S módban 1/1000 záridőn, hogy inkább engedné már a váz ISO800-ig az érzékenységet 200 helyett, csak ne f1.8 rekeszt dobjon.
Ezt amúgy az Oly sem tudja, legalábbis nem fedeztem fel még az E-M10 II-n, de szóljatok ám ha mégis.Az auto ISO M módban viszont megoldja (és ez az ami hiányzik nekem a GM1-ből).
-
MrChris
nagyúr
válasz
Akkor lehet hogy kisebb a keresőkép mint a G5-é volt? Az em10mk2-nek határozottan kisebb volt mint a G6-é.
-
Karaya
tag
válasz
hibavissza #76912 üzenetére
"A záridő korlátozás és auto ISO M videó alatt szoftveresen megoldható"
Mi ez a megoldás? Vagy melyik módot szánja a pana a fix 1/60s záridős videóra?
-
Mercutio_
félisten
válasz
hibavissza #76906 üzenetére
Üvegbelenézőke kicsi. Szokni kell.
Mihez képest és milyen értelemben?(fizikailag, a látható kép, mittomén)az A módban meg az érzékenységgel kell játszani ahelyett, hogy a témával foglalkoznék
iISO/autoISO erre nem jó? Előbbi már a gm1-ben is elég jó (de a legtöbbször az ősöreg G3-ban is jól dogozott) így mehet másik paraméternek a +/- kompenzáció.12-32-n nekem fixen fent van egy 37-52 step-up illetve most nyáron azon egy polár. Úgy rémlik annó pollai alakította át az olympus automata obisapkát 12-32-re.
Ha már E-M 10 II: Ahhoz képest jpg és raw képminőség milyen?
-
MrChris
nagyúr
válasz
hibavissza #76906 üzenetére
Köszi a beszámolót, várjuk a folytatást. Hátrányok sajnálatosak. Most hogy írod mintha létezne autómata obisapi 12-32-re, vagy az Olyét (vagy ócsított kínait) rá lehetne rakni és a vinyettálást ki lehet küszöbölni.
Magam is ezt a vázat néztem ki következőnek.
Kiváncsi vagyok, hogy képminőségre van e javulás, nyílván hasonlítással láthatóvá lehet tenni a dinamika többletet és a kevesebb zajt. -
szpetri
tag
válasz
hibavissza #76889 üzenetére
Van, csak a mellékelt kisvaku nem alkalmas a többi vezérélésére.
-
hibavissza
veterán
válasz
hibavissza #76864 üzenetére
Letöltöttem a használatit. Van benne vakuvezérlés.
-
rumos14
nagyúr
válasz
hibavissza #76874 üzenetére
csak az A7R shutter shock terhelt, a sima A7 nem, van benne EFCS.
a 12-32 mondjuk egy GM1 mellett lehet "maradási ok", mert az így egyben tényleg annyira pindurka... hogy még én is rákívántam nemrég egy narancs-barna szettre. aztán elvitték előlem -
MrChris
nagyúr
válasz
Úgy látom a 35-100 is hasonló jóság szintén apró méretben. Nem vagyok telemániás és ez az ekv 200 bőven megfelelne. Főképp így nyaraláskor bőségesek a fények, f5.6-nál 1/2000s, fixek a tatyóban maradtak.
-
|AP|
veterán
válasz
nem vagy hülye
Nekem is ez a pici obi az egyik ok, hogy maradok m4/3-on, pedig nagyon birizgál a Fuji.
Képminőségben ugrás lenne, viszont méretben is... és akkor még az anyagiakról nem is beszéltünk.
Szóval nagyon eltalálták azt a kis 12-32-t, na -
MrChris
nagyúr
válasz
hibavissza #76871 üzenetére
Létezik, olcsó Camdiox, drága Speedbooster... sok féle bajonettel.
Beszereztem egy 12-32-t. Elképesztő mit tud élességben ez a pinduri obi, amint hazaérek és lesz időm összevetem az Oly 12/2-vel, mert gyanús hogy hangyányi a különbség.
A GWC1 konverter is felmegy rá, kicsit vinyetál, de azt levágva kb 10mm-es obi képét adja és még így is tök jó a képe. -
Muerte68
addikt
válasz
hibavissza #76871 üzenetére
Van de a leggazdaságosabb a canon ef et venni és tovább adapterezni m42 pk yashica ra
-
Grga_Pitic
aktív tag
válasz
hibavissza #76864 üzenetére
Ez van, sajnos a vaku téma - véleményem szerint - az MFT legnagyobb gyengéje. Miközben Canikonra van egy rakás TTL/HSS képes rádiós rendszer (sőt, már Sony-ra is), addig MFT-re gyakorlatilag egy sincs.
-
hibavissza
veterán
válasz
hibavissza #76863 üzenetére
Ahogy olvastam nincs. Nyaljanak sót. Vehetek rá egy Cactust 18 ropiért.
-
csurgoi
aktív tag
válasz
hibavissza #76826 üzenetére
Itt van néhány fotóm, persze én nem vagyok profi, csak olyan lelkes amatőr.
Egyébként JPG+RAW-ban fotózok és nagyon minimálisan utómunkázok PS-el és DXO Opticsal: -
MrChris
nagyúr
válasz
hibavissza #76793 üzenetére
Ha a 2,8 vs 3,5 "ritkán ad előnyt a való életben" akkor a kroppos tükrös még kisebb előnyt jelent jel/zaj viszonylatban.
-
Lassú Víz
addikt
válasz
hibavissza #76793 üzenetére
Ne felejtsük el, hogy a 3.5-ről induló kitobik igen hamar sötétednek. Ha a régebbi 2.8 - 3.5-ös zoom obikhoz hasonlítjuk a mostani végig 2.8-asokat, akkor még megállhatja a helyét egy ilyen végkövetkeztetés, de egy 14-42 3.5-5.6 és a 12-40 2.8 esetében már nem.
-
gorgo
őstag
válasz
hibavissza #76319 üzenetére
"Csak akkor van gond, ha videózni is akarok egyszerre."
Miért szted videók esetében még nem találták fel a színek manipulálását? Akkor te csak egy nyöszörgő videohasználó vagy aki nem ért a videózáshoz... Merthogy aki ért, annak olyan lesz amilyet csak akar, csak kicsit unalmas és nagyon idő és hardverigényes -
MrChris
nagyúr
válasz
hibavissza #76317 üzenetére
Képekkel most már elboldogulok, egyedül a szenzorstabi ami kéne és akár maradhatna is a G6 hosszabb távon, de ott a célkeresztben a GX80
-
MrChris
nagyúr
válasz
hibavissza #76315 üzenetére
Akkor nem tudok segíteni. Nálam ilyen lesz, az egyik Pana silkyvel másik az Oly, vagy fordítva
. Számomra ez a minimális színkülönbség elhanyagolható, nekem ez se nem ződ, se nem szűrke, kicsit meleg árnyalatú mindkettő, de megfelel. Egy GX7 vagy újabb csak jobb lehet.
-
törölt tag
válasz
hibavissza #75886 üzenetére
Igen, gyártói támogatás nélkül drága. A Sony gépekhez ingyen jár az alap változat és mindössze 50 EUR a Pro... Úgy már rögtön megéri.
Tudom, hogy nem ez a szaktopic, de valaki megmondaná, MFT-n milyen olcsó és gyakoribb manuális obikat érdemes kipróbálni?
-
törölt tag
válasz
hibavissza #75883 üzenetére
A Capture One-t azért próbáld ki, sokunknál jobban bevált, mint a Lightroom, pedig engem az tízegynéhány Sony profillal kényeztet... A Silky viszont tényleg elég fadap, legalábbis a 4.4, ami nekem van. Szoftveres támogatást tekintve mindenesetre gyermekcipőben jár a GX7 az A6000-hez képest.
(#75884) MrChris
Próbálgatom a 45-150-es telét, nagyon jó kis obi... Sajnos ekv. 150 mm körül sehol sincs mélységélességben a korábban használt Sonyhoz képest, de szépen rajzol az egész tartományban.
-
MrChris
nagyúr
válasz
hibavissza #75883 üzenetére
Sajnos a G5höz a Lr-ot hiába húzigálod, ha nem kapod meg a megfelelő végeredményt. Persze az is kérdés mit szeretnél elérni. Mindegyik konverterből más eredményt lehet kihozni és különböző ideig tart. Ki kell kísérletezni. Úgy látom hogy a G6 (és valszeg hasonszőrű társainál) raw+Lr-al hiába töltöm az időt, nem tudok eljutni odáig hogy ez tetszik, míg Silky7proval már megfelelő. Persze még mindig el tudnék jobbat is képzelni főképp műfénynél.
-
MrChris
nagyúr
válasz
hibavissza #75818 üzenetére
G6-hoz a 3-as Lite-ot adták, az tényleg vacak, gondolom a G5-höz se a jobbikat. A mostani 7pro jóval jobb.
-
Studi
veterán
válasz
hibavissza #75763 üzenetére
Ha meg összejön véletlen a kompozíció, akkor egy fekete-fehér konverzióval még megmentheted!
-
Peat;)
veterán
válasz
hibavissza #75723 üzenetére
Ezt inkább ne. Én műanyag nyílászáró csiszolásához próbáltam ki (előző tulaj gondolta lefesti..) de kis felületen nem lehet dolgozni vele, szerintem karcol is itt ott, hullik széjjel pár millis darabkákban...én 5 perc után kidobtam és vizesrongyoztam, porszívóztam mert frankón bemegy bőrbe mint egy kaktusztüske aztán pislog az ember amikor begyullad.
Magic sponge szerintem jó lehet, ha üveggel találkozik azt nem bántja tapasztalataim szerint, mást igen és nem kell rányomni sem.
-
Papa-Het
aktív tag
válasz
hibavissza #75705 üzenetére
És akkor mi van? Csak úgy kérdezem?
-
ooooobi
senior tag
válasz
hibavissza #75524 üzenetére
Manual OM zuiko. Talán az objektív hibája lehetett, nem a legjobb minöség. Csak a manualos peaking élességállitásos teszt miatt raktam fel. Azért kíváncsi vagyok, lehet csinálok majd még pár összehasonlítást.
-
Jherumit_
csendes tag
válasz
hibavissza #75362 üzenetére
köszönöm
-
válasz
hibavissza #75259 üzenetére
már reagáltam rá egyszer, nem tűnt fel?
-
jjeahh
nagyúr
válasz
hibavissza #75319 üzenetére
Én is gondoltam erre, de már jövő hónap elején meg lesz vásárolva a gép, a t2 meg nem tudom mikor jön ki, ha addig nem, semmi garancia nincs arra, hogy videóban is jó lesz. No meg amíg túl friss a gép én nem venném meg, az elején biztos az egekben lesz az ára. Na mindegy, ha tényleg társulok a sráccal, akkor többet fogok keresni mint most és majd veszek magamnak amit akarok oszt kész. A 6d-vel meg ő csináljon amit akar, az ő baja...
-
válasz
hibavissza #75272 üzenetére
Az mondjuk 100%, hogy ilyen portékát újonnan, magyar ÁFÁ-val nem fogok venni. Ha annyira madarászni támad kedvem, valamelyik németajkú piacról szerzem majd be használtan.
#75271: "Mondjuk már megint ott tartunk, hogy nagynehezen sikerült találni valami egyedi konstellációt ahol végre a Sony talán már csak méret/súly terén marad alul " - Ugyanmár, ezt is javasolhattam volna
-
asdf_
veterán
válasz
Mint ahogy tobben leirtak, 2 200 netto usa ar * 1.27 magyar afa * 285 arfolyam = 796 000 JMF, hol a problema?
-
Studi
veterán
válasz
hibavissza #75277 üzenetére
Nem kell konstelláció, megveszed a tengerentúlról, ideér, kifizeted rá az áfát, és máris túl vagy az itthoni alapáron. És a garid egy másik kontinensen érvényesíthető. Ha neked az jobb, csináld, nincs ezzel probléma, csak nem látom a racionalitását.
-
Studi
veterán
válasz
Ha megnézed a nettó árakat itt és ott, akkor rögtön látni fogod, hogy nem a márkakereskedés pénzéhes.
Sőt, ha valakinek van még régivágású klubkártyája, akkor szerintem még mindig Európa legjobb árai környékén szerezhető be.
-
madgie
titán
válasz
hibavissza #75269 üzenetére
Nem tudom, de már az A7II használó cimborámnak is mondtam, hogy én biztos nem fullframe-en nagyteléznék.
-
válasz
hibavissza #75269 üzenetére
Mármint olyan, ami kb 12MP-nyi részletet hoz pl egy a7r-en? Canon 2.8/300L + 2x TC + metabones, sigma 150-600, stb. kíváncsi lennék konkrét normalizált/papírképes eredményekre, annyira nem vagyok biztos benne, h a 4/300-as "atyaúristen-obi" letarolná a szódásüveg+nagyszenzor kombót
.
Igaz, af-ed nemigen lesz, hacsak nem a7rII-t teszel alá. Kitartani is komolyabb bicepszek kellenek, mint a 4/300-hoz.
#75267: a még újonnan se igazán elérhető 2.8/24-70 kivételével használt árakról beszélek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- LG 65QNED86T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged